שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-50 דקות

מס’ מנות: 10 לביבות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי בטטה בינונית קלופה מגורדת בפומפיה גסה

קולורבי קטן-בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

תפוח אדמה קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה

חצי בצל בינוני מגורד בפומפיה גסה

2 ביצים

כף שמן זית

3 כפות קמח לבן או כוסמין

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.

-בינתיים מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעט מנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן. מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הקציצות צד ואופים 10-15 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חטיפי בצק מטוגנים
מרק ערמונים ופטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עינת (13:49 8.03.2021)

היי
האם צריך לסחוט את התערובת (סוחטת לפני) מהנוזלים לאחר ששמה בצד כ5 דקות?
תודה .

עינת (13:54 8.03.2021)

אוקיי
עכשיו שמתי לב שרשום לסחוט
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:13 8.03.2021)

היי,
אם את רואה שאין בכלל נוזלים את לא צריכה לסחוט שוב.

אילה (16:13 12.01.2021)

יעבוד גם כפשטידה?
איך ישפיע על האפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:56 12.01.2021)

אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
כדאי להוסיף ביצה נוספת או לפחות להשתמש ב2 ביצים גדולות כדי שהפשטידה תצא יציבה.
מומלץ להכין אפילו יום לפני כדי שהפשטידה תתייצב גם מבפנים.
זמן אפיה משוער- 40-45 דקות.

אחת שיודעת לתגן (11:57 20.12.2020)

היי!!
רציתי לשאול העם אני מתגנת את הלביבות זה נדבק?
(גם עם זה עם מחבת של ציפוי??)
מודה מראש על התשובה……😃

מתכונים ב-10 דקות (15:05 20.12.2020)

היי, זה לא אמור להדבק למחבת עם ציפוי נון סטיק
את הכף שמן שיש בבלילה תשימי במחבת ותטגני כרגיל.
שבוע נפלא❤️

ישראלה (17:10 15.12.2020)

שלום! אני נהנת מכל המתכונים שלך! תודה. האם ניתן לטגן את הלביבות ולא לאפות אותן?

מתכונים ב-10 דקות (17:17 15.12.2020)

היי ישראלה, תודה רבה 🙂
ניתן לטגן,אך את השמן הייתי שמה במחבת ולא בבלילה

אדוה (20:30 9.12.2020)

הכנתי פעמיים בלי תפוא (כי לא היה לי..) ויצא רך וטעים מאוד, התחסל בשניות

מתכונים ב-10 דקות (00:37 10.12.2020)

שמחה שיצא מוצלח 🌸

אושרת (12:34 26.11.2020)

צהרים טובים, האם ניתן לוותר או להחליף את הבטטה בירק אחר?
תודה🌸

מתכונים ב-10 דקות (13:30 26.11.2020)

בטח,
תוכלי להשתמש בתפו”א/ גזר/ דלעת וכ’ו
מה שאת אוהבת 🙂

שרי (19:06 14.11.2020)

תודה על המתכונים המעולים והקלים.
רציתי לשאול האם ניתן להחליף את הקמח בשבולת שועל מלאה?
בתודה שרי

אורטל (22:18 14.11.2020)

אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות שיבולת שועל במקום הקמח

עינת (12:54 24.05.2020)

היי אפרת

ניסיתי על פי המלצתך לאפות את הקציצות פחות זמן (פעם קודמת הושחמו מאוד )

רק הפעם חלק הושחמו יתר על המידה (אלו שהיו בשולי התבנית הכי רחוקות מדלת התנור)

ואלו שהכי קרובות לדלת התנור פחות אפויות

מנסה לחשוב למה ואיך לשפר שיהיו אפויות כולן (אולי מ170 לעלות חזרה ל180 לרבע שעה מצד אחד ואחר כך פחות זמן אבל רק אולי) אבל לא שחומות בכלל .

אשמח אם יש לך רעיון רוצה להמשיך להכין את המתכון בני בן ה4 בררן באכילה אומר על זה \”טעים מאוד אני רוצה עוד\”

מה דעתך מה ניתן לשינוי ?
תודה מראש

ושיהיה לך יום מקסים כמוך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:38 24.05.2020)

היי עינת,
האפיה אמורה להיות אחידה. יכול להיות שיש בעיה בתנור.
מה שאפשר לעשות זה לסובב את התבנית באמצע האפיה כך שאלה שהיו קרובות לדלת יהיו בחלק הפנימי של התנור.

עינת (15:48 11.05.2020)

היי אפרת
במידה ורוצה להגדיל את כמות הקציצות , יתאים אם על 2 הביצים פשוט רק יכפיל את המצרכים (חוץ משמן ואולי יותר מלח) ? באותה טמפרטורה אותו זמן?

בתודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 11.05.2020)

גם אם את מכפילה כמויות, הטמפ’ וזמן האפיה אינם משתנים.
לדעתי הקציצות יתפרקו עם 2 ביצים בלבד.

עינת (11:57 5.05.2020)

היי אםרת
הכינותי שוב את הלביבות והפעם שמנתי את הנייר , נטשתי את רסק התפוחים (שקיוותי שיחליף את השמן אך ממש לא תרם למרקם) אבל השתמשתי בביצה אחת עם 2 כפות מלאות קמח חומוס (כמו שהצעת ) הן נעשו שחומות ושרופות מבחוץ , האם להפחית את זמן האפייה גם כשהופכת ואם כן כמה זמן את ממליצה כל צד לאפות והאם להפחית את הטמרפטורה מהי ?
אשמח לעזרה .
תודה רבה לך על הסבלנות ועל הלב הגדול שלך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 5.05.2020)

היי עינת,
אם הן נשרפו מבחוץ כדאי להפחית את הטמפ’ ולאפות ב170 מעלות.
ממליצה לבדוק כבר אחרי 20 דקות. אם הן מתחילות להשחים אז תהפכי אותן צד ותשאירי כ10 דקות.

ציפי (19:41 13.04.2020)

נראה נפלא כמו תמיד, במה אפשר להחליף את הקמח בפסח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:18 14.04.2020)

אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות מלאות קמח תפו”א.

itzik30 (12:11 1.03.2020)

תודה, האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום הקמח הרגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:27 1.03.2020)

כן. אני חושבת שמספיק לשים 2 כפות מלאות.

itzik30 (13:00 1.03.2020)

תודה

טובה (07:10 14.01.2020)

שלום, אפרת
נראה מתכון מעולה, כמו כל המתכונים שכבר ניסיתי מכאן 🙂
במה אפשר להחליף את התפו\’\’א?
(אני מניחה שהוא מסיע להתגבשות של העיסה ולא רוצה שהקציצות תתפוררנה)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 14.01.2020)

בוקר טוב טובה,
אפשר להמיר בקולורבי.
יום נפלא 🌺

חגית (10:52 30.12.2019)

אפרת היקרה
יש לך מתכונים מעולים!!
יש לך רעיון לתוספת עם הלביבות?
ולילדים יותר מומלץ תפו”א או קולורבי?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 30.12.2019)

אם זה לילדים את יכולה להכין עם תפו”א.
אפשר להגיש את זה עם סלט עלים/ירקות טרי. הילדים שלי אוהבים את זה לצד פתיתים.

עינת (10:43 29.12.2019)

היי אפרת

הקציצות טעימות אבל יבשות מבחוץ ושרופות בקצוות בקצוות אפילו שעדיין לא מאוחדות .
את האמת השתמשתי בביצה אחת ו2 כפות רסק תפוחים במקום השמן .

אולי בגלל זה?

תודה ויום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 29.12.2019)

שימנת את נייר האפיה?
אני פחות מתלהבת משימוש ברסק תפוחים בלביבות.

ריקי (18:26 27.12.2019)

היי , מה אני יכולה לשים כתחליף לביצים לילדה שאלרגית לביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 28.12.2019)

אני חושבת שאת יכולה לבשל את הבטטה, תפו”א והקולורבי במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ולגרד בפומפיה. זה אמור להדביק את החומרים.

רבקה בצלאל (11:52 27.12.2019)

שלום אפרת, במה אפשר להחליף את הקולורבי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 27.12.2019)

בקישוא קטן או בתפו”א קטן.

חיה (22:06 26.12.2019)

ועוד שאלה, איפה אפשר לקנות את הספר? לא רואה באתר קישור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 26.12.2019)

הספר אזל במלאי אבל בקרוב מאד תצא סדרת ספרים חדשה. אפרסם לינק באתר כשזה יהיה רלוונטי 🙂

חיה (22:01 26.12.2019)

תודה על המתכון! נשמע טעים
אני רוצה לאפות היום ולהגיש בסעודת שבת בשישי בלילה
אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה?

תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 26.12.2019)

היי חיה,
אפר להכין מראש ולחמם על הפלטה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.