זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית שקעים
מצרכים:
1 ביצה (רצוי גדולה)
1/3 כוס (66 ג’) סוכר
1/3 כוס (66 ג’) שמן
3/4 כוס (180 מ”ל) מים חמים
1 כוס (140 ג’) קמח תופח
1/3 כוס (45 ג’) אבקת שוקולית
*למילוי (“ההפתעה”): ממרח לפי בחירה כמו ממרח חלבה, נוטלה וכדו’
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם חמאה/ מרגרינה, 1 כף (10 מ”ל) מים חמים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בעזרת מטרפה או כף (אין צורך במיקסר) את כל החומרים לפי הסדר שבו רשומים (למעט הממרח).
-יוצקים לתבנית שקעים בגובה כ3/4 מהשקע. מניחים מעל כל מאפינס חצי כפית עד כפית מהממרח.
-מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות.
–מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את כל חומרי הציפוי ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. שופכים על המאפינס החם. (ניתן לפזר מעל פירורי חלבה, סוכריות צבעוניות, קוקוס וכדו’).
תודה רבה על האתר!!
לאחרונה צמודה אליו בערך פעם בשבוע מסייע לי בארוחות צהרים:)
שאלה: איך אפשר להכין את הציפוי ללא מיקרוגל? אפשר בסיר?
היי הדס🙂
אפשר להמיס במחבת קטנה על אש הכי נמוכה ולשמור שזה לא נשרף.
תודה רבה על המתכון, המאפינס יצאו ממש טעימים
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, הכנתי עכשיו ביחד כמה מתכונים שלך, יצא פצצה ומהיר…
תודה על העצות בין לבין והטיפים- מאוד עוזר לי!
תודה ענקית
איזה כיף שנהנית מהטיפים ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להכין בתור עוגה? עם כן איזה תבנית מתאימה?
היי,
אפשר להכין בתבנית אחת (מומלץ להכין כמות כפולה פי 2 ולהשתמש בתבנית מלבנית 22*31), אך יהיה בעייתי למלא בממרח…
אני מציעה שבמקום ממרח תניחי קוביות שוקולד במרווחים שווים בצורה כזו שבכל פרוסת עוגה תהיה קוביית שוקולד.
היי, אפשר לשים קקאו במקום שוקולית?
תודה 🙂
היי,
אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.
בהצלחה!
היי, אם אין לי שוקולד מריר מה אפשר במקום? תודה מראש
היי חנה,
אם יש לך ממרח שוקולד את יכולה להמיס אותו עם מעט מים ולצפות את המאפינס.
אפשרות אחרת היא להכין ציפוי שוקולד מקקאו: כף מלאה אבקת קקאו, 2 כפות מלאות סוכר, 20 גרם מרגרינה, 2-3 כפות מים – לחמם בפינג’ן או מחבת קטנה כמה דקות על הגז ולצפות את המאפינס.
אפרת שלום,
קודם כל, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך!
אני רוצה להכין עם קוביית שוקולד בפנים – השאלה מה לעשות כדי שלא תשקע? קרה לי כבר שהקוביות שוקולד שקעו עד התחתית…
היי הילה,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים😊
על מנת שקוביית השוקולד תשקע כמה שפחות יש להניח אותה מעל לתערובת המאפינס ולא להשקיע אותה כמעט בפנים.
בהצלחה!
אפרת, אין כמוך ! יצא טעים בטירוף !!! ממש חלום ! אחרי שאתמול הצלחתי עם המאפינס תפוזים שלך והם חוסלו מיד. הכנתי היום את המאפינס האלה- בחצי ההפתעה – חמאת בוטנים ובחצי – נוטלה. מעל השוקולד פיזרתי קוקוס. כולם אהבו ממש 🙂 היה טעים גם כשיצא מיד מהתנור וגם כשחיכינו כשיתקרר קצת. המון תודות על כל המתכונים. שבוע מבורך 🙂
נשמע מעולה סיגי, תודה🌺
היי אפרת, נראלך שאפשר להכין עם אבקת פודינג וניל במקום שוקולית כדי שייצא קאפקייס לבנים?!
היי אפרת,
במקום אבקת שוקולית אפשר לשים 2 כפות פודינג וניל ולהפחית את כמות המים לחצי כוס + כף.
אפשר גם לשלב מיץ תפוזים עם המים כדי להוסיף טעם 🙂
היי אפרת
שמחה לעדכן
הכנתי ללא הציפוי וללא המילוי הילדים והבעל אוהבים.
רק אפיתי בתנור עוד3 דקות ממה שכתוב
תודה רבה אפרת
היי עינת,
כיף לקרוא אהובה!
שמחה שנהנת🌸
יש מתכון לכדורי קוקוס או משהו בסגנון עם אגוז לוז בפנים?
מצורף מתכון – כדורי רפאלו.
תודה רבה פשוט פעם רפרפתי על המתכונים וזה תפס אותי ושמרתי אגוזי לוז ואז לא מצאתי את המתכון
האתר תותחי אין כמוך! תודה
❤️
היי, האם מתאים לתבנית סילקון שקעים של פרחים קטנים?
ואם לא האם יש לך רעיון למתכון מתאים?
תודה
אני חושבת שכן רק חשוב לשמן היטב את השקעים לפני ולחלץ את העוגות רק לאחר שהן התקררו לגמרי.
לדעתי כדאי לבדוק עם קיסם כבר אחרי 10 דקות.
מצויין תודה רבה
ואם אשים מעל את הגאנש שוקולד שלך האם לדעתך עדיין תראה הדוגמא של התבנית?
כן, זה לא אמור להשפיע על הדוגמה.
היי אפרת,
אני רוצה להכין אבל ללא מרגרינה או חמאה
אפשר לשים שמן ואם כן מה הכמות?
תודה רבה על האתר הקסום שא”א לזוז בלעדיו!!!!
היי שרה,
אפשר לשים כף שמן.
יואאואוא פעם המיליון שאנמ מכינה אצלך וכל פעם טעים ……
כל אחת יכולה להכין במתכונים שלך גם מישהי שבחיים לא הייתה במטבח (כמוני 😉🤣)
תודההה
אני תמיד מכינה את העוגיות שוקולד ציפס הכשרות לפסח
וגם את עוגת הונילל
והפעם אני מנסה את המאפיןןןן
תודה רבה לך!!!
נראה מהמם 😍
תודה הדר❤️
קל ! טעים ! ולא הפסיקו להחמיא .
נטרף תוך 10 ד\’ק .
עשיתי עם קוביית הפתעה של שוקולד תות , וחלקם עם קוביית שוקולד לבן .
וואו וואו ווואו (!!) תודה רבה על המתכונים הפשוטים ❤
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף והתמונה ❣️
הי,
המתכון נראה מדהים!!
אפשר לשים קצפת במקום ציפוי?
ובמקרה שכן- לשים גם את ההפתעה או בלי??
אפשר לשים קצפת עם או בלי ההפתעה.
הי ,
האם אפשר להשתמש בקמח תמי ( ללא גלוטן ) ?
מה הכוונה בביצה גדולה ( גודל ) ?
תודה
נורית
היי נורית,
אפשר לשים כוס קמח תמי + כפית אבקת אפיה.
הכוונה לביצה בגודל L או XL (אם יש לך M או S יש לשים 2 ביצים).
האם כמות הציפוי תספיק לכל המאפינס?תודה
כן.
היי,
מה אפשר לשים במקום שוקולית? אין לי בנמצא…
תודה רבה
היי אסתי,
אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.
היי, המתכון נראה מדהים!!
רציתי לשאול עם אפשר לשים בתור הפתעה קוביית שוקולד לבן.
נראה לך שזה טוב?
כן אפשר בהחלט.
להמס אותה? או לשים פשוט ככה?
בלי להמיס.
שלום, רציתי לשאול על איזה חום לאפות את המפינס?
180 מעלות.
הכנתי לפי הכמות של 35 ועוגה לא נאפתהמבפנים היתה בצקית וגם לא תפחה מה הבעיה? מעל שעתיים ותנור ונאפה רק מבחוץ ובפנים כמו בצק
היי סיגל,
למאפינס לוקח 12-15 דקות להאפות. אם המאפינס היו בתנור מעל שעתיים ולא נאפו ככל הנראה היתה בעיה עם התנור. האם חיממת את התנור מראש? אם כן כמה זמן לפני? על כמה מעלות אפית? על איזו תוכנית אפיה אפית? האם שמת את כל 35 המאפינס יחד או שחילקת אותם? לגבי התפיחה, האם הבלילה עמדה זמן בחוץ לפני האפיה?
היי,
סליחה על השאלה אבל לא בטוחה שהבנתי איך עושים את “ההפתעה”.
לפני האפייה פשוט מניחים מעל כל מאפינס מהממרח ובמהלך האפייה זה גולש לתוך המפינס?
תודה מראש על התשובה
נכון 🙂
אני רוצה להכין את המתכון אבל עם שמן ועם קמח מלא.. זה אפשרי? אם כן מהי הכמות שאני יכול לשים?האם חייב להכין עם הציפוי או שאפשר בלי?
היי עידנאור,
המתכון הוא עם שמן אז אין בעיה. לגבי קמח מלא, אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין מלא, הוא גם יותר בריא וגם נותן תוצאה יותר טובה באפיה מאשר קמח מלא רגיל. אם זה קמח מלא אני ממליצה לשלב לפחות שליש כוס קמח רגיל כדי שלא ייצא דחוס מידי (שני שליש כוס קמח מלא + שליש כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה).
לא חייב להכין ציפוי.
היי, מתאים לשים כ”הפתעה” ממרח שקדים”?
כן, אפשר.
היי, כרגיל מתכונים מדהימים! תודה רבה!
יש לי ממרח לוטוס , מה את אומרת עליו בתור ההפתעה? מתאים?
כן, יכול להתאים בהחלט.
היי האם מתאים לזלף קצפת מעל? וכדאי לוותר על ה”הפתעה” אם כן?
היי גיל,
אפשר לזלף קצפת מעל ולא חייבים לוותר על ההפתעה, לשיקולך 🙂
אני רוצה להכין 8 מאפינסים , מה כמות המצרכים שעליי להשתמש?
היי ניקול,
המתכון מתאים לכ-10 מאפינס. ממליצה להכין את הכמויות שבמתכון.
הי אני מעוניינת להקפיא לפורים מה את ממליצה לשים ציפוי מיד אחרי שיוצא מהתנור ואז להקפיא או רק אחרי שהמאפינס מופשרים? והאם שוקולד ציפס מתאים בבחילה במקום ממרח?
לדעתי כדאי לצפות אחרי שהמאפינס מופשרים כדי שהמראה יראה רענן וטרי.
אפשר לשים שוקולד צ’יפס.
מניסיון שוקולד צ’יפס יוצא מדהים במתכון הזה
ווואווו! תןדה רבה לך!!
הכנתי עכשיו והוספתי שוקולד ציפס לבן בפנים.. יצא מדהים!!!!!!!!
אשמח לדעת רק אם אני צריכה את זה למחר בבוקר עדיף להכין את הציפוי בבוקר או שאין בעיה להכין עכשיו??
היי מירי,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין בעיה להכין את הציפוי כבר עכשיו.
מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד או אם לא רוצים שהציפוי יפגע מהניילון אפשר לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
היי,תודה רבה על המתכוניים המדהימים!! אני צריכה כמות של 35 ואני אשמח לדעת באיזה כוס למדוד? חד פעמי קר/חם?
היי מירי,
ראי כמויות ל35 יחידות בתגובה הקודמת.
לגבי גודל כוס, יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל. כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית יכולה להתאים (ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף- המרת מידות אפיה).
בהצלחה 🙂
היי,האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולא בקמח תופח? תודה מראש
כן. במקום כוס קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
אני רוצה להכין לכל הגן כמות של 35 . מה הכמויות שאני צריכה והאם ממרח ריבת חלב כמילוי מתאים?
היי ענת,
כמות לכ-35 יחידות:
3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות מים חמים (מערבבים כוס מים קרים עם כוס מים רותחים)
3 כוסות קמח תופח
כוס אבקת שוקולית
*למילוי אין בעיה להשתמש בריבת חלב.
לציפוי (ממליצה להתחיל עם 100 גרם ואם חסר תמיד אפשר להכין כמות נוספת): 100 גרם שוקולד מריר, 25 גרם מחמאה/חמאה, 2 כפות מים חמים.
היי
נשמע מעולה!!
אין לי תבניות שקעים
ואני כן רוצה שיהיה אישי ולא אינגליש קייק
האם אפשר לאפות במנג’טים גדולים מנייר ?
היי רותי,
אם את מתכוונת לקאפקייקס מקרטון קשיח אין בעיה.
אם הכוונה למנג’טים מנייר דק (כמו בתמונה) אני לא בטוחה אם יהיו יציבים להחזיק את התערובת בלי לשים אותם בתוך תבנית שקעים (בדר”כ שמים את עטרות הנייר בתוך תבנית שקעים ומעל יוצקים את הבלילה ואז תבנית השקעים בעצם “מחזיקה” את עטרות הנייר ישרות ויציבות).
תודה על התגובה!
האם תבניות אלמוניום חד פעמי אישיות יתאימו? איך אדע שזה לא גדול מדי?
האם את המנגטים מנייר צריך לשמן?
כן, תבניות מאפינס מאלומיניום יתאימו (אם אני לא טועה יש לזה גודל אחד סטנדרטי). חשוב רק לשמן אותן היטב.
מנג’טים מנייר קרטון קשיח יש גם לשמן. מנג’טים מנייר דק (כמו בתמונה) אין צורך לשמן.
בהצלחה 🙂
עוגה מאוד מאוד טעימה..הוספתי למעלה קצת מייפל ויצא סוף.תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי, באיזו גודל של תבנית להשתמש?
היי אושרה,
אפשר להכין בתבניות מאפינס או בתבנית אינגליש קייק אחת.
הי,
האם ניתן להשתמש במתכון זה גם לתבנית אינגליש קייק? ואם כן האם הכמות היא לתבנית אחת או שתיים?
תודה 🙂
היי עדי,
הכמות במתכון אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק אחת.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 25-30 דקות.
היי, אין לי קמח תופח יש מצב להשתמש בקמח לבן/ אבקת אפייה?
היי,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי יש אפשרות להוסיף קקאו במקום שוקולית?
היי הילה,
אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.
תודה רבה לך!
הי,
איך אפשר לצמצם תכמות רק ל6 מאפינס אם זה אפשרי בכלל?
היי שירן,
כמויות ל6 מאפינס:
1 ביצה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כוס מים חמים
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס שוקולית
לציפוי: 30 גרם שוקולד מריר, 10 גרם חמאה, כפית מים
שבוע טוב 🙂
תודה לך,ניתן לאפות בגביעי גלידה במקום מאפינס?
היי שירן,
לדעתי התערובת היא קצת דלילה אז אולי זה לא מתאים אבל אפשר להכין את התערובת מהמתכון הזה – עוגה בגביע גלידה. לדעתי אפשר לשים “הפתעה” גם במתכון הזה.
שאלה של טמבלים.. אבל בתנור יש ציורים כאלה של תוכניות אפייה . אחד כזה עם ציור של מאוור וקו למעלה , אחד כזה של קו למעלה למטה. באיזה תוכנית אפייה לבחור??
דווקא שאלה לגיטימית 🙂
האפיה בכל המתכונים באתר היא בתוכנית הרגילה – קו עליון וקו תחתון (המאוורר זה טורבו והוא פחות מתאים).
תודה רבה !!!!!!(: (: (: (:
היי,
כמה זמן צריך לחמם את התנור לפני?
היי יעל,
יש לחמם את התנור ל180 מעלות לפחות 7 דקות לפני. עדיף לעשות זאת לפני שמכינים את הבלילה.
יום נפלא 🙂
הייתי רוצה להבין למה משתמשים במים דווקא חמים/רותחים? מה זה תורם שזה חם?
בכל מקרה, הכנתי את המאפינס והילדות חיסלו אותם בצ’יק 🙂
היי רגינה,
כשהמים חמים חומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד והעוגה יוצאת רכה יותר.
שמחה שיצא טעים 🙂
היי
חייבת לציין שלא מזמן הכרתי את האתר והכל טעים מאד !
שאלה כללית כמה זמן אפשר להשאיר אותם בחוץ עטופים בניילון ועדיין שישארו טריים ובכלל לגבי כל העוגות הבחושות שלך עם או בלי ציפוי
תודה !
היי ליר,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
עוגות בחושות נשמרות מחוץ למקרר במצב טוב 3-4 ימים. רק חשוב לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולשמור במקום מוצל וקריר.
יום נפלא
שאלתי עם המתכון מתאים לקפקייק מבחינת כמויות
היי סיגל,
ניתן להכין בקפקייקס אבל צריך לקחת בחשבון שהבלילה יוצאת יחסית נוזלית ולכן אם מדובר בעטרות נייר דקות (ולא קאפקייקס מקרטון) כדאי להניח את הקאפקייקס בתוך תבנית מאפינס כדי שיהיו יציבים. מבחינת כמויות, תלוי בגודל הקפקייקס (בין 10-12 יחידות).
שבוע נפלא 🙂
אפשר לעשות את המאפינס עצמו במיקרוגל
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת 🙂
זה אמור לצאת כל כך נוזלי?
היי עופרי,
התערובת אמורה לצאת די נוזלית.
אפשר להשתמש בתחליף פרווה אחר במקום השוקולד המריר?
היי אורטל,
אם יש לך ממרח שוקולד פרווה את יכולה להמיס אותו עם מעט מים ולצפות את המאפינס.
אפשרות אחרת היא להכין ציפוי שוקולד מקקאו: כף מלאה אבקת קקאו, 2 כפות מלאות סוכר, 20 גרם מרגרינה, 2-3 כפות מים – לחמם בפינג’ן או מחבת קטנה כמה דקות בודדות על הגז.
הי,
צריכה את המאפינס טריים וטעימים לעוד יום וחצי.
האם עדיף להקפיא או לשמור במקרר או מחוץ למקרר?
ואם להקפיא – האם כשחם או לאחר שמצטנן?
ולהפשיר בטמפ החדר?
תודה!
היי סיון,
הכי טוב זה להכין את המאפינס באותו היום או לפחות יום לפני ולשמור אותם עטופים בניילון נצמד בחוץ (לא במקרר) אבל אם את מעדיפה להכין עכשיו אז תקפיאי לאחר שהם התקררו לגמרי לטמפ’ החדר ותפשירי ביום ההגשה. יש לעטוף אותם היאב בניילון נצמד לפני ההקפאה.
בהצלחה 😉
אין לי ברירה אלא להכין היום. תודה רבה! מבטיחה לדווח:)
היי שאלה :]
אם אני אכין את התערובת בתבנית סיליקון שיש בה 12 שקעים, זה יתאים?
ולכמה לדעתך זה יספיק לי? לכמה מפינס…?
תודה!
היי קארין,
תבנית סיליקון שקעים מעולה. מומלץ לשמן אותה לפני.
הכמות מספיקה ל10-12 מאפינס.
יום נפלא 🙂
הייי האם העוגה תצא קלאסית וטעימה גם בלי ההפתעה בפנים?
ואם אני מכינה בקוקוטים מנייר (מידה M) לכמה יחידות זה יספיק בערך?
היי מיטל,
העוגה יוצאת טעימה גם בלי המילוי בפנים.
אני מניחה שהכמות במתכון תספיק לכ-8 מאפינס.
שבוע נפלא 🙂
הכפלתי ב3 כדי להכין לכיתה של הילד 33 ילדים… והכמות הספיקה לי רק ל18 שקעים..:( 🙁
היי רותי,
באיזה גודל שקעים השתמשת?
מעוניינת להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא זה אפשרי?? צריכה להוסיף משהו מסויים בגלל ההחלפה???
היי רחלי,
ממליצה להמיר רק מחצית מכמות הקמח בקמח מלא כדי שהעוגה תצא טעימה ולא דחוסה.
אין צורך להוסיף שום דבר.
היי
ניתן להשתמש במתכון גם למאפינס במולטיקייק?
היי טל,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.
אני עשיתי במולטיקייק ויצא מעולה!
מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב!
אפשר להחליף את השוקולית באבקת קקאו?
היי יונתן,
אפשר (למרות שיותר טעים עם שוקולית). מאחר והקקאו יותר חזק בטעם, מספיק לשים רק רבע כוס (במקום שליש) ולהפחית את כמות הנוזלים ל 2/3 (במקום 3/4 כוס). בנוסף, מאחר והקקאו אינו ממותק כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר.
יום נפלא 🙂
עשיתי על הבוקר ולקחתי לעבודה
כולם מאוד אהבו והכל פשוט התחסל
עשיתי עם ממרח שוקולד השחר ושמתי מעל את הציפוי כדי לכסות ומעל שמתי אגוזי ברס מסוכרים
יצא רך וטעים, פשוט מעולה
שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיכל שחזרת לעדכן 🙂
היי, האם ניתן לאפות את המאפינס בטוסטר אובן?
אם כן כמה זמן ובכמה מעלות?
תודה רבה 🙂
היי שיר,
בגדול אפשר לאפות כמעט הכל בטוסטר אובן אבל חשוב להכיר את הטוסטר לפני כי כל טוסטר שונה מבחינת זמנים ועוצמת החום.
חשוב לאפות על חום עליון+תחתון ולהנמיך את הטמפרטורה ב 10-20 מעלות ממה שמצוין במתכון. יש לקחת בחשבון שלעיתים (לא תמיד) זמן האפיה ארוך יותר מאפיה בתנור.
אם העוגה מתחילה להשחים בחלק העליון אך מבפנים עדיין לא מוכנה יש לעטוף ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות.
בהצלחה ויום נעים 😉
על כמה מעלות להכניס ?
הי לירון,
180 מעלות ויש לחמם את התנור מראש.
הכנתי אתמול עם הילד שלי ויצא לנו ממש טעים.
הוא התלהב ורוצה שנכין לכיתה שלו, השאלה שלי האם
אפשר להכפיל את הכמויות בשלוש בפעם אחת ולאפות את המפינס?
היי היבה,
שמחה לשמוע 🙂
אין בעיה להכפיל את הכמויות בשלוש ולאפות בפעם אחת, השאלה אם יש לך מספיק תבניות שקעים.
שבוע נפלא!
טעים מאוד מאוד!
תודה רבה!
היי איילת, שמחה שאהבת!
שבוע טוב 🙂
שלום רב שיש לי שתי שאלות לגביי המתכון :
1.האם ניתן לשים במקום ממרח חלבה חלבה רגילה בחתיכות?
2.זה טעים גם ללא הציפוי?
תודה.
היי מיטל,
כן, אפשר לשים חלבה רגילה במקום ממרח (ממליצה לשים קוביית חלבה כי אם היא מפוררת פחות מרגישים אותה).
ואפשר להכין גם ללא הציפוי, זה בכל מקרה טעים 🙂
הי, אפשר להכין כם עם ממרח נוטלה?
בטח טל 🙂
יצא נהדר תודה רבה!! 🙂
אני שמחה לשמוע 😉
היי ניראה סוף הדרך 🙂 אבל יש לי שאלה – לאחר האפייה בתבנית שקעים ניתן להוציא את המאפינס ממנה??ולשים על צלחת…
במידה ואין לי תבנית שקעים האם ניתן להכין את זה בתבניות אלומיניום של מאפינס?תודה
היי שחף,
כן, ניתן להוציא את המאפינס מהתבנית לאחר כמה דקות מתום האפיה ולהניח על צלחת.
ואפשר להכין את זה בתבניות מאפינס קטנות מאלומיניום רק חשוב לשמן היטב את התבניות לפני כדי שיהיה ניתן להוציא את המאפינס בקלות.
הי,
אם אני מכינה את המתכון כעוגה, כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
תודה.
אם את מכינה כעוגה אחת זמן האפיה יהיה בערך 25-30 דקות (אני ממליצה לבדוק את העוגה בעזרת קיסם כבר לאחר 20 דקות).
הי,
פעם ראשונה באתר ומוכנה לנסות את המתכון לסוכות.
רק דבר אחד, מים חמים – האם מדובר במים חמים שהורתחו בקומקום?
תודה.
הי רחלי,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 😉
וכן, הכוונה למים רותחים מקומקום או מים חמים (עד 10 דקות לאחר הרתיחה).
וואו,יצא מעולה!!!!ממש נחטף!
יש לך אחלה מתכונים וממש קלים להכנה!תודה :)))
תודה עדי!
שבוע נפלא 🙂
האם יש צורך להכניס למקרר לפני אכילה או שאפשר להגיש בתום האפיה?
תודה 🙂
הי שיר,
אפשר להגיש בתום האפיה (לאחר צינון של 5-10 דקות) ולאחר מכן מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום מוצל וקריר.
גמר חתימה טובה 🙂
אם אין לי תבנית שקועה מה עללי לעשות?
אשמח לתגובה מהירה
היי,
אם אין לך תבנית שקעים או מאפינס אפשר להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה… שילבתי עם ממרח לוטוס, ומעל פיזרתי שברי עוגיית לוטוס 🙂
נשמע מעולה!
תודה על השיתוף ענבל 😉
זה עובד גם עם כפית ריבת תות? מתאים?
הי רויטל,
אם את אוהבת את הטעם והשילוב ביחד אז כן, אין סיבה שלא יעבוד.
אם את מכינה בתבנית מאפינס את יכולה לגוון, להכין כמה עם ריבת תות, וכמה עם ממרחים אחרים.
תודה רבה 🙂 לא הייתי בטוחה לגבי השילוב אבל זה הממרח היחיד שהיה לי באותו הרגע. בהחלט ינוסה על כמה מאפינס בהזדמנות.
המרקם יוצא נוזלי מדי והתוצאה- עוגה רכה מדי. לדעתי יש כאן יותר מדי מים, כדאי להוריד לחצי כוס.
הי,
אין לי קמח תופח,יש תחליף?
הי רונית,
אפשר לשים במקום כוס קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה.
לא פעם ראשונה שאני לוקחת מתכונים לעוגיות ועוגות מיפה ! הכול תמיד יוצא מעולה עכשיו בתנור המאפינס ועוגת החלבה מקווה שיצא טעים ! אני לא טועמת ולא אוכלת ואין לי מושג אף פעם אך יוצא לי רק האחים שלי וההורים שלי אוכלים ותמיד משבחים אותי בזכות המתכונים !!
הי שירל,
אני שמחה לשמוע, תודה 🙂
זו הפעם השניה שאני מכינה,מצויין !
תודה רלי 🙂
אפשר בתבנית אינגליש קייק?..
כן אפשר.
אין על המתכונים שלך, מאז שגיליתי את האתר כבר לא מפחדת מאפייה! שבת שלום וחג שמח!
איזה כיף לשמוע מירב!
שבת שלום וחג שמח 🙂
מעולה מעולה מעולה!
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
היי,
אם אין לי שוקולית, מה לעשות?
היי לירו, אפשר להמיר באבקת קקאו ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר או להמיס 60 גרם שוקולד מריר/חלב.
יצא ממש טעעעים!! עוגה רכה ונימוחה והממרח בפנים מוסיף המון. דרך אגב עטפתי ושמתי במשלוח מנות. רב תודות.
תודה גליה, חג שמח!
לגבי מאפינב עם הפתעה
רשמתם במתכון
“יוצקים לתבנית שקעים בגובה כ3/4 מהשקע. מניחים מעל כל מאפינס חצי כפית עד כפית מהממרח. מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות.”
מניחים מעל? איך השוקולד יהיה הפתעה ויהיה בתוכו? זה נופל בפנים במהלך אפייה?
אשמח לתגובתך המהירה
הי דבי, מאחר והבלילה יוצאת מעט דלילה, ממרח השוקולד שוקע בתוך המאפינס במהלך האפיה.
בנוסף לזה, לאחר האפיה מורחים ציפוי על המאפינס כך שגם אם נשארים “סימנים” של הממרח מעל המאפינס זה מוסתר על ידי הציפוי.