שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

800 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

4 כפות שמן זית

5 כפות רוטב צ’ילי מתוק

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

חצי כוס פירורי לחם

כפית גדושה שומשום, כפית גדושה קצח (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את פרחי הכרובית.

-מערבבים בקערית שמן זית, צ’ילי מתוק, שום כתוש ומלח ומתבלים היטב את פרחי הכרובית.

-מפזרים מעל פירורי לחם, שומשום וקצח ומערבבים.

-אופים בתנור במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מתרככת (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מוקפץ צמחוני
עוגיות ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
משה (10:31 14.05.2021)

שלום אפרת,
מה אפשר לשים במקום צ’ילי’ מתוק?
ממש תודה על המתכונים, הם ממש נוחים לקריאה, לעשיה ולאכילה 🙂
אנחנו נהנים כל פעם מחדש.

מתכונים ב-10 דקות (10:53 14.05.2021)

היי משה,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!,
אפשר פשוט לוותר על הצ’ילי😊

לילי (23:40 4.05.2021)

פיזרתי את פירורי הלחם מעל הכרובית בתבנית וכשבאתי להפוך (בזהירות) אחרי 20 דקות אפייה, כל הפירורים נפלו ונשארו בתחתית התבנית. איפה טעיתי?

מתכונים ב-10 דקות (00:31 5.05.2021)

היי לילי,
האם שמת שמן ורוטב צ’ילי בדיוק בכמות הרשומה? הפחתה בהם יכולה להיות הסיבה לבעיה. בנוסף, השתמשת בכרובית טרייה או קפואה?

לילי (03:58 6.05.2021)

חשוב לי לציין שאפילו שהפירורים נפלו – הטעם היה מעולה והילדים חיסלו הכל.
השתמשתי בכרובית טרייה. שמתי שמן ורוטב צ’ילי כמו שכתוב במתכון.

מתכונים ב-10 דקות (08:49 6.05.2021)

הרתחת במקרה את הכרובית לפני כן? והקפדת לעטוף את הכרובית היטב ברוטב? כי אני לא מצליחה לחשוב על עוד סיבה למה זה קרה😅
בכל מקרה, בפעם הבאה אולי כדאי להוסיף לרוטב כף דבש/סילאן.
יום מקסים!

שרית (15:43 3.04.2021)

מתכון מעולה, כמו תמיד.
עשיתי ללא שומשום וקצח, הגדלתי טיפה פירורי לחם. השתמשתי בפנקו יפני.
יצא מדהים. המון תודה. והכי קל ומהיר.
השתמשתי בכרובית קפואה, שרק חלטתי במיים רותחים.

מתכונים ב-10 דקות (18:51 3.04.2021)

נראה פשוט מעולה! שבוע טוב🌺

דורית (18:13 27.01.2021)

אפרת היי,
יצא לי לטעום כרובית עם ביצה שנעשה בבישול בסיר ולא בתנור.
את מכירה במקרה מתכון כזה ויכולה לעלות לאתר ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 27.01.2021)

לא מכירה אבל אנסה לברר 🙂

שישי (14:23 29.07.2019)

הי אפרת,
את מצילה אותי בדיאטה!
כבר הכנתי כמה פעמים, ממש טעים!!!!!!
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:53 29.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

שיר (23:10 6.07.2019)

מתכון מעולה.
חיממתי במיקרו כרובית קפואה עם מלח ומיץ לימון, 3 דק.
סיננתי והמשכתי לפי המתכון.
הוספתי מעל פירורי פנקו. כולם טרפו ונגמר…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 7.07.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!

שישי (21:20 7.03.2019)

הי אפרת, אני ממש אוהבת את המתכון הזה,
תמיד אני מפשירה את הכרובית (קפואה משקית) אבל היום לא הפשרתי אז כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 7.03.2019)

2-3 דקות יותר.

טליה (11:52 16.03.2018)

כרובית קפואה זקוקה להרתחה קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 16.03.2018)

לא.

אור (13:01 8.03.2018)

לא צריך להרתיח קודם את הכרובית? חברה אמרה לי שצריך.
ותודה רבה על כל המתכונים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 8.03.2018)

אפשר להרתיח, מספיק כמה דקות ואז לסנן ולייבש. ההרתחה טובה גם לניקוי הכרובית וגם לריכוך שלה שזה יכול לזרז את משך האפיה.

ספיר (19:41 16.01.2019)

כמה דקות להרתיח ולפי זה צריך להשרות עם חומץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 16.01.2019)

מומלץ להשרות לפני במים עם חומץ.
לאחר מכן ניתן לבשל במים רותחים במשך 3-5 דקות.

עינת (08:57 25.02.2018)

תודה

ושאלה נוספת האם ידוע לך האם שומשום לא מתחמצן בחום כמו שמנים אחרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 25.02.2018)

היי עינת,
אם התכוונת לשמן שומשום אז למיטב ידיעתי הוא עמיד בפני חמצון.

עינת (08:05 4.03.2018)

בוקר טוב

כן ביררתי עד טמפרטורה מסויימת הוא עמיד בפני חמצון

עינת (12:55 19.02.2018)

היי

האם אפשרי להשתמש בשיבולת שועל במקום בפירורי לחם ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 19.02.2018)

זה ייצא קצת שונה אבל נראה לי שאפשר.

עינת (12:51 19.02.2018)

היי

האם אפשרי להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית פה?
פשוט ממה ששמעתי ששמן קוקוס יותר בריא ולא מתחמצן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 19.02.2018)

אפשר. זה עניין של טעם.

shishi (21:49 17.02.2018)

הי אפרת,
על כמה מעלות אופים? כתוב 20 מעלות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 17.02.2018)

תיקנתי 🙂
200 מעלות.

shishi (22:13 17.02.2018)

תודה!!

shishi (23:50 17.02.2018)

יצא מעולה!
כמו תמיד המתכונים שלך קלים וטעימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:49 18.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!

אירה (22:42 21.01.2018)

מעדן!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 21.01.2018)

תודה אירה, שמחה שאהבת 🙂

רבקה (14:23 16.11.2017)

מכינה כבר בפעם השניה (והפעם כמות כפולה)
לפנק את המשפחה..
ממש טעיםם ! ופשוט.
הכנתי עם כרובית של סנפרוסט
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 16.11.2017)

מצוין 🙂
תודה רבקה.

אסתי (12:43 23.10.2017)

הי
עכשיו אני רואה שאין לי פירורי לחם.
יש משהו אחר שאפשר לשים?!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 23.10.2017)

היי אסתי,
פירורי הלחם תורמים למרקם סוג של פריכות אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי.

סיגלית (07:07 28.07.2017)

כנראה אופים בהתחלה במשך 20 דקות
עם 20 מעלות אנחנו כבר בשלב האכילה.

מעלות דקות הדקדוק המתמטי ולקינוח
כל המעלות והשבחים על הטעם המדהים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 28.07.2017)

תודה סיגלית 🙂

אבלין דסה (12:24 29.04.2017)

רוצה להודות על הרעיון שלקלף את החציל לפני שמכניסים לתנור.

שרון (17:51 15.04.2017)

שבת שלום
האם אפשר לנסות את המתכון גם עם פרחי ברוקולי, לדעתך??

שרון (17:52 15.04.2017)

אני רואה שכבר כתבת שכן..בתגובה אחרת
תודה.
האתר שלך נהדר
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (18:28 15.04.2017)

תודה שרון, חג שמח 🙂

Avishay (21:17 24.02.2017)

Delicate and very recommend.Thank you for sharing.

מתכונים ב-10 דקות (10:49 25.02.2017)

Glad you like it 🙂

קובי (12:25 2.12.2016)

כלכך מעורר תיאבון ובריא

יש לי כרובית שלמה גדולה ויפיפיה
מעבר לזה לא יודע מה עושים ….
מה עושים ?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 2.12.2016)

היי קובי,
אפשרות אחת היא לפרק את הכרובית לפרחים קטנים ולהכין לפי המתכון הזה או להכין כרובית שלמה בתנור: להרתיח מים בסיר ולהוסיף להם כפית גדושה מלח. כשהמים רותחים להוסיף את הכרובית השלמה (חשוב שכולה תהיה מכוסה במים) ולבשל על אש בינונית בלי מכסה במשך כ-10 דקות. להוציא ולצנן קצת בחוץ. להבריש את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל ולהניח על נייר אפיה. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-30 דקות לפחות או עד להזהבה וריכוך.
לטעם יותר מעניין אפשר לתבל את הכרובית השלמה בתיבול לפי המתכון הזה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

עינת (08:07 4.03.2018)

היי

האם הכרחי לשים מלח כדי להכין כרובית שלמה הכונה לכפית מלח שמוסיפים אחרי שהמים רתחו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 4.03.2018)

לא חובה. זה רק בשביל הטעם.

רוית (15:44 23.10.2016)

הי אני מכינה ל12 אורחים.. האם כרוב אחד יספיק לדעתך?

מתכונים ב-10 דקות (16:02 23.10.2016)

היי רוית,
זה תלוי כמה מנות אחרות את מכינה. כעקרון כרובית אחת מספיקה ל3-4 מנות אבל אם מוגשות יחד עם זה מנות נוספות כל אחד לוקח קצת אז כרובית אחת יכולה להספיק. אם אין הרבה מנות כדאי להכין 2 כרוביות.
חג שמח 🙂

דנה (17:57 24.09.2016)

היי, האם אפשר להחליף את הצ’ילי בטריאקי או חרדל? ואם כן כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (19:54 24.09.2016)

היי דנה,
אני חושבת שטריאקי יהיה יותר מתאים.

דנה (17:24 26.09.2016)

כמה טריאקי לשים?

מתכונים ב-10 דקות (21:18 26.09.2016)

היי דנה,
3-4 כפות טריאקי.

דנה (19:29 27.09.2016)

תודה ושנה טובה!

ליאת (22:34 22.09.2016)

הייייי!!! האם את מבשלת קודם את הכרובית.
מאוהבת באתר שלך!

מתכונים ב-10 דקות (22:38 22.09.2016)

היי ליאת,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
במקרה הזה לא חובה לבשל לפני את הכרובית.

מינרוה (17:17 22.09.2016)

ומה עושים אם גיליתי פתאום שאין לי רוטב צ’ילי מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (18:01 22.09.2016)

היי,
שימי כפית גדושה פפריקה מתוקה.

מינרוה (16:40 23.09.2016)

האמת, שמתי קצת מייפל ותבלין צ’ילי, והוספתי קצת מים בשביל הנפח. יצא סביר ונאכל.

אטה בונדי (11:16 10.10.2017)

מבקשים מהשכנים.

אביבית (09:34 15.09.2016)

היי כמה זה יוצא בערך 800 גרם כרובית? אחת, שתיים?
תודה רבה מראש

מתכונים ב-10 דקות (09:45 15.09.2016)

היי אביבית,
זה יוצא 2 כרוביות קטנות או כרובית אחת גדולה. יש לפרק ולחתוך את הכרובית לפרחים (בבסיס לא משתמשים).
יום נפלא 🙂

osnatt (09:29 9.08.2016)

האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה (סנפרוסט)

ואם כן, האם יש לבשל אותה לפני

תודה – האתר נפלא 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:44 9.08.2016)

היי,
אפשר להשתמש בכרובית קפואה. אין צורך לבשל אותה, רק להפשיר.
אני מניחה שזמן האפיה יתקצר קצת.
יום נפלא 🙂

אתי (21:43 6.07.2016)

הכנתי את הכרובית בתנור,פשוט וטעים מאוד! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (21:47 6.07.2016)

תודה אתי, שמחה לשמוע 🙂

אלינה (15:48 1.07.2016)

היי, צריך ממש לטבול את הכרובית בתוך הרוטב ופרורי לחם או פשוט לפזר מעל?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 1.07.2016)

היי אלינה,
מערבבים את הכרובית עם הרוטב ומפזרים פירורי לחם מעל.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

אלינה (23:25 18.07.2016)

תודה רבה! יצא טעים מאוד!!

מתכונים ב-10 דקות (09:17 19.07.2016)

תודה אלינה, שמחה לשמוע 🙂

יובל (15:21 25.06.2016)

היה מצויין, תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (15:26 25.06.2016)

תודה יובל, שמחה לשמוע 🙂

מירי (16:58 21.06.2016)

היי אפרת
יש לי חבילה של כרובית וברוקולי מעורב קפוא. האם אפשרי להכין איתם את המתכון הזה?

מתכונים ב-10 דקות (17:12 21.06.2016)

כן מירי, אפשר. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.

שושי (01:58 18.06.2016)

את לא שוטפת ולא חולטת את פרחי הכרובית?
יש שם מלא חרקיםץ

מתכונים ב-10 דקות (10:54 18.06.2016)

כן בטח שושי, חשוב לשטוף ולחלוט את פרחי הכרובית לפני שימוש.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.