שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כוס כוסמת (חומה) לאחר שטיפה מהירה וייבוש במסננת (אין להשרות אחרת זה משנה את כמות המים במתכון)

1/3 כוס פתיתים (לרגישים לגלוטן: ניתן לוותר על הפתיתים ולהפחית את כמות המים לכוס וחצי)

1 גזר גדול מגורד גס (או 2 גזרים קטנים)

3/4 +1 כוסות מים רותחים

תיבול: 1 כפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל




אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן (מספיק כף) עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הכוסמת והפתיתים ומערבבים מספר דקות (כ-3 דקות). מוסיפים את הגזר המגורד, מתבלים ומערבבים כדקה.

-מוסיפים מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות.

*הערה: אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה – יש להוסיף עוד כ-1/4 כוס מים ולבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.

קצת על כוסמת:  כוסמת היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך,  זאת אומרת מכילה פחמימות שמתפרקות לאט יותר ולכן משביעה לאורך זמן רב יותר. הכוסמת עשירה בויטמינים ומינרלים ומכילה סיבים תזונתיים שיעילים בזמן דיאטה.  אפשר לאכול אותה כארוחה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.

כוסמת מתכון, מתכון כוסמת, מתכונים בריאים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קפה בחושה
סלט אבוקדו עשיר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (07:57 4.05.2021)

הי אפרת, מתכון מעולה, אני מכינה עם בורגול וכוסמת. אני רוצה עכשיו להכין לבת שלי. איך לשלב את הבצל כך שהיא לא תרגיש את החתיכות שלו? או שלוותר עליו? תודה!

מיכל (08:02 4.05.2021)

ושאלה נוספת- האם מתאים לשלב עדשים/שחורות? תודה !

מתכונים ב-10 דקות (09:34 4.05.2021)

היי מיכל,
אפשר, יצא תבשיל משביע ו”כבד” יותר:)

מתכונים ב-10 דקות (09:33 4.05.2021)

היי מיכל,
אפשר לשים אבקת מרק בצל, או לקצוץ את הבצל ממש דק 😊

שחר (06:38 16.04.2021)

אבקת מרק? בחייכם תוסיפו פשוט חומרי טעם ישירות וזהו.

מתכונים ב-10 דקות (10:14 16.04.2021)

היי שחר,
לא חייב להוסיף אבקת מרק:) כמו כן, את יכולה להכין אבקת מרק ביתית שהיא בריאה יותר😊

סרי (19:07 31.03.2021)

תודה על עוד מתכון טעים שלך!
פעם ראשונה מכינה כוסמת
יצא טעיםם!!

סרי (19:08 31.03.2021)

יכול להיות רק שבישלתי אותה טיפה יותר מדי?
מה דעתך?
בתמונה אצלך הם יותר מופרדים

מתכונים ב-10 דקות (20:37 31.03.2021)

היי סרי,
קשה לי לראות בדיוק בתמונה, אבל זה נראה מעולה!
באופו כללי, כדי לקבל תוצאה ‘אחד אחד’ יש לשים 3/4 +1 כוסות מים רותחים ולהימנע מבישול יתר:)

שיר (16:38 14.02.2021)

אם השרתי במים.. מה עלי לעשות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 14.02.2021)

תלוי כמה זמן השרית את הכוסמת.
אפשר לשים כוס ושני שליש או כוס וחצי מים. אם בסוף הבישול הכוסמת עדיין לא מבושלת עד הסוף יש להוסיף עוד כרבע כוס מים ולבשל 5-7 דקות נוספות.

שני (11:12 25.12.2020)

יצא טעים!! תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:43 25.12.2020)

תודה שני ❤️

ענת (16:59 25.10.2020)

היי אפרת, מתאים לדעתך להוסיף שעועית מש? ואם כן באיזה כמות והאם משהו משתנה? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:20 25.10.2020)

השבתי לך 🙂
ראי תגובה קודמת.

ענת (13:59 24.10.2020)

היי אפרת, מתאים לדעתך להוסיף שעועית מש? ואם כן באיזה כמות והאם משהו משתנה? תודה! 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:39 24.10.2020)

אני חושבת שאפשר אבל רצוי לבשל את השעועית בנפרד.
אפשר לשים עד כוס שעועית מבושלת.

עדי (15:07 21.10.2020)

עשיתי עם עדשים כתומות במקום הפתיתים ויצא ממש טעים, איזה כיף תודה 😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 21.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עדי

עינת (10:39 30.09.2020)

בוקר אור

עם כוסמת ירוקה יש טעם לנסות?
מבחינת טעם לילדים
תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 30.09.2020)

בדר”כ ילדים לא אוהבים.

רוזט (12:31 24.09.2020)

היי אפרת אהובה
האם אפשר להוסיף עגבניה מגורדת וגמבה בשביל הטעם? אם כן איך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 24.09.2020)

כן אפשר להוסיף יחד עם הגזר המגורד.

רוזט (18:53 24.09.2020)

אוקייי אז חזרתי לעדכן
מצאתי מתכון נוסף שלך עם ירקות ובמקום כרוב שמתי פטריות חייבת לציין שיצא מושלם!! אף פעם לא אהבתי את הכוסמת שמחה שניסיתי שוב
אלופה!! גמר חתימה טובה: -)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 24.09.2020)

תודה רוזט.
גמר חתימה טובה 🌺

טובה (01:56 21.07.2020)

כוסמת סובלת מחרקים או לכלוכים?
את יודעת אם צריך לברור אותה כמו הקטניות או שהיא כמו חיטה שנקיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:13 21.07.2020)

רצוי לברור.

הטבח האנונמי (01:08 20.05.2020)

יצא לי מעולה,אבל איך עושים את שזה יצא יותר רטוב קצת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:54 20.05.2020)

אפשר לשים פעם הבאה 2 כוסות מים.

רויטל (07:15 10.05.2020)

אני יכולה לשים גזר גמדי המקום הגזר המגורד? אם כן כמה בערך?
אין לי אבקת מרק, מה ניתן לשים במקום?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 10.05.2020)

כן אפשר. בערך 2-3 כוסות. מומלץ לחתוך קצת את הגזר הגמדי.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.

עינת (10:41 12.01.2020)

בוקר טוב אפרת

לאחר שהוספתי את הגזר והמים הרותחים ולפני שמנמיכה את האש ל15 דקות

לא צריך להרתיח את המים שוב ביחד עם הכוסמת והפתיתים?

בתודה מראש .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 12.01.2020)

כן, רצוי להרתיח שוב ואז להנמיך את האש.

אילנית כהן (10:09 15.09.2019)

קודם כל חייבת לפרגן לך המתכונים
המוצלחים, תמיד מחפשת רק באתר שלך.
לגבי הכוסמת, פעם ראשונה מכינה לבן שביקש.
וראיתי שרשום על זה כוסמת לא קלויה.
איך מכינים את המתכון הזה עם הכוסמת הלא קלויה
אותו דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 16.09.2019)

היי אילנית,
קודם כל תודה 🙂 כיף לשמוע.
אפשר להכין עם כוסמת לא קלויה באותו אופן (כוסמת קלויה פשוט יותר טעימה).
יום מקסים

גיתית (00:25 1.05.2020)

שלום אפרת!
יש לי בבית כוסמת חומה רגילה. לא קלויה. והבנתי (מתגובה אחרת) שקלויה יותר טעימה.
חשבתי שאולי אקלה אותה לבד.
האם ידוע לך במקרה איך קולים כוסמת חומה וכמה זמן?

נ.ב. האם יש לך מושג כיצד ניתן להכין גרנולה מכוסמת חומה? אם אין, אז אולי תנסי להמציא אחת כזו ותפרסמי באתר?נראה לי שזה יכול להיות להיט.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 1.05.2020)

היי גיתית,
סורי אבל אני לא יודעת איך קולים כוסמת.
לגבי הגרנולה, אשתדל להכין ולפרסם מתכון בהמשך 🙂

מיכל (20:56 3.09.2019)

הי אפרת, אני רוצה להשתמש בכחצי כוס של בורגול שכבר הושרה במים, במקום הפתיתים. האם עדיין לא לשנות את כמות המים במתכון, למרות שמדובר בבורגול מושרה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 3.09.2019)

היי מיכל,
אם הבורגול כבר רך כתוצאה מההשרייה אז כדאי להפחית את כמות המים לכוס וחצי.

שמרית (16:53 2.09.2019)

תודה תודה אפרת 🙂 עשיתי אתמול ויצא נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 3.09.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

אקרמן רעיה (20:38 1.09.2019)

ערב טוב אפרת
האם אפשר במקום פתיתים עדשים כתומות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 2.09.2019)

לא ניסיתי. מניחה שכן.
*חשוב לשטוף את העדשים היטב לפני השימוש.

נוטי בר (15:02 27.07.2019)

שלום.
אני ממליץ להחליף את המילה שופכים ב מוסיפים את המים הרותחים ובא לציון גואל.

תודה על עוד מתכון מעולה שאני מכין בקביעות, ומשדך לו כעת צלי עוף מוכן (מופשר מהמקפיא) תוך הכפלת כמויות לחצי ק”ג כוסמת. פשוט, מעדן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 27.07.2019)

תודה לך.

מיכל (08:01 24.07.2019)

הי, אם אני מחליפה את הפתיתים בבורגול, כמות המים נשארת זהה? תודה ויום טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 24.07.2019)

כן.
יום מקסים 🙂

מיכל (08:19 4.07.2019)

הי אפרת, כמה גרם בערך יש בכוס כוסמת? 200 פחות או יותר? תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 4.07.2019)

לדעתי 200 גרם בכוס.

עדי (15:33 11.02.2019)

הי.
פעם ראשונה הכנתי משהו ויכולתי להביא להורים שלי כי זה בריא…
אושרר לי ולהם.
תודה לך.

חוזרת עכשיו להכין שוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 11.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂

צביה קנטרוביץ (11:55 26.12.2018)

נפלא, מתכון מבית אמא קראה לזה “שוורצה קאשה”. על האש, תיכף אבדוק אם באמת טעימה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 26.12.2018)

שיהיה בתאבון 🙂

נעמי (14:05 2.11.2018)

מתכון טעים מאוד מכינה אותו לעיתים קרובות. האם אפשר להכין עם כוסמת ירוקה? אשמח למתכון לכוסמת ירוקה. תודה נעמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 2.11.2018)

היי נעמי,
אפשר להכין עם כוסמת ירוקה באותו אופן. לגבי כמות המים אני לא יודעת אם יש שינוי (אני משתמשת רק בכוסמת קלויה חומה).
אני ממליצה להכין לפי המתכון ואם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קשה תוסיפי כרבע כוס מים ותמשיכי לבשל עם מכסה במשך 5 דקות נוספות.

Zipi (13:22 24.10.2018)

הכתי את הכוסמת ללא פתיתים והוספתי גזר נוסף.יצא מצויין.תודה למתכון הפשוט הטעים וקל להכנה.🤗🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 24.10.2018)

מצוין. תודה על העדכון 🙂

אביטל (18:39 30.07.2018)

היי . אפשר במקום פתיתים לשים בורגול ? ואם כן מה כמות המים ?
ואם אני מכפילה כמויות איך החישוב עם המים ?
תודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 30.07.2018)

כן אפשר.
אם את מכפילה כמויות שימי שני שליש כוס בורגול ו 3+2/3 (שלוש כוסות ושני שליש) מים.

אנה (10:36 25.07.2018)

היי!
יש אפשרות לשלב איכשהו תפוח אדמה או שזה לא מתאים..?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 25.07.2018)

היי אנה,
אני מניחה שאפשר להוסיף תפו”א מגורד אבל כדאי לבשל אותו קודם.

ענתי (09:28 22.07.2018)

הי אפרת .מה לדעתך יותר טעים? הכוסמת החומה או הירוקה? פעם ראשונה שבכלל אבשל כוסמת.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 22.07.2018)

היי ענתי,
כוסמת חומה טעימה יותר. לטעמי.

ענתי (15:03 22.07.2018)

תודה רבה.

ענתי (10:06 5.08.2018)

היי אפרת .אם מוותרים על הפתיתים -שמים רק כוס וחצי מים רותחים נכון? לאחר שהכנתי ראיתי רק בתגובות את זה.שמתי יותר מים כי הלכתי לפי המתכון ואז הבנתי מה בעיה.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 5.08.2018)

נכון, טעות שלי שלא ציינתי במתכון עצמו. אוסיף עכשיו.

ענתי (09:57 8.08.2018)

רק עכשיו ראיתי את תשובתך. תודה רבה

מורן (20:59 21.07.2018)

אני שונאת כוסמת והפעם זה יצא סבבה,
לא הייתה לי אבקת מרק את שמתי כורכום וצילי.
יצא ממש טוב, תודה על המתכון 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 21.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מורן.

נאוה (12:45 5.07.2018)

הי אפרת,
תודה לך על כל המכונים שלך שמאד ידידותיים גם למי שלא אוהבת לבשל ולאפות.
א. עשיתי את המתכון הזה עם כוסמת ירוקה ובלי פתיתים. הכוסמת יצאה קשה אבל אכילה. האם זה צריך להיות ככה?
ב. בפעם הבאה אני רוצה להנביט קודם את הכוסמת (הירוקה). כמה מים צריך לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 5.07.2018)

היי נאוה,
אני השתמשתי בכוסמת החומה. כמות המים וזמני הבישול משתנים בין סוגי הכוסמת וזאת כנראה הסיבה שהיא יצאה קשה.
לגבי הנבטה, יש להשרות אותה בקערה מכוסה במים למשך שעה ולאחר מכן להעביר למסננת. לאחר 24 שעות אמורים לצאת נבטוטים קטנים והכוסמת מוכנה לאכילה.

דיאנה (12:44 29.05.2018)

הי,

חייבת לציין שרק בזכותך אני מבשלת.
המתכון יצא טעים להפליא,
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:14 29.05.2018)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה דיאנה.

קריסטינה (22:55 28.02.2018)

היי יקירה.
בקרוב יש לנו מסיבת פורים קהילתית(כאן בחו’ל). רציתי לבדוק לעצתך: איזו מנה צמחונית או חלבית אוכל להכין( גם די קלה להכנה כיוון שיש לי את כל האירגון על הראש), שלא יהיה צורך לחממה או שבמיקרו(מה שאני פחות אוהבת).
חשבתי על הכוסמת ושין ליד שמנת או גבינה שמנת, לאכול יחד ( אני נולדתי עם כוסמת בשיניים 🙂 , אוכלת אותה בכל מצב)
אשמח לתגובתך,
קריסטי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 1.03.2018)

היי 🙂
מה שהצעת נשמע טוב, כוסמת עם גבינת שמנת ליד.
אם לא, אפשר סלט פסטה או אחת המנות של הבורגול.
פורים שמח! 🙂

בת חן (11:07 9.01.2018)

שלום לך ניקי!!
המתכונים שלך מעולים!
לראשונה קניתי כוסמת אשמח לדעת מה היחס בין כוס כוסמת למים.. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 9.01.2018)

היי בת חן,
אני לא ניקי.
לשאלתך, היחס הוא כוס ורבע מים על כל כוס כוסמת.
יום מקסים 🙂

מירב (16:07 8.12.2017)

מה ניתן לשים במקום אבקת מרק?

תודה, מירב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 9.12.2017)

היי מירב,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.

נעמי (21:13 30.11.2017)

היי.נשארו מים, כניראה שמתי יותר מידי.מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 30.11.2017)

היי נעמי,
בשלי על אש בינונית בלי מכסה עד שהמים יתאדו. רק שימי לב שהתחתית לא נשרפת.

מרים (09:45 24.11.2017)

מתכון מעולה, יצא מצויין . תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 24.11.2017)

תודה מרים, שמחה לשמוע 🙂

אוריה (10:21 24.09.2017)

שלום וברכה
ותודה על מתכונים נהדרים!

כעת בעלי עם תפריט מצומצם של דברים בשל בעיות בעיכול ואחד מהדברים המותרים היא כוסמת שמושרית לפחות 8 שעות.
האם תוכלי בבקשה לומר לי מה כמות המים שאצטרך בהתאם לכך? אציין שלא אוסיף פתיתים כי אסור לו
תודה גדולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 24.09.2017)

היי אוריה,
אם את משרה את הכוסמת כ-8 שעות ומוותרת על הפתיתים אני חושבת שכדאי להפחית את כמות המים לכוס אחת. אם לאחר הבישול הכוסמת עדיין קצת קשה אפשר להוסיף עוד כרבע כוס מים ולהמשיך לבשל עם מכסה. אם יש עודפי מים בסיום הבישול אפשר להמשיך לבשל ללא מכסה עד שהמים מתאדים.
שבוע נפלא 🙂

תמר מאור (15:30 8.09.2017)

הכנתי אתה תבשיל הכוסמת לפי ההוראות ןגם הוספתי עוד חצי כוס מים רותחים ובכל אופן יצא קשה, לא יודעת איפוה טעיתי בכל אופן אנסה שנית… אני מודה לך על המתכונים המדוייקים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 8.09.2017)

היי תמר,
השתמשת בכוסמת קלויה בצבע חום?
שמת כוס כוסמת ובאותה כוס מדדת כוס + שלושת רבעי כוס מים?

שריי (14:53 5.08.2017)

קודם כל תודה על המתכונים שלך בזכותך אני יותר במטבח נהנית לבשל למשפחתי.
המתכון כוסמת במה ניתן להחליף את המרק עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:29 5.08.2017)

היי שריי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי הכוסמת, אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל רק במלח ופלפל שחור. חשוב לשים מספיק מלח שיהיה לזה טעם, נגיד בין כפית שטוחה לכפית רגילה. אם את אוהבת כמון אפשר להוסיף גם כחצי כפית כמון.

נטע (15:19 26.07.2017)

היי , תודה על המתכון.
תוכלי להעלות מתכון לקינואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 26.07.2017)

היי נטע,
יש מתכון לקינואה עם גזר.
בהמשך אעלה מתכוני קינואה נוספים.

שרי (23:58 25.07.2017)

היי אפרת, התגובות הנלהבות ממש עושות לי חשק להכין מחר את המתכון. האם יש לך רעיון מה אפשר להגיש לצד הכוסמת? תשעת הימים אני מחפשת משהו פרווה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 26.07.2017)

היי שרי,
האמת שטעים לאכול את זה עם כל סלט טרי מכל סוג או מתכוני ירקות מבושלים או אפויים בתנור.
יום מקסים 🙂

אביבית (17:37 9.06.2017)

הכנתי ללא הפתיתים (לא היה בנמצא), יצא מפתיע וטעים

מתכונים ב-10 דקות (17:55 9.06.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביבית ושבת שלום

אביבית (18:47 11.06.2017)

תודה לך! מכינה עכשיו שוב לאור הביקוש.

טל (12:19 9.06.2017)

שאלונת – אין לי פתיתים.. האם אפשר לוותר? אם כן, האם צריך לשנות את כמות המים?
או אולי אפשר להחליף באורז או גריסי פנינה?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:56 9.06.2017)

היי טל,
אפשר להכין בלי הפתיתים ולשים קצת פחות מכוס וחצי מים.
אני מניחה שאפשר לשים במקום כרבע כוס גריסי פנינה שטופים היטב.
שבת שלום 🙂

דריה (10:48 9.06.2017)

האם אפשר לבשל את הכוסמת יחד עם עוד קטינה בעלת גלקומי נמוך?

מתכונים ב-10 דקות (12:16 9.06.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

חיימון (16:31 7.06.2017)

טוב קניתי כוסמת מבלי לדעת סתם מתוך סקרנות ואז אני מגלה מכתבה שקראתי שהיא טפלה וחסרת טעם אז היפסנתי את הכוסמת עד שימאס ואני אזרוג אותה לפח במיקרה היתי במקום מסויים שמוכרים אוכל מוכן ואז בזוית העין חש בתי שזו חיטה ביקשתי ליטעום ואז היא מסבירה לי שזו בכלל כוסמת. הטעם היה מדהים טעים מאוד עד שהופתעתי מיד לקחתי את המתכון זלך ובימקום גזר היקפצתי בטטה סלרי ובצל והשאר היסטוריה היום החא נהפכה למלכת המיטבח אצלנו טעים מזין משביע אחלה קיטניהמומלץ

מתכונים ב-10 דקות (22:20 7.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף

אסתר כץ (11:42 14.05.2017)

יצא מושלם . תודה !

מתכונים ב-10 דקות (13:08 14.05.2017)

תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂

יאיר (14:14 13.05.2017)

יצא טעים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:32 13.05.2017)

תודה יאיר, שמחה לשמוע 🙂

קרן (14:27 5.05.2017)

יצא ממש טעים תודה על מתכונים נהדרים ומהירים. אני רוצה להקפיא- הכנתי כמות כפולה(: האם יצא טוב מההקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (15:03 5.05.2017)

היי קרן,
לא ניסיתי להקפיא אבל לא אמורה להיות בעיה.
שבת שלום 🙂

נירית (17:23 27.03.2017)

פעם ראשונה שבישלתי כוסמת, יצא מעולה! הוספתי סלרי חתוך גס וקוביות עגבניה נתן טוויסט מעניין!
תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות (18:07 27.03.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

טלי (14:30 5.02.2017)

מנה קלה ומעולה!
אני מוצאת את עצמי חוזרת אליך פעם אחר פעם וזאת הזדמנות מצוינת להודות לך על כל המתכונים הנהדרים.

מתכונים ב-10 דקות (15:04 5.02.2017)

תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂

מיכל (14:24 17.01.2017)

אני שמחה שגיליתי את האתר. מתכונים מעולים בזמן קצר. גם המתכון הזה מצוין. לדעתי, אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף במקום זאת כל מיני תבלינים.

מתכונים ב-10 דקות (15:47 17.01.2017)

תודה מיכל 🙂

ענת (14:06 9.12.2016)

מבשלת פעם ראשונה כוסמת. האמת היא שהריח היה מסריח אבל בסוף עבר ויצא טעים

מתכונים ב-10 דקות (14:12 9.12.2016)

שמחה שבסוף יצא טעים 🙂
שבת שלום

עופר (20:40 25.09.2016)

בסוף הטיגון של הבצל הוספתי 2 כפיות כורכום, כפית כמון, פלפל שחור גרוס ומלח, במקום פתיתים הוספתי מעט פסטה אורז במקום מים השתמשתי בציר ירקות. יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (21:55 25.09.2016)

נשמע מעולה, תודה עופר 🙂

תמרה (15:34 20.09.2016)

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות (17:26 20.09.2016)

היי תמרה,
פשוט תוותרי על אבקת המרק ושימי כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם.

נ. שירה (14:13 12.03.2017)

במקום אבקת- מרק הוספתי חוואייג’-למרק,(זה תערובת של כמה תבלינים.)
יצא טעים מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (18:45 12.03.2017)

תודה על העדכון 🙂

בתשבע (17:28 22.08.2016)

הכנתי אתמול את הכוסמת. הילדים כל כך אהבו וביקשו עוד ועוד!!! אז עכשיו אני הולכת להכין שוב.
ולמי שרוצה להכין את זה בריא לגמרי, אפשר לטגן בצל ללא שמן. פשוט לשים בסיר מחומם. זה משחים וטעים מאד.

מתכונים ב-10 דקות (17:34 22.08.2016)

תודה בתשבע! שמחה לשמוע 🙂

נטלי (20:05 16.08.2016)

פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת,בעבר טעמתי ולא התחברתי לטעם.
חייבת לציין שיצא מאוד טעים,הופתעתי.
חתכתי גזר גמדי לחצאים והוספתי.

מתכונים ב-10 דקות (20:16 16.08.2016)

שמחה לשמוע נטלי 🙂
תודה שחזרת לעדכן

אביטל (21:04 20.04.2017)

היי, יש אפשרות להכין את הכוסמת בלי כל התוספות?? פשוט כוסמת עם תיבול טעים??
איך עושים את זה?

מתכונים ב-10 דקות (21:17 20.04.2017)

היי אביטל,
אפשר להכין את הכוסמת ולתבל רק באבקת מרק, מלח ופלפל שחור אבל אני חייבת לציין שבצורה הזאת זה פחות טעים.

יונית (12:49 15.08.2016)

היי, האם אפשר להגדיל את כמות הפתיתים? ואם כן לכמה ביחס לכוס כוסמת? תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:02 15.08.2016)

היי יונית,
את יכולה לשים כוס פתיתים (במקום שליש כוס) ולהגדיל את כמות המים הרותחים ל 2 כוסות. מלח שימי כשליש כפית.

רחל (14:53 9.08.2016)

אני באמצע לבשל את המתכון של כוסמת.
מדוע לשפןך את המים כשהם רותחים? בכל בישול אחר כמו אורז ופתיתים לא שופכים אלא זה מתאדה בבישול
דחוף!!! תשובה אם לשפוך את המים או לא
רחלי

מתכונים ב-10 דקות (14:56 9.08.2016)

היי רחל,
מומלץ לשפוך מים רותחים כי זה מזרז את משך הבישול.

אלינור (13:18 25.10.2016)

היי ממשיכה את השאלה על המים הרותחים.
היום זו פעם ראשונה שאני אכין כוסמת וכשרשום לשפוך את המים הרותחים הכוונה ממש לשפוך ולסנן את הכוסמת ולהמשיך לבשל אותה ללא נוזלים???? (מוזר לי קצת)

מתכונים ב-10 דקות (13:37 25.10.2016)

היי אלינור,
את המים הרותחים שופכים על התבשיל עצמו (הבצל, הכוסמת, הפתיתים ובגזר), מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים.
לא מסננים את הכוסמת מהמים. המים נספגים בתבשיל במשך הבישול.
בהצלחה 🙂

איתי (16:10 5.07.2016)

פשוט מאוד,מדהים וטעים (:

מתכונים ב-10 דקות (17:14 5.07.2016)

תודה איתי, שמחה שאהבת 🙂

יעל (14:34 18.06.2016)

יצא פשוט מעולה, ממש טעים ומעודן, תודה על המתכון ☺

מתכונים ב-10 דקות (15:09 18.06.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

אביבה ברכפלד (09:12 13.06.2016)

בוקר טוב הכוסמת עוד מוכרה לי מימי ילדותי אמא ז”ל הצליחה להנחיל לי את האהבה לכוסמת.במקום טבקת מרק שהוצאתי לגמרי מהתפריטים שמתי חוואג למרק מעט מלח. י
וכן הכוסמת שהיתה לי היא אורגנית לבנה, יצא תבשיל טעים ו
ובעל טעם ניפלא!

מתכונים ב-10 דקות (09:18 13.06.2016)

אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביבה ויום נפלא!

שני (20:49 12.04.2016)

מתכון מומלץ. מכינה אותו כבר באופן קבוע, בעלי כל פעם מחכה לו

מתכונים ב-10 דקות (21:45 12.04.2016)

תודה שני, שמחה לשמוע 🙂

ו (19:28 3.04.2016)

מה ניתן לשים במקום אבקת מרק עוף?

מתכונים ב-10 דקות (20:23 3.04.2016)

היי,
פשוט לתבל ביותר מלח (בסביבות כפית שטוחה מלח).

ריקי (17:26 16.03.2016)

מנה ווה וטעימה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:37 16.03.2016)

תודה ריקי, שמחה שאהבת 🙂

ורד (15:30 8.03.2016)

יש כוסמת חומה וירוקה. באיזה כוסמת השתמשת במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (17:10 8.03.2016)

היי ורד,
השתמשתי בכוסמת החומה.

מיכל (15:13 26.02.2016)

פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת
השמתטי את הפתיתים ואבקת מרק עוף
הוספתי פטריות ולבלון כמון, כורכום ואגוז מוסקט
יצא טעים להפתיע

מתכונים ב-10 דקות (15:14 26.02.2016)

נשמע מעולה!
תודה מיכל ושבת שלום 🙂

שרי (00:12 23.02.2016)

האם בדיאטת כוסמת עם היוגורט אפשר להוסיף סטיביה מבלי להרוס את הדיאטה?

מתכונים ב-10 דקות (09:19 23.02.2016)

היי שרי,
לצערי אני לא יודעת. זה משהו שצריך לשאול דיאטנית.
יום נעים 🙂

טל שמואלי (19:26 2.02.2016)

המליצו לי לדיאטה לאכול כוסמת רק עם מים אבל הטעם מזעזע
אז חיפשתי מתכון לכוסמת ונתקלתי בזה.. אני כרגע בשלבי הכנה מעניין איך יצא.

אם יהיה מוצלח זה יהיה הארוחה שלי לשבועיים הקרובים.
אני מקווה שהמתכון אכן מתאים לדיאטה 🙂

אעדכן איך יצא.

מתכונים ב-10 דקות (20:21 2.02.2016)

מעולה, מחכה לשמוע איך יצא 😉

טל שמואלי (23:40 2.02.2016)

יצא טעים מאוד ! טיפה הגזמתי עם המלח אבל נסבל.
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:34 3.02.2016)

שמחה שבכל זאת יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מיכל (23:40 25.01.2016)

מתכונים טובים מעונינת במתכונים קלים ללא גלוטן וגם אני טבעונית תודה

שירה (13:27 29.12.2015)

בס”ד
שלום
הכנתי היום כוסמת רק עם מים{לבדוק את הטעם}.
מאוד קשה להתרגל לטעם,בסוף שמתי חלב עם קינמון וסוכר{קראתי שיש כאלה
שככה אוכלים את זה},עדיין היה טעם חזק אבל סביר.
כשמבשלים מתכון כמו שלך מרגישים את הטעם החזק?
או שזה יותר עדין עם תבלינים וירקות?
אם אכין במקום אורז,למשל עם רוטב עגבניות עם קציצות זה מתאים?
חשבתי גם לבשל כמות קטנה{2-3 כפות}ולשים בתבשיל כמו בולונז.
למרות שתמיד הצלחתי עם מתכונים שלך, אני מפחדת שלא יאהבו וסתם אבשל…והכל ייזרק.
תודה מראש:}

מתכונים ב-10 דקות (13:49 29.12.2015)

היי שירה,
אני מסכימה איתך שכוסמת כמו שהיא (רק עם מים) לא כל כך טעימה.
המתכון הזה בגלל שיש בו בצל פתיתים גזר ותבלינים הוא מעדן קצת את הטעם של הכוסמת ולטעמי הוא טעים (וזה לאחר שניסיתי להכין כמה מתכונים לכוסמת שלא צלחו).
אני כן ממליצה לך לנסות להכין את המתכון הזה. הכמות היא קטנה (רק 2 מנות) אז גם אם בסוף לא יאהבו, לפחות ניסית 🙂
לגבי מה שהצעת- לדעתי עדיף לשים כוסמת מבושלת בתוך בולונז מאשר להכין כוסמת במקום אורז. זה יהיה יותר מעודן.
תעדכני אותי אם תחליטי לנסות 😉

שירה (13:54 29.12.2015)

בס”ד
תודה על התשובה המפורטת
אנסה את המתכון שלך או בולנז
בהזדמנות הראשונה.
אעדכן ,בלי נדר.
תודה רבה! עזרת לי.{חבל שלא שאלתי אותך לפני שזרקתי את מה שנשאר מהבוקר.}

ליאור (10:15 13.12.2015)

הי
אם שמים פתיתים מחיטה מלאה כמות המים וזמן הבישול משתנים?

מתכונים ב-10 דקות (10:26 13.12.2015)

היי ליאור,
זה נשאר אותו דבר.
יום נפלא 🙂

טלי (21:56 11.12.2015)

הכנתי את המתכון הזה כבר פעם שלישית בשבוע. מעולה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:02 11.12.2015)

תודה טלי! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

מיכל (16:00 28.11.2015)

פעם ראשונה שאני אוכלת כוסמת, עשיתי עם חצי כוס אורז ויצא ממש טעים
גם בעלי מאוד אהב
תודה על עוד מתכון טעים ובריא 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:52 28.11.2015)

מעולה! אני שמחה שאהבתם 😉

מיכל (13:33 28.11.2015)

כמה מלח ופלפל צריך לשים?
ועוד שאלה שרשמת שהכוסמת אחרי שטיפה וייבוש במסננת, זה אומר שצריך לתת לכוסמת להתייבש לגמרי?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:55 28.11.2015)

היי מיכל,
אין צורך לייבש את הכוסמת לגמרי, מספיק רק לסנן אותה.
אם את שמחה כפית גדושה אבקת מרק, לדעתי רבע כפית מלח מספיקה. פלפל שחור שימי קמצוץ.

מישל (11:20 17.11.2015)

כמה אפשר לאכול מהתבשיל כאשר נמצאים בדיאטה.

מתכונים ב-10 דקות (11:28 17.11.2015)

היי מישל,
זאת מנה דיאטטית ומזינה. הכמות במתכון מספיקה ל2 מנות. אני מניחה שאפשר לאכול מנה לארוחה.
יום נעים 🙂

מיכל (20:28 16.11.2015)

אפשר לשים אורז או מג’דרה במקום הפתיתים?

מתכונים ב-10 דקות (20:39 16.11.2015)

היי מיכל,
זמן הבישול של אורז ארוך יותר משל הפתיתים. אם את רוצה להכין מאורז, השאירי את התבשיל 20 דקות על אש נמוכה (במקום 15 דקות) ואז השאירי מכוסה 10 דקות (במקום 5 דקות).
לדעתי גם יהיה צורך להוסיף יותר מים, שימי כמעט 2 כוסות מים רותחים.
בהצלחה 😉

מרק (13:40 7.11.2015)

יוצא מעולה…עם תוספת טחינה וצלחת ירקות בצד . שמיימי:))

מתכונים ב-10 דקות (17:03 7.11.2015)

שמחה לשמוע! תודה על העדכון 🙂

הילה (13:50 28.09.2015)

היי הייתי רוצה לדעת עוד על הכוסמת והאם היא באמת עוזרת לחולי סכרת נעורים ..ומאוד רצוי המתכונים אהבתי את המרכיבים אבל מעולם לא ניסיתי תודה מראש ויום טוב הילה

אנה (12:56 6.08.2015)

עשיתי עכשיו , ומה שיש לי להגיד זה וואוווו , כמה טעים !!
תודה על המתכון :)))

מתכונים ב-10 דקות (13:05 6.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה אנה 🙂

דנה (11:49 30.07.2015)

היי רציתי לשאול לכמה מנות מיועד המתכון ;))…?

מתכונים ב-10 דקות (12:19 30.07.2015)

היי דנה,
המתכון מספיק ל2 מנות.
יום נפלא 🙂

הדר (20:59 20.06.2015)

כל פעם אני נכנסת לגוגל לחפש מתכונים, ובסוף מוצאת את עצמי פה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:22 20.06.2015)

מעולה, פעם הבאה תכנסי ישר לפה 😉

טל (22:19 21.02.2015)

הי,
כמה מים להוסיף לכוסמת אם בכל זאת השריתי אותה לפני הבישול?
תודה
טל

מתכונים ב-10 דקות (08:33 22.02.2015)

הי טל,
השאלה כמה זמן השרית את הכוסמת. ממליצה לשים כוס ושני שליש מים. אם בסוף הבישול הכוסמת עדיין לא מבושלת עד הסוף יש להוסיף עוד כרבע כוס מים ולבשל 5-7 דקות נוספות.
שבוע טוב 🙂

קארין (11:26 30.10.2014)

פעם ראשונה שאני מכינה כוסמת , לא יכולתי לסבול את הריח אבל לפי המתכון הזה יצא מעולה , אפילו התינוק בן שנה וארבעה חודשים אהב !

מתכונים ב-10 דקות (11:28 30.10.2014)

איזה כיף לשמוע!
תודה קארין ויום נפלא 🙂

נועה (06:42 25.10.2014)

הכנתי בפעם הראשנה- יצא פשוט מצויין

מתכונים ב-10 דקות (08:34 25.10.2014)

שמחה לשמוע נועה 🙂

אורית (14:12 5.08.2014)

היי, הכנתי עכשיו, בלי פתיתים. ההכנה קלה מאוד והתוצאה טעימה מאוד! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:15 5.08.2014)

מעולה! תודה על העדכון 😉

הדר (12:02 24.10.2014)

הכנתי את הכוסמת לפי המתכון .טעם מוזר .כנראה שצריך להתרגל

מתכונים ב-10 דקות (12:35 24.10.2014)

היי הדר,
אני מסכימה איתך שזה טעם שצריך להתרגל אליו, במיוחד אם זו פעם ראשונה שאת אוכלת כוסמת.
אבל כשמתרגלים, זה יכול להיות טעים 😉

חגית (15:11 1.07.2014)

היי אני מתחילה דיאטה ,הורדתי עוגות ולחם,הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש ב100 גרם כוסמת מבושלת,כמו במתכון שעשיתי אותו אבל בלי הפתיתים רק הוספתי ירקות.תודה יום טוב

מתכונים ב-10 דקות (15:28 1.07.2014)

הי חגית,
ב-100 גרם כוסמת מבושלת יש בערך 110 קלוריות.
בהצלחה 😉

אלי (23:22 8.03.2014)

אכן כוסמת טעימה, הכנתי ללא אבקת מרק והוספתי מעט כמון, בפעם הבאה אנסה גם קארי, ארוחת צהריים נהדרת הכוסמת עם פשטידת הבטטה והבצל וסלט ירקות מעדןןןןן

מתכונים ב-10 דקות (08:24 9.03.2014)

שמחה לשמוע אלי, שבוע מצוין 🙂

ג'וי (14:07 11.02.2014)

שאלה בעניין הכוסמת- האם הכוונה לכוסמת קלוייה (זו שבצבע חום אדמדם לפני הבישול) או לכוסמת לא קלוייה (צבעה אפרפר ירקרק)? תודה רבה מראש (-:

מתכונים ב-10 דקות (14:46 11.02.2014)

היי ג’וי, הכוסמת הקלויה בצבע חום אדמדם.

טליה (13:58 4.11.2014)

אני הכנסתי עם ירוקה, יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (14:01 4.11.2014)

תודה על העדכון טליה 🙂

אירית (12:53 10.02.2014)

אצלנו בבית אוכלים לעיתים רחוקות כוסמת והמתכון הזה היה פשוט הצלחה. גיוון נפלא לארוחת צהריים.

מתכונים ב-10 דקות (13:06 10.02.2014)

תודה אירית, אני מאוד שמחה לשמוע 🙂

tal (12:31 26.12.2013)

שאלה : אם אני לא מוסיפה פתיתים , האם כמות המיים שעלי להוזיף היא זהה או משתנה ?
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:41 26.12.2013)

היי טל, שימי קצת פחות מכוס וחצי מים. בהצלחה:)

סילביה (09:58 25.12.2013)

מדהים אהבתי את מרק האפונה ומתכון לכוסמת מתכונים קלים טעימים ומשבועים לחורף תודה לכם

מתכונים ב-10 דקות (10:36 25.12.2013)

בשמחה רבה!!

שרון (19:08 26.09.2014)

טעים מאוד ואני הוספתי רבע כפית קינמון יצא מאוד מעניין….

מתכונים ב-10 דקות (19:31 26.09.2014)

תודה על השיתוף שרון 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.