זמן בישול/אפייה: 20-23 דקות
מס’ מנות: 12 לחמניות פיצה
סוג: חלבי
500 גרם קמח רגיל או קמח לחם (3.5 כוסות)
1 כף גדושה שמרים יבשים
4 כפות גדושות סוכר
רבע כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים-חמימים (כוס פחות 2 כפות)
1 כפית מלח
למילוי: רוטב פיצה/קטשופ, פרוסות גבינה צהובה (כל פרוסה חותכים ל-3 רצועות)
לציפוי: ביצה טרופה+ כפית שמן, שומשום
-מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
-מוסיפים מים ושמן ומערבבים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק ורך.
-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים ל – 12 כדורים בגודל שווה.
-כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לעלה ארוך, מניחים כפית רוטב פיצה ו-3 רצועות גבינה צהובה ומגלגלים ללחמניה ארוכה.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20-23 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
*אפשר להכפיל כמויות ולהקפיא.
View this post on Instagram
- פיצה בטאבון נינג’ה |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- לחמניות על שיפוד |
- מגולגלות קינדר |
- מתכון לקובנה
הי! דבר ראשון רציתי לשאול אם אפשר במקום לחמניות לעשות פיציות? אם כן יש שינויים באופן ההכנה?
או שיש מתכון אחר מומלץ לפיציות?
מה אפשר לאכול ליד? (ארוחה ללימודים לכבוד יומולדת)
דבר נוסף, האם אפשר להכין את הבצק כמה ימים מראש (נגיד היום) ולשמור אותו במקרר או במקום אחר ואז ביום ראשון בבוקר למרוח את הרוטב ולהכניס לתנור?
תודה רבה!
כן אפשר. זמן האפיה פשוט יתקצר.
יש גם את המתכון הזה- פיצות אישיות
אפשר להגיש עם סלט עלים/חסה ולהגיש ליד גם פסטה או אנטיפסטי.
עדיף להכין את הבצק יום לפני ולשמור במקרר בקערה ולעטוף אותה בנייר נצמד (אחרי יותר מידי ימים הוא עלול להחמיץ).
היי אפרת,
אין לי תנור חלבי בבית ואני ממש ממש רוצה להכין.
האם לדעתך אפשר להכין את זה במיני קיטשאן?
והאם ידוע לך האם אני יכולה להשתמש בו ממש במקום תנור חלבי-
פיצות, לחמניות וכו?
תודה
היי רותי,
אני לא מכירה טוב את המכשיר אבל אני חושבת שאפשר לאפות בו בצקים.
הי אפרת,
תודה על המתכונים, מוצלחים מאד!!
האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר ורק בבוקר לאפות?
כן בטח.
לשים בקערה גדולה ולכסות בניילון נצמד.
אחלה מתכון
קל ומהיר להכנה
ואו נראה מעולה❤️
הי
הכנתי שבוע שעבר ויצא מהמם.. תודה!
היום הכנתי שוב ומקמח מלא והבצק יצא פחות מוצלח כרגע הוא בהתפחה יש לי איך לשפר?
עשיתי את אותם כמויות רק החלפתי לקמח מלא.. (אולי הוספתי עוד קצת מים בלישה כי יצא ממש יבש…)
היי מרים,
ראיתי עכשיו. איך יצא?
בגדול לא מומלץ להכין בצק עם קמח מלא בלבד. כדאי לשלב עם קמח לבן כדי לשפר את התוצאה.
הי
תודה על התגובה
יצא ממש מוצלח ב”ה
ועוד שאלה נשאר לי בצק איפה עדיף לשמור במקרר או במקפיא?
אם תכיני היום אז במקרר.
אם לא אז עדיף להקפיא.
הכנתי עכשיו,
ויצא מושלםםםם,
טעים בטירוףףף,
מכורה למתכונים שלך,
כל פעם שבאלי להכין נכנסת לכאן ויוצאת עם מתכון קל וטעים…
תודה🫶
שמחה שיצא טעים❤️
תודה מיכל
שלמות! הכנו כבר כמה פעמים. תודה רבה.❤️
באיזה דרך אני עושה את זה במילוי שוקולד? ממרח? קוביית שוקולד? שוקולד צ׳יפס?
היי רוית🙂
יש מתכון ללחמניות במילוי שוקולד
אפרת האהובה
אני יכולה במקום גבינה צהובה מוצרלה? תודה
כן בטח🙂
כל מתכון יותר מוצלח מהשני…
המתכונים שלך ממש טובים!
לחמניות טעימות ממש!!!
תודה מיכל❤️
היי אפרת,
הכנתי את המתכון של הלחמניות פיצה וזה פשוט טעים ומוצלח תודה רבה על כל המתכונים המושלמים!!!
שמחה שיצא טעים:)
תודה שירה
הי אפרת יקרה!
אפשר להכין מהבצק הזה פיצה או פיציות? אם כן- איך?
כן אפשר.
את יכולה לרדד את הבצק ולהכין כמו באופן ההכנה במתכון הזה – מתכון לפיצה.
בוקר טוב
האם אני יכולה להשתמש בחלק מהבצק הזה להוסיף לו שוקולד ציפס ולאפות בתור לחמניות שוקולד ציפס?
כן:)
יש לך מתכון לרוטב פיצה? (זה שמורחים על הבצק , מתחת לגבינה
כן. מצורף – רוטב לפיצה
היי אפרת,
זה פעם רביעית שאני מכינה את הלחמניות וכל פעם חוץ מהפעם הראשונה הבצק יוצא פירורי
אני עושה בדיוק לפי הכללים והכוסות 200 מ”ל
מה יכול להיות???
וואי בדיוק עכשיו אני עוברת בפעם העשירית על המתכון ואני חושבת ששמתי חצי מכמות המים כי עשיתי כמות כפולה😔😔
איזה באסה עוד חצי שעה אני אמורה להוציא מההתפחה וזה ייצא בצק דפוקק
אולי יש תקווה?
ראיתי רק עכשיו. איך יצא בסוף?
היי רבקה,
אם הבצק יוצא פירורי זה אומר שחסרים נוזלים. במקרה כזה יש להוסיף עוד מים.
יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס 200 מ”ל קטנה מידי).
היי,
כשהכנתי את הבצק ועדיין לא יצא אחיד אז הוספתי עוד מים ושמן..
אז זה יצא שהכמות של השמן ששכחתי להכפיל הוכפלה והמים רק 1 וחצי..
ניסיתי לחבר את זה לגוש אחד, ורק חצי מהכמות נענתה לי, אז זה טפח ונהיה יותר טוב..
קצת קשה לעבודה אבל טעיםם!!!
(אני לא חושבת שזה יהיה הפעם האחרונה שאכין את זה למרות הפדיחות..
כי לא יסכימו לי לוותר על זה.. בולעים את זה פה😊)
תודה רבה!
❤️❤️
אפשר להכין את הבצק מהערב ולשים במקרר להכין בבוקר
כן בטח. לשים בקערה ולכסות בניילון נצמד.
זה יתפח במקרר כל הלילה.
המתכון הזה מושלם!
אני מכינה אותו הרבהההה
ניסיתי גם עם עוד מילויים
הכל יוצא מושלם עם המתכון הזה!
שמחה לשמוע🙂
תודה חיה
ואי מתכון מושלם!🤩 הכנתי אתמול לארוחת ערב והכל התחסל תוך רגע, כולם היו מבסוטים שאמא השקיעה היום;) ואיזה השקיעה? 10 דקות עבודה.. 🙈
אין על המתכונים שלך, תמיד כשמחפשים משהו שווה ומהיר להכין אני פותחת את האתר ומוצאת עוד מתכון נחמד, ותמיד יוצא מדהים!!❤️
תודה יקרה❤️
וואווו
מעולה!
כשנגמר לי הגבינה צהובה עשיתי ריקים ועדיין יצא מושלםם
תודה רבה!
שמחה לשמוע🙂
תודה שחזרת לשתף!
תודה רבה על מתכונים מעולים
הכנתי השבוע לארוחת ערב לכבוד ראש חודש
והילדים עפו על זה…
גיוון טעים ומענין לפיצה השגרתית
וגם הבצק נעים ונוח לעבוד איתו
שמחה שיצא טעים🙂
תודה מירי
היי
תודה על מתכונים דווים.
אפשר להשתמש בקמח שמרים
כן אפשר:)
הכנתי ויצא טעים מאוד וגם יפה
תודה על המתכונים
מצרפת תמונה
נראה מעולה💜
תודה על השיתוף
תודה רבה יצא פשוט מושלם! הילדים חיסלו הכל, רציתי לשאול מתי עדיף להקפיא לפני האפייה או אחרי? ושוב תודה
שמחה שיצא טעים🙂
אפשר גם וגם. אולי עדיף אחרי אפיה.
מה המשקל של כל כדור בצק צריך להיות? וכן האם אפשר להקפיא עם המלית?
היי ברוריה,
האמת שאני לא זוכרת מה המשקל אבל כדי שיהיה לך יותר קל תחלקי את הבצק לשניים וכל חלק לעוד שניים ואז ל-12 חלקים.
אפשר להקפיא.
תודה,הכנתי את זה אבל ההתפחה לקחה יותר זמן בגלל המזג אוויר אבל זה יצא טוב
כן ככה זה כשקר:)
היי אפרת
עם שמרים טריים גם יצא טוב ?
ואם כן מהי הכמות ?
תודה רבה לך מראש.
כן בטח.
אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים.
יצא טעים מאודדדד
קיבלתי הרבה מחמאות….
שמחה לשמוע💜
תודה שחזרת לעדכן
הבצק יהרס אם אלוש אותו ביד??
אין בעיה ללוש עם היד רק חוב ללוש מספיק זמן (לפחות כ-10 דקות).
ככל שתלושי יותר כך ייצא מוצלח יותר.
יצא טעיםצ בטרוףףףף
פשוט התלקקנו….
שמחה שנהניתם🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא טעיםםםםם, בצק פשוט מושלם!!!
תודה על עוד מתכון מוצלח!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפשר לתת לבצר לתפוח יותר משעה וחצי?
כן.
הי, תודה על המתכונים המהממים שלך!
הכנתי עכשיו את הבצק ובגלל שהוא יצא מאוד מתפורר, הוספתי עוד חצי כוס מים+-
יש צורך להוסיף גם שמן לדעתך?
היי מירי,
אם שמת רבע כוס אין צורך.
הכנתי בצק ונראה מעולה. בגלל שאני צריכה היום רק כמות קטנה רציתי לשאול-מה עדיף לעשות אם השאר: להקפיא בצק או להקפיא מוכן?
תודה
היי
אין כל כך הבדל, אבל עדיף להקפיא לאחר האפייה(:
הכנתי את הבצק אבל אני לא צריכה ככ הרבה. האם עדיף להקפיא בצק או לחמניות אפויות?
תודה רבה ובשורות טובות.
היי
עדיף להקפיא לאחר האפייה(:
הכנתי בפעם הראשונה מתכון שלך יצא מהמם! אמן תצליחי בכל מכל.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם זה מתאים לללא גלוטן
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן. המרקם ישתנה מעט.
וואו..הכנתי ואהבנו הבצק רך וטעים, האם אפשר לעשות מילויים אחרים?
שמחה שאהבתם!
ניתן להכין מילוי גבינות וזיתים/פטריות/חצילים וכדומה.
היי אפרת,
יש לך מתכון לרוטב פיצה להפנים,
רוטב פיצה כמו של החנויות (עם המיונז)?
היי
יש מתכון לרוטב פיצה שתוכלי להוסיף לו מעט מיונז אם תרצי.
תודה רבה על המענה.
אם אני יוסיף לו מיונז, זה כמו שמביאים בפיצריות?
לנגב את הלחמניות פיצה?
היי
כן, זה יהיה דומה מאד.
היי!
אני רוצה להכין את המתכון. במיקסר רגיל, באיזה וו ועל איזו מהירות?
תודה!
היי
וו לישה ומהירות גבוהה.
יכול להיות שצריך להוסיף עוד מים, יותר ממה שכתוב במתכון?
תודה:)
היי
כמות המים אמורה להספיק, אבל אם במקרה הבצק יוצא יבש אפשר להוסיף.
גם לי נראה שצריך להוסיף קצת יותר מים לי יצא קצת יבש הבצק, אולי גם כי השתמשתי בקמח כוסמין
נכון, עם קמח כוסמין המרקם משתנה.
עשיתי את הלחמניות ויצא פשוט מוווושלם!!
גם בהקפאה הטעם נשמר טעים…
רציתי לשאול – אפשר לעשות את הבצק הזה בלי המילוי של הפיצה? שיהיה סתם לארוחות ערב וכדו’? זה עדין יצא טעים?
וסתם כך, אני כלה טריה, לפי החתונה לא ידעתי לבשל אורז, ועכשיו עם האתר שלך אני פשוט מפתיעה את עצמי ואת המשפחה שלי כל פעם מחדש
תודה 🙂
היי
שמחה שיצא מוצלח ותודה על הפרגון!
אפשר להכין כלחמניות רגילות(:
היי אפרת
קמח כוסמין 70 אחוז או אני מניחה שאפשר רק ממנו במקום קמח רגיל
או שפחות מומלץ?ולגבי קמח חיטה 80 אחוז?
תודה מראש על התשובה .
היי
אפשר להשתמש בקמח כוסמין או מלא אבל המרקם יצא דחוס וכבד קצת יותר.
מתכון מושלם (כמו כל המתכונים שלך 🙂
הבצק יוצא רך ונח לעיבוד
והטעם מיוחד!!
תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
בוקר אור, במתכון לא מופיע ביצה ובאופן ההכנה מופיע שצריך להוסיף ביצה לבצק, מה נכון?
בוקר טוב:)
אין ביצה במתכון. תיקנתי במתכון.
יום נפלא!
וואו כל הכבוד על הזמן והטרחה בשביל כל אחת ואחת מעריכים ואוהבים מאודדדד
תודה על הפרגון❤️
היי אפרת יקרה!מה הכוונה מניחים כפית רוטב פיצה? איפה? במרכז העלה? או שעל כל שטח העלה?
היי
מניחים בקצה העלה, ניתן למרוח מעט על שאר שטח העלה.
וואו אהבתי! אנסה בע”ה! יש לי כרגע קמח רגיל וקמח חלה. מה עדיף? אהה, ואני מניחה שאפשר ללוש גם ביד, נכון? תודה רבה ולילה טוב 🙂
היי😊
אפשר להכין עם קמח חלה אם אוהבים מרקם רך יותר.
אפשר ללוש ידנית.
אפשר להקפיא?
כן, למרות שהמרקם ישתנה.