זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (אפשר לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)
כפית מלח
200 מ”ל יוגורט
2 כפות (20 מ”ל) חלב
1 ביצה גדולה
2 כפות ממרח פסטו
4 כפות (40 מ”ל) שמן
חצי כוס גבינת פרמז’ן מפוררת
*לקישוט: מעט שמן ושומשום
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לתערובת בצקית רכה ודביקה.
-משמנים תבנית שקעים מסיליקון (ניתן להשתמש ב”קוקטים” מקרטון) וממלאים את השקעים בבצק בעזרת כף. מברישים את החלק העליון במעט שמן ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25 דקות עד להזהבה.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- לחמניות בצל |
- לחמניות על שיפוד |
- בייגלה ירושלמי |
- לחמניות פיצה |
- לחמניות בריוש |
- מקלות בייגל בציפוי גרעינים
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
האם יש משהו אחר במקום ממרח פסטו? אין לי …
תודה על כל המטמים לכבוד שבת!!!!
אפשר לוותר על הפסטו או להחליף את הפסטו בזיתים קצוצים. בכל מקרה כדאי להוסיף עוד כף שמן.
היי,
האם ניתן להחליף את הביצה?
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 3-4 כפות חלב במקום הביצה.
ניסיתי עם טחינה, משהו שיאחד את הרכיבים. בטוחה שזה לא בדיוק מה שהיה אמור לצאת אבל יצא טעים וואו!!!
תודה שחזרת לעדכן🙂
היי אפרת היקרה:)
מעוניינת להכין לילדים לא. בוקר בביה”ס. האם ניתן להכין את המאפה עד שלב האפיה, לשים במקרר ולאפות רק בבוקר? או שעדיף את כלל התהליך בבוקר? מעדיפים טרי וחם אצלי:)
היי ליאור,
אפשר אבל יכול להיות שזה ייצא במרקם מעט דחוס כי האפקט של אבקת אפיה (או קמח תופח) נפגע ככל והתערובת עומדת ולא נאפת.
זה חתיכת מתכון טוב!
הכללל נטרף בשניות
אין עלייך אפרת!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה ברכה
היי אפרת,
זה לא מאפינס מלוחים?
זה כמו מאפינס מלוחים, בסגנון של לחמניות.
היי אפרת, האם אפשר להכין כלחם בתבנית אינגליש קייק?
היי,
אפשר(:
יוגורט במתיקות מעודנת גם טוב?
מה זה ביצה גדולה?
אפשר סוג של גבינה אחרת? אם כן איזו גבינה?
כן, יוגורט במתיקות מעודנת גם בסדר.
ביצה גדולה=L.
אם התכוונת להחליף את היוגורט אפשר להשתמש בקוטג’ או גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
ואם התכוונת לפרמז’ן- אפשר לשים בולגרית או פטה או גבינה צהובה מגורדות.
קודם כל תודה על התגובה המהירה ודבר שני זה אמור לצאת מתוק או מלוח?ועוד דבר גם גבינה מלוחה -חמד או חרמון יכולה להתאים במקום הפרמזן?
אמור לצאת מעט מלוח. עם יוגורט במתיקות מעודנת עשוי לצאת טיפה יותר מתוק (תלוי בסוג היוגורט).
גבינת חרמון מתאימה מאד. גם גבינת חמד תשתלב.
יצא מושלם
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌷
היי יש לי קמח רגיל ואין לי פסטו. מה ניתן לעשות ?
היי,
אפשר לוותר על הפסטו ואפשר להוסיף לקמח שקית אבקת אפייה.
כמה זמן נשמר ואיפה
היי,
הלחמניות במיטבן סמוך להכנה.
אם נשאר מהן- אפשר לשמור במקרר עד כ-4 ימים.
היי אפרת,
איזה סוג של יוגורט מומלץ למתכון הזה?
תודה רבה מראש 🙂
היי,
כל יוגורט בטעם טבעי שהוא מינימום 3% שומן יהיה מצוין.
שלום , האם ניתן להכנית בתבנית אינגליש קייק חד”פ? במידה וכן איך משתנה ההכנה? כמהנזמן בתנור וכו.
תודה.
היי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ללא שינוי מלבד זמן האפייה שעשוי להתארך ב-10 דקות נוספות.
היי, עד איפה צריך למלא את הקוקטים?
היי שרה,
יש למלא עד כ-3/4 גובה התבניות(:
קודם כל תודה רבה האתר שלך מדהים ויצא לי פשוט טעים ברמות וזה כלום הכנה.. ממליצה לכולם עלייך❤
נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף(:
בוקר טוב, את הקוקטים גם צריך לשמן?
היי רימה,
כן יש לשמן🙂
מה אפשר לשים במקום יוגורט? שמנת אולי?
ואפשר להחליף את הפרמזן בגבינה צהובה?
היי אורטל,
אפשר לשים שמנת או גבינה לבנה במקום היוגורט, ואפשר להחליף את הפרמזן בגבינה צהובה.
בהצלחה!
הי אפשר להכין עם קמח מלא?
היי קרן,
אפשר (המרקם עשוי להשתנות מעט).
חג שמח!
היי אפרת, מתכון מעניין – בא לי לנסות להכין לסעודה שלישית. ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן ואם כן, כמה? אפשר לשים גבינה מגורדת רגילה במקום פרמז’ן? תודה!
היי תמר,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשרי להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל, באותה כמות.
אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת או כל גבינה קשה אחרת במקום פרמז’ן.
בהצלחה!
יצליח עם קמח כרגיל ואבקת אפייה?
לא ניסיתי, אבל מניחה שיצליח.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה🌺
אפשר לשים זיתים חתוכים במקום פסטו?
היי מירב,
אפשר להחליף את הפסטו בזיתים. במקרה כזה כדאי להוסיף עוד כף שמן.
אפשר לשים ממרח זיתים במקום פסטו?
היי ליאת,
אם אוהבים- ממרח זיתים ישתלב מצוין.
מה אפשר לשים במקום יוגורט?
היי,
אפשר להמיר את היוגורט בגבינה לבנה, שמנת חמוצה או קוטג’. המרקם עשוי להשתנות מעט.😊