שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 12 לביבות בטטה

סוג: חלבי/פרווה

מצרכים:

1 בטטה גדולה מגורדת גס

תפוח אדמה קטן מגורד גס

חצי בצל בינוני מגורד דק

כף עירית/עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

כף שמן

ביצה גדולה

3 כפות גדושות פירורי לחם

*2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית שטוחה מלח, וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-משמנים את נייר האפיה. יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון לביבות תפוחי אדמה ופטריות
מתכון לקציצות ירק

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
יעל (18:22 23.12.2019)

עשיתי שלושה תפוחי אדמה, אחד בטטה, אחד בצל מגורד, כף שמיר.
שתי ביצים, כל השאר לפי ההוראות. יצא מעולה !!!!!!!!!!!
אהבו מאד
תודה רבה וחכנוכה שמח !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 23.12.2019)

מעולה 🙂
תודה וחנוכה שמח!

Avatar
יעל (19:19 17.09.2019)

הכנתי וכולם זללו.
עם הרבה פטרוזיליה ירוקה, ובלי בולגרית, כי לא היה בבית.

חלק מטוגן וחלק בתנור (לזרז תהליכים)
מתכון מעולה בעיני.
תודה רבה אפרת ושנה טובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 17.09.2019)

תודה לך 🙂
שנה טובה ומבורכת ❤️

Avatar
סיון (13:44 27.11.2018)

היי אפרת,
אני מארחת בשבת בצהרים ויש לי כמה מתכונים שהייתי רוצה לעשות מהאתר שלך, כאשר לביבות בטטה הם אחד מהם. רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הבלילה ערב קודם, או אפילו את כל הלביבות ערב קודם, להכניס למקרר, ולשיים בתנור לפני ההגשה על חום נמוך?
בנוסף, האם יש קיש/פשטידה שאת ממליצה עליה שאוכל להכין ערב לפני ולחמם בתנור לפני הגשה ועדיין יהיה טעים טעים? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 27.11.2018)

היי סיון,
לא מומלץ להכין את הבלילה יום קודם. את הלביבות אפשר להכין יום קודם אבל קחי בחשבון שהן יותר טעימות כשמכינים אותן באותו יום.
כמעט כל פשטידה/קיש את יכולה להכין יום קודם. אין בעיה.

Avatar
עירית (23:44 9.11.2018)

אם אין תפוח אדמה? ישקמח תפוחי אדמה…רלוונטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 10.11.2018)

תפוח האדמה מעדן את הטעם (קמח תפו"א פחות מתאים). אפשר להמיר בקישוא או קולורבי.

Avatar
שרון (18:55 11.09.2018)

לביבות מעולות🤗
אתר מעולה ומתכונים מוצלחים
, אני אופה , מבשלת המון מהמתכונים,

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 11.09.2018)

תודה שרון ושנה טובה 🌺

Avatar
נעמה (21:08 23.08.2018)

שלום,
האם צריך לבשל לפני את תפוחי האדמה והבטטה? והאם אפשר להקפיא את הלביבות?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 23.08.2018)

אין צורך לבשל לפני.
לא מומלץ להקפיא בגלל שזה מכיל תפו"א.

Avatar
shishi (10:01 20.04.2018)

הי אפרת,
אפשר להוסיף גם גזר? או שזה לא קשור? כי יש לי רק בטטה קטנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 20.04.2018)

כן אפשר.

Avatar
מיטל (12:00 14.12.2017)

היי אפרת,

יש לי בבית רק ביצים גודל מדיום, זה בעייתי? עדיף להוסיף 2 ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 14.12.2017)

שימי 2 ביצים.

Avatar
טלי יאיר (22:47 9.12.2017)

שבוע טוב כאן גיסתה של הודיה
הצצתי באתר וממש נהנתי מהמתכונים רציתי מאד לקנות ספר והאתר לא נותן לי אשמח שתעני לי
טלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 10.12.2017)

היי טלי,
יש אפשרות להשאיר פרטים כדי שנציג יוכל לחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית.
אם לא מצאת את זה, את יכולה להשאיר טלפון בטופס צור קשר באתר.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
צופנת (10:12 26.07.2017)

היי האם אפשר במקום התפו"א עוד בטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 26.07.2017)

היי צופנת,
אפשר למרות שלדעתי עם תפו"א זה יוצא יותר מוצלח מבחינת מרקם וטעם.
יום מקסים 🙂

Avatar
מיה (16:11 14.07.2017)

הכנתי ויצא מעולה! במקום פירורי לחם שמתי 3 כפות קוואקר ויצא מושלם.
תודה אפרת על האתר ועל מתכונים נפלאים שמתאימים גם למאותגרות אפייה ובישול כמוני…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה ושבת שלום

Avatar
אילנית (10:48 10.02.2017)

היי
ממש הייתי שמחה להכין את המתכון,
יש אפשרות להמיר אותו לטבעוני ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:06 10.02.2017)

היי אילנית,
אולי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ' החדר.

Avatar
אהובה (09:34 1.02.2017)

הי , הכנתי מספר מתכונים בעבר והכל יצא מעולה !!
במידה ואני רוצה להכין כמות כפולה של לביבות או שני סוגים של לביבות תפו"א ובטטה . האם אני יכולה לאפות 2 תבניות יחד ?? האם יש צורך לאפות בתוכנית טורבו וכמה זמן לאפות .תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:45 1.02.2017)

היי אהובה,
אני אישית תמיד מעדיפה לאפות בנפרד בכמה פעמים אבל בגדול אפשר לאפות 2 תבניות ביחד בתנור על תוכנית טורבו שאמורה לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
לגבי זמן אפיה, זה אמור להיות אותו זמן גם בטורבו אבל מאחר וזה משתנה בין תנור לתנור אני ממליצה לעמוד על המשמר ולבדוק את הלביבות במשך האפיה 🙂
יום מקסים

Avatar
דניאל (14:21 5.12.2016)

שלום,
אפשר לטגן אותם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:49 5.12.2016)

כן דניאל, אפשר.

Avatar
מאיה (14:56 21.10.2016)

האם אפשר להמיר את הפירורי לחם הקמח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:26 21.10.2016)

אני מניחה שאפשר.

Avatar
רעות (15:53 1.03.2016)

היי
צריך לפני כן לבשל את הבטטה/תפוח אדמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:36 1.03.2016)

לא רעות, אין צורך.

Avatar
מאיה (19:51 6.08.2015)

שלום

כמה גבינה בולגרית צריך לשים ?

תודה
מאיה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:37 6.08.2015)

היי מאיה,
בסביבות 2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת.

Avatar
משכית (07:54 27.07.2015)

ואוו יצא מעולה הכנתי את זה עם חברה והיא במקום הפטרוזיליה היא שמה סלרי יצא מדהים…תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:38 27.07.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂

Avatar
חני (11:24 4.06.2015)

היי
במקום הגבינה לוגרית אפשר לשים משהו אחר? כמו גבינה צהובה או גבינה לבנה
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:25 4.06.2015)

היי חני,
עדיף גבינה צהובה.
יום נפלא 🙂

Avatar
ענבל (15:52 24.04.2015)

אפשר להכניס בתבנית את כל העיסה ולאפות למי שאין כוח לעשןת צורה של קציצות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:58 24.04.2015)

היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין את זה גם בתבנית אחת כמו פשטידה. האפיה תהיה ב180 מעלות כ 30-40 דקות.
ממליצה לשמן מעט את התבנית לפני.
שבת שלום 🙂

Avatar
לימור (07:52 9.03.2015)

שלום, אין לי גביע 250 גרם גבינה לבנה יש לי 750 גרם אז כמה כוס/כפית צריך להגיע ל-250 גרם גבינה לבנה? תודה, לימור!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:54 9.03.2015)

הי לימור,
במתכון הזה אין צורך בגבינה לבנה אבל אם את שואלת בלי קשר אז שימי שליש מהקופסה (לדעתי זה יוצא בסביבות 5 כפות גדושות).
יום נעים 🙂

Avatar
דינה (16:01 15.10.2014)

שלום,
האם אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בפרמזן?
תודה,
דינה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:18 15.10.2014)

היי דינה,
אפשר בהחלט 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.