זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 4-6 דקות
מס’ מנות: 10 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 ביצים
4 כפות גדושות יוגורט מתוק או גבינה לבנה
2 כפות מלאות סוכר
חצי כפית אבקת קינמון
4 כפות גדושות קמח מצה
כפית שטוחה אבקת אפיה
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה ביצים עם יוגורט וסוכר עד שהסוכר נמס.
-מוסיפים קינמון, קמח מצה ואבקת אפיה ומערבבים לתערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת רכה ולא מוצקה). מניחים את התערובת בצד ל-10 דקות.
-מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן. כשהשמן חם יוצקים כף גדושה מהתערובת למחבת. מטגנים על אש בינונית-נמוכה 2-3 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
*ניתן לפזר מעל סוכר.
לביבות פסח, לביבות קמח מצה, קמח מצה מתכונים
ראו גם
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
בטעות התבלבלתי עם סדר הוספת המצרכים למתכון, זה נורא? הבלילה יצאה די סמיכה
ראיתי רק עכשיו. זה אמור לצאת בסדר.
איך יצא?
הכנתי בפסח מספר פעמים ויצא מעולה! האם זה ייצא טוב גם עם קמח רגיל?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח! מניחה שאפשר להשתמש בקמח רגיל.
היי,
התערובת יצאה לי קצת דחוסה (בתמונה רואים שהתערובת נוזלת מהכף וזה לא מה שיצא לי).
ניסיתי להוסיף קצת חלב, לא עזר.
ידה ידה ידה, יצא לי חרמזלך.
הפולניות שבנינו גדלו על זה;)
היי,
האם דייקת בכמויות? השתמשת בביצים לא קטנות (S)?
ביצים גודל לארג׳
הטעם יצא מושלם.
אם דייקת בכמויות ויצא טעים כנראה שיצא לך כמו שצריך(:
חג שמח!
מתכון מעולה! כלי קלות וטעים במיוחד! (במיוחד בפסח..)
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
פשוט מאוד מווושלםם.. כרגיל כמו כל המתכונים פה ❤
החלפתי את הקינמון בסוכר וניל (הילדים העדיפו) ה
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
הכנתי פעם אחת בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה ורך, בפעם השניה החלפתי את הקינמון בסוכר וניל ולבלילה אחרי שנחה הוספתי קצת חלב שיהיה אפשר למזוג יותר בקלות ויצא מושלם!
מעולה קטי, תודה על השיתוף😊
היי אפרת
כשמניחים בצד את התערובת הזאת אין צורך להכניס למקרר?
בתודה מראש על המענה .
היי עינת,
אין צורך להכניס למקרר:)
חייבים לתת לבלילה לנוח?
היי ברכי,
רצוי, כדי לתת לבלילה להתייצב:)
אוקיי תודה.
אעדכן איך יצא, אבל כבר עכשיו אני יכולה לומר לך שיצא מושלם…
היי. אשמח להמלצות לגירסה מלוחה אם אפשר. חג שמח 🙂
היי שמרית,
לגרסה מלוחה- להוריד את הקינמון והסוכר, להשתמש בגבינה לבנה או יוגורט לא מתוק ולהוסיף כפית מלח.
חג שמח!
חיפשתי משהו לארוחת בוקר שיחליף את המצות הקשות…
לא רציתי טעם מתוק אז במקום 2 כפות סוכר שמתי רק כפית וקמצוץ מלח.
יצא מאוד טעים ורך.
תודה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה רינת
היי אפרת, תודה על כל המתכונים.
האם ניתן לאפות?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים בתבנית מאפינס משומנת עד גובה של ס”מ וחצי ולאפות ב180 מעלות.
היי אפרת, התערובת יצאה לי קצת מוצקה. אולי צריך יותר גבינה? תודה
התערובת אמורה להיות קצת סמיכה, תראי בתמונה מתחת למתכון.
היי
אין לי אבקת אפיה, אפשרי לוותר?
שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
יוצא טעים מאוד, סופסוף משהו הילדות שלי מוכנות לאכול
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרתוש
אשמח לדעת גם כאן תחליף לביצה
תודה ענקית
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום בין רבע לחצי כוס חלב.
יוצא פשוט מעולה😋! ממשיכות להינות גם אחרי פסח.תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה גבי
שוקולד לא מתאים?
הרבה תודה!
גם יכול להתאים.
מועדים לשמחה
אין לי קמח מצה לפסח, אפשרי לטחון מצות עם בלנדר מקל?
תודה ויומוצלח
לא בטוחה שאפשר לטחון מצה עם מוט בלנדר.
חג שמח 💝
חג שמח וערב טוב !
יצאו מצויין!
איזה רוטב, או מה, אפשר להגיש עם זה?
שמנת אולי?
שוקולד נוזלי?
אבל לא דבר נוזלי שצריך להיות חם!
הרבה תודה!
האמת שזה טעים גם בלי רוטב.
אפשר להגיש עם סירופ מייפל או דבש אם יש לך כשל”פ. זה מזכיר פנקייקים.
חג שמח 🌺
מתכון מעולה!האם במקום קמח מצה ניתן לשים קמח תפו’א?
לא ניסיתי אבל נראה לי שהמרקם ייצא קצת צמיגי.
היי, אין לי קמח מצה אבל יש לי פירורי מצה מקמח מצה. יכול להוות תחליף?
פחות מתאים. רצוי שהמרקם של הקמח יהיה חלק.
הכנתי כמות כפולה רק בלי קינמון כי בעלי לא אוהב. יצא מאוד טעים.
קל להכנה.
תודה על המתכון 🙏🏼
שמחה לשמוע 🙂
תודה אירה
מה היית ממליצה כתחליף לקמח (לרגישים לגלוטן) ?
אולי אפשר לשים קמח תמי או כרגיל כשר לפסח.
אפשר להשתמש בשמנת טבעי 30% ? במקום יוגורט
כן.
חג שמח 🌸
גם הגבינה צריכה להיות מתוקה?
לימות השנה אלו לביבות יותר מומלצות לאפיה?
חושבת אולי לשבת, אפשר לחמם על הפלטה?
טנקיו וסליחה על השאלות הרבות אני מנסה להיערך לימים הבאים.
אלפי תודות!
לא. גבינה לבנה רגילה.
שלא בפסח אני ממליצה על המתכון הזה – לביבות גבינה. לגבי לביבות הגבינה, לא ניסיתי לאפות אותן אני מניחה שאפשר. יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולהניח בעזרת כף תלוליות מהתערובת (בדומה לטיגון במחבת) ואז לאפות במשך כ-20 דקות. מומלץ להפוך צד באיזשהו שלב.
אם את אופה בתבנית מאפינס (אולי עדיף), יש לשמן היטב כל שקע ולמלא בגובה ס”מ וחצי- 2 ס”מ.
אפשר לחמם על הפלטה.
הכנתי עכשיו יצא מעולה !!! תודה על המתכון 🙂
שמחה לשמוע!
תודה מור וחג שמח 🙂
עשיתי את הלביבות, יצא מעולה!!!!
למרות שאני מנסה לשמור לא להשמין הפסח הזה קשה היה לי לעצור את עצמי מלטרוף אותן.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענבל
היי אפרת יקרה! אני אוספת מתכונים לקראת פסח 🙂 לגבי המתכון הזה, באיזה סוג קמח מצה השתמשת? רגיל או דק לעוגות? תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
השתמשתי בקמח מצה רגיל. בכל מקרה כמובן שאפשר (ולדעתי אפילו מומלץ) להשתמש בקמח מצות דק לעוגות.
יום נפלא 🙂
תודה רבה! לדעתך זה נכון לכל המתכונים של עוגות/עוגיות/לחמניות/מאפים לפסח, אפילו אם לא רשמת? רק שאדע לקראת ההכנות. תודה 🙂
לטעמי כן. המרקם יוצא יותר חלק (פחות גרגירי) ומעודן עם קמח מצות דק.
ערב טוב
אפשר לוותר על הקינמון?
תודה
היי אהובה,
הקינמון מוסיף אבל אפשר גם להכין בלי.
האם ישנה גרסה פרווה? מאוד רוצה להכין אבל בתי אלרגית לחלב ולא מצאתי בשום מקום מתכון פרווה ללטקעס מתוקים. תודה
היי שולה,
יצא לך לנסות להכין עם יוגורט סויה?
האם אפשר לאפות בימקום לטגן את לביבות הגבינה תודה אסתר
היי אסתר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים בתבנית מאפינס משומנת עד גובה של ס”מ וחצי ולאפות ב180 מעלות.
היי
האם אפשר להחליף קמח מצה בקמח תפוח אדמה?
ואם לא – מה אפשר לעשות עם קמח תפוח אדמה?
תודה
היי מירי,
אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם קמח תפו”א.
את יכולה להכין בלינצ’ס מקמח תפו”א או מאפינס תירס אם יש לך גם קמח תירס.
אפשר להכין אצבעות גבינה מלוחות ובמקום קמח מצות לשים קמח רגיל.
היי
(: רציתי לשאול אם אפשר להחליף את אבקת האפייה בסודה לשתייה
היי רונית,
אני חושבת שכן. שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
חג שמח 🙂
אפרת היקרה!!!!
חג שמח ומועדים לשמחה!!!
אני מכינה לביבות דומות שלא לפסח, שנטרפות על ידי הבן שלי….אך גם הלביבות שלך נטרפו!!! הצלת אותי מעוד שבירת ראש מה להכין בכדי שהקטן יאכל.
לא היה לי יוגורט מתוק, אז הוספתי ליוגורט כף של מייפל… והן יצאו משו משו!!!
שוב תודה לך !
איזה כיף לשמוע!!
תודה קריסטינה יקירה וחג שמח! 🙂