זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35+15 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
חצי כוס קינואה שטופה ומסוננת
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן
חצי כפית מלח (תיבול לבישול הקינואה)
2 ביצים (רצוי גדולות)
חצי בצל בינוני מגורד
1 שן שום
300 גרם פרחי ברוקולי משקית קפואה
תיבול לתערובת: חצי כפית מלח, פלפל שחור
-בישול מקדים של הקינואה: מחממים סיר קטן עם כף שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (זה רותח כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, מערבבים ומניחים בצד לקירור.
-הכנת המאפינס:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים מסיליקון (או “קוקטים” מקרטון).
-מניחים במעבד מזון פרחי ברוקולי, חצי בצל ושן שום וטוחנים עד לקבלת מרקם פירורי אחיד.
-מוסיפים לסיר ומערבבים יחד עם הקינואה. מוסיפים ביצים, חצי כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 35 דקות.
*יש להניח למאפינס להתקרר לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית, אחרת זה יתפרק.
- קינואה עם בטטה |
- קינואה עם עדשים |
- קינואה עם פטריות |
- קינואה עם כרוב וגזר |
- קינואה עם פלפל ותירס |
- קינואה וירקות אפויים
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים שלך! אחד אחד!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במקום בפרחי ברוקולי – בפתיתי ברוקולי שעשויים מגבעולים קצוצים ומוקפאים?
ואם כן, האם אין צורך לטחון שנית?
תודה מראש, רות
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אם מדובר בפתיתי ברוקולי קטנים ולא בחתיכות גדולות אפשר לוותר על הטחינה, ואת הבצל והשום לקצוץ דק ידנית.
אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא.
היי אפרת, הייתי רוצה להכין כפשטידה ולשלב במתכון עגבניות ופלפלים אדומים (רכים, במקום לזרוק). האם זה ישתלב לידיעתך? ואם כן, באיזה אופן ובאילו כמויות?
כתחליף לברוקולי (שאין לי)
היי גל,
עגבניות ופלפלים (בייחוד אם הם רכים) עשויים לשנות את המרקם ולהפוך את המאפינס ל’רטובים’.
עדיף להשתמש בהם לדברים אחרים (למשל לגרד עגבנייה לרוטב פסטה או פיצה, להכין סלט עגבניות ופלפלים או קציצות ברוטב פטריות ופלפל.
הי אפרת, האם אפשר במקום קינואה שיבולת שועל דקה/עבה? ואם כן באיזו כמות למתכון זה?
היי,
אני מניחה שאפשר להשתמש בשליש כוס שיבולת שועל דקה כוס אם כי לא ניסיתי בעצמי(:
תודה רבה אפרת
התשובה הגיעה קצת מאוחר,אבל ממש לא נורא. עשיתי עם דקה, בפעם הבאה אעשה עם עבה.
יצא מושלם, עם קצת גבנצ בתערובת.
תודה!!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן❤
שלום
אם אין לי מעבד מזון, מה ניתן לעשות?
אפשר להשתמש גם במיקסר עם וו גיטרה או בבלנדר.
היי אפרת,
יש לי קינואה מוכנה כמות גדולה, איזה כמות לשים כשהיא מוכנה?
היי,
יש לשים כשליש כוס מהקינואה המבושלת.
באילו ירקות אפשר להחליף את הברוקולי?
היי,
אפשר להמיר לכרובית.
שלום, קודם כל תודה ענקית על האתר המדהים הזה. מכינה המון מתכונים מכאן.
יש לי קינואה מוכנה, כמה לשים? חצי כוס קינואה לא מבושלת- משתווה לכוס קינואה מבושלת? תודה מראש על התשובה.
היי טלי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
חצי כוס קינואה לא מבושלת= כשליש כוס קינואה מבושלת.
בהצלחה😊
הי אפרת, הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה!!
יסמין
שמחה ממש לשמוע! תודה על השיתוף יסמין🌺
הי אפרת. נראה מעול ואני הולכת לנסות. זה יעבוד גם בגרסה חלבית? ואם כן- מה להוסיף? בולגרית? צהובה? קוטג’?
תודה מראש 🙂
היי,
אפשר להוסיף 4 כפות קוטג’+ 2 כפות בולגרית מגורדת+ 2 כפות גבינה צהובה מגורדת.
אמור לשדרג מאד!
הי אפרת, יש לי ברוקולי טרי שבושל. מתאים להשתמש בו? לעשות לפי המתכון? תודה!!
היי מיקי,
אפשר גם מברוקולי טרי- יש לחלוט אותו במים רותחים כ-5 דקות לפני כן.
בהצלחה😊
הי אפרת, לאור ההצלחה של הפעם הקודמת אני מכינה שוב לתינוק שלי 🙂 רציתי לדעת אילו מתכונים למאפינסים בריאים יש לך שהם באותו מרקם (המרקם היה ממש מושלם עבורו! ) תודה.
היי,
איזה כיף לשמוע שאהבתם!
מצרפת לך כמה מתכונים שעשויים להתאים:
מאפינס תירס,
מאפינס רסק תפוחים וקוואקר (לנשנוש מתוק בשבילו)
פשטידת קישוא וגזר שמכינים כמאפינס,
פשטידת תרד ובטטה,
פשטידת ירקות קפואים,
פשטידת ברוקולי וכרובית.
הי אפרת קניתי לראשונה אמרנט. האם מתאים במקום הקינואה?
ושאלה לגבי התבשיל קינואה וגזר שלך (שיוצא מעולה)- האם מתאים במקום הקינואה אמרנט? או לשלב? תודה!
ובאופן כללי- האם ככלל ניתן להמיר במתכונים את האמרנט במקום הקינואה? תודה!
אפשר כמעט תמיד🙂
היי,
האמרנט דומה מאד לקינואה ואפשר להשתמש בו כתחליף.
תודה רבה.
ולגבי המתכון הזה- האם לבשל את הברוקולי לפני ששמים במעבד?
לא, אין צורך:)
תודה. הכנתי ויצא מעולה, התינוק שלי זלל כמעט הכל…
לפעם הבאה- האם מתאים להכין גם מברקולי טרי או עדיף קפוא? ואם טרי- לבשל לפני כן?
איזה כיף שאהבתם😊
אפשר גם מברוקולי טרי- יש לחלוט אותו במים רותחים כ-5 דקות לפני כן.
היי,
ניתן להחליף את הברוקולי בכרובית?
היי לאה,
כן, אמור לצאת מצוין😊
יצאה מדהים!!!!
החלפתי לכרובית
וטוב שהכפלתי כמויות!!
התחסל
ממליצה לך להעלות מתכון זהה – רק עם כרובית
שמחה שאהבת לאה, ותודה על השיתוף:)
היי, אפרת, בא לי להכין, אבל אני טבעונית, יש אפשרות בלי ביצים?
היי שירה,
לא ניסיתי, אבל את יכולה לנסות להחליף את הביצים באחת מהאפשרויות הבאות:
1. כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
2. כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
3. 4-5 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 2-3 כפות מים.
אשמח שתעדכני איך יוצא, בהצלחה😊
האם אפשר כפשטידה ואם כן כמה זמן לאפות?
היי מילי,
אפשר לאפות כפשטידה אחת בתבנית אינגליש קייק. זמן אפיה כ-40 דקות (חום עליון וחום תחתון, יש להניח על רשת התנור במדף השני מלמטה).
בהצלחה:)
אפרת שלום אפשר לדעת בבקשה מה הערך הקלורי?
כ-60 קלוריות ליחידה.
תודה
אפשר גם עם בורגול?
היי טלי,
לא ניסיתי עם בורגול אבל אני מניחה שאפשר.
הכנתי עם בורגול, יצא מצוין וטעים
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
מה אפשר במקום מעבד מזון ?
בתודה ובהערכה
היי עינת😃
אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה או בבלנדר.
בהצלחה❤️
היי אפרת
בבלנדר מוט גם יעבוד?
אני חושבת שכן. זה ייצא קצת יותר עיסתי.
רוצה להכין את זה לארוחת ערב.. האם זה נחשב תוספת או מנה עיקרית? עם מה מומלץ להגיש את זה (יהיה סלט ירקות).. ארוחת ערב אצלנו זאת הארוחה הגדולה והארוחה שכולם יושבים לאכול ביחד ומפחדת שרק זה וסלט ירקות לא יספיק.. רעיונות?
כמו כן יש אפשרות לאפות את זה בתבנית אינגליש קייק? אם כן מה קורה עם כמויות המרכיבים והחום ומשך האפייה? למה צריך לשים לב?
זה יכול להחשב כתוספת וגם כמנה צמחונית (כמו סוג של פשטידה).
מומלץ להגיש עם סלט. אפשר להגיש בנוסף ירקות בתנור (כמו אנטיפסטי). אתם אוכלים חלבי? גלוטן?
אפשר לאפות באינגליש קייק (יכול להיות שהתערובת תספיק אפילו ל-2 תבניות אינגליש חד”פ, שימי לב שזה לא אמור לצאת גבוה). זמן אפיה כ-40 דקות (חום עליון וחום תחתון, יש להניח על רשת התנור במדף השני מלמטה).
אני ממליצה להכין כמה שעות מראש. כך זה מספיר להתייצב והטעמים מתגבשים.
כמו כן רציתי לשאול כמה זמן בערך לוקח למאפינס להתקרר כדי שיהיה אפשר לחלץ אותם בלי שיתפרקו?
תודה על האתר המדהים הזה סוף סוף יש אוכל נורמאלי בבית ולא רק שניצל של מאמא עוף וצ’יפס
כדאי להניח להם להתקרר בערך כחצי שעה לפחות לאחר האפיה.
עדיף להכין כמה שעות לפני ההגשה 🙂
רוצה להכין את המתכון והסתבכתי עם השקעים
ובסופר אין לא תבנית שקעים ולא קוקטים, יש רק עטרות חום שזה תבניות כאלה מנייר – זה מתאים?
יש גובה עומק ורוחב 80 (לא ברור 80 מה)
ויש עומק ורוחב 66 וגובה 84
מה לקנות אם בכלל
המון תודה על מתכון נוסף שנראה נפלא
היי שרה,
אם זה נייר שהוא יחסית קשיח ויכול להחזיר את התערובת אז אין בעיה.
עדיף לקנות את הקטנים יותר.
כמו כן רציתי לשאול איזו קינואה לקנות? ראיתי המון סוגים למשל קינואה אדומה וכו.. לקנות פשוט את ההכי רגילה? שואלת כי מעולם לא קניתי קינואה
סליחה על מליון השאלות
היי לאה 🙂
קינואה רגילה (לבנה).
היי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא.
רציתי לשאול כשאת כותבת ביצים בלי לציין גודל לאיזה ביצים את מתכוונת? Large זה טוב? בכלל זה מתאים לכל המתכונים שלך?
לא הבנתי מה עושים עם הבצל. ברכיבים כתבת בצל מגורד אבל בהוראות כתבת להכניס אותו למעבד מזון. אז אם מכניסים למעבד מזון עדיין צריך לגרד אותו בפומפייה? או שאפשר להכניס אותומפשוט בחתיכות למעבד מזון? הסתבכתי?
בעניין בישול הקינואה האם שמים את השמן בסיר ואז מחממים או קודם מחממים את הסיר ואז מוסיפים שמן (סליחה שמשגעת אני פשוט חדשה בתחום הבישול)? כמה זמן לחמם את הסיר? השמן? כמו כן כמה זמן בערך צריך לתת לקינואה להתקרר?
כתבת שיוצאים 10-12 יחידות אם אני מגישה את זה כנשנוש/מנה ראשונה – כמה יחידות אוכל בן אדם ממוצע שאדע איך שאדע כמה יחידות צריכה להכין?
איך, איפה וכמה זמן ניתן לשמור את זה אם בכלל?
היי לאה,
-L מתאים.
-אפשר גם להכניס את הבצל למעבד המזון מבלי לגרד לפני.
-בד”כ בבישול, לאו דווקא במתכון הספציפי הזה, כדאי לחכות שהסיר יתחמם מעט, 2-3 דק’ ולאחר מכן להוסיף את השמן.
השמן בד”כ מתחתמם לאחר 3-5 דק’ תלוי בכמות השמן.
-תניחי לקינואה להתקרר על השיש משהו כמו 15-20 דק’ זה מספיק.
– לגבי היחידות זה תלוי- אם את מכינה מאכלים נוספים בנפרד אז אני מניחה ש2-3 יספיקו לאדם
ניתן לשמור במקרר, כ-3 ימים בקופסא סגורה.