זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 12 לביבות בטטה

סוג: חלבי/פרווה

מצרכים:

1 בטטה גדולה מגורדת גס

תפוח אדמה קטן מגורד גס

חצי בצל בינוני מגורד דק

כף עירית/עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

כף שמן

ביצה גדולה

3 כפות גדושות פירורי לחם

*2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית שטוחה מלח, וקמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-משמנים את נייר האפיה. יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לביבות תפוחי אדמה ופטריותמתכון לביבות תפוחי אדמה ופטריות
מתכון לקציצות ירק מתכון לקציצות ירק
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שלי (13:11 3.08.2022)

הכנתי ויצא מדהיםםםםםםםםםםםם
המתכונים שלך מככבים אצלי בארוחות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 3.08.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷

avatar
לאה (17:25 16.06.2022)

אין לי תרסיס שמן בשביל לרסס מעל.
מה לעשות במקום? או לא לעשות?
זה קריטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:11 16.06.2022)

היי,
את יכולה להבריש מעט שמן בעזרת מברשת או בעזרת הידיים אם אין לך.

avatar
חן (11:54 27.05.2022)

אפשרי במקום הביצה להוסיף 2 כפות טחינה גולמית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 27.05.2022)

היי,
לא בטוחה שטחינה תהיה תחליף מוצלח.
לא ניסיתי, אבל יתכן שבמקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.

avatar
מיכל (18:16 8.12.2021)

הי אפרת, הכנתי לילדים עם פטרוזיליה קצוצה ובלי בצל ויצא טעים מאוד!!
אבל היה קשה ליצור קציצות. צריך לסחוט מנוזלים? אולי להוסיף שיבולת שועל? מה יעזור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 8.12.2021)

היי,
את מתכוונת שהיה קשה ליצור קציצות בגלל שהתערובת הייתה נוזלית או בגלל סיבה אחרת?
אם הירקות מוציאים נוזלים כדאי מאד לסנן/לסחוט כדי להיפטר מנוזלים. במידת הצורך אפשר גם להוסיף עוד קצת פירורי לחם.
שמחה שיצא טעים למרות הקושי ביצירת הקציצות(:

avatar
מוריה (22:05 1.12.2021)

שלום
רציתי לדעת אפשר להוסיף גזר וקולורבי ויותר תפוחי אדמה?
ואם יהיה צורך להוסיף עוד משהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 1.12.2021)

היי מוריה,
אפשר להוסיף, אני מניחה שיהיה צורך להוסיף עוד ביצה/ פירורי לחם.

avatar
מיכל (20:46 18.11.2021)

הי, נדמה לי שלביבות בטטחה אוכלים עם רוטב כלשהו בצד? שמנת ועירית אולי? הן לא יבשות מדי ללא רוטב (במיוחד כשהן אפויות)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:13 18.11.2021)

היי מיכל,
כמובן שרוטב/מטבל טוב תמיד מוסיף(:
אפשר להגיש את הלביבות עם שמנת ועירית/שום או עם יוגורט ושמיר או אפילו עם רוטב עגבניות.

avatar
י (15:58 2.08.2021)

אפשר להכין עם פירורי לחם ללא גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 2.08.2021)

כן, אפשר(:

avatar
נעמה (21:10 28.07.2021)

יצא מעולה וטעים! תודה רבה על המתכון 😋

לביבות בטטה אפויות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:49 28.07.2021)

נראה מושלם(: איזה כיף שאהבת את המתכון😊

avatar
Adi Eith (19:13 14.06.2021)

היי אפרת, מה שלומך? רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את המתכון כפשטידה בתבנית אינגלישקייק. יש לשנות/להוסיף משהו? כמו אבקת אפייה או עוד ביצים? או לעשות הכל בדיוק כמו שכתוב בלי לשנות כלום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 14.06.2021)

היי עדי,
אני חושבת שעדיף להשתמש במתכון קיים כבר לפשטידת בטטה. מצרפת לך מתכון לפשטידת בטטה ובצל או פשטידת תרד ובטטה.
בהצלחה😊

avatar
אירית (18:19 1.06.2021)

הי, יש לך רעיון במה אוכל להחליף את הביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 1.06.2021)

היי,
לא ניסיתי, אבל יתכן שבמקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.

avatar
הדר אסתר פרנקל (09:28 30.05.2021)

הי אפרת
הכנתי לביבות בטטה ופתאום קלטתי שאין לי ביצים..
מה אפשר לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 30.05.2021)

היי,
לא ניסיתי, אבל לדעתי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה🙂

avatar
ינון לוי (19:24 22.10.2020)

ממש לא מומלץ.
יצא לי בטטה מגורדת בתנור, אפילו לא קרוב ללביבות.

avatar
שישי (18:08 11.08.2020)

היי אפרת,
הכנתי בלי בצל כי לא היה לי ובכל זאת יצא מדהים! טעים טעיםםםםם
תודה רבה!
אין על המתכונים שלך, קלים וטעימים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 11.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
תהלה (16:40 21.05.2020)

היי אפרת. הכנתי בתבנית אינגלעש קייק, לפני האפיה התערובת לא התאחדה גם כשהוספתי ביצה נוספת. מה הסיבה לכך ומה ניתן לתקן. אפיתי בכל זאת והתערובת לא התאחדה מספיק.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 21.05.2020)

היי תהלה,
הכנת את זה כמו פשטידה?
כמה זמן אפית ועל כמה מעלות?
חשוב להמתין שהפשטידה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה אחרת היא מתפרקת ולא יציבה.

avatar
ספיר (15:17 6.05.2020)

היי יש לי ביצה גודל מדיום?זה בסדר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 6.05.2020)

לדעתי תצטרכי לשים 2 ביצים.

avatar
גל (18:30 23.04.2020)

הכנתי ויצא מעולה
נ.ב טיגנתי אותם ויצאו מעולים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 23.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
יעל (18:22 23.12.2019)

עשיתי שלושה תפוחי אדמה, אחד בטטה, אחד בצל מגורד, כף שמיר.
שתי ביצים, כל השאר לפי ההוראות. יצא מעולה !!!!!!!!!!!
אהבו מאד
תודה רבה וחכנוכה שמח !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 23.12.2019)

מעולה 🙂
תודה וחנוכה שמח!

avatar
יעל (19:19 17.09.2019)

הכנתי וכולם זללו.
עם הרבה פטרוזיליה ירוקה, ובלי בולגרית, כי לא היה בבית.

חלק מטוגן וחלק בתנור (לזרז תהליכים)
מתכון מעולה בעיני.
תודה רבה אפרת ושנה טובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 17.09.2019)

תודה לך 🙂
שנה טובה ומבורכת ❤️

avatar
סיון (13:44 27.11.2018)

היי אפרת,
אני מארחת בשבת בצהרים ויש לי כמה מתכונים שהייתי רוצה לעשות מהאתר שלך, כאשר לביבות בטטה הם אחד מהם. רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הבלילה ערב קודם, או אפילו את כל הלביבות ערב קודם, להכניס למקרר, ולשיים בתנור לפני ההגשה על חום נמוך?
בנוסף, האם יש קיש/פשטידה שאת ממליצה עליה שאוכל להכין ערב לפני ולחמם בתנור לפני הגשה ועדיין יהיה טעים טעים? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 27.11.2018)

היי סיון,
לא מומלץ להכין את הבלילה יום קודם. את הלביבות אפשר להכין יום קודם אבל קחי בחשבון שהן יותר טעימות כשמכינים אותן באותו יום.
כמעט כל פשטידה/קיש את יכולה להכין יום קודם. אין בעיה.

avatar
עירית (23:44 9.11.2018)

אם אין תפוח אדמה? ישקמח תפוחי אדמה…רלוונטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 10.11.2018)

תפוח האדמה מעדן את הטעם (קמח תפו”א פחות מתאים). אפשר להמיר בקישוא או קולורבי.

avatar
שרון (18:55 11.09.2018)

לביבות מעולות🤗
אתר מעולה ומתכונים מוצלחים
, אני אופה , מבשלת המון מהמתכונים,

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 11.09.2018)

תודה שרון ושנה טובה 🌺

avatar
נעמה (21:08 23.08.2018)

שלום,
האם צריך לבשל לפני את תפוחי האדמה והבטטה? והאם אפשר להקפיא את הלביבות?
תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 23.08.2018)

אין צורך לבשל לפני.
לא מומלץ להקפיא בגלל שזה מכיל תפו”א.

avatar
shishi (10:01 20.04.2018)

הי אפרת,
אפשר להוסיף גם גזר? או שזה לא קשור? כי יש לי רק בטטה קטנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 20.04.2018)

כן אפשר.

avatar
מיטל (12:00 14.12.2017)

היי אפרת,

יש לי בבית רק ביצים גודל מדיום, זה בעייתי? עדיף להוסיף 2 ביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 14.12.2017)

שימי 2 ביצים.

avatar
טלי יאיר (22:47 9.12.2017)

שבוע טוב כאן גיסתה של הודיה
הצצתי באתר וממש נהנתי מהמתכונים רציתי מאד לקנות ספר והאתר לא נותן לי אשמח שתעני לי
טלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 10.12.2017)

היי טלי,
יש אפשרות להשאיר פרטים כדי שנציג יוכל לחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית.
אם לא מצאת את זה, את יכולה להשאיר טלפון בטופס צור קשר באתר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
צופנת (10:12 26.07.2017)

היי האם אפשר במקום התפו”א עוד בטטה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 26.07.2017)

היי צופנת,
אפשר למרות שלדעתי עם תפו”א זה יוצא יותר מוצלח מבחינת מרקם וטעם.
יום מקסים 🙂

avatar
מיה (16:11 14.07.2017)

הכנתי ויצא מעולה! במקום פירורי לחם שמתי 3 כפות קוואקר ויצא מושלם.
תודה אפרת על האתר ועל מתכונים נפלאים שמתאימים גם למאותגרות אפייה ובישול כמוני…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה ושבת שלום

avatar
אילנית (10:48 10.02.2017)

היי
ממש הייתי שמחה להכין את המתכון,
יש אפשרות להמיר אותו לטבעוני ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 10.02.2017)

היי אילנית,
אולי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.

avatar
אהובה (09:34 1.02.2017)

הי , הכנתי מספר מתכונים בעבר והכל יצא מעולה !!
במידה ואני רוצה להכין כמות כפולה של לביבות או שני סוגים של לביבות תפו”א ובטטה . האם אני יכולה לאפות 2 תבניות יחד ?? האם יש צורך לאפות בתוכנית טורבו וכמה זמן לאפות .תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 1.02.2017)

היי אהובה,
אני אישית תמיד מעדיפה לאפות בנפרד בכמה פעמים אבל בגדול אפשר לאפות 2 תבניות ביחד בתנור על תוכנית טורבו שאמורה לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
לגבי זמן אפיה, זה אמור להיות אותו זמן גם בטורבו אבל מאחר וזה משתנה בין תנור לתנור אני ממליצה לעמוד על המשמר ולבדוק את הלביבות במשך האפיה 🙂
יום מקסים

avatar
דניאל (14:21 5.12.2016)

שלום,
אפשר לטגן אותם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:49 5.12.2016)

כן דניאל, אפשר.

avatar
מאיה (14:56 21.10.2016)

האם אפשר להמיר את הפירורי לחם הקמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 21.10.2016)

אני מניחה שאפשר.

avatar
רעות (15:53 1.03.2016)

היי
צריך לפני כן לבשל את הבטטה/תפוח אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 1.03.2016)

לא רעות, אין צורך.

avatar
מאיה (19:51 6.08.2015)

שלום

כמה גבינה בולגרית צריך לשים ?

תודה
מאיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:37 6.08.2015)

היי מאיה,
בסביבות 2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת.

avatar
משכית (07:54 27.07.2015)

ואוו יצא מעולה הכנתי את זה עם חברה והיא במקום הפטרוזיליה היא שמה סלרי יצא מדהים…תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:38 27.07.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂

avatar
חני (11:24 4.06.2015)

היי
במקום הגבינה לוגרית אפשר לשים משהו אחר? כמו גבינה צהובה או גבינה לבנה
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:25 4.06.2015)

היי חני,
עדיף גבינה צהובה.
יום נפלא 🙂

avatar
ענבל (15:52 24.04.2015)

אפשר להכניס בתבנית את כל העיסה ולאפות למי שאין כוח לעשןת צורה של קציצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:58 24.04.2015)

היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין את זה גם בתבנית אחת כמו פשטידה. האפיה תהיה ב180 מעלות כ 30-40 דקות.
ממליצה לשמן מעט את התבנית לפני ולהוסיף ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂

avatar
לימור (07:52 9.03.2015)

שלום, אין לי גביע 250 גרם גבינה לבנה יש לי 750 גרם אז כמה כוס/כפית צריך להגיע ל-250 גרם גבינה לבנה? תודה, לימור!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:54 9.03.2015)

הי לימור,
במתכון הזה אין צורך בגבינה לבנה אבל אם את שואלת בלי קשר אז שימי שליש מהקופסה (לדעתי זה יוצא בסביבות 5 כפות גדושות).
יום נעים 🙂

avatar
דינה (16:01 15.10.2014)

שלום,
האם אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בפרמזן?
תודה,
דינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:18 15.10.2014)

היי דינה,
אפשר בהחלט 🙂

לקריאת כל התגובות