זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-50 דקות
מס’ מנות: 10 לביבות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי בטטה בינונית קלופה מגורדת בפומפיה גסה
קולורבי קטן-בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
תפוח אדמה קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה
חצי בצל בינוני מגורד בפומפיה גסה
2 ביצים
כף שמן זית
3 כפות קמח לבן או כוסמין
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.
-בינתיים מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.
-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעט מנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן. מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים את הקציצות צד ואופים 10-15 דקות עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- קינואה עם בטטה |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- לביבות כרישה |
- סלט בטטה קריספי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
יצא ממש טעים (גם בלי תפוח אדמה)! תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים!!
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת
אפשרי בלי תפוח אדמה בכלל?
תודה על המענה .
כן אפשר.
תקשיבו מתכון נדיר!!!
הכנתי כמות כפולה ועדיין בעלי אני והילדה חיסלנו הכל בארוחה אחת!!
אני אפיתי על טורבו 180 מעלות, ועקבתי אחרי זמני האפיה כי כל תנור הוא שונה .
תשתמשו רק בשמן זית לא קנולה , ותסחטו את הירקות המגורים טוב טוב בחיתול בד כי זה מוציא המון נוזלים וזה ממש עושה הבדל!
שמחה מאד שנהניתם מהמתכון🩷
מה בפסח יכול להחליף את הקמח?
קמח מצות או קמח חומוס.
היי אפרת. אני שוקלת להכין בתבנית ח”פ 22X31, לוותר על תפוח אדמה ולהמיר קמח בשיבולת שועל דקה. מה לשנות? תודה רבה מראש.
היי,
את מתכוונת להכין במקום לביבות כפשטידה, כן?
תכפילי את הכמויות פי 2, תוסיפי עוד בטטה אחת קטנה ושימי 5 כפות שיבולת שועל.
זמן האפייה יהיה להערכתי כ-40-35 דקות.
אפרת ערב טוב, הפעם הכנתי לפי המתכון הזה שהוא דומה לקציצות קולורבי וגזר. גם כאן יצא ממש טעים. שוב הכפלתי כמויות והכל חוסל. חצי טיגנתי וחצי הכנתי בתנור ושניהם יצאו מעולה !!! שיהיה לך שבוע מוצלח ותודה רבה על כל המתכונים המעולים 🙂
היי סיגי,
שמחה מאד שיצא מוצלח בשתי הגרסאות! תודה על השיתוף ושבוע מקסים❤
היי
האם צריך לסחוט את התערובת (סוחטת לפני) מהנוזלים לאחר ששמה בצד כ5 דקות?
תודה .
אוקיי
עכשיו שמתי לב שרשום לסחוט
תודה
היי,
אם את רואה שאין בכלל נוזלים את לא צריכה לסחוט שוב.
יעבוד גם כפשטידה?
איך ישפיע על האפיה?
אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
כדאי להוסיף ביצה נוספת או לפחות להשתמש ב2 ביצים גדולות כדי שהפשטידה תצא יציבה.
מומלץ להכין אפילו יום לפני כדי שהפשטידה תתייצב גם מבפנים.
זמן אפיה משוער- 40-45 דקות.
היי!!
רציתי לשאול העם אני מתגנת את הלביבות זה נדבק?
(גם עם זה עם מחבת של ציפוי??)
מודה מראש על התשובה……😃
היי, זה לא אמור להדבק למחבת עם ציפוי נון סטיק
את הכף שמן שיש בבלילה תשימי במחבת ותטגני כרגיל.
שבוע נפלא❤️
שלום! אני נהנת מכל המתכונים שלך! תודה. האם ניתן לטגן את הלביבות ולא לאפות אותן?
היי ישראלה, תודה רבה 🙂
ניתן לטגן,אך את השמן הייתי שמה במחבת ולא בבלילה
הכנתי פעמיים בלי תפוא (כי לא היה לי..) ויצא רך וטעים מאוד, התחסל בשניות
שמחה שיצא מוצלח 🌸
צהרים טובים, האם ניתן לוותר או להחליף את הבטטה בירק אחר?
תודה🌸
בטח,
תוכלי להשתמש בתפו”א/ גזר/ דלעת וכ’ו
מה שאת אוהבת 🙂
תודה על המתכונים המעולים והקלים.
רציתי לשאול האם ניתן להחליף את הקמח בשבולת שועל מלאה?
בתודה שרי
אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות שיבולת שועל במקום הקמח
היי אפרת
ניסיתי על פי המלצתך לאפות את הקציצות פחות זמן (פעם קודמת הושחמו מאוד )
רק הפעם חלק הושחמו יתר על המידה (אלו שהיו בשולי התבנית הכי רחוקות מדלת התנור)
ואלו שהכי קרובות לדלת התנור פחות אפויות
מנסה לחשוב למה ואיך לשפר שיהיו אפויות כולן (אולי מ170 לעלות חזרה ל180 לרבע שעה מצד אחד ואחר כך פחות זמן אבל רק אולי) אבל לא שחומות בכלל .
אשמח אם יש לך רעיון רוצה להמשיך להכין את המתכון בני בן ה4 בררן באכילה אומר על זה \”טעים מאוד אני רוצה עוד\”
מה דעתך מה ניתן לשינוי ?
תודה מראש
ושיהיה לך יום מקסים כמוך.
היי עינת,
האפיה אמורה להיות אחידה. יכול להיות שיש בעיה בתנור.
מה שאפשר לעשות זה לסובב את התבנית באמצע האפיה כך שאלה שהיו קרובות לדלת יהיו בחלק הפנימי של התנור.
היי אפרת
במידה ורוצה להגדיל את כמות הקציצות , יתאים אם על 2 הביצים פשוט רק יכפיל את המצרכים (חוץ משמן ואולי יותר מלח) ? באותה טמפרטורה אותו זמן?
בתודה מראש.
גם אם את מכפילה כמויות, הטמפ’ וזמן האפיה אינם משתנים.
לדעתי הקציצות יתפרקו עם 2 ביצים בלבד.
היי אםרת
הכינותי שוב את הלביבות והפעם שמנתי את הנייר , נטשתי את רסק התפוחים (שקיוותי שיחליף את השמן אך ממש לא תרם למרקם) אבל השתמשתי בביצה אחת עם 2 כפות מלאות קמח חומוס (כמו שהצעת ) הן נעשו שחומות ושרופות מבחוץ , האם להפחית את זמן האפייה גם כשהופכת ואם כן כמה זמן את ממליצה כל צד לאפות והאם להפחית את הטמרפטורה מהי ?
אשמח לעזרה .
תודה רבה לך על הסבלנות ועל הלב הגדול שלך.
היי עינת,
אם הן נשרפו מבחוץ כדאי להפחית את הטמפ’ ולאפות ב170 מעלות.
ממליצה לבדוק כבר אחרי 20 דקות. אם הן מתחילות להשחים אז תהפכי אותן צד ותשאירי כ10 דקות.
נראה נפלא כמו תמיד, במה אפשר להחליף את הקמח בפסח?
אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות מלאות קמח תפו”א.
תודה, האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום הקמח הרגיל?
כן. אני חושבת שמספיק לשים 2 כפות מלאות.
תודה
שלום, אפרת
נראה מתכון מעולה, כמו כל המתכונים שכבר ניסיתי מכאן 🙂
במה אפשר להחליף את התפו\’\’א?
(אני מניחה שהוא מסיע להתגבשות של העיסה ולא רוצה שהקציצות תתפוררנה)
תודה!
בוקר טוב טובה,
אפשר להמיר בקולורבי.
יום נפלא 🌺
אפרת היקרה
יש לך מתכונים מעולים!!
יש לך רעיון לתוספת עם הלביבות?
ולילדים יותר מומלץ תפו”א או קולורבי?
תודה רבה
אם זה לילדים את יכולה להכין עם תפו”א.
אפשר להגיש את זה עם סלט עלים/ירקות טרי. הילדים שלי אוהבים את זה לצד פתיתים.
היי אפרת
הקציצות טעימות אבל יבשות מבחוץ ושרופות בקצוות בקצוות אפילו שעדיין לא מאוחדות .
את האמת השתמשתי בביצה אחת ו2 כפות רסק תפוחים במקום השמן .
אולי בגלל זה?
תודה ויום נפלא.
שימנת את נייר האפיה?
אני פחות מתלהבת משימוש ברסק תפוחים בלביבות.
היי , מה אני יכולה לשים כתחליף לביצים לילדה שאלרגית לביצים?
אני חושבת שאת יכולה לבשל את הבטטה, תפו”א והקולורבי במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ולגרד בפומפיה. זה אמור להדביק את החומרים.
שלום אפרת, במה אפשר להחליף את הקולורבי?
בקישוא קטן או בתפו”א קטן.
ועוד שאלה, איפה אפשר לקנות את הספר? לא רואה באתר קישור
הספר אזל במלאי אבל בקרוב מאד תצא סדרת ספרים חדשה. אפרסם לינק באתר כשזה יהיה רלוונטי 🙂
תודה על המתכון! נשמע טעים
אני רוצה לאפות היום ולהגיש בסעודת שבת בשישי בלילה
אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה?
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך!
היי חיה,
אפר להכין מראש ולחמם על הפלטה.