זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים
1 סלק בינוני מגורד
1 בצל קטן מגורד
2 שיני שום מגורדות/כתושות
2 ביצים
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם + 1/4 כוס שיבולת שועל דקה (*לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש ב 2-3 כפות קמח תפו”א).
1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן בשמן קנולה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ להניח את התערובת בצד להתגבשות למשך כ-15 דקות).
-יוצרים לביבות בעזרת הידיים (יש לסחוט מעט את הנוזלים) ומניחים על נייר אפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים את הלביבות צד ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
היי,
על איזה עוד ירקות היית ממליצה בשילוב סלק, מלבד תפוח אדמה?
קולורבי או קישוא.
תודה רבה:)
היי, האם אפשר לוותר על פירורי הלחם או קמח? להפוך לקצת יותר דיאטטי (;
פירורי הלחם סופחים את הנוזלים ומייצבים את הקציצות.
לא הייתי מוותרת לגמרי אבל אפשר להפחית לרבע כוס.
בלי מלח?
כפית שטוחה מלח. רשום במתכון:)
שלום,
הכנתי פעם ויצא מוצלח מאוד! רוצה להכין שוב. יש לי 2 חלבונים שנשארו לי ממשהו אחר שהכנתי, האם אפשר להשתמש בהם במקום 2 ביצים?
היי,
לא בטוחה אם יצא מוצלח כך.
עדיף להמיר ביצה אחת בחלבון ולשים עוד ביצה שלמה.
יש לי סלק מבושל חתוך לקוביות, אם אהפוך אותו לפירה זה יסתדר במרקם..או פשוט לחתוך חתיכות יותר קטנו.? ואולי גם עדיף לבשל את התפוא ולהפוך לפירה וככה לוותר על הביצים?
היי,
אם הסלק כבר מבושל עדיף לטחון אותו וכך גם את תפוחי האדמה. בכל מקרה אל תוותרי על ביצים.
כדאי לאפות על 190 מעלות ולשים לב שהלביבות לא נאפות יתר על המידה.
מה ז”א לטחון? איך? ולגבי התפו”א לבשל אותם לפני ולמעוך?
להכניס למעבד מזון את הירקות ולטחון, או להשתמש במועך ידני.
הי אפרת, משתמשת הרבה באתר ופעם ראשונה מגיבה
הכנתי את הלביבות תוך כדי התאמה אישית (אחרי הסתכלות בתגובות ובתשובות שלך)
המרתי את התפוא בבטטה בינונית וגזר קטן
הוספתי פטרוזיליה יבשה
ופירורי לחם ללא גלוטן
יצא מעולה – ופעם ראשונה שאני מנסה סלק
אז כל הכבוד על המתכון וההתייחסות לשאלות שמעלים פה
תודה לך
נראה מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח, ותודה לך על השיתוף❤
שלום אפרת!
כמה לביבות יוצאות מהמתכון?
כ-15 לביבות.
חנוכה שמח ❤️
אפשר להקפיא?
לא מומלץ מאחר והן מכילות תפו”א.
יש דרך אחרת חוץ מלגרד בפומפיה?
תוכלי להשתמש במעבד מזון
אפשר איכשהו להכין פשטידה? נגיד להכפיל כמויות ולשים בתבנית זה מספיק?
ואפשר להשתמש בקמח רגיל במקום תפוא?
היי מיכל,
לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).
אפשר להשתמש בקמח רגיל (:
נשמע ממש טוב!! אפשר גם לטגן? והאם
ניתן להשתמש בקמח חומוס וקמח עדשים כתומות (נגיד 2 כפות מכל 1) במקום פירורי לחם?
אני חושבת שאפשר לטגן.
לגבי הקמחים, יכול להיות, לא ניסיתי.
יש לי מלא סלק. האם אפשר להחליף ולשים 3 סלק ותפו\’\’א 1
?? בבקשה. תענו לי מהר. אני מתגרה כבר.
דווקא זה יוצא מוצלח יותר ביחס המקורי כי הסלק “מרטיב” את התערובת.
ממליצה לרשום בחיפוש “סלק” ולכל התוצאות. יש מתכונים נוספים שאפשר להכין.
הי אפרת
אני מכינה להדלקת נרות כמה סוגי לביבות ובכולן משולבים תפוחי אדמה אז מעדיפה לא לחזור לעוד תפוחי אדמה.
האם אםשר להמיר את תפוחי האדמה במשהו? קולורבי?? או שזה יצא ״בריא מדי״?🙃
או המלצה על לביבות אחרות בלי הירק הזה?
תודה!
אני חושבת שאפשר להמיר בקולורבי.
יש לך גם את המתכונים האלה:
לביבות קישואים ובטטה
קציצות קולורבי וגזר
קציצות ירק אפויות
הי אפרת, נראה מעולה.יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה בירק כלשהו או בבטטה? או לשלב אותו עם ירק כמו גזר, או עם בטטה? תודה.
אני חושבת שאפשר להמיר בגזר.
אם הצלחתי להאכיל את ילדיי סלק ובצל והם אמרו שטעים להם, המתכון מעולה!!! תודה רבה
כיף לשמוע 🙂
תודה טלי
חיפשתי מה לעשות עם סלק והכנתי את הלביבות האלו. מקודם הן יצאו מהתנור והצעתי לאחי לטעום אז הוא אומר לי אני לא אוהב סלק.. אמרתי לו שזה רוב תפוחי אדמה;) הוא אכל ואחרי כמה דקות אני שומעת אותו, וואי זה מהזה טעים הלביבות סלק האלו😅 טנקס!😙
שמחה לשמוע 🙂
תודה גיטא
הי אפרת
תודה על אתר מושלם! נעזרת בו המון 🙂
הכנתי את הלביבות, אבל סחטתי היטב את הסלק והתפוח אדמה לפני שהוספתי את יתר המרכיבים. הלביבות יצאו קצת יבשות… לא כדאי לסחוט את הירקות?
יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי הקמח תפוח אדמה?
היי,
פעם הבאה תכיני את הלביבות קצת יותר עבות ותאפי פחות זמן ממה שאפית. כ-5 דקות פחות מכל צד.
הי אפרת
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך! חבל שגיליתי את האתר רק לאחרונה.. איך אפשר לטבען את הלביבות? מה את ממליצה לשים במקום הביצים?
וגם- אני רוצה להכין את הלביבות להדלקת נרות ביום שני אחה”צ. האם אפשר להכין אותן יום לפני? אפילו יומיים לפני? ואם כן, איך כדאי לשמור אותן? (בקירור או לא) סליחה על המוני השאלות 🙂
היי סיגל,
לדעתי אם את מוותרת על הביצים אז כדאי לבשל את תפוחי האדמה ואז לגרד אותם בפומפיה, כך הם ידביקו את החומרים. אם במקרה התערובת עדיין מתפרקת עד אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח תפו”א עם כף מים.
מצרפת גם לינק למדריך תחליפי ביצים.
פחות מומלץ לאפות יום לפני אבל אם בכל זאת לא מסתדר לך להכין באותו יום אז אפשר לשמור במקרר.
היי האם אפשר להכין כפשטידה ?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
אני שניתי קצת בכמות הסלקים – שמתי 3 סלקים – יצא טעים וקריספי. תודה רבה
מעולה 🙂
תודה יעל
היי, האם אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטה?
היי לירן,
בגלל שהבטטה מאוד דומיננטית בטעם לדעתי היא תשתלט על הטעם ופחות ירגישו את הסלק.
הי,
אפשר להקפיא את בסביבות?
לא מומלץ מאחר והן מכילות תפו”א.
היי…מכורה לאתר שלך וכיף תמיד שאת עונה בסבלנות וחביבות 🙂
אני מכינה לבתי בת 10 חודשים את הלביבות
ראיתי שרשמת שעדיף פירורי לחם על קמח
גם אין לי פירורי לחם וגם בדרך כלל אני פחות אוהבת להכין לה עם זה
האם זה יהיה נורא להכין עם קמח?
ואם תרשמי שלא..אשמח לדעת כמות
תודה רבה רבה
היי דקלה,
אין בעיה להכין עם קמח. אני ממליצה להתחיל בכ-3 כפות מלאות קמח, להניח לתערובת להתייצב כרבע שעה ואם לדעתך הקציצות אינן יציבות וחסר קמח להוסיף לפי הצורך.
בהצלחה 😉
היי אפשר סלק מבושל? כי קניתי את המבושל בואקום או שזה לא טוב?
כן, אפשר.
חג שמח 🙂
אהלן,
קודם כל ממש תודה על המתכונים!הם מעולים ופשוטים:)
אם אין לי שיבולת שועל? אפשר להחליף בעוד פרורי לחם\ קמח?
כן בטח, עדיף פירורי לחם.
שבוע נפלא 🙂
ואוו! פשוט וואו!
לא ידעתי שסלק יכול להיות כל כך כל כך טעים!
ממש מדהים להכין מטעמים מדבר כל כך בריא!
תודה נחמה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!
מנה טעימה מאד בזכות הסלק, ובהחלט בריאה
תודה אדוה 🙂
האם צריך לבשל את הסלק ואת תפוא לפני?
לא, אין צורך.
יוצא מצויין
תודה אורית 🙂
היי, אחרי שהצלחתי עם המתכונים שלך אני בשוונג של איסוף מתכונים בריאים לילדים.. האם ניתן לאפות בתבניות מאפינס מסיליקון, או שכדאי לאפות כלביבות. תודה מראש על התשובה, וסליחה על ההטרדה..
מעולה! גם אני בעד כמה שיותר בריא 🙂
לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).