זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
שקית (10 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית מלח
ביצה
שליש כוס (80 מ”ל) שמן זית
200 מ”ל גבינה לבנה/ יוגורט/שמנת חמוצה
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
רבע כוס זיתים מגולענים קצוצים
*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בעזרת כף לפי הסדר הרשום.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. מפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-50 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב ונעשה פריך. מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר לפני שפורסים אותו.
הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל
לחם גבינה, לחם זיתים, לחם יוגורט
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
שלום אפרת
אלו תחליפים יש לביצה שבמתכון?
בוקר טוב,
במקום ביצה אפשר לשים 2-3 כפות מים.
האם אפשר לוותר על השמן?
אני פשוט עושה בתבניות 30/15 ולכן מכפיל את הכמויות (4 כוסות קמח) ו2/3 כוס שמן (קנולה) נראה לי מטורף
מה נותן בעצם את המרקם הרך והאורירי ללחם? לא היוגורט? (אני שם חצי יוגורט סויה חצי משקה סויה)
פשוט בגלל בעית שמרים אני מנסה להכין לעצמי את הלחם הסטנדרטי שישמש אותי ביום יום ועדיף עם כמה שפחות חומרים ובטח בעייתיים בריאותית
מדוע זה יוצא ככה? שהחלק העליון מורם ונפרד מהחלק התחתון
ואגב, יצא טעים מאד (לא בפעם הראשונה) כך שניתן לאכול אותו ככה בלי כלום
מה עושה אותו כ”כ טעים? זה השמן?
פחות מומלץ לוותר על השמן. השמן מוסיף לטעם ובלעדיו זה ייצא קצת יבש.
היוגורט תורם למרקם.
לגבי ההפרדה של החלק העליון מהתחתון, זה לא קרה לי. מניחה שזה קשור לחומרי ההתפחה, לתבנית או לסוג היוגורט.
תודה רבה לך
פשוט השמן עושה לי צרבת מדי פעם ‘עולה לי’ מה שנקרא
שמעתי שרסק תפוחים לא ממותק הוא תחליף לשמן באפיה, ממש 1 על 1
ידוע לך על זה משהו?
האם ניסית?
לא נסיתי במתכון הזה.
אתה יכול לנסות.
וואו, יצא טעים ממש!
לא שמתי זיתים, והוספתי אבקת שום ובזיליקום יבש.
תודה על המתכון!
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
יצאה לי תערובת ממש קשה כמו בצק… האם זה תקין? עשיתי הכל לפי המתכון והשתמשתי בכוס זכוכית רגילה כמו של כל המתכונים שלך
היי,
הבלילה לא אמורה לצאת מאד נוקשה (כמו בצק ממש), השתמשת במקרה בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יחסית?
השתמשתי בגבינה לבנה ובשמנת חמוצה רגילה
מעניין… בכל מקרה את יכולה להוסיף כף- שתיים חלב לתערובת אם היא ממש קשה.
אני מניחה שכבר אפית את הלחם, האם יצא טוב או קשה ודחוס?
היי אפרת,
האם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה ואם לא מה לשים במקום?
תוכלי להוסיף בולגרית מפוררת במקום הצהובה 🙂
וצפתית,אפשר?
אני מניחה שאפשר 🙂
היי אפרת
ניתן לשים גבינה בולגרית במקום צהובה?
כן. בולגרית מפוררת.
היי,
האם ניתן במקום גבינה לשים ממרח שוקולד, על מנת שיהיה מעין עוגת שמרים שוקולד?
במידה וכן, איזו כמות של ממרח היית ממליצה לשים?
תודה מראש
היי גל,
הגבינה הלבנה תורמת למרקם ולכן אין לוותר עליה (ניתן לשים במקום יוגורט או שמנת חמוצה).
אם רוצים לשלב שוקולד אפשר לוותר על הגבינה הצהובה והזיתים ובמקום חצי כפית מלח לשים רבע כפית שטוחה ואז אפשר לצקת מחצית מהבלילה לתבנית, לפזר מעל 3 כפות ממרח שוקולד ולכסות במחצית הנוספת של הבלילה.
זה לא ייצא כמו עוגת שמרים כי אין בזה שמרים אבל זה ייצא טעים.
היי
יעבוד עם קמח ללא גלוטן
זה אמור לעבוד עם קמח תמי או כרגיל.
יצא ממש טעים !
שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור
היי אפרת,
מפאת חוסר זמן האם אפשר להכין את הבלילה בבוקר לשים במקרר ולאפות בערב?
היי לימור,
חומרי ההתפחה מתחילים לעבוד ברגע שמערבבים אותם עם נוזלים וככל והבלילה עומדת האפקט שלהם נפגע, מה שאומר שזה אפשרי אבל הלחם עלול לא לתפוח כמו שצריך ולהיות פחות אוורירי.
שאלה.
מה ניתן להכניס במקום גיבנה צהובה, שהיא מחוץ לתחום?
אפשר לשים פרמז’ן, גאודה, מוצרלה.
בלי כישורי אפיה, יצא מעולה (לחם של בוקר אחרי פסח).
גם הבת שלי צוריה התלהבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מצטערת על השאלות הרבות פשוט רוצה להכין הרבה לחמים כאלו. אם אי אפשר לאפסן במקרר כמה זמן מראש אפשר להכין לפני פורים ושעדיין יהיו טובים למשלוח?
אם אין לך אפשרות להקפיא אני ממליצה להכין יום לפני ולשמור על השיש עטוף היטב בניילון נצמד.
תודה ועוד שאלה. אני רוצה להכין לי משלוחי מנות ולא יהיה לי מקום בפריזר. האם אפשר להכין מראש ולהשאיר במקרר? עד כמה זמן מראש?
במקרר הלחם יכול קצת להתייבש לכן פחות מומלץ.
האם יעבוד עם קמח לחם?
כן.
יצא לי מעולה.איזה כיף.
שמחה שאהבת 🙂
תודה מלי
מתכון מעולה,תודה רבה!
רציתי לשאול אם אפשר לשים סודה לשתיה במקום אבקת אפיה?
היי רחלי,
עדיף לשים אבקת אפיה.
יצא לי מאוד טעים!השתמשתי בגביע גיל 3% במקום יוגורט
הוספתי מעט אגוזים קצוצים ו3 שיני שום קצוצות מעט פטרוזיליה ובזיליקום יבש.
למעלה פיזרתי שומשום וקצח
שמתי בתבנית של אנגליש קייק
כשהוצאתי מהתנור כיסיתי במגבת לשמר לחות.יצא מושלם
תודה!!
והכי חשוב לי לדעת-כמה קלוריות הכיכר הזו??
היי איילת,
הכי חשוב זה שיצא טעים (עזבי את הקלוריות בצד 😉 )
זה יוצא כ-2000 קלוריות לכל הלחם (כ 280 קלוריות ל- 100 גרם).
הי אפרת יש לי יוגורט עיזים שכתוב עליו
150 גרם זה בסדר? תודה
זה פחות מהכמות הנדרשת. תוסיפי עוד כרבע כוס חלב או מים.
טוב, זה פשוט מדהים! מי היה מאמין שכל כך קל להכין לחם בבית?! עשיתי עם קמח כוסמין אז אפילו לחם בריא!
תודה תודה תודה
מעולה 🙂
תודה לך!
עשית עם קמח כוסמין מלא או כוסמין לבן?
יצא מעולה! הכנתי מקמח כוסמין והוספתי גרעיני חמנייה. האם להשאיר בחוץ או במקרר?
מעולה 🙂
בגלל שאנחנו בימים קרים אפשר לעטוף היטב ולשמור בחוץ. אם הלחם מתחיל לאבד מטריותו אפשר לחמם אותו (או רק פרוסה אחת) לפני שאוכלים.
וואו.
עשיתי מכוסמין בלי זיתים ובלי גבינה צהובה. טעים לא נורמלי אי אפשר לעצור.
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, הלחם נראה מעולה. שאלתי היא האם אני יכולה להכין אותו ולהקפיא אותו ולהוציא כשנרצה לאכול?
תודה רבה והבלוג שלך גרם לי להתמכר אליו .
כן, אפשר להקפיא.
המשך יום מקסים 🙂
תודה רבה רבה. מקווה שיצא לי טעים ויפה. ואני ממש מכורה לבלוג שלך .
יצא מושלם וטעים מ-א-ד!
הכנתי עם קמח כוסמין והוספתי 3 כפות של אגוזים קצוצים. הספקתי להכין כבר פעמיים ותמיד מתחסל מהר…
שאלה: האם אפשר לשים יוגורט עם פרי במקום גבינה? תודה מראש!
שמחה שיצא טעים 🙂
מניסיון שלי יוגורט עם פרי משחיר באפיה וגורם לצבע של המאפה להיות אפרפר.
יום מקסים 🌷
היי אפרת,
אפשר להחליף זיתים בעגבניות מיובשות?
עכשיו באמצע ההכנה אני רואה שאין לי זיתים
תודה רבה
היי אפרת
בטלי את שאלתי כי כי ענית לי על זה כבר
תודה רבה 💚
כמה זה 200 מ”ל בגרמים????
במידות של קופסת גבינה
היי רחל,
שימי 200-250 גרם גבינה לבנה. תתחילי ב200 גרם ואם במקרה התערובת יוצאת קצת יבשה תוסיפי עוד 50 גרם.
היי אפרת,
נראה לך שיהיה טעים להוסיף מעט קצח לבלילה?
והאם יש לך רעיונות מבחינת תוספות ללחם…
אני מכינה את המתכון הרבה פעמים ורציתי לגוון קצת…
תודה רבההה ☺
היי דקלה,
לבלילה פחות אבל אפשר בהחלט לפזר קצח מעל הבצק.
אפשר להוסיף לבלילה צימוקים, אגוזי מלך קצוצים גס, בצל מטוגן, שום כתוש, עגבניות מיובשות חתוכות.
רעיונות מעולים…
אנסה בהחלט
תודה רבה..🌷
רציתי משהו קליל ומהיר להכין לבעלי כשהוא חוזר מהעבודה וכמו תמיד המתכונים שלך לא מאכזבים והכי מעולים..בעודו מתענג על הלחם וגם אני..😉 הייתי חייבת לרשום תודה על אתר מופלא..
שמחה שנהניתם!
תודה דקלה וערב נעים 🙂
מתכון מפתיע קל טעים פריך אפוי היטב מבפנים ואפילו תופח גם בלי כל התהליך עם השמרים. שדרגתי ללחמניות עגולות עם שומשום.
נראה מעולה 🙂
תודה נורית ויום נפלא
היי רציתי לדעת כמה קלוריות יש בלחם הזה מכיוון שהוא בלי שמרים הוא פחות עתיר קלוריות?
היי שירן,
הלחם כולו מכיל בסביבות 2000 קלוריות.
תודה רבה על מתכונים מעולים.
שאלה: אפשר להכין הלחם בלי בכלל מוצרי החלב? כלומר רק: קמח, א.אפיה, מלח, שמן, וביצה?
תודה
ליאת
היי ליאת,
הגבינה/יוגורט הם מה שתורם למרקם לכן לא כדאי לוותר עליהם.
את יכולה להכין במקום את הלחם מקמח מלא שהוא עם שמרים אך ללא מוצרי חלב. אפשר להכין אותו גם מקמח רגיל במקום קמח מלא.
הי אפרת, אשמח למידות ל3/4 אינגלישקייק.
עשיתי תמאפינס תפוזים והוספתי להם קוקוס ויצא נהדר ממש טעים!!
היי שירן,
כוס ושליש קמח רגיל
כפית ושליש אבקת אפיה
שליש כפית מלח
חצי בלילה של ביצה גדולה
רבע כוס שמן זית
130 מ”ל גבינה לבנה/ יוגורט/שמנת חמוצה
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
1-2 כפות זיתים מגולענים קצוצים
*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
*אני מניחה שזמן האפיה עשוי להתקצר ל 30-40 דקות.
היי אפרת, היו לי קצת ספקות לגבי המתכון (וזאת לראשונה עם מתכונים שלך) כי אני אופה בעיקר מקמח מלא אבל החלטתי להעיז… החלפתי לקמח מלא תופח + 1 שקית א. אפיה, הוספתי עוד ביצה למתכון וחצי כוס שמן זית במקום שליש, השתמשתי רק בגבינה לבנה וזיתים (כי לא היתה לי צהובה) ויצא מ ע ו ל ה ! הלחם רך ומושלם , להבא אשאיר לאפיה למשך 5-10 דק’ נוספים כי אני אופה באלומיניום וכדאי לחכות עד שהלחם יתקרר לחלוטין לפני שאוכלים
תודה על מתכון קל וטעים לימים שאין לי כוח ללוש…
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
חבל שלא ניתן להעתיק את המתכונים, להעבירם לדף וורד ולהדפיסם.
ואולי ישנה אפשרות כזו ואני לא יודעת?
היי חגית,
אפשר להעתיק את המתכון דרך אפשרות ההדפסה.
שלום, האם ניתן לשים קמח מלא במקום?
לא ניסיתי. לדעתי כדאי לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח לבן כדי שהלחם לא ייצא דחוס מידי.
במידה והתערובת תצא יבשה (כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים) יש להוסיף עוד קצת גבינה לבנה/יוגורט.
בהצלחה 🙂
האם אפשר קוטג’ במקום גבינה לבנה?
אני מניחה שכן.
היי אפרת,
כמה כפיות יש בשקית אבקת אפייה? (אני לא בארץ)
והאם הטעם שלה לא מורגש בלחם?
תודה מראש!
היי אור,
שקית אבקת אפיה מכילה 10 גרם = 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
הטעם לא אמור להיות מורגש כל כך בלחם.
לא האמנתי שייצא מזה לחם, אבל יצא ואפילו לחם טעים!
תודה על מתכון מעולה
תודה אור, שמחה שיצא טעים 🙂
הי ,
ראשית תודה רבה על המתכונים המוצלחים שלכם .
שאלה ; אני מחפשת מתכון ללחם עם קמח כוסמין ללא שמרים וללא מוצרי חלב . האם אפשר להוסיף טחינה במקום ?
תודה על העזרה
בברכה
אתי
היי אתי,
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כוסמין.
לגבי מוצרי החלב, זה מה שנותן את המרקם במיוחד כשאין שמרים. לגבי טחינה, לא ניסיתי.
הכנתי אתמול בערב. קלי קלות וטעים טעים:)
תודה!!
תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים
שלום.
יש לי קופסא גדולה של גבינה 850 גרם.
כמה כפות אני צריכה לקחת בשביל 200?
תודה רבה!
היי רבקי,
שימי 8 כפות גבינה לבנה.
הי אפרת יקרה
אני רוצה לנסות להכין בגירסה ללא גלוטן ובלי קשר רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה והזיתים?
תודה ושבוע טוב 🙂
היי תמר,
לא ניסיתי להכין את הגרסה ללא גלוטן אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל.
אפשר לוותר על הגבנ”צ והזיתים (למרות שהם מוסיפים טעם).
שבוע נפלא 🙂
הי אפרת יקרה
הכנתי עם קמח כרגיל גבנ”צ וזיתים והכול, יצא טעים רק נאפה לי מאוד מלמעלה ולא ככ בפנים, וגם יצא מרקם עוגתי אורירי כזה, לא יודעת אם ככה זה אמור לצאת.
גילוי נאות 🙂 אני משתמשת בטוסטר אובן אולי זה משנה את זמני האפייה ואת החום הדרושים.
נראה לי שאפרוס את הלחם ואאפה עוד קצת.
תודה על המתכונים והתשובות המהירות והיחס האישי. אין עלייך… 😉
אני מניחה שזה קשור לאפיה בטוסטר אובן.
בגלל שזה לחם שהוא ללא שמרים המרקם שלו קצת יותר עוגתי.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת, האם לדעתך אפשר להחליף את הגבינות בגבינות סויה? תודה מראש
היי אפרת,
האמת שלא יצא לי עדיין לנסות כך שאני לא יודעת איך זה יוצא מבחינת המרקם והטעם.
המתכון פשוט ממש ויצא מעולה!!!
רציתי לדעת אם אפשר להכין יום קודם או אפילו להקפיא ?
תודה
היי שושי,
שמחה שיצא טעים.
אפשר להכין יום קודם ואפילו להקפיא (רק חשוב לעטוף היטב).
אם מכינים יום לפני, מומלץ להכניס כמה דקות לתנור חם כדי להחזיר ללחם את הפריכות.
יום נפלא 🙂
האים ניתן להחליף בקמח אורז/חומוס?
היי סמדר,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אני מניחה שזה ייצא די דחוס ו/או יבש וכדאי אולי לעשות שילוב של קמחים כדי לקבל תוצאה מוצלחת, לדוג’ כוס קמח תירס+כוס קורנפלור או כוס קמח אורז+ כוס קמח קונדיטור או כוס קמח חומוס + כוס קמח קונדיטור.
שלום רב, שמי עדי ואני אבא לתאומים בני 3. חיפשתי משהו פשוט וטעים ושמח שמצאתי את המתכון.
שאלה: לקח לי הרבה פחות מ-50 דקות. בערך 35 דקות.
למה לדעתך והאם יש לזה משמעות?
בכל מקרה, יצא ממש טעים !
תודה רבה 🙂
היי עדי,
קודם כל שמחה שיצא טעים 🙂
אם הלחם היה מוכן מבפנים זה בסדר.
באיזה סוג תבנית אינגליש קייק השתמשת?
הכנתי את הלחם ויצא מושלם
תודה רבה
באמת מתכון קל ומוצלח
אני עשיתי בחצי לחם תוספת של שום
כתשתי שיני שום טרי ערבבתי עם שמן זית ובעזרת כפית הכנסתי בתוך הבצק.
יצא ממש טעים תודה רבה
נשמע מעולה 🙂
תודה רחל שחזרת לעדכן וערב נעים.
שלום אפשר להכין לחם כזה בלי מוצרי חלב
היי רותי,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים במקום היוגורט קצפת צמחית/ריץ’ ולוותר על הגבנ”צ.
אם תחליטי לנסות ממליצה לשים תחילה חצי מיכל (כ125 מ”ל) ולהוסיף יותר בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.
יום נפלא 🙂
תודה על המתכון!
הכנתי עם מעט שינויים (חצי קמח מלא חצי לבן והוספתי כף או שתיים שמן זית, כי הרגשתי שחסרים לי נוזלים, ובמקום שומשום שמתי גרעיני חמנייה)
יצא מאוד טעים אבל קצת מתפורר
תודה:)
היי שרון,
שמחה שיצא טעים. זה נכון שהלחם הוא קצת פחות יציב מלחם רגיל ומעט מתפורר. הקמח המלא סופח יותר נוזלים ולכן היה נכון שהוספת עוד שמן (אפשר גם היה להוסיף עוד קצת גבינה/יוגורט).
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להשתמש בלבן?
כמו כן, מה עוד אפשר לשים כמו הזיתים? אולי בצל מטוגן? צימוקים?
היי ענת,
אפשר להשתמש בלבן באותה כמות.
במקום זיתים אפשר לשים בצל מטוגן, צימוקים, עגבניות מיובשות חתוכות, 2-3 שיני שום כתושות, צימוקים, גרעיני דלעת וכו’.
יום נפלא!
שכחתי לשאול אפשר להקפיא במידה ונשאר?
אפרת המקסימה רעיון מעולה לארוחת ערב משודרגת!ניתן לעשות מקמח מלא מנופה?מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה כדי שיהיה דיאטטי?איזה תוספת במקום זיתים?
היי שרון,
לא ניסיתי להכין מקמח מלא אבל אני חושבת שאפשר. בכל מקרה בתור התחלה הייתי כן משלבת גם קמח לבן רגיל ואם התוצאה מוצלחת אפשר פעם הבאה להגדיל את כמות הקמח המלא (בתור התחלה- כוס קמח מלא וכוס קמח לבן).
במקום גבנ”צ אפשר לשים כרבע כוס גבינת פרמזן כדי לתת טעם. אפשר גם להפחית את כמות הגבנ”צ ולשים רבע כוס.
במקום זיתים אפשר לשים צימוקים, בצל מטוגן, 2-3 שיני שום כתושות, עגבניות מיובשות חתוכות, גרעיני דלעת
אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
בהצלחה 🙂
נשמע מעולה. מזכיר מאוד את החטיפי גבינה וזיתים שלך שבדיוק הכנתי אתמול והתחסלו בשניה.
תודה שרי ויום נפלא 🙂