שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות

מס’ מנות: 12-14 פרוסות

סוג: פרווה

רכיבים

לבצק:

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

חצי כפית מלח

חצי כוס (120 ג’) שמן קנולה

שליש כוס (80 מ”ל) מים חמים (לא רותחים)

למילוי:

1 בצל בינוני קצוץ

סלסלת פטריות טריות קצוצות (כ-250 גרם)

1 גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

1 שם שום שמנה קצוצה

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

שליש כפית מלח, רבע כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

לציפוי:

חלמון של ביצה טרוף (הצהוב) + שומשום (לטבעונים – ניתן להבריש בשמן)

אופן ההכנה

הכנת המילוי: מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פטריות, גזר ושום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מערבבים כדקה ומסירים מהאש. מניחים בצד לקירור.

הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן, והמים החמים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה (אם הבצק עדיין לא אחיד יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ועליו מרדדים את הבצק למלבן. מניחים את תערובת הפטריות בצד אחד לאורך ומקפלים את הבצק בזהירות לרולדה (קיפול אחד ולא לשבלול אחרת הבצק לא יאפה כמו שצריך מבפנים). מהדקים היטב את הקצוות ומניחים את הרולדה כשהצד הפתוח (סוף הקיפול) כלפי מטה.

-מסמנים עם סכין חתכים עדינים במרחק 2 ס”מ, מברישים בחלמון ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 45-50 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

מאפה במילוי פטריות וגזר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קוקוס ושוקולד לבן
עוגיות עבאדי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (22:52 7.09.2021)

היי אפרת.
הכנתי, היה נפלא.
-הכנתי עם בצק עלים של שמרית, והכפלתי את כמות הפטריות.
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (19:41 8.09.2021)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌺

תמר (20:45 12.08.2021)

היי אפרת. האם ניתן להחליף לפטריות משימורים? אם כן, כמה גרם?

מתכונים ב-10 דקות (20:59 12.08.2021)

היי תמר,
אפשר לשים 250 גרם פטריות משימורים.

זהבה (12:37 13.07.2021)

האם אפשר לשים שמיר במקום פטרוזיליה?

מתכונים ב-10 דקות (14:47 13.07.2021)

אפשר לשים מעט שמיר ואפשר להוסיף מעט כוסברה או כל עלי תבלין שאוהבים.

שירה (21:08 23.05.2021)

יואו, אפרת!!!!
הפצצת, באמת. יצא טעים בקטע אחר, לא יאומן שאין בזה כמעט רכיבים…
אני טבעונית, ומתלהבת מכל מתכון חדש…
באמת יצא נדיר.
תודה על כל המתכונים המושלמים!

מתכונים ב-10 דקות (21:50 23.05.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף🌺

ויקטור (10:32 22.05.2021)

שבת שלום .
תודה רבה על המתכון יצא 10.

מתכונים ב-10 דקות (20:18 22.05.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף.

ליאורה (15:55 20.05.2021)

הי אפרת, תודה על כל המתכונים, איזה מילוי בשרי יכול להתאים? ואיזה תוספת ליד?

מתכונים ב-10 דקות (16:08 20.05.2021)

היי,
מילוי כמו באפנדס בשר עשוי להתאים. תוספת ליד יכולה להיות אורז, קינואה, תבשיל ירקות, פירה, צ’יפס מתנפח ועוד… רצוי גם לשלב סלט לצד המנה:)

אורטל (14:29 20.05.2021)

יעבוד גם עם קמח ללא גלוטן ?
אם כן מה מומלץ
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:22 20.05.2021)

היי אורטל,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת בוודאות, אבל אפשר לנסות להחליף את הקמח בקמח “תמי” או “כרגיל”.
מצרפת לך גם מתכון לטורטיה ללא גלוטן שתוכלי להכין את הבצק שלה ולמלא אותו במילוי של המתכון הנוכחי.
ודבר אחרון- אם את מנסה- אשמח לשמוע איך יצא!
בהצלחה😊

Efrat (11:31 20.05.2021)

היי אפרת,
המתכון נראה ליגה וגם התגובות ממש מחמיאות.
אני רוצה להכין לארוחת צהרים אבל לא יודעת עם איזה תוספת זה מתאים..
מה את מציעה?

מתכונים ב-10 דקות (12:53 20.05.2021)

היי,
מומלץ להגיש לצד מנה בשרית (בשר או עוף) או דג. יש המון מתכונים טובים בקטגוריות הללו באתר!
בנוסף, את יכולה להגיש ליד אורז מתובל או קינואה.
בהצלחה:)

לילך (21:22 13.05.2021)

הי אפרת, אפשר להכין עם בצק פילאס מוכן? ואם כן מה הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (23:23 13.05.2021)

אפשר, אני חושבת רק שהכמות של המילוי כאן מספיקה לחצי כמות בצק קנוי…

עינת (20:16 20.02.2021)

היי אפרת
בלי שן שום יצא טעים ?
וקמח כוסמין לבן ? או קמח כוסמין 70 אחוז?
תודה ושבוע טוב.

מתכונים ב-10 דקות (20:55 20.02.2021)

היי עינת,
אם לא אוהבים ניתן לוותר על השום.
בקשר לקמח- אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%. את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
שבוע טוב:)

ענבל כהן (11:07 29.01.2021)

שלום אפרת, תודה רבה לך על מתכונים מעולים! אנחנו מכינים רק מהאתר שלך והכל פשוט נפלא! בקשר למאפה פטריות וגזר- האם אפשר להכין עם קמח מלא? ואם כן, יש שינוי בכמויות ובדרך ההכנה? תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 29.01.2021)

היי ענבל 🙂
מומלץ לשלב חצי כמות קמח רגיל כדי לשפר את המרקם.
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים (תראי בסוף לפי מרקם הבצק).

אילנית (19:32 17.01.2021)

היי אפרת..
ניראה מתכון מושלם כמו כל המתכונים שלך,
המאפה ממש מוצא חן בעיני רק המילוי אנחנו פחות אוהבים פטריות.
חשבתי על מאפה עם בטטה , לא מצאתי מתכון שלך עם מלוי בטטה.
אשמח אם תוכלי לרשום לי איך להכין מילוי בטטה

מתכונים ב-10 דקות (22:16 17.01.2021)

ערב טוב אילנית 😄
אכן ניתן לוותר על מילוי הפטריות ובמקום להוסיף בטטה קטנה או לגרד קישוא או תפו״א קטן.
בהצלחה 😘

דוד (13:30 13.01.2021)

תודה רבה.
מה אפשר להשים כתחליף לכמון?

מתכונים ב-10 דקות (14:39 13.01.2021)

אפשר לוותר 🙂

דוד (23:05 13.01.2021)

תודה רבה יצא ממש ממש
טעים
דרך אגב שמתי פפריקה ויצא ממש טוב
ורק עוד שאלה קטנה….
יש לך אולי במקרה מתכון למשהו דומה רק שהמאפה רך ואוורירי ולא פריך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:10 14.01.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין את הבצק של סמבוסק פיצה.

יעל (12:40 1.01.2021)

תודה על המתכון יצא טעים בטרוף

מתכונים ב-10 דקות (13:02 1.01.2021)

שמחה לקרוא שאהבת יעל 🙂
שבת שלום🌸

שרי (22:49 9.12.2020)

הי אפרת, תודה על מתכונים מעולים אחד אחד!
האם אפשר להכין את הבצק יום או יומיים לפני ולשמור במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:16 10.12.2020)

היי שרי,
אני חושבת שהבצק מתקשה בקירור ואז הוא יהיה קשה לרידוד ולעיצוב.
אני חושבת שעדיף להכין את כל הרולדה עד לשלב האפיה ולשמור במקרר מכוסה (חשוב רק שתערובת המילוי לא תהיה רטובה).

adna (16:41 30.09.2020)

היי
אפשר להכין את זה עם בצק עלים במקום כל העבודה עם הקמח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 30.09.2020)

כן.

Oritdahan דהן (09:38 25.09.2020)

אפרת בוקר טוב, האם אפייה בטורבו או רגילה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 25.09.2020)

אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).

אנא (09:37 8.09.2020)

היי כמה רולדה אפשר לעשות לפי המתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 8.09.2020)

רולדה אחת.

רבקה (22:22 12.09.2020)

הי אפרת,
האם המאפה טוב בהקפאה?
והאם אפשר להשתמש בפטרוזיליה יבשה?
תודה לתשובתך המהירה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 12.09.2020)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אפשר לשים כחצי כפית פטרוזיליה יבשה.

יסכה (10:50 19.08.2020)

מה מברכים על המאפה המשובח הזה?
המוציא או מזונות?

מ. (12:43 13.08.2020)

האם ניתן להשתמש בבצק ולהכין את זה כמאפים קטנים עם המילוי (נניח בצורה של חצי ירח)?
ואם כן כמה זמן אפיה צריך?

תודה מראש על העזרה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 13.08.2020)

כן אפשר. זמן אפיה – 25 דקות.

מ. (17:05 13.08.2020)

אוקיי. תודה רבה.
לכמה מאפים קטנים את ממליצה לחלק על מנת שלא יצא יבש מידיי?
ולאיזה כמות של בשר טחון זה יכול להתאים המתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 13.08.2020)

אפשר להכין את המאפים כמו במתכון הזה- כיסונים במילוי פטריות. זה אמור להספיק ל20 יחידות.
אם רוצים להכין מילוי מבשר טחון אפשר לטגן חצי בצל בינוני ואח”כ להוסיף בכ250 גרם בשר טחון ולתבל בשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור וחצי כפית פפריקה מתוקה. כדאי לסנן מנוזלים לפני המילוי.

מ. (13:57 16.08.2020)

תודה רבה על העזרה 🙂

שרה (12:14 23.07.2020)

אם אין לי כמון מה אפשר לשים במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:39 23.07.2020)

אפשר לוותר.

עינת (17:21 2.07.2020)

היי
אפשרי רסק תפוחים במקום חצי כוס שמן קנולה?

בתודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 2.07.2020)

לא בטוחה אם זה מתאים במתכון הזה. השמן הוא מה שעושה את כל הפריכות של הבצק.

דבורה (18:09 25.06.2020)

היי יקירה. לא הבנתי איך מקפלים וכל מה שקשור לזה (סגירת קצוות, איזה צד למטה וכו)😕נניח וזה דף נייר איך אני מקפלת?
אגב לאיזה גודל מלבן לרדד את הבצק בערך?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:12 25.06.2020)

היי דבורה,
נניח שזה דף נייר אז את מקפלת אותו לחצי ומהדקת את הקצוות, גם בצדדים.
בערך בגודל 25X35 ס”מ.

דבורה (16:11 26.06.2020)

תודה יקירה. עכשיו הבנתי איך מקפלים אבל לא הבנתי למטה הכוונה צד פתוח כלפי מטה.
בנוסף את המילוי שמים בצד שאותו מקפלים או שאליו מקפלים?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 26.06.2020)

את הרולדה יש להניח על נייר האפיה כאשר הצד של הקיפול הוא תחתון.
את המילוי שמים בצד שאליו מקפלים.

שושי (11:16 3.06.2020)

הכנתי ויצא מעולה!!!! השאלה שלי איך לגלגל לרולדה קיפול אחד? יכולה להראות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:16 3.06.2020)

לא בטוחה שיש לי את זה בתמונה אז אנסה להסביר.
הכוונה לקפל בצורה כזאת שהבצק יהיה רק בעיגול החיצוני ולא מגולגל יחד עם המילוי.

מיטל (11:12 25.05.2020)

יצא מדהים. בעיניי הטעם מזכיר קצת את הבורקס הטעים של האולמות אירועים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 25.05.2020)

נראה מעולה ❤️
תודה מיטל

סימה (09:06 24.05.2020)

אצלנו מאוד אוהבים את המתכונים שלך, אפרת, הילדים יודעים שאם הם מוצאים משהו באתר שלך יש סיכוי מאוד טוב שאכין אותו 🙂
משום מה, פה הסתבכתי. הבצק יצא מוזר… ממש התפרק, ולא נראה כמו בצק.
אולי טעיתי בכמויות? זה משנה באיזה קמח משתמשים? (אני לא בטוחה במה השתמשתי). למה אין שום השהיה/התפחה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 24.05.2020)

היי סימה,
יש לך אפשרות לבדוק באיזה קמח השתמשת? אם זה לא קמח לבן רגיל, כמות הנוזלים יכולה להשתנות ולדעתי זאת הסיבה.
אמור לצאת בצק גמיש ונוח לעבודה.
אין צורך בהתפחה.

סימה (09:40 24.05.2020)

תודה רבה!

גלית (15:54 19.05.2020)

יצא מעולהההה
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 19.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

עצמונה (14:08 19.05.2020)

הי אפרת, הכנתי את המאפה לפי המתכון יצא מצוין. האם אפשר למלא את המאפה בחציל קלוי?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 19.05.2020)

כן, אפשר להכין מילוי של חצילים קלויים. אני ממליצה על המילוי שבמתכון הזה – בצק עלים במילוי חצילים.

שרונה (11:55 19.05.2020)

שלום
האם יש אפשרות להוסיף גבינה למילוי ,ואם כן מה את ממליצה ובאיזה כמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:48 19.05.2020)

אני חושבת שאפשר להוסיף למלית כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת וכחצי כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת.

נעמה (19:42 17.05.2020)

האם אפשר לעשות עם מילוי של גבינה ותרד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 17.05.2020)

כן.
מתכון למילוי אפשר למצוא במתכון הזה- בורקס פילו במילוי גבינה ותרד.

תאיר (21:17 16.05.2020)

היי 🙂 עשיתי ויצא מעולה 🙂 רציתי לדעת אם אפשר לעשות את זה כמו קיש מבחינת צורה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 16.05.2020)

היי תאיר,
אני מניחה שאפשר.
למילוי עצמו כדאי להוסיף ביצה (אם אין בעיה להפוך את זה לחלבי אז מומלץ להוסיף כף גבינה לבנה, קצת בולגרית וגבינה צהובה מגורדת).
אני חושבת שאת התחתית כדאי לאפות בנפרד במשך 12-14 דקות ואז להוסיף את המילוי ולהמשיך לאפות 35-40 דקות.

חיה (14:58 15.05.2020)

תודה רבה על המתכונים המעולים!
הכנתי ויצא טעים מאוד! כולם אהבו, והבכור שלי אמר שזה ליגה אחרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 15.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חיה

רינה (13:32 15.05.2020)

איך המאפה ביום שלמחרת.. נשאר פריך או כבר מתחיל להתיבש? שואלת כי מבצק שק”ם ממתכון כלשהו, שהכנתי בעבר אזני המן, זה היה פחות טוב למחרת.. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 15.05.2020)

לדעתי המאפה מוצלח גם יום למחרת.
מומלץ לחמם בתנור (יש לחמם את התנור לפני).

עצמונה (09:11 15.05.2020)

הי, האם אפשר להקפיא את המאפה, אם כן באיזה שלב? או האם אפשר להכין בבוקר ולחמם לארוחת צהריים? תודה על אתר מצוין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 15.05.2020)

אני חושבת שאפשר להקפיא אחרי האפיה (לאחר שזה מתקרר לטמפ’ החדר).
אפשר להכין בבוקר, לשמור על השיש מכוסה אפילו עד הערב.

עצמונה (18:00 14.05.2020)

הי, האם אפשר להקפיא את המאפה, אם כן באיזה שלב? תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:45 14.05.2020)

אני חושבת שאפשר להקפיא אחרי האפיה.

קרן (06:41 14.05.2020)

בוקר טוב,
אם אני רוצה להכין כמאפה אישי,
זמן האפייה מתקצר?
תודה על מתכונים מעולים שמחדשים על הזמן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 14.05.2020)

היי קרן,
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 25-30 דקות.

ליז (15:22 10.05.2020)

הכנתי ויצא מוצלח מאד כולם בלעו את זה הבצק מאד נח וקל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 10.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ליז

שולמית (08:49 10.05.2020)

שלום
אפשר להגיש כמנה ראשונה עם רוטב פטריות מעל? מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 10.05.2020)

כן אפשר.

אורית (19:52 7.05.2020)

אפרת היקרה !!! תודה על המתכונים המאלפים😊 רציתילשאול אם אפשר לוותר על הגזר או לשים משהו אחר במקום ?? המון תודה ושבת שלום 🌷

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:49 7.05.2020)

אפשר לוותר על הגזר או להוסיף קישוא או בטטה קטנה במקום.
שבת שלום 🌺

פנינה (19:50 7.05.2020)

היי אפרת,
האם אפשר לשלב עלי תרד במתכון?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 7.05.2020)

אני חושבת שכן.
אם כן, כדאי לקצוץ את העלים ולטגן יחד עם הפטריות והגזר עד שיצטמצמו.

נעמה (18:23 7.05.2020)

הי אפרת,
ראשית תודה על המתכונים!
שנית, הכנתי עכשיו את המאפה. שילבתי כוס קמח 80% וכוס קמח לבן.
הבצק לא נאפה במיוחד ויצא לי עבה משהו (אולי הייתי צריכה לחתוך קצת).
בנוסף הוספתי 1/2 חציל לתערובת במקום חלק מהפטריות. התערובת יצאה טעימה (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 7.05.2020)

היי נעמה,
אם הבצק לא נאפה לגמרי מבפנים אפשר לפרוס לפרוסות, להניח על נייר אפיה ולהחזיר לתנור.

שי (22:53 17.05.2020)

הי,אשמח לדעת אם ניתן להשתמש בקמח כוס מין במקום או בנוסף ובאיזה יחס אם כן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:18 18.05.2020)

אני חושבת שכן. אם זה קמח כוסמין לבן אין בעיה. אם זה קמח כוסמין מלא, אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן.
קמח כוסמין מצריך הוספה של פחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.

מיכל (12:56 7.05.2020)

מה אפשר לשים במקום גזר לטבעוניים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:54 7.05.2020)

אפשר לגרד קישוא או בטטה קטנה או תפו”א קטן.

נחמה (10:05 7.05.2020)

בוקר טוב אפרת,

לכמה רולדות מספיק הבצק /המילוי
1 או 2?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 7.05.2020)

היי נחמה,
כל הכמויות במתכון מספיקות לרולדה אחת.

הילה (09:48 7.05.2020)

היי אפרת יקירה:)על מה את ממליצה לי במקום פטריות…?לא כל כך אוהבת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:19 7.05.2020)

היי הילה,
את מחפשת מילוי צמחוני או בשרי?

הילה (18:43 7.05.2020)

גם וגם:)אפשר להתחיל עם צמחוני!תודה רבה על התגובה המהירה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:25 7.05.2020)

רעיונות למילויים צמחוניים:
המילוי שבמתכון הזה- בצק פילו ממולא בירקות או בצק עלים במילוי חצילים.
רעיונות למילויים בשריים:
אפשר להכין את המילוי הזה- בצק עלים ממולא בחזה עוף או מאפה בשר טחון.

הילה (04:11 8.05.2020)

תודה רבה!אין עליך❤️❤️❤️מאז האתר שלך ,אני ממש נהנת במטבח!!!סופשבוע נפלא

רינה (14:13 6.05.2020)

אפרת, מתכון מדהיםםם יאמי..
הכנתי כבר פעמיים
והתחסללללל
ואצלינו לא כלכך אוהבים בריא בריא:)
אגב, היום אירחתי את ההורים שלי
והכנתי להם גם את זה, גם את הכדורי תמרים וגם את העוגת גבינה אפויה עם ציפוי שמנת חמוצה
מ\’זהה החמיאו לי
תודה לך על מתכונים מוצלחים!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 6.05.2020)

שמחה שכולם נהנו ❤️
תודה יקרה

מיכל (07:50 13.05.2020)

הי אפרת, שאלה: האם המילוי יהיה מוצלח עבור רולדת בצק עלים קנוי? (אני חסרת נסיון בהתעסקות עם בצק וזקוקה למנה עיקרית טבעונית)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 13.05.2020)

כן 🙂

הילה (22:45 5.05.2020)

אפרת אלופה!
לא יכולה שלא לשתף.
הבצק מדהים!
מלאתי במלית גבינות עם זיתים.
נשאר טעם לעוד…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 6.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה הילה

עינת (19:02 5.05.2020)

היי

אפשרי שמן זית במקום שמן קנולה?

בתודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 5.05.2020)

אני חושבת שכן.

ורד (11:13 5.05.2020)

היי,
אני רוצה לנסות להכין את המאפה היום, רציתי לדעת האם ניתן לשלב במילוי בשר טחון (ולוותר על הגזר) ואם כן איזה היית ממליצה לי? בקר/הודו? וכמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:26 5.05.2020)

אפשר לשלב בשר בקר עם פטריות. בסביבות 250 גרם.

רבקה (18:25 4.05.2020)

תודה רבה על כל המתכונים הטובים! אני לוקחת המון מהאתר.
יש לי כמה שאלות: 1. האם לא צריך רוטב פטריות מעל? זה לא יבש?
2. יש לך מתכון להכנת רוטב פטריות ביתי?
3. האם ניתן להכניס לאותו בצק גם הודו טחון? אם כן, איך כדאי להכין אותו לפני?

תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 4.05.2020)

היי רבקה,
1. המאפה יוצא פריך והמילוי רך ודי עסיסי.
2. יש מתכון לרוטב פטריות במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה ברוטב פטריות.
3. אפשר לטגן 200-250 גרם הודו טחון ולערבב עם הפטריות והגזר. אפשר להכין את המילוי יום לפני ולשמור במקרר.

אודליה (16:27 4.05.2020)

היי אפרת! ממש מתאים לי המתכון הזה 🙂 הבצק בעצם אותו הבצק של הכיסונים (שאני מכינה הרבה!) נכון? יש לי כמה שאלות – 1) באופן ההכנה רשמת להוסיף פטרוזיליה אבל אני לא רואה את זה ברשימת המצרכים – אז כמה לשים והאם אפשר כוסברה במקום? 2) יש לי כרגע רק קמח כוסמין מלא וקמח חלה, האם אחד מהם יכול להתאים או שעדיף לחכות ולקנות משהו אחר? 3) מה בעצם ההבדל בין להבריש בביצה שלמה או רק הצהוב, או שלמה עם כפית שמן? מנסה לעשות סדר בראש שלי בין כל המתכונים שלך שצריכים הברשה 🙂 תודה רבה והמשך יום נפלא!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 4.05.2020)

נכון 🙂
1. הוספתי במתכון. יש לשים רבע כוס עלי קצוצים. אפשר גם כוסברה.
2. קמח חלה זה בסדר.
3. כשמברישים רק את החלמון (הצהוב) זה יוצא זהוב יותר מאשר עם ביצה שלמה טרופה (לא משהו קריטי).

אודליה (23:06 7.05.2020)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא מושלם!! תודה רבה ושבת שלום 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:23 8.05.2020)

מהמם 😍
תודה ושבת שלום!

אקרמן רעיה (15:52 4.05.2020)

שלום אפרת. לעצלנים איזה בצק מתאיםלקנות מוכן. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 4.05.2020)

בצק עלים או פילאס.

שירה (23:08 4.05.2020)

לא כדאי לך!!
זה שניות!!
לא שווה את המאמץ של הקניה והמחיר בבצק מוכן.
אין יותר מושלם מהבצק הזה: טעים, מהיר וכמעט ללא חומרים!!

שירה (12:41 4.05.2020)

שלום,
תודה על המתכון! זה בדיוק מה שצריך הרבה פעמים: בלי עוף בלי בשר ופיקנטי!

האם ניתן לשים פטריות מקופסת שימורים?
עד כמה חשוב הטרי?

תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:07 4.05.2020)

היי שירה,
אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים. ממליצה להשתמש בפטריות השלמות ולחתוך אותן כי הן יותר טעימות מהחתוכות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.