שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

800 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

4 כפות שמן זית

5 כפות רוטב צ’ילי מתוק

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

חצי כוס פירורי לחם

כפית גדושה שומשום, כפית גדושה קצח (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את פרחי הכרובית.

-מערבבים בקערית שמן זית, צ’ילי מתוק, שום כתוש ומלח ומתבלים היטב את פרחי הכרובית.

-מפזרים מעל פירורי לחם, שומשום וקצח ומערבבים.

-אופים בתנור במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

מתכונים בוידאו
ראו גם
מוקפץ צמחונימוקפץ צמחוני
עוגיות פריכות ללא גלוטן עוגיות פריכות ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
משה (10:31 14.05.2021)

שלום אפרת,
מה אפשר לשים במקום צ’ילי’ מתוק?
ממש תודה על המתכונים, הם ממש נוחים לקריאה, לעשיה ולאכילה 🙂
אנחנו נהנים כל פעם מחדש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:53 14.05.2021)

היי משה,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!,
אפשר פשוט לוותר על הצ’ילי😊

avatar
לילי (23:40 4.05.2021)

פיזרתי את פירורי הלחם מעל הכרובית בתבנית וכשבאתי להפוך (בזהירות) אחרי 20 דקות אפייה, כל הפירורים נפלו ונשארו בתחתית התבנית. איפה טעיתי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:31 5.05.2021)

היי לילי,
האם שמת שמן ורוטב צ’ילי בדיוק בכמות הרשומה? הפחתה בהם יכולה להיות הסיבה לבעיה. בנוסף, השתמשת בכרובית טרייה או קפואה?

avatar
לילי (03:58 6.05.2021)

חשוב לי לציין שאפילו שהפירורים נפלו – הטעם היה מעולה והילדים חיסלו הכל.
השתמשתי בכרובית טרייה. שמתי שמן ורוטב צ’ילי כמו שכתוב במתכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:49 6.05.2021)

הרתחת במקרה את הכרובית לפני כן? והקפדת לעטוף את הכרובית היטב ברוטב? כי אני לא מצליחה לחשוב על עוד סיבה למה זה קרה😅
בכל מקרה, בפעם הבאה אולי כדאי להוסיף לרוטב כף דבש/סילאן.
יום מקסים!

avatar
שרית (15:43 3.04.2021)

מתכון מעולה, כמו תמיד.
עשיתי ללא שומשום וקצח, הגדלתי טיפה פירורי לחם. השתמשתי בפנקו יפני.
יצא מדהים. המון תודה. והכי קל ומהיר.
השתמשתי בכרובית קפואה, שרק חלטתי במיים רותחים.

כרובית בתנור
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:51 3.04.2021)

נראה פשוט מעולה! שבוע טוב🌺

avatar
דורית (18:13 27.01.2021)

אפרת היי,
יצא לי לטעום כרובית עם ביצה שנעשה בבישול בסיר ולא בתנור.
את מכירה במקרה מתכון כזה ויכולה לעלות לאתר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 27.01.2021)

לא מכירה אבל אנסה לברר 🙂

avatar
שישי (14:23 29.07.2019)

הי אפרת,
את מצילה אותי בדיאטה!
כבר הכנתי כמה פעמים, ממש טעים!!!!!!
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 29.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
שיר (23:10 6.07.2019)

מתכון מעולה.
חיממתי במיקרו כרובית קפואה עם מלח ומיץ לימון, 3 דק.
סיננתי והמשכתי לפי המתכון.
הוספתי מעל פירורי פנקו. כולם טרפו ונגמר…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 7.07.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!

avatar
שישי (21:20 7.03.2019)

הי אפרת, אני ממש אוהבת את המתכון הזה,
תמיד אני מפשירה את הכרובית (קפואה משקית) אבל היום לא הפשרתי אז כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 7.03.2019)

2-3 דקות יותר.

avatar
טליה (11:52 16.03.2018)

כרובית קפואה זקוקה להרתחה קודם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 16.03.2018)

לא.

avatar
אור (13:01 8.03.2018)

לא צריך להרתיח קודם את הכרובית? חברה אמרה לי שצריך.
ותודה רבה על כל המתכונים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 8.03.2018)

אפשר להרתיח, מספיק כמה דקות ואז לסנן ולייבש. ההרתחה טובה גם לניקוי הכרובית וגם לריכוך שלה שזה יכול לזרז את משך האפיה.

avatar
ספיר (19:41 16.01.2019)

כמה דקות להרתיח ולפי זה צריך להשרות עם חומץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 16.01.2019)

מומלץ להשרות לפני במים עם חומץ.
לאחר מכן ניתן לבשל במים רותחים במשך 3-5 דקות.

avatar
עינת (08:57 25.02.2018)

תודה

ושאלה נוספת האם ידוע לך האם שומשום לא מתחמצן בחום כמו שמנים אחרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 25.02.2018)

היי עינת,
אם התכוונת לשמן שומשום אז למיטב ידיעתי הוא עמיד בפני חמצון.

avatar
עינת (08:05 4.03.2018)

בוקר טוב

כן ביררתי עד טמפרטורה מסויימת הוא עמיד בפני חמצון

avatar
עינת (12:55 19.02.2018)

היי

האם אפשרי להשתמש בשיבולת שועל במקום בפירורי לחם ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 19.02.2018)

זה ייצא קצת שונה אבל נראה לי שאפשר.

avatar
עינת (12:51 19.02.2018)

היי

האם אפשרי להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית פה?
פשוט ממה ששמעתי ששמן קוקוס יותר בריא ולא מתחמצן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 19.02.2018)

אפשר. זה עניין של טעם.

avatar
shishi (21:49 17.02.2018)

הי אפרת,
על כמה מעלות אופים? כתוב 20 מעלות..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 17.02.2018)

תיקנתי 🙂
200 מעלות.

avatar
shishi (22:13 17.02.2018)

תודה!!

avatar
shishi (23:50 17.02.2018)

יצא מעולה!
כמו תמיד המתכונים שלך קלים וטעימים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:49 18.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
אירה (22:42 21.01.2018)

מעדן!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 21.01.2018)

תודה אירה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רבקה (14:23 16.11.2017)

מכינה כבר בפעם השניה (והפעם כמות כפולה)
לפנק את המשפחה..
ממש טעיםם ! ופשוט.
הכנתי עם כרובית של סנפרוסט
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 16.11.2017)

מצוין 🙂
תודה רבקה.

avatar
אסתי (12:43 23.10.2017)

הי
עכשיו אני רואה שאין לי פירורי לחם.
יש משהו אחר שאפשר לשים?!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 23.10.2017)

היי אסתי,
פירורי הלחם תורמים למרקם סוג של פריכות אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי.

avatar
סיגלית (07:07 28.07.2017)

כנראה אופים בהתחלה במשך 20 דקות
עם 20 מעלות אנחנו כבר בשלב האכילה.

מעלות דקות הדקדוק המתמטי ולקינוח
כל המעלות והשבחים על הטעם המדהים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 28.07.2017)

תודה סיגלית 🙂

avatar
אבלין דסה (12:24 29.04.2017)

רוצה להודות על הרעיון שלקלף את החציל לפני שמכניסים לתנור.

avatar
שרון (17:51 15.04.2017)

שבת שלום
האם אפשר לנסות את המתכון גם עם פרחי ברוקולי, לדעתך??

avatar
שרון (17:52 15.04.2017)

אני רואה שכבר כתבת שכן..בתגובה אחרת
תודה.
האתר שלך נהדר
חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 15.04.2017)

תודה שרון, חג שמח 🙂

avatar
Avishay (21:17 24.02.2017)

Delicate and very recommend.Thank you for sharing.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 25.02.2017)

Glad you like it 🙂

avatar
קובי (12:25 2.12.2016)

כלכך מעורר תיאבון ובריא

יש לי כרובית שלמה גדולה ויפיפיה
מעבר לזה לא יודע מה עושים ….
מה עושים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 2.12.2016)

היי קובי,
אפשרות אחת היא לפרק את הכרובית לפרחים קטנים ולהכין לפי המתכון הזה או להכין כרובית שלמה בתנור: להרתיח מים בסיר ולהוסיף להם כפית גדושה מלח. כשהמים רותחים להוסיף את הכרובית השלמה (חשוב שכולה תהיה מכוסה במים) ולבשל על אש בינונית בלי מכסה במשך כ-10 דקות. להוציא ולצנן קצת בחוץ. להבריש את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל ולהניח על נייר אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-30 דקות לפחות או עד להזהבה וריכוך.
לטעם יותר מעניין אפשר לתבל את הכרובית השלמה בתיבול לפי המתכון הזה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
עינת (08:07 4.03.2018)

היי

האם הכרחי לשים מלח כדי להכין כרובית שלמה הכונה לכפית מלח שמוסיפים אחרי שהמים רתחו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 4.03.2018)

לא חובה. זה רק בשביל הטעם.

avatar
רוית (15:44 23.10.2016)

הי אני מכינה ל12 אורחים.. האם כרוב אחד יספיק לדעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:02 23.10.2016)

היי רוית,
זה תלוי כמה מנות אחרות את מכינה. כעקרון כרובית אחת מספיקה ל3-4 מנות אבל אם מוגשות יחד עם זה מנות נוספות כל אחד לוקח קצת אז כרובית אחת יכולה להספיק. אם אין הרבה מנות כדאי להכין 2 כרוביות.
חג שמח 🙂

avatar
דנה (17:57 24.09.2016)

היי, האם אפשר להחליף את הצ’ילי בטריאקי או חרדל? ואם כן כמה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:54 24.09.2016)

היי דנה,
אני חושבת שטריאקי יהיה יותר מתאים.

avatar
דנה (17:24 26.09.2016)

כמה טריאקי לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 26.09.2016)

היי דנה,
3-4 כפות טריאקי.

avatar
דנה (19:29 27.09.2016)

תודה ושנה טובה!

avatar
ליאת (22:34 22.09.2016)

הייייי!!! האם את מבשלת קודם את הכרובית.
מאוהבת באתר שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 22.09.2016)

היי ליאת,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
במקרה הזה לא חובה לבשל לפני את הכרובית.

avatar
מינרוה (17:17 22.09.2016)

ומה עושים אם גיליתי פתאום שאין לי רוטב צ’ילי מתוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 22.09.2016)

היי,
שימי כפית גדושה פפריקה מתוקה.

avatar
מינרוה (16:40 23.09.2016)

האמת, שמתי קצת מייפל ותבלין צ’ילי, והוספתי קצת מים בשביל הנפח. יצא סביר ונאכל.

avatar
אטה בונדי (11:16 10.10.2017)

מבקשים מהשכנים.

avatar
אביבית (09:34 15.09.2016)

היי כמה זה יוצא בערך 800 גרם כרובית? אחת, שתיים?
תודה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 15.09.2016)

היי אביבית,
זה יוצא 2 כרוביות קטנות או כרובית אחת גדולה. יש לפרק ולחתוך את הכרובית לפרחים (בבסיס לא משתמשים).
יום נפלא 🙂

avatar
osnatt (09:29 9.08.2016)

האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה (סנפרוסט)

ואם כן, האם יש לבשל אותה לפני

תודה – האתר נפלא 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:44 9.08.2016)

היי,
אפשר להשתמש בכרובית קפואה. אין צורך לבשל אותה, רק להפשיר.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר קצת.
יום נפלא 🙂

avatar
אתי (21:43 6.07.2016)

הכנתי את הכרובית בתנור,פשוט וטעים מאוד! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 6.07.2016)

תודה אתי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אלינה (15:48 1.07.2016)

היי, צריך ממש לטבול את הכרובית בתוך הרוטב ופרורי לחם או פשוט לפזר מעל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 1.07.2016)

היי אלינה,
מערבבים את הכרובית עם הרוטב ומפזרים פירורי לחם מעל.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
אלינה (23:25 18.07.2016)

תודה רבה! יצא טעים מאוד!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:17 19.07.2016)

תודה אלינה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
יובל (15:21 25.06.2016)

היה מצויין, תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 25.06.2016)

תודה יובל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מירי (16:58 21.06.2016)

היי אפרת
יש לי חבילה של כרובית וברוקולי מעורב קפוא. האם אפשרי להכין איתם את המתכון הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 21.06.2016)

כן מירי, אפשר. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.

avatar
שושי (01:58 18.06.2016)

את לא שוטפת ולא חולטת את פרחי הכרובית?
יש שם מלא חרקיםץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 18.06.2016)

כן בטח שושי, חשוב לשטוף ולחלוט את פרחי הכרובית לפני שימוש.

לקריאת כל התגובות