זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 4 דקות
מס’ מנות: 10-12 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (*ניתן להשתמש במקום בכוס קמח תופח)
3 כפות שטוחות סוכר
כפית מיץ לימון טרי
חצי כוס מים רותחים
1 ביצה
*שמן לטיגון
*לפיזור מעל: אבקת סוכר, דבש
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.
-ממלאים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בפנים כפית מיץ לימון ו3 כפות שטוחות סוכר, עד שהסוכר נמס.
-שופכים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.
–מטגנים את הלביבות בשמן עמוק משני הצדדים: מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר.
כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן
(יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר 😉 ).
לאחר מספר שניות שכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
-מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
לפני ההגשה– מומלץ לפזר אבקת סוכר או דבש.
*הערה: כדי לדעת אם הלביבות מוכנות מבפנים מומלץ להוציא לביבה אחת, לחתוך באמצע בסכין ולבדוק.
יצא מעולה ממש!
שמחה שיצא טעים:)
קמח תופח עם האבקת אפייה?
אם שמים קמח תופח לא צריך אבקת אפיה.
מתכון מנצח כל שנה מחדש אני מכינה!תודה על האתר המדהים הזה!!!
❤️
שלום
סהכ 8 דקות טיגון כל לביבה?
כן, משהו כזה.
תודה
וואוו
הבת שלי צליאקית, הכנתי את זה ללא גלוטן ויצא מושלם!!
החלפתי את הקמח בקמח מולינו כחול.
❤️
היי אפרת,
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל?
לא נסיתי אבל לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
וואו מדהים!!! מתכון ממש קל, מהיר וטעים!!הכל נחטף ממש מהר קשה להפסיק לאכול.
תודה וחנוכה שמח ❤️
שמחה שיצא טעים🙂
חנוכה שמח💛
יש לי רק קמח כוסמין לבן זה יהיה בסדר לדעתך??
נראה לי שכן
האם לדעתך ניתן להרטיב את הידיים ואז לזרוק לשמן צורות שיותר דומות לסופגניות?
אפשר לנסות🙂
אם לא הולך עם ידיים רטובות תנסי לשמן את הידיים.
יצא מעולה! ממש כמו סופגניות.
רציתי לשאול כמה זמן זה נשמר ואיך לשמור? במקרר/בחוץ ?
שמחה שיצא טעים🙂
אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה במשך כ-3 ימים.
לחמם בתנור.
היי אפרת,
מתכון זריז ממש וטעים
תודה רבה!
רק שיצא לי ממש ממש דק, ועשיתי לפי הכמויות
בתמונה הם נראות תפוחות..
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
יכול להיות שיצא יותר דק אם שמת כמות קצת יותר קטנה כששפכת את התערובת לשמן(:
כן יש מצב..
השתמשתי בכף חשבתי שמספיק
אוקי פעם הבאה=)
תודה רבה
אפשר לאפות, לא לטגן?
לא ניסיתי בעצמי, אבל לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח. הטעם והמרקם ישתנו והתוצאה תהיה שונה מלביבות (יותר כמו פנקייק אפוי).
אם את מעוניינת לנסות בכל זאת- כדאי לאפות בתבניות מאפינס.
מממוששששששששששששלם הכפלתי כמות!!
שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
וואו יצא פשוט מעולה!! טעים, קריספי, קל ממש להכנה ואפילו משביע!!
תודה
איזה כיף! תודה על השיתוף❤
יצא מעולה , ובאמת 10 דק עבודה!!
תודה.
יצא ממש סופגניות 😉
שמחה שאהבת יקירה 🙂
חג שמח!
אפשר להשתמש במיץ לימון משומר?
אפשר 🙂
תודה, נראה מתכון קל וכייפי, אכין מחר
בהצלחה רונה❤️
אפשר סיר יחסית קטן עם ידית?, כמה שמן צריך?
היי טל
אפשר, תוסיפי שמן שליש מגודל הסיר
הכמות טיגון באותו הרגע פשוט תהיה קטנה יותר
למה הלביבות יוצאות לי כל כך דקות?
באיזה כוס השתמשת להכנת המתכון?
הכנת בדיוק לפי המתכון?
הן לא תופחות? שמת קמח תופח או שערבבת קמח עם אבקת אפיה?
אפשר לשים גבינת לאבנה עם זעתר?
פחות מתאים במתכון הזה.
שלום, מתאים גם עם קמח כוסמין מלא?
אין לי מושג, לא ניסיתי.
מה אפשר לשים במקום לימון?
אפשר לשים מיץ תפוזים או מיץ קלמנטינה. אם אין תכיני בלי.
היי אפרת,
שאלה מעצבנת…אני כהרגלי מכורה לאתר ולמתכונים שלך
אבל ממש לא בא לי לטגן..,הריח ממש הורג אותי חח
ועכשיו לשאלה המעצבנת סליחה מראש
כמה זה יהיה נורא לאפות?
היי דקלה,
לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי זה ישנה לגמרי את המרקם והטעם. אני חושבת שזה ייצא במרקם דומה יותר לפנקייק.
בגלל שהבלילה רכה ודביקה כדאי יהיה להשתמש בתבנית מאפינס.
חג חנוכה שמח 💖
אין דברים כאלה!!!!! הכנתי את הלביבות עם הילדים ועוד חברה שלהם מהגן שהגיעה- היה כיף וממש טעים!
יצא ממש מעולה ובאמת מהיר. לא צילמתי כי נגמר מהר מדי. פעם הבאה לגמרי מכפילה כמויות. אתר מדהים, תודה 😊
שמחה שנהניתם 🙂
תודה נורית
איך אני יודעת שהשמן חם ולא רותח?
הצבע שהתקבל אצלי הוא לא כמו בתמונה..
חוץ מזה מתכון נהדר!
היי דקלה,
ממליצה לקרוא את הטיפים שבמתכון הזה- סופגניות מהירות. זה רלוונטי גם למתכון הזה.
יצא ממש מוצלח!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים ממש!!
נראה מעולה 😍
תודה וחנוכה שמח!
אליפות
תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
ניסיתי היום שמתי 2 כפות שטוחות סוכר וחצי סוכר ווניל יצא ממש טעים וקצת הזכיר טעם של פנקייק אבל ממש טעים אז ממש תודה וחנוכה שמח!!!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח! ❤️
תקשיבי תכננתי היום להכין את הספינג’ ומחר את הלביבות…בסוף ראיתי שזה כזה מהר ובלי התפחה אמרתי יאללה נעשה מהר…ציק צאק הספקתי לפני ההדלקה…הטעם מעדח.
שרשמת כף התכוונת כף רגילה או מצקת?
נראה ממש טוב! 🙂
הכוונה לכף רגילה.
חג שמח 💜
היי, חייבים לטגן בשמן עמוק ? אני לא מחובבי השמן העמוק … 🙂
כן, רצוי 🙂
דווקא כשמטגנים בשמן עמוק זה סופג פחות שמן.
היי כמה שאלות,
איזה גודל ביצה ? יש לי לארג זה בסדר ?
דבר שני אין לי לימון וראיתי שרשמת שאפשר להחליף במיץ תפוזים, אפשר מבקבוק שתייה קלה ? או שזה לא קריטי ?
ביצה L זה בסדר.
אפשר להמיר במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה.
האם אפשר להכין בצ’יפסר ?
מניחה שכן.
היי רציתי לומר תודה המתכונים מצוינים
האם אפשר להכפיל כמויות הנ”ל או לחצי קילו?
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-3. במקום 3 ביצים אפשר לשים 2 ביצים ולהוסיף רבע כוס מים יותר.
הכנתי לילדים וכולנו טרפנו.. מתכון פצצה!! תודה.
תודה ליאת, שמחה לשמוע! 🙂
יום מקסים
האם אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה? ולחמם בטוסטר?
כן, אפשר.
חנוכה שמח ושבת שלום 🙂
יצא נחמד, מתכון פשוט
תודה חיים 🙂
חנוכה שמח
הי אפרת
א
רציתי לשאול אם אפשר לאכין בלי שמרים
תודה וחג שמח
היי אופיר,
אין כאן שמרים.
חנוכה שמח 🙂
האם אפשר בלי לימון
הלימון מוסיף טעם אבל אפשר לוותר או לשים מיץ תפוזים/קלמנטינה במקום.
מחפשת מתכון ללביבות חנוכה מטוגנות לטבעוני שאינו אוכל ביצים.האם ניתן לטגן את המתכון שנתת ולא לאפות .נראה לי קצת בעייתי ולא מזכיר ממש לביבות חנוכה כלומר לטקס.
היי רות,
יש לי מתכון לסופגניות טבעוניות ללא שמרים שמכינים בקלות.
המתכון הזה הוא מטוגן ולא אפוי.
יש לי שאלה יש לי ביצים xl מה לעשות?
אין בעיה. שימי כף מים פחות.
יקירתי!!! תודה על המתכון המשגע!!! כבר פעם חמישית שאני מכינה אותם!!! שנה אזרחית טובה לך ותמשיכי להפתיע אותנו עם מתכונים מיוחדים וטעימים!
תודה
שמחה לשמוע!
שנה אזרחית טובה יקירה 🙂
יש לי ביצה בגודל M לשים 2 או 1
היי נחמה,
לכמות הזאת מספיקה ביצה אחת.
אפשר לסחוט לימון במקום מיץ לימון
כן בטח.
כבר עשינו ומאד אהבו.
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
שבוע טוב אפרת! אחרי כמה שבועות של עצלנות, אני רוצה להכין את הלביבות האלה לכבוד חנוכה! יש לי כמה שאלות טיפשיות:
1. כמה השמן צריך להיות עמוק (מינימום)?
2. איך יודעים שהשמן בטמפרטורה הנכונה?
3. אחרי שמוציאים את הנגלה הראשונה מהשמן, משאירים את האש בינונית/נמוכה או שמעלים אותה חזרה לגבוהה ומתחילים מחדש?
תודה רבה וערב טוב 🙂
היי אודליה,
מומלץ שהשמן יהיה לפחות בגובה 3-4 ס”מ (ממליצה להשתמש בסיר יחסית קטן).
לאחר שמוציאים את נגלת הלביבות הראשונה, מעלים לאש בינונית-גבוהה ושוב יוצקים לביבות לשמן ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה.
לגבי בדיקת טמפ’ השמן אני ממליצה לקרוא את הטיפים שרשמתי במתכון סופגניות מהירות. הן רלוונטיות גם למתכון הזה.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂
יופי, כבר הדפסתי את המתכון הזה וגם את המתכון של הלביבות תפו”א וקישואים, שיהיו מוכנים במטבח 🙂
וכמובן תודה רבה 🙂 🙂
תודה! את מדהימה!
אני רוצה גם לצרף תמונה, מאיפה אני יכולה למצוא?
היי שרה,
אני מקווה שבקרוב יהיה אפשר להעלות גם תמונות של המתכונים.
בינתיים אם בא לך את יכולה לשלוח למייל matkon@10dakot.co.il.
תודה 🙂
האם אני יכלה לקחת את המתכון לעלון בית הספר בו אני עובדת?
כן שרה, אין בעיה.
אשמח לקרדיט/לינק לאתר 🙂
קמח שמרים גם יכול להתאים?? תודה
היי חלי,
ממליצה לך להכין את מתכון ספינג’ ולשים כוס וחצי קמח שמרים (ולוותר על השמרים כמובן).
הי אני רוצה להכין מה גודל הכוס 200מל או 240מל?
היי רבקי,
כוס בנפח 240 מ”ל (כוס קמח – 140 גרם, חצי כוס מים = 140 מ”ל).
בהצלחה 🙂
אחרי כל השמן של חנוכה ממש לא בא לי טגון בשמן עמוק נראה לך שאפשר לטגן במחבת בשמן סביר?
היי גילה,
מבינה אותך 🙂 אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.
חבל,
נאלץ לחכות לחנוכה הבא
בינתים בחרתי מהאתר שלך מתכון אחר (קציצות טונה)
תודה
היי הולכת להכין עכשיו האם אפשר לשים מיץ לימון סחוט שקונים בסופר?
כן ריקי, אפשר.
תודה!!! יצא טעים מאד!!! בדיוק 12 חתיכות.
תודה ריקי, איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
הבלילה יצאה לי ממש בצקית עוד לפני ששמתי את הביצה. מה לעשות??
היי שרית,
ראיתי רק עכשיו..
אחרי הוספת הביצה הבלילה צריכה לצאת קצת דלילה. איך היא הייתה ומה עשית בסוף?
זרקתי לפח כי אחרי ששמתי את הקמח הבלילה נעשתה בצקית לגמרי. כך שאני לא מאמינה שהביצה הייתה עושה אותה דלילה כפי שכתבת. זה בסדר היה לטגן כשהבלילה בצקית לחלוטין?
הבלילה לא צריכה להיות לגמרי דלילה, בין סמיכה לדלילה. אם הבלילה ממש בצקית אז אולי היא גם תצא פחות אוורירית אבל אם היא בצקית אבל רכה, זה בסדר.
אני מנסה להבין למה היא יצאה בצקית. שמת לפי הכמויות במתכון, נכון? והשתמשת באותה גודל כוס?
כן. והבלילה יצאה ממש סמיכה/בצקית.
נשמע להיט. אהבתי… יאמי