זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כרובית בינונית (400 גרם) מפורקת לפרחים
1 כף שמן זית
1 ביצה
חצי כוס שמנת מתוקה 38% (125 מ”ל)
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת/ מוצרלה
2 כפות גבינת פרמזן (לא חובה)
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מרתיחים מים בסיר ומבשלים את פרחי הכרובית על אש גבוהה עד לריכוך במשך 5-10 דקות (אם מזלג ננעץ בקלות בפרחים זה מוכן). מוצאים ומסננים. הערה: ניתן להפשיר כרובית משקית קפואה ובכך לחסוך את זמן הבישול.
-מערבבים בקערית את הביצה, שמן זית, שמנת, גבינות, מלח ופלפל שחור.
-מסדרים את הכרובית בצורה אחידה בתבנית (בגודל אינגליש קייק) ושופכים מעל את התערובת.
-אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להגיש מיד בתום האפיה.
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
אפשר להשתמש ביוגורט במקום השמנת? אם רוצים מתכון דיאטטי יותר..
לא יודעת, לא ניסיתי:)
היי אפרת,
אני צמחונית והתחלתי עכשיו תזונה קטגונית, חיפשתי משהו מהיר וטעים…
הוספתי למתכון טופו ומעט בצל, יצא מושלם ברמות.
תודה רבה
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שרית
שבוע טוב!
אפשר להכין עם כרוב לבן במקום כרובית?
תודה!
היי,
כרוב פחות מתאים(:
היי,
האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה במשהו אחר? חלב סויה שיבולת שועל או להוריד לגמרי?
היי,
אפשר להשתמש בשמנת לבישול.
פחות מומלץ, אבל אפשר לשים כרבע-שליש כוס חלב או קוטג’. התוצאה תהיה שונה.
הכנתי את החלבי ויצא מדהים אני רוצה עכשיו לנסות בפרווה לרגישים יש לי שמנת לבישול פרווה מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה?
היי,
הגבינה הצהובה היא המרכיב שגורם להקרמה. אפשר לוותר עליה אם יש רגישות, או לנסות גבינה צהובה טבעונית.
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בכ-10 תבניות מאפינס באותו אופן, זמן האפייה עשוי להתקצר ב-10 דקות.
שלום אפרת.
הכרובית הייתה מעולה.
כרגיל המתכונים שלך מדויקים וטעימים.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,
אני מכינה גם את הכרובית.. חח משגעת אותך עם ההקפאה אבל שוב, לא יודעת איך לשמור דבר כזה? מהיום במקרר עד מוצ”ש זה בסדר?
היי,
פחות מומלץ להכין מהיום, אבל אם כבר הכנת את יכולה להקפיא.
בינתיים רק בישלתי את הכרובית, אז עדיף להכין את המוקרם מחר? ובינתיים לשמור במקרר את הכרובית המבושלת? או שאין כזה הבדל כבר מהיום למחר? הסתבכתי לגמרי עם זה שהחג רק במוצ”ש..
כן, שמרי את הכרובית במקרר ותכיני מחר, ואז תוכלי לשמור במקרר את המנה עד לחג.
מעולה! תודה רבה, חג שמח!
זה מה שעשיתי והיה טעים מאוד! כולם אהבו!
שמחה מאד לשמוע!
היי אפרת, אני מתכוונת להכין את המתכון הזה. תסלחי לי על הבורות, צריך לשמן/לשמן ולקמח את התבנית לפני הכנסת הבלילה עם הכרובית?
היי,
מומלץ לשמן את התבנית שמשתמשים בה.
בהצלחה!
תודה. שאלה נוספת: כתוב שרצוי להגיש בתום האפיה. האם ניתן להכין מראש מבלי לאפות, נגיד יום לפני, להשאיר במקרר ולאפות למחרת? או איך היית מציעה “להתכונן מראש”? ותודה על כל המתכונים שלך!
כן, אמנם הכרובית הכי טעימה סמוך להכנה, אבל אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור/במיקרוגל.
אם אני משתמשת בכרובית קפואה- יש להמתין שהיא תפשיר לגמרי או שאפשרי כשהיא קפואה?
היי בתיה,
רצוי להפשיר את הכרובית לפני האפייה🌺
תודה רבה! 😊
אפרת שלום
יש תקלה אצלך באתר .
אי אפשר להוסיף תגובה כמו שהיה בעבר
למה ?
ועוד שאלה ,
יש לי שקית קפואה של כרובית , אבל כתוב בשקית 600 גרם .
אז כמה אני שמה ?
ועוד שאלה ,
האם צריך לבשל קודם במים או רק להפשיר וישר לאפות ?
בבקשה אם תוכלי לענות אני אשמח .
היי הודיה,
אבדוק.
שימי 3/4 שקית.
מספיק רק להפשיר.
כמה זה בכמויות ?
איך אני אדע כמה להוציא מהשקית ?
תשאירי בערך רבע כמות בשקית. זה לא חייב להיות מדויק.
הי אפרת,
מתכון מעולה, תודה! אני מוסיפה פירורי לחם מעל וזה נפלא
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
יש לך רעיון לירקות נוספים באותו סגנון?
תודה רבה,
גילת
היי גילת 🙂
אני חושבת שאפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.
יש את המתכון הזה עם כמה סוגי ירקות- ירקות מוקרמים בתנור.
וואו מתכון מדהיםםםםםםם..אוהבת את כל המתכונים שלך תודה אהובה
תודה אודל ❤️
חג שמח!
שלום אפרת,
תודה על כל המתכונים. ממש אליפות!
אפשר להקפיא את הכרובית המוקרמת?
לא ניסיתי אבל לדעתי פחות מומלץ.
חג שמח 🌺
היי אפרת,אם אין לי מספיק כרובית אפשר לשלב עם ברוקולי?
וכן האם את מתכוונת בעתיד למכור את הספרים באמזון, אני גרה בפלורידה,חיפשתי אותך באמזון ולא מצאתי.
כן אפשר לשלב עם ברוקולי.
לגבי אמזון, אבדוק את זה ואחזור לעדכן אותך במידה וכן.
תודה רבה
אפרת שלום, מתכונים מעולים, תבורכי. אנחנו מנסים את המתכון הזה , אולם ברכיבים רשום שמנת מתוקה ובהמשך רשום שמנת לבישול . מה עדיף ? כמו כן לגבי של א. מרק מה הכמות? תודה רבה על המתכונים המצוינים . אנחנו נהנים גם מהספר שלך שקבלתי מביתי כמתנת יום הולדת .
היי 🙂
אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה וגם בשמנת לבישול.
אפשר לוותר על אבקת המרק או להוסיף כחצי כפית.
שאלה.
למה התכוונת להוסיף? מלח? במקום אבקת המרק?
לא חייב לשים אבקת מרק, אבל אפשר- לשים חצי כפית.
מומלץ בחום !!!!!!
תודה ענבל, שמחה שאהבת 🙂
היי,
מדוע היה לי הרבה מים בתחתית התבנית?
זה לא אמור לקרות.
השתמשת בכרובית משקית קפואה?
אפית בחום עליון וחום תחתון ושמת את התבנית במרכז התנור?
האם ניתן להכפיל כמויות ולאפות הכל בתבנית אחת גדולה?
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
היי,
אפשר לוותר על הביצה?
אפשר, הכרובית פשוט תהיה פחות יציבה.
אפשר עם קרם פרש במקום שמנת מתוקה?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
שלום
אפשר להשתמש בכרובית קפואה?
כן אפשר ואז את חוסכת את הבישול המקדים.
מאוד עדין ומאוד טעים. תודה על כל המתכונים 🙂
תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב
יצא נפלא, מיליון תודות
תודה זאבי, שמחה שאהבת 🙂
היי
יש תחליף לשמנת לבישול?
תודה
אולי חלב אבל הייתי שמה כמות קטנה יותר מאחר והחלב דליל יותר. בין רבע לשליש כוס.
המתכון נראה מעולה, האם ניתן להכין במחבת או בסיר?
היי חן,
במחבת זה קצת בעייתי. לא ייצא אותו הדבר כמו בתנור.
תודה רבה על המתכון!
אפשר להוסיף גם ברוקולי? צריך לרכך אותו לפני?
היי אנה,
אפשר להוסיף ברוקולי ולבשל אותו לפני כמו את הכרובית.
הפשטידה נהדרת וטעימה
האם יש דרך להפוך אותה ליותר יציבה? כבר פעם שניה שאני מכינה אותה ומחכה שיתקרר ואז חותכת ובכל זאת היא לא נחתכת כפרוסות מוצקות. למה?
תודה מראש
היי יוכי,
הכרובית במתכון הזה היא פחות יציבה.
אם את רוצה פשטידה שתחתך לפרוסות יציבות את יכולה להכין את פשטידת הכרובית (אגב, אם את רוצה פשטידה חלבית את יכולה להוסיף לתערובת עצמה כחצי כוס גבינה צהובה ו2 כפות גבינת פרמזן).
תודה על המתכון! נראה מעולה. האם אפשר להוסיף גם תפוח אדמה לחגיגה? אם כן, צריך לרכך גם אותו מראש בבישול או אידוי, נכון?
כן ליאור, אפשר לשלב גם תפוחי אדמה ויש לרכך גם אותו לפני באיזה דרך שנוחה לך 🙂
האם אפשרי להשתמש בגבינה אחרת מאשר הפרמזן?? ואם כן על מה את ממליצה??
היי ספיר,
אפשר לוותר על הפרזמן.
את יכולה לשים כל גבינה אחת שיש לך- בולגרית, פטה, מוצרלה או פשוט גבינה צהובה רגילה.
חג שמח 🙂
אני רוצה להכין את הפשטידה מראש יום לפני האירוח. אפשרי לאפות היום ומחר לחמם שוב לפני ההגשה?
היי,
אפשר אבל קחי בחשבון שהיא מעט מתייבשת והרבה יותר טעים לאכול את זה לאחר אפיה, מיד כשזה יוצא מהתנור כי אז היא הכי עסיסית. לכן אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה יהיה מומלץ יותר. אפשר יום לפני לרכך ולחתוך את הכרובית ולסדר בתבנית. לערבב בקערית את כל שאר החומרים ולעטוף בניילון נצמד ומחר פשוט לשפוך את התערובת על הכרובית ולאפות.
שבת שלום 🙂
האם יש תחליף לשמנת? יוגורט עדין? בשביל הקטע הקלורי…
היי מיכל,
את יכולה להשתמש בשמנת לבישול עם אחוזי השומן הכי נמוכים (10% שומן).
לגבי היוגורט- אני מניחה שאפשר למרות שלא ניסיתי.
יום נעים 🙂
יופי של רעיון! יבוצע לשבת, רק שאת הכרובית אני מרככת במיקרו
מצוין! 🙂
תודה יונה ויום נהדר
בשמחה יעל 🙂
אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטמט (של חב’ אסם) אבל אם את רוצה להימנע לגמרי משימוש באבקת מרק מספיק לשים יותר מלח. אם את רוצה להכין תערובת שמזכירה את הטעם את יכולה בנוסף למלח להוסיף תערובת של עשבי תיבול טחונים (כמו פטרוזיליה ורוזמרין), בצל יבש טחון וקמצוץ סוכר.
שבוע נפלא:)
ובשביל הצבע אני מוסיפה מעט כורכום בנוסף לעשבי תיבול היבשים ומלח