שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 16 מקלות לחם

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

2 כוסות קמח רגיל  (מקלות לחם ללא גלוטן– ניתן להשתמש בקמח “קונדיטור” ללא גלוטן)

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כפית מלח

200 מ”ל מיכל שמנת חמוצה/ גבינה לבנה (לטבעוניים– ניתן להשתמש בשליש כוס חלב סויה)

שליש כוס שמן קנולה/זית

4 שיני שום כתושות/ 2 כפיות אבקת שום

אפשרויות גיוון שניתן להוסיף לתערובת: 2 כפות עלי טימין , כף שטוחה תבלין זעתר/אורגנו, 2 כפות גבינת פרמזן/קשקבל.

לפיזור מעל: שומשום, קצח, שיבולת שועל, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת.




אופן הכנה:

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים את התנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק מעט שמנוני.

-מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-8 חלקים (סה”כ 16 חלקים).

-מגלגלים כל חלק לצורה של מקל (אורך כ-15 ס”מ, עובי כ2 ס”מ) ומניחים על נייר האפיה (אם הבצק דביק מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות). מפזרים מעל שומשום, קצח וכו’ ומברישים/מרססים את המקלות במעט שמן.

-אופים בתנור במשך כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס שוקולד במילוי קצפתמאפינס שוקולד במילוי קצפת
מתכון לדלורית מתכון לדלורית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
חני (23:24 13.08.2024)

הי אפרת
הכנתי לסוף הצום, לפי ההמלצות השתמשתי בקמח תמי תופח ובחלב.
יצא מעולה!!! טעים ומוצלח, כמו כל המתכונים שלך.
הבעיה היא שעם שליש כוס חלב זה יצא ממש ממש פירורי.
הוספתי עוד ועוד… זה הגיע למרקם נורמלי של בצק רק עם בערך כוס (!) חלב.
מה יכול לגרום לזה? השתמשתי בכוס חד פעמית לשתיה חמה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:44 14.08.2024)

היי חני,
עם שמנת חמוצה/גבינה לבנה הבצק יוצא יוצא נוח. עם חלב יותר פירורי.

avatar
עדי❤ (20:20 16.03.2023)

ואוו אפרת!! הכנתי ללא גלוטן יצא מושלם!!! אחד המאפים הכי טעימים ללא גלוטן שהכנתיי😛 תודה❤❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:58 16.03.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
גיל (15:48 8.01.2023)

דחוף!!
יצא לי קצת פירורי הבצק ולא ממש שומני ויצא לי כמות ממש קטנה… מה הבעיה?
אין צורך להוסיף ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 8.01.2023)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות?
את יכולה להוסיף עוד קצת שמנת חמוצה עד לקבלת בצק אחיד ורך.

avatar
גיל (17:39 8.01.2023)

הי לא. השתמשתי בכוס חדפ רגילה… אבל עשיתי קצת יותר מ1/3 והשתמשתי בחלב סויה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 8.01.2023)

בכל המתכונים חשוב להשתמש בכוס מדידה על מנת שהמתכון יצליח. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
בכל מקרה, אפשר להוסיף מעט חלב סויה לפי הצורך(:

avatar
הודיה (10:26 20.03.2022)

הם יוצאים קשים או רכים? אני רוצה שזה יהיה רך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:58 20.03.2022)

היי,
המקלות אכן יוצאים פריכים מעט.

avatar
תמר (11:28 4.02.2022)

יצא מושלם מהיר וקל הכנה

מקלות שום
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 4.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺

avatar
ת'יאה (21:07 24.09.2021)

יצא מעולה!!! כולם במשפחה אהבו(:
בעקרון יצא הבצק יצא מאוד שומני, אבל אחרי האפייה זה יצא נהדר למרות זאת.

מקלות שום
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 25.09.2021)

וואו נראה מעולה, שמחה שאהבתם(:
אגב, השתמשת בכוס מדידה? אם יצא שומני מאד זה יכול לקרות בגלל חוסר דיוק בכמויות.

avatar
ת'יאה (20:27 25.09.2021)

כן, האמת שהשתמשתי בכוס מדידה וגם בכפית/כף מדידה

avatar
לאה (17:15 22.07.2021)

יוצא מושלם!! אני מוסיפה גבינה צהובה וזיתים
אחד המתכונים האהובים עלינו:)
תודה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 22.07.2021)

מעולה, איזה כיף שאהבתם את המתכון❤

avatar
שירה (17:23 27.06.2021)

שלום,
רציתי לשאול אם אני רוצה שהמתכון יהיה לי פרווה ללא שמנת חומצה או גבינה מה אפשר לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 27.06.2021)

אפשר לשים שליש כוס חלב סויה במקום השמנת, ולוותר על הגבינה המגורדת.

avatar
דבורה (16:32 13.06.2021)

שלום
רוצה להכין לילדים לארוחת ערב ויש לי רק לבן גיל האם זה קשור?
אשמח לתגובה.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 13.06.2021)

כן, אפשר להשתמש בגיל.
בהצלחה

avatar
שרה (15:51 4.06.2021)

מתכון קבוע אצלנו תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 4.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום😊

avatar
חני (20:03 24.01.2021)

אפשר להחליף את החלב סויה בחלב שיבולת שועל? למישהו אלרגי לחלבי, לסויה ולשקדים…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:03 24.01.2021)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

avatar
חנה (10:26 16.12.2020)

היי אפרת,
האם אפשר לשים את כל הבצק בתבנית אינגליש קייק,אחת או שתיים,ואז מתקבל בעצם,לחם שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:05 16.12.2020)

היי חנה,
אם תרצי להכין לחם שום תוכלי להכין מהמתכון הזה- לחם שום

avatar
חנה (11:19 16.12.2020)

היתרון פה שזה ללא התפחה,האם אפשרי לשים בתבנית אינגליש קייק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 16.12.2020)

תוכלי, אבל לא יצא לך לחם שום זה יהיה קראנצ’י וקשה יותר מלחם

avatar
ימית (11:51 30.10.2020)

אפרת היקרה!
כל הזמן רוצה לכתוב לך אבל לא מוצאת את הזמן…מכינה אך ורק מתכונים שלך!!! הכל קל ופשוט ויוצא מושלם!!!! מעולם לא התאכזבתי!!! אין עליך!!!

לגבי מקלות השום- הם יצאו הכי טעימים בעולםםםם!! עפנו עליהם! כל המשפחה טרפה!!!! תודה ענקית לך על היותך❤️❤️

מקלות שום
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:08 30.10.2020)

נראה מעולה!
תודה ימית 💗

avatar
ליאור (13:42 24.10.2020)

נראה מצוין!
אפשר להשתמש בשמנת “של פעם” (27%)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:39 24.10.2020)

כן.

avatar
אלישבע (09:43 19.06.2020)

המתכון הזה מעולה אני מכינה אותו שוב ושוב תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:10 19.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
חנה (11:23 12.04.2021)

,תודה רבה יקירה רק בריאות אמן

avatar
שיר (15:18 18.06.2020)

ניתן לעשות במתכונת כדורים קטנים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 18.06.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
נפתלי ליטל (20:20 8.06.2020)

היי אפרת היקרה האם יש לך אולי מתכון למקלות שום עם שמרים (שיהיו יותר רכים ופחות פריכים ) ?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:00 8.06.2020)

אין לי אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך.

avatar
נירית (03:00 9.05.2020)

אפיתי עם קמח ללא גלוטן (חיה בארה\”ב) ויצא ממש נחמד. פריך מבחוץ ורך מאוד מבפנים

מקלות שום
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:43 9.05.2020)

ארוחה מהממת 🙂
תודה על השיתוף

avatar
אנונמי (16:20 1.05.2020)

האם אפשר להחליף את הגבינה/ שמנת מתוקה/ חלב סויה במיםנ או ריצ\’??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:43 1.05.2020)

אפשר בריץ’.

avatar
שם בדוי (17:24 22.03.2020)

עכשיו הם בתנור. פעם שניה שמכינ/ה את המקלות שום!! ללא ספק מתכון מוצלח. נורא קל וטעים ללא גלוטן. הנה תמונה שלהם בתנור (הוספתי טימין)

מקלות שום
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 22.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף!

avatar
אני (10:39 12.02.2020)

מעונינת להכין למשלוחי מנות (שלושים יום קודם החג:) .
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
שומר על המרקם שלו ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:45 12.02.2020)

אפשר להקפיא אבל עדיף לא יותר מ-3 שבועות.

avatar
מירב (18:01 10.11.2019)

עכשיו בתנור..הכנתי מקמח תמי תופח הבצק נעים טיפטיפה מתפרק אם מגלגלים יותר מידי אבל בהחלט מתכון קליל ונעים ..מעל מרחתי שמן זית שום קטוש וזעתר..הריח פצצהההה אעדכן בהמשך על הטעם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 10.11.2019)

מעולה 🙂

avatar
מירב (20:07 10.11.2019)

יצא סוףףף מומלץ ביותר עם סלט ירקות וגבינה ליד אחלה ארוחת ערב לילדים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 10.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂 תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מירב (14:29 10.11.2019)

היי אפרת יש לי קמח תמי תופח זה מתאים למתכון של המקלות שום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 10.11.2019)

כן. אם זה קמח תופח אז אפשר לוותר על אבקת האפיה.

avatar
תמר (21:11 14.03.2019)

שלום אפרת! הכנתי עכשי כדי לנסות איך יוצא לפני שאני אכין למשלוח מנות, אבל היה מאד מוזר, כאילו שאין מספיק נוזלים. הכנתי עם חלב סויה כדי שזה יהיה טבעוני ורציתי לשאול אם בטוח ששליש כוס חלב סויה משתווה בכמות ל 200 מ”ל שמנת חמוצה? גם המקלות שעשיתי יצאו הרבה יותר קצרים ממה שכתבת, בערך 10 ס”מ. אולי צריך להיות יותר חלב סויה? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 14.03.2019)

היי תמר,
באיזה גודל כוס השתמשת?
איך יצא מרקם הבצק? ואיך יצא המרקם לאחר האפיה?

avatar
תמר (23:50 14.03.2019)

היי אפרת, לשאלות שלך: השתמשתי בכוס מדידה רגילה כפי שאני בדרך כלל עושה במתכונים שלך (ולא בכוס חד”פ), מרקם הבצק לא היה שומני כלל וגם לא דביק אלא מעט פירורי וכך גם טעמו אחרי האפיה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 15.03.2019)

אז בסדר. זה אמור לצאת במרקם פריך ומעט מתפורר. זה לא יוצא במרקם של לחם.

avatar
יונתן (15:30 1.02.2019)

שלום, האם אפשר להחליף את הקמח קונדיטור הקמח תפוחי אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:47 1.02.2019)

לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח. אם יש לך קמח ללא גלוטן אחר כמו קמח תמי, כרגיל וכו’ אפשר להשתמש בו.

avatar
שרה (17:33 18.12.2018)

ערב טוב אפשר להקפיא? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 18.12.2018)

כן.

avatar
שרה (20:57 5.12.2018)

יצא מצויין הכנתי כבר כמה פעמים ללא גלוטן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 6.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

avatar
רחל (19:55 18.11.2018)

יצא מדהים! הלהיט של האירוח! וזה לקח באמת 10 דקות כולל שטיפת הקערה בסוף!
תודה רבה על האתר המדהים הזה!
הכל כתוב ומוגש בצורה נעימה ברורה ומגרה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 18.11.2018)

תודה רחל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מורן (11:49 17.11.2018)

היי אפרת, הכנתי אתמול בערב לאחותי הצליאקית והייתי חייבת לשתף!! בהתחלה כשעבדתי עם הבצק הוא היה מאוד דביק ולא האמנתי שיצא מזה משהו טוב. יצא מדהים!! כולם התרשמו וטעמו ואפילו ביקשו את המתכון❤ נדיר שמאפים ללא גלוטן יוצאים מאוד טעימים ועל כן רציתי לומר תודה❤

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 17.11.2018)

נראה מעולה! 😍
שמחה שיצא מוצלח.
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
רוני (19:16 16.02.2018)

הכנו הרגע יצא מעולה, ממליצה בחום.
תודה רבה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 17.02.2018)

תודה רוני, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
רחל (12:22 5.12.2017)

האם אפשר להכין את מקלוני השום מקמח טף או מקמח תפו”א?
תודנ

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 5.12.2017)

היי רחל,
לא ניסיתי כך שאין לי מושג.

avatar
שרית (16:31 24.09.2017)

אפשר להשתממש בקמח כרגיל במקום הקמח קונדיטור? (פשוט הכרגיל יותר איכותי…)
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 24.09.2017)

כן בטח.

avatar
ענבר (11:19 11.07.2017)

היי אפרת, אז מה זה בעצם יוצא? יותר קרוב ללחם או לעוגיות פריכות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 11.07.2017)

היי ענבר,
מאחר ואין בזה שמרים זה יוצא משהו באמצע, פריך מבחוץ אבל עדיין רך מבפנים.
יום מקסים 🙂

avatar
יעל (19:44 8.05.2017)

עכשיו בתנור. הכנתי עם קמח מלא וגבינה לבנה+גיל והוספתי מעט זיתים.נראה טעים אבל יצא לי דק וקצר- כ 7 סמ. לא יודעת למה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 8.05.2017)

היי יעל,
כמה יחידות יצאו לך?
באיזה גודל כוס השתמשת?

avatar
hadar (19:51 3.05.2017)

היי אפרת, כמה כפות זה בגבינה?, (אני גרועה בכל הקטע של הגרמים 🙂 )
תודה ממי :-*

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:43 3.05.2017)

זה יוצא כ-4 כפות גדושות גבינה לבנה (אבל ממש גדושות).

avatar
עמית בן משה (21:01 22.04.2017)

היי אפרת,
יש איזה מתכון לרוטב עים ליד המקלו שום? אשמח לתשובה בהקדם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 22.04.2017)

היי עמית,
אפשר להגיש את מקלות השום לצד גבינה לבנה מעורבבת עם שן שום כתושה וקצת פפריקה מתוקה או טחינה.
אם אוהבים חריף אפשר להכין רוטב סלסה חריף. אפשר גם להכין את זה ללא פלפל חריף בכלל.

avatar
hadar (17:47 9.01.2017)

נשמע מזה טוב 🙂 אני בדרך לנסות… (ממש אהבתי את זה שזה מחומרים פשוטים שיש בבית!!)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:36 9.01.2017)

מעולה, בהצלחה 🙂

avatar
tamar (12:23 8.01.2017)

הי אפרת:)
אפשר להשתמש ביוגורט במקום גבינה?
וגם האם אפשר להשתמש בקמח תמי/כרגיל שילוב קמחים אחרים ללא גלוטן מלבד קונדיטור?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:23 8.01.2017)

היי תמר,
אפשר להשתמש ביוגורט.
אני מאמינה שקמח תמי/כרגיל ייתן אפילו תוצאה מוצלחת יותר.

avatar
מירב (18:27 5.12.2016)

איפה שומרים את זה אחרי שזה מוכן? בחוץ? במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 5.12.2016)

היי מירב,
אפשר לשמור בחוץ בקופסה סגורה. לאחר יומיים מומלץ להעביר למקרר.

avatar
מירב (19:13 5.12.2016)

תודה על התשובה.
הכנתי עכשיו. חשבתי שיהיה טעם יותר דומיננטי של שום. כמו כששמים שום מרוסק על בגט ומכניסים לאפיה? ככה חשבתי שיהיה פה. לא כל כך יצא כמו מה שחשבתי 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 5.12.2016)

זה אמור לצאת במרקם שונה מבאגט, יותר פריך. והטעם של השום אכן פחות חזק ממה ששמים על באגט אבל תמיד אפשר להגדיל את כמות השום כדי לחזק את הטעם.

avatar
נועה (22:19 26.11.2016)

היי,
נתקלי במתכון לפני כמה שנים ואהבתי מאד, עכשיו שמחתי למצוא אותו שוב, יצא מעולה כולם חטפו.
תודה על האתר המקסים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:09 26.11.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה ושבוע טוב

avatar
שרי (13:54 28.10.2016)

היי,
אני מתכוונת להכין את המקלות עכשיו האם אני יכולה להשתמש בחלב או אשל במקום הגבינה? ואם כן אז כמה להוסיף?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 28.10.2016)

היי שרי,
את יכולה לשים מיכל אשל (200 מ”ל).
שבת שלום 🙂

avatar
שרי (14:16 28.10.2016)

תודה רבה ושבת שלום 🙂

avatar
דניאלה (11:53 10.10.2016)

שלום, אפשר להחליף את הגבינה/חלב סויה בשליש כוס מים או יותר? או אולי שליש כוס חלב שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 10.10.2016)

היי דניאלה,
נראה לי שעדיף חלב שקדים.

avatar
דניאלה (12:08 10.10.2016)

אפשר לדעתך לשים בערך 100 גרם של גבינה לבנה (כי זה מה שיש לי עכשיו) ולהשלים עם מעט חלב שקדים? תודה על הסבלנות ועל המענה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 10.10.2016)

אני מניחה שאפשר לשים 100 גרם גבינה לבנה + 2-4 כפות חלב שקדים (ממליצה להוסיף את החלב בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד)

avatar
מיכל (18:35 15.08.2016)

קל להכנה וטעים מאוד. יצא פצצה!! כל הילדים אכלו ונהנו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 15.08.2016)

תודה מיכל, שמחה שנהנתם!

avatar
רויטל (13:37 1.06.2016)

קל להכנה ממש ניסיתי יצא טעים מאוד ונחטף ברגע .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 1.06.2016)

תודה רויטל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
טליה (07:59 10.05.2016)

שלום, אפשר לשים קמח שקדים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:44 10.05.2016)

היי טליה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. בכל מקרה, אם את מנסה יש להוסיף את השמנת החמוצה בהדרגה כי אני מניחה שיהיה צורך להפחית בכמות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
יוליה (17:56 9.03.2016)

שלום אפרת
האם ניתן להשתמש בגבינת עיזים רכה במקום בשמנת חמוצה\גבינה לבנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 9.03.2016)

היי יוליה,
אם המרקם הוא כמו של גבינה לבנה אני מניחה שזה בסדר.

avatar
אופק (09:02 29.02.2016)

לדעתך ילדים יאהבו את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 29.02.2016)

היי אופק,
ילדים אוהבים את זה כי יש לזה מרקם מעט פריך שמזכיר להם עוגיה.
יום נפלא 🙂

avatar
אלון רגב (09:14 18.01.2016)

תודה לך, יצא טעים בצורה יוצאת דופן. בשנייה הכל נחטף!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:14 18.01.2016)

תודה אלון! שמחה לשמוע 🙂
יום מעולה

avatar
אימוש (21:18 24.12.2015)

מישהו חייב לעצור אותך על הריסת דיאטות סדרתית!!!
איך כל מתכון שלך הוא משהו בלתי נתפס בטעם שלו?! באמת רק 10 דק׳ וגם רק 10 דק׳ עד שהכול נחטף ונגמר!
מתכון מעולה!! טעים בטירוף! שמתי בזיליקום קצוץ בבצק. אין מילים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:43 24.12.2015)

תודה!! 🙂
שמחה שנהנתם, זה הכי חשוב! הדיאטה יכולה לחכות 😉

avatar
אורלי (18:46 9.12.2015)

היי אפרת!
אני רוצה להדפיס את המתכון
את יכולה להגיד לי איך עושים את זה?

מחכה לתשובה
אורלי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 9.12.2015)

היי אורלי,
יש שתי אופציות להדפסה:
1. מעל תמונת המתכון מצד שמאל יש לחצן “הדפסה” (מעל השיתוף של פייסבוק).
2. מתחת למתכון יש אייקונים של פייסבוק, ווצאפ, ג’מייל וכו’. יש גם אייקון עם תמונה של מדפסת (בצבע כחול) שניתן ללחוץ עליו.
תעדכני אותי אם עדיין לא הסתדרת 🙂
ערב מצוין

avatar
רומי (20:18 3.12.2015)

יצא מעולה! הכנתי גם בגרסה ללא גלוטן וגם עם קמח רגיל והשתמשתי בגבינה לבנה ובשני המקרים יצא ממש טעים פריך שלא בא להפסיק לאכול.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 3.12.2015)

תודה רומי 🙂

avatar
יוני (18:58 2.12.2015)

ניסיתי את המתכון פעם ראשונה. האמת? יצא מאכזב – עשיתי לפי ההוראות ( ואפילו כמות כפולה) וכמות הצבק יצאה מזערית.
התוצר הסופי היה סבבה אבל הזכיר עוגיות מתפוררת מאשר לחם שום.
מעדיף להמתין בסבלנות שעה וחצי לבצק פוקצה ולהכין כמו שצריך, תכלס גם יותר קל.

avatar
נעמי (00:49 2.12.2015)

האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:44 2.12.2015)

היי נעמי,
לדעתי אפשר. אם הבצק יוצא יבש או פירורי תוסיפי עוד שמנת חמוצה/גבינה או מעט מים.
יום נפלא 🙂

avatar
גיא (22:41 2.10.2017)

היי,

ניסינו להכין את המתכון היום, במקום הגבינה/חלב סויה, הוספנו עוד שמן קוקוס.
הבצק יצא פירורי מאוד, גם אחרי הוספה של כמות נכבדת של מים (ניסינו לאפות
ועדיין לא היה מנוס מכך) איפה פישלנו לדעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 3.10.2017)

היי גיא,
זה בגלל התוספת של שמן הקוקוס. דווקא הגבינה/חלב סויה זה מה שמאחד את הבצק.

avatar
גיא (13:25 3.10.2017)

זהו, תיארתי לעצמי שזה העניין, הנחתי שתוספת מים תציל את הבצק אבל כנראה שלא היה מנוס חח
תודה!

avatar
גלית (08:31 29.11.2015)

שלום אפרת!
הכנתי את המקלות אתמול ולדעתי יצא ממש נחמד אבל יש לי מספר בעיות ואני מקווה שתוכלי לעזור לי לפתור אותן.
ראשית כל הגרעינים נפלו לי (הסומסום דווקא ברובו נשאר…). איך אפשר לפתור זאת? האם כדאי למרוח ביצה?
שנית אני הוספתי גבינה צהובה מגוררת רגילה והמקלות יצאו טיפה רטובים בפנים. האם זה בסדר? כדאי לשים עוד קצת קמח?
בפעם הבאה אני רוצה לנסות לערבב קמח לבן עם קמח מלא. יש לך המלצות לגבי היחסים?
שוב תודה,
גלית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 29.11.2015)

היי גלית,
כן, אם רוצים שהגרעינים יידבקו היטב כדאי למרוח ביצה טרופה.
ונכון, הגבינה הצהובה מרככת ומרטיבה את הבצק מבפנים (גם אם תוסיפי קמח). אם את רוצה שהם יהיו יבשים ויותר פריכים כדאי לוותר על הגבינה הצהובה במקרה הזה. אולי אפשר לשים גבינה שהיא יבשה יותר כמו פרמז’ן.
את יכולה לשים כוס קמח רגיל + כוס קמח מלא + 2 כפיות אבקת אפיה.
שבוע מעולה!

avatar
יעל (20:19 28.11.2015)

יתאים להשתמש בקמח מלא תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 28.11.2015)

היי יעל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף עוד שמנת חמוצה/גבינה/חלב סויה (מה שמשתמשים).
בהצלחה 😉

avatar
יעל (15:16 13.12.2015)

יצא מעולה עם קמח מלא תופח. שותפים שלי עפו על זה וזה נזלל במהירות. הכנתי היום בפעם השניה. טעים טעים טעים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 13.12.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה יעל ושבוע מצוין 🙂

avatar
הילה בן-דור (20:24 27.11.2015)

שלום אפרת שמי הילה הכנתי היום את המקלות שום שלך יצאו מעולים. הכנתי גם בללא גלוטן יצא מעולה תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 27.11.2015)

שמחה לשמוע הילה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

avatar
הדסה יצחקי (14:04 27.11.2015)

שלום אפרת
המתכונים שלך נפלאים. אני סבתא בת 71 עם המון נסיון ואהבה לבישול. ואת מלמדת אותי שאפשר גם בלי סיבוכים ופלצנות להגיש אוכל נפלא, טעים, ריחני ואסטטי. תודותי ותודותיהם של מבוגרים וילדים כאחד. יישר כח.
מה שמאד מעניין זה שלא צריך לבשל או לאפות כדי לדעת שהמתכון טעים. בלוטות הרוק עובדות שעות נוספות כבר כשקוראים את המתכון. וזה לשבחך יאמר.
שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 27.11.2015)

תודה רבה הדסה היקרה!
המון בריאות, שמחה ונחת מהילדים ומהנכדים.
שבת שלום 🙂

avatar
שירה (19:02 25.11.2015)

היי מישהי יודעת כמה מקלות יוצא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 25.11.2015)

כ-16 מקלות.

avatar
ענת (20:04 26.11.2015)

16 כתוב

avatar
חני (18:23 25.11.2015)

היי,
תודה רבה על המתכונים המעולים!
האם אפשר להשתמש בחלב רגיל במקום השמנת?
המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 25.11.2015)

כן חני, את יכולה לשים שליש כוס חלב.

avatar
שרית (15:38 24.11.2015)

יצא מדהים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 24.11.2015)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
עדי (00:52 24.11.2015)

רציתי לדעת אם אני רוצה את הלחמניות פרווה.
חוץ מחלב סויה איזה תחליף יכול להתאים.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:30 24.11.2015)

היי עדי,
אפשר לשים קצפת צמחית/ריצ’.
יום נעים 🙂

avatar
גיל (13:20 23.11.2015)

אפשר בגרסת הטבעונים לשים במקום חלב סוייה שמנת סויה לאפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 23.11.2015)

היי גיל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

avatar
לירז (12:58 23.11.2015)

הי אפרת!
נראה ממש טעים (:
אפשר להשתמש בקמח תופח?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 23.11.2015)

כן לירז, אפשר 🙂 כמובן במקום אבקת האפיה.
המשך יום נפלא!

avatar
מיכל (12:15 23.11.2015)

האם אפשר לשים קמח אחר במקום הקמח הרגיל או הקונדיטור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 23.11.2015)

היי מיכל,
איזה קמח למשל?

לקריאת כל התגובות