מצרכים להכנת לביבות לחנוכה
- כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (*ניתן להשתמש במקום בכוס קמח תופח)
- 3 כפות שטוחות סוכר
- כפית מיץ לימון טרי
- חצי כוס מים רותחים
- 1 ביצה
- שמן לטיגון
לפיזור מעל:
- אבקת סוכר, דבש
איך מכינים לביבות לחנוכה?
- מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.
- ממלאים חצי כוס מים רותחים ומערבבים בפנים כפית מיץ לימון ו3 כפות שטוחות סוכר, עד שהסוכר נמס.
- שופכים את המים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק מעט דליל.
- מטגנים את הלביבות בשמן עמוק משני הצדדים: מחממים סיר עם שמן על הלהבה הגבוהה ביותר. כשהשמן חם (אך לא רותח) יוצקים כמות של כף מלאה מהבלילה לתוך השמן (יוצאת צורה מוזרה וזה בסדר ;-) ). לאחר מספר שניות שכל הלביבות צפות בשמן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
120 תגובות
כניסה
120 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

