זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 8-10 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח לבן
כפית גדושה אבקת אפיה
כפית סוכר
שליש כפית שטוחה מלח
3 כפות שמן זית/ קנולה
שליש כוס מי סודה מוגזים
לפיזור מעל: שומשום, קצח, שיבולת שועל עבה, גרעינים (אם יש לכם קצח זה מאוד מומלץ).
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומי סודה מוגזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק). מניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות.
-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את נייר האפיה.
-בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק ידבק לידיים) יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-4 ס”מ ומשטחים ממש מעט. מניחים על נייר האפיה המשומן. מפזרים מעל שומשום, קצח וכו’ (מה שאוהבים) ומרסיסים/מברישים מעל במעט שמן ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה.
הערה לגבי מרקם הלחמניות: הלחמניות לא אמורות לצאת אווריריות כמו לחמניות רגילות עם שמרים אלא במרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים. לא מומלץ להחליף את מי הסודה המוגזים במים רגילים מאחר וזה משנה את מרקם הלחמניות.
*להכנת כמות גדולה יותר ניתן להכפיל כמויות.
הי, תודה!
ויש מצב לעשות את הלחצניות מקמח מלא או קוסמין?
אשמח לתשובה מהירה!
עדיף קמח כוסמין.
מתכון מעולה. עשיתי כמה פעמים ויוצא לחמניות עם מרקם מיוחד וטעימות מאוד!!!!
אין מילים על האתר המדהים שלך.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מטורףףף 👌
שנים אני מחפשת מתכון של לחמניות שנראות טוב וללא שמרים
מכינה כמעט כל יום
לחלקם מוסיפה שום ,זעתר, יוצא טעים ברמות
אני גם שמה סוכרזית במקום סוכר
יוצא טעיםםםםםםםם😋
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊
אפשר לשים מי סודה בטעמים? אם לא, יש אלנטרנטיבה או פשוט להכין מתכון אחר?
תודה רבה!!
היי,
מי סודה בטעמים יתנו טעם מתוק של פירות ללחמניות…😊
אפשר במקום לשים שליש כוס בירה לבנה או שליש כוס מים עם חצי כפית אבקת סודה לשתייה.
מה אפשר לשים במקום מי סודה?
תוכלי להחליף לבירה לבנה או למים קרים עם מעט אבקת סודה
תודה על התשובה המהירה.
המתכון נראה מעולה, אנסה אותו.
נראה מתכון קל ומהיר. אנסה. האם אפשר להוסיף זיתים קצוצים לתוך העיסה?
אני חושבת שכן.
הי אפרת,
האם ניתן לאפות לחם על בסיס אותם רכיבים?
תודה!
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לנסות להכפיל כמויות ולשים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת.
יצא אחלה תוספת לארוחת בוקר עם ביצה וסלט!
חוסל במהירות, ממליצה להכין מראש כמות כפולה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שושי
היי אפרת,
אם אני מכינה מקמח כוסמין מלא אני עדין מוסיפה את אותה כמות נוזלים במתכון השמן ומי סודה?
תודה וחול מועד שמח🌹
תוסיפי את מי הסודה בהדרגה ולפי הצורך.
היי אפרת,
אפשר להחליף לקצח תופח עם אין קמח רגיל
כן אפשר ואז יש לוותר על אבקת האפיה.
היי אפרת,זה יכול לעבוד עם קמח כוסמין מלא?
תודה ושבת שלום🙏
כן אבל זה ייצא קצת במרקם דחוס.
שבת שלום 🙂
היי ערב טוב
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח כרגיל?
אני מניחה שכן.
האם ניתן להקפיא את לחמניות?
כן.
שלום, אשמח לדעת לכמה זמן הלחמניות נשמרות (רוצה להכין היום ולצרף למשלוחי מנות שיינתנו מחר ומחרתיים).
אין בעיה, אפשר להכין היום.
מים מוגזים קנויים עם סודה לשתיה? או שמי סודה מסודה סטרים הולך?
מי סודה מסודה סטרים או מי סודה קנויים.
פריך וטעים מאוד!! איזה כייף למצוא מתכון ללא התפחה לארוחה מהירה
שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאת
יצא מושלם !!! אחד הטעימים 🙂
תודה דורית, שמחה לשמוע 🙂
וואו. פשוט וואו. יצאו לחמניות סוף הדרך. לא נעים להגיד אבל אכלתי הרבה . הכמויות מדויקות . הבצק יצא נהדר בכלל לא דביק.
צריך רק להכין לפי הכתוב. תודה, אני ממהרת לתנור לקחת עוד לחמניה……
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אין לי סודה ואני מחפשת לחמניות קלות טעימות ואוריריות שבטוח יצאו טובות, בינתיים הכל [לא מפה] מתפשל…
היי יהודית,
את יכולה להכין לחמניות ממולאות או לחמניות ללא שמרים.
הי, רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסודה בבירה לבנה….
היי רוני,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
היי
מעדכנת שעכשיו עשיתי את הלחמניות עם בירה לבנה כי לא היה לי סודה ויצא מדהים. ממש ממש טעים!! אפרת, תודה כרגיל על עוד מתכון מוצלח!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים 🙂
זה יצא מדהים!בעלי,לא הפסיק לשבח את הגאונות של העיניין. אני עשיתי עם המתכון של השליש כוס סודה והפוך יצא לי יבש אז הוספתי סודה ויצא מושלם!
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכון ויום נפלא 🙂
לא ייאמן כמה פשוט וטעים!! אני קוצרת את המחמאות אבל שומרת על זכויות יוצרים 😉
מאושרת על האתר! הוא אצלי במועדפים בכל מכשיר (אייפד, אייפון, מחשב).. אל תשאלי. התמכרות!
איזה כיף לשמוע !!
תודה 🙂
כן??
ישלך מתכונים ממש קשים ויוצאים ברמה חלביים ותאימים??
היי דינה,
את מתכוונת למתכונים חלביים באופן כללי או משהו ספציפי?
האם אפשר להחליף קמח לבן בקמח כוסמין? עשיתי כמה מאפים עם כוסמין וקראתי שבעיקרון ניתן להחליף כל מתכון אחד לאחד אבל להוריד את כמות הנוזלים ב 25 אחוז… אני מנסה להשתמש כמה שפחות בקמח חיטה מתנצלת מראש על החפירה
כן עטר, אפשר ולדעתי אין צורך להפחית מכמות הנוזלים.
בהצלחה 😉
יצא מדהים! אחלה מתכון. כל הלחמניות נחטפו בדקה בערך. בדרך להכין מנה שניה. תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
כמו לכולם גם לי יצא בצק דליל ועשיתי הכל לפי הכמויות… מה יכולה להיות הבעיה ?
היי ענת,
השתמשת באותה גודל כוס למדידת הקמח והסודה?
במקרה כזה צריך להוסיף עוד קמח.
בכל אופן, בעקבות התגובות שיניתי לשליש כוס סודה (למרות שהכנתי שוב ויצא לי בסדר).
היי,
אפשר לעשות אותן גדולות יותר?
אפשר אבל יכול להיות שהן יהיו פחות פריכות.
הי,
הבצק יצא לי מאוד דליל.
השתמשתי באותה הכוס של הקמח והסודה, אך עדיין יצא לי דליל- לא הצלחתי ליצור כדור הן יצאו לי יותר בכיוון של פיתות.
האם הייתי צריכה להוסיף עוד קמח?
היי חן,
מוזר. אם השתמשת באותה גודל כוס זה אמור לצאת בסדר. שמת כוס קמח וחצי כוס סודה, נכון?
בכל מקרה, אם זה יצא דליל צריך להוסיף עוד קמח.
שבת שלום 🙂
שלום מירב,
האם זה מספיק לערבב בכוס מים עם אבקת סודה או שזה חייב להיות מוגז?
היי אסתר,
במקרה הזה לא מומלץ לערבב מים עם אבקת סודה לשתיה. צריך להשתמש במי סודה מוגזים.
שבוע נפלא 🙂
ואייייי איזה מתכונים סוףףףףף מתה עליךךךךך עלופה מתכונים סוף תודה רבה לך
תודה דינה! שמחה שאהבת 🙂
יצא מאוד טעים! פריך וממכר. תודה רבה!
תודה רוזי, שמחה שאהבת 🙂
הבצק יצא לי ממש ממש דליל ודביק. הוספתי כחצי כוס קמח והוא עדיין דביק מידי
היי מירב,
הוא דליל בצורה כזאת שאת לא מליחה ליצור כדורים עם ידיים רטובות?
כמה סודה שמת? האם השתמשת באותו גודל כוס למדידת הקמח והסודה?