זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 16 מקלות לחם
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 כוסות קמח רגיל (מקלות לחם ללא גלוטן– ניתן להשתמש בקמח “קונדיטור” ללא גלוטן)
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית מלח
200 מ”ל מיכל שמנת חמוצה/ גבינה לבנה (לטבעוניים– ניתן להשתמש בשליש כוס חלב סויה)
שליש כוס שמן קנולה/זית
4 שיני שום כתושות/ 2 כפיות אבקת שום
אפשרויות גיוון שניתן להוסיף לתערובת: 2 כפות עלי טימין , כף שטוחה תבלין זעתר/אורגנו, 2 כפות גבינת פרמזן/קשקבל.
לפיזור מעל: שומשום, קצח, שיבולת שועל, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת.
אופן הכנה:
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים את התנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק מעט שמנוני.
-מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-8 חלקים (סה”כ 16 חלקים).
-מגלגלים כל חלק לצורה של מקל (אורך כ-15 ס”מ, עובי כ2 ס”מ) ומניחים על נייר האפיה (אם הבצק דביק מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות). מפזרים מעל שומשום, קצח וכו’ ומברישים/מרססים את המקלות במעט שמן.
-אופים בתנור במשך כ-20 דקות.
הי אפרת
הכנתי לסוף הצום, לפי ההמלצות השתמשתי בקמח תמי תופח ובחלב.
יצא מעולה!!! טעים ומוצלח, כמו כל המתכונים שלך.
הבעיה היא שעם שליש כוס חלב זה יצא ממש ממש פירורי.
הוספתי עוד ועוד… זה הגיע למרקם נורמלי של בצק רק עם בערך כוס (!) חלב.
מה יכול לגרום לזה? השתמשתי בכוס חד פעמית לשתיה חמה.
היי חני,
עם שמנת חמוצה/גבינה לבנה הבצק יוצא יוצא נוח. עם חלב יותר פירורי.
ואוו אפרת!! הכנתי ללא גלוטן יצא מושלם!!! אחד המאפים הכי טעימים ללא גלוטן שהכנתיי😛 תודה❤❤
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
דחוף!!
יצא לי קצת פירורי הבצק ולא ממש שומני ויצא לי כמות ממש קטנה… מה הבעיה?
אין צורך להוסיף ביצה?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ודייקת בכמויות?
את יכולה להוסיף עוד קצת שמנת חמוצה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
הי לא. השתמשתי בכוס חדפ רגילה… אבל עשיתי קצת יותר מ1/3 והשתמשתי בחלב סויה
בכל המתכונים חשוב להשתמש בכוס מדידה על מנת שהמתכון יצליח. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
בכל מקרה, אפשר להוסיף מעט חלב סויה לפי הצורך(:
הם יוצאים קשים או רכים? אני רוצה שזה יהיה רך
היי,
המקלות אכן יוצאים פריכים מעט.
יצא מושלם מהיר וקל הכנה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
יצא מעולה!!! כולם במשפחה אהבו(:
בעקרון יצא הבצק יצא מאוד שומני, אבל אחרי האפייה זה יצא נהדר למרות זאת.
וואו נראה מעולה, שמחה שאהבתם(:
אגב, השתמשת בכוס מדידה? אם יצא שומני מאד זה יכול לקרות בגלל חוסר דיוק בכמויות.
כן, האמת שהשתמשתי בכוס מדידה וגם בכפית/כף מדידה
יוצא מושלם!! אני מוסיפה גבינה צהובה וזיתים
אחד המתכונים האהובים עלינו:)
תודה אפרת
מעולה, איזה כיף שאהבתם את המתכון❤
שלום,
רציתי לשאול אם אני רוצה שהמתכון יהיה לי פרווה ללא שמנת חומצה או גבינה מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים שליש כוס חלב סויה במקום השמנת, ולוותר על הגבינה המגורדת.
שלום
רוצה להכין לילדים לארוחת ערב ויש לי רק לבן גיל האם זה קשור?
אשמח לתגובה.
תודה.
כן, אפשר להשתמש בגיל.
בהצלחה
מתכון קבוע אצלנו תודה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
אפשר להחליף את החלב סויה בחלב שיבולת שועל? למישהו אלרגי לחלבי, לסויה ולשקדים…
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
היי אפרת,
האם אפשר לשים את כל הבצק בתבנית אינגליש קייק,אחת או שתיים,ואז מתקבל בעצם,לחם שום?
היי חנה,
אם תרצי להכין לחם שום תוכלי להכין מהמתכון הזה- לחם שום
היתרון פה שזה ללא התפחה,האם אפשרי לשים בתבנית אינגליש קייק?
תוכלי, אבל לא יצא לך לחם שום זה יהיה קראנצ’י וקשה יותר מלחם
אפרת היקרה!
כל הזמן רוצה לכתוב לך אבל לא מוצאת את הזמן…מכינה אך ורק מתכונים שלך!!! הכל קל ופשוט ויוצא מושלם!!!! מעולם לא התאכזבתי!!! אין עליך!!!
לגבי מקלות השום- הם יצאו הכי טעימים בעולםםםם!! עפנו עליהם! כל המשפחה טרפה!!!! תודה ענקית לך על היותך❤️❤️
נראה מעולה!
תודה ימית 💗
נראה מצוין!
אפשר להשתמש בשמנת “של פעם” (27%)?
כן.
המתכון הזה מעולה אני מכינה אותו שוב ושוב תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
,תודה רבה יקירה רק בריאות אמן
ניתן לעשות במתכונת כדורים קטנים?
אני חושבת שכן.
היי אפרת היקרה האם יש לך אולי מתכון למקלות שום עם שמרים (שיהיו יותר רכים ופחות פריכים ) ?
תודה רבה
אין לי אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך.
אפיתי עם קמח ללא גלוטן (חיה בארה\”ב) ויצא ממש נחמד. פריך מבחוץ ורך מאוד מבפנים
ארוחה מהממת 🙂
תודה על השיתוף
האם אפשר להחליף את הגבינה/ שמנת מתוקה/ חלב סויה במיםנ או ריצ\’??
אפשר בריץ’.
עכשיו הם בתנור. פעם שניה שמכינ/ה את המקלות שום!! ללא ספק מתכון מוצלח. נורא קל וטעים ללא גלוטן. הנה תמונה שלהם בתנור (הוספתי טימין)
שמחה לשמוע 🙂
תודה על השיתוף!
מעונינת להכין למשלוחי מנות (שלושים יום קודם החג:) .
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
שומר על המרקם שלו ?
אפשר להקפיא אבל עדיף לא יותר מ-3 שבועות.
עכשיו בתנור..הכנתי מקמח תמי תופח הבצק נעים טיפטיפה מתפרק אם מגלגלים יותר מידי אבל בהחלט מתכון קליל ונעים ..מעל מרחתי שמן זית שום קטוש וזעתר..הריח פצצהההה אעדכן בהמשך על הטעם.
מעולה 🙂
יצא סוףףף מומלץ ביותר עם סלט ירקות וגבינה ליד אחלה ארוחת ערב לילדים.
שמחה לשמוע 🙂 תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת יש לי קמח תמי תופח זה מתאים למתכון של המקלות שום?
כן. אם זה קמח תופח אז אפשר לוותר על אבקת האפיה.
שלום אפרת! הכנתי עכשי כדי לנסות איך יוצא לפני שאני אכין למשלוח מנות, אבל היה מאד מוזר, כאילו שאין מספיק נוזלים. הכנתי עם חלב סויה כדי שזה יהיה טבעוני ורציתי לשאול אם בטוח ששליש כוס חלב סויה משתווה בכמות ל 200 מ”ל שמנת חמוצה? גם המקלות שעשיתי יצאו הרבה יותר קצרים ממה שכתבת, בערך 10 ס”מ. אולי צריך להיות יותר חלב סויה? תודה!
היי תמר,
באיזה גודל כוס השתמשת?
איך יצא מרקם הבצק? ואיך יצא המרקם לאחר האפיה?
היי אפרת, לשאלות שלך: השתמשתי בכוס מדידה רגילה כפי שאני בדרך כלל עושה במתכונים שלך (ולא בכוס חד”פ), מרקם הבצק לא היה שומני כלל וגם לא דביק אלא מעט פירורי וכך גם טעמו אחרי האפיה.
אז בסדר. זה אמור לצאת במרקם פריך ומעט מתפורר. זה לא יוצא במרקם של לחם.
שלום, האם אפשר להחליף את הקמח קונדיטור הקמח תפוחי אדמה?
לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח. אם יש לך קמח ללא גלוטן אחר כמו קמח תמי, כרגיל וכו’ אפשר להשתמש בו.
ערב טוב אפשר להקפיא? תודה
כן.
יצא מצויין הכנתי כבר כמה פעמים ללא גלוטן
שמחה לשמוע 🙂
תודה
יצא מדהים! הלהיט של האירוח! וזה לקח באמת 10 דקות כולל שטיפת הקערה בסוף!
תודה רבה על האתר המדהים הזה!
הכל כתוב ומוגש בצורה נעימה ברורה ומגרה!
תודה רחל, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, הכנתי אתמול בערב לאחותי הצליאקית והייתי חייבת לשתף!! בהתחלה כשעבדתי עם הבצק הוא היה מאוד דביק ולא האמנתי שיצא מזה משהו טוב. יצא מדהים!! כולם התרשמו וטעמו ואפילו ביקשו את המתכון❤ נדיר שמאפים ללא גלוטן יוצאים מאוד טעימים ועל כן רציתי לומר תודה❤
נראה מעולה! 😍
שמחה שיצא מוצלח.
תודה שחזרת לעדכן!
הכנו הרגע יצא מעולה, ממליצה בחום.
תודה רבה על המתכון
תודה רוני, שמחה שיצא טעים 🙂
האם אפשר להכין את מקלוני השום מקמח טף או מקמח תפו”א?
תודנ
היי רחל,
לא ניסיתי כך שאין לי מושג.
אפשר להשתממש בקמח כרגיל במקום הקמח קונדיטור? (פשוט הכרגיל יותר איכותי…)
תודה
כן בטח.
היי אפרת, אז מה זה בעצם יוצא? יותר קרוב ללחם או לעוגיות פריכות?
היי ענבר,
מאחר ואין בזה שמרים זה יוצא משהו באמצע, פריך מבחוץ אבל עדיין רך מבפנים.
יום מקסים 🙂
עכשיו בתנור. הכנתי עם קמח מלא וגבינה לבנה+גיל והוספתי מעט זיתים.נראה טעים אבל יצא לי דק וקצר- כ 7 סמ. לא יודעת למה
היי יעל,
כמה יחידות יצאו לך?
באיזה גודל כוס השתמשת?
היי אפרת, כמה כפות זה בגבינה?, (אני גרועה בכל הקטע של הגרמים 🙂 )
תודה ממי :-*
זה יוצא כ-4 כפות גדושות גבינה לבנה (אבל ממש גדושות).
היי אפרת,
יש איזה מתכון לרוטב עים ליד המקלו שום? אשמח לתשובה בהקדם
היי עמית,
אפשר להגיש את מקלות השום לצד גבינה לבנה מעורבבת עם שן שום כתושה וקצת פפריקה מתוקה או טחינה.
אם אוהבים חריף אפשר להכין רוטב סלסה חריף. אפשר גם להכין את זה ללא פלפל חריף בכלל.
נשמע מזה טוב 🙂 אני בדרך לנסות… (ממש אהבתי את זה שזה מחומרים פשוטים שיש בבית!!)
מעולה, בהצלחה 🙂
הי אפרת:)
אפשר להשתמש ביוגורט במקום גבינה?
וגם האם אפשר להשתמש בקמח תמי/כרגיל שילוב קמחים אחרים ללא גלוטן מלבד קונדיטור?
תודה
היי תמר,
אפשר להשתמש ביוגורט.
אני מאמינה שקמח תמי/כרגיל ייתן אפילו תוצאה מוצלחת יותר.
איפה שומרים את זה אחרי שזה מוכן? בחוץ? במקרר?
היי מירב,
אפשר לשמור בחוץ בקופסה סגורה. לאחר יומיים מומלץ להעביר למקרר.
תודה על התשובה.
הכנתי עכשיו. חשבתי שיהיה טעם יותר דומיננטי של שום. כמו כששמים שום מרוסק על בגט ומכניסים לאפיה? ככה חשבתי שיהיה פה. לא כל כך יצא כמו מה שחשבתי 🙂
זה אמור לצאת במרקם שונה מבאגט, יותר פריך. והטעם של השום אכן פחות חזק ממה ששמים על באגט אבל תמיד אפשר להגדיל את כמות השום כדי לחזק את הטעם.
היי,
נתקלי במתכון לפני כמה שנים ואהבתי מאד, עכשיו שמחתי למצוא אותו שוב, יצא מעולה כולם חטפו.
תודה על האתר המקסים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה ושבוע טוב
היי,
אני מתכוונת להכין את המקלות עכשיו האם אני יכולה להשתמש בחלב או אשל במקום הגבינה? ואם כן אז כמה להוסיף?
תודה!
היי שרי,
את יכולה לשים מיכל אשל (200 מ”ל).
שבת שלום 🙂
תודה רבה ושבת שלום 🙂
שלום, אפשר להחליף את הגבינה/חלב סויה בשליש כוס מים או יותר? או אולי שליש כוס חלב שקדים?
היי דניאלה,
נראה לי שעדיף חלב שקדים.
אפשר לדעתך לשים בערך 100 גרם של גבינה לבנה (כי זה מה שיש לי עכשיו) ולהשלים עם מעט חלב שקדים? תודה על הסבלנות ועל המענה.
אני מניחה שאפשר לשים 100 גרם גבינה לבנה + 2-4 כפות חלב שקדים (ממליצה להוסיף את החלב בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד)
קל להכנה וטעים מאוד. יצא פצצה!! כל הילדים אכלו ונהנו.
תודה מיכל, שמחה שנהנתם!
קל להכנה ממש ניסיתי יצא טעים מאוד ונחטף ברגע .
תודה רויטל, שמחה לשמוע 🙂
שלום, אפשר לשים קמח שקדים במקום?
היי טליה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. בכל מקרה, אם את מנסה יש להוסיף את השמנת החמוצה בהדרגה כי אני מניחה שיהיה צורך להפחית בכמות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
שלום אפרת
האם ניתן להשתמש בגבינת עיזים רכה במקום בשמנת חמוצה\גבינה לבנה?
היי יוליה,
אם המרקם הוא כמו של גבינה לבנה אני מניחה שזה בסדר.
לדעתך ילדים יאהבו את זה?
היי אופק,
ילדים אוהבים את זה כי יש לזה מרקם מעט פריך שמזכיר להם עוגיה.
יום נפלא 🙂
תודה לך, יצא טעים בצורה יוצאת דופן. בשנייה הכל נחטף!
תודה אלון! שמחה לשמוע 🙂
יום מעולה
מישהו חייב לעצור אותך על הריסת דיאטות סדרתית!!!
איך כל מתכון שלך הוא משהו בלתי נתפס בטעם שלו?! באמת רק 10 דק׳ וגם רק 10 דק׳ עד שהכול נחטף ונגמר!
מתכון מעולה!! טעים בטירוף! שמתי בזיליקום קצוץ בבצק. אין מילים!
תודה!! 🙂
שמחה שנהנתם, זה הכי חשוב! הדיאטה יכולה לחכות 😉
היי אפרת!
אני רוצה להדפיס את המתכון
את יכולה להגיד לי איך עושים את זה?
מחכה לתשובה
אורלי!
היי אורלי,
יש שתי אופציות להדפסה:
1. מעל תמונת המתכון מצד שמאל יש לחצן “הדפסה” (מעל השיתוף של פייסבוק).
2. מתחת למתכון יש אייקונים של פייסבוק, ווצאפ, ג’מייל וכו’. יש גם אייקון עם תמונה של מדפסת (בצבע כחול) שניתן ללחוץ עליו.
תעדכני אותי אם עדיין לא הסתדרת 🙂
ערב מצוין
יצא מעולה! הכנתי גם בגרסה ללא גלוטן וגם עם קמח רגיל והשתמשתי בגבינה לבנה ובשני המקרים יצא ממש טעים פריך שלא בא להפסיק לאכול.
תודה רומי 🙂
ניסיתי את המתכון פעם ראשונה. האמת? יצא מאכזב – עשיתי לפי ההוראות ( ואפילו כמות כפולה) וכמות הצבק יצאה מזערית.
התוצר הסופי היה סבבה אבל הזכיר עוגיות מתפוררת מאשר לחם שום.
מעדיף להמתין בסבלנות שעה וחצי לבצק פוקצה ולהכין כמו שצריך, תכלס גם יותר קל.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
היי נעמי,
לדעתי אפשר. אם הבצק יוצא יבש או פירורי תוסיפי עוד שמנת חמוצה/גבינה או מעט מים.
יום נפלא 🙂
היי,
ניסינו להכין את המתכון היום, במקום הגבינה/חלב סויה, הוספנו עוד שמן קוקוס.
הבצק יצא פירורי מאוד, גם אחרי הוספה של כמות נכבדת של מים (ניסינו לאפות
ועדיין לא היה מנוס מכך) איפה פישלנו לדעתך?
היי גיא,
זה בגלל התוספת של שמן הקוקוס. דווקא הגבינה/חלב סויה זה מה שמאחד את הבצק.
זהו, תיארתי לעצמי שזה העניין, הנחתי שתוספת מים תציל את הבצק אבל כנראה שלא היה מנוס חח
תודה!
שלום אפרת!
הכנתי את המקלות אתמול ולדעתי יצא ממש נחמד אבל יש לי מספר בעיות ואני מקווה שתוכלי לעזור לי לפתור אותן.
ראשית כל הגרעינים נפלו לי (הסומסום דווקא ברובו נשאר…). איך אפשר לפתור זאת? האם כדאי למרוח ביצה?
שנית אני הוספתי גבינה צהובה מגוררת רגילה והמקלות יצאו טיפה רטובים בפנים. האם זה בסדר? כדאי לשים עוד קצת קמח?
בפעם הבאה אני רוצה לנסות לערבב קמח לבן עם קמח מלא. יש לך המלצות לגבי היחסים?
שוב תודה,
גלית
היי גלית,
כן, אם רוצים שהגרעינים יידבקו היטב כדאי למרוח ביצה טרופה.
ונכון, הגבינה הצהובה מרככת ומרטיבה את הבצק מבפנים (גם אם תוסיפי קמח). אם את רוצה שהם יהיו יבשים ויותר פריכים כדאי לוותר על הגבינה הצהובה במקרה הזה. אולי אפשר לשים גבינה שהיא יבשה יותר כמו פרמז’ן.
את יכולה לשים כוס קמח רגיל + כוס קמח מלא + 2 כפיות אבקת אפיה.
שבוע מעולה!
יתאים להשתמש בקמח מלא תופח?
היי יעל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף עוד שמנת חמוצה/גבינה/חלב סויה (מה שמשתמשים).
בהצלחה 😉
יצא מעולה עם קמח מלא תופח. שותפים שלי עפו על זה וזה נזלל במהירות. הכנתי היום בפעם השניה. טעים טעים טעים!!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה יעל ושבוע מצוין 🙂
שלום אפרת שמי הילה הכנתי היום את המקלות שום שלך יצאו מעולים. הכנתי גם בללא גלוטן יצא מעולה תודה רבה
שמחה לשמוע הילה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
שלום אפרת
המתכונים שלך נפלאים. אני סבתא בת 71 עם המון נסיון ואהבה לבישול. ואת מלמדת אותי שאפשר גם בלי סיבוכים ופלצנות להגיש אוכל נפלא, טעים, ריחני ואסטטי. תודותי ותודותיהם של מבוגרים וילדים כאחד. יישר כח.
מה שמאד מעניין זה שלא צריך לבשל או לאפות כדי לדעת שהמתכון טעים. בלוטות הרוק עובדות שעות נוספות כבר כשקוראים את המתכון. וזה לשבחך יאמר.
שבת שלום
תודה רבה הדסה היקרה!
המון בריאות, שמחה ונחת מהילדים ומהנכדים.
שבת שלום 🙂
היי מישהי יודעת כמה מקלות יוצא?
כ-16 מקלות.
16 כתוב
היי,
תודה רבה על המתכונים המעולים!
האם אפשר להשתמש בחלב רגיל במקום השמנת?
המון תודה!
כן חני, את יכולה לשים שליש כוס חלב.
יצא מדהים!!!
תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
רציתי לדעת אם אני רוצה את הלחמניות פרווה.
חוץ מחלב סויה איזה תחליף יכול להתאים.
תודה
היי עדי,
אפשר לשים קצפת צמחית/ריצ’.
יום נעים 🙂
אפשר בגרסת הטבעונים לשים במקום חלב סוייה שמנת סויה לאפייה?
היי גיל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
הי אפרת!
נראה ממש טעים (:
אפשר להשתמש בקמח תופח?
תודה!
כן לירז, אפשר 🙂 כמובן במקום אבקת האפיה.
המשך יום נפלא!
האם אפשר לשים קמח אחר במקום הקמח הרגיל או הקונדיטור?
היי מיכל,
איזה קמח למשל?