זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 8-10 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
תבנית עגולה 24
8 דפי פילו מופשרים
מלית גבינות ותרד:
1 בצל קטן קצוץ
200 גרם עלי תרד טריים שטופים
250 גרם גבינה לבנה או קוטג’
כוס וחצי גבינה בולגרית מפוררת (200 גרם)
כוס גבינה צהובה מגורדת או 4 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות קטנטנות (100 גרם)
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
למריחה: שמן או ספריי שמן
לקישוט: שומשום
אופן ההכנה
-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך כ-2 דקות, עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש.
-מערבבים בקערה: גבינה לבנה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, שום כתוש, ביצה, מלח ומעט פלפל שחור. סוחטים את תערובת הבצל והתרד מנוזלים, קוצצים מעט עם סכין, מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים.
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24.
-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.
-מניחים בצד אחד של הדף (לאורך) 4 כפות גדושות מתערובת הגבינה ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים במרכז תבנית משומנת. כך ממשיכים להכין עוד 3 שבלולים (סה”כ 4 שבלולים) שאותם מלפפים סביב השבלול (ראו אופן הכנה בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון).
-מברישים היטב את השבלולים בשמן ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.
- חטיפי רויון |
- חטיפי גבינת טוב טעם |
- סמבוסק פיצה |
- פיצות אישיות |
- אצבעות פילו במילוי גבינה |
- עוגיות מבצק פילו
תגובות
מתכון פשוט מעולה! הוספתי לבלילה פטריות שטיגנתי עם הבצל. שלמות 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה עינת
היי האם אפשרי לשים איזה גבינות שאני רוצה או זה גבינות מסויימות ומשנה כמות הגבינות?
לא מומלץ לוותר על הבולגרית ועל הגבינה הלבנה או קוטג’ וכדאי לשים באותן כמויות.
מעבר לזה אפשר להוסיף גבינות קשות אחרות כמו פטה, קשקבל, גאודה וכו’.
תודה אני יכולה לשים בולגרית גבינה לבנה וגבינת תבור?
היי כן כמובן😃
מעולה! כולם נהנו 🙂
נראה מושלם! 😍
אפשר בלי גבינה בכלל
תודה על התשובה
היי שלומית,
זה ייצא פחות מוצלח בלי גבינות אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום כ- 2 תפו”א בינוניים מבושלים ומעוכים לפירה.
היי אפרת אפשר לוותר על הגבינה בולגרית?(לא אוהבים)
אפשר לשים במקום זה צפתית
או בכלל לוותר על זה
תודה ויום טוב
אפשר להשתמש בצפתית 🙂
הכנתי בלי עלי תרד. הוספתי שמנת חמוצה 9%. מושלם. אחלה מתכון קל!! אפילו לי הצליח… לא הספקתי לצלם. ניטרף.
כיף לקרוא יעל 🙂
תודה שחזרת לעדכן
סופש נעים ❤️
איך להפשיר את דפי הפילו?
מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני. הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר.
אפשר לשנות קצת ולשים רוטב עגבניות וגבינה צהובה כמו בפיצה?
בטח תפארת מה שאת אוהבת 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא?
אפשר.
היי אפרת הכנתי את המאפה אבל נשארה לי חצי חבילה של עלי פילו. מה עוד אפשר להכין עם הבצק הזה? מאפים מתוקים? מלוחים אפשר לקבל מתכונים?
תודה
מצרפת לינק – מתכונים עם בצק פילו.
הי אפרת, אין על האתר שלך! יש מצב לוותר על התרד או לשים משהו אחר במקום?
כן אפשר לוותר על התרד.
היי אפרתי,
אפשר להכין את המילוי הזה
מבולבל בתוך בצק עלים?
אם כן הזמן אפייה לא משתנה?
מגולגל*
כן אפשר.
כדאי להבריש בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-45 דקות, עד להזהבה.
לא שמתי לב שהגבת לפני שהכנסתי לתנור.
לא הברשתי עם ביצה,הוספתי למלית גם חלומי יצא פיגוז..ממש טעים זה פשוט חוסל
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה רותם
היי אפרת
תודה על המתכון
האם יש אפשרות להשמיט את התרד ולהכין רק עם גבינות? תודה לך 🙂
כן אפשר.
היי האם אפשר להקפיא?
אם כן, מה הדרך הנכונה להפשיר?
תודה
היי יעל,
האמת שאין לי מושג איך זה עובר הקפאה.
הכי מומלץ להכין את זה באותו יום שמגישים כי אז המרקם פריך בחלק העליון.
אם אין אפשרות אז עדיף לשמור במקרר ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
היי אפרת, הכנתי ויצא מעולה. אני רוצה להכין שוב לארוחת בוקר. האם יש אפשרות להכין בלילה לפני ולהכניס לתנור רק בבוקר? מה את ממליצה? תודה רבה.
היי יאנה,
קודם כל נראה מעולה 🙂
אפשר אבל יכול להיות שהדפים יתרככו עד הבוקר בגלל המלית ואז זה יפגע בפריכות.
אם את רוצה לשמור על הפריכות אז אפשר להכין את המלית ולשמור במקרר ולמחרת למלא, לגלגל ולאפות.