זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
תבנית עגולה בקוטר 21 (עומק 4 ס”מ)
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים
כוס וחצי תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)
בצל בינוני קצוץ מטוגן
3 ביצים
רבע כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
תיבול: שני שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 21.
-מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, מערבבים עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.
-יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, משטחים לגובה אחיד ומכניסים לתנור למשך כ-45 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר שהיא התקררה והתייצבה, הופכים אותה על צלחת שטוחה ומגישים.
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- מתכון לניוקי |
- קניידלך לפסח |
- פוטטוס בתנור |
- קוגל תפוחי אדמה |
- תפוצ’יפס אפוי
הי אפרת
אצלינו לא אוכלים אפונה בפסח מה אפשר לשים מקום?
תודה רבה
נעמי
בוקר טוב,
אפשר לשים גזר וכרובית (יש לבשל אותם לפני עד לריכוך).
היי, אפשר לבשל את הפשטידה? ללא אפיה בתנור
לא יודעת, לא ניסיתי.
אם כן כדאי להכין במחבת ולשטח את התערובת ולא לעשות אותה כל כך גבוהה. לכסות ולבשל על אש הכי נמוכה שלא ישרף.
הי אפרת, חג שמח!
אפשר להשתמש בגזר טרי? הוא יתרכך?
היי הדס,
כדאי לבשל את הגזר לפני.
חג שמח:)
היי אפרת
לא שמתי לב שאין לי כורכום בבית עד כמה זה קריטי? אפשר משהו אחר במקום? תודה רבה
היי,
זה לא קריטי, אפשר לוותר על הכורכום.
שבוע טוב!
רציתי לשאול כמה שמן צריך במתכון הזה כי לא כתוב?
תודהרבבבבבבבבבבה!
היי,
אין צורך בשמן, רק חשוב לשמן היטב את התבנית(:
שלום אפרת ,
הכנתי את המעקודה לפי המתכון ליום שבת. יצא מושלם וטעים . כול המשפחה אהבה מאוד.
תודה רבה !!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
הי אפרת,
תודה על המכונים באתר,
רציתי לשאול אם אפשר לשים פחות ביצים – ולשים במקום שמן או משהו אחר
[יש לי תבנית קוטר 26 , אני רוצה להכין כמות כפולה ואין לי מספיק ביצים]
תודה רבה!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
הביצים חשובות כאן כי הן אחראיות להדבקת החומרים. יכול להיות שאם תורידי ביצה אחת ותוסיפי קצת קמח הוא ייצב מעט אבל אני לא בטוחה עד כמה.
תודה על התגובה המהירה!
הכנתי עם כמות כמעט כפולה של הכל ואז שמתי 4 ביצים-
ויצא טוב!
מאוד טעים תודה רבה!
שמחה מאד שיצא מוצלח, תודה על השיתוף😊
היי, איך עושים שתהיה שחומה יותר, ואפשר יהיה להפוך אותה?
היי יפעת,
בעיקרון אם מכינים את הפשטידה במחבת היא שחומה יותר, אבל אם את מכינה את המתכון הנוכחי אפשר פשוט לאפות כמה דקות יותר🙂
היי
תודה רבה על המתכון המדהים!!
רציתי לשאול אם אפשר לשלב בטטה במתכון יחד עם תפוח האדמה?🙏 במידה וכן אשמח להסבר
היי,
פחות ממליצה לשלב בטטה כי הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה, אבל אפשר לבשל יחד עם תפוחי האדמה עוד בטטה קטנה ולהכין באופן זהה למתכון הרגיל.
האם צריך לבשל את האפונה וגזר אם אני משתמש משקית רפואה?
במידה וכן- כמה זמן צריך ואיך לבשל?
היי,
אין צורך לבשל לפני:)
יצא ממש טעים!! הילדים אכלו (הייתי בטוח שרק אני ואשתי נאכל חח).
רציתי לשאול- לא הצלחתי להפריד את הפשטידה מהתבנית. השתמשתי בתבנית רב פעמית של אינגליש קייק, שמתי שמן זית ומרחתי אותו באמצעות נייר סופג. חיכיתי עד שהפשטידה תתקרר אך לצערי שניסיתי להפוך זה יצא שהפשטידה נשברה ולא יצאה.
את יודעת אולי מה היה לא נכון?🙏
היי,
שמחה שאהבתם!
האם השתמשת בביצים M או S במקרה? הביצים מעניקות יציבות לפשטידה.
אפית בתוכנית קו עליון ותחתון? במרכז התנור? לא פחות מ45 דקות?
כשהפכת את הפשטידה האם ממש הצמדת בעדינות צלחת לפשטידה?
השתמשתי בביצים L
עשיתי את חום התנור כפי שרשמת וקו עליון וקו תחתון, במרכז התנור.
הצמדתי צלחת אך הפשטידה לא “נפלה” לצלחת לכן ניסיתי לתת כמה דפיקות עדינות שלא ממש עזרו
אם כך יכול להיות שהיה צריך לאפות עוד כמה דקות את הפשטידה, או שהדפיקות הקטנות גרמו לה להתפרק.
בפעם הבאה עדיף להעביר סכין בשולי הפשטידה ולהפריד בעדינות מהתבנית, ואז להצמיד צלחת (כך שלא יהיה מרווח בין הפשטידה ובין הצלחת) ולהפוך בעדינות.
מקווה שעזרתי😊
תודה!!!
היי אפרת בוקר טוב האם אפשר להכין 3 ימים לפני ולשמור במקרר?
היי ליטל,
אפשר לשמור במקרר, אבל רצוי עד יומיים😊
יצא מושלם!!
תודה רבה לך.
שמחה מאוד שהצליח! חג שמח:)
היי, מוסיפיפ כוס וחצי אפונה וגזר קפואים לאחר בישול?
תודה
היי מאור,
כן🙂
אפשר להקפיא ולחמם לפני הגשה?
היי רבקה,
לא מומלץ להקפיא בגלל שיש כאן תפוחי אדמה. את יכולה לשמור במקרר עד יומיים.
ביצים קשות?
היי מלי,
לא מבושלות, לערבב ביצים עם שאר החומרים…😊
האם אפשר להכין בתבניות קטנות של קאפקאייק? ואם כן איך?
כן אפשר, באותו אופן.
תודה רבה יצא מצויין האתר פשוט מושלם!!!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת יש לי תבנית אינגליש או תבנית מרובעת קטנה 21*15(תחתית התבנית) גובה 6 האם אפשר להשתמש באחת מהן?
היי ליטל,
בתבנית אינגליש קייק היא תצא גבוהה ובתבנית השניה היא תצא יותר נמוכה.
יש לי רק ביצים M.
כמה לשים?
3 ביצים אמורות להספיק.
יש לי 270 גרם אפונה מסוננת. כמה גזרים להוסיף?
זאת אפונה מבושלת רכה?
אם כן שימי ¾ כוס אפונה ו¾ כוס קוביות גזר מבושלות.
אם את משתמשת בגזר טרי תבשלי כ-2 גזרים בינוניים.
תודה אפרת! יצא מושלם! בכלל 9 מתוך עשרת המאכלים שהכנתי לפסח היו מתכונים שלך. מלא תודות! ❤️
כיף לשמוע 💖
תודה חגית
היי אפרת אני רוצה להכין את הפשטידה היום ולהגיש מחר בערב. מה את ממליצה לעשות מבחינת חימום ? האם להוציא היום לצלחת ? להשאיר בתבנית לחמם מחר ואז להוציא לצלחת ?
עדיף להשאיר בתבנית, לחמם ואז להפוך לצלחת.
בערך 30×25
אז כדאי להכפיל כמויות (אפשר לשים 5 ביצים גדולות).
אם יש לך תבנית אינגליש קייק אפשר להכין את הכמות שבמתכון.
שוב אני 🙂 מה הכמויות לתבנית מלבנית? אין לי עגולה וגם לא אינגליש קייק. תודה!
באיזה גודל התבנית שיש לך? אורך ורוחב.
היי אפרת, כן זה לא הגיע. החלפתי כתובת אימייל והצלחתי להתחבר 🙂 פשוט חייבת להוסיף את המתכונים למחברת כי אני משתמשת בהמון! שוב תודה על אתר מהמם ומתכונים עוד יותר. חג שמח ❤️
שמחה שהצלחת 🙂
חג שמח ❤️
היי אפרת, תודה על התגובה המהירה. לא קיבלתי את האימייל שלך ועדיין לא מצליחה להרשם ☹️.
היי חגית, בדקת בספאם?
היי אפרת!
קודם כל תודה על מתכונים מושלמים שאף פעם לא מאכזבים! האם אפשר להשתמש בתבנית מלבנית עמוקה? אין לי עגולה.
גם רציתי לציין שאני מנסה להרשם לאתר אבל לא מגיע לי האימייל להתחברות. איך אפשר להרשם?
תודה!
היי חגית,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. אני חושבת שהכמות קטנה לתבנית מלבנית עמוקה.
שלחתי לך פרטי התחברות למייל.
הי תודה על המתכונים הנפלאים…
רציתי לשאול יש אפשרות להכין אותה בסיר על הגז ואם כן איך?
תודה.
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשמן היטב מחבת, לשים את התערובת בפנים, לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.
במקרה כזה חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ויש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שהופכים אותה על הצלחת.
שלום בוקר טוב , רציתי לשאול עם ניתן להמיר את ה- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים בתפוח אדמה מתוק(בטטה)
וכמה לחשב להוסיף
לא מומלץ כי הבטטה יותר רכה ונוזלית והפשטידה לא תחזיק.
טרם ניסיתי….חברה אמרה לי לשים פחות ביצה….ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה…
יצא מעולה!!! מאוד טעים.
שמתי כוסברה במקום פטרוזיליה, כי זה מה שהיה לי, ויצא מצויין!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל
היי אפשר להכין ולהקפיא יומיים מראש?
לא מומלץ להקפיא אבל אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר.
באיזה אופן לאפות טורבו או רגיל ?
רגיל (קו עליון וקו תחתון).
פשטידה מעולה!!
טעימה בטירוף
שמחה שאהבת 🙂
תודה יפית וחג שמח 🌷
כדאי לשים אבקת אפיה חצי שקית גורם למעקודה לצאת אורירית יותר
תודה רותי 🙂
הכנתי עים בצל בסוף יצא מהמהםם תודהה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפרת נתקעתי בלי בצל הכרחי?
זה מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
בוקר טוב
אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית אחת , אינגליש קייק – חד פעמית .
מה הכמויות שאני צריכה ?
תודה רבה !!!
עדיין אני ממליצה להכין את הכמויות שבמתכון. אני מניחה שהתערובת תגיע עד גובה התבנית אבל אין עם זה בעיה כי הפשטידה לא תופחת.
היי,
אפשר להחליף את האפונה בברוקולי או משהו אחר?
תודה
נראה לי שכן. רצוי שהוא יהיה מבושל וקצוץ.
היי אפרת! קודם כל ממש תודה אני משתמשת המון במתכונים שלך! כל מתכון נגיש וטעים מאוד!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף אפונה וגזר בפטריות מקופסת שימורים? זה יצא טוב לדעתך? ואם תוספת של ביצה קשה תוסיף לדעתך? תודה מראש על תשובתך:)
היי הודיה,
לגבי שימוש בפטריות והוספת ביצה קשה זה משהו שצריך לנסות 🙂 אבל נראה לי שכן.
היי
במקום אבקת מרק להוסיף כמה מלח או מה לשים?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית נמוכה (גובה 4 ס”מ) בקוטר 21.
אם יש לך תבנית גבוהה יותר את יכולה להשתמש בקוטר 18-20.
את הגזר הטרי יש לחתוך לקוביות קטנטנות ולבשל עד לריכוך. שימי 3/4 כוס קוביות גזר.
אפונה קפואה או יבשה מבושלת יש לשים 3/4 כוס. המדידה היא לאחר הבישול.
אם את לא שמה אבקת מרק שימי כפית מלח אבל לא מלאה (בין שטוחה לרגילה).
היי
אני שמה לאפונה וגזר גזר טרי כמה לשים במקום הגזר הקפוא ? אם משתמשת באפונה קפואה?
ואם אשתמש באפונה יבשה שאני מבשלת כמה להוסיף?
תודה.
היי אפרת
מה גודל התבנית העגולה צריכה להיות בלי להכין כמות כפולה?
ומה הקוטר?
אני מכינה בתבנית זכוכית רק .
היי אפרת. הפשטידה אף פעם לא יוצאת לי טוב. בדרכ מדחימה למעלה . נראית טוב. אבל בפנים יוצאת נוזלית. טעימה אבל לא יציבה. מה נראה לך שאני לא עושה טוב?
היי שרון,
הכוונה לפשטידה הזו ספציפית או לכל פשטידה ?
חשוב לוודא שאופים בתוכנית רגילה של התנור (קו עליון וקו תחתון) כשהפשטידה מונחת במרכז התנור.
אולי התנור שלך חזק מידי וכדאי לאפות ב-10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
תודה. אנסה.. שנה טובה ומבורכת
אפשר להקפיא?🍔
לא מומלץ במקרה הזה.
אפשר עם פטרוזיליה יבשה? מה הכמות?
בתודה מראש
לאה
היי לאה,
אפשר לשים כפית שטוחה.
תודה רבה ושבת שלום ומבורך!!!
נראה ממש טוב.
חשבתי להכין בתבניות אישיות-אלומיניום או סיליקון.
יהיה שינויים במתכון, חוץ מזמן האפייה שבטח יקוצר?
תודה
אפשר. אין שינוי מלבד זמן האפיה שבטח יתקצר ל 35-40 דקות.
בוקר טוב אפרת
אפשר להוריד ביצה ולהחליף אותה בקצת קמח אולי?
הכנתי כבר פעם להורים והם ליקקו את האצבעות, תודה!!
היי ענת,
הביצים הן אחראיות להדבקת החומרים. יכול להיות שאם תוסיפי קצת קמח הוא ייצב מעט אבל אני לא בטוחה עד כמה.
לכמה אינגליש קייק הכמות מתאימה?
תודה
אינגליש קייק אחת.
שלום רב
ראשית רוצה להודות לך שהפכת אותי ממישהי שחוששת לבשל לאוהבת מטבח ובישולים. רציתי לדעת האם אפשר להשתמש ב 2 ביצים גודל L/XL במקום 3 ?
שלך בהערצה, רותי
היי רותי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין עם 2 ביצים XL אבל הפשטידה תהיה קצת פחות יציבה מאשר עם 3 ביצים.
היי. מועדים לשמחה
יש לי תבנית 24 חד פעמית
זה בסדר ?
היי,
תבנית 24 היא גדולה לכמות. תצרכי להגדיל כמויות לפחות לאלה:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)
בצל בינוני קצוץ מטוגן
4 ביצים גדולות או 5 ביצים קטנות
שליש כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
תיבול: כפית מלח, כפית וחצי אבקת מרק, שליש כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
תודה
היי
האם תבנית קוטר 26 גם בסדר
היי עינת,
לתבנית בקוטר 26 אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה.
אפשר בלי אפונה? (אצ’כנטוזים.. לא אוכלים אפונה בפסח)
נראה לי שכן 🙂
חג שמח יקירה! יצאה טעימה וזהובה!!!
תודה
תודה יקירתי!
חג שמח❣️
אפיתי באייר פרי ! בום!
ואו מהמם!!😍
רציתי לשאול האם הפשטידה לא צריכה לקבל קצת צבע שחום? היא יוצאת כולה צהובה? תודה רבה מראש וחג שמח. ספיר
היא מזהיבה מעט, לא משחימה יותר מידי.
חג שמח 🙂