שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים

1 סלק בינוני מגורד

1 בצל קטן מגורד

2 שיני שום מגורדות/כתושות

2 ביצים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס פירורי לחם + 1/4 כוס שיבולת שועל דקה (*לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש ב 2-3 כפות קמח תפו”א).

1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן בשמן קנולה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ להניח את התערובת בצד להתגבשות למשך כ-15 דקות).

-יוצרים לביבות בעזרת הידיים (יש לסחוט מעט את הנוזלים) ומניחים על נייר אפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הלביבות צד ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה בטטה ותרד
עוגיות קצח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הדס (19:27 1.07.2021)

הי אפרת, משתמשת הרבה באתר ופעם ראשונה מגיבה
הכנתי את הלביבות תוך כדי התאמה אישית (אחרי הסתכלות בתגובות ובתשובות שלך)
המרתי את התפוא בבטטה בינונית וגזר קטן
הוספתי פטרוזיליה יבשה
ופירורי לחם ללא גלוטן
יצא מעולה – ופעם ראשונה שאני מנסה סלק
אז כל הכבוד על המתכון וההתייחסות לשאלות שמעלים פה
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (19:56 1.07.2021)

נראה מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח, ותודה לך על השיתוף❤

ברכה כהן (20:03 9.12.2020)

שלום אפרת!
כמה לביבות יוצאות מהמתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 9.12.2020)

כ-15 לביבות.
חנוכה שמח ❤️

עדה סיתי (08:03 2.12.2020)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (10:30 2.12.2020)

לא מומלץ מאחר והן מכילות תפו”א.

יפית (19:40 1.12.2020)

יש דרך אחרת חוץ מלגרד בפומפיה?

מתכונים ב-10 דקות (20:43 1.12.2020)

תוכלי להשתמש במעבד מזון

מיכל:) (09:58 1.12.2020)

אפשר איכשהו להכין פשטידה? נגיד להכפיל כמויות ולשים בתבנית זה מספיק?
ואפשר להשתמש בקמח רגיל במקום תפוא?

מתכונים ב-10 דקות (10:15 1.12.2020)

היי מיכל,
לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).
אפשר להשתמש בקמח רגיל (:

ענאל (16:06 19.07.2020)

נשמע ממש טוב!! אפשר גם לטגן? והאם
ניתן להשתמש בקמח חומוס וקמח עדשים כתומות (נגיד 2 כפות מכל 1) במקום פירורי לחם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:46 19.07.2020)

אני חושבת שאפשר לטגן.
לגבי הקמחים, יכול להיות, לא ניסיתי.

מצב כפית (22:01 21.01.2020)

יש לי מלא סלק. האם אפשר להחליף ולשים 3 סלק ותפו\’\’א 1
?? בבקשה. תענו לי מהר. אני מתגרה כבר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 22.01.2020)

דווקא זה יוצא מוצלח יותר ביחס המקורי כי הסלק “מרטיב” את התערובת.
ממליצה לרשום בחיפוש “סלק” ולכל התוצאות. יש מתכונים נוספים שאפשר להכין.

מיכל (23:07 26.12.2019)

הי אפרת
אני מכינה להדלקת נרות כמה סוגי לביבות ובכולן משולבים תפוחי אדמה אז מעדיפה לא לחזור לעוד תפוחי אדמה.
האם אםשר להמיר את תפוחי האדמה במשהו? קולורבי?? או שזה יצא ״בריא מדי״?🙃
או המלצה על לביבות אחרות בלי הירק הזה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 27.12.2019)

אני חושבת שאפשר להמיר בקולורבי.
יש לך גם את המתכונים האלה:
לביבות קישואים ובטטה
קציצות קולורבי וגזר
קציצות ירק אפויות

מיכל (08:16 25.10.2019)

הי אפרת, נראה מעולה.יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה בירק כלשהו או בבטטה? או לשלב אותו עם ירק כמו גזר, או עם בטטה? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 25.10.2019)

אני חושבת שאפשר להמיר בגזר.

טלי (13:35 14.09.2019)

אם הצלחתי להאכיל את ילדיי סלק ובצל והם אמרו שטעים להם, המתכון מעולה!!! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 16.09.2019)

כיף לשמוע 🙂
תודה טלי

גיטא (20:47 28.02.2019)

חיפשתי מה לעשות עם סלק והכנתי את הלביבות האלו. מקודם הן יצאו מהתנור והצעתי לאחי לטעום אז הוא אומר לי אני לא אוהב סלק.. אמרתי לו שזה רוב תפוחי אדמה;) הוא אכל ואחרי כמה דקות אני שומעת אותו, וואי זה מהזה טעים הלביבות סלק האלו😅 טנקס!😙

אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:17 1.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גיטא

Chen k (20:59 5.02.2019)

הי אפרת
תודה על אתר מושלם! נעזרת בו המון 🙂
הכנתי את הלביבות, אבל סחטתי היטב את הסלק והתפוח אדמה לפני שהוספתי את יתר המרכיבים. הלביבות יצאו קצת יבשות… לא כדאי לסחוט את הירקות?
יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי הקמח תפוח אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 5.02.2019)

היי,
פעם הבאה תכיני את הלביבות קצת יותר עבות ותאפי פחות זמן ממה שאפית. כ-5 דקות פחות מכל צד.

סיגל (22:08 15.12.2017)

הי אפרת
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך! חבל שגיליתי את האתר רק לאחרונה.. איך אפשר לטבען את הלביבות? מה את ממליצה לשים במקום הביצים?
וגם- אני רוצה להכין את הלביבות להדלקת נרות ביום שני אחה”צ. האם אפשר להכין אותן יום לפני? אפילו יומיים לפני? ואם כן, איך כדאי לשמור אותן? (בקירור או לא) סליחה על המוני השאלות 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 16.12.2017)

היי סיגל,
לדעתי אם את מוותרת על הביצים אז כדאי לבשל את תפוחי האדמה ואז לגרד אותם בפומפיה, כך הם ידביקו את החומרים. אם במקרה התערובת עדיין מתפרקת עד אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח תפו”א עם כף מים.
מצרפת גם לינק למדריך תחליפי ביצים.
פחות מומלץ לאפות יום לפני אבל אם בכל זאת לא מסתדר לך להכין באותו יום אז אפשר לשמור במקרר.

מי-טל ידעי (13:02 11.12.2017)

היי האם אפשר להכין כפשטידה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 11.12.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.

יעל (14:15 20.10.2017)

אני שניתי קצת בכמות הסלקים – שמתי 3 סלקים – יצא טעים וקריספי. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 20.10.2017)

מעולה 🙂
תודה יעל

לירן (10:35 24.06.2017)

היי, האם אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטה?

מתכונים ב-10 דקות (21:08 24.06.2017)

היי לירן,
בגלל שהבטטה מאוד דומיננטית בטעם לדעתי היא תשתלט על הטעם ופחות ירגישו את הסלק.

ורד (15:38 15.06.2017)

הי,
אפשר להקפיא את בסביבות?

מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.06.2017)

לא מומלץ מאחר והן מכילות תפו”א.

דקלה (17:03 29.04.2017)

היי…מכורה לאתר שלך וכיף תמיד שאת עונה בסבלנות וחביבות 🙂

אני מכינה לבתי בת 10 חודשים את הלביבות
ראיתי שרשמת שעדיף פירורי לחם על קמח
גם אין לי פירורי לחם וגם בדרך כלל אני פחות אוהבת להכין לה עם זה
האם זה יהיה נורא להכין עם קמח?
ואם תרשמי שלא..אשמח לדעת כמות
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:33 29.04.2017)

היי דקלה,
אין בעיה להכין עם קמח. אני ממליצה להתחיל בכ-3 כפות מלאות קמח, להניח לתערובת להתייצב כרבע שעה ואם לדעתך הקציצות אינן יציבות וחסר קמח להוסיף לפי הצורך.
בהצלחה 😉

אמבר (17:54 16.04.2017)

היי אפשר סלק מבושל? כי קניתי את המבושל בואקום או שזה לא טוב?

מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.04.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

יעל (12:22 19.03.2017)

אהלן,
קודם כל ממש תודה על המתכונים!הם מעולים ופשוטים:)
אם אין לי שיבולת שועל? אפשר להחליף בעוד פרורי לחם\ קמח?

מתכונים ב-10 דקות (12:29 19.03.2017)

כן בטח, עדיף פירורי לחם.
שבוע נפלא 🙂

נחמה (09:15 25.12.2016)

ואוו! פשוט וואו!
לא ידעתי שסלק יכול להיות כל כך כל כך טעים!
ממש מדהים להכין מטעמים מדבר כל כך בריא!

מתכונים ב-10 דקות (09:57 25.12.2016)

תודה נחמה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!

אדוה (16:30 7.02.2016)

מנה טעימה מאד בזכות הסלק, ובהחלט בריאה

מתכונים ב-10 דקות (18:29 7.02.2016)

תודה אדוה 🙂

קמי (14:47 20.12.2015)

האם צריך לבשל את הסלק ואת תפוא לפני?

מתכונים ב-10 דקות (14:57 20.12.2015)

לא, אין צורך.

אורית (12:16 19.12.2014)

יוצא מצויין

מתכונים ב-10 דקות (12:58 19.12.2014)

תודה אורית 🙂

אמאשלדינו (14:46 13.11.2014)

היי, אחרי שהצלחתי עם המתכונים שלך אני בשוונג של איסוף מתכונים בריאים לילדים.. האם ניתן לאפות בתבניות מאפינס מסיליקון, או שכדאי לאפות כלביבות. תודה מראש על התשובה, וסליחה על ההטרדה..

מתכונים ב-10 דקות (14:56 13.11.2014)

מעולה! גם אני בעד כמה שיותר בריא 🙂
לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.