שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים

1 סלק בינוני מגורד

1 בצל קטן מגורד

2 שיני שום מגורדות/כתושות

2 ביצים

2 כפות שמן זית

1/2 כוס פירורי לחם + 1/4 כוס שיבולת שועל דקה (*לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש ב 2-3 כפות קמח תפו”א).

1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה משומן בשמן קנולה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (מומלץ להניח את התערובת בצד להתגבשות למשך כ-15 דקות).

-יוצרים לביבות בעזרת הידיים (יש לסחוט מעט את הנוזלים) ומניחים על נייר אפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הלביבות צד ואופים 10 דקות נוספות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פסטה בטטה ותרדפסטה בטטה ותרד
עוגיות קצח עוגיות קצח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
גל (17:11 30.04.2024)

היי,
על איזה עוד ירקות היית ממליצה בשילוב סלק, מלבד תפוח אדמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 30.04.2024)

קולורבי או קישוא.

avatar
גל (18:01 30.04.2024)

תודה רבה:)

avatar
ויוי (14:10 11.12.2023)

היי, האם אפשר לוותר על פירורי הלחם או קמח? להפוך לקצת יותר דיאטטי (;

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 11.12.2023)

פירורי הלחם סופחים את הנוזלים ומייצבים את הקציצות.
לא הייתי מוותרת לגמרי אבל אפשר להפחית לרבע כוס.

avatar
שיר (18:40 9.12.2023)

בלי מלח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 9.12.2023)

כפית שטוחה מלח. רשום במתכון:)

avatar
שריאל (15:17 20.12.2022)

שלום,
הכנתי פעם ויצא מוצלח מאוד! רוצה להכין שוב. יש לי 2 חלבונים שנשארו לי ממשהו אחר שהכנתי, האם אפשר להשתמש בהם במקום 2 ביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 20.12.2022)

היי,
לא בטוחה אם יצא מוצלח כך.
עדיף להמיר ביצה אחת בחלבון ולשים עוד ביצה שלמה.

avatar
שיראל (11:38 31.05.2022)

יש לי סלק מבושל חתוך לקוביות, אם אהפוך אותו לפירה זה יסתדר במרקם..או פשוט לחתוך חתיכות יותר קטנו.? ואולי גם עדיף לבשל את התפוא ולהפוך לפירה וככה לוותר על הביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:44 31.05.2022)

היי,
אם הסלק כבר מבושל עדיף לטחון אותו וכך גם את תפוחי האדמה. בכל מקרה אל תוותרי על ביצים.
כדאי לאפות על 190 מעלות ולשים לב שהלביבות לא נאפות יתר על המידה.

avatar
שיראל (00:40 1.06.2022)

מה ז”א לטחון? איך? ולגבי התפו”א לבשל אותם לפני ולמעוך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:38 1.06.2022)

להכניס למעבד מזון את הירקות ולטחון, או להשתמש במועך ידני.

avatar
הדס (19:27 1.07.2021)

הי אפרת, משתמשת הרבה באתר ופעם ראשונה מגיבה
הכנתי את הלביבות תוך כדי התאמה אישית (אחרי הסתכלות בתגובות ובתשובות שלך)
המרתי את התפוא בבטטה בינונית וגזר קטן
הוספתי פטרוזיליה יבשה
ופירורי לחם ללא גלוטן
יצא מעולה – ופעם ראשונה שאני מנסה סלק
אז כל הכבוד על המתכון וההתייחסות לשאלות שמעלים פה
תודה לך

לביבות סלק ותפוח אדמה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 1.07.2021)

נראה מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח, ותודה לך על השיתוף❤

avatar
ברכה כהן (20:03 9.12.2020)

שלום אפרת!
כמה לביבות יוצאות מהמתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 9.12.2020)

כ-15 לביבות.
חנוכה שמח ❤️

avatar
עדה סיתי (08:03 2.12.2020)

אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 2.12.2020)

לא מומלץ מאחר והן מכילות תפו”א.

avatar
יפית (19:40 1.12.2020)

יש דרך אחרת חוץ מלגרד בפומפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 1.12.2020)

תוכלי להשתמש במעבד מזון

avatar
מיכל:) (09:58 1.12.2020)

אפשר איכשהו להכין פשטידה? נגיד להכפיל כמויות ולשים בתבנית זה מספיק?
ואפשר להשתמש בקמח רגיל במקום תפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:15 1.12.2020)

היי מיכל,
לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).
אפשר להשתמש בקמח רגיל (:

avatar
ענאל (16:06 19.07.2020)

נשמע ממש טוב!! אפשר גם לטגן? והאם
ניתן להשתמש בקמח חומוס וקמח עדשים כתומות (נגיד 2 כפות מכל 1) במקום פירורי לחם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:46 19.07.2020)

אני חושבת שאפשר לטגן.
לגבי הקמחים, יכול להיות, לא ניסיתי.

avatar
מצב כפית (22:01 21.01.2020)

יש לי מלא סלק. האם אפשר להחליף ולשים 3 סלק ותפו\’\’א 1
?? בבקשה. תענו לי מהר. אני מתגרה כבר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 22.01.2020)

דווקא זה יוצא מוצלח יותר ביחס המקורי כי הסלק “מרטיב” את התערובת.
ממליצה לרשום בחיפוש “סלק” ולכל התוצאות. יש מתכונים נוספים שאפשר להכין.

avatar
מיכל (23:07 26.12.2019)

הי אפרת
אני מכינה להדלקת נרות כמה סוגי לביבות ובכולן משולבים תפוחי אדמה אז מעדיפה לא לחזור לעוד תפוחי אדמה.
האם אםשר להמיר את תפוחי האדמה במשהו? קולורבי?? או שזה יצא ״בריא מדי״?🙃
או המלצה על לביבות אחרות בלי הירק הזה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 27.12.2019)

אני חושבת שאפשר להמיר בקולורבי.
יש לך גם את המתכונים האלה:
לביבות קישואים ובטטה
קציצות קולורבי וגזר
קציצות ירק אפויות

avatar
מיכל (08:16 25.10.2019)

הי אפרת, נראה מעולה.יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה בירק כלשהו או בבטטה? או לשלב אותו עם ירק כמו גזר, או עם בטטה? תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 25.10.2019)

אני חושבת שאפשר להמיר בגזר.

avatar
טלי (13:35 14.09.2019)

אם הצלחתי להאכיל את ילדיי סלק ובצל והם אמרו שטעים להם, המתכון מעולה!!! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 16.09.2019)

כיף לשמוע 🙂
תודה טלי

avatar
גיטא (20:47 28.02.2019)

חיפשתי מה לעשות עם סלק והכנתי את הלביבות האלו. מקודם הן יצאו מהתנור והצעתי לאחי לטעום אז הוא אומר לי אני לא אוהב סלק.. אמרתי לו שזה רוב תפוחי אדמה;) הוא אכל ואחרי כמה דקות אני שומעת אותו, וואי זה מהזה טעים הלביבות סלק האלו😅 טנקס!😙

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (06:17 1.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גיטא

avatar
Chen k (20:59 5.02.2019)

הי אפרת
תודה על אתר מושלם! נעזרת בו המון 🙂
הכנתי את הלביבות, אבל סחטתי היטב את הסלק והתפוח אדמה לפני שהוספתי את יתר המרכיבים. הלביבות יצאו קצת יבשות… לא כדאי לסחוט את הירקות?
יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי הקמח תפוח אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 5.02.2019)

היי,
פעם הבאה תכיני את הלביבות קצת יותר עבות ותאפי פחות זמן ממה שאפית. כ-5 דקות פחות מכל צד.

avatar
סיגל (22:08 15.12.2017)

הי אפרת
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך! חבל שגיליתי את האתר רק לאחרונה.. איך אפשר לטבען את הלביבות? מה את ממליצה לשים במקום הביצים?
וגם- אני רוצה להכין את הלביבות להדלקת נרות ביום שני אחה”צ. האם אפשר להכין אותן יום לפני? אפילו יומיים לפני? ואם כן, איך כדאי לשמור אותן? (בקירור או לא) סליחה על המוני השאלות 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 16.12.2017)

היי סיגל,
לדעתי אם את מוותרת על הביצים אז כדאי לבשל את תפוחי האדמה ואז לגרד אותם בפומפיה, כך הם ידביקו את החומרים. אם במקרה התערובת עדיין מתפרקת עד אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח תפו”א עם כף מים.
מצרפת גם לינק למדריך תחליפי ביצים.
פחות מומלץ לאפות יום לפני אבל אם בכל זאת לא מסתדר לך להכין באותו יום אז אפשר לשמור במקרר.

avatar
מי-טל ידעי (13:02 11.12.2017)

היי האם אפשר להכין כפשטידה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 11.12.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.

avatar
יעל (14:15 20.10.2017)

אני שניתי קצת בכמות הסלקים – שמתי 3 סלקים – יצא טעים וקריספי. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 20.10.2017)

מעולה 🙂
תודה יעל

avatar
לירן (10:35 24.06.2017)

היי, האם אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 24.06.2017)

היי לירן,
בגלל שהבטטה מאוד דומיננטית בטעם לדעתי היא תשתלט על הטעם ופחות ירגישו את הסלק.

avatar
ורד (15:38 15.06.2017)

הי,
אפשר להקפיא את בסביבות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.06.2017)

לא מומלץ מאחר והן מכילות תפו”א.

avatar
דקלה (17:03 29.04.2017)

היי…מכורה לאתר שלך וכיף תמיד שאת עונה בסבלנות וחביבות 🙂

אני מכינה לבתי בת 10 חודשים את הלביבות
ראיתי שרשמת שעדיף פירורי לחם על קמח
גם אין לי פירורי לחם וגם בדרך כלל אני פחות אוהבת להכין לה עם זה
האם זה יהיה נורא להכין עם קמח?
ואם תרשמי שלא..אשמח לדעת כמות
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 29.04.2017)

היי דקלה,
אין בעיה להכין עם קמח. אני ממליצה להתחיל בכ-3 כפות מלאות קמח, להניח לתערובת להתייצב כרבע שעה ואם לדעתך הקציצות אינן יציבות וחסר קמח להוסיף לפי הצורך.
בהצלחה 😉

avatar
אמבר (17:54 16.04.2017)

היי אפשר סלק מבושל? כי קניתי את המבושל בואקום או שזה לא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.04.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
יעל (12:22 19.03.2017)

אהלן,
קודם כל ממש תודה על המתכונים!הם מעולים ופשוטים:)
אם אין לי שיבולת שועל? אפשר להחליף בעוד פרורי לחם\ קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 19.03.2017)

כן בטח, עדיף פירורי לחם.
שבוע נפלא 🙂

avatar
נחמה (09:15 25.12.2016)

ואוו! פשוט וואו!
לא ידעתי שסלק יכול להיות כל כך כל כך טעים!
ממש מדהים להכין מטעמים מדבר כל כך בריא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 25.12.2016)

תודה נחמה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!

avatar
אדוה (16:30 7.02.2016)

מנה טעימה מאד בזכות הסלק, ובהחלט בריאה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:29 7.02.2016)

תודה אדוה 🙂

avatar
קמי (14:47 20.12.2015)

האם צריך לבשל את הסלק ואת תפוא לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 20.12.2015)

לא, אין צורך.

avatar
אורית (12:16 19.12.2014)

יוצא מצויין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 19.12.2014)

תודה אורית 🙂

avatar
אמאשלדינו (14:46 13.11.2014)

היי, אחרי שהצלחתי עם המתכונים שלך אני בשוונג של איסוף מתכונים בריאים לילדים.. האם ניתן לאפות בתבניות מאפינס מסיליקון, או שכדאי לאפות כלביבות. תודה מראש על התשובה, וסליחה על ההטרדה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 13.11.2014)

מעולה! גם אני בעד כמה שיותר בריא 🙂
לדעתי עדיף לאפות כלביבות מהסיבה שכך הלביבה לא יוצאת עבה מידי וסיבה נוספת היא שהלביבה מקבלת מעט פריכות משני הצדדים (חשוב רק לרסס/להבריש מעל מעט שמן).

לקריאת כל התגובות