זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
150 גרם מקלות אורז מבושלים לפי הוראות היצרן (בדר”כ 3-4 דקות במים רותחים).
1 בצל בינוני קצוץ
2 גזרים גדולים חתוכים ל’גפרורים’ (מקלות דקים)
1/4 כרוב גדול חתוך לרצועות
2 כוסות נבטים
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
כפית שומשום (לא חובה)
תיבול: 6 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן, מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים במחבת רחבה מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הגזר ומבשלים עם מכסה במשך 5-10 דקות, עד שהגזר מעט מתרכך.
-מוסיפים את הכרוב ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהכרוב מצטמצם ומתרכך (5-10 דקות).
-מוסיפים את מקלות האורז המבושלות, הנבטים והבצל הירוק ומתבלים ברוטב סויה, סילאן, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
*לפני ההגשה מומלץ לפזר שומשום מעל.
ניראה שיש כאן בעיה קלה בעימוד של המתכון…
בתיאור למעלה כתוב את רשימת המצרכים במקום תיאור קצר
לידיעתך 🙂
את היחידה שהאירה את עיניי😊 תודה מיכל(:
תודה על המתכון.. עשיתי גרסה לעצלנים 😋
תודה לך על השיתוף 🙂
היי,
יש אופציה להשתמש בתערובת לקט ירקות קפואים?
אם כן , כמה ואיך להכין?
היי קרן,
אין בעיה להשתמש בלקט ירקות קפואים
תוכלי להשתמש בכחצי שקית תערובת או פשוט לפי טעמך האישי
תכיני באותו האופן לפי המתכון, לא צריכה להיות בעיה 🙂
————–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
תודה רבה (:
לקח לי הרבה יותר מעשר דקות
בנוסף הכמות 50 גרם איטריות נכונה ? או שהכוונה ל500 ???
מתנצלת, זה 150 גרם אטריות אורז (משום מה הספרה 1 הושמטה). הודות לך תיקנתי.
לאיזה כמות זה יוצא? והאם אפשר להכין מראש לחג ולחמם על הפלטה?
היי רבקה,
הכמות מספיקה לכ-2 מנות.
אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה.
יש להשתמש ברוטב סויה רגיל (מלוח ולא מתוק). אני משתמשת ברוטב סויה בסגנון סיני של אסם.
במקום כרוב ונבטים אפשר לשים פטריות ופלפלים בצבעים שונים.
שנה טובה ❤️
האם שמים רוטס סויה מתוק או מלוח?ואיזה ירקות יכולות להחליף את הכרוב והנבטים?
הי!על החבילה של מקלוני האורז כתוב לבשל רק עשרה אחת
היי, תבשלי את מקלוני האורז לפי מה שרשום על גבי האריזה ואז תוסיפי למתכון לפי מה שרשום.
היי
המתכון נראה מעולה, כמה זה 50גרם? יש לי חבילה את יכולה לומר לי בערך כמה לשים? אני רוצה להכפיל כמיות.
תודה רבה שוב על האתר המהמם!
היי ציפי,
מה רשום על החבילה? כמה סך הכל גרם יש שם?
אני הגדלתי את כמות האיטריות ל100 גר זה שליש חבילה לפחות אחרת אין טעם וללא נבטים שאני לא אוהב
ללא סילאן ובצל אפרופו קיבלתי ואכלתי בדיוק את המתכון הזה מעובדת פיליפינית
לא לערבב הרבה כי האיטריות נשברות !!!
יצא טעים פצצה כמו שאומרים
נ.ב
אי אפשר להפסיק לאכול את זה.. מדהים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אלי והמשך יום נפלא
היי, אתר מעולה!! האם אפשר להחליף את מקלות האורז באטריות ביצים? תודה
כן דפנה, אפשר בהחלט.
זה בסדר להשתמש במקלוני שעועית? זה נראה אותו דבר בגודל ובצורה והכל אבל הצבע טיפה שונה. ואפשר לוותר על הרוטב סויה והנבטים? רציתי להגיד גם תודה אתר ממש ממש מעולה!
היי,
אני מניחה שאפשר להשתמש במקלוני שעועית.
אפשר גם לוותר כל הסויה והנבטים. צריך לקחת בחשבון שזה ייצא מעט מתקתק בגלל הסילאן שאינו עם תוספת של סויה.
בהצלחה 🙂
היי, תודה על כל המתכונים! כל מה שהכנתי יצא טעים 🙂 רציתי לשאול לגבי המתכון הזה- אפשר לשים משהו אחר במקום הסויה? אני ממש לא אוהבת
שמחה לשמוע גלית 🙂
אם יש לך רוטב טריאקי את יכולה לשים 6-8 כפות במקום הסויה והסילאן.
שבת שלום
מה זה מקלוני אורז?
היי,
מקלות אורז הן בעצם אטריות אורז ארוכות ודקות מאוד.
שלום המתכונים כאן מדהימים!!! הכנתי לשבת עוגת גלידה ועוף בצילי ויצא מעולה. לגבי המתכון הזה האם באמת מדובר רק ב-50 גרם אטריות?
תודה דיקלה! שמחה שאת נהנת ממתכונים 🙂
לגבי המתכון הזה, הכוונה רק ל50 גרם כי מקלות האורז לאחר בישול תופסים קצת יותר נפח וביחס לכמות הירקות זה אמור להספיק אבל לא חייבים להצמד לכמויות ואפשר לשים כמה שאוהבים.