זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם כרובית משקית קפואה/ 1 כרובית שלמה מבושלת
1 ביצה L
1/2 כוס פירורי לחם
1 בצל קטן טחון/ מגורד דק
1 שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות שמן זית
תיבול: כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, כפית אבקת מרק, פלפל שחור.
אופן הכנה:
-קוצצים דק את הכרובית, מעבירים לקערה יחד עם כל החומרים ומערבבים היטב. יוצרים לביבות בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת. מרססים מעט שמן מעל הלביבות.
-אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 30 דקות
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים צד ואופים כ-10 דקות נוספות עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
לביבות כרובית אפויות, קציצות כרובית אפויות, לביבות כרובית בתנור
היי אפרת
אני מתחילה להכין עכשיו
אני מבינה שבמקרה של שימוש בשיבולת שועל דקה(ואם יש עבה גם אפשרי לשימוש פה ?) בתוך התערובת אין צורך להשרות אותה ?
תודה מראש על המענה
והמשך יום טוב .
היי עינת,
בתערובת עדיף שיבולת שועל דקה ואין צורך להשרות.
עשיתי היום. מתכון קל ויצא מעולה. בדרך כלל לא מצליח לי אפיה בתנור של לביבות אבל אלא יצאו קריספיות כמעט כמו בטיגון. מה שכן, הכמון השתלט על הטעם אז מי שפחות אוהב שיפחית או יוריד לגמרי.
תודה שחזרת לשתף💜
שוב בוקר טוב. אני קונה שקית של כרובית שטופה 500 ג.
1.כמה זמן לבשל אותה?
2. להוסיף מלח למי הבישול?
3. ראיתי בתגובות שהצעת להוסיף ביצה ע”מ שהלביבות לא יתפרקו. יש לי גודל l, לשים שתיים?
4. כמה לביבות ייצאו?
ושוב המון תודות על מתכונייך הפשוטים והנגישים ועל סבלנותך לענות לכולם. חג שמח לך ולבני משפחת.
היי
1. כ20 דקות או עד לריכוך
2. כן
3. תטרפי את הביצה השנייה ותשתמשי בה בהדרגה לפי הצורך (תתחילי בחצי מהכמות).
4. יוצאות כ-15 לביבות
חג שמח(:
נשמע בהחלט קל להכנה. כעת הכנסתי את העיסה כפשטידה לתבנית אינגליש כמה זמן אפייה להערכתך?
מעריכה שכ-50 דקות או יותר, בכל מקרה תשגיחי על הפשטידה לאחר 40-45 דקות כדי להוציא אותה בדיוק בזמן.
תודה. אכן כ-50 דקות.יצא מצויין!
האם מתאים להוסיף לקציצות עדשים אומות ואם כן אז איך בדיוק?
תודה
עדיף להכין מתכון אחר לקציצות עדשים(:
היי אפרת,
האם אפשר במקום פירורי לחם לעטוף בקמח שיבולת שועל?
אני רוצה להמנע מחתיכות ועדיין לשמור על קריספיות,
תודה!
היי,
במתכון הזה אין צורך לצפות בפירורי לחם. אם התכוונת להחליף את הפירורים שבתערובת עצמה- אפשר(:
תודה רבה:-)
הי אפרת, יש אפשרות לוותר על הבצל?
והאם אפשר להקפיא?
היי,
הבצל מאד מוסיף אבל אפשר לוותר עליו.
אפשר להקפיא (אם כי הלביבות במיטבן סמוך להכנה).
קציצות טעימות מאוד , לא התפרקו כשכדררתי אותן אך לאחר אפיה קצת התפרקו לי
היי,
נראה פשוט מעולה!
האם במקרה הוצאת את הלביבות מהתבנית לפני שהן התקררו לגמרי? כי זה עלול לגרום להתפרקותן.
גם אפייה למשך קצר יותר מהדרוש יכולה לגרום לכך.
כדי למנוע התפרקות רוצה לאפות בתבניות מאפינס. מתאים? כמה זמן נדרש לאפייה?
אפשר להכין בתבניות מאפינס.
במקרה כזה יש לשים 2-3 ביצים (אם אלה ביצים S או M אז 3 ביצים).
זמן האפייה נע בסביבות 35-45 דקות.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להכין חצי מהכמות? להוריד הכל בחצי?
כמה לביבות זה ייצא?
אפשרי גם לשים קוואקר במקום הפירורי לחם או שזה יורגש?
אפשר. אמורות לצאת 7-8 לביבות.
אפשר לשים קוואקר.
היי אפרת רציתי לשאול כמה זמן בערך יצא לי להכין את הלביבות כולל זמן ההכנה, והאפייה תודה ענקית
אם יש לך כרובית קפואה אז 50-55 דקות, כולל הכל.
אפשר גם לטגן אם אין בבית תנור?:)
ותודה על המתכונים המעולים באתר!
לא נסיתי אבל נראה לי שכן.
אם התערובת במקרה מתפרקת תוסיפי ביצה נוספת.
היי אפרת,
אם משתמשים בפתיתי כרובית קפואה:
1. האם רק להפשיר או לרכך אותה עם מים רותחים קודם?
2. צריך לשיים אותה במעבד מזון?
ואם יש לי תבלין של עלי פטרוזיליה זה גם בסדר? כמה לשיים אם כן?
תודה רבה!!
1. מספיק להפשיר.
2. אם זה כבר מפורר דק אז אין צורך לטחון..
כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה.
שלום..
האם אפשר להכין את התערובת של הלביבות ערב לפני ויום אחרי להכין את הצורה ולאפות אותן?
תודה.
פחות מומלץ.
אפשר להכין את הבלילה לכמה שעות במקרר ולאפות רק בערב?
כן.
היי אפרת,
המתכון נראה מעולה!
שתי שאלות קטנות:
1. כמה לביבות בערך יוצאות מהמתכון?
2. בכל הפעמים שהכנתי לביבות ירק בתנור הן יצאו רכות ולא קריספיות/שחומות בכלל. את אופה את הלביבות שלך בצורת האפייה הרגילה (קו למעלה וקו למטה) או על טורבו/צורה אחרת?
תודה מראש!
היי אלונה,
1. כ-15 לביבות.
2. הלביבות לא אמורות לצאת קריספיות, פשוט קצת יותר פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. אני אופה בחום עליון וחום תחתון. אולי את צריכה לאפות קצת יותר זמן כדי שהן יזהיבו.
היי נתקעתי בלי ביצים יש תחליף או חייבים ביצה?
היי שני,
הביצה מדביקה את התערובת. מישהי בתגובות רשמה שהיא המירה את הביצה בתפו”א (כדאי לבשל את תפוח האדמה עד לריכוך ואז לגרד אותו בפומפיה גסה או למעוך למחית).
היי אפרת במידה ואני מכינה עם כרובית טריה האם אפשר ישר לשים במעבד מזון או צריך לבשל קודם?
כדאי לבשל את הכרובית קודם במים רותחים עד לריכוך.
היה מצוין. תודה!
תודה רונית, שמחה לשמוע 🙂
תודה על אתר כייפי וברור!
לגבי המתכון הזה ספציפית הרגשתי שהמלאכה רבה לעומת התוצאה הסופית.
גם התיבול היה לי אגרסיבי מדיי בטעמו.
הילדים הסכימו לטעום, אך לא לבלוע :-/.
לא יודעת אם אכין שוב.
אולי זה בגלל הכמון? לא כולם אוהבים את התבלין הזה. כי חוץ ממנו התיבול הוא די עדין.
יצא לי מאד טעים!! הכנתי מכרובית טריה שבישלתי, במקום פרורי לחם הוספתי שיבולת שועל דקה (קוואקר), הוספתי גם 2 כפות מלאות גבינה לבנה, לפי עצתך. טעים טעים!!
מעולה! תודה אורה 🙂
שלום,
האם אפשר לשים קמח חומוס או קמח עדשים אדומות במקום פירורי לחם?
תודה!
לדעתי כן. מבחינת טעם זה יכול להשתלב עם שני הקמחים.
וואו איזה מתכון מעולה! תודה רבה!!
נראה מעולה!
תודה בת-אל 🙂
היי אפרת
אתר מוושלם ברמות!!! אני משתמשת בו בלי סוף.
תודה רבה על המתכונים.
הלביבות יצאו מדהימות.
אחרי שאני מסיימת להכין אחד מהמתכונים שלך, עובר פחות מחצי שעה והאוכל נגמר.
אני רק בת 17 אבל האוכל יוצא לי מדהים בגלל המתכונים הקלים והברורים.
חבר שלי כועס עליי כשאני לא מביאה לו לטעום מהאוכל שהכנתי מהמתכונים שלך חחחחחחחחח
היי גליה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
כל הכבוד לך.
פעם הבאה תשאירי לו קצת 😉
אפרת
יופי של מתכון, תודה רבה. נחמד למצוא מתכונים קלים ובעברית באנגליה הקרירה.
בישלתי את הכרובית במי מלח, כך שנמנעתי מהוספת אבקת המרק
הכרובית נמעכה קלות במחית פירה והיות והכמות היתה גדולה מידי לתבנית האפיה חלק מהקציצות טוגנו במחבת, אך למרבית הפתעתי הבישול הבריא היה הטעים יותר.
מצוין, שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ושיהיה חורף חמים ונעים 🙂
שלום ! במה אפשר להשתמש במקום פירורי לחם?
נראה לי שגם 3-4 כפות קמח רגיל יכולות לעשות את העבודה.
האם חסר במתכון מלח?
היי ליאור,
אם שמים כפית אבקת מרק זה אמור להספיק מבחינת מליחות. אפשר לחזק את המליחות בכרבע כפית מלח.
הי אפרת,
קודם כל רציתי להגיד שכבר עשיתי לא מעט מתכונים מהאתר שלך והם פשוט מעולים.
הכנתי אתמול בפעם הראשונה את הלביבות והם יצאו ממש ממש טעימות למרות שחלקן התפרקו לי.
האם הייתי צריכה להוסיף עוד ביצה כשי שלא יתפרקו לי?
האם אפשר להשתמש באותו המתכון אבל לעשות פשטידה במקום לביבות?
תודה,
כרמית
היי כרמית,
נכון, היה כדאי להוסיף ביצה נוספת כדי לייצב את הקציצות.
אפשר להכין מאותו מתכון פשטידה. יהיה צורך לשים 2-3 ביצים (אם אלה ביצים קטנות S או M אז 3 ביצים).
שבת שלום 🙂
היי אפרת! קניתי כרובית בשקית קפואה וחיפשתי מה לעשות איתה 🙂 המתכון הזה מאוד מוצאת חן בעיני! התלבטתי אם להכין את זה או את הכרובית המוקרמת ובסוף אלך על דה, נראה לי שיותר יתאים לטעם האישי של בני ביתי. שאלה: האם יש דרך להפוך את הקציצות לחלביות? ז”א להוסיף גבינה צהובה/לבנה או משהו אחר לבלילה? לכבוד שבועות 🙂 ובנוסף, קניתי אתמול מהסופר פטרוזיליה קצוצה קפואה שמגיע בקוביות. אפשר להשתמש קוביה פה במקום טרי? תודה רבה ושבוע טוב 🙂
היי אודליה,
אפשר להשתמש ב 1-2 קוביות פטרוזיליה קפואה במקום פטרוזיליה טריה.
אפשר להוסיף לתערובת כ-2 כפות מלאות גבינה לבנה + כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.
שבוע מעולה 🙂
וואי תודה רבה אפרת!! רוצה כבר להכין אבל אתאפק עד ליום שלישי כדי שיהיו טריות לחג 🙂 שכחתי לשאול, מספיק להפשיר את הכרובית לפני שקוצצים אותה או שצריך לבשל במים?
מספיק להפשיר אותה. כדי לזרז את ההפשרה אפשר להשרות את פרחי הכרובית במים רותחים 1-2 דקות ולסנן.
חג שמח! 🙂
תודה רבה אפרת, על הכל!!! סיימתי עכשיו להכין עוגת טעמי, מאפינס בננה ועוגיות בננה וחמאת בוטנים! ממשיכים מחר בע”ה עם עוד מתכונים שלך 🙂 חג שמח 🙂 🙂
אלופה, כל הכבוד 🙂
חג שמח!
היי אפרת, רציתי רק לעכדן שהכל יצא מושלם, כולל העוגת האוראו ושוקולד לבן שאכלנו כגלידה, אהה, וגם אטריות מוקפץ עם ירקות, בקיצור כל החג היה מהמתכונים שלך 🙂 . תודה רבה על הכל, את פשוט אלופה!! שבוע טוב ומבורך 🙂
תודה יקירה, שמחה מאוד לשמוע!
שבוע נפלא 🙂
שלום, קודם כל כבר עשיתי הרבה מתכונים שלך וכולם יוצאים טעים טעיםםםם.
האתר הזה בקושי זז אצלי, אולי את יודעת מה הבעיה? זה אצלך אולי? אצל בזק הכל מותקן אצלי.
אשמח לתשובה, לפעמים אני ממהרת לבשל, ואני לא יודעת מה לעשות, זז לאט לאט.
תודה רבה
היי,
האתר דווקא אמור לעבוד די מהר.
את גולשת ממחשב או ממכשיר נייד?
הגלישה היא איטית גם כשאת גולשת ממכשיר/מחשב אחר?
שלום וברכה.
אפשר להחליף את הכרובית בכרוב לבן קצוץ?
תודה רבה מראש.
היי,
לא בטוחה שזה יהיה רעיון טוב כי המרקם בין כרובית לכרוב הוא שונה.
כמה זה הרבה פירורי לחם וכמה תפוח אדמה להוסיף לכרובית?
לדעתי תפו”א בינוני-גדול אחד מספיק. לגבי פירורי לחם, תתחיל מ-4 כפות ותוסיף לפי הצורך, עד שהתערובת מתייצבת ואפשר להכין לביבות יציבות ולא מתפרקות.
בוקר טוב
אפשר לעשות את הכרובית כפירה ואז להמשיך רגיל?אותו השאלה לגביי הלביבות תפוח אדמה
תודה
היי דני,
אפשר אבל לדעתי תצטרך להוסיף הרבה פירורי לחם כדי לייצב את הלביבות. אולי כדאי לשלב תפו”א וכרובית ביחד כדי לייצב את התערובת (כי הכרובית יותר רכה ומפרישה נוזלים).
מתכון מצויין. מחליף טיגון ויוצא מעולה. טעים מזין ובריא. הכנתי לפני שבועיים ועכשיו אכין למסיבת חנוכה.
תודה
תודה יפית 🙂
חג שמח!
עכשיו סיימתי להכין את הלביבות יצא מעולה…
במקום ביצה -שמתי תפוחי אדמה
במקום מרק עוף- מלח.
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה אושרית
היי, אפשר שמיר במקום פטרוזיליה? תודה.
כן יעל, אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים כמות יחסית קטנה כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
הי
במה ניתן להשתמש במקום ביצים? הבן שלי אלרגי לביצים.
תודה
היי אפרת,
אני חושבת שאפשר לשים תפו”א בינוני מבושל מעוך לפירה. מומלץ להמתין שהפירה יתקרר לטמפ’ החדר ורק אז לערבב אותו עם יתר החומרים.
היי האם במקום פרורי לחם אפשר לשים קמח ללא גלוטן? והאם אפשר לטגן המקום אפייה
היי שרית,
אם יש לך קמח אורז נראה לי שזה יותר מתאים (שימי שליש כוס) או שתשימי תפו”א מבושל מעוך.
אני מניחה שניתן גם לטגן.
היי, יש לי קוביות של בצל מטוגנות קפואות יש אפשרות להחליף עם הבצל המגורד ואם כן אז כמה?? תודה רבה וחג שבועות שמח:)
היי אביבה,
את יכולה לשים 1-2 קוביות.
חג שמח! 🙂
ראשית אני מכינה מלא מתכונים מהאתר הזה אתר פשוט מעולה
שם האתר כשמו כן הוא.
שאלה לגבי המתכון הזה: האם אפשר במקום לאפות את הלביבות לטגן אותם?
תודה מירי, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לטגן את הלביבות כמה דקות מכל צד עד להזהבה (אש בינונית).
יום נפלא!
יצא מדהים!במקום אבקת מרק שלא הייתה לי בבית, שמתי מלח.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וערב נעים
יש צורך במלח? והמתכון נראה מצויין, מנסה עכשיו
היי מיה,
אבקת המרק מכילה כבר מלח אז אין צורך.
בהצלחה 😉
תודה רבה! ומה המשקל של כרובית מבושלת? קילו?
בסביבות 500-600 גרם פרחי כרובית. אחרי בישול אני מאמינה שהמשקל עולה וזה בסדר.
המתכון נראה מעולה, אבל מה הכמות המשוערת של לביבות שיוצאת?
היי שני,
בסביבות 15-20 לביבות.
במקום קמח אפשר לשים רק קוואקר או חייב קמח פשוט אני לא נוגעת בקמח רגיל
אולי שיפון?
תודה וערב טוב
היי חני,
לדעתי כדאי לשלב בין קוואקר לקמח שיפון (חצי חצי).
ערב מצוין 🙂
נראה נהדר .האם שקונים כרובית בשקית-אין צורך להרתיח אותה כמו כרובית רגילה?
חצי כוס פרורי לחם-כמה זה בכפות?תודה וחג שמח
היי ענתי,
אם משתמשים בכרובית משקית קפואה אין צורך להרתיח אותה כי היא כבר מבושלת, מספיק רק להפשיר אותה מעט. אם זאת כרובית טריה שארוזה בשקית (לא בשקית קפואה) אז יש צורך לבשל אותה במים רותחים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת.
חצי כוס פירורי לחם זה יוצא בערך 6 כפות מלאות.
חג חנוכה שמח! 🙂
אפשר לנשים משהו אחר במקום פרורי לחם?
היי אורה,
את יכולה לשים קמח או קוואקר בשילוב קמח (חצי-חצי).
יום נעים 🙂
הלכתי לפי המתכון אך התערובת לא יצאה מספיק דביקה בשביל לעשות ממנה קציצות
אז הוספתי עוד ביצה וגם טחינה גולמית
מקווה שיצא בסדר
מה לעשות פעם הבאה כדי שזה לא יקרה?
יכול להיות שהכרובית הייתה גדולה מדי או שלא קצצתי אותה מספיק דק?
תודה ודרך אגב אוהבת מאוד תאתר לקחתי ממנו המון מתכונים אתה מוכשרת
תודה יפית! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
נכון, זה יכול לקרות אם שמים כמות גדולה יותר של כרובית או אם הכרובית לא נקצצה מספיק דק.
בכל מקרה, עשית נכון שהוספת ביצה נוספת.
יום נפלא!
פשוט טעים!
טעם של טיגון בלי לטגן..
תודה רבה!
היי לי, שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
תודה. את מדהימה.
תודה גליה 🙂
זו פעם ראשונה שנתקלתי באתר והוא נהדר 🙂 הלביבות מצוינות תודה רבה על המתכון, נראה שאני הולכת לבלות כאן הרבה. תודה
מעולה! ברוכה הבאה לאתר 😉
היי. הלביבות שורדות הקפאה-הפשרה?
היי, לא אמורה להיות בעיה להקפיא 🙂
היי
אין לי תרסיס שמן לרסס מעל. להשאיר ככה?
היי רעות,
לא חייבים להשתמש בתרסיס. אפשר גם להבריש מעט עם שמן (זה רק בשביל הפריכות)
צריך לבשל לפני את הכרובית?
אם כן, כמה זמן?
הי קובי,
אם זו כרובית משקית קפואה אין צורך אך אם זו כרובית טריה אז יש צורך לבשל במים רותחים במשך כ-10 דקות (עד שניתן לנעוץ מזלג בכרובית בקלות).
״הלביבות כרובית אפויות״ מאוד טעימות! תודה
תודה דיאנה, שמחה לשמוע 🙂
תודה על נתינה כה מזינה !!
בשמחה רבה 🙂
תודה רבה על המתכון. נראה מצויין…
עושה מסיבת חנוכה ומעוניינת לאפות את הלביבות מראש ולחמם לפני ההגשה. האם ניתן לדעתך לעשות זאת? נניח, ערב קודם?
רוב תודות!!
היי טובה,
אין בעיה להכין יום לפני ולחמם לפני ההגשה.
יום נפלא וחנוכה שמח 🙂