שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 4 דקות

מס’ מנות: 10-12 לביבות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (*ניתן להשתמש במקום בכוס קמח תופח)

3 כפות שטוחות סוכר

כפית מיץ לימון טרי

חצי כוס מים רותחים

1 ביצה

*שמן לטיגון

*לפיזור מעל: אבקת סוכר, דבש

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-ממלאים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בפנים כפית מיץ לימון ו3 כפות שטוחות סוכר, עד שהסוכר נמס.

-שופכים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.

מטגנים את הלביבות בשמן עמוק משני הצדדים: מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר.
כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן
(יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר 😉 ).
לאחר מספר שניות שכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

לפני ההגשה– מומלץ לפזר אבקת סוכר או דבש.

*הערה: כדי לדעת אם הלביבות מוכנות מבפנים מומלץ להוציא לביבה אחת, לחתוך באמצע בסכין ולבדוק.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת שוקולד עם קצפתעוגת שוקולד עם קצפת
לביבות תפוחי אדמה וקישואים לביבות תפוחי אדמה וקישואים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ענת (15:59 30.12.2024)

יצא מעולה ממש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:55 30.12.2024)

שמחה שיצא טעים:)

avatar
. (12:16 28.12.2024)

קמח תופח עם האבקת אפייה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 28.12.2024)

אם שמים קמח תופח לא צריך אבקת אפיה.

avatar
בטי (03:02 27.12.2024)

מתכון מנצח כל שנה מחדש אני מכינה!תודה על האתר המדהים הזה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:30 27.12.2024)

❤️

avatar
שירן (04:55 26.12.2024)

שלום
סהכ 8 דקות טיגון כל לביבה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 26.12.2024)

כן, משהו כזה.

avatar
שירן (23:33 26.12.2024)

תודה

avatar
אביינש (19:24 25.12.2024)

וואוו
הבת שלי צליאקית, הכנתי את זה ללא גלוטן ויצא מושלם!!
החלפתי את הקמח בקמח מולינו כחול.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 26.12.2024)

❤️

avatar
רותם (00:29 9.12.2023)

היי אפרת,
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 9.12.2023)

לא נסיתי אבל לא בטוחה אם ייצא מוצלח.

avatar
הילי קשרי (13:25 8.12.2023)

וואו מדהים!!! מתכון ממש קל, מהיר וטעים!!הכל נחטף ממש מהר קשה להפסיק לאכול.
תודה וחנוכה שמח ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:17 8.12.2023)

שמחה שיצא טעים🙂
חנוכה שמח💛

avatar
פיגי (16:18 7.12.2023)

יש לי רק קמח כוסמין לבן זה יהיה בסדר לדעתך??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:39 7.12.2023)

נראה לי שכן

avatar
שושנה (15:05 7.12.2023)

האם לדעתך ניתן להרטיב את הידיים ואז לזרוק לשמן צורות שיותר דומות לסופגניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 7.12.2023)

אפשר לנסות🙂
אם לא הולך עם ידיים רטובות תנסי לשמן את הידיים.

avatar
אורית (18:02 6.12.2023)

יצא מעולה! ממש כמו סופגניות.
רציתי לשאול כמה זמן זה נשמר ואיך לשמור? במקרר/בחוץ ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:56 6.12.2023)

שמחה שיצא טעים🙂
אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה במשך כ-3 ימים.
לחמם בתנור.

avatar
רחלי (12:24 22.12.2022)

היי אפרת,
מתכון זריז ממש וטעים
תודה רבה!
רק שיצא לי ממש ממש דק, ועשיתי לפי הכמויות
בתמונה הם נראות תפוחות..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 22.12.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יכול להיות שיצא יותר דק אם שמת כמות קצת יותר קטנה כששפכת את התערובת לשמן(:

avatar
רחלי (13:24 22.12.2022)

כן יש מצב..
השתמשתי בכף חשבתי שמספיק
אוקי פעם הבאה=)
תודה רבה

avatar
ת (09:06 22.12.2022)

אפשר לאפות, לא לטגן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 22.12.2022)

לא ניסיתי בעצמי, אבל לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח. הטעם והמרקם ישתנו והתוצאה תהיה שונה מלביבות (יותר כמו פנקייק אפוי).
אם את מעוניינת לנסות בכל זאת- כדאי לאפות בתבניות מאפינס.

avatar
בתיה (19:46 20.12.2022)

מממוששששששששששששלם הכפלתי כמות!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:06 20.12.2022)

שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
נעמה (18:49 1.12.2021)

וואו יצא פשוט מעולה!! טעים, קריספי, קל ממש להכנה ואפילו משביע!!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 1.12.2021)

איזה כיף! תודה על השיתוף❤

avatar
בתלר (20:08 16.12.2020)

יצא מעולה , ובאמת 10 דק עבודה!!
תודה.
יצא ממש סופגניות 😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:38 16.12.2020)

שמחה שאהבת יקירה 🙂
חג שמח!

avatar
רעות (18:36 15.12.2020)

אפשר להשתמש במיץ לימון משומר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 15.12.2020)

אפשר 🙂

avatar
רונה (17:59 9.12.2020)

תודה, נראה מתכון קל וכייפי, אכין מחר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:15 9.12.2020)

בהצלחה רונה❤️

avatar
טל מועלם (00:32 29.11.2020)

אפשר סיר יחסית קטן עם ידית?, כמה שמן צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:52 29.11.2020)

היי טל
אפשר, תוסיפי שמן שליש מגודל הסיר
הכמות טיגון באותו הרגע פשוט תהיה קטנה יותר

avatar
חנה (10:48 24.12.2019)

למה הלביבות יוצאות לי כל כך דקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 24.12.2019)

באיזה כוס השתמשת להכנת המתכון?
הכנת בדיוק לפי המתכון?
הן לא תופחות? שמת קמח תופח או שערבבת קמח עם אבקת אפיה?

avatar
זהבה (16:09 26.12.2019)

אפשר לשים גבינת לאבנה עם זעתר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 26.12.2019)

פחות מתאים במתכון הזה.

avatar
יעל (14:23 23.12.2019)

שלום, מתאים גם עם קמח כוסמין מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 23.12.2019)

אין לי מושג, לא ניסיתי.

avatar
מעיין (17:10 22.12.2019)

מה אפשר לשים במקום לימון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 22.12.2019)

אפשר לשים מיץ תפוזים או מיץ קלמנטינה. אם אין תכיני בלי.

avatar
דקלה (13:39 22.12.2019)

היי אפרת,
שאלה מעצבנת…אני כהרגלי מכורה לאתר ולמתכונים שלך
אבל ממש לא בא לי לטגן..,הריח ממש הורג אותי חח
ועכשיו לשאלה המעצבנת סליחה מראש
כמה זה יהיה נורא לאפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 22.12.2019)

היי דקלה,
לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי זה ישנה לגמרי את המרקם והטעם. אני חושבת שזה ייצא במרקם דומה יותר לפנקייק.
בגלל שהבלילה רכה ודביקה כדאי יהיה להשתמש בתבנית מאפינס.
חג חנוכה שמח 💖

avatar
נורית (06:25 13.12.2019)

אין דברים כאלה!!!!! הכנתי את הלביבות עם הילדים ועוד חברה שלהם מהגן שהגיעה- היה כיף וממש טעים!
יצא ממש מעולה ובאמת מהיר. לא צילמתי כי נגמר מהר מדי. פעם הבאה לגמרי מכפילה כמויות. אתר מדהים, תודה 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 13.12.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה נורית

avatar
דקלה (14:54 10.12.2019)

איך אני יודעת שהשמן חם ולא רותח?
הצבע שהתקבל אצלי הוא לא כמו בתמונה..
חוץ מזה מתכון נהדר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 10.12.2019)

היי דקלה,
ממליצה לקרוא את הטיפים שבמתכון הזה- סופגניות מהירות. זה רלוונטי גם למתכון הזה.

avatar
לירז (18:29 6.12.2018)

יצא ממש מוצלח!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים ממש!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:20 7.12.2018)

נראה מעולה 😍
תודה וחנוכה שמח!

avatar
ישראל (17:47 6.12.2018)

אליפות
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:20 7.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שפית בת 13 (19:44 4.12.2018)

ניסיתי היום שמתי 2 כפות שטוחות סוכר וחצי סוכר ווניל יצא ממש טעים וקצת הזכיר טעם של פנקייק אבל ממש טעים אז ממש תודה וחנוכה שמח!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 4.12.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח! ❤️

avatar
הודיה (19:58 2.12.2018)

תקשיבי תכננתי היום להכין את הספינג’ ומחר את הלביבות…בסוף ראיתי שזה כזה מהר ובלי התפחה אמרתי יאללה נעשה מהר…ציק צאק הספקתי לפני ההדלקה…הטעם מעדח.
שרשמת כף התכוונת כף רגילה או מצקת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 2.12.2018)

נראה ממש טוב! 🙂
הכוונה לכף רגילה.
חג שמח 💜

avatar
ירדן (15:13 2.12.2018)

היי, חייבים לטגן בשמן עמוק ? אני לא מחובבי השמן העמוק … 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 2.12.2018)

כן, רצוי 🙂
דווקא כשמטגנים בשמן עמוק זה סופג פחות שמן.

avatar
הודיה (12:19 2.12.2018)

היי כמה שאלות,
איזה גודל ביצה ? יש לי לארג זה בסדר ?
דבר שני אין לי לימון וראיתי שרשמת שאפשר להחליף במיץ תפוזים, אפשר מבקבוק שתייה קלה ? או שזה לא קריטי ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 2.12.2018)

ביצה L זה בסדר.
אפשר להמיר במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה.

avatar
אורן דיין (22:15 25.11.2018)

האם אפשר להכין בצ’יפסר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 26.11.2018)

מניחה שכן.

avatar
Vered Azolay (11:12 19.11.2018)

היי רציתי לומר תודה המתכונים מצוינים

האם אפשר להכפיל כמויות הנ”ל או לחצי קילו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 19.11.2018)

אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-3. במקום 3 ביצים אפשר לשים 2 ביצים ולהוסיף רבע כוס מים יותר.

avatar
ליאת (08:55 21.12.2017)

הכנתי לילדים וכולנו טרפנו.. מתכון פצצה!! תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 21.12.2017)

תודה ליאת, שמחה לשמוע! 🙂
יום מקסים

avatar
פנינה (11:02 15.12.2017)

האם אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה? ולחמם בטוסטר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 15.12.2017)

כן, אפשר.
חנוכה שמח ושבת שלום 🙂

avatar
חיים (18:59 14.12.2017)

יצא נחמד, מתכון פשוט

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 14.12.2017)

תודה חיים 🙂
חנוכה שמח

avatar
אופיר (17:37 12.12.2017)

הי אפרת
א
רציתי לשאול אם אפשר לאכין בלי שמרים
תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:07 12.12.2017)

היי אופיר,
אין כאן שמרים.
חנוכה שמח 🙂

avatar
ליאור (19:32 13.12.2017)

האם אפשר בלי לימון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 13.12.2017)

הלימון מוסיף טעם אבל אפשר לוותר או לשים מיץ תפוזים/קלמנטינה במקום.

avatar
רות (19:47 11.12.2017)

מחפשת מתכון ללביבות חנוכה מטוגנות לטבעוני שאינו אוכל ביצים.האם ניתן לטגן את המתכון שנתת ולא לאפות .נראה לי קצת בעייתי ולא מזכיר ממש לביבות חנוכה כלומר לטקס.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 11.12.2017)

היי רות,
יש לי מתכון לסופגניות טבעוניות ללא שמרים שמכינים בקלות.
המתכון הזה הוא מטוגן ולא אפוי.

avatar
מירנדה (20:31 30.10.2017)

יש לי שאלה יש לי ביצים xl מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 30.10.2017)

אין בעיה. שימי כף מים פחות.

avatar
קריסטינה (13:29 31.12.2016)

יקירתי!!! תודה על המתכון המשגע!!! כבר פעם חמישית שאני מכינה אותם!!! שנה אזרחית טובה לך ותמשיכי להפתיע אותנו עם מתכונים מיוחדים וטעימים!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 31.12.2016)

שמחה לשמוע!
שנה אזרחית טובה יקירה 🙂

avatar
נחמה (16:42 29.12.2016)

יש לי ביצה בגודל M לשים 2 או 1

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 29.12.2016)

היי נחמה,
לכמות הזאת מספיקה ביצה אחת.

avatar
נחמה (16:28 29.12.2016)

אפשר לסחוט לימון במקום מיץ לימון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 29.12.2016)

כן בטח.

avatar
דבי (19:10 24.12.2016)

כבר עשינו ומאד אהבו.
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 24.12.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

avatar
אודליה (21:12 17.12.2016)

שבוע טוב אפרת! אחרי כמה שבועות של עצלנות, אני רוצה להכין את הלביבות האלה לכבוד חנוכה! יש לי כמה שאלות טיפשיות:
1. כמה השמן צריך להיות עמוק (מינימום)?
2. איך יודעים שהשמן בטמפרטורה הנכונה?
3. אחרי שמוציאים את הנגלה הראשונה מהשמן, משאירים את האש בינונית/נמוכה או שמעלים אותה חזרה לגבוהה ומתחילים מחדש?
תודה רבה וערב טוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:51 17.12.2016)

היי אודליה,
מומלץ שהשמן יהיה לפחות בגובה 3-4 ס”מ (ממליצה להשתמש בסיר יחסית קטן).
לאחר שמוציאים את נגלת הלביבות הראשונה, מעלים לאש בינונית-גבוהה ושוב יוצקים לביבות לשמן ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה.
לגבי בדיקת טמפ’ השמן אני ממליצה לקרוא את הטיפים שרשמתי במתכון סופגניות מהירות. הן רלוונטיות גם למתכון הזה.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂

avatar
אודליה (23:15 17.12.2016)

יופי, כבר הדפסתי את המתכון הזה וגם את המתכון של הלביבות תפו”א וקישואים, שיהיו מוכנים במטבח 🙂

avatar
אודליה (23:18 17.12.2016)

וכמובן תודה רבה 🙂 🙂

avatar
שרה (22:00 14.12.2016)

תודה! את מדהימה!
אני רוצה גם לצרף תמונה, מאיפה אני יכולה למצוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:06 14.12.2016)

היי שרה,
אני מקווה שבקרוב יהיה אפשר להעלות גם תמונות של המתכונים.
בינתיים אם בא לך את יכולה לשלוח למייל matkon@10dakot.co.il.
תודה 🙂

avatar
שרה (10:51 12.12.2016)

האם אני יכלה לקחת את המתכון לעלון בית הספר בו אני עובדת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:56 12.12.2016)

כן שרה, אין בעיה.
אשמח לקרדיט/לינק לאתר 🙂

avatar
חלי (14:47 6.12.2016)

קמח שמרים גם יכול להתאים?? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 6.12.2016)

היי חלי,
ממליצה לך להכין את מתכון ספינג’ ולשים כוס וחצי קמח שמרים (ולוותר על השמרים כמובן).

avatar
רבקי (12:26 21.07.2016)

הי אני רוצה להכין מה גודל הכוס 200מל או 240מל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 21.07.2016)

היי רבקי,
כוס בנפח 240 מ”ל (כוס קמח – 140 גרם, חצי כוס מים = 140 מ”ל).
בהצלחה 🙂

avatar
גילה (12:49 14.12.2015)

אחרי כל השמן של חנוכה ממש לא בא לי טגון בשמן עמוק נראה לך שאפשר לטגן במחבת בשמן סביר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 14.12.2015)

היי גילה,
מבינה אותך 🙂 אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.

avatar
גילה (13:46 14.12.2015)

חבל,
נאלץ לחכות לחנוכה הבא
בינתים בחרתי מהאתר שלך מתכון אחר (קציצות טונה)
תודה

avatar
ריקי (16:56 8.12.2015)

היי הולכת להכין עכשיו האם אפשר לשים מיץ לימון סחוט שקונים בסופר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 8.12.2015)

כן ריקי, אפשר.

avatar
ריקי (17:52 8.12.2015)

תודה!!! יצא טעים מאד!!! בדיוק 12 חתיכות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 8.12.2015)

תודה ריקי, איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שרית (17:59 7.12.2015)

הבלילה יצאה לי ממש בצקית עוד לפני ששמתי את הביצה. מה לעשות??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:35 7.12.2015)

היי שרית,
ראיתי רק עכשיו..
אחרי הוספת הביצה הבלילה צריכה לצאת קצת דלילה. איך היא הייתה ומה עשית בסוף?

avatar
שרית (18:48 7.12.2015)

זרקתי לפח כי אחרי ששמתי את הקמח הבלילה נעשתה בצקית לגמרי. כך שאני לא מאמינה שהביצה הייתה עושה אותה דלילה כפי שכתבת. זה בסדר היה לטגן כשהבלילה בצקית לחלוטין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:05 7.12.2015)

הבלילה לא צריכה להיות לגמרי דלילה, בין סמיכה לדלילה. אם הבלילה ממש בצקית אז אולי היא גם תצא פחות אוורירית אבל אם היא בצקית אבל רכה, זה בסדר.
אני מנסה להבין למה היא יצאה בצקית. שמת לפי הכמויות במתכון, נכון? והשתמשת באותה גודל כוס?

avatar
שרית (21:07 7.12.2015)

כן. והבלילה יצאה ממש סמיכה/בצקית.

avatar
אלישבע (15:09 3.06.2015)

נשמע להיט. אהבתי… יאמי

לקריאת כל התגובות