זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-32 דקות
מס’ מנות: 2 לחמג'ון
מצרכים:
לבצק:
1+3/4 (כוס + שלושת רבעי כוס) קמח לבן
חצי כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
לתערובת הבשר:
200 גרם בשר טחון
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חצי עגבניה קצוצה
כף פטרוזיליה קצוצה
כפית רסק עגבניות
תיבול לבשר: שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
–מתחילים בהכנת הבצק:
מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים חצי כוס מים פושרים ומערבבים (מתקבלת תערובת מעט יבשה ולא אחידה). מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש יש להוסיף עוד קצת מים, כל פעם להוסיף כף אחת של מים וללוש).
מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד לפחות 10-15 דקות (ככל שתשאירו את הבצק לנוח יותר זמן כך הוא יתפח יותר באפיה).
–הכנת תערובת הבשר (בזמן שהבצק נח לו 🙂 ):
מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והעגבניות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה, כפית רסק עגבניות ומתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מסירים מהאש.
הרכבת הלחמנג’ון:
מחממים תנור מראש ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ 20 ס”מ ובעובי כחצי ס”מ. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הבצקים על הנייר. משמנים כל עיגול בכף שמן זית (מורחים באופן אחיד על החלק העליון) ומניחים מחצית מתערובת הבשר על כל עיגול (את הבשר מניחים במרכז העיגול ומשאירים שוליים בצדדים של כ2 ס”מ).
מכניסים לתנור ואופים במשך 20-22 דקות.
*מומלץ להגיש עם טחינה- מתכון לטחינה.
הכנתי ויצא פשוט מושלם!
אני רוצה להכין עכשיו חומוס בשר,
נראה לך שזה מתכון שיתאים?
יש שינויים שהיית ממליצה?
היי מלי,
מה הכוונה חומוס בשר? תערובת בשר טחון עם גרגירי חומוס?
משטחים חומוס בצלחת הגשה, ובמרכז מניחים מתערובת הבשר.
(מגישים את זה לצד פיתה/פרנה בד”כ)
הבנתי. את רוצה להכין את זה בלי תערובת בשר. אפשר להכין באותו אופן.
הכנתי את הבשר לפי המתכון ויצא מאוד טעים. במקום להכין בצק השתמשתי בבצק לפיצה מצונן של ״שמרית״. יצא מעולה !!!
נראה מעולה:)
תודה שרון
אפשר להחליף את הקמח לכוסמין?
לא ניסיתי אבל מניחה שכן.
כן
אבל לא כוסמין מלא. כלומר כוסמין לבן או מעורב.
היי
האם מקפיאים עם הבשר או בלי?
לא משנה.
תודה! אין עלייך
היי אפרת!
המתכונים שלך מדהימים, קלים וטעימים אחד אחד!
מחפשת מתכון ללחניות במילוי בשר טחון,יש לך מתכון להמליץ לי?אפילו רק מתכון לבצק של הלחמניות…
תודה מראש!
היי אילה🙂
את יכולה להכין את הלחמניות האלה – לחמניות מתוקות ולוותר על הדבש ולשים כף סוכר יותר (סה”כ 4 כפות גדושות סוכר).
היי אפרת תודה רבה על המתכונים המעולים!
האם חייב לבשל את הבשר לפני שמניחים על הבצק? יש לי תערובת של בשר טחון מוכן עם כל התבלינים שאמרת שנשאר לי מהכנת קציצות, אי אפשר להניח את זה ככה על הבצק? תודה🙏
היי
מומלץ לבשל לפני אחרת הבשר יצא יבש מבחוץ ועלול להיות לא עשוי לחלוטין בפנים(:
תודה רבה
אפרת יקרה, עלה בראשי רעיון קצת אחר ללחמעג’ון: במקום בשר טחון – אסאדו מפורק. מה דעתך?
והאם לאפות הכול יחד כמו פה? או את הפיתה לבד, ואז להניח עליה את הבשר המפורק ששוחה במעט רוטב?
היי
רעיון טעים😊
מומלץ להניח את האסאדו והרוטב מעל הפיתה כי הוא עם נוזלים.
סליחה, לא הבנתי את תשובתך. גם בשר טחון מניחים מעל הפיתה. התכוונת שצריך לאפות אותה קודם? עדיין, יש בבשר המפורק נוזלים. הם לא יפריעו?
כן, תאפי את הפיתה בנפרד.
אם זה אסאדו ברוטב אני חושבת שכדאי לסנן את הנוזלים מהאסאדו לפני שמניחים מעל.
אפרת יקרה, אני רוצה להכין את המאפה עם טונה במקום בשר. האם לעשות כרגיל ואת הטונה להוסיף בסוף לתערובת הבצל-שום-רסק-תבלינים אוולאפות הכול יחד? הטונה לא תישרף לפני שהבצק ייאפה?
היי
את יכולה להחליף את הבשר בטונה- לערבב אותה עם תערובת הבצל לאחר שטיגנת, ולפזר על המאפה.
מתכון אליפות, יצא טעים ברמות עלל, הילדים עפים על זה
אני מראש משלשת כמויות 🙂
אפרת תודה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת,
אני רוצה להכין מנות אישיות. כמה מנות אישיות יוצאות מהכמויות שציינת?
תודה
היי
יוצאות כ-6-8 יחידות, תלוי בגודל.
היי אפרת, נראה מעולה ואני רוצה להכין לבופה יום ההולדת של הבן, אפילו כמנות אישיות. האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? כמה זמן נשמר בהקפאה? לפני/ אחרי אפייה? תודה רבה!
היי,
ניתן לאפות מראש ולהקפיא. מומלץ לשמור כשבועיים במקפיא.
בהצלחה!
תודה! ואחרי זה חימום בתנור? על כמה מעלות ממליצה?
מומלץ לחמם על 170-180 מעלות(:
האם אפשרי לעשות עם חזה עוף ?
והאם זה יהיה טעים על הפלטה ?
אפשר להכין עם חזה עוף.
גם לאחר חימום על הפלטה יהיה טעים, רק שהחימום הזה עלול לייבש אותו מעט.
תודה רבה על המענה המהיר
אין על המתכונים שלך
שמחה לשמוע🌺
הי ,
תודה רבה יצא לי ממש טעים!!
על איזה תוכנית אפיה זה צריך להיות?
אני רוצה להכין שוב וחשוב לי לדעת מדויק.
שמחה מאד שיצא מוצלח!
אפשר לאפות על טורבו ואפשר בתכנית קו עליון ותחתון- לבחירתך.
אפשרת להכין על מחבת?
לא ניסיתי, יתכן ואפשר.
היי, תודה רבה על המתכון:)
כתבת שככל שהבצק ינוח יותר זמן כך הוא יתפח באפייה אז בעצם עדיף להתפיח יותר זמן, או להפך?
אשמח לתשובה מהירה, שוב תודה!
היי,
חשוב להקפיד על התפחה טובה ולא קצרה מדי, אך לא להתפיח יתר על המידה (לא יותר מ45 דקות). התפחת יתר פוגעת במרקם, בטעם ובמראה(:
הכנתי ויצא ממש ממש טוב! תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
יצא מושלם כמו תמיד האתר שלך נותן חשק לבשל כל יום נכנסת חחחח
שמחה שיצא מוצלח, ועוד יותר שאת נהנית מהאתר❤
תודה שחזרת לשתף😊
אפשר להכין מקמח כוסמין?
היי,
אפשר, המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר כבד.
המתכון הוא לפי כוס חד”פ או מידה של 250 מ”ל?
היי
כל המתכונים נמדדים בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל, גם כוס חד”פ לשתייה חמה מתאימה.
מתכון נהדר, עשיתי כבר כמה פעמים, יצא מושלם!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
יצא מושלםםם!!!
תודה !!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
הבשר צריך להיות מוכן לגמרי לפני שמכניסים לתנור?
היי,
הבשר אמור להיות עשוי לפני האפייה (יש לבשל עד שינוי הצבע של הבשר).
יצא מעולה, מתכון מדויק ופשוט
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף❤
יצא מושלםםםםם
תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
יצא מעדן!
תודה על כל המתכונים שתמיד יוצאים טעימים.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
יש אפשרות להחליף את הפטרוזיליה? (או לוותר עליה?)
תודה רבה
היי,
אפשר להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה או כל עלי תבלין שאוהבים. אפשר גם לוותר.
הי, יש אפשרות לדעתך להכין בגרסה ללא גלוטן?
היי שירן,
אפשר להכין עם קמח שמרים ללא גלוטן, אבל כמובן שזה לא יהיה אותו דבר…
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא❤
ואווווווווווו
איזה מתכון אלוף!!!
פשו טעים!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
ניסיתי היום, הקטנים קראו לזה “פיצה”.
היה טעים וקליל ממש!
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף נוי❤
היי אפרת
הכנתי את המתכון המעולה שלך-בשר טחון ופטריות ברוטב צהוב ונשאר לי ממנו,חשבתי לנצל את השאריות ולאפות את זה על הלחמנג’ון.ילך?
תודה מראש!
היי אפרת,
אפשר לנצל את הבשר ללחמג’ון, רק חשוב שלא יהיה הרבה רוטב בתערובת הבשר.
היי אפרת,
מתכון מושלםםםם
יצא טעים, כולם זללו 🙂
תודה על האתר המדהים, משתמשת בו המון !!!
שמחה ממש שאהבתם את המתכון! תודה לך אורית על השיתוף🌺
שלום אפרת:)
הבשר בתיבול הזה מתאים גם לקונכיות בצק?
היי חני,
כן(:
תודה רבה!
עשיתי בסוף אמפנדס וזה נראה ממש טוב:)
שמחה ממש לשמוע!
היי
נראה ממש טוב! הבשר לא מתפורר מעל הלחם? כאילו הוא מתחבר אליו?
היי,
הבשר מתחבר לבצק בזכות השמן ששמים לפני…😊
יצא מדהים כמו כל המתכונים שלך
תודה רבה
נראה מעולה 🙂
תודה דביר
היי אפרת,
הפעם אין לי זמן להכין בצק.
אפשרי להכין את התערובת ולאפות על פיתה? אם כן, איך?
אודה לתשובה מהירה…רוצה להכין עכשיו.
מתנצלת, ראיתי עכשיו.
כן, אפשר לאפות על פיתה 🙂
יש לאפות פחות זמן. לדעתי 5-8 דקות.
היי אפשר בבקשה מתכון לקילו קמח?
ואיזה אפשרויות יש במקום בשר?
היי יפעת, אם לא תרצי עם בשר תוכלי להכין את ה-מתכון לפוקצ’ה ביתית על אותו בסיס של בצק ובנוסף תוכלי למצוא רעיונות טעימים לתוספות 🙂
קילו קמח לחם או קמח לבן
2 כפות ושליש שמרים יבשים (26 גרם)
2 כפיות סוכר
2 וחצי כוסות מים (600 מ”ל)
6 כפות שמן זית (60 מ”ל)
2 כפיות מלח
אשמח לקבל מתכון גם לבשר בשביל קילו קמח
למילוי:
800 גרם בשר טחון
4 בצלים קטנים קצוצים
8 שיני שום
2 עגבניות קצוצות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפיות רסק
תיבול:
כפית ושליש מלח, 4 כפיות שטוחות פפריקה, כפית ושליש כמון, שליש כפית פלפל שחור.
שוב חזרתי לאתר שלך אפרת היקרה
שוב התפעלתי מהקלילות במתכונים שלך
ןהתוצאה הייתה טעימה כל כך שלא הספקתי לצלם…יאמי
תודה שוב
תודה זהבה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח🌸
היי אפרת. תודה על האתר המדהים, הכנתי כמות משולשת, חלק עם חצילים וחלק עם טונה במקום בשר, ויצא מדהים!! הילדים עפו על זה, ולא השאירו זכר.
נראה מעולה 🙂
תודה יעל
הי אפרת,
תודה על אתר מדהים
אפשר לוותר על העגבניה?
כן.
הי אפרת, מ ת ה על המתכונים שלך!
יש דרך לעשות את זה ללא גלוטן?
היי אביב,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין את זה עם קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו רגיל או תמי.
יכול להיות שאפשר להכין את הבצק מהמתכון הזה פוקצ’ה ללא גלוטן.
הי, כשאני מחפשת מתכון כלשהו, באופן אוטומטי אני נכנסת לאתר שלך. מודה לך על מתכונים נפלאים. אני רוצה להכין לעשרים איש, מה הכמויות בבקשה?
היי יפה,
אני מניחה שאם תכיני קילו בצק, זה אמור להספיק. זה יוצא 8 יחידות.
אלה הכמויות לקילו:
לבצק:
7 כוסות קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים
8 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
לתערובת הבשר:
1 ק”ג בשר טחון
3 בצלים בינוניים קצוצים
8 שיני שום קצוצות
2 עגבניות קצוצות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
תיבול לבשר: 2 כפיות שטוחות מלח, 3.5 כפיות פפריקה מתוקה, כפית וחצי כמון, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
יום נפלא 🌺
הכנתי ויצא נדירררר
נראה מעולה!
תודה מלי
היי אפרת,תודה רבה על האתר המעולה שלך אנחנו משתמשים בו המון!
אני רוצה להכין גם חלות לשבת (מתכון שלך כמובן), אפשר להכין את הלחמג’ון מאותו בצק?
מניחה שכן.
שבת שלום 🌺
יצא מדהים!
תודה על מתכון נפלא
שמחה לשמוע 🙂
תודה ורד
יצא ממש טעים!!!
תודה רבה!!
נראה מעולה!
תודה חני 🙂
היי, הכנתי עכשיו ויצא מעולה!
אני רוצה להגיש את מחר בערב.. איך כדאי לשמור? במקרר או במקפיא? (אחמם על הפלטה..)
תודה!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אם זה למחר אפשר לשמור במקרר. יש לעטוף היטב או לשים בקופסה סגורה.
מצטרפת לשאלה
כפי שהשבתי- אם את צריכה את המנה למחר תשמרי מקרר, ואם לזמן ארוך יותר- במקפיא(:
מתכון ליגההההההההה
תודה רבה רבה אין מילים על האתר
שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה
תודה
מתכון נוסח מובן ומדויק מה שנתן אומץ לנסות. והינה, הצליח לי.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף!
תודה רבה רבה יצא מעולה! אנחנו ממש נהנים מהאתר שלך ומשתמשים בו המון! תודה לך!
תודה חיה, כיף לשמוע ❤️
היי אפשר לשים קמח תופח במקום השמרים? או קמח רגיל עם אבקת אפיה במקום שמרים?
היי חגית,
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על השמרים. קמח תופח לא ייתן תוצאה מספיק טובה.
אימלה ואבאלהההה איך יצא לי טעים תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת, יצא טעים מאוד!
איזה כיף שיש את האתר שלך 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה ❤️
מתכון קל ופשוט ויוצא מעולה👌👌תודה😊
תודה מיכל 🙂
יש רק התפחה אחת? אם שמה במקרר למחר בבוקר ואז מחר מוציאה וישר מכינה
כן 🙂
היי
האם אפשרי להכין את הבצק מקמח שמרים (כמו של אסם שמיועד לפוקאצ’ה ודברים בסגנון)?
כן אפשר (כמובן שיש לוותר על השמרים).
יצא ממש טעייייייייים
תודה
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת, בהחלט מתכון מעולה.
מה שכן- הבשר דיי התייבש לי כאשר אפיתי בתנור. אני רוצה להכין מחר שוב. מה לעשות כדי זלא יתייבש? אפיתי בהתאם לזמן שאמרת. האם עדיף רק לבשל את הבשר ואחרי שהבצק אפוי לשים אותו עליו? תודה.
כן, אפשר להוסיף את הבשר המבושל לבצק אחרי האפיה.
איך להוסיף את הבשר אחרי האפיה שלא יפול? אני רוצה להכין ולהקפיא איך הכי טוב לעשות עם הבשר? וכן האם אפשר עם חזה עוף טחון גם?
אם מוסיפים את הבשר אחרי אפיה אז הוא לא יכול להיות יציב.
אם הבשר מתחיל להשחים אפשר להוריד את התבנית לשלב תחתון יותר בתנור.
אפשר להקפיא לפני אפיה: להדק את הבשר לבצק, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. יש להפשיר על השיש לפחות כשעתיים לפני האפיה.
אפשר להקפיא גם אחרי אפיה וקירור.
אפשר להכין עם חזה עוף טחון אבל יותר טעים עם בשר טחון.
מתכון ממש מנצח פשוט קל מוסבר בצורה טובה ונכונה בלי קשקושים והמידות לא 100 גרם ולא חצי גרם אלא מידות שאנחנו העמך מבינים …..יצא פצצות לגבות הטעם של זה עדיין משחק לו בתוך נקבוביות הטעם בחלל הפה ….כיף ממש כיף
שמחה שאהבת 🙂
תודה
היי אפרת.
אני מכינה את הלחמג’ון הרבה מאד. הוא טעעעעייייםםם!!!!!!!!!!
נראה לך מתאים להכין את הבצק גם לפוקצ’ה חלבית?
כן 🙂
ערב טוב
אפשר כמויות לחצי קילו בשר
תודה
לבצק:
3.5 (שלוש וחצי) כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס מים פושרים
4 כפות שמן זית
כפית מלח
לתערובת הבשר:
500 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
עגבניה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף רסק עגבניות
תיבול לבשר: כפית שטוחה מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, מעט פלפל שחור
יצא מעולה(כרגיל:)ממליצה להכפיל כמויות מראש
תודה רחלי 🙂
הי אפרת, נראה מתכון מעולה. האם מתאים להחליף את הסוכר בדבש/סילאן/מולסה? תודה!
כן.
שלום אפרת הכנתי אישיות יצא נדיר!!!!
תודה לך שחזרת לעדכן!
יום מקסים 🌷
הי אפשר להכין מקמח כוסמין??
כן אפשר.
היי!
המתכון מעולה .הכנתי שבוע שעבר ויצא מדהים .
כמה כפות שמרים טריים אני צריכה לשים במקום שמרים יבשים אם אני רוצה להכין את המתכון כפול??
היי אפרת,
מדובר בשמרים טריים בגרגירים (לא בקוביה)? אם כן אז לכמות שבמתכון יש לשים כף וחצי (12.5 גרם).
אם את מכפילה כמויות אז יש לשים 3 כפות שמרים גרגירים (25 גרם).
עשיתי אישיות.יצא מושלםם!!
נראה מעולה 😍
יש לי בעיה, אני ממשש ממש שונאת שמן זית… מרגישים את הטעם של השמן זית בבצק?? כבר קרה לי שהכנתי לחם שום (מתכון מאתר אחר) שכל הרוטב שלו עם שמן זית ופשוט הכל הלך לפח כי לא יכלתי לטעום את השמן זית!!!
את יכולה להשתמש בשמן זית בטעם מעודן או לשים שמן קנולה.
את יודעת שיש אינספור סוגים וזנים של זיתים שיוצרים שמני זית שונים?
יש אינספור זנים עדינים מאוד בלי טעם של שמן זית.
האם ניתן להכין את הבצק והבשר יום קודם ורק למחרת להרכיב ולאפות?
אפשר. את הבצק יש לשים בקערה גדולה, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.
מתכון מעולה וקל. תודה רבה 🙂
תודה כנרת, שמחה שאהבת 🙂
היי, האם אפשר להכין לשבת ולחמם על הפלטה או שזה יתייבש?
אפשר. הבשר אולי יהיה קצת פחות עסיסי אבל זה לא נורא.
ערב טוב תודה רבה רבה על מתכונים מושלמים
את מסדרת לי כל חג
רציתי לדעת בבקשה האם אני יכולה להכין הכול בבוקר ולאפות רק בערב?
אני רוצה להכין כזה במנות אישיות ולהקפיא. מה ניתן לעשות כדי שהבשר ידבק יותר לבצק?
כדאי להדק את הבשר לבצק.
יצא מדהים!!!
נראה מעולה!
תודה אסתי 🙂
תודה רבה
יצא מעולה ומלא מחמאות..
לטעמי כמויות המלח היו קטנות, אני הוספתי מעט בעיקר בבשר.
כמו כן הוספתי מעט (שליש כפית) סוכר לבשר.
תודה גם על שאר מתכונים שימושיים..
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
יצא מעולה! הבצק ממש טעים וכבר שוקלת להכין איתו גם פיצה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירלי
ואו יצא מהממם שידרגתי את המנה עם חצילים מטוגנים יצא מדהים ושיבחו את המנה ברמות לא הפסיקו לדבר איתה
נשמע מעולה עם חצילים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום,
ישלך משהו כזה עם חזה עוף??
היי אפרת,
אם הכוונה לחזה עוף טחון אז אפשר להכין את זה עם עוף טחון במקום הבשר.
היי, אפשר להשתמש בפטרוזיליה יבשה? אם כן כמה לשים? ובמקום רסק עגבניות אפשר עגבניות מרוסקות? תודה!
היי מיטל,
אפשר לשים חצי כפית פטרוזיליה יבשה.
שימי כף עגבניות מרוסקות במקום כפית רסק.
יום נפלא 🙂
היי, הכנתי וזה היה טעים אבל הבשר לא נדבק לבצק.
למה?
היי ענת,
הבשר לא חייב להדבק לגמרי לבצק.
שבוע נפלא 🙂
היי, יש לי רק קוביית שמרים. איך זה משפיע על התהליך?
היי קרן,
אפשר להשתמש ברבע קוביה (12.5 גרם). יש לפורר את השמרים ולערבב עם חצי כף סוכר עד לקבלת מרקם של משחה ואז להוסיף רבע כוס מים ולערבב. להניח בצד ל10-15 דקות עד שהתערובת תוססת ונוצר קצף עדין ואז להשתמש בזה למתכון. יש לזכור להפחית מהמתכון חצי כף סוכר ורבע כוס מים.
יצא ממש טעים!
נכנס לספר המתכונים שלי (:
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
היי, תודה על המתכונים הטעימים!
אפשר לשים את הבשר בתוך הבצק ולקפל לצורת ירח?
לא ניסיתי. אני מניחה שכן רק מומלץ לרדד לא עבה מידי.
ערב טוב!
רציתי לשאול אם אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין?
אני חושבת שכן.
קודם המתכונים טעימים אין מילים אני כל הזמן בודקת באתר לפני שאני מכינה, רציתי לשאול זה משנה הסדר בהכנת הבצק?
היי רונית,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
במקרה של בצקים שמכינים משמרים חשוב לעבוד לפי הסדר.
חג שמח!
יצא מעולה התפחתי את הבצק יותר מ- 10 דקות , כך מקבלים פריכות משגעת .
תודה רבה על מתכון מנצח 🙂
תודה רחל 🙂
יצא מדהים לא נשאר כלום תודה רבה על כל המתכונים המושלמים
תודה שפרה, שנה טובה 🙂
יצאו לי 2 עיגולים קוטר 20
אבל העובי ממש דק
וחיכיתי עשרים דקות שיתפח
זה בסדר?
איזה עובי רידדת את הבצק ואיזה עובי זה יצא אחרי האפיה?
וואו יצא מעולה הכפלתי את הבצק !!
נראה מעולה! תודה רון על השיתוף 🙂
טעים בטרוף! כולם כל כך נהנו
בצק מצוין!
הכנתי 500 גרם בשר
והכפלתי את הבצק,
ונשאר לי עדיין מהבשר
הכנתי היום שוב בצק
כפולה כפולה
תודה רבה על מתכון מעולה !!!
שמחה מאוד שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🙂
יצא לי ממש טעים כולם טרפו כולל הילדים…
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי רוצה להכין כעת, מה הכמויות לחצי קג בשר? תודה
היי לינור,
לכמות של חצי קילו יש להכפיל את כל הכמויות ב-2, כולל של הבצק.
יצא לי מושלם ועשיתי גם חלק בורקסים עם בשר פשוט טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאור ויום מקסים
אני מבשלת מלא..ולפי דעתי זה המתכון הכי טעים שהכנתי ואכלתי!!!
איזה טעמים בפה!
גרף מלא מחמאות
איזה כיף לשמוע!
תודה קרן ויום מקסים 🙂
אפשר להשתמש בקמח תופח? ואם כן, האם זה משנה משהו במתכון?
היי נורית,
רק אם אין לך קמח רגיל וכמובן לא לוותר על השמרים.
אין שינוי במתכון.
היי מה נשמע ? המתכונים שלך מככבים אצלי!
רציתי להכין רק את הבצק בלי הבשר. מה אפשר לשים מעל? חצילים? שום? תודה
היי רעות,
אפשר לשים חצילים קלויים מעל (זאת אומרת חצילים קלויים שכבר טוגנו או נאפו). מומלץ לערבב את שמן הזית עם 1-2 שיני שום כתושות ואז למרוח על הבצק ומעל לשים את החצילים.
שבת שלום!
היי,
יש לי שמרים טריים של שמרית,
האם אפשר להדשתמש בזה, ואם כן כמה לשים?
תודה ושבת נהדרת
היי טובה,
אפשר להשתמש ברבע קוביה (12.5 גרם). יש לפורר את השמרים ולערבב עם חצי כף סוכר עד לקבלת מרקם של משחה ואז להוסיף רבע כוס מים ולערבב. להניח בצד ל10-15 דקות עד שהתערובת תוססת ונוצר קצף עדין ואז להשתמש בזה למתכון. יש לזכור להפחית מהמתכון חצי כף סוכר ורבע כוס מים.
שבת שלום 🙂
היי…האם אפשר להכין את הבצק ביום חמישי- לשים במקרר\ בהקפאה.
להכין את המלית בשר- לשים במקרר
וביום שישי לפני שבת לאפות??
היי עדי,
אפשר להכין את תערובת הבשר והבצק מראש ולשמור במקרר (אין צורך להקפיא).
יום מקסים 🙂
בלי לאפות?
והבצק לא יהרס במקרר? =\
אם תעטפי אותו בניילון נצמד הוא אמור להיות בסדר.
היי
אמי היתה פותחת את הבצק עם שמן (מכירה?)זה אותו בצק או יש מתכון אחר?
תודה
היי בתיה,
אני לא יודעת אם זה אותו בצק בדיוק אבל את יכולה לפתוח אותו עם קצת שמן.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להכין עם קמח שבו כבר יש שמרים? אם כן אז איך?
כן מיכל, אפשר.
פשוט לשים 1+3/4 קמח שמרים ולוותר על השמרים.
אפשר לעשות את הבצק בתור בצק לפוקצ׳ה?
כן נטע, אפשר. מומלץ להתפיח יותר.
הי,
אפשר להכין זאת ביום שישי ולחמם זאת בשבת בצהריים?
כן מיכל, אפשר.
היי! הכנתי אתמול את הלחמג’ון. יצא טעים!
רק שהבצק בזמן העבודה היה דביק מאוד(הוספתי מים).
מאמצת את המתכוןץ
טיפ: תערובת הבשר יוצאת מן הכלל הזו, יכולה להתאים גם לטורטיה! טעים!
תודה רבה לך על המתכונים הנהדרים
היי יקירה,
שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן!
פעם הבאה שימי פחות מים בבצק.
יום נפלא 🙂
היי,
האם במקרה אפשר להשתמש גם בקמח מלא? זה כל מה שיש לנו בבית..תודה!
היי דנה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. צריך לקחת בחשבון שאולי המאפה ייצא קצת יותר דחוס במרקם.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי , מעוניינת להכין את התערובת הבשר
מהם הכמויות לחצי קילו בשר טחון?
תודה רבה !
היי מעיין,
כמויות לחצי קילו בשר טחון:
לבצק:
3.5 (שלוש וחצי) כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס מים פושרים
4 כפות שמן זית
כפית מלח
לתערובת הבשר:
500 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
עגבניה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף רסק עגבניות
תיבול לבשר: כפית שטוחה מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, מעט פלפל שחור
היי,האם אפשר להקפיא את זה?
היי שרית,
אני מניחה שכן, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.
האם מידת הכוס היא לפי כוס חד פעמית או כוס זכוכית מג?
היי מירה,
מידת הכוס היא לפי כוס זכוכית סטנדרטית (עם הידית) בנפח של 240 מ”ל.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה ושבוע נפלא
הי, האם הלחמג’ון האם אפשר פשוט להשתמש בקמח תופח? במקום הקמח הלבן עם השמרים?
תודה
היי מאיה,
אפשר להשתמש בקמח תופח אם זה מה שיש לך אבל לא מומלץ לוותר על השמרים. זה ישנה לגמרי את המרקם של הבצק.
יצא מעולה, תודה רבה על המתכון!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
נגלה ראשונה נשרף (התנור היה על חום גבוה)
נגלה שניה הבצק לא יצא רק אלא קשה ואולי הסיבה לכך שהזמן בתנור צריך להיות יותר קצר?
בנוסף השתמשתי בשמרים טריים ולא יבשים
הבשר יצא פצצה טעים ממש
הבצק איכזב
איפה טעיתי
היי נעמי,
לפי מה שאת מתארת התנור שלך מאוד חזק ובתנורים חזקים צריך תמיד לאפות בלפחות 10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון ולפעמים גם פחות זמן. בשתי הפעמים התנור היה מחומם על 190 מעלות והאפיה הייתה 20 דקות?
שאלה מצחיקה, אבל אשכנזיותי בוערת בי.
איך אוכלים את זה? קורעים? חותכים? או כמו שאוכלים משולש פיצה?
היי סתיו,
הכל הולך! העיקר שאוכלים 😉
איו מילילם לתאר כמה זה טעים והטחינה מתאימה בדיוק!
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון והמשך יום מעולה 🙂
היי
המתכון מתאים לכמות של 2 אנשים?
כן נועה.
יצא מעולה !!!
האם הבצק מתאים גם לחלבי – כמו פיצה וכד’
היי קרן,
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, הבצק מתאים גם לפיצה או לכל מילוי אחר.
הלחמג’ון שלך יצא ממש טעים, תודה רבה על המתכון.
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
המתכון שלך עשה לי כזה חשק שמייד רצתי להכין אותו על הבוקר יצא מעולה תודה כייף לקבל ממך מיילים
מעולה, איזה כיף לשמוע!
תודה ציפי ושבת שלום 🙂
היי.את חושבת שאפשר להכין בשישי בבוקר ולחמם לפני ארוחת שבת?
כן שרון, אפשר.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לחלק את הבצק לכמה חתיכות קטנות ולעשות דמוי בורקס?
היי הילה,
את מתכוונת שאת רוצה לסגור את הבצק כמו סמבוסק? לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
אנסה, תודה:)