זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 12 לביבות בטטה
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
1 בטטה גדולה מגורדת גס
תפוח אדמה קטן מגורד גס
חצי בצל בינוני מגורד דק
כף עירית/עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
כף שמן
ביצה גדולה
3 כפות גדושות פירורי לחם
*2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת (לא חובה)
תיבול: כפית שטוחה מלח, וקמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה.
-משמנים את נייר האפיה. יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים על נייר האפיה. מרססים מעל מעט שמן ואופים בתנור במשך 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- קינואה עם בטטה |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- לביבות כרישה |
- סלט בטטה קריספי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
המתכון לא הצליח לי
הלביבות לא התגבשו, כל הבלילה התערבבה בתבנית אפיה.
שמתי את הכמויות במדויק
מה קורה היום? גם זה וגם המרק😟
הצלחת ליצור לביבות או שהן התפרקו כשניסית ליצור אותן?
השתמשת בביצה גדולה?
חח תודה שאת אוחזת ראש…
המרק יצא בסוף ממש ממש טעים, הצבע היה חום אבל הטעם היה מעולה ב”ה
ואת הלביבות פשוט שמתי במחבת ועשיתי מהן לביבה אחת גדולה וזה גם התחסל ממש
תודה רבה אין עליך!
מהלימון עשית לימונדה, כמו שצריך🙂
הי
אפשר לטגן את הלביבות?
אם כן כמה זמן?
או שזה לא יצא טוב..
ותודה על כל המתכונים שלך!
כל ארוחה מחפשת מחדש רק פה !
ותמיד מוצאת כאן דברים טעימים ומגוונים!!!
כן אפשר לטגן. לשים כרבע כוס שמן לפחות במחבת ולטגן כ-3 דקות מכל צד (אש בינונית).
אם את מטגנת כדאי להוסיף ביצה נוספת (לא משנה הגודל) כדי שהקציצות לא יתפרקו בטיגון.
תודה!!!
אפשרי למעוך את הבטטה במקום לגרד? ולוותר על תפוח האדמה? זה ישפיע על המרקם?
כנ”ל על הכף שמן..אפשרי לוותר?
היי
אם תבשלי ותמעכי את הבטטה (ותוותרי על תפוח אדמה) המרקם ישתנה.
לא כדאי לוותר על השמן כי יצא יבש.
אז אפשר להוסיף משהו אחר? פשוט אין לי תפוח אדמה..ישתנה לרעה?
אפשר לשים קישוא או קולרבי במקום(:
ללא תפוח אדמה יצא פחות יציב ויותר רך.
אז אולי עוד קוואקר במקום הפירורי לחם?
את יכולה לנסות אבל עדיף פירורי לחם(:
אפשר להמיר את הבטטה בקולרבי? אם כן כמה? והאם זה נשאר אותו אופן הכנה?
היי,
תכיני את המתכון ללביבות קולרבי וירק.
לביבות מעולות! מככבות אצלנו קבוע! תודה על המתכון.
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
הי אפרת, אם מעונינת בכ- 40 לביבות האם פשוט להכפיל הכל ב 3? 4?
תודה רבה,
מיכל
היי,
אם תכפילי פי 3 אמורות לצאת כ-36 לביבות. את יכולה להכפיל פי 4 ויישארו לך עוד כמה לביבות(:
הכנתי כמות כפולה כפשטידה. נראה טוב. נטעם בסעודה שלישית…
תודה🙏
איזה כיף שניסית את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🙂
הי, האם אפשר להחליף תפ”א בכרובית? באיזו כמות?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא.
מצרפת לך מתכון ללביבות כרובית בהן תוכלי להחליף את הגזר בבטטה.
הכנתי ויצא מדהיםםםםםםםםםםםם
המתכונים שלך מככבים אצלי בארוחות
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
אין לי תרסיס שמן בשביל לרסס מעל.
מה לעשות במקום? או לא לעשות?
זה קריטי?
היי,
את יכולה להבריש מעט שמן בעזרת מברשת או בעזרת הידיים אם אין לך.
אפשרי במקום הביצה להוסיף 2 כפות טחינה גולמית?
היי,
לא בטוחה שטחינה תהיה תחליף מוצלח.
לא ניסיתי, אבל יתכן שבמקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.
הי אפרת, הכנתי לילדים עם פטרוזיליה קצוצה ובלי בצל ויצא טעים מאוד!!
אבל היה קשה ליצור קציצות. צריך לסחוט מנוזלים? אולי להוסיף שיבולת שועל? מה יעזור?
היי,
את מתכוונת שהיה קשה ליצור קציצות בגלל שהתערובת הייתה נוזלית או בגלל סיבה אחרת?
אם הירקות מוציאים נוזלים כדאי מאד לסנן/לסחוט כדי להיפטר מנוזלים. במידת הצורך אפשר גם להוסיף עוד קצת פירורי לחם.
שמחה שיצא טעים למרות הקושי ביצירת הקציצות(:
שלום
רציתי לדעת אפשר להוסיף גזר וקולורבי ויותר תפוחי אדמה?
ואם יהיה צורך להוסיף עוד משהו?
היי מוריה,
אפשר להוסיף, אני מניחה שיהיה צורך להוסיף עוד ביצה/ פירורי לחם.
הי, נדמה לי שלביבות בטטחה אוכלים עם רוטב כלשהו בצד? שמנת ועירית אולי? הן לא יבשות מדי ללא רוטב (במיוחד כשהן אפויות)?
היי מיכל,
כמובן שרוטב/מטבל טוב תמיד מוסיף(:
אפשר להגיש את הלביבות עם שמנת ועירית/שום או עם יוגורט ושמיר או אפילו עם רוטב עגבניות.
אפשר להכין עם פירורי לחם ללא גלוטן?
כן, אפשר(:
יצא מעולה וטעים! תודה רבה על המתכון 😋
נראה מושלם(: איזה כיף שאהבת את המתכון😊
היי אפרת, מה שלומך? רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את המתכון כפשטידה בתבנית אינגלישקייק. יש לשנות/להוסיף משהו? כמו אבקת אפייה או עוד ביצים? או לעשות הכל בדיוק כמו שכתוב בלי לשנות כלום?
היי עדי,
אני חושבת שעדיף להשתמש במתכון קיים כבר לפשטידת בטטה. מצרפת לך מתכון לפשטידת בטטה ובצל או פשטידת תרד ובטטה.
בהצלחה😊
הי, יש לך רעיון במה אוכל להחליף את הביצה?
היי,
לא ניסיתי, אבל יתכן שבמקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.
הי אפרת
הכנתי לביבות בטטה ופתאום קלטתי שאין לי ביצים..
מה אפשר לשים במקום?
היי,
לא ניסיתי, אבל לדעתי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה🙂
ממש לא מומלץ.
יצא לי בטטה מגורדת בתנור, אפילו לא קרוב ללביבות.
היי אפרת,
הכנתי בלי בצל כי לא היה לי ובכל זאת יצא מדהים! טעים טעיםםםםם
תודה רבה!
אין על המתכונים שלך, קלים וטעימים.
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת. הכנתי בתבנית אינגלעש קייק, לפני האפיה התערובת לא התאחדה גם כשהוספתי ביצה נוספת. מה הסיבה לכך ומה ניתן לתקן. אפיתי בכל זאת והתערובת לא התאחדה מספיק.
היי תהלה,
הכנת את זה כמו פשטידה?
כמה זמן אפית ועל כמה מעלות?
חשוב להמתין שהפשטידה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה אחרת היא מתפרקת ולא יציבה.
היי יש לי ביצה גודל מדיום?זה בסדר?
לדעתי תצטרכי לשים 2 ביצים.
הכנתי ויצא מעולה
נ.ב טיגנתי אותם ויצאו מעולים
שמחה לשמוע 🙂
עשיתי שלושה תפוחי אדמה, אחד בטטה, אחד בצל מגורד, כף שמיר.
שתי ביצים, כל השאר לפי ההוראות. יצא מעולה !!!!!!!!!!!
אהבו מאד
תודה רבה וחכנוכה שמח !
מעולה 🙂
תודה וחנוכה שמח!
הכנתי וכולם זללו.
עם הרבה פטרוזיליה ירוקה, ובלי בולגרית, כי לא היה בבית.
חלק מטוגן וחלק בתנור (לזרז תהליכים)
מתכון מעולה בעיני.
תודה רבה אפרת ושנה טובה.
תודה לך 🙂
שנה טובה ומבורכת ❤️
היי אפרת,
אני מארחת בשבת בצהרים ויש לי כמה מתכונים שהייתי רוצה לעשות מהאתר שלך, כאשר לביבות בטטה הם אחד מהם. רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הבלילה ערב קודם, או אפילו את כל הלביבות ערב קודם, להכניס למקרר, ולשיים בתנור לפני ההגשה על חום נמוך?
בנוסף, האם יש קיש/פשטידה שאת ממליצה עליה שאוכל להכין ערב לפני ולחמם בתנור לפני הגשה ועדיין יהיה טעים טעים? תודה רבה!
היי סיון,
לא מומלץ להכין את הבלילה יום קודם. את הלביבות אפשר להכין יום קודם אבל קחי בחשבון שהן יותר טעימות כשמכינים אותן באותו יום.
כמעט כל פשטידה/קיש את יכולה להכין יום קודם. אין בעיה.
אם אין תפוח אדמה? ישקמח תפוחי אדמה…רלוונטי?
תפוח האדמה מעדן את הטעם (קמח תפו”א פחות מתאים). אפשר להמיר בקישוא או קולורבי.
לביבות מעולות🤗
אתר מעולה ומתכונים מוצלחים
, אני אופה , מבשלת המון מהמתכונים,
תודה שרון ושנה טובה 🌺
שלום,
האם צריך לבשל לפני את תפוחי האדמה והבטטה? והאם אפשר להקפיא את הלביבות?
תודה 🙂
אין צורך לבשל לפני.
לא מומלץ להקפיא בגלל שזה מכיל תפו”א.
ואם זה רק עם בטטה, אפשר להקפיא?
אם אין בזה תפו”א אז לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
הי אפרת,
אפשר להוסיף גם גזר? או שזה לא קשור? כי יש לי רק בטטה קטנה
כן אפשר.
היי אפרת,
יש לי בבית רק ביצים גודל מדיום, זה בעייתי? עדיף להוסיף 2 ביצים?
שימי 2 ביצים.
שבוע טוב כאן גיסתה של הודיה
הצצתי באתר וממש נהנתי מהמתכונים רציתי מאד לקנות ספר והאתר לא נותן לי אשמח שתעני לי
טלי
היי טלי,
יש אפשרות להשאיר פרטים כדי שנציג יוכל לחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית.
אם לא מצאת את זה, את יכולה להשאיר טלפון בטופס צור קשר באתר.
שבוע נפלא 🙂
היי האם אפשר במקום התפו”א עוד בטטה?
היי צופנת,
אפשר למרות שלדעתי עם תפו”א זה יוצא יותר מוצלח מבחינת מרקם וטעם.
יום מקסים 🙂
הכנתי ויצא מעולה! במקום פירורי לחם שמתי 3 כפות קוואקר ויצא מושלם.
תודה אפרת על האתר ועל מתכונים נפלאים שמתאימים גם למאותגרות אפייה ובישול כמוני…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה ושבת שלום
היי
ממש הייתי שמחה להכין את המתכון,
יש אפשרות להמיר אותו לטבעוני ?
היי אילנית,
אולי במקום ביצה אפשר לשים תפוח אדמה בינוני מבושל מעוך לפירה. חשוב שמחית תפוח האדמה תהיה קרה או בטמפ’ החדר.
הי , הכנתי מספר מתכונים בעבר והכל יצא מעולה !!
במידה ואני רוצה להכין כמות כפולה של לביבות או שני סוגים של לביבות תפו”א ובטטה . האם אני יכולה לאפות 2 תבניות יחד ?? האם יש צורך לאפות בתוכנית טורבו וכמה זמן לאפות .תודה
היי אהובה,
אני אישית תמיד מעדיפה לאפות בנפרד בכמה פעמים אבל בגדול אפשר לאפות 2 תבניות ביחד בתנור על תוכנית טורבו שאמורה לפזר את החום בצורה אחידה בתנור.
לגבי זמן אפיה, זה אמור להיות אותו זמן גם בטורבו אבל מאחר וזה משתנה בין תנור לתנור אני ממליצה לעמוד על המשמר ולבדוק את הלביבות במשך האפיה 🙂
יום מקסים
שלום,
אפשר לטגן אותם?
כן דניאל, אפשר.
האם אפשר להמיר את הפירורי לחם הקמח?
אני מניחה שאפשר.
היי
צריך לפני כן לבשל את הבטטה/תפוח אדמה?
לא רעות, אין צורך.
שלום
כמה גבינה בולגרית צריך לשים ?
תודה
מאיה
היי מאיה,
בסביבות 2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת.
ואוו יצא מעולה הכנתי את זה עם חברה והיא במקום הפטרוזיליה היא שמה סלרי יצא מדהים…תודה רבה 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
היי
במקום הגבינה לוגרית אפשר לשים משהו אחר? כמו גבינה צהובה או גבינה לבנה
תודה
היי חני,
עדיף גבינה צהובה.
יום נפלא 🙂
אפשר להכניס בתבנית את כל העיסה ולאפות למי שאין כוח לעשןת צורה של קציצות?
היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין את זה גם בתבנית אחת כמו פשטידה. האפיה תהיה ב180 מעלות כ 30-40 דקות.
ממליצה לשמן מעט את התבנית לפני ולהוסיף ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂
שלום, אין לי גביע 250 גרם גבינה לבנה יש לי 750 גרם אז כמה כוס/כפית צריך להגיע ל-250 גרם גבינה לבנה? תודה, לימור!
הי לימור,
במתכון הזה אין צורך בגבינה לבנה אבל אם את שואלת בלי קשר אז שימי שליש מהקופסה (לדעתי זה יוצא בסביבות 5 כפות גדושות).
יום נעים 🙂
שלום,
האם אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בפרמזן?
תודה,
דינה
היי דינה,
אפשר בהחלט 🙂