זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12-18 מאפינס
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
2 כפיות (10 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית מלח
2 ביצים M
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
250 גרם גבינת קוטג’
שליש כוס פרוסות זיתים ירוקים (מקופסת שימורים)
שליש כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים)
*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, רכה ודביקה.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס מקרטון (“קוקטים”), מפזרים מעל קצת שומשום ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
ראו גם
- מניפת פילו ובולגרית |
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- בורקס השחר |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- לחמניות על שיפוד
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
פשוט אתר טעים…
יש אפשרות להחליף קוטג’ בלבן?
או שיש מתכון אחר עם לבן?
כן אפשר.
תודה רבה על המתכון יצא נדיר. אני הוספתי לזה פלפל שחור, כפית שטוחה של מלח וגירדתי שום.
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
וואווו יצא שלמוותתתתתתתתתת
אין על האתר שלךך !!!
כל מתכון שאני רוצה לעשות אני קודם כל מחפשת אם יש את המתכון אצלך.. אם יש אני יישר מכינה בלי לחשוב פעמיים.. כי אני יודעת שיצא טוב !!
תודה ענקית !!!
תודה רוני❤️❤️
זיתים ותירס פחות הולך אצלינו
חשבתי להוסיף במקום גמבה – יכול להתאים? אפשר פשוט להוסיף או שצריך לרכך במחבת קודם?
מה לגבי זעתר/פסטו יכול להתאים במקום הירקות?
לדעתי כדאי יהיה לרכך קצת במחבת.
נראה לי שאפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות פסטו.
ערב טוב אפרת 💖 הכנתי אתמול לארוחת בוקר דווקא ויצא ממש טעים! משום מה יצאו לי רק 9 מאפינס, כנראה שעשיתי אותם גדולים מדי 🤭 כמובן שחיסלו את הכל! תודה רבה רבה 💜
הכי חשוב שיצא טעים:)
תודה יקרה💜
יצא לי מאוד בצקי. עשיתי בדיוק לפי המתכון
לפני האפיה? אם כן זה בסדר.
טעים טעים טעים וקל נורא
שמחה שאהבת❤️
תודה על המתכונים המוצלחים שלך. האם ניתן לשלב קוואקר וקמח כוסמין לבן במתכון הזה?
היי
שמחה שנהנית מהמתכון!
אפשר לשלב קמח כוסמין, לגבי קוואקר לא ניסיתי אך מניחה שאפשר.
היי אפרת , התערובת יצאה לי מאוד בצקית. מה עשיתי לא בסדר?
היי
השתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
השתמשת בביצים M ולא קטנות?
נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
יצא טעים מאוד, תודה רבה!
הכי אהבתי שניתן להקפיא אותו 🙂
עשיתי בדיוק לפי המתכון, חוץ מתירס.
בפעם הבאה אנסה להפחית בכמות הקמח.
איזה כיף לשמוע!
תודה וחג שמח😊
הפך לארוחת הבוקר הקבועה של הילדים! תודה על עוד מתכון מוצלח!
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
האם אפשר ללא ביצים?
היי,
הביצים חשובות כאן, כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח בלעדיהן. אפשר לנסות אחד מהתחליפים הבאים:
-כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש
-רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
– 2כפות טחינה גולמית
בנוסף, הנה מתכון למאפינס פיצה שהוא ללא ביצים.
אהבתי מאוד
שמחה לשמוע⚘️
הי איך אפשר לדעת קלוריות משוער למאפינס? תודה רבה. דרך אגב יצא להיט
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה😊
הערך הקלורי תלוי במס’ המאפינס שיצאו לך, אבל בגדול יוצא כ-160 קלוריות למאפינס.
מתכון מושלם! תודה 🙂 היה לי כירק רק שרי אז הוספתי שרי קצוץ ויצא מעדן!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
יצא מהממממם וטעים!!
עשיתי בתבנית מאפינס קטנה ופיזרתי מלמעלה גבינ”צ מגורדת. יצא אלוף וטעים 🙂 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה❤
הי אפרת! האם אפשר להכין במכשיר מולטי קייק? ובכלל, איך ממירים מתכון כך שיתאים למכשיר? כל מתכון של מאפינס או פשטידה אמור להצליח? ומה עם המתכון שלך לכדורי פלאפל? תודה מראש! רוב האוכל במטבח שלי זה מתכונים שלך 🙂
נ”ב – אני יודעת שזו עבודה מטורפת, אבל אם מתאפשר לך להוסיף , לפחות במתכונים החדשים שאת מעלה, גרסה של מכשיר מולטי קייק / סיר לחץ זה מאוד מאוד יוכל לעזור. או נגיד לכתוב מדריך כללי איך להמיר מתכון רגיל ואיזה סוגי מתכונים אפשר / כדאי להמיר.
היי,
במולטיקייק ניתן להכי כל מתכון לפשטידה שמכילה קמח, ביצים, גבינות וירקות. ניתן להכין גם מאפינס וקאפקייקס, קרפ, וופל בלגי, פנקייק וכדומה.
אפשר גם להכין מתכון לפלאפל בתנור במולטיקייק (התוצאה שונה מאשר פלאפל מטוגן).
אפשר להכין גם בלי תירס?
היי,
כן אפשר לוותר על התירס(:
שבת שלום אפרת יקרה!
הכנתי את המתכון המהמם שלך אבל עם כמה שינויים קטנים:
לא היה לי זמן אז שמתי בתבנית אינגליש קייק במקום בתבניות מאפינס.
וגם הושפתי גבינה צהובה מגורדת וזה מזה הוסיף!הפך את זה לגבינתי טעים!
אין כמוך! האתר שלך מדהים! תודה על המתכונים המעולים!ביזכותיך אני זוכה לפירגוני !
תודה רבה ושבת שלום!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים(:
תודה על המילים החמות!
שאלה.
עד כמה לדעתך מיתן להפחית את כמות השמן, או תחליף לו?
היי,
לא ממליצה לשים פחות משליש-רבע כוס שמן.
אין לי ביציים אפשר אולי במקום לשים מים?
היי,
הביצים חשובות כאן, כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח בלעדיהן. אפשר לנסות אחד מהתחליפים הבאים:
-כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש
-רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק
– 2כפות טחינה גולמית
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה(:
האם אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן
היי,
מניחה שאפשר, המרקם כמובן ישתנה.
האם אפשר להשתמש במאפינס אלומיניום? והאם זה אותו זמן הכנה?
תודה.
היי,
אפשר להשתמש גם בתבניות אלומיניום, ללא שינוי בזמן(:
הי, האם אפשר להקפיא את המאפינס ?
היי,
פחות מומלץ להקפיא משום שהם מכילים קוטג’ (והמרקם עשוי להשתנות בהקפאה ולא להישמר טוב). עדיף לשמור במקרר עטוף היטב עד 5 ימים.
תודה רבה
הכנתי והאמת אין לי שמץ איך זה אמור לצאת מבפנים.. ונראה לי שזה עוד לא מוכן.. אבל אולי מצד שני זה הקוטג’ שמרטיב את הבצק.. אולי יש לך תמונה של הבפנים?
היי,
אין לי תמונה של המאפינס מבפנים, אבל קחי בחשבון שכשאת בודקת את המאפינס הם עדיין רותחים ולכן נראים מעט רטובים מבפנים.
בגדול, אם אפית לא פחות מחצי שעה, והמאפינס השחימו- הם ככל הנראה מוכנים.
היי, אפשר רק עם זיתים ובלי תירס והאם יתאים להוסיף עירית קצוצה?
היי מיכל,
כן, אפשר רק עם זיתים ואפשר להוסיף עירית.
היי
אפשר במקום התירס והזיתים לשים ברוקולי?
היי,
כן, אפשר להשתמש בפרחי ברוקולי קצוצים מבושלים או קפואים.
יצא ממש יבש..
האם הקפדת על דיוק בכמויות- שימוש בכוס מדידה?
אפית בחום הנכון, במצב קו עליון ותחתון ונמנעת מאפיית יתר?
אני חושבת שהכמות של הקמח היא לא תואמת את הבלילה
היי תהילה,
קיבלתי תגובות טובות מגולשים על המתכון, כך שאני לא חושבת שיש בעיה עם כמות הקמח במתכון(:
זה יכול לקרות כתוצאה מחוסר דיוק בכמויות או אפילו מכמה דקות בודדות של אפיית יתר…
אין לי מספיק קוטג’ למאפינס מה אפשר לשים במקום
היי נעה,
אפשר לשים גם גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ואם אין- אפשר גם יוגורט בטעם טבעי.
תודה רבה
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום תירס?
היי,
אפשר לשים כל תוספת שאוהבים כמו זיתים או פטריות.
לא חייב
שלום, רציתי לשאול האם יש הבדל בין תבניות מאפינס מקרטון לעומת אלומיניום ולעומת סיליקון? לפעמים את מציינת דווקא סוג מסוים ולא סוג אחר.
היי ענת,
אין כל כך הבדל בין התבניות, אך חלק מהעוגות מצליחות יותר בתבנית סיליקון או נייר לעומת תבניות אלומיניום.
למשל, תבניות סיליקון מאפשרות אפייה אחידה יותר.
בגלל שאתמול הכנתי את המאפינס פיצה ושם אין ביצים….הוספתי חלב
שכחתי ביצים זה קריטי?
הביצים די משמעותיות כאן(: זה כבר בתנור?
במתכון הנוכחי יש מליחות מהזיתים במידה ומחליפה את הזיתים עם משהו אחר צריך להוסיף מלח?
היי,
הזיתים פחות תורמים למליחות, אבל אפשר להגדיל מעט את כמות המלח.
הי אפרת,
אם אין לי קוט’ג אפשר להשים גבינה לבנה או שזה יהרוס את הטעם או שזה בכלל לא משנה?
אפשר לשים גבינה, פשוט המרקם יהיה שונה מעט- פחות אוורירי.
היי, אפשר לוותר על הזיתים?
היי עלמה,
אפשר, ואפשר לשים כל תוספת אחרת שאוהבים:)
אוקיי תודה רבה
אני מציעה שהחליף את קמח רגיל בקמח מלא או כוסמין הרבה יותר בריא.
אני אישית מכינה מאפינס עם קמח כוסמין ושיבלות שועל אוורירי יותר.
אפשר בהחלט להשתמש בקמח כוסמין לגרסה בריאה יותר, אבל המרקם משתנה ונעשה כבד יותר😊
הי אפרת
רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקמח תופח? או שעדיף קמח רגיל+ אבקת אפיה?
והאם אפשר לעשות ‘עיגולים’ מהבצק ולהניח בתבנית, ולא להשתמש בקוקטים?
היי,
אפשר בהחלט להשתמש בקמח תופח.
מניחה שאפשר להניח עיגולים מהתערובת על תבנית, ללא תבניות מאפינס, אבל אז הם יצאו שטוחים יותר כי התערובת די נוזלית…
היי אפרת יקרה, רציתי לשאול אם הכרחי קמח לבן. אני משתמשת רק בכוסמין 80%.
תודה, שירה.
היי שירה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין, המרקם פשוט יצא מעט יותר כבד, אבל עדיין מעולה😊
תודה רבה
היי אפרת,
האם יש צורך לשמן קוקטים מנייר?
תודה🙂
היי טליה,
אם את משתמשת במנג’טים אין צורך לשמן, ואם את משתמשת בקוקטים מקרטון דק רצוי לשמן.😊
האם אפשר להשתמש בקמח מלא 80%?
היי שירה,
אפשר (המרקם יהיה מעט יותר דחוס, אבל עדיין טעים)😊
הי
אפשר להשתמש בלבן שפג תוקפו במקום קוטג?
אם כן, כמה לשים?
תודה
אפשר (כמובן בתנאי שהמראה והריח תקינים…) , באותה כמות.🙂
תודה רבה
שלום ותודה על המתכון.
כמה זמן מראש ניתן להכין?
והאם ניתן להקפיא?
היי ימית,
המאפינס הכי טעימים ביום ההכנה, אבל אפשר להכין מראש ולהקפיא עד שבוע😊
כמה ביצים L?
1 או 2?
היי אינה,
עדיף 2.😊
היי אפרת
תודה על המתכונים המעולים!
יש מצב שיהיה אפשר להחליף את הקמח בקמח אורז/תירס? אולי להוסיף עוד ביצים ואז זה יחזיק?
היי נויה,
מצרפת לך מתכון למאפינס תירס שתוכלי להכין עם קמח תירס😊
כן אני מכירה אותו! הוא מעולה:) עשיתי כמה פעמים
אולי באמת אוסיף לו תירס וזיתים ואז זה יצא דומה
תודה רבה!
כן, אמור לצאת דומה🙂 בהצלחה!
האם אפשר לשים בטוסטר אובן ? אין לי תנור
היי עדן,
אפשר, וכדאי לאפות במרכז האובן.
תודה
אפשר להכין בתבנית מאפינס עם שקעים מסיליקון?
היי ורד,
כן, אפשר בהחלט😊
אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום קוטג׳?
היי יוסי,
אפשר, אך המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר דחוס.
מתכון מנצח!!🤗 ממליצה בחום!
תודה רבה💙
כיף שאהבת! תודה נאוה😊
היי, אפשר להשתמש בקוטג’ פג תוקף?? איך זה מסתדר?
היי שיראל,
באפייה ניתן בהחלט להשתמש במוצרי חלב שפג תוקפם לפני כמה ימים (כמובן בתנאי שהמראה והריח תקינים…). זאת משום שמוצרי חלב ישנים יותר הם “יבשים” יותר.
הנוזלים נעלמים או שמצטברים בחלקו העליון של הגביע וקל להיפטר מהם. לכן, מוצרי חלב “יבשים” יביאו למאפה יציב יותר וטוב יותר.😊
שלום רב אפרת מה הכמויות לתבנית אינגלייש קייק?
מה ניתן לשים במקום התירס? תודה
היי מיטל,
אפשר לוותר על התירס או לשים פטריות במקום.
כמויות לתבנית אינגליש (יצא לא גבוה):
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 ביצה L
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
125 גרם גבינת קוטג’
1/6 כוס פרוסות זיתים ירוקים (מקופסת שימורים)
1/6 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים)
בהצלחה😊
הי
אני המון המון משתמשת באתר ומבזבזת עליו המון זמן
הדבר שאני ממש נהנת לראות זה את התגובות המהירות והמאירות שלך לכל שאלה ושאלה!!!!!!!!!!!!!!
אין עליך!!!!!!!!!!!!
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר! תודה גיטל🌷