זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 37-42 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כרובית בינונית מפורקת לפרחים (500-600 גרם)
2-3 כפות שמן זית
כפית סילאן
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לטחינה:
6 כפות מלאות טחינה גולמית
שן שום כתושה
4 כפות מיץ לימון
שליש כוס מים קרים (ניתן להוסיף יותר במידת הצורך)
מלח (כשליש כפית שטוחה)
*לקישוט (לא חובה) – כף עלי פטרוזיליה
אופן הכנה:
-ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה (ללא מכסה) במשך 7 דקות. מעבירים למסננת.
-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את פרחי הכרובית.
-מערבבים בקערית שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל פרחי הכרובית ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הפרחים.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
-מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית ביחד עם שאר המרכיבים ויוצקים על הכרובית לפני ההגשה. ניתן לפזר מעל עלי פטרוזיליה (לא חובה).
סלט כרובית בטחינה
לא בישלתי את הכרובית לפני הכנסתה לתנור, יותר פשוט להכנה ויצא ממש מעולה!! תודה.
שמחה שיצא מוצלח גם ללא בישול!
תודה שחזרת לשתף❤
בס”ד
היי אפרת, מועדים לשמחה 🙂
אני רוצה לעשות את המתכון עם כרובית קפואה ולטגן במקום לאפות. איך לטפל בה? צריך להפשיר קודם? לבשל?
תודהה
היי שמרית,
אפשר להשתמש בכרובית קפואה ופשוט לדלג על שלב הבישול במים רותחים.
חג שמח(:
חג שמח 🙂
אז לטגן את הכרובית כשהיא קפואה? סליחה שלא הבנתי
לא, אין צורך לטגן אלא רק לאפות. מומלץ להפשיר מעט את הכרובית לפני כן.
מעולה!
שמחה שאהבת את המתכון!
מושלם!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה😊
רק לומר לך תודה ענקית. מתכון טעים טעים, קל להכנה, כבר הכנתי כמה פע’ ! תזכי למצוות.
שמחה שאהבת את המתכון🌷
פעם ראשונה שמכינה כרובית ורציתי לדעת איך לנקות אותה?
אפשר לפרק לפרחים ולהשרות בקערה עם מים מעורבבים עם חצי כוס חומץ או כפית מלח.
כמה זמן השרייה?
חצי שעה-שעה מספיק.
היי, איך ניתן להמיר לסלט כרובית בטחינה? או לחילופין האם יש מתכון לסלט שכזה? תודה!
היי אילנה,
מאוד פשוט, תקצצי את הכרוביות או שתגרדי על פומפייה ותוסיפי עוד
ירק למטבל, כוסברה, נענע, פטרוזיליה.
———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
הי מה אפשר במקום סילאן? אני לא בארץ ואין לי סילאן בהישג יד
אפשר לוותר על הסילאן.
היי אפרת,קודם כל אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם קלים מאוד ,האם המתכון הנ”ל אני יכולה לוותר על סילאן ? לא אוהבת לא סילאן ולא דבש. האם אני יכולה אולי להוסיף סוכר?תודה אילנה
אפשר לוותר על הסילאן. אין צורך להוסיף סוכר.
הכנתי אתמול משקית סנפרוסט ויצא מעולה!
ממש טעים. תודה על המתכונים הנהדרים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
מתכון מעולה! תודה רבה! לכל העצלנים כמוני אני לא מבשלת את הכרובית אף פעם לפני האפייה, יוצא מדהים! לי לקח לאפות חצי שעה והכרובית היתה מוכנה ורכה. כמובן את כל השאר עשיתי לפי המתכו.
מעולה 🙂
תודה טניה וחג שמח!
שלום
המתכון נשמע מעולה אפשר לעשות את המתכון זה עם כרובית שטוגנה עם פירורי לחם?
כן, אפשר.
היי, המתכון נשמע נפלא. אני מתכוונת להכין אותו ליום שבת. אני רוצה רק להבין, הטחינה בכלל לא נכנסת לתנור? כלומר, אם אכין את הכרובית בתנור מיום שישי אז בשבת רק אחמם אותה ובעוד חמימה אשים את הטחינה?
תודה וחג שמח
נכון, הטחינה לא נאפית בתנור.
אין בעיה להכין את הכרובית והטחינה מראש (כל אחת בנפרד), לפני ההגשה לחמם מעט את הכרובית ולשים עליה את הטחינה.
טעים מאד!!
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להקפיא את הכרובית אחרי האפייה בתנור ולהשתמש יום או יומיים אחרי?
האמת שאין לי מושג איך כרובית יוצאת לאחר הקפאה. בגדול לא אמורה להיות בעיה להקפיא כרובית אבל לא יצא לי לנסות.
שנה טובה 🙂
היי
האם צריך לשים את התנור על טורבו 200 מעלות?
היי שרון,
יש לאפות בתוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון.
יום מקסים 🙂
היי,
יש אפשרות להשתמש בכרובית קפואה למתכון הזה?
אתר מדהים ומתכונים מעולים!
תודה רבה 🙂
כן, אפשר. יש לדלג על שלב הבישול במים רותחים.
המשך יום מקסים 🙂
יצא מהמם, תודה על המתכון. רק לא היה לי סילן אז החלפתי בדבש, והחזקתי בתנור 20 דקות ולא 30-35 דקות
מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים
אפרת תשמעי: קטפת מחמאות על הכרובית !
הגשתי אותה עם הטחינה באמצע . טיבלתי כמו שכתבת רק שכפיות הסילאן שלי היו מלאות, עם בטן. אפיתי באייר פריי והרוטב נשאר בדפנות נייר האפיה ,כך שבתחתיתו הפלחים נשארו מלאי רוטב…אבל החלקים העליונים של הכרובית הפכו למעושנים וקריספים . אני יכולה להמשיך ולתאר…אבל כאן אפסיק ואגיד שהתמוגגנו.
תודה
ואו רק מהתיאור את עושה חשק 😉
שמחה שיצא טעים.
תודה יקירה.
היי:-) מגשים את הכרובית קרה או חנה? תודה
מומלץ להגיש חמים או בטמפ’ החדר (אבל לא קר מהמקרר).
יום מקסים 🙂
הרוטב לא מספיק של הסילאן והשמן וכו’ כשהוצאתי מהתנור את הכרוביות הן לא היו ממש עם הרבה צבע וטעם, מדוע ?
הוספתי אפילו עוד רוטב..
תודה
היי לימור,
בגלל שמגישים את הכרובית עם טחינה אז התיבול של הכרובית הוא עדין.
בכל מקרה, אם רוצים להדגיש יותר את הטעם של הכרובית כדאי לשים יותר סילאן, מלח ופלפל.
מתכון מעולה
תודה לילך, שמחה שאהבת 🙂
הי,
דבר ראשון, אני מתה על האתר שלך! ממליצה לכל החברים שלי תמיד!
האם אפשר לוותרעל הסילאן?
תודה!
היי תמי,
קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הסילאן.
יום מקסים
האם מגישים חם ? איך את ממליצה להגיש בשבת? לחמם על הפלטה בלי הטחינה ?
תודה רבה על הרעיונות
היי דורית,
ניתן להגיש חמים או פושר. לפני ההגשה אפשר לחמם מעט את הכרובית על הפלטה בלי הטחינה.
שבת שלום 🙂
היי,
אני ממש מופתעת מהקלות והפשטות של מתכונים כה טעימים ומזינים,תודה רבה לך אהובה,
בזה הרגע מתבשל אצלי מרק חומוס,מקווה שיצא טעים 🙂 אני לא משתמשת במרק עוף ולכן הוספתי כורכום במקום.
זוהי לי הפעם הראשונה כאן באתר ושמחה לגלות את כל השפע המדהים 🙂
הודיה גדולה לך מקרב הלב <3
אורנה 🙂
תודה אורנה!
שבוע טוב 🙂
הכנתי את סלט הכרובית. עשיתי כמות כפולה של הרוטב (שמן זית+סילאן). יצא טעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל שחזרת לעדכן.
כמויות?
2-3 מנות
אני מרגיש מרומה!. כתבתם מתכונים ב10 דקות אבל בעם זה סתם תרגיל שיווקי. כל מתכון מעל 10 דק (כולל חימום בתנור וההכנות)
היי לביא,
המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה לא כולל בישול או אפיה. אתה מוזמן לקרוא ב”אודות”.
שלום רב,
המתכונים נהדרים ולא פחות מזה קלים להכנה.
המלצה קטנה, במיוחד לחגים שמארחים הרבה אנשים, לרשום במתכון כמות הסועדים. תודה.
בברכת חג שמח, שנה טובה טעימה ומתיקה.
מירי
תודה מירי, אשתדל לזכור ולציין במתכון.
שנה טובה ומבורכת 🙂