זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 12-18 מאפינס

סוג: חלבי

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

2 כפיות (10 ג’) אבקת אפיה

רבע כפית מלח

2 ביצים M

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

250 גרם גבינת קוטג’

שליש כוס פרוסות זיתים ירוקים (מקופסת שימורים)

שליש כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים)

*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, רכה ודביקה.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס מקרטון (“קוקטים”), מפזרים מעל קצת שומשום ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה קלה.

ראו גם
עוגיות טחינה ושוקולד צ’יפסעוגיות טחינה ושוקולד צ’יפס
עוגת יום הולדת עוגת יום הולדת
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
לוטן (21:43 15.08.2022)

הי איך אפשר לדעת קלוריות משוער למאפינס? תודה רבה. דרך אגב יצא להיט

מאפינס קוטג’
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 15.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה😊
הערך הקלורי תלוי במס’ המאפינס שיצאו לך, אבל בגדול יוצא כ-160 קלוריות למאפינס.

avatar
אניטה (18:47 3.08.2022)

מתכון מושלם! תודה 🙂 היה לי כירק רק שרי אז הוספתי שרי קצוץ ויצא מעדן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 3.08.2022)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷

avatar
איילת (14:43 1.08.2022)

יצא מהממממם וטעים!!

מאפינס קוטג’
avatar
איילת (14:47 1.08.2022)

עשיתי בתבנית מאפינס קטנה ופיזרתי מלמעלה גבינ”צ מגורדת. יצא אלוף וטעים 🙂 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 1.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה❤

avatar
חני (11:40 1.06.2022)

הי אפרת! האם אפשר להכין במכשיר מולטי קייק? ובכלל, איך ממירים מתכון כך שיתאים למכשיר? כל מתכון של מאפינס או פשטידה אמור להצליח? ומה עם המתכון שלך לכדורי פלאפל? תודה מראש! רוב האוכל במטבח שלי זה מתכונים שלך 🙂
נ”ב – אני יודעת שזו עבודה מטורפת, אבל אם מתאפשר לך להוסיף , לפחות במתכונים החדשים שאת מעלה, גרסה של מכשיר מולטי קייק / סיר לחץ זה מאוד מאוד יוכל לעזור. או נגיד לכתוב מדריך כללי איך להמיר מתכון רגיל ואיזה סוגי מתכונים אפשר / כדאי להמיר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 1.06.2022)

היי,
במולטיקייק ניתן להכי כל מתכון לפשטידה שמכילה קמח, ביצים, גבינות וירקות. ניתן להכין גם מאפינס וקאפקייקס, קרפ, וופל בלגי, פנקייק וכדומה.
אפשר גם להכין מתכון לפלאפל בתנור במולטיקייק (התוצאה שונה מאשר פלאפל מטוגן).

avatar
תהלה (18:17 4.04.2022)

אפשר להכין גם בלי תירס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 4.04.2022)

היי,
כן אפשר לוותר על התירס(:

avatar
$ נועה (15:00 11.02.2022)

שבת שלום אפרת יקרה!
הכנתי את המתכון המהמם שלך אבל עם כמה שינויים קטנים:
לא היה לי זמן אז שמתי בתבנית אינגליש קייק במקום בתבניות מאפינס.
וגם הושפתי גבינה צהובה מגורדת וזה מזה הוסיף!הפך את זה לגבינתי טעים!
אין כמוך! האתר שלך מדהים! תודה על המתכונים המעולים!ביזכותיך אני זוכה לפירגוני !
תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:17 11.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים(:
תודה על המילים החמות!

avatar
מיכל (11:32 10.02.2022)

שאלה.
עד כמה לדעתך מיתן להפחית את כמות השמן, או תחליף לו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 10.02.2022)

היי,
לא ממליצה לשים פחות משליש-רבע כוס שמן.

avatar
הדסה (15:05 23.01.2022)

אין לי ביציים אפשר אולי במקום לשים מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 23.01.2022)

היי,
הביצים חשובות כאן, כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח בלעדיהן. אפשר לנסות אחד מהתחליפים הבאים:
-כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש
-רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
– 2כפות טחינה גולמית
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה(:

avatar
ל.ב. (13:24 20.01.2022)

האם אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 20.01.2022)

היי,
מניחה שאפשר, המרקם כמובן ישתנה.

avatar
נחמי (12:56 22.12.2021)

האם אפשר להשתמש במאפינס אלומיניום? והאם זה אותו זמן הכנה?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 22.12.2021)

היי,
אפשר להשתמש גם בתבניות אלומיניום, ללא שינוי בזמן(:

avatar
נחמי (16:58 20.12.2021)

הי, האם אפשר להקפיא את המאפינס ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 20.12.2021)

היי,
פחות מומלץ להקפיא משום שהם מכילים קוטג’ (והמרקם עשוי להשתנות בהקפאה ולא להישמר טוב). עדיף לשמור במקרר עטוף היטב עד 5 ימים.

avatar
נחמי (12:46 22.12.2021)

תודה רבה

avatar
Florin Otmazgin (16:48 20.12.2021)

הכנתי והאמת אין לי שמץ איך זה אמור לצאת מבפנים.. ונראה לי שזה עוד לא מוכן.. אבל אולי מצד שני זה הקוטג’ שמרטיב את הבצק.. אולי יש לך תמונה של הבפנים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 20.12.2021)

היי,
אין לי תמונה של המאפינס מבפנים, אבל קחי בחשבון שכשאת בודקת את המאפינס הם עדיין רותחים ולכן נראים מעט רטובים מבפנים.
בגדול, אם אפית לא פחות מחצי שעה, והמאפינס השחימו- הם ככל הנראה מוכנים.

avatar
מיכל (11:36 2.12.2021)

היי, אפשר רק עם זיתים ובלי תירס והאם יתאים להוסיף עירית קצוצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 2.12.2021)

היי מיכל,
כן, אפשר רק עם זיתים ואפשר להוסיף עירית.

avatar
רו (18:29 12.10.2021)

היי
אפשר במקום התירס והזיתים לשים ברוקולי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 12.10.2021)

היי,
כן, אפשר להשתמש בפרחי ברוקולי קצוצים מבושלים או קפואים.

avatar
הדס (19:44 9.09.2021)

יצא ממש יבש..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 9.09.2021)

האם הקפדת על דיוק בכמויות- שימוש בכוס מדידה?
אפית בחום הנכון, במצב קו עליון ותחתון ונמנעת מאפיית יתר?

avatar
תהילה (21:42 10.11.2021)

אני חושבת שהכמות של הקמח היא לא תואמת את הבלילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:57 10.11.2021)

היי תהילה,
קיבלתי תגובות טובות מגולשים על המתכון, כך שאני לא חושבת שיש בעיה עם כמות הקמח במתכון(:
זה יכול לקרות כתוצאה מחוסר דיוק בכמויות או אפילו מכמה דקות בודדות של אפיית יתר…

avatar
נעה (13:35 8.08.2021)

אין לי מספיק קוטג’ למאפינס מה אפשר לשים במקום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 8.08.2021)

היי נעה,
אפשר לשים גם גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ואם אין- אפשר גם יוגורט בטעם טבעי.

avatar
נעה אבוחצירא (14:37 8.08.2021)

תודה רבה

avatar
המלכה (11:25 7.08.2021)

היי אפרת, מה אפשר לשים במקום תירס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 7.08.2021)

היי,
אפשר לשים כל תוספת שאוהבים כמו זיתים או פטריות.

avatar
הודיה (16:01 2.11.2021)

לא חייב

avatar
ענת (19:45 25.07.2021)

שלום, רציתי לשאול האם יש הבדל בין תבניות מאפינס מקרטון לעומת אלומיניום ולעומת סיליקון? לפעמים את מציינת דווקא סוג מסוים ולא סוג אחר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:04 25.07.2021)

היי ענת,
אין כל כך הבדל בין התבניות, אך חלק מהעוגות מצליחות יותר בתבנית סיליקון או נייר לעומת תבניות אלומיניום.
למשל, תבניות סיליקון מאפשרות אפייה אחידה יותר.

avatar
מעין (19:19 15.07.2021)

בגלל שאתמול הכנתי את המאפינס פיצה ושם אין ביצים….הוספתי חלב

avatar
מעין (19:18 15.07.2021)

שכחתי ביצים זה קריטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 15.07.2021)

הביצים די משמעותיות כאן(: זה כבר בתנור?

avatar
אורנה (13:10 30.06.2021)

במתכון הנוכחי יש מליחות מהזיתים במידה ומחליפה את הזיתים עם משהו אחר צריך להוסיף מלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 30.06.2021)

היי,
הזיתים פחות תורמים למליחות, אבל אפשר להגדיל מעט את כמות המלח.

avatar
הדר (15:12 26.05.2021)

הי אפרת,
אם אין לי קוט’ג אפשר להשים גבינה לבנה או שזה יהרוס את הטעם או שזה בכלל לא משנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 26.05.2021)

אפשר לשים גבינה, פשוט המרקם יהיה שונה מעט- פחות אוורירי.

avatar
עלמה (20:48 23.05.2021)

היי, אפשר לוותר על הזיתים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 23.05.2021)

היי עלמה,
אפשר, ואפשר לשים כל תוספת אחרת שאוהבים:)

avatar
עלמה (19:34 24.05.2021)

אוקיי תודה רבה

avatar
אתי (07:57 23.05.2021)

אני מציעה שהחליף את קמח רגיל בקמח מלא או כוסמין הרבה יותר בריא.
אני אישית מכינה מאפינס עם קמח כוסמין ושיבלות שועל אוורירי יותר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 23.05.2021)

אפשר בהחלט להשתמש בקמח כוסמין לגרסה בריאה יותר, אבל המרקם משתנה ונעשה כבד יותר😊

avatar
Sara Rachel (18:49 9.05.2021)

הי אפרת
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקמח תופח? או שעדיף קמח רגיל+ אבקת אפיה?
והאם אפשר לעשות ‘עיגולים’ מהבצק ולהניח בתבנית, ולא להשתמש בקוקטים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 9.05.2021)

היי,
אפשר בהחלט להשתמש בקמח תופח.
מניחה שאפשר להניח עיגולים מהתערובת על תבנית, ללא תבניות מאפינס, אבל אז הם יצאו שטוחים יותר כי התערובת די נוזלית…

avatar
שירה (15:25 6.05.2021)

היי אפרת יקרה, רציתי לשאול אם הכרחי קמח לבן. אני משתמשת רק בכוסמין 80%.
תודה, שירה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:45 6.05.2021)

היי שירה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין, המרקם פשוט יצא מעט יותר כבד, אבל עדיין מעולה😊

avatar
שירה (15:52 6.05.2021)

תודה רבה

avatar
טליה (18:14 5.05.2021)

היי אפרת,
האם יש צורך לשמן קוקטים מנייר?
תודה🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 5.05.2021)

היי טליה,
אם את משתמשת במנג’טים אין צורך לשמן, ואם את משתמשת בקוקטים מקרטון דק רצוי לשמן.😊

avatar
שירה (18:06 26.04.2021)

האם אפשר להשתמש בקמח מלא 80%?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 26.04.2021)

היי שירה,
אפשר (המרקם יהיה מעט יותר דחוס, אבל עדיין טעים)😊

avatar
תהילה (12:09 22.04.2021)

הי
אפשר להשתמש בלבן שפג תוקפו במקום קוטג?
אם כן, כמה לשים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 22.04.2021)

אפשר (כמובן בתנאי שהמראה והריח תקינים…) , באותה כמות.🙂

avatar
תהילה (21:50 22.04.2021)

תודה רבה

avatar
ימית (09:34 22.04.2021)

שלום ותודה על המתכון.
כמה זמן מראש ניתן להכין?
והאם ניתן להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 22.04.2021)

היי ימית,
המאפינס הכי טעימים ביום ההכנה, אבל אפשר להכין מראש ולהקפיא עד שבוע😊

avatar
אינה (09:31 22.04.2021)

כמה ביצים L?
1 או 2?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:54 22.04.2021)

היי אינה,
עדיף 2.😊

avatar
נויה (18:48 20.04.2021)

היי אפרת
תודה על המתכונים המעולים!
יש מצב שיהיה אפשר להחליף את הקמח בקמח אורז/תירס? אולי להוסיף עוד ביצים ואז זה יחזיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 20.04.2021)

היי נויה,
מצרפת לך מתכון למאפינס תירס שתוכלי להכין עם קמח תירס😊

avatar
נויה (20:34 20.04.2021)

כן אני מכירה אותו! הוא מעולה:) עשיתי כמה פעמים
אולי באמת אוסיף לו תירס וזיתים ואז זה יצא דומה
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:38 20.04.2021)

כן, אמור לצאת דומה🙂 בהצלחה!

avatar
עדן (15:12 20.04.2021)

האם אפשר לשים בטוסטר אובן ? אין לי תנור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 20.04.2021)

היי עדן,
אפשר, וכדאי לאפות במרכז האובן.

avatar
עדן (15:45 20.04.2021)

תודה

avatar
ורד (20:13 19.04.2021)

אפשר להכין בתבנית מאפינס עם שקעים מסיליקון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:25 19.04.2021)

היי ורד,
כן, אפשר בהחלט😊

avatar
יוסי (19:24 19.04.2021)

אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום קוטג׳?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:39 19.04.2021)

היי יוסי,
אפשר, אך המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר דחוס.

avatar
נאוה:)) (17:10 19.04.2021)

מתכון מנצח!!🤗 ממליצה בחום!
תודה רבה💙

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 19.04.2021)

כיף שאהבת! תודה נאוה😊

avatar
שיראל וקנין (22:14 18.04.2021)

היי, אפשר להשתמש בקוטג’ פג תוקף?? איך זה מסתדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:26 19.04.2021)

היי שיראל,
באפייה ניתן בהחלט להשתמש במוצרי חלב שפג תוקפם לפני כמה ימים (כמובן בתנאי שהמראה והריח תקינים…). זאת משום שמוצרי חלב ישנים יותר הם “יבשים” יותר.
הנוזלים נעלמים או שמצטברים בחלקו העליון של הגביע וקל להיפטר מהם. לכן, מוצרי חלב “יבשים” יביאו למאפה יציב יותר וטוב יותר.😊

avatar
מיטל (11:31 18.04.2021)

שלום רב אפרת מה הכמויות לתבנית אינגלייש קייק?
מה ניתן לשים במקום התירס? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 18.04.2021)

היי מיטל,
אפשר לוותר על התירס או לשים פטריות במקום.
כמויות לתבנית אינגליש (יצא לא גבוה):
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
125 גרם גבינת קוטג’
1/6 כוס פרוסות זיתים ירוקים (מקופסת שימורים)
1/6 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים)
בהצלחה😊

avatar
גיטל (12:53 19.04.2021)

הי
אני המון המון משתמשת באתר ומבזבזת עליו המון זמן
הדבר שאני ממש נהנת לראות זה את התגובות המהירות והמאירות שלך לכל שאלה ושאלה!!!!!!!!!!!!!!
אין עליך!!!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 19.04.2021)

שמחה מאד שאת נהנית מהאתר! תודה גיטל🌷

לקריאת כל התגובות