זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15 כדורים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 כוס (95 ג’) קוואקר/ שיבולת שועל דקה (לרגישים לגלוטן – ניתן להשתמש בקוואקר ללא גלוטן)
חצי כוס (45 ג’) קוקוס טחון
חצי כוס (60 ג’) אגוזים טחונים
50 גרם שוקולד מריר
30 גרם מרגרינה/ חמאה/ שמן קוקוס מומס
3 כפות (45 ג’) סירופ מייפל טבעי
1 כף (16 ג’) טחינה גולמית (ניתן להחליף בממרח שקדים או חמאת בוטנים)
אופן הכנה:
-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד והחמאה/שמן קוקוס וממסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מייפל וטחינה גולמית ומערבבים. מוסיפים לקערה את הקוואקר, הקוקוס והאגוזים הטחונים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בצלחת שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
ראו גם
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי יוגורט קפואים |
- מוס אוראו |
- עוגת שיבולת שועל ושוקולד
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
היי אפרת תודה רבה על המתכון!
הכנתי כמו שהוא ויצא טעים, ורציתי לשאול על אופציה להכין אותו עם חלק מהרכיבים (מנסה להיפטר מהחמץ ורכיבים פתוחים לקראת פסח..:)
אז יש לי קווקר, טחינה, אגוזים מעט,
נגמר לי – שוקולד מריר, מייפל, קוקוס ומחמאה
האם אפשר להחליף אותם בהתאמה בקקאו/שוקולית, את המייפל בסוכר, לוותר על הקוקוס ולשים שמן במקום מחמאה?
או לחילופין אם יש לך רעיון אחר לעשות עם הרכיבים הללו (משהו ללא אפייה) תודה רבה!
היי מרים,
במקום שוקולד אני חושבת שאפשר 2 כפות ממרח שוקולד אם יש לך. לגבי קקאו/שוקולית לא בטוחה.
אפשר מחמאה.
לגבי סוכר שימי 1-2 כפות אבל חשוב לערבב היטב עד להמסה.
המתכון הראשון שאני מכינה בעשר דקות, כולל שטיפת הכלים!
(שמתי אגוזים גרוסים במקום טחונים, כי זה מה שהיה בבית.)
טעים בטירוףףףףף!!!
הכמות מספיקה לרווקים בלבד 😉
בקושי התאפקתי לא לחסל תוך כדי הכנה, שישאר לכולם…
שמחה שיצא טעים💜
תודה שחזרת לשתף!
אם אין שוקולד במה אפשר להשתמש
אני חושבת שאפשר להחליף ב-2 כפות מלאות ממרח שוקולד.
הכנתי ולטא יצא טוב
תסבירי כדי שאוכל לעזור.
לא יצא טוב כי לא הצלחת ליצור עיגולים? הטעם?
כמה זה 30 גר’ שמן קוקוס?
תודה ענקית על כל המתכונים!
בערך 6 כפות שמן קוקוס מומס/נוזלי.
מתכון מעולה!
קל להכנה וטעים יאמיייי!
תודה רוני, שמחה שיצא טעים:)
תודה על המתכון, יצא מושלם
ממש כמו חטיף אנרגיה ליד הקפה
איזה כיף לשמוע🩷
היי אפרת
ניסיתי משהו דומה רק עם חמאת שקדים סילאן קקאו טיפה מים ושיבולת שועל דקה טחונה כקמח (במקום ביסקוויטים)
יצא טוב אבל דביק מאוד כמו טופי וגם קשה מאוד אחרי הקפאה
נראה לי שזה בגלל חמאת השקדים ושיבולת השועל
מה אפשר לעשות אותם רכיבים שלא ידבק ?
בלי קוקוס
תודה מראש על העזרה .
היי
אפשר להשתמש בשמן קוקוס, ובדבש במקום סילאן. אפשר גם לנסות להוסיף כף שתיים ממרח תמרים.
היי אפרת
ניסיתי גם ממרח תמרים זה גם נהפך לדביק (במתכון אחר)
השאלה למה זה דביק כל כך?
מה דעתך?
על פי מה שרשמתי
תודה .
מרקם דביק להיות בגלל הדבש או סילאן וגם בגלל הרבה ממרח תמרים.
מתכון מעולה!
החלפתי את האגוזים בשקדים,
את המייפל בדבש.
הוספתי 6 תמר מג’הול חתוכים..
יצא טעים, תודה:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
קודם כל מתכון מעולה,
סליחה אבל מה זה נטורינה?
האם צריך גם חמאה וגם טחינה?
אני משתמשת בחמאת אגוזי נמר, קשיו וקקאו, זה מתוק ללא תוספת סוכר ויכול להמתיק את העיסה במקום מייפל או דבש, הכל במרכיב אחד.
נטורינה זה תחליף פרווה למרגרינה שיש בו שמן קוקוס.
וכן, כדאי לשים גם כף טחינה וגם חמאה.
לגבי חמאת אגוזי נמר, קשיו וקקאו, לא מכירה אבל נשמע פתרון מעולה.
מצורפת תמונת המוצר הטעים הזה.
מעולה, תודה🙂
ווואאווו אפרת זה נראה משהו עולמי ……טסה להכין …..אפשר להחליף את החמאה במרגרינה??
כן בטח:)
שלום אפרת
המתכון נראה מושלם
אפשר להמיר את המייפל בסילאן? ואם כן מה הכמות?
ודרך אגב, במה עוד אפשר להמיר את המייפל?
והאם מתאים שוקולד מריר 90% מוצקי קקאו?
היי שרה,
אפשר לשים סילאן באותה כמות (אני ממליצה לטעום את התערובת לפני שאת יוצרת כדורים).
במקום מייפל אפשר גם 2.5 כפות דבש.
אפשר להשתמש בשוקולד 90% אבל קחי בחשבון שהטעם יהיה קצת יותר חזק ומריר.
לא צריך לבשל את הקוואקר? מותר לאכול אותו ללא בישול?
אין צורך בבישול/אפייה מקדימים(:
האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בקרם קוקוס?
היי,
שימוש בקרם קוקוס פחות מומלץ (קרם קוקוס מכיל פחות אחוזי שומן מאשר שמן קוקוס) אבל אפשר. אם התערובת תצא פירורית מדי אפשר להוסיף מעט טחינה או מים.
תודה רבה!!
האתר שלך בעדיפות ראשונה אצלי לכל מתכון! וזה המעט שיכולתי להגיד
שלום אפרת היקרה!!!
האם ניתן להוסיף גרנולה ?
טו שזה לא מתאים למתכון?
היי נועה,
היות ובמתכון יש קוואקר אין טעם להוסיף גרנולה.
את כמובן יכולה לנסות בכל זאת אם מעניין אותך לבדוק איך יוצא😊
תודה רבה!
שבת שלום אפרת:)
אמרת שאפשר להחליף מייפל בדבש זה אותם כמויות?
היי,
כן, אותה כמות.
בוקר טוב אפרת:)
אמרת להמיס את השוקולד עם עם שמן קוקוס/חמאה
נתת לי פתרון יפה ואמרת להוסיף 2 כפות טחינה (סה”כ 48 גרם לפי החישוב במתכון)
ו70 גרם שוקולד מריר
אבל אני ממיס בבאן מארי אז כמה מים להוסיף על 70 גרם?
היי,
אין צורך להוסיף מים בין אם ממיסים במיקרוגל או בבן מארי.
תמיד אמרת בתשובות שלהמיס שוקולד מריר עם מים ומתוק עם שמן פה לא צריך?
לא תמיד צריך להמיס שוקולד עם מים.
אם התערובת לאחר הוספת כל המרכיבים תצא קצת יבשה אפשר להוסיף מעט מים.
בוקר טוב אפרת:)
והאם במקום המייפל אפשר להחליף לדבש?
היי,
אפשר לוותר על חמאה ולשים 1-2 כפות נוספות של טחינה גולמית וקצת יותר שוקולד מריר (כ-70 גרם במקום 50). אין צורך להוסיף שמן במקרה כזה.
אפשר להשתמש בדבש במקום מייפל.
בוקר טוב אפרת:)
אפשר לוותר על החמאה או שמן קוקוס מומס ואם כן מה התחליף ובאיזה כמות?
אפשר להשתמש בחמאת אגוזי נמר, קשיו וקקאו ללא תוספת סוכר, מעולה, טעים ומחליף כמה מרכיבים במתכון.
הי אפרת,
רציתי לשאול האם יש הבדל מהותי בטעם אם מחליפים את החמאה בשמן קוקוס?
הכנתי בסוף עם שמן קוקוס. יצא טעים:)
שמחה לשמוע!
היי,
אין הבדל מאד משמעותי, אך כן יתווסף טעם עדין של קוקוס(:
הכנתי פעם אחת ויצא ממש מעולה!! כל מתכון שלך יוצא מדהים, אף פעם לא מתאכזבת. תודה רבהה 🙂
עכשיו רוצה להכין שוב ואין לי מייפל, מה אפשר לשים במקום?
סילאן טבעי ילך ?
תודה מראש
היי מיה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר לשים במקום מייפל דבש או סילאן.
בהצלחה!
היי אפרת, אם אני רוצה כמות כפולה, עדיף להכין 2 עיסות, או עיסה אחת של הכל כפול 2?
היי,
אין בעיה להכין בפעם אחת.
היי אפרת! הכנתי את הכדורים שלך, והם יצאו ממש טעימים!
הוספתי מלא דברים בריאים בלי שאף אחד ידע😉
החלפתי את הטחינה בחמאת שקדים את המייפל בדבש, ואת החמאה בנטורינה, הוספתי ציה ומלאא אגוזים🤩
ממש תודה לך על האתר, אני כל הזמן עושה מתכונים ממנו
נשמע מעולה! איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
שיבולת שועל עבה לא יתאים פה???
שיבות שועל עבה פחות תתאים מבחינת המרקם, אבל אפשר לנסות.
האם ניתן להקפיא????
כן, אפשר(:
אין לי אגוזים וסירופ מה יכול להיות תחליף ובאיזה כמויות
ובמקום החמאה מה אפשר לשים ובאיזה כמות?
במקום אגוזים אפשר לשים עוד רבע כוס שיבולת שועל+ רבע כוס קוקוס. במקום מייפל אפשר לשים דבש. במקום חמאה אפשר לשים מחמאה או שמן קוקוס באותה כמות- 30 גרם.
שמן זית יד מרדכי העדין אפשרי?
לא רצוי, משום שהטעם שלו יורגש וגם משום שיש צורך במרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים (כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה).
במקרה שמוותרים על החמאה עדיף לשים 1-2 כפות נוספות של טחינה גולמית וקצת יותר שוקולד מריר (כ-70 גרם במקום 50). אין צורך להוסיף שמן במקרה כזה.
לגבי הדבש זה גם באותה כמות 30 גרם כמו המייפל?
כן(:
ואוו.
יצא מדהים!
הכנתי עכשיו כדי שיהיה לילדים לבוקר,
מקווה שיישאר משהו עד אז….
הכנתי עם כף דבש וכף חמאת בוטנים במקום המייפל (בנוסף לטחינה)
ויצא מווווווושלם!
תודה, אין מילים!
איזה כיף לשמוע! תודה הדס יקרה וערב נפלא😊
היי:)
אפשר לוותר על האגוזים?
תודה ♥
אתר פשוט מושלםםם😍
היי,
האגוזים מוספים קראנצ’יות למרקם. אם בכל זאת את רוצה לוותר אז אולי תצרכי להוסיף קצת קוואקר (רק אם התערובת יוצאת דביקה מידי).
טעים.
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה!!
שמחה לשמוע תודה❤️
האם אפשר במקום שוקולד אני יכולה לעשות עם ממרח?, יש תחליף לטחינה? סירוף כלשהו?
היי טל,ערב טוב 🌸
את השוקולד פחות מומלץ להחליף מאחר ותערובת השוקולד מדביקה את החומרים ומייצבת את הכדורים (מאחר והשוקולד מתקשה בקירור).
במקום הטחינה ניתן לשים ממרח שקדים או חמאת בוטנים.
בהצלחה.
שלום,
יש לי רק שמן רגיל, ילך טוב?
היי,
עדיף להשתמש במרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.
אולי אם תמיסי עוד כ-25 גרם שוקולד מריר זה יכול להיות במקום החמאה (כי גם השוקולד מתקשה בקירור).
תודה רבה:):)
השתמשתי בשמן קנולה.
היה מעולה.
הי אפרת
תודה על מתכונים מעולים אין עליך
המועדפת שלייי
האם אפשר חמאת קוקוס במקום שמן קוקוס ?
אני חושבת שכן.
היי
עבדתי לפי המתכון. עשיתי שלב שלב. כל מה שכתוב. עד למילה האחרונה.
מה הלאה? כבר עברו 4 חודשים…
אפשר כבר להוציא מהמקרר?
4 חודשים? 🙂
היי אפרת
במקום שוקולד מריר אפשר שוקוציפס או צמקיאו (שוקולד לאפייה) אם כן מהי הכמות אותו דבר פה?
ואפשרי בלי אגוזים רק הכל אותו דבר רק להמיר שוקולד מריר בשוקוציפס בלי אגוזים ובתור חמאה חמאת עזים?
בתודה שבת שלום.
אפשר לשים 50 גרם צמיקאו או רבע כוס שוקולד צ’יפס. אפשר חמאת עזים.
האגוזים מוספים קראנצ’יות למרקם. אם בכל זאת את רוצה לוותר אז אולי תצרכי להוסיף קצת קוואקר (רק אם התערובת יוצאת דביקה מידי).
אני כבר מכינה את זה קבוע שיהיה במקרר לעת צורך בנשנוש בריא ללא נקיפות מצפון… רציתי לשאול אם יש צורה אחרת להכין את זה מלבד כדורים…? סתם בשביל הגיוון
תודה ❣️
היי רינת,
אני חושבת שכן.
אפשר גם לשטח את התערובת בתבנית ולחתוך אחרי קירור.
איך ניתן להמיס ללא מיקרוגל?
אפשר להמיס על הגז, אש הכי נמוכה.
שלום,
רציתי לדעת לגבי הטחינה אם אפשר להשתמש בטחינה מלאה ?
כן (הטעם יהיה קצת יותר מורגש).
הבנתי תודה..
ושמן קוקוס מומס הכוונה לשמן קוקוס נוזלי?
כן.
לא היה לי קוקוס אז שמתי קמח מצה דק של עוגות,
אגוזים לא היו לי טחונים אז שמתי שברי אגוזים ושקדים.
יצא מאוד טעים , בעלי אהב מאוד! יש מצב שהוא כבר חיסל הכל…
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
מתכון מיוחד, יצא מהמממם:)
תודה רבה
תודה היבה 🙂
היי, אפשר לשים במקום שיבולת שואל קוואקר גרנולה?
אני חושבת שאפשר לשים גרנולה. כדאי להתחיל בחצי כוס ולהוסיף יותר בסוף לפי מידת הצורך (עד שמתקבלת תערובת שאפשר ליצור ממנה כדורים).
היי אני הכנתי את זה ממש עכשיו אבל התערובת ממש מתפרקת לי!!!!
מה אפשר לעשות?
סורי, ראיתי רק עכשיו.
אפשר להוסיף עוד קצת שוקולד מומס וטחינה.
שלום,
הכנתי את המתכון אבל הקוואקר עדיין חי… מה ניתן לעשות?
מה הכוונה חי? לא אמורים לבשל אותו. אפשר לאכול אותו כמו שהוא.
עדיף לקלות את הקוואקר במחבת ללא שמן למשך 2 דקות ולערבב כל הזמן עד שמזהיב ורד אז לערבב אותו עם שאר המצרכים, בתיאבון(:
יצא מהממם!!!
תודה רבה ושנה טובה!
שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
שלום אפרת.
רציתי לדעת מה לעשות במקרה שאין לי מיקרוגל…
אפשר להמיס על הגז (אש הכי נמוכה).
אפרת היקרה!
הכנתי לפי המתכון ויצא פשוט טעיםםם!
הרגשה כיפית לאכול ממתק טעים ויותר בריא!!
תודה רבה רבה על מתכונים מלאי אנרגיה:)
שמחה שאהבת 🙂
תודה נעמה!
האם במקום קוקוס ואגוזים אפשר לשים שקדים טחונים או לוותר לגמרי?
אפשר לשים 3/4 כוס שקדים טחונים.
יצא מצוין, השתמשתי בשמן קוקוס.
הייתי צריכה להוסיף כף וחצי מים כדי שלא יתפורר. לטעמי אפשר להוריד קצת מתיקות אפילו.
תודה תום 🙂
מה זה שני שליש כמעט כוס שלמה של 240 מל?
מקודם הכנתי והתערובת יצאה מימית אולי שמתי יותר מידי מים כי בהתחלה בכלל היה מאוד מתפורר ?
אם את מחלקת את הכוס ל-3 חלקים שווים אז שני שליש זה שניים מתוך שלוש.
תוסיפי עוד פירורי ביסקוויטים עד שהתערובת תהיה יציבה.
רשמת שבמקום הקוקוס הטחון אפשר להוסיף ביסקווטים שני שליש כוס מה הכוונה?
אפשר להוסיף שוקולית גם ?
היי ספיר,
במקום האגוזים+הקוקוס אפשר לשים שני שליש כוס ביסקוויטים מפוררים.
אם זה רק במקום הקוקוס אז מספיק לשים 1-2 ביסקוויטים מפוררים ואפשר גם לא לשים שום דבר.
אפשר להוסיף כפית שוקולית.
היי
טחינה גולמית מלאה זה בסדר?
כן. הטעם פשוט יהיה קצת יותר חזק.
היי אפרת האהובה!!
אפשר לשים שמן במקום החמאה?
תודה
היי חני,
עדיף להשתמש במרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.
אולי אם תמיסי עוד כ-25 גרם שוקולד מריר זה יכול להיות במקום החמאה (כי גם השוקולד מתקשה בקירור).
הי אפרת, יצא ממש טעים, אבל התערובת מתפוררת לי..מה אפשר לעשות כדי להכין ממנה כדורים? שמתי 2 כפות טחינה. תודה, מיכל
שמת גם 3 כפות מייפל? אפשר להוסיף כמה כפות מים.
היי , הכנתי ויצא טעים ברמות !!! הבעיה היא שזה לא התגבש אז פשוט שיטחתי את זה על תבנית . ושאלה ניתן לעשות את זה עם שוקולד לבן ??
נראה לי שכן 🙂
קוואקר מהיר הכנה מתאים?
כן.
היי אפרת
זה משנה באילו אגוזים להשתמש פשוט לטחון אותם במטחנת קפה ?
שמן קוקוס מומס הכוונה לחמם או שפשוט שיהיה בטמפרטורת החדר נוזלי ולא מוצק ?
והאם אפשרי להחליף את הנייר הנצמד בנייר אפייה?
תודה רבה.
לא משנה סוג האגוזים.
הכוונה לשמן קוקוס נוזלי. אם כרגע הוא במצב נוזלי אין צורך לחמם אותו.
ואפשר לעטוף בכל דרך.
היי אפרת
המתכונים שלך מהממים אחד אחד!!!
חפשתי בתגובות את השאלות שלי ומה שיצא זה תערובת
אני פשוט לא רוצה את זה חלבי, אפשר לשים מרגרינה?
וגם מייפל או דבש אין לי – אפשר כמו שכתבת – להוסיף 20 גר’ שוקולד + כף נוספת של טחינה גולמית?
וזה עדיין יצא טעים?
היי רינה,
אפשר לשים 25 גרם מרגרינה.
מספיק להוסיף 20 גרם שוקולד. רק אם התערובת במקרה יבשה או מתפרקת אז אפשר להוסיף כף טחינה נוספת.
אני ממליצה גם לטעום אם התערובת מתוקה מספיק. אם לדעתך חסרה מתיקות אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר. אם אין לך שימי סוכר רגיל אבל יהיה כדאי להמיס אותו עם כף מים רותחים.
האם אפשר לוותר על סירופ מייפל?
וכמה כפות יוצא 30 גרם שמן קןקוס?
היי שירן,
זה לא ייצא מספיק מתוק בלי מייפל. אם אין לך מייפל אפשר לשים 2 כפות דבש במקום.
30 גרם יוצא 6 כפות שמן קוקוס מומס.
היי,
האם אפשר לשים יותר אגוזים טחונים במקום הקוקוס הטחון?
כמה זמן הכדורים יחזיקו במקרר?
תודה!
כן אפשר.
הכדורים נשמרים במקרר כשבוע לפחות.
הי, האם ניתן להחליף את הקוואקר בפצפוצי אורז ללא גלוטן? (אסור לבני גם שיבולת שועל…). או- אולי יש לך מתכון דומה עם פצפוצי אורז? המון תודה על המתכונים המהירים והטעימים!
אני חושבת שאפשר.
יש חטיף פצפוצי אורז ושוקולד או חטיף שוקולד.
היי, אני רוצה ליצור כמות גדולה של כ 50 כדורים בערך, מהן הכמויות בבקשה.
תודה.
אם את מכפילה כמויות ב-3 זה אמור להספיק לכ-45 יחידות. אולי תכיני אותם קטנים יותר וזה יגיע ל50.
היי אני לא מצליחה ליצור כדורים, הם מתפרקים לי עשיתי כפי שרשום, מה עושים?
מענה דחוף לפני שבת.
תודה
היי לאה,
תוסיפי לתערובת כף נוספת של טחינה או ממרח ו 1-2 כפות מים לפי הצורך.
תודה רבה, אכן עזר, נראה טוב.
שבת שלום
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה??
עדיף שיבולת שועל דקה כך המרקם יוצא יותר רך מגובש ואחיד.
האם ניתן להוסיף תמרים? אם כן,כמה?
תודה!!
נראה לי שאפשר להוסיף 2-3 תמרים קצוצים או טחונים.
אני מכינה אותם עם סילאן, ויוצא נהדר!
(יותר נהנית לאכול אותם ישר מהמקפיא, הטעם יותר מעודן)
מעולה!
תודה ליאור 🙂
המתכון נמצא בקטגוריה ללא גלוטן
שיבולת שועל מכילה גלוטן
היי אורה,
ניתן למצוא היום שיבולת שועל (קוואקר) ללא גלוטן. רשמתי הערה בסוגריים.
הכנתי ויצא מעולה! שמתי במקום מייפל סילאן. תודה על המתכון!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
הי …
כמה קלוריות יש באחד כזה או כמה כאלה אפשר לאכול בתור ארוח ביניים?
היי,
בכדור יש בסביבות 100 קלוריות.
אני בהחלט חושבת שכן. שיבולת שועל מומלצת בדיאטה שכן היא מכילה סיבים תזונתיים וטובה לעיכול.
שלום אפרת
אני רוצה מתכון לעוגיות אלפחורס אשמח לקבל אם יש לך?
יישר כח גדול על הכל.
היי הודיה,
עדיין אין לי מתכון אבל בקרוב אני מתכננת להכין ולפרסם.
היי, תודה רבה על המתכונים המצוינים!
כמה כפות שמן קוקוס מוצק זה 30 גרם?
והאם זה יוצא מתוק גם ללא הסירופ?
תודה!
מיכל.
היי מיכל,
כף וחצי שמן קוקוס מוצק = 30 גרם.
בלי מייפל זה יוצא במתיקות מאוד מעודנת. לדעתי כדאי לשים לפחות כף אחת של מייפל. המייפל גם תורם להדבקת התערובת לכן אם מפחיתים כמויות יש להשלים בטחינה גולמית במקרה שהתערובת יוצאת יבשה.
מצויינים!!! יש מקום להוריד מתיקות.. לפעם הבאה.
תודה שרה 🙂
שבת שלום
המתכונים שך נהדרים נפלאחם ממש
הכל יוצא מצוין
והאם כל המתכונים שמפורסמים מידי חמישי גם נמצאים בספרים שלך?
אני פשוט רוצה הכל \ גם מה שמופיע פה וגם חדשים
תודה רחלי
היי רחלי,
כרגע יש ספר מתכונים אחד שיש בו מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר.
בקרוב הולכת לצאת סדרת חוברות שיהיו בהן אוסף של המתכונים הפופולריים שיש באתר.
יום מקסים 🙂
אפשר לאכול קווקאר ללא אפיה או בישול???
כן, למה לא? 🙂
אין לי שמן קוקוס, ואני לא רוצה להשתמש במרגרינה או חמאה.
אם אשים שמן קנולה רגיל, זה לא יהיה מספיק טוב?
היי אטי,
אני חושבת שבמקרה שאת מוותרת על החמאה עדיף לשים 1-2 כפות נוספות של טחינה גולמית וקצת יותר שוקולד מריר (כ-70 גרם במקום 50) כדי שידביקו את החומרים.
יום מקסים 🙂
ואז כמה שמן לשים? או שלא לשים בכלל?
אין צורך לשים שמן אם מוסיפים טחינה ושוקולד.
סליחה, יש לי עוד שאלה:
מה זה קוקוס טחון, הקוקוס הרגיל שקונים בסופרים או שצריך לטחון אותו אכשהוא.
היי רבקה,
הקוואקר לא צריך להיות טחון.
הכוונה לקוקוס רגיל.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב!
צריך לטחון את הקוואקר שקונים או שיש קוואקר טחון?
תודה מראש!
היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים וקלילים:-)
האם ניתן להחליף את השוקולד בקקאו?
היי הדס,
פחות מומלץ מאחר ותערובת השוקולד מדביקה את החומרים ומייצבת את הכדורים (מאחר והשוקולד מתקשה בקירור).
במה אפשר להחילף קוקוס ושמן קוקוס?
היי בלה,
אפשר לוותר על הקוקוס למרות שהוא מוסיף לטעם.
צריך מרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.
הכוונה לקוואקר פשוט להכנה מהירה? אין לי טחון, זה נורא להשתמש ככה או שעדיף לבשל איכשהו קודם?
וגם, האם אפשר ביסקוויטים במקום האגוזים והקוקוס? אם כן אז כמה?
תודה רבה!
היי ענת,
הכוונה לקוואקר רגיל (שיבולת שועל דקה). אין צורך לבשל או לטחון.
במקום האגוזים והקוקוס אפשר לשים כשני שליש כוס פירורי ביסקוויטים.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום סירופ מייפל?
היי צילה,
אפשר לשים דבש (2.5 כפות כי הוא יותר מתוק) או סילאן. לגבי סילאן צריך לקחת בחשבון שלעיתים הטעם שלו מורגש.