זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כרובית בינונית (400 גרם) מפורקת לפרחים
1 כף שמן זית
1 ביצה
חצי כוס שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת/ מוצרלה
2 כפות גבינת פרמזן (לא חובה)
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מרתיחים מים בסיר ומבשלים את פרחי הכרובית על אש גבוהה עד לריכוך במשך 5-10 דקות (אם מזלג ננעץ בקלות בפרחים זה מוכן). מוצאים ומסננים. הערה: ניתן להפשיר כרובית משקית קפואה ובכך לחסוך את זמן הבישול.
-מערבבים בקערית את הביצה, שמן זית, שמנת, גבינות, מלח ופלפל שחור.
-מסדרים את הכרובית בצורה אחידה בתבנית (בגודל אינגליש קייק) ושופכים מעל את התערובת.
-אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.
*מומלץ להגיש מיד בתום האפיה.
רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!
- פטוצ'יני ברוטב שמנת פסטו |
- לזניה חלבית |
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ'דר
- כל התגובות (33)
- חוות דעת וטיפים
- שאלות
















