שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 8-10 מנות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית עגולה 24

8 דפי פילו מופשרים

מלית גבינות ותרד:

1 בצל קטן קצוץ

200 גרם עלי תרד טריים שטופים

250 גרם גבינה לבנה או קוטג'

כוס וחצי גבינה בולגרית מפוררת (200 גרם)

כוס גבינה צהובה מגורדת או 4 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות קטנטנות (100 גרם)

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

למריחה: שמן או ספריי שמן

לקישוט: שומשום

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך כ-2 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש.

-מערבבים בקערה: גבינה לבנה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, שום כתוש, ביצה, מלח ומעט פלפל שחור. סוחטים את תערובת הבצל והתרד מנוזלים, קוצצים מעט עם סכין, מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים.

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24.

-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.

-מניחים בצד אחד של הדף (לאורך) 4 כפות גדושות מתערובת הגבינה ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים במרכז תבנית משומנת. כך ממשיכים להכין עוד 3 שבלולים (סה"כ 4 שבלולים) שאותם מלפפים סביב השבלול (ראו אופן הכנה בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון).

-מברישים היטב את השבלולים בשמן ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.

מאפה גבינות ותרד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לכנאפה
ריבועי גבינה ופירורים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מוריה (10:01 30.06.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 30.06.2020)

אפשר.

Avatar
פנינה (14:11 5.06.2020)

היי אפרת הכנתי את המאפה אבל נשארה לי חצי חבילה של עלי פילו. מה עוד אפשר להכין עם הבצק הזה? מאפים מתוקים? מלוחים אפשר לקבל מתכונים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:27 5.06.2020)

מצרפת לינק – מתכונים עם בצק פילו.

Avatar
לאה (16:31 26.05.2020)

הי אפרת, אין על האתר שלך! יש מצב לוותר על התרד או לשים משהו אחר במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 26.05.2020)

כן אפשר לוותר על התרד.

Avatar
רותם (14:20 26.05.2020)

היי אפרתי,
אפשר להכין את המילוי הזה
מבולבל בתוך בצק עלים?
אם כן הזמן אפייה לא משתנה?

Avatar
רותם (20:41 26.05.2020)

מגולגל*

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:25 26.05.2020)

כן אפשר.
כדאי להבריש בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-45 דקות, עד להזהבה.

Avatar
רותם (19:11 29.05.2020)

לא שמתי לב שהגבת לפני שהכנסתי לתנור.
לא הברשתי עם ביצה,הוספתי למלית גם חלומי יצא פיגוז..ממש טעים זה פשוט חוסל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:40 30.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה רותם

Avatar
נורית (12:50 26.05.2020)

היי אפרת
תודה על המתכון
האם יש אפשרות להשמיט את התרד ולהכין רק עם גבינות? תודה לך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 26.05.2020)

כן אפשר.

Avatar
יעל (14:44 25.05.2020)

היי האם אפשר להקפיא?
אם כן, מה הדרך הנכונה להפשיר?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 25.05.2020)

היי יעל,
האמת שאין לי מושג איך זה עובר הקפאה.
הכי מומלץ להכין את זה באותו יום שמגישים כי אז המרקם פריך בחלק העליון.
אם אין אפשרות אז עדיף לשמור במקרר ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.