שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מצרכים:

10 כנפיים חצויות

3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק

כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל

אופן הכנה:

מתבלים את הכנפיים (רצוי להשרות כמה שיותר זמן לפני) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190-200 מעלות במשך כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

הופכים את הכנפיים ואופים חצי שעה נוספת.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להגיש עם מיונז.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
נאצ’וס
אורז צהוב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדן אלבז (21:29 23.06.2021)

הכנתי אתמול יצא נדיר מומלץץץץץץץץ

מתכונים ב-10 דקות (21:55 23.06.2021)

נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון😊

עליזה (18:57 10.06.2021)

היי אפשר לעשות ברוטב ברביקיו ? צריך לשנות משהו?

מתכונים ב-10 דקות (20:15 10.06.2021)

היי,
אפשר בהחלט, אין שינוי במתכון😊

צ (20:33 3.05.2021)

הי אפרת,
האם לאפות מכוסה בניר כסף או שאין צורך לכסות?
אגב, שאלה כללית, מה עושה כיסוי באפיה?

מתכונים ב-10 דקות (22:45 3.05.2021)

היי,
באופן כללי כיסוי באפייה עוזר למנוע השחמת יתר של מה שאופים ותורם לבישול אחיד יותר גם מבפנים וגם מבחוץ.
היות ומדובר כאן על כנפיים שדווקא רצוי שישחימו- אין צורך לכסות…

צ (23:45 3.05.2021)

הכנתי,
יצא ממש טעים,
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (00:14 4.05.2021)

איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שיצא מוצלח❤

ליזה פרץ טואטי (18:29 4.10.2020)

זה מתכון קבוע אצלי טעים מאוד ,האם באותם רכיבים אפשר עם שוקיים ?אשמח שתגיבי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 5.10.2020)

כן, אפשר.

נעה (15:17 17.05.2020)

מתכון מעולה! ממש טעים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:37 17.05.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה נעה

נעה (10:56 17.05.2020)

שלום אפרת, על איזו תכנית בתנור? טורבו או חום עליון ותחתון? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:26 17.05.2020)

חום עליון וחום תחתון. לקראת סוף האפיה אפשר להפעיל על מצב טורבו או צלייה.

לילך (14:21 1.05.2020)

יצא טעים ועסיסי! אני הוספתי לכנפיים רבעים קטנים של תפו\”א לאחר בישול קצר ושמתי הכל בשקית קוקי. תפו\”א יוצא רך כמו חמאה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:05 1.05.2020)

מעולה 🙂
תודה לילך

חיה מושקא (14:38 16.01.2020)

הי, המתכון ניראה ממש טוב, הבעיה שאין לי תנור בשרי כרגע..
ראיתי שענית שאפשר להכין את המתכון הזה גם בבישול. תוכלי לכתוב איך?
תודה רבה על האתר המדהים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 16.01.2020)

היי חיה,
אפשר לתבל את הכנפיים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל ולטגן את הכנפיים בסיר עם 2 כפות שמן כדקה מכל צד. להוסיף כחצי כוס מים ולכסות. לבשל על אש בינונית נמוכה במשך 45 דקות (במהלך הבישול יש לוודא שזה לא מתייבש).
אח”כ להוסיף צ’ילי מתוק ולבשל עוד רבע שעה.

יוסף (20:48 22.05.2019)

שאלה החצי שעה שבה הופכים את הכנפיים נימצאת במיסגרת השעה המתנה?
או שממתינים שעה הופכים וממתינים עוד חצי שעה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:47 22.05.2019)

לאחר חצי שעה הופכים ומשאירים חצי שעה נוספת (סה”כ שעה בתנור).

שרי (15:12 5.05.2019)

הי אפרת צהרים טובים
רציתי לשאול אם אפשרי להכין את הכנפיים ברוטב צילי גם בסיר?
אשמח לתשובה מהירה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 5.05.2019)

כן.

רבקה (20:54 21.04.2019)

האם המתכון מתאים גם לכנפיים על האש? הרוטב לא ישרף??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 21.04.2019)

כן אפשר. הרוטב מתקרמל והעור מעט יכול להשרף אבל זה רק העור אז אין בעיה.

יוסי (15:40 31.07.2018)

שולם אפשר לשים חזה עוף במקום כנפיים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 31.07.2018)

היי יוסי,
אפשר אבל בגלל שחזה עוף הוא חלק יחסית יבש יש לחמם תנור מראש ל-210 מעלות ולאפות במשך 10 דקות מכל צד.

יפעת (20:14 6.04.2018)

היי
אני רוצה להוסיף גרגירי תירס מקופסת שימורים לצד הכנפיים.
בשביל שהתירס ייצא קריספי, באיזה תוכנית בישול עליי לבחור? קו עליון ותחתון כמו של הכנפיים או טורבו? ובאיזה שלב יש להוסיף את גרגירי התירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 7.04.2018)

היי יפעת,
כדי שהכנפיים לא יתייבשו שימי על קו עליון וקו תחתון. תוסיפי את גרגירי התירס כ-20 לפי סוף האפיה. ב-5 דקות האחרונות אפשר להעביר לתוכנית טורבו.

sher (19:13 17.01.2018)

היי. מנסה להבין את סדר הפעולות… לבשל קצת את הכנפיים במים רותחים בכדי להוריד שערות ונוצות.. ואז להשרות אותן לילה במשרה ואז לאפות? זה בסדר?. תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 17.01.2018)

היי,
בגדול אין צורך לבשל במים רותחים אלא אם כן הכנפיים אינן נקיות ורוצים לנקות אותן בקלות.
אם כן אז יש לבשל אותן קצת במים רותחים (כמה דקות) להוציא לקרש חיתוך, להמתין קצת שיתקררו ולנקות אותן. לאחר מכן לתבל אותן (לא חובה להשרות כל הלילה, למעשה לא חובה להשרות בכלל, זו רק המלצה) ואז לאפות.
בהצלחה 🙂

אורי (10:36 31.08.2017)

אפרת
מתכון מעולה. טעים מאד וקל להכנה. תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 31.08.2017)

תודה אורי 🙂

רבקה דגורקר (17:58 13.06.2017)

האם ניתן להשרות כל הלילה?
ותודה רבה על האתר המושלם!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:32 13.06.2017)

כן רבקה, אפשר.

חן (14:24 5.12.2016)

הי, אני מנסה להכין בפעם הראשונה 🙂
מה הכמות של המלח והפלפל שצריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (14:51 5.12.2016)

היי חן,
מספיק לשים רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
בהצלחה 🙂

יונית (21:23 23.10.2016)

שלום! אם לא לחצות כנפיים לא יהיה טעים?

מתכונים ב-10 דקות (23:54 23.10.2016)

יהיה טעים בכל מקרה 🙂

נעמי (14:18 2.08.2016)

כמה זמן צריך להשרות את הכנפיים לפני?
חצי שעה/ שעה/ שעתיים?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:47 2.08.2016)

היי נעמי,
חצי שעה-שעה. אבל אפשר גם בלי להשרות בכלל.

שרה (09:34 29.07.2016)

פשוט אתר מושלם!!! הכל פשוט טעים כ’כ כיף להכנס למטבח..אבל רק בזכותך…
רצעתע לשאול יש לי רוטב סויה זה אפשרי לשים במקום צילי?

מתכונים ב-10 דקות (10:17 29.07.2016)

תודה שרה!
את יכולה לערבב רוטב סויה עם דבש ביחס כזה שתהיה כף אחת יותר של סויה (למשל 4 כפות רוטב סויה + 3 כפות דבש). במקום דבש אפשר לשים גם סילאן.
אם יש לך רוטב טריאקי מוכן את יכולה להשתמש בו במקום הצ’ילי המתוק.
שבת שלום 🙂

קרן (13:45 28.07.2016)

מושלם!
תודה רבה על מתכון מנצח
גם המתכונים של החומוס, הסלסה והפיתות פשוט נהדרים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:46 28.07.2016)

תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
המשך יום מקסים

ציפי (18:11 8.05.2016)

הכנפיים יצאו כל כך טעימות באמת נשנוש מושלם

מתכונים ב-10 דקות (19:21 8.05.2016)

תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂

דני (20:07 17.02.2016)

ערב טוב
אפשר לצפות גם בשומשום?

מתכונים ב-10 דקות (21:32 17.02.2016)

היי דני,
בדר”כ מוסיפים שומשום כשעושים ציפוי של פירורי לחם ולכן לדעתי זה פחות מתאים במקרה הזה.

דורית חן (17:55 5.02.2016)

יש מתכון למטבל ( לא חלבי) לצד המנה?

מתכונים ב-10 דקות (18:14 5.02.2016)

היי דורית,
המנה לא מצריכה מטבל אבל אם בכל זאת רוצים אפשר להכין מטבל של מיונז, שום ולימון (3-4 כפות מיונז, שן שום קטנה, כף מיץ לימון).
שבת שלום 🙂

שי אלקיים (16:17 9.10.2015)

מדהים תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (16:37 9.10.2015)

שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

ואלרי (22:10 10.07.2015)

מתכון נהדר, פעם ראשונה שבעלי אהב מאכל עוף שהכנתי, (בפעם השניה זה היה המתכון של השוקיים עם הזיתים), ומחר אכין את הכנפיים שוב. ובכלל כל המתכונים שניסיתי עד עכשיו מהאתר ,מצוינים וטעימים מאוד.תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:15 11.07.2015)

אני מאוד שמחה לשמוע!
תודה ואלרי 🙂

מיכל (12:00 1.07.2015)

שלום ויישר כח על האתר המקסים …
2 שאלות בבקשה :
1. האם צריך לנקות את הכנפיים וכיצד ? וכיצד חוצים את הכנפיים בדיוק ?
2. אם אני רוצה להכניס תפוחי אדמה לתבנית כדי שתהיה לי ארוחה באיזה שלב מכניסים את התפו”א האם לשים מים ? לכסות ? או פשוט להכניס מההתחלה עם הכנפיים ?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (12:21 1.07.2015)

תודה מיכל 🙂
1. בדר”כ מנקים כנפיים רק אם יש עליהן נוצות (אפשר מראש לבחור כנפיים שנראות נקיות ולחסוך עבודה).
אפשרות אחת היא להוציא את הנוצות בעזרת מספריים.
אפשרות שניה היא להחזיק את הכנפיים עם צבת ולשרוף אותן כמה שניות מכל צד על להבה גבוהה.
אפשר להשאיר את הכנפיים שלמות או לחתוך אותן לחצי בעזרת סכין.
2. את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לקוביות בינוניות-קטנות, כדי שיספיקו להתרכך (בסביבות 2-2.5 ס”מ) וכדאי לשים אותן מההתחלה יחד עם הכנפיים. בשלב הראשון אין צורך להוסיף נוזלים מאחר ובדר”כ הכנפיים מפרישות נוזלים אבל אם את רואה במהלך האפיה שחסרים נוזלים, תמיד את יכולה לפתוח את התנור בזהירות ולהוסיף מים.
אין צורך לכסות.
בהצלחה ויום נפלא 😉

ישעיהו (17:37 13.07.2017)

אם אני ממלא בתבנית תפוחי אדמה בגובה של כ 4 ס”מ ומניח מעל את הכנפיים, זה בסדר? או שלא מומלץ להניח תפו”א בכזה גובה???
והאם צריך לתבל את תפו”א לפני שאני מניח את הכנפיים?
אם צריך לתבל, איזה תיבול את ממליצה?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:28 13.07.2017)

היי ישעיהו,
אני ממליצה לבשל קודם את תפוחי האדמה במים או במיקרוגל עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להניח בתבנית אחרת הם יישארו קשים. אני גם בכלל ממליצה להניח את תפוחי האדמה ליד הכנפיים ולא דווקא מתחת. אותו תיבול של הכנפיים יתאים גם לתפוחי האדמה. ממליצה לחתוך אותם לקוביות.

דניאל (20:32 10.06.2015)

אין צורך לכסות בנייר כסף?

מתכונים ב-10 דקות (20:35 10.06.2015)

לא, אין צורך.

עדנה (02:57 12.05.2015)

תודה על המתכון! יש איזו דרך לשפר את המתכון עם ירקות גם? כלומר, אם לדוגמא אוסיף פטריות, זה ייגרע או יוסיף לטעם? רציתי שדרוג קטן. אשמח להמלצות ממך.
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (10:26 12.05.2015)

בטח עדנה, את יכולה להוסיף פטריות וירקות כמו בצל, תפו”א, בטטה וקישואים שהולכים טוב עם צ’ילי מתוק 🙂

מיכל (22:24 23.03.2015)

בעלי אהב מאוד!!
תודה רבה על המתכון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:30 23.03.2015)

שמחה לשמוע! תודה מיכל 🙂

דליה (20:39 28.01.2015)

היי,

האם אפשר עם שוקיים במקום כנפיים?

מתכונים ב-10 דקות (20:46 28.01.2015)

הי דליה,
כן אפשר להכין עם שוקיים.

ענת (10:34 5.06.2014)

טעים-טעים מאוד.מומלץ.טרפנו הכל.

מתכונים ב-10 דקות (10:46 5.06.2014)

שמחה שהיה לכם טעים, תודה 🙂

איריס (22:32 10.02.2014)

עשינו וטרפנו. מתכון מעולה, בלי להסתבך יותר מדי. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:01 11.02.2014)

תודה איריס 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.