זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: חלבי
תבנית קרח מסיליקון בכל צורה
מצרכים:
1/3 כוס קורנפלקס תירס רגיל מפורר דק
3 כפות ממרח נוטלה
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקורנפלקס, האגוזים וממרח הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה.
-ממלאים את השקעים בתבנית הסיליקון ומהדקים היטב.
-מכניסים למקפיא למשך שעה לפחות, מחלצים מהתבנית ומגישים.
*הערה: לקבלת ממתקים עם ציפוי שוקולד- אפשר להמיס חצי חבילת שוקולד מריר במיקרוגל (50 גרם) ולצוק לתוך השקעים לפני שממלאים אותם בתערובת.
הכנתי לחג ויצא מושלם כולם אהבו נורא ממש מוצלח!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
ראיתי מתכון של פרינלים ואני לא מוצאת 😔
היי מורן,
האם את מתכוונת למתכון לפרלינים? יש מתכון לשוקולד ביתי, סוג של פרלין😊
כן כן כן!
ידעתי שלא כתבתי נכון 😆
תודה!!
אבל זה לא זה אני ראיתי מתכון של קוביות גלידה כאלה שמים שוקולד שופכים ואז ממלאים בקצפת משהו כזה
את כנראה מתכוונת למתכון הזה למאפינס גלידה(:
אלופה! כן!!!
תודה!!!
הבטחתי לילדים שנכין קינוח ונבהלתי שנעלם לי תודה ענקית!
גאון!
מעולה, בהצלחה😊
נשמע מגרה אפשר ממרח במקום הנוטלה?
כן.
שלום אפרת, האם אפשר פשוט להמיס קוביות שוקולד חלב במיקרו/ בן מארי ולצקת לתבנית?
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד עם 25 גרם חמאה במיקרו/ בן מארי ורק לאחר שתערובת מתקררת לגמרי להוסיף 2-3 כוסות קורנפלקס רגיל קצוץ. אם תוסיפי את הקורנפלקס שהשוקולד חם זה יפגע בקראנצ’יות.
אם התכוונת להמסת השוקולד ללא תוספות בכלל אז אפשר להמיס שוקולד בלבד בבן מארי ולצקת לתבנית.
ממרח נוטלה זה פרווה?
אם לא מה אפשר כתחליף?
תודה
אתר מקסים
היי רותי,
נוטלה זה חלבי אבל אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר שהוא פרווה.
אפשר להכין רק מקורונפלקס? אם כן מה הכמות?
כן. אפשר לשים חצי כוס קורנפלקס במקום האגוזים.
היי רציתי לעדכן
עשיתי עם 2 כפות ממרח חרובים בטעם שוקולד וכף ממרח חלבה וציפיתי שוקולד – יצא מושלם
וכן עשיתי עם 2 כפות ריבת חלב וכף ממרח חלבה וציפיתי שוקולד חלבי לבן – יצא מושלם
שתי הסוגים עשיתי כדורים….
תודה על כל המתכונים המדהימים
אין על האתר הזה בעולם!!!
נשמע מצוין!
תודה אפרת 🙂
אוקי תודה רבה
אנסה ….
אפשר בתבנית ואח”כ לחתוך?
היי אפרת,
תבנית הסיליקון היא כדי שיהיה קל לחלץ מהתבנית לעומת תבנית שקעים מפלסטיק שיותר קשה לחילוץ.
אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אחת אבל יכול להיות שזה קצת יתפורר בחיתוך.
תודה!
אפשר בתבנית שקעים פלסטיק או חייב סיליקון?
אפשר, העיקר שיהיה קל לחלץ את זה.
אם אשים 2 כפות ממרח שוקולד וכף חמאת בוטנים זה ייצא טעים?
נשמע לי שכן.
שמתי ממרח שוקולד של מגדים וכף חמאת בוטנים סקיפי ויצא ממש טעים
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
ממש ממש מושלם אין דברים כאלה!!! עשיתי את זה עם ריבת חלב וזה יצא חלומי! אני חולה על האתר הזה!!!!!!
יש פו מתכונים נדירים!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם חייב להוסיף אגוזי מלח או שאפשר בלי
לא חייבים.
שלום!אם אני רוצה שהחברות יהיו מצופים שוקולד, האם צריך להמיס שוקולד ולהקפיא בתבנית, או להמיס, לשפוך לתבנית ומיד אח”כ לשים את הפצפוצים?
תודה רבה!
היי בינת,
נראה לי שהאפשרות הכי מוצלחת תהיה להמיס שוקולד בקערית ולטבול את לבבות השוקולד בפנים ולהניח על נייר אפיה או צלחת אבל זה רק אחרי שהלבבות התייצבו והתקשו במקפיא.
אפשרות אחרת היא כמו שרשמת בסוף- להמיס שוקולד, לשפוך לתבנית שכבה דקה, לשים את הפצפוצים ומעל לשפוך שכבה נוספת של שוקולד.
בהצלחה 😉
בבקשה .עוד הרבה מתכונים ….
מעדן!!
תודה שרית ושבוע טוב 🙂
סליחה, עכשיו ראיתי שענית על זה.. תודה! ואתר מקסים
מעולה, תודה 🙂
מגישים את זה קפוא?
טוב אז חזרתי לתת עדכון…
עשיתי כוס קורנפלקס, 3 כפות ריבת חלב ושליש כוס אגוזי מלך קצוצים עם ציפוי של שוקולד חלב ויצא פשוט מעדן! (למרות שבדיעבד הייתי מפחיתה בקורנפלקס ומוסיפה עוד אגוזים)
מי שאוהב מתוק, מומלץ בחום לנסות!
עכשיו יש לי 2 שאלות- מאתמול בלילה זה במקפיא.
1. איפה מאחסנים אותם?
2. כמה זמן הן מחזיקות?
תודה רבה ושבת שלום ומבורכת!
הי שירלי,
קודם כל טוב שחזרת לעדכן 😉
לשאלתך- מאחר והם מפשרים מאוד מהר ומתפרקים די מהר בטמפ’ החדר עדיף לאחסן אותם במקפיא בתוך קופסה אטומה והם יכולים להחזיק שם כחודש.
שבת שלום!
שלום!
תגידי יקירה מה דעתך על ריבת חלב במקום הממרח?
אם כן, איך עושים את זה?
תודה…
הי שירלי,
האמת שזה יכול מעניין 🙂
מכינים את זה באותו האופן רק שבמקום הממרח שמים ריבת חלב.
אם תנסי, אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
85 גרם אגוזים טחונים זה לכמות כפולה,כן?
נכון, זה כמות לכוס.
תודה רבה על התשובות המהירות!אוהבת מאד את האתר הזה!:-)
בשמחה 😉
עוד שאלה..אם אני רוצה להכין כמות כפולה..ואני צריכה כוס אגוזי מלך טחונים..כשאני קונה את זה בשקית מוכנה בחנות כמה גרם צריך להיות בחב’ שיספיק לי לכוס ?
בסביבות 100 גרם אגוזים שלמים ואם את קונה את האגוזים טחונים זה יוצא 85 גרם.
ואם אני צריכה שזה יהיה פרווה ניתן להמיר 30 ג’ חמאה במחמאה…או שבכלל אפשרי לשים 3 כפות ממרח שוקולד רגיל?
כן. אפשר להמיר במחמאה או להשתמש בממרח שוקולד רגיל פרווה ולשים 3 כפות.
אפשר להמיר בשמן את החמאה ולשים עם שוקולד מריר?
הי,מה אפשר לשים במקום נוטלה?
הי חני,
אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר.
אפשרות נוספת היא להמיס 100 גרם שוקולד (מריר או חלב) + 30 גרם חמאה.
היי, אפשר להכין את המתכון עם קוקומן מפורר במקום קורנפלקס?
הי דנה, לא ניסיתי אבל קחי בחשבון שלקוקומן יש מרקם שונה כשמפוררים אותו, מעט אבקתי ופחות פריך כמו של הקורנפלקס.
יש תחליף לאגוזים? ( אני אלרגית )- מה אפשר לשים במקום?
היי שיר, את יכולה לוותר על האגוזים ולשים רק קורנפלקס (זאת אומרת בנוסף ל-1/3 כוס קורנפלקס, עוד 1/2 כוס קורנפלקס). אפשר לשים במקום גם פיסטוקים, רק אם את לא אלרגית כמובן.
אפשר מצרך אחר במקום אגוזי מלך?
היי שיר, אפשר לשים אגוזי פקאן/ קשיו/ פיסטוקים טחונים או לוותר בכלל ולשים במקום קורנפלקס.
נשמע מקסים, אך יש אפשרות להחליף את הקורנפלקס במוצר אחר?
היי אלמוג, אפשר לוותר על הקורנפלקס ולהוסיף במקום יותר אגוזי מלך קצוצים. אפשרות אחרת היא להמיר בפצפוצי אורז. שבת שלום 🙂
שלום קודם כל אתר מקסים,שאלה האם ניתן לעשות גם ככדורי שוקולד ללא תבנית ?
תודה חופית 🙂
כן, אפשר בהחלט.
הכנתי.. טעם של גן עדן!!!