זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)
1/3 כוס פתיתים (לרגישים לגלוטן: ניתן לוותר על הפתיתים ולהפחית את כמות המים לכוס וחצי)
1 גזר גדול מגורד גס (או 2 גזרים קטנים)
3/4 +1 כוסות מים רותחים
תיבול: 1 כפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל
אופן הכנה:
-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן (מספיק כף) עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את הכוסמת והפתיתים ומערבבים מספר דקות (כ-3 דקות). מוסיפים את הגזר המגורד, מתבלים ומערבבים כדקה.
-מוסיפים מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות.
*הערה: אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה – יש להוסיף עוד כ-1/4 כוס מים ולבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.
קצת על כוסמת: כוסמת היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך, זאת אומרת מכילה פחמימות שמתפרקות לאט יותר ולכן משביעה לאורך זמן רב יותר. הכוסמת עשירה בויטמינים ומינרלים ומכילה סיבים תזונתיים שיעילים בזמן דיאטה. אפשר לאכול אותה כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.
כוסמת מתכון, מתכון כוסמת, מתכונים בריאים
הי אפרת, אני רוצה להכין עם קינואה במקום הפתיתים. האם ההכנה מבחינת כמות ף, מים ובישום זהה? תודה! מיכל
לא אמור להיות שינוי.
היי, בטעות שכחתי והשארתי השריתי את הכוסמת לילה שלם.
איך זה משפיע על הבישול?
בוקר טוב,
יהיה צורך להפחית מכמות המים. קשה לי להגיד בדיוק מה הכמות.
היי, אפשר לבשל את הכוסמת רק עם בצל ושום?
והאם השרייה של שעה זה מספיק?
תודה
כן אפשר.
אין להשרות את הכוסמת. רק לשטוף במים ולייבש במסננת.
מתכון מעולה
מרקם מצויין, טעים
לא נשאר טעם לוואי של הכוסמת בכלל!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים:)
תודה לך על השיתוף
הכנתי ויצא מושלם 🙏תודה רבה ❤️
שמחה שיצא טעים💜
בא לי להוסיף חלבון – מה עם טופו (מטוגן/ אפוי/ במרינדה)? יכול לעבוד?
כן, למה לא? אפשר להוסיף בסוף הבישול קוביות טופו מטוגנות או אפויות.
מתכון מעולה מכינה הרבה פעמיים
שמחה שאהבת❤️
הי אפרת:)
מה ההבדל בין הכוסמת החומה לירוקה? יש לי רק כוסמת ירוקה שהשריתי והקפאתי . האם אפשר להשתמש איתה?
היי,
כוסמת חומה היא כוסמת קלויה, וכוסמת ירוקה לא קלויה וטעמה עדין יותר.
ניתן להשתמש בכוסמת ירוקה במקום החומה.
למה יצא לי סמיך??
התכוונת שיצא לך דייסתי? זה אומר שיתכן וכמות המים הייתה גדולה מדי ו/או זמן הבישול ארוך מדי.
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
בוקר טוב אפרת
אם אחתוך את הגזר לקוביות
זה אמור לשנות מבחינת טעם ?
למה עדיף מגורד סתם סקרנות.
תודה מראש וחג שמח.
היי עינת,
הטעם לא ישתנה, אבל יש סיכוי שהגזר לא יתרכך מספיק.
וואוו יצא ממש טעים! בדרך כלל אני לא אוהבת כוסמת…;)
(עשיתי עם עדשים כתומות במקום הפתיתים כמו שראיתי באחת התגובות).
תודה רבה אפרת על עוד מתכון מעולה!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
ניסינו עכשיו את המתכון. לא האמנו כמה שזה טעים. ואז אמרנו את המשפט השגור אצלינו במטבח: ״ככה זה, עם אפרת אף פעם לא נופלים״ 🙂
שנה טובה! 💙
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה רבה על הפרגון❤
שנה טובה ומתוקה🍯
מצרפת תמונת מתכון
נראה מעולה!
מעולה ! הוספתי בטטה מגוררת במקום גזר ובלי פתיתים. תודה
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
היי אפרת,
אנחנו מאוד אוהבים כוסמת. תמיד לפני הבישול אני מערבבת את הכוסמת בביצה (בתוך הסיר) על חום נמוך עד שהביצה מתייבשת. אז אני מוסיפה את הנוזלים הרותחים ו הכוסמת יוצאת נהדר. פעם אחת דילגתי על השלב עם הביצה ויצאה סתם דייסה שאף אחד לא רצה לאכול. אז כדאי. תודה, אסתר
תודה על השיתוף😊
היי אפרת, תודה על כל המתכונים המעולים!
חייבת לשאול, איך את יודעת מתי לתבל? לפעמים בהתחלה, כמו פה, ולפעמים בדקות האחרונות לבישול… מה החוקיות?
אשמח לחכה מהמאסטרית 😉
היי טלי,
זה תלוי בכמה דברים:
-סוג התבלינים (למשל, תבלינים שטחונים לאבקה מתאימים יותר לתיבול בתחילת הבישול)
– בסלטים הכוללים בישול או במנות שאנחנו רוצים להוסיף להן טעם שחסר מהבישול עצמו אפשר לתבל בסוף הבישול.
-חומרי גלם כמו עופות, טופו, דגים, בשרים לבישול ארוך, ירקות שורש צלויים או מבושלים – מומלץ לתבל לפני הבישול.
-יש מאכלים כמו בשר בבישול קצר, ירקות בצלייה קצרה, אורז, קטניות וגם מרקי ירקות שאפשר לתבל בדקות האחרונות של הבישול או בסופו.
מקווה שעזרתי(:
יש לי רק כוסמת ירוקה אפשר להשתמש בה?
תודה על הזמינות!
היי שולמית,
אפשר להכין עם כוסמת ירוקה לפי המתכון .
אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה תוסיפי כרבע כוס מים ותמשיכי לבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.
בהצלחה(:
הי אפרת, מתכון מעולה, אני מכינה עם בורגול וכוסמת. אני רוצה עכשיו להכין לבת שלי. איך לשלב את הבצל כך שהיא לא תרגיש את החתיכות שלו? או שלוותר עליו? תודה!
ושאלה נוספת- האם מתאים לשלב עדשים/שחורות? תודה !
היי מיכל,
אפשר, יצא תבשיל משביע ו”כבד” יותר:)
היי מיכל,
אפשר לשים אבקת מרק בצל, או לקצוץ את הבצל ממש דק 😊
אבקת מרק? בחייכם תוסיפו פשוט חומרי טעם ישירות וזהו.
היי שחר,
לא חייב להוסיף אבקת מרק:) כמו כן, את יכולה להכין אבקת מרק ביתית שהיא בריאה יותר😊
תודה על עוד מתכון טעים שלך!
פעם ראשונה מכינה כוסמת
יצא טעיםם!!
יכול להיות רק שבישלתי אותה טיפה יותר מדי?
מה דעתך?
בתמונה אצלך הם יותר מופרדים
היי סרי,
קשה לי לראות בדיוק בתמונה, אבל זה נראה מעולה!
באופו כללי, כדי לקבל תוצאה ‘אחד אחד’ יש לשים 3/4 +1 כוסות מים רותחים ולהימנע מבישול יתר:)
בכל המתכונים של כוסמת באתרים אחרים כותבים להשרות שעה, לא צריך להשרות? פשוט יצא לי לא כ”כ מבושל למרות שבישלתי 20 דק
היי מוריה,
את הכוסמת לא חייב להשרות לפני הבישול, אך אם כבר משרים אותה- יחס המים משתנה.
אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה אפשר להוסיף עוד כ-1/4 כוס מים ולבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.
אם השרתי במים.. מה עלי לעשות
תלוי כמה זמן השרית את הכוסמת.
אפשר לשים כוס ושני שליש או כוס וחצי מים. אם בסוף הבישול הכוסמת עדיין לא מבושלת עד הסוף יש להוסיף עוד כרבע כוס מים ולבשל 5-7 דקות נוספות.
יצא טעים!! תודה
תודה שני ❤️
היי אפרת, מתאים לדעתך להוסיף שעועית מש? ואם כן באיזה כמות והאם משהו משתנה? תודה!
השבתי לך 🙂
ראי תגובה קודמת.
היי אפרת, מתאים לדעתך להוסיף שעועית מש? ואם כן באיזה כמות והאם משהו משתנה? תודה! 🙂
אני חושבת שאפשר אבל רצוי לבשל את השעועית בנפרד.
אפשר לשים עד כוס שעועית מבושלת.
עשיתי עם עדשים כתומות במקום הפתיתים ויצא ממש טעים, איזה כיף תודה 😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה עדי
בוקר אור
עם כוסמת ירוקה יש טעם לנסות?
מבחינת טעם לילדים
תודה .
בדר”כ ילדים לא אוהבים.
היי אפרת אהובה
האם אפשר להוסיף עגבניה מגורדת וגמבה בשביל הטעם? אם כן איך
כן אפשר להוסיף יחד עם הגזר המגורד.
אוקייי אז חזרתי לעדכן
מצאתי מתכון נוסף שלך עם ירקות ובמקום כרוב שמתי פטריות חייבת לציין שיצא מושלם!! אף פעם לא אהבתי את הכוסמת שמחה שניסיתי שוב
אלופה!! גמר חתימה טובה: -)
תודה רוזט.
גמר חתימה טובה 🌺
כוסמת סובלת מחרקים או לכלוכים?
את יודעת אם צריך לברור אותה כמו הקטניות או שהיא כמו חיטה שנקיה?
רצוי לברור.
יצא לי מעולה,אבל איך עושים את שזה יצא יותר רטוב קצת?
אפשר לשים פעם הבאה 2 כוסות מים.
אני יכולה לשים גזר גמדי המקום הגזר המגורד? אם כן כמה בערך?
אין לי אבקת מרק, מה ניתן לשים במקום?
תודה
כן אפשר. בערך 2-3 כוסות. מומלץ לחתוך קצת את הגזר הגמדי.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.
בוקר טוב אפרת
לאחר שהוספתי את הגזר והמים הרותחים ולפני שמנמיכה את האש ל15 דקות
לא צריך להרתיח את המים שוב ביחד עם הכוסמת והפתיתים?
בתודה מראש .
כן, רצוי להרתיח שוב ואז להנמיך את האש.
קודם כל חייבת לפרגן לך המתכונים
המוצלחים, תמיד מחפשת רק באתר שלך.
לגבי הכוסמת, פעם ראשונה מכינה לבן שביקש.
וראיתי שרשום על זה כוסמת לא קלויה.
איך מכינים את המתכון הזה עם הכוסמת הלא קלויה
אותו דבר?
היי אילנית,
קודם כל תודה 🙂 כיף לשמוע.
אפשר להכין עם כוסמת לא קלויה באותו אופן (כוסמת קלויה פשוט יותר טעימה).
יום מקסים
שלום אפרת!
יש לי בבית כוסמת חומה רגילה. לא קלויה. והבנתי (מתגובה אחרת) שקלויה יותר טעימה.
חשבתי שאולי אקלה אותה לבד.
האם ידוע לך במקרה איך קולים כוסמת חומה וכמה זמן?
נ.ב. האם יש לך מושג כיצד ניתן להכין גרנולה מכוסמת חומה? אם אין, אז אולי תנסי להמציא אחת כזו ותפרסמי באתר?נראה לי שזה יכול להיות להיט.
היי גיתית,
סורי אבל אני לא יודעת איך קולים כוסמת.
לגבי הגרנולה, אשתדל להכין ולפרסם מתכון בהמשך 🙂
הי אפרת, אני רוצה להשתמש בכחצי כוס של בורגול שכבר הושרה במים, במקום הפתיתים. האם עדיין לא לשנות את כמות המים במתכון, למרות שמדובר בבורגול מושרה? תודה!
היי מיכל,
אם הבורגול כבר רך כתוצאה מההשרייה אז כדאי להפחית את כמות המים לכוס וחצי.
תודה תודה אפרת 🙂 עשיתי אתמול ויצא נפלא
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
ערב טוב אפרת
האם אפשר במקום פתיתים עדשים כתומות?
לא ניסיתי. מניחה שכן.
*חשוב לשטוף את העדשים היטב לפני השימוש.
שלום.
אני ממליץ להחליף את המילה שופכים ב מוסיפים את המים הרותחים ובא לציון גואל.
תודה על עוד מתכון מעולה שאני מכין בקביעות, ומשדך לו כעת צלי עוף מוכן (מופשר מהמקפיא) תוך הכפלת כמויות לחצי ק”ג כוסמת. פשוט, מעדן.
תודה לך.
הי, אם אני מחליפה את הפתיתים בבורגול, כמות המים נשארת זהה? תודה ויום טוב!
כן.
יום מקסים 🙂
הי אפרת, כמה גרם בערך יש בכוס כוסמת? 200 פחות או יותר? תודה, מיכל.
לדעתי 200 גרם בכוס.
הי.
פעם ראשונה הכנתי משהו ויכולתי להביא להורים שלי כי זה בריא…
אושרר לי ולהם.
תודה לך.
חוזרת עכשיו להכין שוב.
שמחה לשמוע 🙂
נפלא, מתכון מבית אמא קראה לזה “שוורצה קאשה”. על האש, תיכף אבדוק אם באמת טעימה.
שיהיה בתאבון 🙂
מתכון טעים מאוד מכינה אותו לעיתים קרובות. האם אפשר להכין עם כוסמת ירוקה? אשמח למתכון לכוסמת ירוקה. תודה נעמי
היי נעמי,
אפשר להכין עם כוסמת ירוקה באותו אופן. לגבי כמות המים אני לא יודעת אם יש שינוי (אני משתמשת רק בכוסמת קלויה חומה).
אני ממליצה להכין לפי המתכון ואם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה תוסיפי כרבע כוס מים ותמשיכי לבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.
הכתי את הכוסמת ללא פתיתים והוספתי גזר נוסף.יצא מצויין.תודה למתכון הפשוט הטעים וקל להכנה.🤗🤗
מצוין. תודה על העדכון 🙂
היי . אפשר במקום פתיתים לשים בורגול ? ואם כן מה כמות המים ?
ואם אני מכפילה כמויות איך החישוב עם המים ?
תודה 😊
כן אפשר.
אם את מכפילה כמויות שימי שני שליש כוס בורגול ו 3+2/3 (שלוש כוסות ושני שליש) מים.
היי!
יש אפשרות לשלב איכשהו תפוח אדמה או שזה לא מתאים..?
תודה
היי אנה,
אני מניחה שאפשר להוסיף תפו”א מגורד אבל כדאי לבשל אותו קודם.
הי אפרת .מה לדעתך יותר טעים? הכוסמת החומה או הירוקה? פעם ראשונה שבכלל אבשל כוסמת.תודה
היי ענתי,
כוסמת חומה טעימה יותר. לטעמי.
תודה רבה.
היי אפרת .אם מוותרים על הפתיתים -שמים רק כוס וחצי מים רותחים נכון? לאחר שהכנתי ראיתי רק בתגובות את זה.שמתי יותר מים כי הלכתי לפי המתכון ואז הבנתי מה בעיה.תודה
נכון, טעות שלי שלא ציינתי במתכון עצמו. אוסיף עכשיו.
רק עכשיו ראיתי את תשובתך. תודה רבה
אני שונאת כוסמת והפעם זה יצא סבבה,
לא הייתה לי אבקת מרק את שמתי כורכום וצילי.
יצא ממש טוב, תודה על המתכון 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מורן.
הי אפרת,
תודה לך על כל המכונים שלך שמאד ידידותיים גם למי שלא אוהבת לבשל ולאפות.
א. עשיתי את המתכון הזה עם כוסמת ירוקה ובלי פתיתים. הכוסמת יצאה קשה אבל אכילה. האם זה צריך להיות ככה?
ב. בפעם הבאה אני רוצה להנביט קודם את הכוסמת (הירוקה). כמה מים צריך לשים?
היי נאוה,
אני השתמשתי בכוסמת החומה. כמות המים וזמני הבישול משתנים בין סוגי הכוסמת וזאת כנראה הסיבה שהיא יצאה קשה.
לגבי הנבטה, יש להשרות אותה בקערה מכוסה במים למשך שעה ולאחר מכן להעביר למסננת. לאחר 24 שעות אמורים לצאת נבטוטים קטנים והכוסמת מוכנה לאכילה.
הי,
חייבת לציין שרק בזכותך אני מבשלת.
המתכון יצא טעים להפליא,
תודה רבה.
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה דיאנה.
היי יקירה.
בקרוב יש לנו מסיבת פורים קהילתית(כאן בחו’ל). רציתי לבדוק לעצתך: איזו מנה צמחונית או חלבית אוכל להכין( גם די קלה להכנה כיוון שיש לי את כל האירגון על הראש), שלא יהיה צורך לחממה או שבמיקרו(מה שאני פחות אוהבת).
חשבתי על הכוסמת ושין ליד שמנת או גבינה שמנת, לאכול יחד ( אני נולדתי עם כוסמת בשיניים 🙂 , אוכלת אותה בכל מצב)
אשמח לתגובתך,
קריסטי
היי 🙂
מה שהצעת נשמע טוב, כוסמת עם גבינת שמנת ליד.
אם לא, אפשר סלט פסטה או אחת המנות של הבורגול.
פורים שמח! 🙂
שלום לך ניקי!!
המתכונים שלך מעולים!
לראשונה קניתי כוסמת אשמח לדעת מה היחס בין כוס כוסמת למים.. תודה
היי בת חן,
אני לא ניקי.
לשאלתך, היחס הוא כוס ורבע מים על כל כוס כוסמת.
יום מקסים 🙂
מה ניתן לשים במקום אבקת מרק?
תודה, מירב
היי מירב,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.
היי.נשארו מים, כניראה שמתי יותר מידי.מה עושים?
היי נעמי,
בשלי על אש בינונית בלי מכסה עד שהמים יתאדו. רק שימי לב שהתחתית לא נשרפת.
מתכון מעולה, יצא מצויין . תודה רבה!!
תודה מרים, שמחה לשמוע 🙂
שלום וברכה
ותודה על מתכונים נהדרים!
כעת בעלי עם תפריט מצומצם של דברים בשל בעיות בעיכול ואחד מהדברים המותרים היא כוסמת שמושרית לפחות 8 שעות.
האם תוכלי בבקשה לומר לי מה כמות המים שאצטרך בהתאם לכך? אציין שלא אוסיף פתיתים כי אסור לו
תודה גדולה
היי אוריה,
אם את משרה את הכוסמת כ-8 שעות ומוותרת על הפתיתים אני חושבת שכדאי להפחית את כמות המים לכוס אחת. אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קצת קשה אפשר להוסיף עוד כרבע כוס מים ולהמשיך לבשל עם מכסה. אם יש עודפי מים בסיום הבישול אפשר להמשיך לבשל ללא מכסה עד שהמים מתאדים.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי אתה תבשיל הכוסמת לפי ההוראות ןגם הוספתי עוד חצי כוס מים רותחים ובכל אופן יצא קשה, לא יודעת איפוה טעיתי בכל אופן אנסה שנית… אני מודה לך על המתכונים המדוייקים שלך
היי תמר,
השתמשת בכוסמת קלויה בצבע חום?
שמת כוס כוסמת ובאותה כוס מדדת כוס + שלושת רבעי כוס מים?
קודם כל תודה על המתכונים שלך בזכותך אני יותר במטבח נהנית לבשל למשפחתי.
המתכון כוסמת במה ניתן להחליף את המרק עוף?
היי שריי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי הכוסמת, אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל רק במלח ופלפל שחור. חשוב לשים מספיק מלח שיהיה לזה טעם, נגיד בין כפית שטוחה לכפית רגילה. אם את אוהבת כמון אפשר להוסיף גם כחצי כפית כמון.
היי , תודה על המתכון.
תוכלי להעלות מתכון לקינואה?
היי נטע,
יש מתכון לקינואה עם גזר.
בהמשך אעלה מתכוני קינואה נוספים.
היי אפרת, התגובות הנלהבות ממש עושות לי חשק להכין מחר את המתכון. האם יש לך רעיון מה אפשר להגיש לצד הכוסמת? תשעת הימים אני מחפשת משהו פרווה…
היי שרי,
האמת שטעים לאכול את זה עם כל סלט טרי מכל סוג או מתכוני ירקות מבושלים או אפויים בתנור.
יום מקסים 🙂
הכנתי ללא הפתיתים (לא היה בנמצא), יצא מפתיע וטעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביבית ושבת שלום
תודה לך! מכינה עכשיו שוב לאור הביקוש.
שאלונת – אין לי פתיתים.. האם אפשר לוותר? אם כן, האם צריך לשנות את כמות המים?
או אולי אפשר להחליף באורז או גריסי פנינה?
תודה 🙂
היי טל,
אפשר להכין בלי הפתיתים ולשים קצת פחות מכוס וחצי מים.
אני מניחה שאפשר לשים במקום כרבע כוס גריסי פנינה שטופים היטב.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לבשל את הכוסמת יחד עם עוד קטינה בעלת גלקומי נמוך?
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
טוב קניתי כוסמת מבלי לדעת סתם מתוך סקרנות ואז אני מגלה מכתבה שקראתי שהיא טפלה וחסרת טעם אז היפסנתי את הכוסמת עד שימאס ואני אזרוג אותה לפח במיקרה היתי במקום מסויים שמוכרים אוכל מוכן ואז בזוית העין חש בתי שזו חיטה ביקשתי ליטעום ואז היא מסבירה לי שזו בכלל כוסמת. הטעם היה מדהים טעים מאוד עד שהופתעתי מיד לקחתי את המתכון זלך ובימקום גזר היקפצתי בטטה סלרי ובצל והשאר היסטוריה היום החא נהפכה למלכת המיטבח אצלנו טעים מזין משביע אחלה קיטניהמומלץ
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף
יצא מושלם . תודה !
תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂
יצא טעים
תודה
תודה יאיר, שמחה לשמוע 🙂
יצא ממש טעים תודה על מתכונים נהדרים ומהירים. אני רוצה להקפיא- הכנתי כמות כפולה(: האם יצא טוב מההקפאה?
היי קרן,
לא ניסיתי להקפיא אבל לא אמורה להיות בעיה.
שבת שלום 🙂
פעם ראשונה שבישלתי כוסמת, יצא מעולה! הוספתי סלרי חתוך גס וקוביות עגבניה נתן טוויסט מעניין!
תודה רבה:)
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מנה קלה ומעולה!
אני מוצאת את עצמי חוזרת אליך פעם אחר פעם וזאת הזדמנות מצוינת להודות לך על כל המתכונים הנהדרים.
תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂
אני שמחה שגיליתי את האתר. מתכונים מעולים בזמן קצר. גם המתכון הזה מצוין. לדעתי, אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף במקום זאת כל מיני תבלינים.
תודה מיכל 🙂
מבשלת פעם ראשונה כוסמת. האמת היא שהריח היה מסריח אבל בסוף עבר ויצא טעים
שמחה שבסוף יצא טעים 🙂
שבת שלום
בסוף הטיגון של הבצל הוספתי 2 כפיות כורכום, כפית כמון, פלפל שחור גרוס ומלח, במקום פתיתים הוספתי מעט פסטה אורז במקום מים השתמשתי בציר ירקות. יצא מעולה
נשמע מעולה, תודה עופר 🙂
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
היי תמרה,
פשוט תוותרי על אבקת המרק ושימי כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.
במקום אבקת- מרק הוספתי חוואייג’-למרק,(זה תערובת של כמה תבלינים.)
יצא טעים מאוד.
תודה על העדכון 🙂
הכנתי אתמול את הכוסמת. הילדים כל כך אהבו וביקשו עוד ועוד!!! אז עכשיו אני הולכת להכין שוב.
ולמי שרוצה להכין את זה בריא לגמרי, אפשר לטגן בצל ללא שמן. פשוט לשים בסיר מחומם. זה משחים וטעים מאד.
תודה בתשבע! שמחה לשמוע 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת,בעבר טעמתי ולא התחברתי לטעם.
חייבת לציין שיצא מאוד טעים,הופתעתי.
חתכתי גזר גמדי לחצאים והוספתי.
שמחה לשמוע נטלי 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי, יש אפשרות להכין את הכוסמת בלי כל התוספות?? פשוט כוסמת עם תיבול טעים??
איך עושים את זה?
היי אביטל,
אפשר להכין את הכוסמת ולתבל רק באבקת מרק, מלח ופלפל שחור אבל אני חייבת לציין שבצורה הזאת זה פחות טעים.
היי, האם אפשר להגדיל את כמות הפתיתים? ואם כן לכמה ביחס לכוס כוסמת? תודה
היי יונית,
את יכולה לשים כוס פתיתים (במקום שליש כוס) ולהגדיל את כמות המים הרותחים ל 2 כוסות. מלח שימי כשליש כפית.
אני באמצע לבשל את המתכון של כוסמת.
מדוע לשפןך את המים כשהם רותחים? בכל בישול אחר כמו אורז ופתיתים לא שופכים אלא זה מתאדה בבישול
דחוף!!! תשובה אם לשפוך את המים או לא
רחלי
היי רחל,
מומלץ לשפוך מים רותחים כי זה מזרז את משך הבישול.
היי ממשיכה את השאלה על המים הרותחים.
היום זו פעם ראשונה שאני אכין כוסמת וכשרשום לשפוך את המים הרותחים הכוונה ממש לשפוך ולסנן את הכוסמת ולהמשיך לבשל אותה ללא נוזלים???? (מוזר לי קצת)
היי אלינור,
את המים הרותחים שופכים על התבשיל עצמו (הבצל, הכוסמת, הפתיתים ובגזר), מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים.
לא מסננים את הכוסמת מהמים. המים נספגים בתבשיל במשך הבישול.
בהצלחה 🙂
פשוט מאוד,מדהים וטעים (:
תודה איתי, שמחה שאהבת 🙂
יצא פשוט מעולה, ממש טעים ומעודן, תודה על המתכון ☺
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
בוקר טוב הכוסמת עוד מוכרה לי מימי ילדותי אמא ז”ל הצליחה להנחיל לי את האהבה לכוסמת.במקום טבקת מרק שהוצאתי לגמרי מהתפריטים שמתי חוואג למרק מעט מלח. י
וכן הכוסמת שהיתה לי היא אורגנית לבנה, יצא תבשיל טעים ו
ובעל טעם ניפלא!
אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביבה ויום נפלא!
מתכון מומלץ. מכינה אותו כבר באופן קבוע, בעלי כל פעם מחכה לו
תודה שני, שמחה לשמוע 🙂
מה ניתן לשים במקום אבקת מרק עוף?
היי,
פשוט לתבל ביותר מלח (בסביבות כפית שטוחה מלח).
מנה ווה וטעימה 🙂
תודה ריקי, שמחה שאהבת 🙂
יש כוסמת חומה וירוקה. באיזה כוסמת השתמשת במתכון?
היי ורד,
השתמשתי בכוסמת החומה.
פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת
השמתטי את הפתיתים ואבקת מרק עוף
הוספתי פטריות ולבלון כמון, כורכום ואגוז מוסקט
יצא טעים להפתיע
נשמע מעולה!
תודה מיכל ושבת שלום 🙂
האם בדיאטת כוסמת עם היוגורט אפשר להוסיף סטיביה מבלי להרוס את הדיאטה?
היי שרי,
לצערי אני לא יודעת. זה משהו שצריך לשאול דיאטנית.
יום נעים 🙂
המליצו לי לדיאטה לאכול כוסמת רק עם מים אבל הטעם מזעזע
אז חיפשתי מתכון לכוסמת ונתקלתי בזה.. אני כרגע בשלבי הכנה מעניין איך יצא.
אם יהיה מוצלח זה יהיה הארוחה שלי לשבועיים הקרובים.
אני מקווה שהמתכון אכן מתאים לדיאטה 🙂
אעדכן איך יצא.
מעולה, מחכה לשמוע איך יצא 😉
יצא טעים מאוד ! טיפה הגזמתי עם המלח אבל נסבל.
תודה רבה 🙂
שמחה שבכל זאת יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מתכונים טובים מעונינת במתכונים קלים ללא גלוטן וגם אני טבעונית תודה
בס”ד
שלום
הכנתי היום כוסמת רק עם מים{לבדוק את הטעם}.
מאוד קשה להתרגל לטעם,בסוף שמתי חלב עם קינמון וסוכר{קראתי שיש כאלה
שככה אוכלים את זה},עדיין היה טעם חזק אבל סביר.
כשמבשלים מתכון כמו שלך מרגישים את הטעם החזק?
או שזה יותר עדין עם תבלינים וירקות?
אם אכין במקום אורז,למשל עם רוטב עגבניות עם קציצות זה מתאים?
חשבתי גם לבשל כמות קטנה{2-3 כפות}ולשים בתבשיל כמו בולונז.
למרות שתמיד הצלחתי עם מתכונים שלך, אני מפחדת שלא יאהבו וסתם אבשל…והכל ייזרק.
תודה מראש:}
היי שירה,
אני מסכימה איתך שכוסמת כמו שהיא (רק עם מים) לא כל כך טעימה.
המתכון הזה בגלל שיש בו בצל פתיתים גזר ותבלינים הוא מעדן קצת את הטעם של הכוסמת ולטעמי הוא טעים (וזה לאחר שניסיתי להכין כמה מתכונים לכוסמת שלא צלחו).
אני כן ממליצה לך לנסות להכין את המתכון הזה. הכמות היא קטנה (רק 2 מנות) אז גם אם בסוף לא יאהבו, לפחות ניסית 🙂
לגבי מה שהצעת- לדעתי עדיף לשים כוסמת מבושלת בתוך בולונז מאשר להכין כוסמת במקום אורז. זה יהיה יותר מעודן.
תעדכני אותי אם תחליטי לנסות 😉
בס”ד
תודה על התשובה המפורטת
אנסה את המתכון שלך או בולנז
בהזדמנות הראשונה.
אעדכן ,בלי נדר.
תודה רבה! עזרת לי.{חבל שלא שאלתי אותך לפני שזרקתי את מה שנשאר מהבוקר.}
הי
אם שמים פתיתים מחיטה מלאה כמות המים וזמן הבישול משתנים?
היי ליאור,
זה נשאר אותו דבר.
יום נפלא 🙂
הכנתי את המתכון הזה כבר פעם שלישית בשבוע. מעולה!!!!
תודה טלי! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
פעם ראשונה שאני אוכלת כוסמת, עשיתי עם חצי כוס אורז ויצא ממש טעים
גם בעלי מאוד אהב
תודה על עוד מתכון טעים ובריא 🙂
מעולה! אני שמחה שאהבתם 😉
כמה מלח ופלפל צריך לשים?
ועוד שאלה שרשמת שהכוסמת אחרי שטיפה וייבוש במסננת, זה אומר שצריך לתת לכוסמת להתייבש לגמרי?
תודה
היי מיכל,
אין צורך לייבש את הכוסמת לגמרי, מספיק רק לסנן אותה.
אם את שמחה כפית גדושה אבקת מרק, לדעתי רבע כפית מלח מספיקה. פלפל שחור שימי קמצוץ.
כמה אפשר לאכול מהתבשיל כאשר נמצאים בדיאטה.
היי מישל,
זאת מנה דיאטטית ומזינה. הכמות במתכון מספיקה ל2 מנות. אני מניחה שאפשר לאכול מנה לארוחה.
יום נעים 🙂
אפשר לשים אורז או מג’דרה במקום הפתיתים?
היי מיכל,
זמן הבישול של אורז ארוך יותר משל הפתיתים. אם את רוצה להכין מאורז, השאירי את התבשיל 20 דקות על אש נמוכה (במקום 15 דקות) ואז השאירי מכוסה 10 דקות (במקום 5 דקות).
לדעתי גם יהיה צורך להוסיף יותר מים, שימי כמעט 2 כוסות מים רותחים.
בהצלחה 😉
יוצא מעולה…עם תוספת טחינה וצלחת ירקות בצד . שמיימי:))
שמחה לשמוע! תודה על העדכון 🙂
היי הייתי רוצה לדעת עוד על הכוסמת והאם היא באמת עוזרת לחולי סכרת נעורים ..ומאוד רצוי המתכונים אהבתי את המרכיבים אבל מעולם לא ניסיתי תודה מראש ויום טוב הילה
עשיתי עכשיו , ומה שיש לי להגיד זה וואוווו , כמה טעים !!
תודה על המתכון :)))
איזה כיף לשמוע!
תודה אנה 🙂
היי רציתי לשאול לכמה מנות מיועד המתכון ;))…?
היי דנה,
המתכון מספיק ל2 מנות.
יום נפלא 🙂
כל פעם אני נכנסת לגוגל לחפש מתכונים, ובסוף מוצאת את עצמי פה 🙂
מעולה, פעם הבאה תכנסי ישר לפה 😉
הי,
כמה מים להוסיף לכוסמת אם בכל זאת השריתי אותה לפני הבישול?
תודה
טל
הי טל,
השאלה כמה זמן השרית את הכוסמת. ממליצה לשים כוס ושני שליש מים. אם בסוף הבישול הכוסמת עדיין לא מבושלת עד הסוף יש להוסיף עוד כרבע כוס מים ולבשל 5-7 דקות נוספות.
שבוע טוב 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת , לא יכולתי לסבול את הריח אבל לפי המתכון הזה יצא מעולה , אפילו התינוק בן שנה וארבעה חודשים אהב !
איזה כיף לשמוע!
תודה קארין ויום נפלא 🙂
הכנתי בפעם הראשנה- יצא פשוט מצויין
שמחה לשמוע נועה 🙂
היי, הכנתי עכשיו, בלי פתיתים. ההכנה קלה מאוד והתוצאה טעימה מאוד! תודה!
מעולה! תודה על העדכון 😉
הכנתי את הכוסמת לפי המתכון .טעם מוזר .כנראה שצריך להתרגל
היי הדר,
אני מסכימה איתך שזה טעם שצריך להתרגל אליו, במיוחד אם זו פעם ראשונה שאת אוכלת כוסמת.
אבל כשמתרגלים, זה יכול להיות טעים 😉
היי אני מתחילה דיאטה ,הורדתי עוגות ולחם,הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש ב100 גרם כוסמת מבושלת,כמו במתכון שעשיתי אותו אבל בלי הפתיתים רק הוספתי ירקות.תודה יום טוב
הי חגית,
ב-100 גרם כוסמת מבושלת יש בערך 110 קלוריות.
בהצלחה 😉
אכן כוסמת טעימה, הכנתי ללא אבקת מרק והוספתי מעט כמון, בפעם הבאה אנסה גם קארי, ארוחת צהריים נהדרת הכוסמת עם פשטידת הבטטה והבצל וסלט ירקות מעדןןןןן
שמחה לשמוע אלי, שבוע מצוין 🙂
שאלה בעניין הכוסמת- האם הכוונה לכוסמת קלוייה (זו שבצבע חום אדמדם לפני הבישול) או לכוסמת לא קלוייה (צבעה אפרפר ירקרק)? תודה רבה מראש (-:
היי ג’וי, הכוסמת הקלויה בצבע חום אדמדם.
אני הכנסתי עם ירוקה, יצא מעולה!
תודה על העדכון טליה 🙂
אצלנו בבית אוכלים לעיתים רחוקות כוסמת והמתכון הזה היה פשוט הצלחה. גיוון נפלא לארוחת צהריים.
תודה אירית, אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
שאלה : אם אני לא מוסיפה פתיתים , האם כמות המיים שעלי להוזיף היא זהה או משתנה ?
תודה רבה 🙂
היי טל, שימי קצת פחות מכוס וחצי מים. בהצלחה:)
מדהים אהבתי את מרק האפונה ומתכון לכוסמת מתכונים קלים טעימים ומשבועים לחורף תודה לכם
בשמחה רבה!!
טעים מאוד ואני הוספתי רבע כפית קינמון יצא מאוד מעניין….
תודה על השיתוף שרון 😉