זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מתכון לתינוקות מגיל 6 חודשים
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
רבע כוס חמאת אגוזים/שקדים
3 גזרים בינוניים מגורדים
1 תפוח אדום מגורר
4 כפות סירופ מייפל איכותי
1 כפית קינמון
קמצוץ מלח
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית גדושה אבקת אפייה
– מחממים תנור ל – 175 מעלות.
– בקערה גדולה טורפים ביצים ומייפל במשך כדקה. מוסיפים שמן זית, חמאת אגוזים, גזר, תפוח ומערבבים.
– בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים- קמחים, אבקת אפייה ותבלינים.
– מוסיפים את החומרים היבשים לקערה הגדולה ומערבבים רק עד לאיחוד, מינימום ערבוב.
– בעזרת כף מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס עד 3/4 מהגובה.
– אופים בתנור שחומם מראש במשךכ- 18-20 דקות או עד שקיסם הננעץ מרכז המאפינס יוצא יבש.
המתכון באדיבות אופיר בורגר | תזונאית קלינית B.Sc, MAN | תזונת תינוקות וילדים.
הי,
מזה אומר טורפים במייפל את הביצה?
ואז אח”כ כתוב שוב לערבב עם כל החומרים הרטובים ומייפל?
תוכלי להסביר לי..?!
הכוונה שמערבבים בעזרת מזלג את הביצים והמייפל.
לגבי השורה השניה זו טעות. תוקן.
היי אפרת, יש משהו שאפשר במקום מייפל אולי?
תודה
אפשר גם סילאן
תודה רבה על המענה הזמין !!
היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות לאפות הכל יחד בתבנית אחת ואם זמן האפייה משתנה?
בנוסף, במה אפשר להחליף את חמאת האגוזים/שקדים?
ואת המייפל אפשר להחליף עם דבש?
כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-40 דקות.
במקום חמאת אגוזים אפשר פשוט להגדיל את כמות השמן לחצי כוס (במקום רבע).
אפשר דבש במקום מייפל.
תודה על הקטגוריה החדשה, ממש מגניב!
שימו לה שדבש לא לתינוקות מתחת גיל שנה!!
תודה על ההארה:)