שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 10 מאפינס

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית שקעים

מצרכים:

1 ביצה (רצוי גדולה)

1/3 כוס (66 ג’) סוכר

1/3 כוס (66 ג’) שמן

3/4 כוס (180 מ”ל) מים חמים

1 כוס (140 ג’) קמח תופח

1/3 כוס (45 ג’) אבקת שוקולית

*למילוי (“ההפתעה”): ממרח לפי בחירה כמו ממרח חלבה, נוטלה וכדו’

לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם חמאה/ מרגרינה, 1 כף (10 מ”ל) מים חמים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף (אין צורך במיקסר) את כל החומרים לפי הסדר שבו רשומים (למעט הממרח).

-יוצקים לתבנית שקעים בגובה כ3/4 מהשקע. מניחים מעל כל מאפינס חצי כפית עד כפית מהממרח.

-מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את כל חומרי הציפוי ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. שופכים על המאפינס החם. (ניתן לפזר מעל פירורי חלבה, סוכריות צבעוניות, קוקוס וכדו’).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
תפוחי אדמה ברוזמריןתפוחי אדמה ברוזמרין
אוזני המן מקמח מלא אוזני המן מקמח מלא
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הדס (17:52 7.11.2024)

תודה רבה על האתר!!
לאחרונה צמודה אליו בערך פעם בשבוע מסייע לי בארוחות צהרים:)
שאלה: איך אפשר להכין את הציפוי ללא מיקרוגל? אפשר בסיר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:13 8.11.2024)

היי הדס🙂
אפשר להמיס במחבת קטנה על אש הכי נמוכה ולשמור שזה לא נשרף.

avatar
איתי (11:00 14.02.2023)

תודה רבה על המתכון, המאפינס יצאו ממש טעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:12 14.02.2023)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אחת שאין לה זמן להכין עוגות (18:45 25.01.2023)

היי אפרת, הכנתי עכשיו ביחד כמה מתכונים שלך, יצא פצצה ומהיר…

תודה על העצות בין לבין והטיפים- מאוד עוזר לי!

תודה ענקית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 25.01.2023)

איזה כיף שנהנית מהטיפים ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
עמית (09:44 8.07.2022)

אפשר להכין בתור עוגה? עם כן איזה תבנית מתאימה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:13 8.07.2022)

היי,
אפשר להכין בתבנית אחת (מומלץ להכין כמות כפולה פי 2 ולהשתמש בתבנית מלבנית 22*31), אך יהיה בעייתי למלא בממרח…
אני מציעה שבמקום ממרח תניחי קוביות שוקולד במרווחים שווים בצורה כזו שבכל פרוסת עוגה תהיה קוביית שוקולד.

avatar
נועה (12:08 21.03.2022)

היי, אפשר לשים קקאו במקום שוקולית?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 21.03.2022)

היי,
אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.
בהצלחה!

avatar
חנה (21:12 12.12.2021)

היי, אם אין לי שוקולד מריר מה אפשר במקום? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:27 12.12.2021)

היי חנה,
אם יש לך ממרח שוקולד את יכולה להמיס אותו עם מעט מים ולצפות את המאפינס.
אפשרות אחרת היא להכין ציפוי שוקולד מקקאו: כף מלאה אבקת קקאו, 2 כפות מלאות סוכר, 20 גרם מרגרינה, 2-3 כפות מים – לחמם בפינג’ן או מחבת קטנה כמה דקות על הגז ולצפות את המאפינס.

avatar
הילה (09:03 20.06.2021)

אפרת שלום,
קודם כל, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך!
אני רוצה להכין עם קוביית שוקולד בפנים – השאלה מה לעשות כדי שלא תשקע? קרה לי כבר שהקוביות שוקולד שקעו עד התחתית…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 20.06.2021)

היי הילה,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים😊
על מנת שקוביית השוקולד תשקע כמה שפחות יש להניח אותה מעל לתערובת המאפינס ולא להשקיע אותה כמעט בפנים.
בהצלחה!

avatar
סיגי (19:06 20.03.2021)

אפרת, אין כמוך ! יצא טעים בטירוף !!! ממש חלום ! אחרי שאתמול הצלחתי עם המאפינס תפוזים שלך והם חוסלו מיד. הכנתי היום את המאפינס האלה- בחצי ההפתעה – חמאת בוטנים ובחצי – נוטלה. מעל השוקולד פיזרתי קוקוס. כולם אהבו ממש 🙂 היה טעים גם כשיצא מיד מהתנור וגם כשחיכינו כשיתקרר קצת. המון תודות על כל המתכונים. שבוע מבורך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 20.03.2021)

נשמע מעולה סיגי, תודה🌺

avatar
אפרת (19:42 16.02.2021)

היי אפרת, נראלך שאפשר להכין עם אבקת פודינג וניל במקום שוקולית כדי שייצא קאפקייס לבנים?!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 16.02.2021)

היי אפרת,
במקום אבקת שוקולית אפשר לשים 2 כפות פודינג וניל ולהפחית את כמות המים לחצי כוס + כף.
אפשר גם לשלב מיץ תפוזים עם המים כדי להוסיף טעם 🙂

avatar
עינת (17:53 10.11.2020)

היי אפרת
שמחה לעדכן
הכנתי ללא הציפוי וללא המילוי הילדים והבעל אוהבים.
רק אפיתי בתנור עוד3 דקות ממה שכתוב
תודה רבה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 11.11.2020)

היי עינת,
כיף לקרוא אהובה!
שמחה שנהנת🌸

avatar
שושנה רוזנטל (13:12 9.09.2020)

יש מתכון לכדורי קוקוס או משהו בסגנון עם אגוז לוז בפנים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 9.09.2020)

מצורף מתכון – כדורי רפאלו.

avatar
שושנה רוזנטל (21:30 9.09.2020)

תודה רבה פשוט פעם רפרפתי על המתכונים וזה תפס אותי ושמרתי אגוזי לוז ואז לא מצאתי את המתכון
האתר תותחי אין כמוך! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:17 10.09.2020)

❤️

avatar
מורן (11:07 28.08.2020)

היי, האם מתאים לתבנית סילקון שקעים של פרחים קטנים?
ואם לא האם יש לך רעיון למתכון מתאים?
תודה

מאפינס עם הפתעה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 28.08.2020)

אני חושבת שכן רק חשוב לשמן היטב את השקעים לפני ולחלץ את העוגות רק לאחר שהן התקררו לגמרי.
לדעתי כדאי לבדוק עם קיסם כבר אחרי 10 דקות.

avatar
מורן (14:24 28.08.2020)

מצויין תודה רבה
ואם אשים מעל את הגאנש שוקולד שלך האם לדעתך עדיין תראה הדוגמא של התבנית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 28.08.2020)

כן, זה לא אמור להשפיע על הדוגמה.

avatar
שרה (19:12 18.06.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין אבל ללא מרגרינה או חמאה
אפשר לשים שמן ואם כן מה הכמות?
תודה רבה על האתר הקסום שא”א לזוז בלעדיו!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 18.06.2020)

היי שרה,
אפשר לשים כף שמן.

avatar
הדר מסינג (14:13 7.05.2020)

יואאואוא פעם המיליון שאנמ מכינה אצלך וכל פעם טעים ……
כל אחת יכולה להכין במתכונים שלך גם מישהי שבחיים לא הייתה במטבח (כמוני 😉🤣)
תודההה
אני תמיד מכינה את העוגיות שוקולד ציפס הכשרות לפסח
וגם את עוגת הונילל
והפעם אני מנסה את המאפיןןןן
תודה רבה לך!!!

מאפינס עם הפתעה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 7.05.2020)

נראה מהמם 😍
תודה הדר❤️

avatar
קרן (23:15 4.05.2020)

קל ! טעים ! ולא הפסיקו להחמיא .
נטרף תוך 10 ד\’ק .
עשיתי עם קוביית הפתעה של שוקולד תות , וחלקם עם קוביית שוקולד לבן .
וואו וואו ווואו (!!) תודה רבה על המתכונים הפשוטים ❤

מאפינס עם הפתעה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 5.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף והתמונה ❣️

avatar
דיתי (17:16 26.08.2019)

הי,
המתכון נראה מדהים!!
אפשר לשים קצפת במקום ציפוי?
ובמקרה שכן- לשים גם את ההפתעה או בלי??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 26.08.2019)

אפשר לשים קצפת עם או בלי ההפתעה.

avatar
נורית (11:15 21.06.2019)

הי ,
האם אפשר להשתמש בקמח תמי ( ללא גלוטן ) ?
מה הכוונה בביצה גדולה ( גודל ) ?
תודה
נורית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 21.06.2019)

היי נורית,
אפשר לשים כוס קמח תמי + כפית אבקת אפיה.
הכוונה לביצה בגודל L או XL (אם יש לך M או S יש לשים 2 ביצים).

avatar
ענתי (12:17 16.01.2019)

האם כמות הציפוי תספיק לכל המאפינס?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 16.01.2019)

כן.

avatar
אסתי (22:53 2.01.2019)

היי,
מה אפשר לשים במקום שוקולית? אין לי בנמצא…
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 3.01.2019)

היי אסתי,
אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.

avatar
דיתוש (16:06 16.12.2018)

היי, המתכון נראה מדהים!!
רציתי לשאול עם אפשר לשים בתור הפתעה קוביית שוקולד לבן.
נראה לך שזה טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 16.12.2018)

כן אפשר בהחלט.

avatar
דיתוש (21:22 16.12.2018)

להמס אותה? או לשים פשוט ככה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 16.12.2018)

בלי להמיס.

avatar
הדר (11:41 2.08.2018)

שלום, רציתי לשאול על איזה חום לאפות את המפינס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 2.08.2018)

180 מעלות.

avatar
סיגל (07:17 13.05.2018)

הכנתי לפי הכמות של 35 ועוגה לא נאפתהמבפנים היתה בצקית וגם לא תפחה מה הבעיה? מעל שעתיים ותנור ונאפה רק מבחוץ ובפנים כמו בצק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 13.05.2018)

היי סיגל,
למאפינס לוקח 12-15 דקות להאפות. אם המאפינס היו בתנור מעל שעתיים ולא נאפו ככל הנראה היתה בעיה עם התנור. האם חיממת את התנור מראש? אם כן כמה זמן לפני? על כמה מעלות אפית? על איזו תוכנית אפיה אפית? האם שמת את כל 35 המאפינס יחד או שחילקת אותם? לגבי התפיחה, האם הבלילה עמדה זמן בחוץ לפני האפיה?

avatar
מיכל (15:01 17.04.2018)

היי,
סליחה על השאלה אבל לא בטוחה שהבנתי איך עושים את “ההפתעה”.
לפני האפייה פשוט מניחים מעל כל מאפינס מהממרח ובמהלך האפייה זה גולש לתוך המפינס?
תודה מראש על התשובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 17.04.2018)

נכון 🙂

avatar
עידנאור (14:50 22.02.2018)

אני רוצה להכין את המתכון אבל עם שמן ועם קמח מלא.. זה אפשרי? אם כן מהי הכמות שאני יכול לשים?האם חייב להכין עם הציפוי או שאפשר בלי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 22.02.2018)

היי עידנאור,
המתכון הוא עם שמן אז אין בעיה. לגבי קמח מלא, אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין מלא, הוא גם יותר בריא וגם נותן תוצאה יותר טובה באפיה מאשר קמח מלא רגיל. אם זה קמח מלא אני ממליצה לשלב לפחות שליש כוס קמח רגיל כדי שלא ייצא דחוס מידי (שני שליש כוס קמח מלא + שליש כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה).
לא חייב להכין ציפוי.

avatar
ורד (19:29 11.01.2018)

היי, מתאים לשים כ”הפתעה” ממרח שקדים”?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 11.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
חן (15:17 2.10.2017)

היי, כרגיל מתכונים מדהימים! תודה רבה!
יש לי ממרח לוטוס , מה את אומרת עליו בתור ההפתעה? מתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 2.10.2017)

כן, יכול להתאים בהחלט.

avatar
גיל (11:59 18.05.2017)

היי האם מתאים לזלף קצפת מעל? וכדאי לוותר על ה”הפתעה” אם כן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:25 18.05.2017)

היי גיל,
אפשר לזלף קצפת מעל ולא חייבים לוותר על ההפתעה, לשיקולך 🙂

avatar
ניקול (16:10 11.03.2017)

אני רוצה להכין 8 מאפינסים , מה כמות המצרכים שעליי להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 11.03.2017)

היי ניקול,
המתכון מתאים לכ-10 מאפינס. ממליצה להכין את הכמויות שבמתכון.

avatar
תהילה (16:49 5.03.2017)

הי אני מעוניינת להקפיא לפורים מה את ממליצה לשים ציפוי מיד אחרי שיוצא מהתנור ואז להקפיא או רק אחרי שהמאפינס מופשרים? והאם שוקולד ציפס מתאים בבחילה במקום ממרח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 5.03.2017)

לדעתי כדאי לצפות אחרי שהמאפינס מופשרים כדי שהמראה יראה רענן וטרי.
אפשר לשים שוקולד צ’יפס.

avatar
נטלי (19:58 9.03.2017)

מניסיון שוקולד צ’יפס יוצא מדהים במתכון הזה

avatar
מירי (21:27 16.02.2017)

ווואווו! תןדה רבה לך!!
הכנתי עכשיו והוספתי שוקולד ציפס לבן בפנים.. יצא מדהים!!!!!!!!
אשמח לדעת רק אם אני צריכה את זה למחר בבוקר עדיף להכין את הציפוי בבוקר או שאין בעיה להכין עכשיו??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:36 16.02.2017)

היי מירי,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין בעיה להכין את הציפוי כבר עכשיו.
מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד או אם לא רוצים שהציפוי יפגע מהניילון אפשר לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

avatar
מירי (17:37 16.02.2017)

היי,תודה רבה על המתכוניים המדהימים!! אני צריכה כמות של 35 ואני אשמח לדעת באיזה כוס למדוד? חד פעמי קר/חם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 16.02.2017)

היי מירי,
ראי כמויות ל35 יחידות בתגובה הקודמת.
לגבי גודל כוס, יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל. כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית יכולה להתאים (ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף- המרת מידות אפיה).
בהצלחה 🙂

avatar
דיאנה (15:03 7.09.2018)

היי,האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולא בקמח תופח? תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 7.09.2018)

כן. במקום כוס קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
ענת (13:31 7.02.2017)

אני רוצה להכין לכל הגן כמות של 35 . מה הכמויות שאני צריכה והאם ממרח ריבת חלב כמילוי מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:46 7.02.2017)

היי ענת,
כמות לכ-35 יחידות:
3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות מים חמים (מערבבים כוס מים קרים עם כוס מים רותחים)
3 כוסות קמח תופח
כוס אבקת שוקולית
*למילוי אין בעיה להשתמש בריבת חלב.
לציפוי (ממליצה להתחיל עם 100 גרם ואם חסר תמיד אפשר להכין כמות נוספת): 100 גרם שוקולד מריר, 25 גרם מחמאה/חמאה, 2 כפות מים חמים.

avatar
רותי (09:12 1.02.2017)

היי
נשמע מעולה!!
אין לי תבניות שקעים
ואני כן רוצה שיהיה אישי ולא אינגליש קייק
האם אפשר לאפות במנג’טים גדולים מנייר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 1.02.2017)

היי רותי,
אם את מתכוונת לקאפקייקס מקרטון קשיח אין בעיה.
אם הכוונה למנג’טים מנייר דק (כמו בתמונה) אני לא בטוחה אם יהיו יציבים להחזיק את התערובת בלי לשים אותם בתוך תבנית שקעים (בדר”כ שמים את עטרות הנייר בתוך תבנית שקעים ומעל יוצקים את הבלילה ואז תבנית השקעים בעצם “מחזיקה” את עטרות הנייר ישרות ויציבות).

avatar
רותי (11:22 1.02.2017)

תודה על התגובה!
האם תבניות אלמוניום חד פעמי אישיות יתאימו? איך אדע שזה לא גדול מדי?
האם את המנגטים מנייר צריך לשמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 1.02.2017)

כן, תבניות מאפינס מאלומיניום יתאימו (אם אני לא טועה יש לזה גודל אחד סטנדרטי). חשוב רק לשמן אותן היטב.
מנג’טים מנייר קרטון קשיח יש גם לשמן. מנג’טים מנייר דק (כמו בתמונה) אין צורך לשמן.
בהצלחה 🙂

avatar
שירן (16:36 29.11.2016)

עוגה מאוד מאוד טעימה..הוספתי למעלה קצת מייפל ויצא סוף.תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 29.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אושרה (18:11 27.11.2016)

היי, באיזו גודל של תבנית להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 27.11.2016)

היי אושרה,
אפשר להכין בתבניות מאפינס או בתבנית אינגליש קייק אחת.

avatar
עדי (19:45 14.11.2016)

הי,
האם ניתן להשתמש במתכון זה גם לתבנית אינגליש קייק? ואם כן האם הכמות היא לתבנית אחת או שתיים?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 14.11.2016)

היי עדי,
הכמות במתכון אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק אחת.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 25-30 דקות.

avatar
מאדי זיגלר (21:05 11.11.2016)

היי, אין לי קמח תופח יש מצב להשתמש בקמח לבן/ אבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 11.11.2016)

היי,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
הילה (15:49 9.11.2016)

היי יש אפשרות להוסיף קקאו במקום שוקולית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 9.11.2016)

היי הילה,
אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.

avatar
הילה (15:57 9.11.2016)

תודה רבה לך!

avatar
שירן (20:50 29.10.2016)

הי,
איך אפשר לצמצם תכמות רק ל6 מאפינס אם זה אפשרי בכלל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:36 29.10.2016)

היי שירן,
כמויות ל6 מאפינס:
1 ביצה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כוס מים חמים
חצי כוס קמח תופח
רבע כוס שוקולית
לציפוי: 30 גרם שוקולד מריר, 10 גרם חמאה, כפית מים
שבוע טוב 🙂

avatar
שירן (09:22 31.10.2016)

תודה לך,ניתן לאפות בגביעי גלידה במקום מאפינס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 31.10.2016)

היי שירן,
לדעתי התערובת היא קצת דלילה אז אולי זה לא מתאים אבל אפשר להכין את התערובת מהמתכון הזה – עוגה בגביע גלידה. לדעתי אפשר לשים “הפתעה” גם במתכון הזה.

avatar
ספיר (01:41 17.09.2016)

שאלה של טמבלים.. אבל בתנור יש ציורים כאלה של תוכניות אפייה . אחד כזה עם ציור של מאוור וקו למעלה , אחד כזה של קו למעלה למטה. באיזה תוכנית אפייה לבחור??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:33 17.09.2016)

דווקא שאלה לגיטימית 🙂
האפיה בכל המתכונים באתר היא בתוכנית הרגילה – קו עליון וקו תחתון (המאוורר זה טורבו והוא פחות מתאים).

avatar
ספיר (14:35 17.09.2016)

תודה רבה !!!!!!(: (: (: (:

avatar
יעל (09:55 7.09.2016)

היי,
כמה זמן צריך לחמם את התנור לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 7.09.2016)

היי יעל,
יש לחמם את התנור ל180 מעלות לפחות 7 דקות לפני. עדיף לעשות זאת לפני שמכינים את הבלילה.
יום נפלא 🙂

avatar
רגינה (19:53 3.08.2016)

הייתי רוצה להבין למה משתמשים במים דווקא חמים/רותחים? מה זה תורם שזה חם?
בכל מקרה, הכנתי את המאפינס והילדות חיסלו אותם בצ’יק 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 3.08.2016)

היי רגינה,
כשהמים חמים חומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד והעוגה יוצאת רכה יותר.
שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
Lir (06:42 19.05.2016)

היי
חייבת לציין שלא מזמן הכרתי את האתר והכל טעים מאד !
שאלה כללית כמה זמן אפשר להשאיר אותם בחוץ עטופים בניילון ועדיין שישארו טריים ובכלל לגבי כל העוגות הבחושות שלך עם או בלי ציפוי
תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:39 19.05.2016)

היי ליר,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
עוגות בחושות נשמרות מחוץ למקרר במצב טוב 3-4 ימים. רק חשוב לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולשמור במקום מוצל וקריר.
יום נפלא

avatar
סיגל (08:17 15.05.2016)

שאלתי עם המתכון מתאים לקפקייק מבחינת כמויות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 15.05.2016)

היי סיגל,
ניתן להכין בקפקייקס אבל צריך לקחת בחשבון שהבלילה יוצאת יחסית נוזלית ולכן אם מדובר בעטרות נייר דקות (ולא קאפקייקס מקרטון) כדאי להניח את הקאפקייקס בתוך תבנית מאפינס כדי שיהיו יציבים. מבחינת כמויות, תלוי בגודל הקפקייקס (בין 10-12 יחידות).
שבוע נפלא 🙂

avatar
נווה (19:56 11.05.2016)

אפשר לעשות את המאפינס עצמו במיקרוגל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 11.05.2016)

לא ניסיתי כך שאני לא יודעת 🙂

avatar
עופרי (17:16 29.03.2016)

זה אמור לצאת כל כך נוזלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 29.03.2016)

היי עופרי,
התערובת אמורה לצאת די נוזלית.

avatar
אורטל (14:06 28.01.2016)

אפשר להשתמש בתחליף פרווה אחר במקום השוקולד המריר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 28.01.2016)

היי אורטל,
אם יש לך ממרח שוקולד פרווה את יכולה להמיס אותו עם מעט מים ולצפות את המאפינס.
אפשרות אחרת היא להכין ציפוי שוקולד מקקאו: כף מלאה אבקת קקאו, 2 כפות מלאות סוכר, 20 גרם מרגרינה, 2-3 כפות מים – לחמם בפינג’ן או מחבת קטנה כמה דקות בודדות על הגז.

avatar
סיון (20:40 2.01.2016)

הי,
צריכה את המאפינס טריים וטעימים לעוד יום וחצי.
האם עדיף להקפיא או לשמור במקרר או מחוץ למקרר?
ואם להקפיא – האם כשחם או לאחר שמצטנן?
ולהפשיר בטמפ החדר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 2.01.2016)

היי סיון,
הכי טוב זה להכין את המאפינס באותו היום או לפחות יום לפני ולשמור אותם עטופים בניילון נצמד בחוץ (לא במקרר) אבל אם את מעדיפה להכין עכשיו אז תקפיאי לאחר שהם התקררו לגמרי לטמפ’ החדר ותפשירי ביום ההגשה. יש לעטוף אותם היאב בניילון נצמד לפני ההקפאה.
בהצלחה 😉

avatar
סיון (21:58 2.01.2016)

אין לי ברירה אלא להכין היום. תודה רבה! מבטיחה לדווח:)

avatar
קארין (10:14 23.12.2015)

היי שאלה :]
אם אני אכין את התערובת בתבנית סיליקון שיש בה 12 שקעים, זה יתאים?
ולכמה לדעתך זה יספיק לי? לכמה מפינס…?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:20 23.12.2015)

היי קארין,
תבנית סיליקון שקעים מעולה. מומלץ לשמן אותה לפני.
הכמות מספיקה ל10-12 מאפינס.
יום נפלא 🙂

avatar
מיטל (13:07 29.11.2015)

הייי האם העוגה תצא קלאסית וטעימה גם בלי ההפתעה בפנים?
ואם אני מכינה בקוקוטים מנייר (מידה M) לכמה יחידות זה יספיק בערך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 29.11.2015)

היי מיטל,
העוגה יוצאת טעימה גם בלי המילוי בפנים.
אני מניחה שהכמות במתכון תספיק לכ-8 מאפינס.
שבוע נפלא 🙂

avatar
רותי (16:59 10.11.2015)

הכפלתי ב3 כדי להכין לכיתה של הילד 33 ילדים… והכמות הספיקה לי רק ל18 שקעים..:( 🙁

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 10.11.2015)

היי רותי,
באיזה גודל שקעים השתמשת?

avatar
רחלי כהן (19:43 1.10.2015)

מעוניינת להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא זה אפשרי?? צריכה להוסיף משהו מסויים בגלל ההחלפה???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 1.10.2015)

היי רחלי,
ממליצה להמיר רק מחצית מכמות הקמח בקמח מלא כדי שהעוגה תצא טעימה ולא דחוסה.
אין צורך להוסיף שום דבר.

avatar
טל (16:52 13.08.2015)

היי
ניתן להשתמש במתכון גם למאפינס במולטיקייק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 13.08.2015)

היי טל,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.

avatar
חנית (17:15 12.03.2016)

אני עשיתי במולטיקייק ויצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 12.03.2016)

מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב!

avatar
יונתן (14:02 7.06.2015)

אפשר להחליף את השוקולית באבקת קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:19 7.06.2015)

היי יונתן,
אפשר (למרות שיותר טעים עם שוקולית). מאחר והקקאו יותר חזק בטעם, מספיק לשים רק רבע כוס (במקום שליש) ולהפחית את כמות הנוזלים ל 2/3 (במקום 3/4 כוס). בנוסף, מאחר והקקאו אינו ממותק כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר.
יום נפלא 🙂

avatar
מיכל (17:08 6.05.2015)

עשיתי על הבוקר ולקחתי לעבודה
כולם מאוד אהבו והכל פשוט התחסל
עשיתי עם ממרח שוקולד השחר ושמתי מעל את הציפוי כדי לכסות ומעל שמתי אגוזי ברס מסוכרים
יצא רך וטעים, פשוט מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 6.05.2015)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיכל שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שיר (09:19 14.04.2015)

היי, האם ניתן לאפות את המאפינס בטוסטר אובן?
אם כן כמה זמן ובכמה מעלות?
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 14.04.2015)

היי שיר,
בגדול אפשר לאפות כמעט הכל בטוסטר אובן אבל חשוב להכיר את הטוסטר לפני כי כל טוסטר שונה מבחינת זמנים ועוצמת החום.
חשוב לאפות על חום עליון+תחתון ולהנמיך את הטמפרטורה ב 10-20 מעלות ממה שמצוין במתכון. יש לקחת בחשבון שלעיתים (לא תמיד) זמן האפיה ארוך יותר מאפיה בתנור.
אם העוגה מתחילה להשחים בחלק העליון אך מבפנים עדיין לא מוכנה יש לעטוף ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות.
בהצלחה ויום נעים 😉

avatar
לירון (18:16 25.01.2015)

על כמה מעלות להכניס ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 25.01.2015)

הי לירון,
180 מעלות ויש לחמם את התנור מראש.

avatar
היבה (07:38 28.12.2014)

הכנתי אתמול עם הילד שלי ויצא לנו ממש טעים.
הוא התלהב ורוצה שנכין לכיתה שלו, השאלה שלי האם
אפשר להכפיל את הכמויות בשלוש בפעם אחת ולאפות את המפינס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 28.12.2014)

היי היבה,
שמחה לשמוע 🙂
אין בעיה להכפיל את הכמויות בשלוש ולאפות בפעם אחת, השאלה אם יש לך מספיק תבניות שקעים.
שבוע נפלא!

avatar
איילת (20:08 29.11.2014)

טעים מאוד מאוד!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:27 29.11.2014)

היי איילת, שמחה שאהבת!
שבוע טוב 🙂

avatar
מיטל (17:13 24.11.2014)

שלום רב שיש לי שתי שאלות לגביי המתכון :
1.האם ניתן לשים במקום ממרח חלבה חלבה רגילה בחתיכות?
2.זה טעים גם ללא הציפוי?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 24.11.2014)

היי מיטל,
כן, אפשר לשים חלבה רגילה במקום ממרח (ממליצה לשים קוביית חלבה כי אם היא מפוררת פחות מרגישים אותה).
ואפשר להכין גם ללא הציפוי, זה בכל מקרה טעים 🙂

avatar
טל (09:00 24.10.2014)

הי, אפשר להכין כם עם ממרח נוטלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 24.10.2014)

בטח טל 🙂

avatar
אילי (14:35 20.10.2014)

יצא נהדר תודה רבה!! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 20.10.2014)

אני שמחה לשמוע 😉

avatar
שחף (12:26 16.10.2014)

היי ניראה סוף הדרך 🙂 אבל יש לי שאלה – לאחר האפייה בתבנית שקעים ניתן להוציא את המאפינס ממנה??ולשים על צלחת…
במידה ואין לי תבנית שקעים האם ניתן להכין את זה בתבניות אלומיניום של מאפינס?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 16.10.2014)

היי שחף,
כן, ניתן להוציא את המאפינס מהתבנית לאחר כמה דקות מתום האפיה ולהניח על צלחת.
ואפשר להכין את זה בתבניות מאפינס קטנות מאלומיניום רק חשוב לשמן היטב את התבניות לפני כדי שיהיה ניתן להוציא את המאפינס בקלות.

avatar
רחלי (20:59 6.10.2014)

הי,
אם אני מכינה את המתכון כעוגה, כמה זמן זה צריך להיות בתנור?

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 6.10.2014)

אם את מכינה כעוגה אחת זמן האפיה יהיה בערך 25-30 דקות (אני ממליצה לבדוק את העוגה בעזרת קיסם כבר לאחר 20 דקות).

avatar
רחלי (20:56 6.10.2014)

הי,
פעם ראשונה באתר ומוכנה לנסות את המתכון לסוכות.
רק דבר אחד, מים חמים – האם מדובר במים חמים שהורתחו בקומקום?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 6.10.2014)

הי רחלי,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 😉
וכן, הכוונה למים רותחים מקומקום או מים חמים (עד 10 דקות לאחר הרתיחה).

avatar
עדי (16:28 4.10.2014)

וואו,יצא מעולה!!!!ממש נחטף!
יש לך אחלה מתכונים וממש קלים להכנה!תודה :)))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 4.10.2014)

תודה עדי!
שבוע נפלא 🙂

avatar
שיר (09:14 3.10.2014)

האם יש צורך להכניס למקרר לפני אכילה או שאפשר להגיש בתום האפיה?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 3.10.2014)

הי שיר,
אפשר להגיש בתום האפיה (לאחר צינון של 5-10 דקות) ולאחר מכן מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום מוצל וקריר.
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
חסוי (13:04 19.09.2014)

אם אין לי תבנית שקועה מה עללי לעשות?
אשמח לתגובה מהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 19.09.2014)

היי,
אם אין לך תבנית שקעים או מאפינס אפשר להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק.
שבת שלום 🙂

avatar
ענבל (16:24 16.09.2014)

יצא מעולה… שילבתי עם ממרח לוטוס, ומעל פיזרתי שברי עוגיית לוטוס 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:37 16.09.2014)

נשמע מעולה!
תודה על השיתוף ענבל 😉

avatar
רויטל (13:52 8.08.2014)

זה עובד גם עם כפית ריבת תות? מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 8.08.2014)

הי רויטל,
אם את אוהבת את הטעם והשילוב ביחד אז כן, אין סיבה שלא יעבוד.
אם את מכינה בתבנית מאפינס את יכולה לגוון, להכין כמה עם ריבת תות, וכמה עם ממרחים אחרים.

avatar
רויטל (09:38 11.08.2014)

תודה רבה 🙂 לא הייתי בטוחה לגבי השילוב אבל זה הממרח היחיד שהיה לי באותו הרגע. בהחלט ינוסה על כמה מאפינס בהזדמנות.

avatar
דקלה (11:39 24.07.2014)

המרקם יוצא נוזלי מדי והתוצאה- עוגה רכה מדי. לדעתי יש כאן יותר מדי מים, כדאי להוריד לחצי כוס.

avatar
רונית (17:10 10.07.2014)

הי,
אין לי קמח תופח,יש תחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 10.07.2014)

הי רונית,
אפשר לשים במקום כוס קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה.

avatar
שירל (17:00 9.07.2014)

לא פעם ראשונה שאני לוקחת מתכונים לעוגיות ועוגות מיפה ! הכול תמיד יוצא מעולה עכשיו בתנור המאפינס ועוגת החלבה מקווה שיצא טעים ! אני לא טועמת ולא אוכלת ואין לי מושג אף פעם אך יוצא לי רק האחים שלי וההורים שלי אוכלים ותמיד משבחים אותי בזכות המתכונים !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:34 9.07.2014)

הי שירל,
אני שמחה לשמוע, תודה 🙂

avatar
רלי בן דוד (22:17 4.07.2014)

זו הפעם השניה שאני מכינה,מצויין !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:45 4.07.2014)

תודה רלי 🙂

avatar
ליאת (11:12 11.04.2014)

אפשר בתבנית אינגליש קייק?..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 11.04.2014)

כן אפשר.

avatar
מירב (16:26 25.09.2015)

אין על המתכונים שלך, מאז שגיליתי את האתר כבר לא מפחדת מאפייה! שבת שלום וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 25.09.2015)

איזה כיף לשמוע מירב!
שבת שלום וחג שמח 🙂

avatar
מירי (17:16 7.04.2014)

מעולה מעולה מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:28 7.04.2014)

תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
לירו (14:56 25.03.2014)

היי,
אם אין לי שוקולית, מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 25.03.2014)

היי לירו, אפשר להמיר באבקת קקאו ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר או להמיס 60 גרם שוקולד מריר/חלב.

avatar
גליה (09:38 14.03.2014)

יצא ממש טעעעים!! עוגה רכה ונימוחה והממרח בפנים מוסיף המון. דרך אגב עטפתי ושמתי במשלוח מנות. רב תודות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 14.03.2014)

תודה גליה, חג שמח!

avatar
דבי (14:50 13.03.2014)

לגבי מאפינב עם הפתעה
רשמתם במתכון
“יוצקים לתבנית שקעים בגובה כ3/4 מהשקע. מניחים מעל כל מאפינס חצי כפית עד כפית מהממרח. מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות.”

מניחים מעל? איך השוקולד יהיה הפתעה ויהיה בתוכו? זה נופל בפנים במהלך אפייה?
אשמח לתגובתך המהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 13.03.2014)

הי דבי, מאחר והבלילה יוצאת מעט דלילה, ממרח השוקולד שוקע בתוך המאפינס במהלך האפיה.
בנוסף לזה, לאחר האפיה מורחים ציפוי על המאפינס כך שגם אם נשארים “סימנים” של הממרח מעל המאפינס זה מוסתר על ידי הציפוי.

לקריאת כל התגובות