זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מצרכים:
10 כנפיים חצויות
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
כף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל
אופן הכנה:
מתבלים את הכנפיים (רצוי להשרות כמה שיותר זמן לפני) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190-200 מעלות במשך כחצי שעה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
הופכים את הכנפיים ואופים חצי שעה נוספת.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן להגיש עם מיונז.
אם בישלתי את הכנפיים במים כדי לנקות,
אני צריכה לקצר את זמן האפיה?
אולי ב-5 דקות. לא משהו משמעותי.
הי אפרת
המרינדה הזאת מתאימה גם לעל האש?
תודה רבה
היי
כן🙂
הי אפרת. רציתי לשאול אם ילך עם כנפיים הודו. אם כן, איך לשנות תיבול ל-8 כנפיים (16 חלקים)?
המון תודות.
היי,
אפשר להשתמש ב-8 כנפיים הודו ללא שינוי.
עוד שאלה, ברשותך. אפשר לשלב כנפיים הודו עם כרעיים או לא הולך ביחד? נגיד 4 כנפיים הודו ו-4 כרעיים. אם כן, איך לשנות את התיבול ואת זמני האפייה. תודה רבה וחג כשר ושמח.
פחות כדאי לשלב משום שזמני האפייה של החלקים שונים.
חג שמח(:
היי בעלי לא יכול בכלל סוכר (קיטוגני)
מה אפשר במקום צילי? כאילו תבלינים וכאלה
היי,
אני מבינה שאין אפשרות לרטבים אחרים כמו סויה, קטשופ, חרדל וכו’ וגם לא סילאן או דבש?
במקרה כזה אפשר לתבל רק בפפריקה, פלפל שחור, מלח ושום כתוש (ולהוסיף מים לפי הצורך), אך זה יצא פחות מוצלח.
מה זה כנפיים חצויות?
ניסיתי לחצות ולא הצלחתי…
היי,
אפשר לקנות את הכנפיים חצויות וכך לחסוך זמן ומאמץ. אפשר גם לחצות בבית אך צריך לשם כך סכין חדה מאד וקצת להפעיל כח(:
יש לך מתכונים נוספים לכנפיים?
או שכל מתכוני העוף מתאימים?
אני לא רוצה שיתייבש לי
היי,
יש מתכון לכנפיים בסיר ועוד מתכון לכנפיים בתנור שתוכלי לנסות(:
מתכון מושלם! טעים, מהיר וקל להכנה.
לא נכנסת למטבח בלי מתכון שלך….
תודה אפרת!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, ותודה על הפרגון❤
יש אפשרות לשלב עם הכנפיים חתיכות של תפו”א באותה תבנית?
כן, בטח. עדיף שהתפוח אדמה יהיה מבושל🙂
הכנתי אתמול יצא נדיר מומלץץץץץץץץ
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון😊
היי אפשר לעשות ברוטב ברביקיו ? צריך לשנות משהו?
היי,
אפשר בהחלט, אין שינוי במתכון😊
הי אפרת,
האם לאפות מכוסה בניר כסף או שאין צורך לכסות?
אגב, שאלה כללית, מה עושה כיסוי באפיה?
היי,
באופן כללי כיסוי באפייה עוזר למנוע השחמת יתר של מה שאופים ותורם לבישול אחיד יותר גם מבפנים וגם מבחוץ.
היות ומדובר כאן על כנפיים שדווקא רצוי שישחימו- אין צורך לכסות…
הכנתי,
יצא ממש טעים,
תודה רבה
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שיצא מוצלח❤
זה מתכון קבוע אצלי טעים מאוד ,האם באותם רכיבים אפשר עם שוקיים ?אשמח שתגיבי
כן, אפשר.
מתכון מעולה! ממש טעים!
שמחה שאהבת 🙂
תודה נעה
שלום אפרת, על איזו תכנית בתנור? טורבו או חום עליון ותחתון? תודה
חום עליון וחום תחתון. לקראת סוף האפיה אפשר להפעיל על מצב טורבו או צלייה.
יצא טעים ועסיסי! אני הוספתי לכנפיים רבעים קטנים של תפו\”א לאחר בישול קצר ושמתי הכל בשקית קוקי. תפו\”א יוצא רך כמו חמאה 🙂
מעולה 🙂
תודה לילך
הי, המתכון ניראה ממש טוב, הבעיה שאין לי תנור בשרי כרגע..
ראיתי שענית שאפשר להכין את המתכון הזה גם בבישול. תוכלי לכתוב איך?
תודה רבה על האתר המדהים!!!!
היי חיה,
אפשר לתבל את הכנפיים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל ולטגן את הכנפיים בסיר עם 2 כפות שמן כדקה מכל צד. להוסיף כחצי כוס מים ולכסות. לבשל על אש בינונית נמוכה במשך 45 דקות (במהלך הבישול יש לוודא שזה לא מתייבש).
אח”כ להוסיף צ’ילי מתוק ולבשל עוד רבע שעה.
שאלה החצי שעה שבה הופכים את הכנפיים נימצאת במיסגרת השעה המתנה?
או שממתינים שעה הופכים וממתינים עוד חצי שעה??
לאחר חצי שעה הופכים ומשאירים חצי שעה נוספת (סה”כ שעה בתנור).
הי אפרת צהרים טובים
רציתי לשאול אם אפשרי להכין את הכנפיים ברוטב צילי גם בסיר?
אשמח לתשובה מהירה
כן.
האם המתכון מתאים גם לכנפיים על האש? הרוטב לא ישרף??
כן אפשר. הרוטב מתקרמל והעור מעט יכול להשרף אבל זה רק העור אז אין בעיה.
שולם אפשר לשים חזה עוף במקום כנפיים?
היי יוסי,
אפשר אבל בגלל שחזה עוף הוא חלק יחסית יבש יש לחמם תנור מראש ל-210 מעלות ולאפות במשך 10 דקות מכל צד.
היי
אני רוצה להוסיף גרגירי תירס מקופסת שימורים לצד הכנפיים.
בשביל שהתירס ייצא קריספי, באיזה תוכנית בישול עליי לבחור? קו עליון ותחתון כמו של הכנפיים או טורבו? ובאיזה שלב יש להוסיף את גרגירי התירס?
היי יפעת,
כדי שהכנפיים לא יתייבשו שימי על קו עליון וקו תחתון. תוסיפי את גרגירי התירס כ-20 לפי סוף האפיה. ב-5 דקות האחרונות אפשר להעביר לתוכנית טורבו.
היי. מנסה להבין את סדר הפעולות… לבשל קצת את הכנפיים במים רותחים בכדי להוריד שערות ונוצות.. ואז להשרות אותן לילה במשרה ואז לאפות? זה בסדר?. תודה רבה מראש
היי,
בגדול אין צורך לבשל במים רותחים אלא אם כן הכנפיים אינן נקיות ורוצים לנקות אותן בקלות.
אם כן אז יש לבשל אותן קצת במים רותחים (כמה דקות) להוציא לקרש חיתוך, להמתין קצת שיתקררו ולנקות אותן. לאחר מכן לתבל אותן (לא חובה להשרות כל הלילה, למעשה לא חובה להשרות בכלל, זו רק המלצה) ואז לאפות.
בהצלחה 🙂
אפרת
מתכון מעולה. טעים מאד וקל להכנה. תודה.
תודה אורי 🙂
האם ניתן להשרות כל הלילה?
ותודה רבה על האתר המושלם!!!
כן רבקה, אפשר.
הי, אני מנסה להכין בפעם הראשונה 🙂
מה הכמות של המלח והפלפל שצריך לשים?
היי חן,
מספיק לשים רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
בהצלחה 🙂
שלום! אם לא לחצות כנפיים לא יהיה טעים?
יהיה טעים בכל מקרה 🙂
כמה זמן צריך להשרות את הכנפיים לפני?
חצי שעה/ שעה/ שעתיים?
תודה!
היי נעמי,
חצי שעה-שעה. אבל אפשר גם בלי להשרות בכלל.
פשוט אתר מושלם!!! הכל פשוט טעים כ’כ כיף להכנס למטבח..אבל רק בזכותך…
רצעתע לשאול יש לי רוטב סויה זה אפשרי לשים במקום צילי?
תודה שרה!
את יכולה לערבב רוטב סויה עם דבש ביחס כזה שתהיה כף אחת יותר של סויה (למשל 4 כפות רוטב סויה + 3 כפות דבש). במקום דבש אפשר לשים גם סילאן.
אם יש לך רוטב טריאקי מוכן את יכולה להשתמש בו במקום הצ’ילי המתוק.
שבת שלום 🙂
זה יצא טעים בלי הצילי?
אין לי בבית
מתלבטת עם ללכת במיוחד לקנות או להכין ככה
האמת שהרוטב צ’ילי ממש מוסיף.
מושלם!
תודה רבה על מתכון מנצח
גם המתכונים של החומוס, הסלסה והפיתות פשוט נהדרים 🙂
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
המשך יום מקסים
הכנפיים יצאו כל כך טעימות באמת נשנוש מושלם
תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב
אפשר לצפות גם בשומשום?
היי דני,
בדר”כ מוסיפים שומשום כשעושים ציפוי של פירורי לחם ולכן לדעתי זה פחות מתאים במקרה הזה.
יש מתכון למטבל ( לא חלבי) לצד המנה?
היי דורית,
המנה לא מצריכה מטבל אבל אם בכל זאת רוצים אפשר להכין מטבל של מיונז, שום ולימון (3-4 כפות מיונז, שן שום קטנה, כף מיץ לימון).
שבת שלום 🙂
מדהים תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
מתכון נהדר, פעם ראשונה שבעלי אהב מאכל עוף שהכנתי, (בפעם השניה זה היה המתכון של השוקיים עם הזיתים), ומחר אכין את הכנפיים שוב. ובכלל כל המתכונים שניסיתי עד עכשיו מהאתר ,מצוינים וטעימים מאוד.תודה
אני מאוד שמחה לשמוע!
תודה ואלרי 🙂
שלום ויישר כח על האתר המקסים …
2 שאלות בבקשה :
1. האם צריך לנקות את הכנפיים וכיצד ? וכיצד חוצים את הכנפיים בדיוק ?
2. אם אני רוצה להכניס תפוחי אדמה לתבנית כדי שתהיה לי ארוחה באיזה שלב מכניסים את התפו”א האם לשים מים ? לכסות ? או פשוט להכניס מההתחלה עם הכנפיים ?
תודה מראש
תודה מיכל 🙂
1. בדר”כ מנקים כנפיים רק אם יש עליהן נוצות (אפשר מראש לבחור כנפיים שנראות נקיות ולחסוך עבודה).
אפשרות אחת היא להוציא את הנוצות בעזרת מספריים.
אפשרות שניה היא להחזיק את הכנפיים עם צבת ולשרוף אותן כמה שניות מכל צד על להבה גבוהה.
אפשר להשאיר את הכנפיים שלמות או לחתוך אותן לחצי בעזרת סכין.
2. את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לקוביות בינוניות-קטנות, כדי שיספיקו להתרכך (בסביבות 2-2.5 ס”מ) וכדאי לשים אותן מההתחלה יחד עם הכנפיים. בשלב הראשון אין צורך להוסיף נוזלים מאחר ובדר”כ הכנפיים מפרישות נוזלים אבל אם את רואה במהלך האפיה שחסרים נוזלים, תמיד את יכולה לפתוח את התנור בזהירות ולהוסיף מים.
אין צורך לכסות.
בהצלחה ויום נפלא 😉
אם אני ממלא בתבנית תפוחי אדמה בגובה של כ 4 ס”מ ומניח מעל את הכנפיים, זה בסדר? או שלא מומלץ להניח תפו”א בכזה גובה???
והאם צריך לתבל את תפו”א לפני שאני מניח את הכנפיים?
אם צריך לתבל, איזה תיבול את ממליצה?
תודה מראש
היי ישעיהו,
אני ממליצה לבשל קודם את תפוחי האדמה במים או במיקרוגל עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להניח בתבנית אחרת הם יישארו קשים. אני גם בכלל ממליצה להניח את תפוחי האדמה ליד הכנפיים ולא דווקא מתחת. אותו תיבול של הכנפיים יתאים גם לתפוחי האדמה. ממליצה לחתוך אותם לקוביות.
אין צורך לכסות בנייר כסף?
לא, אין צורך.
תודה על המתכון! יש איזו דרך לשפר את המתכון עם ירקות גם? כלומר, אם לדוגמא אוסיף פטריות, זה ייגרע או יוסיף לטעם? רציתי שדרוג קטן. אשמח להמלצות ממך.
תודה מראש!
בטח עדנה, את יכולה להוסיף פטריות וירקות כמו בצל, תפו”א, בטטה וקישואים שהולכים טוב עם צ’ילי מתוק 🙂
בעלי אהב מאוד!!
תודה רבה על המתכון 🙂
שמחה לשמוע! תודה מיכל 🙂
היי,
האם אפשר עם שוקיים במקום כנפיים?
הי דליה,
כן אפשר להכין עם שוקיים.
טעים-טעים מאוד.מומלץ.טרפנו הכל.
שמחה שהיה לכם טעים, תודה 🙂
עשינו וטרפנו. מתכון מעולה, בלי להסתבך יותר מדי. תודה!
תודה איריס 🙂