שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 כרובית בינונית (400 גרם) מפורקת לפרחים

1 כף שמן זית

1 ביצה

חצי כוס שמנת מתוקה 38% (125 מ”ל)

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת/ מוצרלה

2 כפות גבינת פרמזן (לא חובה)

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר ומבשלים את פרחי הכרובית על אש גבוהה עד לריכוך במשך 5-10 דקות (אם מזלג ננעץ בקלות בפרחים זה מוכן). מוצאים ומסננים. הערה: ניתן להפשיר כרובית משקית קפואה ובכך לחסוך את זמן הבישול.

-מערבבים בקערית את הביצה, שמן זית, שמנת, גבינות, מלח ופלפל שחור.

-מסדרים את הכרובית בצורה אחידה בתבנית (בגודל אינגליש קייק) ושופכים מעל את התערובת.

-אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש מיד בתום האפיה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חיתוכיות פצפוצי אורזחיתוכיות פצפוצי אורז
שעועית ירוקה ופטריות שעועית ירוקה ופטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נעמי (07:44 10.06.2024)

אפשר להשתמש ביוגורט במקום השמנת? אם רוצים מתכון דיאטטי יותר..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:46 10.06.2024)

לא יודעת, לא ניסיתי:)

avatar
שרית (12:53 21.12.2023)

היי אפרת,
אני צמחונית והתחלתי עכשיו תזונה קטגונית, חיפשתי משהו מהיר וטעים…
הוספתי למתכון טופו ומעט בצל, יצא מושלם ברמות.
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:31 21.12.2023)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה שרית

avatar
מירי (22:28 13.05.2023)

שבוע טוב!
אפשר להכין עם כרוב לבן במקום כרובית?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:48 14.05.2023)

היי,
כרוב פחות מתאים(:

avatar
חני (20:42 11.02.2023)

היי,
האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה במשהו אחר? חלב סויה שיבולת שועל או להוריד לגמרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 11.02.2023)

היי,
אפשר להשתמש בשמנת לבישול.
פחות מומלץ, אבל אפשר לשים כרבע-שליש כוס חלב או קוטג’. התוצאה תהיה שונה.

avatar
חיה (13:18 7.09.2022)

הכנתי את החלבי ויצא מדהים אני רוצה עכשיו לנסות בפרווה לרגישים יש לי שמנת לבישול פרווה מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 7.09.2022)

היי,
הגבינה הצהובה היא המרכיב שגורם להקרמה. אפשר לוותר עליה אם יש רגישות, או לנסות גבינה צהובה טבעונית.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 5.06.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בכ-10 תבניות מאפינס באותו אופן, זמן האפייה עשוי להתקצר ב-10 דקות.

avatar
מיכל (22:53 4.06.2022)

שלום אפרת.
הכרובית הייתה מעולה.
כרגיל המתכונים שלך מדויקים וטעימים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 5.06.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
שישי (15:34 2.06.2022)

היי אפרת,
אני מכינה גם את הכרובית.. חח משגעת אותך עם ההקפאה אבל שוב, לא יודעת איך לשמור דבר כזה? מהיום במקרר עד מוצ”ש זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 2.06.2022)

היי,
פחות מומלץ להכין מהיום, אבל אם כבר הכנת את יכולה להקפיא.

avatar
שישי (17:33 2.06.2022)

בינתיים רק בישלתי את הכרובית, אז עדיף להכין את המוקרם מחר? ובינתיים לשמור במקרר את הכרובית המבושלת? או שאין כזה הבדל כבר מהיום למחר? הסתבכתי לגמרי עם זה שהחג רק במוצ”ש..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 2.06.2022)

כן, שמרי את הכרובית במקרר ותכיני מחר, ואז תוכלי לשמור במקרר את המנה עד לחג.

avatar
שישי (20:24 2.06.2022)

מעולה! תודה רבה, חג שמח!

avatar
שישי (21:10 6.06.2022)

זה מה שעשיתי והיה טעים מאוד! כולם אהבו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 6.06.2022)

שמחה מאד לשמוע!

avatar
דניאלה (14:11 31.05.2022)

היי אפרת, אני מתכוונת להכין את המתכון הזה. תסלחי לי על הבורות, צריך לשמן/לשמן ולקמח את התבנית לפני הכנסת הבלילה עם הכרובית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:58 31.05.2022)

היי,
מומלץ לשמן את התבנית שמשתמשים בה.
בהצלחה!

avatar
דניאלה (07:08 1.06.2022)

תודה. שאלה נוספת: כתוב שרצוי להגיש בתום האפיה. האם ניתן להכין מראש מבלי לאפות, נגיד יום לפני, להשאיר במקרר ולאפות למחרת? או איך היית מציעה “להתכונן מראש”? ותודה על כל המתכונים שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:46 1.06.2022)

כן, אמנם הכרובית הכי טעימה סמוך להכנה, אבל אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור/במיקרוגל.

avatar
בתיה (18:29 23.05.2021)

אם אני משתמשת בכרובית קפואה- יש להמתין שהיא תפשיר לגמרי או שאפשרי כשהיא קפואה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 23.05.2021)

היי בתיה,
רצוי להפשיר את הכרובית לפני האפייה🌺

avatar
בתיה (18:59 23.05.2021)

תודה רבה! 😊

avatar
הודיה (02:34 11.06.2024)

אפרת שלום
יש תקלה אצלך באתר .
אי אפשר להוסיף תגובה כמו שהיה בעבר
למה ?
ועוד שאלה ,
יש לי שקית קפואה של כרובית , אבל כתוב בשקית 600 גרם .
אז כמה אני שמה ?
ועוד שאלה ,
האם צריך לבשל קודם במים או רק להפשיר וישר לאפות ?
בבקשה אם תוכלי לענות אני אשמח .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:11 11.06.2024)

היי הודיה,
אבדוק.
שימי 3/4 שקית.
מספיק רק להפשיר.

avatar
הודיה כהן (11:32 11.06.2024)

כמה זה בכמויות ?
איך אני אדע כמה להוציא מהשקית ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:13 11.06.2024)

תשאירי בערך רבע כמות בשקית. זה לא חייב להיות מדויק.

avatar
גילת (18:09 25.06.2020)

הי אפרת,
מתכון מעולה, תודה! אני מוסיפה פירורי לחם מעל וזה נפלא
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
יש לך רעיון לירקות נוספים באותו סגנון?
תודה רבה,
גילת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:07 25.06.2020)

היי גילת 🙂
אני חושבת שאפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.
יש את המתכון הזה עם כמה סוגי ירקות- ירקות מוקרמים בתנור.

avatar
אודל חזני (15:52 26.05.2020)

וואו מתכון מדהיםםםםםםם..אוהבת את כל המתכונים שלך תודה אהובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 26.05.2020)

תודה אודל ❤️
חג שמח!

avatar
אתי (09:50 25.05.2020)

שלום אפרת,
תודה על כל המתכונים. ממש אליפות!
אפשר להקפיא את הכרובית המוקרמת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 25.05.2020)

לא ניסיתי אבל לדעתי פחות מומלץ.
חג שמח 🌺

avatar
אורית (01:04 2.05.2020)

היי אפרת,אם אין לי מספיק כרובית אפשר לשלב עם ברוקולי?
וכן האם את מתכוונת בעתיד למכור את הספרים באמזון, אני גרה בפלורידה,חיפשתי אותך באמזון ולא מצאתי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 2.05.2020)

כן אפשר לשלב עם ברוקולי.
לגבי אמזון, אבדוק את זה ואחזור לעדכן אותך במידה וכן.

avatar
אורית (03:52 3.05.2020)

תודה רבה

avatar
תהלה (16:05 15.02.2019)

אפרת שלום, מתכונים מעולים, תבורכי. אנחנו מנסים את המתכון הזה , אולם ברכיבים רשום שמנת מתוקה ובהמשך רשום שמנת לבישול . מה עדיף ? כמו כן לגבי של א. מרק מה הכמות? תודה רבה על המתכונים המצוינים . אנחנו נהנים גם מהספר שלך שקבלתי מביתי כמתנת יום הולדת .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 15.02.2019)

היי 🙂
אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה וגם בשמנת לבישול.
אפשר לוותר על אבקת המרק או להוסיף כחצי כפית.

avatar
מיכל (22:37 2.06.2022)

שאלה.
למה התכוונת להוסיף? מלח? במקום אבקת המרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:45 2.06.2022)

לא חייב לשים אבקת מרק, אבל אפשר- לשים חצי כפית.

avatar
ענבל (18:37 5.01.2019)

מומלץ בחום !!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 5.01.2019)

תודה ענבל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ענבר חסון (13:26 14.12.2018)

היי,

מדוע היה לי הרבה מים בתחתית התבנית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 14.12.2018)

זה לא אמור לקרות.
השתמשת בכרובית משקית קפואה?
אפית בחום עליון וחום תחתון ושמת את התבנית במרכז התנור?

avatar
לילי (20:52 31.05.2018)

האם ניתן להכפיל כמויות ולאפות הכל בתבנית אחת גדולה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 31.05.2018)

אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

avatar
ענבל (14:25 11.05.2018)

היי,
אפשר לוותר על הביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 11.05.2018)

אפשר, הכרובית פשוט תהיה פחות יציבה.

avatar
שרה ורד (11:41 13.01.2018)

אפשר עם קרם פרש במקום שמנת מתוקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 13.01.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

avatar
מיכל (15:53 13.09.2017)

שלום
אפשר להשתמש בכרובית קפואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 13.09.2017)

כן אפשר ואז את חוסכת את הבישול המקדים.

avatar
אפרת ר. (19:55 22.07.2017)

מאוד עדין ומאוד טעים. תודה על כל המתכונים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:22 22.07.2017)

תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב

avatar
זאבי (19:32 18.07.2017)

יצא נפלא, מיליון תודות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:26 18.07.2017)

תודה זאבי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
דני (15:14 23.05.2017)

היי
יש תחליף לשמנת לבישול?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 23.05.2017)

אולי חלב אבל הייתי שמה כמות קטנה יותר מאחר והחלב דליל יותר. בין רבע לשליש כוס.

avatar
חן (13:13 13.04.2017)

המתכון נראה מעולה, האם ניתן להכין במחבת או בסיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 13.04.2017)

היי חן,
במחבת זה קצת בעייתי. לא ייצא אותו הדבר כמו בתנור.

avatar
אנה (12:53 20.10.2016)

תודה רבה על המתכון!
אפשר להוסיף גם ברוקולי? צריך לרכך אותו לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 20.10.2016)

היי אנה,
אפשר להוסיף ברוקולי ולבשל אותו לפני כמו את הכרובית.

avatar
יוכי (18:08 4.07.2016)

הפשטידה נהדרת וטעימה
האם יש דרך להפוך אותה ליותר יציבה? כבר פעם שניה שאני מכינה אותה ומחכה שיתקרר ואז חותכת ובכל זאת היא לא נחתכת כפרוסות מוצקות. למה?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 4.07.2016)

היי יוכי,
הכרובית במתכון הזה היא פחות יציבה.
אם את רוצה פשטידה שתחתך לפרוסות יציבות את יכולה להכין את פשטידת הכרובית (אגב, אם את רוצה פשטידה חלבית את יכולה להוסיף לתערובת עצמה כחצי כוס גבינה צהובה ו2 כפות גבינת פרמזן).

avatar
ליאור (10:23 30.12.2015)

תודה על המתכון! נראה מעולה. האם אפשר להוסיף גם תפוח אדמה לחגיגה? אם כן, צריך לרכך גם אותו מראש בבישול או אידוי, נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 30.12.2015)

כן ליאור, אפשר לשלב גם תפוחי אדמה ויש לרכך גם אותו לפני באיזה דרך שנוחה לך 🙂

avatar
ספיר (17:18 23.05.2015)

האם אפשרי להשתמש בגבינה אחרת מאשר הפרמזן?? ואם כן על מה את ממליצה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 23.05.2015)

היי ספיר,
אפשר לוותר על הפרזמן.
את יכולה לשים כל גבינה אחת שיש לך- בולגרית, פטה, מוצרלה או פשוט גבינה צהובה רגילה.
חג שמח 🙂

avatar
מושית (06:51 6.03.2015)

אני רוצה להכין את הפשטידה מראש יום לפני האירוח. אפשרי לאפות היום ומחר לחמם שוב לפני ההגשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:40 6.03.2015)

היי,
אפשר אבל קחי בחשבון שהיא מעט מתייבשת והרבה יותר טעים לאכול את זה לאחר אפיה, מיד כשזה יוצא מהתנור כי אז היא הכי עסיסית. לכן אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה יהיה מומלץ יותר. אפשר יום לפני לרכך ולחתוך את הכרובית ולסדר בתבנית. לערבב בקערית את כל שאר החומרים ולעטוף בניילון נצמד ומחר פשוט לשפוך את התערובת על הכרובית ולאפות.
שבת שלום 🙂

avatar
מיכל (07:55 18.02.2015)

האם יש תחליף לשמנת? יוגורט עדין? בשביל הקטע הקלורי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 18.02.2015)

היי מיכל,
את יכולה להשתמש בשמנת לבישול עם אחוזי השומן הכי נמוכים (10% שומן).
לגבי היוגורט- אני מניחה שאפשר למרות שלא ניסיתי.
יום נעים 🙂

avatar
יונה רום (14:16 17.02.2015)

יופי של רעיון! יבוצע לשבת, רק שאת הכרובית אני מרככת במיקרו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:19 17.02.2015)

מצוין! 🙂
תודה יונה ויום נהדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:36 15.02.2015)

בשמחה יעל 🙂
אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטמט (של חב’ אסם) אבל אם את רוצה להימנע לגמרי משימוש באבקת מרק מספיק לשים יותר מלח. אם את רוצה להכין תערובת שמזכירה את הטעם את יכולה בנוסף למלח להוסיף תערובת של עשבי תיבול טחונים (כמו פטרוזיליה ורוזמרין), בצל יבש טחון וקמצוץ סוכר.
שבוע נפלא:)

avatar
ורד (11:02 17.02.2015)

ובשביל הצבע אני מוסיפה מעט כורכום בנוסף לעשבי תיבול היבשים ומלח

לקריאת כל התגובות