שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 37-42 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כרובית בינונית מפורקת לפרחים (500-600 גרם)

2-3 כפות שמן זית

כפית סילאן

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

לטחינה:

6 כפות מלאות טחינה גולמית

שן שום כתושה

4 כפות מיץ לימון

שליש כוס מים קרים (ניתן להוסיף יותר במידת הצורך)

מלח (כשליש כפית שטוחה)

*לקישוט (לא חובה) – כף עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:

-ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה (ללא מכסה) במשך 7 דקות. מעבירים למסננת.

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה את פרחי הכרובית.

-מערבבים בקערית שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל פרחי הכרובית ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הפרחים.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהכרובית מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בקערה את כל חומרי הטחינה ויוצקים על הכרובית לפני ההגשה. ניתן לפזר מעל עלי פטרוזיליה (לא חובה).

סלט כרובית בטחינה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת מייפל טבעונית
מאפינס תפוח בדבש

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירי (09:54 1.07.2021)

רק לומר לך תודה ענקית. מתכון טעים טעים, קל להכנה, כבר הכנתי כמה פע’ ! תזכי למצוות.

מתכונים ב-10 דקות (11:10 1.07.2021)

שמחה שאהבת את המתכון🌷

חסוי (17:50 15.11.2020)

פעם ראשונה שמכינה כרובית ורציתי לדעת איך לנקות אותה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 15.11.2020)

אפשר לפרק לפרחים ולהשרות בקערה עם מים מעורבבים עם חצי כוס חומץ או כפית מלח.

נסטיה (17:25 8.06.2021)

כמה זמן השרייה?

מתכונים ב-10 דקות (18:06 8.06.2021)

חצי שעה-שעה מספיק.

אילנה (21:34 2.11.2020)

היי, איך ניתן להמיר לסלט כרובית בטחינה? או לחילופין האם יש מתכון לסלט שכזה? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:37 3.11.2020)

היי אילנה,
מאוד פשוט, תקצצי את הכרוביות או שתגרדי על פומפייה ותוסיפי עוד
ירק למטבל, כוסברה, נענע, פטרוזיליה.

———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

הדס (17:31 25.09.2020)

הי מה אפשר במקום סילאן? אני לא בארץ ואין לי סילאן בהישג יד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:44 25.09.2020)

אפשר לוותר על הסילאן.

אילנה (11:18 22.11.2019)

היי אפרת,קודם כל אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם קלים מאוד ,האם המתכון הנ”ל אני יכולה לוותר על סילאן ? לא אוהבת לא סילאן ולא דבש. האם אני יכולה אולי להוסיף סוכר?תודה אילנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 22.11.2019)

אפשר לוותר על הסילאן. אין צורך להוסיף סוכר.

דפנה (08:26 31.03.2018)

הכנתי אתמול משקית סנפרוסט ויצא מעולה!
ממש טעים. תודה על המתכונים הנהדרים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 31.03.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.

טניה (15:22 30.03.2018)

מתכון מעולה! תודה רבה! לכל העצלנים כמוני אני לא מבשלת את הכרובית אף פעם לפני האפייה, יוצא מדהים! לי לקח לאפות חצי שעה והכרובית היתה מוכנה ורכה. כמובן את כל השאר עשיתי לפי המתכו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 30.03.2018)

מעולה 🙂
תודה טניה וחג שמח!

יוחאי (18:56 11.03.2018)

שלום
המתכון נשמע מעולה אפשר לעשות את המתכון זה עם כרובית שטוגנה עם פירורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 11.03.2018)

כן, אפשר.

אלה גלילי (13:16 13.12.2017)

היי, המתכון נשמע נפלא. אני מתכוונת להכין אותו ליום שבת. אני רוצה רק להבין, הטחינה בכלל לא נכנסת לתנור? כלומר, אם אכין את הכרובית בתנור מיום שישי אז בשבת רק אחמם אותה ובעוד חמימה אשים את הטחינה?
תודה וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 13.12.2017)

נכון, הטחינה לא נאפית בתנור.
אין בעיה להכין את הכרובית והטחינה מראש (כל אחת בנפרד), לפני ההגשה לחמם מעט את הכרובית ולשים עליה את הטחינה.

אורה (15:53 6.11.2017)

טעים מאד!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 6.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂

מעיין (21:48 17.09.2017)

אפשר להקפיא את הכרובית אחרי האפייה בתנור ולהשתמש יום או יומיים אחרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 17.09.2017)

האמת שאין לי מושג איך כרובית יוצאת לאחר הקפאה. בגדול לא אמורה להיות בעיה להקפיא כרובית אבל לא יצא לי לנסות.
שנה טובה 🙂

שרון (10:14 17.08.2017)

היי
האם צריך לשים את התנור על טורבו 200 מעלות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 17.08.2017)

היי שרון,
יש לאפות בתוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון.
יום מקסים 🙂

עינב (14:15 11.07.2017)

היי,
יש אפשרות להשתמש בכרובית קפואה למתכון הזה?

אתר מדהים ומתכונים מעולים!
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:50 11.07.2017)

כן, אפשר. יש לדלג על שלב הבישול במים רותחים.
המשך יום מקסים 🙂

אנטולי (09:00 14.03.2017)

יצא מהמם, תודה על המתכון. רק לא היה לי סילן אז החלפתי בדבש, והחזקתי בתנור 20 דקות ולא 30-35 דקות

מתכונים ב-10 דקות (09:11 14.03.2017)

מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים

קריסטינה (22:57 2.01.2017)

אפרת תשמעי: קטפת מחמאות על הכרובית !
הגשתי אותה עם הטחינה באמצע . טיבלתי כמו שכתבת רק שכפיות הסילאן שלי היו מלאות, עם בטן. אפיתי באייר פריי והרוטב נשאר בדפנות נייר האפיה ,כך שבתחתיתו הפלחים נשארו מלאי רוטב…אבל החלקים העליונים של הכרובית הפכו למעושנים וקריספים . אני יכולה להמשיך ולתאר…אבל כאן אפסיק ואגיד שהתמוגגנו.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:34 2.01.2017)

ואו רק מהתיאור את עושה חשק 😉
שמחה שיצא טעים.
תודה יקירה.

קריסטינה (14:04 2.01.2017)

היי:-) מגשים את הכרובית קרה או חנה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:17 2.01.2017)

מומלץ להגיש חמים או בטמפ’ החדר (אבל לא קר מהמקרר).
יום מקסים 🙂

לימור (09:27 24.12.2016)

הרוטב לא מספיק של הסילאן והשמן וכו’ כשהוצאתי מהתנור את הכרוביות הן לא היו ממש עם הרבה צבע וטעם, מדוע ?
הוספתי אפילו עוד רוטב..
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:31 24.12.2016)

היי לימור,
בגלל שמגישים את הכרובית עם טחינה אז התיבול של הכרובית הוא עדין.
בכל מקרה, אם רוצים להדגיש יותר את הטעם של הכרובית כדאי לשים יותר סילאן, מלח ופלפל.

לילך (23:30 11.12.2016)

מתכון מעולה

מתכונים ב-10 דקות (08:46 12.12.2016)

תודה לילך, שמחה שאהבת 🙂

תמי (22:00 6.12.2016)

הי,

דבר ראשון, אני מתה על האתר שלך! ממליצה לכל החברים שלי תמיד!

האם אפשר לוותרעל הסילאן?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:18 7.12.2016)

היי תמי,
קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הסילאן.
יום מקסים

דורית (07:23 2.12.2016)

האם מגישים חם ? איך את ממליצה להגיש בשבת? לחמם על הפלטה בלי הטחינה ?
תודה רבה על הרעיונות

מתכונים ב-10 דקות (08:48 2.12.2016)

היי דורית,
ניתן להגיש חמים או פושר. לפני ההגשה אפשר לחמם מעט את הכרובית על הפלטה בלי הטחינה.
שבת שלום 🙂

אורנה (14:54 12.11.2016)

היי,
אני ממש מופתעת מהקלות והפשטות של מתכונים כה טעימים ומזינים,תודה רבה לך אהובה,
בזה הרגע מתבשל אצלי מרק חומוס,מקווה שיצא טעים 🙂 אני לא משתמשת במרק עוף ולכן הוספתי כורכום במקום.

זוהי לי הפעם הראשונה כאן באתר ושמחה לגלות את כל השפע המדהים 🙂
הודיה גדולה לך מקרב הלב <3
אורנה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:17 12.11.2016)

תודה אורנה!
שבוע טוב 🙂

יעל (20:33 2.11.2016)

הכנתי את סלט הכרובית. עשיתי כמות כפולה של הרוטב (שמן זית+סילאן). יצא טעים!

מתכונים ב-10 דקות (21:14 2.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יעל שחזרת לעדכן.

אלה (15:36 28.10.2016)

כמויות?

מתכונים ב-10 דקות (16:26 28.10.2016)

2-3 מנות

לביא (18:36 25.10.2016)

אני מרגיש מרומה!. כתבתם מתכונים ב10 דקות אבל בעם זה סתם תרגיל שיווקי. כל מתכון מעל 10 דק (כולל חימום בתנור וההכנות)

מתכונים ב-10 דקות (20:49 25.10.2016)

היי לביא,
המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה לא כולל בישול או אפיה. אתה מוזמן לקרוא ב”אודות”.

מירי (09:21 1.10.2016)

שלום רב,

המתכונים נהדרים ולא פחות מזה קלים להכנה.
המלצה קטנה, במיוחד לחגים שמארחים הרבה אנשים, לרשום במתכון כמות הסועדים. תודה.

בברכת חג שמח, שנה טובה טעימה ומתיקה.
מירי

מתכונים ב-10 דקות (13:20 1.10.2016)

תודה מירי, אשתדל לזכור ולציין במתכון.
שנה טובה ומבורכת 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.