זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
מס’ מנות: 12-14 פרוסות
סוג: פרווה
לבצק:
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
חצי כפית מלח
חצי כוס (120 ג’) שמן קנולה
שליש כוס (80 מ”ל) מים חמים (לא רותחים)
למילוי:
1 בצל בינוני קצוץ
סלסלת פטריות טריות קצוצות (כ-250 גרם)
1 גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
1 שן שום שמנה קצוצה
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
שליש כפית מלח, רבע כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
לציפוי:
חלמון של ביצה טרוף (הצהוב) + שומשום (לטבעונים – ניתן להבריש בשמן)
–הכנת המילוי: מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פטריות, גזר ושום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מערבבים כדקה ומסירים מהאש. מניחים בצד לקירור.
–הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן, והמים החמים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה (אם הבצק עדיין לא אחיד יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ועליו מרדדים את הבצק למלבן. מניחים את תערובת הפטריות בצד אחד לאורך ומקפלים את הבצק בזהירות לרולדה (קיפול אחד ולא לשבלול אחרת הבצק לא יאפה כמו שצריך מבפנים). מהדקים היטב את הקצוות ומניחים את הרולדה כשהצד הפתוח (סוף הקיפול) כלפי מטה.
-מסמנים עם סכין חתכים עדינים במרחק 2 ס”מ, מברישים בחלמון ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 45-50 דקות עד להזהבה.
היי,
אפשר להכין 3 ימים מראש ולשמור במקרר? או שעדיף להקפיא?
זה נשמר במקרר 3-4 ימים אז אפשר.
הי אפרת, רציתי לשאול לא צריך להוסיף אבקת אפייה/שמרים? תודה
אין צורך
עם איזה תוספת יתאים לארוחת צהריים ? מרק יתאים ?ויש לך רעיון לתוספת אחרת?
האמת שמרק מתאים.
הכנתי לשבת גם זה וגם בגרסה בשרי- עם בשר טחון בצל ופטריות- יצא ממש טעים קיבלתי הרבה מחמאות!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת רציתי לשאול, אם אני מעוניינת להוסיף חלבון צמחוני למנה למשל טופו איך אפשר להוסיף
תודה ואין על המתכונים שלך!!!!
היי ליאור,
אפשר לקצוץ את הטופו דק ולבשל עם הגזר והפטריות.
וואוו שלמות. הכנתי בלי גזר וקצת שיניתי מהמתכון כי נורא התעצלתי:) אבל יצא טעים בטירוף וגם קל ומהיר. אמליץ עליו בלי נדר במשפחה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, הכוונה בקמח לבן לקמח תופח? וגם, מה אפשר לשים במקום כמון? תודה
היי
לא, קמח לבן=קמח רגיל.
אפשר לוותר על כמון.
עשיתי במילוי טונה ירקות.
יצא נחמד, אבל לא ממש אהבתי את הבצק – הוא היה רך ונעים בתור בצק, ואחרי האפיה נעשה יבש ולא מספיק טעים.
בכל אופן היה מעולה…
תודה!
שמחה שיצא מוצלח!
יכול להיות שהיה צריך לאפות כמה דקות פחות🙂
היי
המתכון נראה מעולה!
נראה לך שייצא טוב עם מילוי טונה וירקות?
תודה!
נ.ב.
במתכון כתוב בטעות ״שם שום״…
היי
יצא טוב גם עם מילוי טונה.
תודה על ההערה, תוקן.
אני מחפשת להכין לחג אוזני המן במילוי בשר טחון,
זה ילך לי עם המתכון של הבצק הזה או שצריך בצק פריך (אני מעדיפה להימנע ממרגרינה)
המלית שאני מתכננת- לטגן בצל, להוסיף בשר טחון ולתבל.
ואם יש לך רעיון למתכון יותר מוצלח גם למלית…
היי,
הבצק הזה מתאים למילוי בשר, אבל אני לא בטוחה אם יהיה קל ליצור איתו אוזני המן.
את יכולה להכין בצק שמרים כמו במתכון לסמבוסק ולמלא אותו.
אפשר להוסיף למלית הבשר פטריות כדי שיהיה יותר מגוון וטעים(:
אני רוצה בצק דק, לא עבה כמו שמרים, יש עוד אפשרויות?
אפשר לנסות עם הבצק של הכיסונים.
עכשיו, שפורים נגמר, אני חוזרת לעדכן,
הכנתי גם אוזני המן שהבצק מהמתכון של הכיסונים, וגם את הפשטידה הזו, והכל יצא מוצלח, וטעים!!!!
(האמת, לא חשבתי שלא יצא טוב, כל מה שאני מכינה מהאתר שלך יוצא טעים, ואף פעם לא מתפשל לי…)
ובכללי, רוב שולחן החג שלנו היה מלא מתכונים ממך…
תודה רבה!!!!
איזה כיף שהכל יצא מוצלח וטעים!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊
הי אפרת
תודה על עוד מתכון שנראה מוצלח..
רציתי לשאול נראה לך שהמאפה ישאר טעים אחרי יומיים במקרר?
או שעדיף להכין ולאפות סמוך להגשה?
תודה מראש!
היי,
מומלץ לאפות סמוך להגשה, אבל גם אחרי יום במקרר זה יהיה מעולה (אחרי חימום קצר).
הי
הכנתי ויצא מושלם!!!!!!👌
קיבלתי מלא מלא מחמאות!!!
תודה!!!!!!
שמחה כל כך שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי, שוב תודה על המתכונים הנהדרים.
עכשיו לשאלתי: אם אני שמה בשר טחון, האם צריך לטגן אותו קודם?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
יש לטגן את הבשר לפני המילוי(:
היי
האם מתאים להוסיף לבצק שמנת חמוצה? (אולי במקום קצת שמן)
או שיש לך עוד מתכון עם בצק עם שמנת חמוצה?
תודה!
היי,
לא בטוחה אם מתאים כאן שמנת חמוצה, לא ניסיתי בעצמי(:
מה שכן יש לי מתכון לבוריקיטס שהבצק עם שמנת חמוצה. את יכולה להכין אותו עם כל מילוי שתרצי.
אפרת, תודה על המתכון המדהים. הכנתי אותו והוא התחסל בשניות. אני רוצה להכין אותו שוב אבל אני מנסה להמנע מקמח לבן. מנסה להפוך את המאפה לבריא יותר 🙂 האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום? זה יעבוד. איזה קמחים יעבדו פה חוץ מקמח לבן?
היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון(:
אפשר להשתמש בקמח מלא או בקמח כוסמין, אך צריך לקחת בחשבון שזה ישנה את מרקם הבצק והמאפה.
תודה אפרת. גם אם נוסיף יותר מים? את ממליצה לא להחליף את הקמח הלבן? זה לאירוח, מעדיפה בלי פאדיחות 🙂
הוספת מים לא תשנה את המרקם.
אם זה לאירוח אני כן ממליצה להשתמש בקמח לבן, לא כולם אוהבים את הטעם והמרקם של קמח מלא או כוסמין(:
חג שמח אפרת
הכנתי את המילוי ירקות שהצעת פה לגולשת ויצא מעולה !
הבצק משום מה לא יצא כזה שניתן לעבוד איתו ,לגלגל וכו.. אז שיטחתי עם האצבעות בתבנית אינגליש מעל ומתחת ומרחתי מעל ביצה. יצא טעים מאד!
1.שאדע להבא-מה עשיתי לא טוב בבצק?
2.האם מתאים למלא בטורטיה? ואם כן איך לחמם על הפלטה שישמור על מרקם מוצלח?
3.מה צריך לעשות אם אני רוצה מרקם. קריספי?
תודה רבה מראש!
היי עידית,
שמחה שיצא טעים(:
1. יש להשתמש בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ולדייק בכמויות, אם הבצק יוצא לא גמיש יש להוסיף מעט מים לפי הצורך.
2. המילוי מתאים לטורטייה, בחימום על הפלטה אין דרך למנוע לחלוטין את ייבוש הטורטיות, אבל כדאי לחמם בתבנית מעל נייר אפייה ועם כיסוי.
3. אפשר לאפות עוד 2-3 דקות (רק להיזהר מאפיית יתר).
חג שמח😊
תודה רבה אפרת!
האם עדיף לחמם על הפלטה בנפרד ולמלא לפני ההגשה?
ולגבי אפיה- אין לי ניסיון עם שימוש בטורטיות… אני מבינה שממלאים ואז אופים עם המילוי?
תודה רבה רבה!
לא, יש לחמם לאחר המילוי והאפייה.
אופים עם המילוי, את יכולה להיעזר במתכון הזה לטורטיות.
תודה רבה אפרת!
אין כמוך. עזרת לי ממש!
חג שמח
היי אפרת,
אני רוצה להכין יום לפני שאני מארחת. יהיה טעים גם למחרת? לשמור במקרר? איך לחמם ביום האירוח- במיקרו או בתנור, ואם בתנור- על כמה מעלות?
תודה רבה מראש!
היי,
אפשר להכין יום לפני ההגדה ולשמור במקרר עטוף היטב.
אפשר לחמם במיקרו או בתנור על 170 מעלות כמה דקות.
היי למה המאפה יוצא לי קשה כזה? בעיקר בתחתית שלו
היי,
הבצק אמור לצאת מעט פריך- את יכולה לראות זאת גם בתמונה(:
בכל מקרה, כמה שאלות שיעזרו לנו להבין אם יצא לך כמו שצריך:
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה?
אפית על 180 מעלות בתכנית קו עליון ותחתון?
נמנעת מאפיית יתר?
הכמויות זה לרולדה אחת?
היי,
נכון(:
במה עוד אפשר למלא את הבצק הזה?
פשוט מתחשק לי לגוון…
תודה!
היי רותי,
הנה כמה אופציות למילוי:
– מילוי גבינה צהובה מגורדת+ בולגרית מגורדת+ גבינת טוב טעם. ניתן להוסיף גם פטריות או זיתים.
– מילוי פירה: לערבב תפוח אדמה גדול מבושל ומרוסק+ בצל קטן מטוגן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
– מילוי ירקות: לטגן תרד, גזר קצוץ וגמבה קצוצה+ מלח ופלפל.
– מילוי ירקות אסיאתי: לטגן שן שום ולהוסיף חצי כרוב קטן קצוץ, קישוא וגזר מגורדים + כף סילאן, כף רוטב סויה וכף שמן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
בהצלחה!
תודה!!!!
אין כמוך!!!!
אני ממלאה בחצילים לפי מתכון אחר של אפרת- מאפה חצילים בבצק עלים. יוצא פצצה
❤
מה בדיוק הכמויות במילוי הגבינות שציינת כאן?
1/2 חבילת גבינת “טוב טעם” (125 גרם)
2 כפות גבינה לבנה
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
חצי כוס מוצרלה מגורדת
לערבב הכל.
היי אפרת אני רוצה פרווה אפשר בלי שמנת. או יש לך פשטידה מוצלחת אחרת פרווה. גזר, בטטה ?
אנחנו מאוד אוהבים את המתכונים שלך.קלים ומוצלחים.
היי טובי,
התכוונת למתכון אחר כנראה כי אין פה שמנת ומדובר במתכון למאפה…
מצרפת לך מתכון לפשטידה פרווה.
היי אפרת
האם להניח את הפשטידה על גבי התבנית הגדולה של התנור
(ובאמצע התנור)? או על גבי רשת התנור (וסורג שני מלמטה )?
תודה רבה מראש
היי,
יש לאפות על תבנית התנור במרכז התנור.
בהצלחה!
היי אפרת
יש סוג מסויים של פיטריות שמומלץ מתאים לכאן או שלא כל כך משנה?
תודה מראש .
היי עינת,
זה לא משנה(:
אני אוהבת להשתמש בפטריות שמפיניון או פורטובלו.
הי אפרת,
האם אפשר לוותר על הפטריות או להמיר במשהו אחר?
(מרגישים לפטריות)
היי,
אפשר להמיר את הפטריות בגמבה קצוצה או להכין מילוי עם כל ירק אחר (חציל, בטטה, תפו”א…)
👍💖
אפרת,
הכנתי לחג, שמתי גזר, גמבה, בטטה, ובצל,
כולם ממש התלקקו,
יצא טעעעיייםם,
מאמת את המתכון,
תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח ושכולם אהבו את המתכון! תודה על השיתוף❤
שכחתי לרשום, הבצק היה מאד נעים וכיף לעבוד איתוד איתו,
היי אפרת.
הכנתי, היה נפלא.
-הכנתי עם בצק עלים של שמרית, והכפלתי את כמות הפטריות.
תודה לך
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת. האם ניתן להחליף לפטריות משימורים? אם כן, כמה גרם?
היי תמר,
אפשר לשים 250 גרם פטריות משימורים.
האם אפשר לשים שמיר במקום פטרוזיליה?
אפשר לשים מעט שמיר ואפשר להוסיף מעט כוסברה או כל עלי תבלין שאוהבים.
יואו, אפרת!!!!
הפצצת, באמת. יצא טעים בקטע אחר, לא יאומן שאין בזה כמעט רכיבים…
אני טבעונית, ומתלהבת מכל מתכון חדש…
באמת יצא נדיר.
תודה על כל המתכונים המושלמים!
איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף🌺
שבת שלום .
תודה רבה על המתכון יצא 10.
נראה מעולה! תודה על השיתוף.
הי אפרת, תודה על כל המתכונים, איזה מילוי בשרי יכול להתאים? ואיזה תוספת ליד?
היי,
מילוי כמו באפנדס בשר עשוי להתאים. תוספת ליד יכולה להיות אורז, קינואה, תבשיל ירקות, פירה, צ’יפס מתנפח ועוד… רצוי גם לשלב סלט לצד המנה:)
יעבוד גם עם קמח ללא גלוטן ?
אם כן מה מומלץ
תודה
היי אורטל,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת בוודאות, אבל אפשר לנסות להחליף את הקמח בקמח “תמי” או “כרגיל”.
מצרפת לך גם מתכון לטורטיה ללא גלוטן שתוכלי להכין את הבצק שלה ולמלא אותו במילוי של המתכון הנוכחי.
ודבר אחרון- אם את מנסה- אשמח לשמוע איך יצא!
בהצלחה😊
היי אפרת,
המתכון נראה ליגה וגם התגובות ממש מחמיאות.
אני רוצה להכין לארוחת צהרים אבל לא יודעת עם איזה תוספת זה מתאים..
מה את מציעה?
היי,
מומלץ להגיש לצד מנה בשרית (בשר או עוף) או דג. יש המון מתכונים טובים בקטגוריות הללו באתר!
בנוסף, את יכולה להגיש ליד אורז מתובל או קינואה.
בהצלחה:)
הי אפרת, אפשר להכין עם בצק פילאס מוכן? ואם כן מה הכמות?
אפשר, אני חושבת רק שהכמות של המילוי כאן מספיקה לחצי כמות בצק קנוי…
היי אפרת
בלי שן שום יצא טעים ?
וקמח כוסמין לבן ? או קמח כוסמין 70 אחוז?
תודה ושבוע טוב.
היי עינת,
אם לא אוהבים ניתן לוותר על השום.
בקשר לקמח- אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%. את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
שבוע טוב:)
שלום אפרת, תודה רבה לך על מתכונים מעולים! אנחנו מכינים רק מהאתר שלך והכל פשוט נפלא! בקשר למאפה פטריות וגזר- האם אפשר להכין עם קמח מלא? ואם כן, יש שינוי בכמויות ובדרך ההכנה? תודה!!
היי ענבל 🙂
מומלץ לשלב חצי כמות קמח רגיל כדי לשפר את המרקם.
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים (תראי בסוף לפי מרקם הבצק).
היי אפרת..
ניראה מתכון מושלם כמו כל המתכונים שלך,
המאפה ממש מוצא חן בעיני רק המילוי אנחנו פחות אוהבים פטריות.
חשבתי על מאפה עם בטטה , לא מצאתי מתכון שלך עם מלוי בטטה.
אשמח אם תוכלי לרשום לי איך להכין מילוי בטטה
ערב טוב אילנית 😄
אכן ניתן לוותר על מילוי הפטריות ובמקום להוסיף בטטה קטנה או לגרד קישוא או תפו״א קטן.
בהצלחה 😘
תודה רבה.
מה אפשר להשים כתחליף לכמון?
אפשר לוותר 🙂
תודה רבה יצא ממש ממש
טעים
דרך אגב שמתי פפריקה ויצא ממש טוב
ורק עוד שאלה קטנה….
יש לך אולי במקרה מתכון למשהו דומה רק שהמאפה רך ואוורירי ולא פריך?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין את הבצק של סמבוסק פיצה.
תודה על המתכון יצא טעים בטרוף
שמחה לקרוא שאהבת יעל 🙂
שבת שלום🌸
הי אפרת, תודה על מתכונים מעולים אחד אחד!
האם אפשר להכין את הבצק יום או יומיים לפני ולשמור במקרר?
היי שרי,
אני חושבת שהבצק מתקשה בקירור ואז הוא יהיה קשה לרידוד ולעיצוב.
אני חושבת שעדיף להכין את כל הרולדה עד לשלב האפיה ולשמור במקרר מכוסה (חשוב רק שתערובת המילוי לא תהיה רטובה).
היי
אפשר להכין את זה עם בצק עלים במקום כל העבודה עם הקמח?
כן.
אפרת בוקר טוב, האם אפייה בטורבו או רגילה?
אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
היי כמה רולדה אפשר לעשות לפי המתכון?
רולדה אחת.
הי אפרת,
האם המאפה טוב בהקפאה?
והאם אפשר להשתמש בפטרוזיליה יבשה?
תודה לתשובתך המהירה!
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
אפשר לשים כחצי כפית פטרוזיליה יבשה.
מה מברכים על המאפה המשובח הזה?
המוציא או מזונות?
ברור שמזונות….. אופים אותו עפ המילוי וגם המרקם שלו כוסס (או קוסס..) בתאבון
האם ניתן להשתמש בבצק ולהכין את זה כמאפים קטנים עם המילוי (נניח בצורה של חצי ירח)?
ואם כן כמה זמן אפיה צריך?
תודה מראש על העזרה 🙂
כן אפשר. זמן אפיה – 25 דקות.
אוקיי. תודה רבה.
לכמה מאפים קטנים את ממליצה לחלק על מנת שלא יצא יבש מידיי?
ולאיזה כמות של בשר טחון זה יכול להתאים המתכון?
אפשר להכין את המאפים כמו במתכון הזה- כיסונים במילוי פטריות. זה אמור להספיק ל20 יחידות.
אם רוצים להכין מילוי מבשר טחון אפשר לטגן חצי בצל בינוני ואח”כ להוסיף בכ250 גרם בשר טחון ולתבל בשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור וחצי כפית פפריקה מתוקה. כדאי לסנן מנוזלים לפני המילוי.
תודה רבה על העזרה 🙂
אם אין לי כמון מה אפשר לשים במקום?
אפשר לוותר.
היי
אפשרי רסק תפוחים במקום חצי כוס שמן קנולה?
בתודה
לא בטוחה אם זה מתאים במתכון הזה. השמן הוא מה שעושה את כל הפריכות של הבצק.
היי יקירה. לא הבנתי איך מקפלים וכל מה שקשור לזה (סגירת קצוות, איזה צד למטה וכו)😕נניח וזה דף נייר איך אני מקפלת?
אגב לאיזה גודל מלבן לרדד את הבצק בערך?
תודה מראש!
היי דבורה,
נניח שזה דף נייר אז את מקפלת אותו לחצי ומהדקת את הקצוות, גם בצדדים.
בערך בגודל 25X35 ס”מ.
תודה יקירה. עכשיו הבנתי איך מקפלים אבל לא הבנתי למטה הכוונה צד פתוח כלפי מטה.
בנוסף את המילוי שמים בצד שאותו מקפלים או שאליו מקפלים?
תודה מראש!
את הרולדה יש להניח על נייר האפיה כאשר הצד של הקיפול הוא תחתון.
את המילוי שמים בצד שאליו מקפלים.
הכנתי ויצא מעולה!!!! השאלה שלי איך לגלגל לרולדה קיפול אחד? יכולה להראות?
לא בטוחה שיש לי את זה בתמונה אז אנסה להסביר.
הכוונה לקפל בצורה כזאת שהבצק יהיה רק בעיגול החיצוני ולא מגולגל יחד עם המילוי.
יצא מדהים. בעיניי הטעם מזכיר קצת את הבורקס הטעים של האולמות אירועים
נראה מעולה ❤️
תודה מיטל
אצלנו מאוד אוהבים את המתכונים שלך, אפרת, הילדים יודעים שאם הם מוצאים משהו באתר שלך יש סיכוי מאוד טוב שאכין אותו 🙂
משום מה, פה הסתבכתי. הבצק יצא מוזר… ממש התפרק, ולא נראה כמו בצק.
אולי טעיתי בכמויות? זה משנה באיזה קמח משתמשים? (אני לא בטוחה במה השתמשתי). למה אין שום השהיה/התפחה?
היי סימה,
יש לך אפשרות לבדוק באיזה קמח השתמשת? אם זה לא קמח לבן רגיל, כמות הנוזלים יכולה להשתנות ולדעתי זאת הסיבה.
אמור לצאת בצק גמיש ונוח לעבודה.
אין צורך בהתפחה.
תודה רבה!
יצא מעולהההה
תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת, הכנתי את המאפה לפי המתכון יצא מצוין. האם אפשר למלא את המאפה בחציל קלוי?
תודה
כן, אפשר להכין מילוי של חצילים קלויים. אני ממליצה על המילוי שבמתכון הזה – בצק עלים במילוי חצילים.
שלום
האם יש אפשרות להוסיף גבינה למילוי ,ואם כן מה את ממליצה ובאיזה כמות?
אני חושבת שאפשר להוסיף למלית כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת וכחצי כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת.
האם אפשר לעשות עם מילוי של גבינה ותרד?
כן.
מתכון למילוי אפשר למצוא במתכון הזה- בורקס פילו במילוי גבינה ותרד.
הי תוכלי בבקשה לפרט כמויות (גבינה ותרד) למתכון הזה? תודה
היי
כף שמן זית + שן שום כתושה
100 גרם עלי תרד
3/4 כוס גבנ”צ מגורדת (כ-75 גרם)
2 כפות גבינת פרמזן (מומלץ, לא חובה)
תודה. אני רוצה שזה יהיה יותר כמו תחושה של בורקס בפנים אז לעשות כך?
כף שמן זית + שן שום כתושה
100 גרם עלי תרד
1 ביצה? צריך?
כ- 75 גרם גבינה בולגרית רכה בשילוב עם גבינת ‘טוב טעם’?
2 כפות פרמזן
מלח, פלפל שחור
ביצה לא צריך. אם התערובת יוצאת מעט יבשה תוסיפי חלמון. אפשר לשלב גבינת טוב טעם.
היי 🙂 עשיתי ויצא מעולה 🙂 רציתי לדעת אם אפשר לעשות את זה כמו קיש מבחינת צורה?
היי תאיר,
אני מניחה שאפשר.
למילוי עצמו כדאי להוסיף ביצה (אם אין בעיה להפוך את זה לחלבי אז מומלץ להוסיף כף גבינה לבנה, קצת בולגרית וגבינה צהובה מגורדת).
אני חושבת שאת התחתית כדאי לאפות בנפרד במשך 12-14 דקות ואז להוסיף את המילוי ולהמשיך לאפות 35-40 דקות.
תודה רבה על המתכונים המעולים!
הכנתי ויצא טעים מאוד! כולם אהבו, והבכור שלי אמר שזה ליגה אחרת!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חיה
איך המאפה ביום שלמחרת.. נשאר פריך או כבר מתחיל להתיבש? שואלת כי מבצק שק”ם ממתכון כלשהו, שהכנתי בעבר אזני המן, זה היה פחות טוב למחרת.. תודה
לדעתי המאפה מוצלח גם יום למחרת.
מומלץ לחמם בתנור (יש לחמם את התנור לפני).
הי, האם אפשר להקפיא את המאפה, אם כן באיזה שלב? או האם אפשר להכין בבוקר ולחמם לארוחת צהריים? תודה על אתר מצוין.
אני חושבת שאפשר להקפיא אחרי האפיה (לאחר שזה מתקרר לטמפ’ החדר).
אפשר להכין בבוקר, לשמור על השיש מכוסה אפילו עד הערב.
הי, האם אפשר להקפיא את המאפה, אם כן באיזה שלב? תודה.
אני חושבת שאפשר להקפיא אחרי האפיה.
בוקר טוב,
אם אני רוצה להכין כמאפה אישי,
זמן האפייה מתקצר?
תודה על מתכונים מעולים שמחדשים על הזמן
היי קרן,
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 25-30 דקות.
הכנתי ויצא מוצלח מאד כולם בלעו את זה הבצק מאד נח וקל
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליז
שלום
אפשר להגיש כמנה ראשונה עם רוטב פטריות מעל? מתאים?
כן אפשר.
אפרת היקרה !!! תודה על המתכונים המאלפים😊 רציתילשאול אם אפשר לוותר על הגזר או לשים משהו אחר במקום ?? המון תודה ושבת שלום 🌷
אפשר לוותר על הגזר או להוסיף קישוא או בטטה קטנה במקום.
שבת שלום 🌺
היי אפרת,
האם אפשר לשלב עלי תרד במתכון?
תודה
אני חושבת שכן.
אם כן, כדאי לקצוץ את העלים ולטגן יחד עם הפטריות והגזר עד שיצטמצמו.
הי אפרת,
ראשית תודה על המתכונים!
שנית, הכנתי עכשיו את המאפה. שילבתי כוס קמח 80% וכוס קמח לבן.
הבצק לא נאפה במיוחד ויצא לי עבה משהו (אולי הייתי צריכה לחתוך קצת).
בנוסף הוספתי 1/2 חציל לתערובת במקום חלק מהפטריות. התערובת יצאה טעימה (:
היי נעמה,
אם הבצק לא נאפה לגמרי מבפנים אפשר לפרוס לפרוסות, להניח על נייר אפיה ולהחזיר לתנור.
הי,אשמח לדעת אם ניתן להשתמש בקמח כוס מין במקום או בנוסף ובאיזה יחס אם כן
אני חושבת שכן. אם זה קמח כוסמין לבן אין בעיה. אם זה קמח כוסמין מלא, אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן.
קמח כוסמין מצריך הוספה של פחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
מה אפשר לשים במקום גזר לטבעוניים?
אפשר לגרד קישוא או בטטה קטנה או תפו”א קטן.
בוקר טוב אפרת,
לכמה רולדות מספיק הבצק /המילוי
1 או 2?
היי נחמה,
כל הכמויות במתכון מספיקות לרולדה אחת.
היי אפרת יקירה:)על מה את ממליצה לי במקום פטריות…?לא כל כך אוהבת
היי הילה,
את מחפשת מילוי צמחוני או בשרי?
גם וגם:)אפשר להתחיל עם צמחוני!תודה רבה על התגובה המהירה!
רעיונות למילויים צמחוניים:
המילוי שבמתכון הזה- בצק פילו ממולא בירקות או בצק עלים במילוי חצילים.
רעיונות למילויים בשריים:
אפשר להכין את המילוי הזה- בצק עלים ממולא בחזה עוף או מאפה בשר טחון.
תודה רבה!אין עליך❤️❤️❤️מאז האתר שלך ,אני ממש נהנת במטבח!!!סופשבוע נפלא
אפרת, מתכון מדהיםםם יאמי..
הכנתי כבר פעמיים
והתחסללללל
ואצלינו לא כלכך אוהבים בריא בריא:)
אגב, היום אירחתי את ההורים שלי
והכנתי להם גם את זה, גם את הכדורי תמרים וגם את העוגת גבינה אפויה עם ציפוי שמנת חמוצה
מ\’זהה החמיאו לי
תודה לך על מתכונים מוצלחים!!!!!!
שמחה שכולם נהנו ❤️
תודה יקרה
הי אפרת, שאלה: האם המילוי יהיה מוצלח עבור רולדת בצק עלים קנוי? (אני חסרת נסיון בהתעסקות עם בצק וזקוקה למנה עיקרית טבעונית)
כן 🙂
אפרת אלופה!
לא יכולה שלא לשתף.
הבצק מדהים!
מלאתי במלית גבינות עם זיתים.
נשאר טעם לעוד…
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה הילה
היי
אפשרי שמן זית במקום שמן קנולה?
בתודה
אני חושבת שכן.
היי,
אני רוצה לנסות להכין את המאפה היום, רציתי לדעת האם ניתן לשלב במילוי בשר טחון (ולוותר על הגזר) ואם כן איזה היית ממליצה לי? בקר/הודו? וכמה?
אפשר לשלב בשר בקר עם פטריות. בסביבות 250 גרם.
תודה רבה על כל המתכונים הטובים! אני לוקחת המון מהאתר.
יש לי כמה שאלות: 1. האם לא צריך רוטב פטריות מעל? זה לא יבש?
2. יש לך מתכון להכנת רוטב פטריות ביתי?
3. האם ניתן להכניס לאותו בצק גם הודו טחון? אם כן, איך כדאי להכין אותו לפני?
תודה רבה!
היי רבקה,
1. המאפה יוצא פריך והמילוי רך ודי עסיסי.
2. יש מתכון לרוטב פטריות במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה ברוטב פטריות.
3. אפשר לטגן 200-250 גרם הודו טחון ולערבב עם הפטריות והגזר. אפשר להכין את המילוי יום לפני ולשמור במקרר.
היי אפרת! ממש מתאים לי המתכון הזה 🙂 הבצק בעצם אותו הבצק של הכיסונים (שאני מכינה הרבה!) נכון? יש לי כמה שאלות – 1) באופן ההכנה רשמת להוסיף פטרוזיליה אבל אני לא רואה את זה ברשימת המצרכים – אז כמה לשים והאם אפשר כוסברה במקום? 2) יש לי כרגע רק קמח כוסמין מלא וקמח חלה, האם אחד מהם יכול להתאים או שעדיף לחכות ולקנות משהו אחר? 3) מה בעצם ההבדל בין להבריש בביצה שלמה או רק הצהוב, או שלמה עם כפית שמן? מנסה לעשות סדר בראש שלי בין כל המתכונים שלך שצריכים הברשה 🙂 תודה רבה והמשך יום נפלא!
נכון 🙂
1. הוספתי במתכון. יש לשים רבע כוס עלי קצוצים. אפשר גם כוסברה.
2. קמח חלה זה בסדר.
3. כשמברישים רק את החלמון (הצהוב) זה יוצא זהוב יותר מאשר עם ביצה שלמה טרופה (לא משהו קריטי).
היי אפרת, הכנתי היום ויצא מושלם!! תודה רבה ושבת שלום 🙂
מהמם 😍
תודה ושבת שלום!
שלום אפרת. לעצלנים איזה בצק מתאיםלקנות מוכן. תודה
בצק עלים או פילאס.
לא כדאי לך!!
זה שניות!!
לא שווה את המאמץ של הקניה והמחיר בבצק מוכן.
אין יותר מושלם מהבצק הזה: טעים, מהיר וכמעט ללא חומרים!!
שלום,
תודה על המתכון! זה בדיוק מה שצריך הרבה פעמים: בלי עוף בלי בשר ופיקנטי!
האם ניתן לשים פטריות מקופסת שימורים?
עד כמה חשוב הטרי?
תודה!
היי שירה,
אפשר לשים פטריות מקופסת שימורים. ממליצה להשתמש בפטריות השלמות ולחתוך אותן כי הן יותר טעימות מהחתוכות.