שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 12 לביבות בטטה

סוג: חלבי/פרווה

מצרכים:

1 בטטה גדולה מגורדת גס

תפוח אדמה קטן מגורד גס

חצי בצל בינוני מגורד דק

כף עירית/עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

כף שמן

ביצה גדולה

3 כפות גדושות פירורי לחם

*2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית שטוחה מלח, וקמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-משמנים את נייר האפיה. יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לביבות תפוחי אדמה ופטריות
מתכון לקציצות ירק

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
י (15:58 2.08.2021)

אפשר להכין עם פירורי לחם ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (16:34 2.08.2021)

כן, אפשר(:

נעמה (21:10 28.07.2021)

יצא מעולה וטעים! תודה רבה על המתכון 😋

מתכונים ב-10 דקות (21:49 28.07.2021)

נראה מושלם(: איזה כיף שאהבת את המתכון😊

Adi Eith (19:13 14.06.2021)

היי אפרת, מה שלומך? רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את המתכון כפשטידה בתבנית אינגלישקייק. יש לשנות/להוסיף משהו? כמו אבקת אפייה או עוד ביצים? או לעשות הכל בדיוק כמו שכתוב בלי לשנות כלום?

מתכונים ב-10 דקות (20:19 14.06.2021)

היי עדי,
אני חושבת שעדיף להשתמש במתכון קיים כבר לפשטידת בטטה. מצרפת לך מתכון לפשטידת בטטה ובצל או פשטידת תרד ובטטה.
בהצלחה😊

אירית (18:19 1.06.2021)

הי, יש לך רעיון במה אוכל להחליף את הביצה?

מתכונים ב-10 דקות (19:24 1.06.2021)

היי,
לא ניסיתי, אבל יתכן שבמקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.

הדר אסתר פרנקל (09:28 30.05.2021)

הי אפרת
הכנתי לביבות בטטה ופתאום קלטתי שאין לי ביצים..
מה אפשר לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (13:44 30.05.2021)

היי,
לא ניסיתי, אבל לדעתי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה🙂

ינון לוי (19:24 22.10.2020)

ממש לא מומלץ.
יצא לי בטטה מגורדת בתנור, אפילו לא קרוב ללביבות.

שישי (18:08 11.08.2020)

היי אפרת,
הכנתי בלי בצל כי לא היה לי ובכל זאת יצא מדהים! טעים טעיםםםםם
תודה רבה!
אין על המתכונים שלך, קלים וטעימים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 11.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

תהלה (16:40 21.05.2020)

היי אפרת. הכנתי בתבנית אינגלעש קייק, לפני האפיה התערובת לא התאחדה גם כשהוספתי ביצה נוספת. מה הסיבה לכך ומה ניתן לתקן. אפיתי בכל זאת והתערובת לא התאחדה מספיק.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 21.05.2020)

היי תהלה,
הכנת את זה כמו פשטידה?
כמה זמן אפית ועל כמה מעלות?
חשוב להמתין שהפשטידה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה אחרת היא מתפרקת ולא יציבה.

ספיר (15:17 6.05.2020)

היי יש לי ביצה גודל מדיום?זה בסדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 6.05.2020)

לדעתי תצטרכי לשים 2 ביצים.

גל (18:30 23.04.2020)

הכנתי ויצא מעולה
נ.ב טיגנתי אותם ויצאו מעולים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:37 23.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

יעל (18:22 23.12.2019)

עשיתי שלושה תפוחי אדמה, אחד בטטה, אחד בצל מגורד, כף שמיר.
שתי ביצים, כל השאר לפי ההוראות. יצא מעולה !!!!!!!!!!!
אהבו מאד
תודה רבה וחכנוכה שמח !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 23.12.2019)

מעולה 🙂
תודה וחנוכה שמח!

יעל (19:19 17.09.2019)

הכנתי וכולם זללו.
עם הרבה פטרוזיליה ירוקה, ובלי בולגרית, כי לא היה בבית.

חלק מטוגן וחלק בתנור (לזרז תהליכים)
מתכון מעולה בעיני.
תודה רבה אפרת ושנה טובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 17.09.2019)

תודה לך 🙂
שנה טובה ומבורכת ❤️

סיון (13:44 27.11.2018)

היי אפרת,
אני מארחת בשבת בצהרים ויש לי כמה מתכונים שהייתי רוצה לעשות מהאתר שלך, כאשר לביבות בטטה הם אחד מהם. רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הבלילה ערב קודם, או אפילו את כל הלביבות ערב קודם, להכניס למקרר, ולשיים בתנור לפני ההגשה על חום נמוך?
בנוסף, האם יש קיש/פשטידה שאת ממליצה עליה שאוכל להכין ערב לפני ולחמם בתנור לפני הגשה ועדיין יהיה טעים טעים? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 27.11.2018)

היי סיון,
לא מומלץ להכין את הבלילה יום קודם. את הלביבות אפשר להכין יום קודם אבל קחי בחשבון שהן יותר טעימות כשמכינים אותן באותו יום.
כמעט כל פשטידה/קיש את יכולה להכין יום קודם. אין בעיה.

עירית (23:44 9.11.2018)

אם אין תפוח אדמה? ישקמח תפוחי אדמה…רלוונטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 10.11.2018)

תפוח האדמה מעדן את הטעם (קמח תפו”א פחות מתאים). אפשר להמיר בקישוא או קולורבי.

שרון (18:55 11.09.2018)

לביבות מעולות🤗
אתר מעולה ומתכונים מוצלחים
, אני אופה , מבשלת המון מהמתכונים,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 11.09.2018)

תודה שרון ושנה טובה 🌺

נעמה (21:08 23.08.2018)

שלום,
האם צריך לבשל לפני את תפוחי האדמה והבטטה? והאם אפשר להקפיא את הלביבות?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 23.08.2018)

אין צורך לבשל לפני.
לא מומלץ להקפיא בגלל שזה מכיל תפו”א.

shishi (10:01 20.04.2018)

הי אפרת,
אפשר להוסיף גם גזר? או שזה לא קשור? כי יש לי רק בטטה קטנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 20.04.2018)

כן אפשר.

מיטל (12:00 14.12.2017)

היי אפרת,

יש לי בבית רק ביצים גודל מדיום, זה בעייתי? עדיף להוסיף 2 ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 14.12.2017)

שימי 2 ביצים.

טלי יאיר (22:47 9.12.2017)

שבוע טוב כאן גיסתה של הודיה
הצצתי באתר וממש נהנתי מהמתכונים רציתי מאד לקנות ספר והאתר לא נותן לי אשמח שתעני לי
טלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 10.12.2017)

היי טלי,
יש אפשרות להשאיר פרטים כדי שנציג יוכל לחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית.
אם לא מצאת את זה, את יכולה להשאיר טלפון בטופס צור קשר באתר.
שבוע נפלא 🙂

צופנת (10:12 26.07.2017)

היי האם אפשר במקום התפו”א עוד בטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 26.07.2017)

היי צופנת,
אפשר למרות שלדעתי עם תפו”א זה יוצא יותר מוצלח מבחינת מרקם וטעם.
יום מקסים 🙂

מיה (16:11 14.07.2017)

הכנתי ויצא מעולה! במקום פירורי לחם שמתי 3 כפות קוואקר ויצא מושלם.
תודה אפרת על האתר ועל מתכונים נפלאים שמתאימים גם למאותגרות אפייה ובישול כמוני…

מתכונים ב-10 דקות (18:31 14.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה ושבת שלום

אילנית (10:48 10.02.2017)

היי
ממש הייתי שמחה להכין את המתכון,
יש אפשרות להמיר אותו לטבעוני ?

מתכונים ב-10 דקות (11:06 10.02.2017)

היי אילנית,
אולי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.

אהובה (09:34 1.02.2017)

הי , הכנתי מספר מתכונים בעבר והכל יצא מעולה !!
במידה ואני רוצה להכין כמות כפולה של לביבות או שני סוגים של לביבות תפו”א ובטטה . האם אני יכולה לאפות 2 תבניות יחד ?? האם יש צורך לאפות בתוכנית טורבו וכמה זמן לאפות .תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:45 1.02.2017)

היי אהובה,
אני אישית תמיד מעדיפה לאפות בנפרד בכמה פעמים אבל בגדול אפשר לאפות 2 תבניות ביחד בתנור על תוכנית טורבו שאמורה לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
לגבי זמן אפיה, זה אמור להיות אותו זמן גם בטורבו אבל מאחר וזה משתנה בין תנור לתנור אני ממליצה לעמוד על המשמר ולבדוק את הלביבות במשך האפיה 🙂
יום מקסים

דניאל (14:21 5.12.2016)

שלום,
אפשר לטגן אותם?

מתכונים ב-10 דקות (14:49 5.12.2016)

כן דניאל, אפשר.

מאיה (14:56 21.10.2016)

האם אפשר להמיר את הפירורי לחם הקמח?

מתכונים ב-10 דקות (15:26 21.10.2016)

אני מניחה שאפשר.

רעות (15:53 1.03.2016)

היי
צריך לפני כן לבשל את הבטטה/תפוח אדמה?

מתכונים ב-10 דקות (17:36 1.03.2016)

לא רעות, אין צורך.

מאיה (19:51 6.08.2015)

שלום

כמה גבינה בולגרית צריך לשים ?

תודה
מאיה

מתכונים ב-10 דקות (20:37 6.08.2015)

היי מאיה,
בסביבות 2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת.

משכית (07:54 27.07.2015)

ואוו יצא מעולה הכנתי את זה עם חברה והיא במקום הפטרוזיליה היא שמה סלרי יצא מדהים…תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:38 27.07.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂

חני (11:24 4.06.2015)

היי
במקום הגבינה לוגרית אפשר לשים משהו אחר? כמו גבינה צהובה או גבינה לבנה
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:25 4.06.2015)

היי חני,
עדיף גבינה צהובה.
יום נפלא 🙂

ענבל (15:52 24.04.2015)

אפשר להכניס בתבנית את כל העיסה ולאפות למי שאין כוח לעשןת צורה של קציצות?

מתכונים ב-10 דקות (15:58 24.04.2015)

היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין את זה גם בתבנית אחת כמו פשטידה. האפיה תהיה ב180 מעלות כ 30-40 דקות.
ממליצה לשמן מעט את התבנית לפני ולהוסיף ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂

לימור (07:52 9.03.2015)

שלום, אין לי גביע 250 גרם גבינה לבנה יש לי 750 גרם אז כמה כוס/כפית צריך להגיע ל-250 גרם גבינה לבנה? תודה, לימור!

מתכונים ב-10 דקות (08:54 9.03.2015)

הי לימור,
במתכון הזה אין צורך בגבינה לבנה אבל אם את שואלת בלי קשר אז שימי שליש מהקופסה (לדעתי זה יוצא בסביבות 5 כפות גדושות).
יום נעים 🙂

דינה (16:01 15.10.2014)

שלום,
האם אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בפרמזן?
תודה,
דינה

מתכונים ב-10 דקות (16:18 15.10.2014)

היי דינה,
אפשר בהחלט 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.