שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 4-6 דקות

מס’ מנות: 10 לביבות

סוג: חלבי

מצרכים:

2 ביצים

4 כפות גדושות יוגורט מתוק או גבינה לבנה

2 כפות מלאות סוכר

חצי כפית אבקת קינמון

4 כפות גדושות קמח מצה

כפית שטוחה אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה ביצים עם יוגורט וסוכר עד שהסוכר נמס.

-מוסיפים קינמון, קמח מצה ואבקת אפיה ומערבבים לתערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת רכה ולא מוצקה). מניחים את התערובת בצד ל-10 דקות.

-מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן. כשהשמן חם יוצקים כף גדושה מהתערובת למחבת. מטגנים על אש בינונית-נמוכה 2-3 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

*ניתן לפזר מעל סוכר.

לביבות לפסח

לביבות לפסח

לביבות פסח,  לביבות קמח מצה, קמח מצה מתכונים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח קצפת
עוגיות שוקולד ואגוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
קטי (10:12 1.04.2021)

הכנתי פעם אחת בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה ורך, בפעם השניה החלפתי את הקינמון בסוכר וניל ולבלילה אחרי שנחה הוספתי קצת חלב שיהיה אפשר למזוג יותר בקלות ויצא מושלם!

מתכונים ב-10 דקות (10:26 1.04.2021)

מעולה קטי, תודה על השיתוף😊

עינת (20:07 30.03.2021)

היי אפרת
כשמניחים בצד את התערובת הזאת אין צורך להכניס למקרר?
בתודה מראש על המענה .

מתכונים ב-10 דקות (20:33 30.03.2021)

היי עינת,
אין צורך להכניס למקרר:)

ברכי (19:21 30.03.2021)

חייבים לתת לבלילה לנוח?

מתכונים ב-10 דקות (19:29 30.03.2021)

היי ברכי,
רצוי, כדי לתת לבלילה להתייצב:)

ברכי (19:33 30.03.2021)

אוקיי תודה.
אעדכן איך יצא, אבל כבר עכשיו אני יכולה לומר לך שיצא מושלם…

שמרית (16:11 30.03.2021)

היי. אשמח להמלצות לגירסה מלוחה אם אפשר. חג שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:30 30.03.2021)

היי שמרית,
לגרסה מלוחה- להוריד את הקינמון והסוכר, להשתמש בגבינה לבנה או יוגורט לא מתוק ולהוסיף כפית מלח.
חג שמח!

רינת (09:38 13.04.2020)

חיפשתי משהו לארוחת בוקר שיחליף את המצות הקשות…
לא רציתי טעם מתוק אז במקום 2 כפות סוכר שמתי רק כפית וקמצוץ מלח.
יצא מאוד טעים ורך.
תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 13.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה רינת

רוני (12:05 12.04.2020)

היי אפרת, תודה על כל המתכונים.
האם ניתן לאפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 12.04.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים בתבנית מאפינס משומנת עד גובה של ס”מ וחצי ולאפות ב180 מעלות.

זיוית (10:49 12.04.2020)

היי אפרת, התערובת יצאה לי קצת מוצקה. אולי צריך יותר גבינה? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:35 12.04.2020)

התערובת אמורה להיות קצת סמיכה, תראי בתמונה מתחת למתכון.

אביגיל (16:21 9.04.2020)

היי
אין לי אבקת אפיה, אפשרי לוותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 9.04.2020)

שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

אני (15:24 14.04.2020)

יוצא טעים מאוד, סופסוף משהו הילדות שלי מוכנות לאכול

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:03 15.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אילי (20:19 30.03.2020)

היי אפרתוש
אשמח לדעת גם כאן תחליף לביצה
תודה ענקית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 31.03.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום בין רבע לחצי כוס חלב.

גבי (08:55 8.05.2019)

יוצא פשוט מעולה😋! ממשיכות להינות גם אחרי פסח.תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 8.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גבי

דבי (09:20 25.04.2019)

שוקולד לא מתאים?

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:59 25.04.2019)

גם יכול להתאים.

מלכי (07:09 25.04.2019)

מועדים לשמחה
אין לי קמח מצה לפסח, אפשרי לטחון מצות עם בלנדר מקל?
תודה ויומוצלח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 25.04.2019)

לא בטוחה שאפשר לטחון מצה עם מוט בלנדר.
חג שמח 💝

דבי (19:53 24.04.2019)

חג שמח וערב טוב !

יצאו מצויין!

איזה רוטב, או מה, אפשר להגיש עם זה?

שמנת אולי?

שוקולד נוזלי?

אבל לא דבר נוזלי שצריך להיות חם!

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 24.04.2019)

האמת שזה טעים גם בלי רוטב.
אפשר להגיש עם סירופ מייפל או דבש אם יש לך כשל”פ. זה מזכיר פנקייקים.
חג שמח 🌺

חגית (14:16 23.04.2019)

מתכון מעולה!האם במקום קמח מצה ניתן לשים קמח תפו’א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 23.04.2019)

לא ניסיתי אבל נראה לי שהמרקם ייצא קצת צמיגי.

מיכל (22:52 22.04.2019)

היי, אין לי קמח מצה אבל יש לי פירורי מצה מקמח מצה. יכול להוות תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 23.04.2019)

פחות מתאים. רצוי שהמרקם של הקמח יהיה חלק.

אירה (16:47 22.04.2019)

הכנתי כמות כפולה רק בלי קינמון כי בעלי לא אוהב. יצא מאוד טעים.
קל להכנה.
תודה על המתכון ⁦🙏🏼⁩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 22.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אירה

טל (16:25 21.04.2019)

מה היית ממליצה כתחליף לקמח (לרגישים לגלוטן) ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 21.04.2019)

אולי אפשר לשים קמח תמי או כרגיל כשר לפסח.

זוהר (11:47 19.04.2019)

אפשר להשתמש בשמנת טבעי 30% ? במקום יוגורט

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 19.04.2019)

כן.
חג שמח 🌸

דבי (19:44 19.03.2019)

גם הגבינה צריכה להיות מתוקה?

לימות השנה אלו לביבות יותר מומלצות לאפיה?

חושבת אולי לשבת, אפשר לחמם על הפלטה?

טנקיו וסליחה על השאלות הרבות אני מנסה להיערך לימים הבאים.

אלפי תודות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 19.03.2019)

לא. גבינה לבנה רגילה.
שלא בפסח אני ממליצה על המתכון הזה – לביבות גבינה. לגבי לביבות הגבינה, לא ניסיתי לאפות אותן אני מניחה שאפשר. יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולהניח בעזרת כף תלוליות מהתערובת (בדומה לטיגון במחבת) ואז לאפות במשך כ-20 דקות. מומלץ להפוך צד באיזשהו שלב.
אם את אופה בתבנית מאפינס (אולי עדיף), יש לשמן היטב כל שקע ולמלא בגובה ס”מ וחצי- 2 ס”מ.
אפשר לחמם על הפלטה.

מור (09:06 5.04.2018)

הכנתי עכשיו יצא מעולה !!! תודה על המתכון 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 5.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מור וחג שמח 🙂

ענבל (08:40 4.04.2018)

עשיתי את הלביבות, יצא מעולה!!!!
למרות שאני מנסה לשמור לא להשמין הפסח הזה קשה היה לי לעצור את עצמי מלטרוף אותן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 4.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענבל

אודליה (22:30 25.03.2018)

היי אפרת יקרה! אני אוספת מתכונים לקראת פסח 🙂 לגבי המתכון הזה, באיזה סוג קמח מצה השתמשת? רגיל או דק לעוגות? תודה רבה וערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 26.03.2018)

היי אודליה,
השתמשתי בקמח מצה רגיל. בכל מקרה כמובן שאפשר (ולדעתי אפילו מומלץ) להשתמש בקמח מצות דק לעוגות.
יום נפלא 🙂

אודליה (11:28 26.03.2018)

תודה רבה! לדעתך זה נכון לכל המתכונים של עוגות/עוגיות/לחמניות/מאפים לפסח, אפילו אם לא רשמת? רק שאדע לקראת ההכנות. תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:11 26.03.2018)

לטעמי כן. המרקם יוצא יותר חלק (פחות גרגירי) ומעודן עם קמח מצות דק.

אהובה (18:48 18.03.2018)

ערב טוב
אפשר לוותר על הקינמון?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 18.03.2018)

היי אהובה,
הקינמון מוסיף אבל אפשר גם להכין בלי.

שולה (21:58 15.03.2018)

האם ישנה גרסה פרווה? מאוד רוצה להכין אבל בתי אלרגית לחלב ולא מצאתי בשום מקום מתכון פרווה ללטקעס מתוקים. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 15.03.2018)

היי שולה,
יצא לך לנסות להכין עם יוגורט סויה?

אסתר (18:42 14.04.2017)

האם אפשר לאפות בימקום לטגן את לביבות הגבינה תודה אסתר

מתכונים ב-10 דקות (18:56 14.04.2017)

היי אסתר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים בתבנית מאפינס משומנת עד גובה של ס”מ וחצי ולאפות ב180 מעלות.

מירי (15:49 27.08.2016)

היי
האם אפשר להחליף קמח מצה בקמח תפוח אדמה?
ואם לא – מה אפשר לעשות עם קמח תפוח אדמה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:55 27.08.2016)

היי מירי,
אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם קמח תפו”א.
את יכולה להכין בלינצ’ס מקמח תפו”א או מאפינס תירס אם יש לך גם קמח תירס.
אפשר להכין אצבעות גבינה מלוחות ובמקום קמח מצות לשים קמח רגיל.

רונית (22:26 28.04.2016)

היי
(: רציתי לשאול אם אפשר להחליף את אבקת האפייה בסודה לשתייה

מתכונים ב-10 דקות (00:20 29.04.2016)

היי רונית,
אני חושבת שכן. שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
חג שמח 🙂

קריסטינה (10:17 28.04.2016)

אפרת היקרה!!!!
חג שמח ומועדים לשמחה!!!
אני מכינה לביבות דומות שלא לפסח, שנטרפות על ידי הבן שלי….אך גם הלביבות שלך נטרפו!!! הצלת אותי מעוד שבירת ראש מה להכין בכדי שהקטן יאכל.
לא היה לי יוגורט מתוק, אז הוספתי ליוגורט כף של מייפל… והן יצאו משו משו!!!
שוב תודה לך !

מתכונים ב-10 דקות (10:25 28.04.2016)

איזה כיף לשמוע!!
תודה קריסטינה יקירה וחג שמח! 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.