זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
800 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים
4 כפות שמן זית
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
חצי כוס פירורי לחם
כפית גדושה שומשום, כפית גדושה קצח (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את פרחי הכרובית.
-מערבבים בקערית שמן זית, צ’ילי מתוק, שום כתוש ומלח ומתבלים היטב את פרחי הכרובית.
-מפזרים מעל פירורי לחם, שומשום וקצח ומערבבים.
-אופים בתנור במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות צד ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
מתכון מעולה
❤️❤️
היי, 800 גר זה רק הפרחים או הכרובית השלמה? כי יצא מאוד מתוק והכרובית שלי היתה מאוד גדולה אולי 1.5 קג
הפרחים.
זה גם אולי קשור לסוג הצ’ילי המתוק (יש כאלה יותר מתוקים).
יתאים לשלב גם פרחי ברוקולי.
בתודה.
כן🙂
תודה, המתכון מעולה כמו שאר המתכונים באתר…
שבת שלום.
שמחה לשמוע!
שבת שלום😊
מתכון טעים מאד, ויתרתי על פירורי הלחם כדי שיהיה דיאטתי יותר
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת
חייבים לשים חצי כוס פירורי לחם
היי,
הפירורים מוסיפים קראנצ’יות למנה, אבל אפשר לוותר.
שלום אפרת,
מה אפשר לשים במקום צ’ילי’ מתוק?
ממש תודה על המתכונים, הם ממש נוחים לקריאה, לעשיה ולאכילה 🙂
אנחנו נהנים כל פעם מחדש.
היי משה,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!,
אפשר פשוט לוותר על הצ’ילי😊
פיזרתי את פירורי הלחם מעל הכרובית בתבנית וכשבאתי להפוך (בזהירות) אחרי 20 דקות אפייה, כל הפירורים נפלו ונשארו בתחתית התבנית. איפה טעיתי?
היי לילי,
האם שמת שמן ורוטב צ’ילי בדיוק בכמות הרשומה? הפחתה בהם יכולה להיות הסיבה לבעיה. בנוסף, השתמשת בכרובית טרייה או קפואה?
חשוב לי לציין שאפילו שהפירורים נפלו – הטעם היה מעולה והילדים חיסלו הכל.
השתמשתי בכרובית טרייה. שמתי שמן ורוטב צ’ילי כמו שכתוב במתכון.
הרתחת במקרה את הכרובית לפני כן? והקפדת לעטוף את הכרובית היטב ברוטב? כי אני לא מצליחה לחשוב על עוד סיבה למה זה קרה😅
בכל מקרה, בפעם הבאה אולי כדאי להוסיף לרוטב כף דבש/סילאן.
יום מקסים!
מתכון מעולה, כמו תמיד.
עשיתי ללא שומשום וקצח, הגדלתי טיפה פירורי לחם. השתמשתי בפנקו יפני.
יצא מדהים. המון תודה. והכי קל ומהיר.
השתמשתי בכרובית קפואה, שרק חלטתי במיים רותחים.
נראה פשוט מעולה! שבוע טוב🌺
אפרת היי,
יצא לי לטעום כרובית עם ביצה שנעשה בבישול בסיר ולא בתנור.
את מכירה במקרה מתכון כזה ויכולה לעלות לאתר ?
לא מכירה אבל אנסה לברר 🙂
הי אפרת,
את מצילה אותי בדיאטה!
כבר הכנתי כמה פעמים, ממש טעים!!!!!!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה.
חיממתי במיקרו כרובית קפואה עם מלח ומיץ לימון, 3 דק.
סיננתי והמשכתי לפי המתכון.
הוספתי מעל פירורי פנקו. כולם טרפו ונגמר…
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!
הי אפרת, אני ממש אוהבת את המתכון הזה,
תמיד אני מפשירה את הכרובית (קפואה משקית) אבל היום לא הפשרתי אז כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
תודה!
2-3 דקות יותר.
כרובית קפואה זקוקה להרתחה קודם?
לא.
לא צריך להרתיח קודם את הכרובית? חברה אמרה לי שצריך.
ותודה רבה על כל המתכונים!
אפשר להרתיח, מספיק כמה דקות ואז לסנן ולייבש. ההרתחה טובה גם לניקוי הכרובית וגם לריכוך שלה שזה יכול לזרז את משך האפיה.
כמה דקות להרתיח ולפי זה צריך להשרות עם חומץ?
מומלץ להשרות לפני במים עם חומץ.
לאחר מכן ניתן לבשל במים רותחים במשך 3-5 דקות.
תודה
ושאלה נוספת האם ידוע לך האם שומשום לא מתחמצן בחום כמו שמנים אחרים?
היי עינת,
אם התכוונת לשמן שומשום אז למיטב ידיעתי הוא עמיד בפני חמצון.
בוקר טוב
כן ביררתי עד טמפרטורה מסויימת הוא עמיד בפני חמצון
היי
האם אפשרי להשתמש בשיבולת שועל במקום בפירורי לחם ?
זה ייצא קצת שונה אבל נראה לי שאפשר.
היי
האם אפשרי להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית פה?
פשוט ממה ששמעתי ששמן קוקוס יותר בריא ולא מתחמצן
אפשר. זה עניין של טעם.
הי אפרת,
על כמה מעלות אופים? כתוב 20 מעלות..
תיקנתי 🙂
200 מעלות.
תודה!!
יצא מעולה!
כמו תמיד המתכונים שלך קלים וטעימים
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!
מעדן!!!
תודה אירה, שמחה שאהבת 🙂
מכינה כבר בפעם השניה (והפעם כמות כפולה)
לפנק את המשפחה..
ממש טעיםם ! ופשוט.
הכנתי עם כרובית של סנפרוסט
תודה רבה
מצוין 🙂
תודה רבקה.
הי
עכשיו אני רואה שאין לי פירורי לחם.
יש משהו אחר שאפשר לשים?!
היי אסתי,
פירורי הלחם תורמים למרקם סוג של פריכות אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי.
כנראה אופים בהתחלה במשך 20 דקות
עם 20 מעלות אנחנו כבר בשלב האכילה.
מעלות דקות הדקדוק המתמטי ולקינוח
כל המעלות והשבחים על הטעם המדהים.
תודה סיגלית 🙂
רוצה להודות על הרעיון שלקלף את החציל לפני שמכניסים לתנור.
שבת שלום
האם אפשר לנסות את המתכון גם עם פרחי ברוקולי, לדעתך??
אני רואה שכבר כתבת שכן..בתגובה אחרת
תודה.
האתר שלך נהדר
חג שמח
תודה שרון, חג שמח 🙂
Delicate and very recommend.Thank you for sharing.
Glad you like it 🙂
כלכך מעורר תיאבון ובריא
יש לי כרובית שלמה גדולה ויפיפיה
מעבר לזה לא יודע מה עושים ….
מה עושים ?
היי קובי,
אפשרות אחת היא לפרק את הכרובית לפרחים קטנים ולהכין לפי המתכון הזה או להכין כרובית שלמה בתנור: להרתיח מים בסיר ולהוסיף להם כפית גדושה מלח. כשהמים רותחים להוסיף את הכרובית השלמה (חשוב שכולה תהיה מכוסה במים) ולבשל על אש בינונית בלי מכסה במשך כ-10 דקות. להוציא ולצנן קצת בחוץ. להבריש את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל ולהניח על נייר אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-30 דקות לפחות או עד להזהבה וריכוך.
לטעם יותר מעניין אפשר לתבל את הכרובית השלמה בתיבול לפי המתכון הזה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי
האם הכרחי לשים מלח כדי להכין כרובית שלמה הכונה לכפית מלח שמוסיפים אחרי שהמים רתחו
לא חובה. זה רק בשביל הטעם.
הי אני מכינה ל12 אורחים.. האם כרוב אחד יספיק לדעתך?
היי רוית,
זה תלוי כמה מנות אחרות את מכינה. כעקרון כרובית אחת מספיקה ל3-4 מנות אבל אם מוגשות יחד עם זה מנות נוספות כל אחד לוקח קצת אז כרובית אחת יכולה להספיק. אם אין הרבה מנות כדאי להכין 2 כרוביות.
חג שמח 🙂
היי, האם אפשר להחליף את הצ’ילי בטריאקי או חרדל? ואם כן כמה לשים?
היי דנה,
אני חושבת שטריאקי יהיה יותר מתאים.
כמה טריאקי לשים?
היי דנה,
3-4 כפות טריאקי.
תודה ושנה טובה!
הייייי!!! האם את מבשלת קודם את הכרובית.
מאוהבת באתר שלך!
היי ליאת,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
במקרה הזה לא חובה לבשל לפני את הכרובית.
ומה עושים אם גיליתי פתאום שאין לי רוטב צ’ילי מתוק?
היי,
שימי כפית גדושה פפריקה מתוקה.
האמת, שמתי קצת מייפל ותבלין צ’ילי, והוספתי קצת מים בשביל הנפח. יצא סביר ונאכל.
מבקשים מהשכנים.
היי כמה זה יוצא בערך 800 גרם כרובית? אחת, שתיים?
תודה רבה מראש
היי אביבית,
זה יוצא 2 כרוביות קטנות או כרובית אחת גדולה. יש לפרק ולחתוך את הכרובית לפרחים (בבסיס לא משתמשים).
יום נפלא 🙂
האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה (סנפרוסט)
ואם כן, האם יש לבשל אותה לפני
תודה – האתר נפלא 🙂
היי,
אפשר להשתמש בכרובית קפואה. אין צורך לבשל אותה, רק להפשיר.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר קצת.
יום נפלא 🙂
הכנתי את הכרובית בתנור,פשוט וטעים מאוד! תודה רבה!
תודה אתי, שמחה לשמוע 🙂
היי, צריך ממש לטבול את הכרובית בתוך הרוטב ופרורי לחם או פשוט לפזר מעל?
היי אלינה,
מערבבים את הכרובית עם הרוטב ומפזרים פירורי לחם מעל.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
תודה רבה! יצא טעים מאוד!!
תודה אלינה, שמחה לשמוע 🙂
היה מצויין, תודה רבה.
תודה יובל, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
יש לי חבילה של כרובית וברוקולי מעורב קפוא. האם אפשרי להכין איתם את המתכון הזה?
כן מירי, אפשר. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.
את לא שוטפת ולא חולטת את פרחי הכרובית?
יש שם מלא חרקיםץ
כן בטח שושי, חשוב לשטוף ולחלוט את פרחי הכרובית לפני שימוש.