שום דבר לא נמצא
    >
ספרי מתכונים ב10 דקות

לביבות סלק ותפוח אדמה אפויות בתנור- מזינות וטעימות

קציצות סלק ותפוח אדמה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים

1 סלק בינוני מגורד

1 בצל קטן מגורד

2 שיני שום מגורדות/כתושות

2 ביצים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס פירורי לחם + 1/4 כוס שיבולת שועל דקה (*לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש ב 2-3 כפות קמח תפו"א).

1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן בשמן קנולה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ להניח את התערובת בצד להתגבשות למשך כ-15 דקות).

-יוצרים לביבות בעזרת הידיים (יש לסחוט מעט את הנוזלים) ומניחים על נייר אפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 30 דקות. הופכים את הלביבות צד ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה יפה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה בטטה ותרד
עוגיות קצח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מצב כפית (22:01 21.01.2020)

יש לי מלא סלק. האם אפשר להחליף ולשים 3 סלק ותפו\'\'א 1
?? בבקשה. תענו לי מהר. אני מתגרה כבר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 22.01.2020)

דווקא זה יוצא מוצלח יותר ביחס המקורי כי הסלק "מרטיב" את התערובת.
ממליצה לרשום בחיפוש "סלק" ולכל התוצאות. יש מתכונים נוספים שאפשר להכין.

Avatar
מיכל (23:07 26.12.2019)

הי אפרת
אני מכינה להדלקת נרות כמה סוגי לביבות ובכולן משולבים תפוחי אדמה אז מעדיפה לא לחזור לעוד תפוחי אדמה.
האם אםשר להמיר את תפוחי האדמה במשהו? קולורבי?? או שזה יצא ״בריא מדי״?🙃
או המלצה על לביבות אחרות בלי הירק הזה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 27.12.2019)

אני חושבת שאפשר להמיר בקולורבי.
יש לך גם את המתכונים האלה:
לביבות קישואים ובטטה
קציצות קולורבי וגזר
קציצות ירק אפויות

Avatar
מיכל (08:16 25.10.2019)

הי אפרת, נראה מעולה.יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה בירק כלשהו או בבטטה? או לשלב אותו עם ירק כמו גזר, או עם בטטה? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 25.10.2019)

אני חושבת שאפשר להמיר בגזר.

Avatar
טלי (13:35 14.09.2019)

אם הצלחתי להאכיל את ילדיי סלק ובצל והם אמרו שטעים להם, המתכון מעולה!!! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 16.09.2019)

כיף לשמוע 🙂
תודה טלי

Avatar
גיטא (20:47 28.02.2019)

חיפשתי מה לעשות עם סלק והכנתי את הלביבות האלו. מקודם הן יצאו מהתנור והצעתי לאחי לטעום אז הוא אומר לי אני לא אוהב סלק.. אמרתי לו שזה רוב תפוחי אדמה;) הוא אכל ואחרי כמה דקות אני שומעת אותו, וואי זה מהזה טעים הלביבות סלק האלו😅 טנקס!😙

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:17 1.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גיטא

Avatar
Chen k (20:59 5.02.2019)

הי אפרת
תודה על אתר מושלם! נעזרת בו המון 🙂
הכנתי את הלביבות, אבל סחטתי היטב את הסלק והתפוח אדמה לפני שהוספתי את יתר המרכיבים. הלביבות יצאו קצת יבשות… לא כדאי לסחוט את הירקות?
יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי הקמח תפוח אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 5.02.2019)

היי,
פעם הבאה תכיני את הלביבות קצת יותר עבות ותאפי פחות זמן ממה שאפית. כ-5 דקות פחות מכל צד.

Avatar
סיגל (22:08 15.12.2017)

הי אפרת
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך! חבל שגיליתי את האתר רק לאחרונה.. איך אפשר לטבען את הלביבות? מה את ממליצה לשים במקום הביצים?
וגם- אני רוצה להכין את הלביבות להדלקת נרות ביום שני אחה"צ. האם אפשר להכין אותן יום לפני? אפילו יומיים לפני? ואם כן, איך כדאי לשמור אותן? (בקירור או לא) סליחה על המוני השאלות 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 16.12.2017)

היי סיגל,
לדעתי אם את מוותרת על הביצים אז כדאי לבשל את תפוחי האדמה ואז לגרד אותם בפומפיה, כך הם ידביקו את החומרים. אם במקרה התערובת עדיין מתפרקת עד אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח תפו"א עם כף מים.
מצרפת גם לינק למדריך תחליפי ביצים.
פחות מומלץ לאפות יום לפני אבל אם בכל זאת לא מסתדר לך להכין באותו יום אז אפשר לשמור במקרר.

Avatar
מי-טל ידעי (13:02 11.12.2017)

היי האם אפשר להכין כפשטידה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 11.12.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.

Avatar
יעל (14:15 20.10.2017)

אני שניתי קצת בכמות הסלקים – שמתי 3 סלקים – יצא טעים וקריספי. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 20.10.2017)

מעולה 🙂
תודה יעל

Avatar
לירן (10:35 24.06.2017)

היי, האם אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:08 24.06.2017)

היי לירן,
בגלל שהבטטה מאוד דומיננטית בטעם לדעתי היא תשתלט על הטעם ופחות ירגישו את הסלק.

Avatar
ורד (15:38 15.06.2017)

הי,
אפשר להקפיא את בסביבות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.06.2017)

לא מומלץ מאחר והן מכילות תפו"א.

Avatar
דקלה (17:03 29.04.2017)

היי…מכורה לאתר שלך וכיף תמיד שאת עונה בסבלנות וחביבות 🙂

אני מכינה לבתי בת 10 חודשים את הלביבות
ראיתי שרשמת שעדיף פירורי לחם על קמח
גם אין לי פירורי לחם וגם בדרך כלל אני פחות אוהבת להכין לה עם זה
האם זה יהיה נורא להכין עם קמח?
ואם תרשמי שלא..אשמח לדעת כמות
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:33 29.04.2017)

היי דקלה,
אין בעיה להכין עם קמח. אני ממליצה להתחיל בכ-3 כפות מלאות קמח, להניח לתערובת להתייצב כרבע שעה ואם לדעתך הקציצות אינן יציבות וחסר קמח להוסיף לפי הצורך.
בהצלחה 😉

Avatar
אמבר (17:54 16.04.2017)

היי אפשר סלק מבושל? כי קניתי את המבושל בואקום או שזה לא טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.04.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

Avatar
יעל (12:22 19.03.2017)

אהלן,
קודם כל ממש תודה על המתכונים!הם מעולים ופשוטים:)
אם אין לי שיבולת שועל? אפשר להחליף בעוד פרורי לחם\ קמח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:29 19.03.2017)

כן בטח, עדיף פירורי לחם.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
נחמה (09:15 25.12.2016)

ואוו! פשוט וואו!
לא ידעתי שסלק יכול להיות כל כך כל כך טעים!
ממש מדהים להכין מטעמים מדבר כל כך בריא!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:57 25.12.2016)

תודה נחמה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!

Avatar
אדוה (16:30 7.02.2016)

מנה טעימה מאד בזכות הסלק, ובהחלט בריאה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:29 7.02.2016)

תודה אדוה 🙂

Avatar
קמי (14:47 20.12.2015)

האם צריך לבשל את הסלק ואת תפוא לפני?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:57 20.12.2015)

לא, אין צורך.

Avatar
אורית (12:16 19.12.2014)

יוצא מצויין

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:58 19.12.2014)

תודה אורית 🙂

Avatar
אמאשלדינו (14:46 13.11.2014)

היי, אחרי שהצלחתי עם המתכונים שלך אני בשוונג של איסוף מתכונים בריאים לילדים.. האם ניתן לאפות בתבניות מאפינס מסיליקון, או שכדאי לאפות כלביבות. תודה מראש על התשובה, וסליחה על ההטרדה..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:56 13.11.2014)

מעולה! גם אני בעד כמה שיותר בריא 🙂
לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.