שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

כרובית מוקרמת בתנור עם שמנת וגבינה

כרובית מוקרמת

מצרכים:

1 כרובית בינונית (400 גרם) מפורקת לפרחים

1 כף שמן זית

1 ביצה

חצי כוס שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת/ מוצרלה

2 כפות גבינת פרמזן (לא חובה)

שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר ומבשלים את פרחי הכרובית על אש גבוהה עד לריכוך במשך 5-10 דקות (אם מזלג ננעץ בקלות בפרחים זה מוכן). מוצאים ומסננים. הערה: ניתן להפשיר כרובית משקית קפואה ובכך לחסוך את זמן הבישול.

-מערבבים בקערית את הביצה, שמן זית, שמנת, גבינות, מלח ופלפל שחור.

-מסדרים את הכרובית בצורה אחידה בתבנית (בגודל אינגליש קייק) ושופכים מעל את התערובת.

-אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.

*מומלץ להגיש מיד בתום האפיה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חיתוכיות פצפוצי אורז
שעועית ירוקה ופטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
גילת (18:09 25.06.2020)

הי אפרת,
מתכון מעולה, תודה! אני מוסיפה פירורי לחם מעל וזה נפלא
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
יש לך רעיון לירקות נוספים באותו סגנון?
תודה רבה,
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:07 25.06.2020)

היי גילת 🙂
אני חושבת שאפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.
יש את המתכון הזה עם כמה סוגי ירקות- ירקות מוקרמים בתנור.

Avatar
אודל חזני (15:52 26.05.2020)

וואו מתכון מדהיםםםםםםם..אוהבת את כל המתכונים שלך תודה אהובה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 26.05.2020)

תודה אודל ❤️
חג שמח!

Avatar
אתי (09:50 25.05.2020)

שלום אפרת,
תודה על כל המתכונים. ממש אליפות!
אפשר להקפיא את הכרובית המוקרמת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 25.05.2020)

לא ניסיתי אבל לדעתי פחות מומלץ.
חג שמח 🌺

Avatar
אורית (01:04 2.05.2020)

היי אפרת,אם אין לי מספיק כרובית אפשר לשלב עם ברוקולי?
וכן האם את מתכוונת בעתיד למכור את הספרים באמזון, אני גרה בפלורידה,חיפשתי אותך באמזון ולא מצאתי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 2.05.2020)

כן אפשר לשלב עם ברוקולי.
לגבי אמזון, אבדוק את זה ואחזור לעדכן אותך במידה וכן.

Avatar
אורית (03:52 3.05.2020)

תודה רבה

Avatar
תהלה (16:05 15.02.2019)

אפרת שלום, מתכונים מעולים, תבורכי. אנחנו מנסים את המתכון הזה , אולם ברכיבים רשום שמנת מתוקה ובהמשך רשום שמנת לבישול . מה עדיף ? כמו כן לגבי של א. מרק מה הכמות? תודה רבה על המתכונים המצוינים . אנחנו נהנים גם מהספר שלך שקבלתי מביתי כמתנת יום הולדת .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 15.02.2019)

היי 🙂
אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה וגם בשמנת לבישול.
אפשר לוותר על אבקת המרק או להוסיף כחצי כפית.

Avatar
ענבל (18:37 5.01.2019)

מומלץ בחום !!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 5.01.2019)

תודה ענבל, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ענבר חסון (13:26 14.12.2018)

היי,

מדוע היה לי הרבה מים בתחתית התבנית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 14.12.2018)

זה לא אמור לקרות.
השתמשת בכרובית משקית קפואה?
אפית בחום עליון וחום תחתון ושמת את התבנית במרכז התנור?

Avatar
לילי (20:52 31.05.2018)

האם ניתן להכפיל כמויות ולאפות הכל בתבנית אחת גדולה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 31.05.2018)

אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

Avatar
ענבל (14:25 11.05.2018)

היי,
אפשר לוותר על הביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 11.05.2018)

אפשר, הכרובית פשוט תהיה פחות יציבה.

Avatar
שרה ורד (11:41 13.01.2018)

אפשר עם קרם פרש במקום שמנת מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 13.01.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

Avatar
מיכל (15:53 13.09.2017)

שלום
אפשר להשתמש בכרובית קפואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 13.09.2017)

כן אפשר ואז את חוסכת את הבישול המקדים.

Avatar
אפרת ר. (19:55 22.07.2017)

מאוד עדין ומאוד טעים. תודה על כל המתכונים 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:22 22.07.2017)

תודה אפרת, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב

Avatar
זאבי (19:32 18.07.2017)

יצא נפלא, מיליון תודות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:26 18.07.2017)

תודה זאבי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דני (15:14 23.05.2017)

היי
יש תחליף לשמנת לבישול?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:59 23.05.2017)

אולי חלב אבל הייתי שמה כמות קטנה יותר מאחר והחלב דליל יותר. בין רבע לשליש כוס.

Avatar
חן (13:13 13.04.2017)

המתכון נראה מעולה, האם ניתן להכין במחבת או בסיר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:09 13.04.2017)

היי חן,
במחבת זה קצת בעייתי. לא ייצא אותו הדבר כמו בתנור.

Avatar
אנה (12:53 20.10.2016)

תודה רבה על המתכון!
אפשר להוסיף גם ברוקולי? צריך לרכך אותו לפני?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:02 20.10.2016)

היי אנה,
אפשר להוסיף ברוקולי ולבשל אותו לפני כמו את הכרובית.

Avatar
יוכי (18:08 4.07.2016)

הפשטידה נהדרת וטעימה
האם יש דרך להפוך אותה ליותר יציבה? כבר פעם שניה שאני מכינה אותה ומחכה שיתקרר ואז חותכת ובכל זאת היא לא נחתכת כפרוסות מוצקות. למה?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:20 4.07.2016)

היי יוכי,
הכרובית במתכון הזה היא פחות יציבה.
אם את רוצה פשטידה שתחתך לפרוסות יציבות את יכולה להכין את פשטידת הכרובית (אגב, אם את רוצה פשטידה חלבית את יכולה להוסיף לתערובת עצמה כחצי כוס גבינה צהובה ו2 כפות גבינת פרמזן).

Avatar
ליאור (10:23 30.12.2015)

תודה על המתכון! נראה מעולה. האם אפשר להוסיף גם תפוח אדמה לחגיגה? אם כן, צריך לרכך גם אותו מראש בבישול או אידוי, נכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:33 30.12.2015)

כן ליאור, אפשר לשלב גם תפוחי אדמה ויש לרכך גם אותו לפני באיזה דרך שנוחה לך 🙂

Avatar
ספיר (17:18 23.05.2015)

האם אפשרי להשתמש בגבינה אחרת מאשר הפרמזן?? ואם כן על מה את ממליצה??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:16 23.05.2015)

היי ספיר,
אפשר לוותר על הפרזמן.
את יכולה לשים כל גבינה אחת שיש לך- בולגרית, פטה, מוצרלה או פשוט גבינה צהובה רגילה.
חג שמח 🙂

Avatar
מושית (06:51 6.03.2015)

אני רוצה להכין את הפשטידה מראש יום לפני האירוח. אפשרי לאפות היום ומחר לחמם שוב לפני ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:40 6.03.2015)

היי,
אפשר אבל קחי בחשבון שהיא מעט מתייבשת והרבה יותר טעים לאכול את זה לאחר אפיה, מיד כשזה יוצא מהתנור כי אז היא הכי עסיסית. לכן אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה יהיה מומלץ יותר. אפשר יום לפני לרכך ולחתוך את הכרובית ולסדר בתבנית. לערבב בקערית את כל שאר החומרים ולעטוף בניילון נצמד ומחר פשוט לשפוך את התערובת על הכרובית ולאפות.
שבת שלום 🙂

Avatar
מיכל (07:55 18.02.2015)

האם יש תחליף לשמנת? יוגורט עדין? בשביל הקטע הקלורי…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:37 18.02.2015)

היי מיכל,
את יכולה להשתמש בשמנת לבישול עם אחוזי השומן הכי נמוכים (10% שומן).
לגבי היוגורט- אני מניחה שאפשר למרות שלא ניסיתי.
יום נעים 🙂

Avatar
יונה רום (14:16 17.02.2015)

יופי של רעיון! יבוצע לשבת, רק שאת הכרובית אני מרככת במיקרו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:19 17.02.2015)

מצוין! 🙂
תודה יונה ויום נהדר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:36 15.02.2015)

בשמחה יעל 🙂
אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטמט (של חב' אסם) אבל אם את רוצה להימנע לגמרי משימוש באבקת מרק מספיק לשים יותר מלח. אם את רוצה להכין תערובת שמזכירה את הטעם את יכולה בנוסף למלח להוסיף תערובת של עשבי תיבול טחונים (כמו פטרוזיליה ורוזמרין), בצל יבש טחון וקמצוץ סוכר.
שבוע נפלא:)

Avatar
ורד (11:02 17.02.2015)

ובשביל הצבע אני מוסיפה מעט כורכום בנוסף לעשבי תיבול היבשים ומלח

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.