שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35+15 דקות

מס’ מנות: 10-12 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

חצי כוס קינואה שטופה ומסוננת

1 כוס מים רותחים

1 כף שמן

חצי כפית מלח (תיבול לבישול הקינואה)

2 ביצים (רצוי גדולות)

חצי בצל בינוני מגורד

1 שן שום

300 גרם פרחי ברוקולי משקית קפואה

תיבול לתערובת: חצי כפית מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

-בישול מקדים של הקינואה:  מחממים סיר קטן עם כף שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (זה רותח כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, מערבבים ומניחים בצד לקירור.

-הכנת המאפינס:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים מסיליקון (או “קוקטים” מקרטון).

-מניחים במעבד מזון פרחי ברוקולי, חצי בצל ושן שום וטוחנים עד לקבלת מרקם פירורי אחיד.

-מוסיפים לסיר ומערבבים יחד עם הקינואה. מוסיפים ביצים, חצי כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 35 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

*יש להניח למאפינס להתקרר לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית, אחרת זה יתפרק.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת ריבה ופירורים
מאפינס גרנולה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שירה (22:34 8.04.2021)

היי, אפרת, בא לי להכין, אבל אני טבעונית, יש אפשרות בלי ביצים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:18 9.04.2021)

היי שירה,
לא ניסיתי, אבל את יכולה לנסות להחליף את הביצים באחת מהאפשרויות הבאות:
1. כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
2. כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
3. 4-5 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 2-3 כפות מים.
אשמח שתעדכני איך יוצא, בהצלחה😊

Avatar
מילי (21:20 29.03.2021)

האם אפשר כפשטידה ואם כן כמה זמן לאפות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:00 29.03.2021)

היי מילי,
אפשר לאפות כפשטידה אחת בתבנית אינגליש קייק. זמן אפיה כ-40 דקות (חום עליון וחום תחתון, יש להניח על רשת התנור במדף השני מלמטה).
בהצלחה:)

Avatar
שני שפר (15:36 14.02.2021)

אפרת שלום אפשר לדעת בבקשה מה הערך הקלורי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 14.02.2021)

כ-60 קלוריות ליחידה.

Avatar
שני שפר (05:48 15.02.2021)

תודה

Avatar
טלי (12:40 31.01.2021)

אפשר גם עם בורגול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:07 31.01.2021)

היי טלי,
לא ניסיתי עם בורגול אבל אני מניחה שאפשר.

Avatar
טלי (12:46 3.02.2021)

הכנתי עם בורגול, יצא מצוין וטעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 3.02.2021)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
עינת (17:07 21.01.2021)

היי אפרת
מה אפשר במקום מעבד מזון ?
בתודה ובהערכה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:15 21.01.2021)

היי עינת😃
אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה או בבלנדר.
בהצלחה❤️

Avatar
עינת (20:10 14.02.2021)

היי אפרת

בבלנדר מוט גם יעבוד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 14.02.2021)

אני חושבת שכן. זה ייצא קצת יותר עיסתי.

Avatar
ויויאן (03:12 12.01.2021)

רוצה להכין את זה לארוחת ערב.. האם זה נחשב תוספת או מנה עיקרית? עם מה מומלץ להגיש את זה (יהיה סלט ירקות).. ארוחת ערב אצלנו זאת הארוחה הגדולה והארוחה שכולם יושבים לאכול ביחד ומפחדת שרק זה וסלט ירקות לא יספיק.. רעיונות?
כמו כן יש אפשרות לאפות את זה בתבנית אינגליש קייק? אם כן מה קורה עם כמויות המרכיבים והחום ומשך האפייה? למה צריך לשים לב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 12.01.2021)

זה יכול להחשב כתוספת וגם כמנה צמחונית (כמו סוג של פשטידה).
מומלץ להגיש עם סלט. אפשר להגיש בנוסף ירקות בתנור (כמו אנטיפסטי). אתם אוכלים חלבי? גלוטן?
אפשר לאפות באינגליש קייק (יכול להיות שהתערובת תספיק אפילו ל-2 תבניות אינגליש חד”פ, שימי לב שזה לא אמור לצאת גבוה). זמן אפיה כ-40 דקות (חום עליון וחום תחתון, יש להניח על רשת התנור במדף השני מלמטה).
אני ממליצה להכין כמה שעות מראש. כך זה מספיר להתייצב והטעמים מתגבשים.

Avatar
שרה (23:24 11.01.2021)

כמו כן רציתי לשאול כמה זמן בערך לוקח למאפינס להתקרר כדי שיהיה אפשר לחלץ אותם בלי שיתפרקו?
תודה על האתר המדהים הזה סוף סוף יש אוכל נורמאלי בבית ולא רק שניצל של מאמא עוף וצ’יפס

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:40 12.01.2021)

כדאי להניח להם להתקרר בערך כחצי שעה לפחות לאחר האפיה.
עדיף להכין כמה שעות לפני ההגשה 🙂

Avatar
שרה (21:24 11.01.2021)

רוצה להכין את המתכון והסתבכתי עם השקעים
ובסופר אין לא תבנית שקעים ולא קוקטים, יש רק עטרות חום שזה תבניות כאלה מנייר – זה מתאים?
יש גובה עומק ורוחב 80 (לא ברור 80 מה)
ויש עומק ורוחב 66 וגובה 84
מה לקנות אם בכלל
המון תודה על מתכון נוסף שנראה נפלא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 12.01.2021)

היי שרה,
אם זה נייר שהוא יחסית קשיח ויכול להחזיר את התערובת אז אין בעיה.
עדיף לקנות את הקטנים יותר.

Avatar
לאה (19:32 11.01.2021)

כמו כן רציתי לשאול איזו קינואה לקנות? ראיתי המון סוגים למשל קינואה אדומה וכו.. לקנות פשוט את ההכי רגילה? שואלת כי מעולם לא קניתי קינואה
סליחה על מליון השאלות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:08 11.01.2021)

היי לאה 🙂
קינואה רגילה (לבנה).

Avatar
לאה (19:27 11.01.2021)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא.
רציתי לשאול כשאת כותבת ביצים בלי לציין גודל לאיזה ביצים את מתכוונת? Large זה טוב? בכלל זה מתאים לכל המתכונים שלך?
לא הבנתי מה עושים עם הבצל. ברכיבים כתבת בצל מגורד אבל בהוראות כתבת להכניס אותו למעבד מזון. אז אם מכניסים למעבד מזון עדיין צריך לגרד אותו בפומפייה? או שאפשר להכניס אותומפשוט בחתיכות למעבד מזון? הסתבכתי?
בעניין בישול הקינואה האם שמים את השמן בסיר ואז מחממים או קודם מחממים את הסיר ואז מוסיפים שמן (סליחה שמשגעת אני פשוט חדשה בתחום הבישול)? כמה זמן לחמם את הסיר? השמן? כמו כן כמה זמן בערך צריך לתת לקינואה להתקרר?
כתבת שיוצאים 10-12 יחידות אם אני מגישה את זה כנשנוש/מנה ראשונה – כמה יחידות אוכל בן אדם ממוצע שאדע איך שאדע כמה יחידות צריכה להכין?
איך, איפה וכמה זמן ניתן לשמור את זה אם בכלל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 11.01.2021)

היי לאה,
-L מתאים.
-אפשר גם להכניס את הבצל למעבד המזון מבלי לגרד לפני.
-בד”כ בבישול, לאו דווקא במתכון הספציפי הזה, כדאי לחכות שהסיר יתחמם מעט, 2-3 דק’ ולאחר מכן להוסיף את השמן.
השמן בד”כ מתחתמם לאחר 3-5 דק’ תלוי בכמות השמן.
-תניחי לקינואה להתקרר על השיש משהו כמו 15-20 דק’ זה מספיק.
– לגבי היחידות זה תלוי- אם את מכינה מאכלים נוספים בנפרד אז אני מניחה ש2-3 יספיקו לאדם
ניתן לשמור במקרר, כ-3 ימים בקופסא סגורה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.