זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15 כדורים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 כוס (95 ג') קוואקר/ שיבולת שועל דקה (לרגישים לגלוטן – ניתן להשתמש בקוואקר ללא גלוטן)
חצי כוס (45 ג') קוקוס טחון
חצי כוס (60 ג') אגוזים טחונים
50 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה או שמן קוקוס מומס
3 כפות (45 ג') סירופ מייפל טבעי
1 כף (16 ג') טחינה גולמית (ניתן להחליף בממרח שקדים או חמאת בוטנים)
אופן הכנה:
-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד והחמאה/שמן קוקוס וממסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מייפל וטחינה גולמית ומערבבים. מוסיפים לקערה את הקוואקר, הקוקוס והאגוזים הטחונים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בצלחת שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- חטיפי יוגורט קפואים |
- גלידת בננה ושוקולד |
- גלידת שוקו וניל |
- גלידת בננה בטעם שוקולד |
- מוס שוקולד מקרם קוקוס |
- גלידת בננה
תגובות
טעים.
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה!!
שמחה לשמוע תודה❤️
האם אפשר במקום שוקולד אני יכולה לעשות עם ממרח?, יש תחליף לטחינה? סירוף כלשהו?
היי טל,ערב טוב 🌸
את השוקולד פחות מומלץ להחליף מאחר ותערובת השוקולד מדביקה את החומרים ומייצבת את הכדורים (מאחר והשוקולד מתקשה בקירור).
במקום הטחינה ניתן לשים ממרח שקדים או חמאת בוטנים.
בהצלחה.
שלום,
יש לי רק שמן רגיל, ילך טוב?
היי,
עדיף להשתמש במרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.
אולי אם תמיסי עוד כ-25 גרם שוקולד מריר זה יכול להיות במקום החמאה (כי גם השוקולד מתקשה בקירור).
תודה רבה:):)
הי אפרת
תודה על מתכונים מעולים אין עליך
המועדפת שלייי
האם אפשר חמאת קוקוס במקום שמן קוקוס ?
אני חושבת שכן.
היי
עבדתי לפי המתכון. עשיתי שלב שלב. כל מה שכתוב. עד למילה האחרונה.
מה הלאה? כבר עברו 4 חודשים…
אפשר כבר להוציא מהמקרר?
4 חודשים? 🙂
היי אפרת
במקום שוקולד מריר אפשר שוקוציפס או צמקיאו (שוקולד לאפייה) אם כן מהי הכמות אותו דבר פה?
ואפשרי בלי אגוזים רק הכל אותו דבר רק להמיר שוקולד מריר בשוקוציפס בלי אגוזים ובתור חמאה חמאת עזים?
בתודה שבת שלום.
אפשר לשים 50 גרם צמיקאו או רבע כוס שוקולד צ'יפס. אפשר חמאת עזים.
האגוזים מוספים קראנצ'יות למרקם. אם בכל זאת את רוצה לוותר אז אולי תצרכי להוסיף קצת קוואקר (רק אם התערובת יוצאת דביקה מידי).
אני כבר מכינה את זה קבוע שיהיה במקרר לעת צורך בנשנוש בריא ללא נקיפות מצפון… רציתי לשאול אם יש צורה אחרת להכין את זה מלבד כדורים…? סתם בשביל הגיוון
תודה ❣️
היי רינת,
אני חושבת שכן.
אפשר גם לשטח את התערובת בתבנית ולחתוך אחרי קירור.
איך ניתן להמיס ללא מיקרוגל?
אפשר להמיס על הגז, אש הכי נמוכה.
שלום,
רציתי לדעת לגבי הטחינה אם אפשר להשתמש בטחינה מלאה ?
כן (הטעם יהיה קצת יותר מורגש).
הבנתי תודה..
ושמן קוקוס מומס הכוונה לשמן קוקוס נוזלי?
כן.
לא היה לי קוקוס אז שמתי קמח מצה דק של עוגות,
אגוזים לא היו לי טחונים אז שמתי שברי אגוזים ושקדים.
יצא מאוד טעים , בעלי אהב מאוד! יש מצב שהוא כבר חיסל הכל…
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
מתכון מיוחד, יצא מהמממם:)
תודה רבה
תודה היבה 🙂
היי, אפשר לשים במקום שיבולת שואל קוואקר גרנולה?
אני חושבת שאפשר לשים גרנולה. כדאי להתחיל בחצי כוס ולהוסיף יותר בסוף לפי מידת הצורך (עד שמתקבלת תערובת שאפשר ליצור ממנה כדורים).
היי אני הכנתי את זה ממש עכשיו אבל התערובת ממש מתפרקת לי!!!!
מה אפשר לעשות?
סורי, ראיתי רק עכשיו.
אפשר להוסיף עוד קצת שוקולד מומס וטחינה.
שלום,
הכנתי את המתכון אבל הקוואקר עדיין חי… מה ניתן לעשות?
מה הכוונה חי? לא אמורים לבשל אותו. אפשר לאכול אותו כמו שהוא.
עדיף לקלות את הקוואקר במחבת ללא שמן למשך 2 דקות ולערבב כל הזמן עד שמזהיב ורד אז לערבב אותו עם שאר המצרכים, בתיאבון(:
יצא מהממם!!!
תודה רבה ושנה טובה!
שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
שלום אפרת.
רציתי לדעת מה לעשות במקרה שאין לי מיקרוגל…
אפשר להמיס על הגז (אש הכי נמוכה).
אפרת היקרה!
הכנתי לפי המתכון ויצא פשוט טעיםםם!
הרגשה כיפית לאכול ממתק טעים ויותר בריא!!
תודה רבה רבה על מתכונים מלאי אנרגיה:)
שמחה שאהבת 🙂
תודה נעמה!
האם במקום קוקוס ואגוזים אפשר לשים שקדים טחונים או לוותר לגמרי?
אפשר לשים 3/4 כוס שקדים טחונים.
יצא מצוין, השתמשתי בשמן קוקוס.
הייתי צריכה להוסיף כף וחצי מים כדי שלא יתפורר. לטעמי אפשר להוריד קצת מתיקות אפילו.
תודה תום 🙂
מה זה שני שליש כמעט כוס שלמה של 240 מל?
מקודם הכנתי והתערובת יצאה מימית אולי שמתי יותר מידי מים כי בהתחלה בכלל היה מאוד מתפורר ?
אם את מחלקת את הכוס ל-3 חלקים שווים אז שני שליש זה שניים מתוך שלוש.
תוסיפי עוד פירורי ביסקוויטים עד שהתערובת תהיה יציבה.
רשמת שבמקום הקוקוס הטחון אפשר להוסיף ביסקווטים שני שליש כוס מה הכוונה?
אפשר להוסיף שוקולית גם ?
היי ספיר,
במקום האגוזים+הקוקוס אפשר לשים שני שליש כוס ביסקוויטים מפוררים.
אם זה רק במקום הקוקוס אז מספיק לשים 1-2 ביסקוויטים מפוררים ואפשר גם לא לשים שום דבר.
אפשר להוסיף כפית שוקולית.
היי
טחינה גולמית מלאה זה בסדר?
כן. הטעם פשוט יהיה קצת יותר חזק.
היי אפרת האהובה!!
אפשר לשים שמן במקום החמאה?
תודה
היי חני,
עדיף להשתמש במרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.
אולי אם תמיסי עוד כ-25 גרם שוקולד מריר זה יכול להיות במקום החמאה (כי גם השוקולד מתקשה בקירור).
הי אפרת, יצא ממש טעים, אבל התערובת מתפוררת לי..מה אפשר לעשות כדי להכין ממנה כדורים? שמתי 2 כפות טחינה. תודה, מיכל
שמת גם 3 כפות מייפל? אפשר להוסיף כמה כפות מים.
היי , הכנתי ויצא טעים ברמות !!! הבעיה היא שזה לא התגבש אז פשוט שיטחתי את זה על תבנית . ושאלה ניתן לעשות את זה עם שוקולד לבן ??
נראה לי שכן 🙂
קוואקר מהיר הכנה מתאים?
כן.
היי אפרת
זה משנה באילו אגוזים להשתמש פשוט לטחון אותם במטחנת קפה ?
שמן קוקוס מומס הכוונה לחמם או שפשוט שיהיה בטמפרטורת החדר נוזלי ולא מוצק ?
והאם אפשרי להחליף את הנייר הנצמד בנייר אפייה?
תודה רבה.
לא משנה סוג האגוזים.
הכוונה לשמן קוקוס נוזלי. אם כרגע הוא במצב נוזלי אין צורך לחמם אותו.
ואפשר לעטוף בכל דרך.
היי אפרת
המתכונים שלך מהממים אחד אחד!!!
חפשתי בתגובות את השאלות שלי ומה שיצא זה תערובת
אני פשוט לא רוצה את זה חלבי, אפשר לשים מרגרינה?
וגם מייפל או דבש אין לי – אפשר כמו שכתבת – להוסיף 20 גר' שוקולד + כף נוספת של טחינה גולמית?
וזה עדיין יצא טעים?
היי רינה,
אפשר לשים 25 גרם מרגרינה.
מספיק להוסיף 20 גרם שוקולד. רק אם התערובת במקרה יבשה או מתפרקת אז אפשר להוסיף כף טחינה נוספת.
אני ממליצה גם לטעום אם התערובת מתוקה מספיק. אם לדעתך חסרה מתיקות אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר. אם אין לך שימי סוכר רגיל אבל יהיה כדאי להמיס אותו עם כף מים רותחים.
האם אפשר לוותר על סירופ מייפל?
וכמה כפות יוצא 30 גרם שמן קןקוס?
היי שירן,
זה לא ייצא מספיק מתוק בלי מייפל. אם אין לך מייפל אפשר לשים 2 כפות דבש במקום.
30 גרם יוצא 6 כפות שמן קוקוס מומס.
היי,
האם אפשר לשים יותר אגוזים טחונים במקום הקוקוס הטחון?
כמה זמן הכדורים יחזיקו במקרר?
תודה!
כן אפשר.
הכדורים נשמרים במקרר כשבוע לפחות.
הי, האם ניתן להחליף את הקוואקר בפצפוצי אורז ללא גלוטן? (אסור לבני גם שיבולת שועל…). או- אולי יש לך מתכון דומה עם פצפוצי אורז? המון תודה על המתכונים המהירים והטעימים!
אני חושבת שאפשר.
יש חטיף פצפוצי אורז ושוקולד או חטיף שוקולד.
היי, אני רוצה ליצור כמות גדולה של כ 50 כדורים בערך, מהן הכמויות בבקשה.
תודה.
אם את מכפילה כמויות ב-3 זה אמור להספיק לכ-45 יחידות. אולי תכיני אותם קטנים יותר וזה יגיע ל50.
היי אני לא מצליחה ליצור כדורים, הם מתפרקים לי עשיתי כפי שרשום, מה עושים?
מענה דחוף לפני שבת.
תודה
היי לאה,
תוסיפי לתערובת כף נוספת של טחינה או ממרח ו 1-2 כפות מים לפי הצורך.
תודה רבה, אכן עזר, נראה טוב.
שבת שלום
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה??
עדיף שיבולת שועל דקה כך המרקם יוצא יותר רך מגובש ואחיד.
האם ניתן להוסיף תמרים? אם כן,כמה?
תודה!!
נראה לי שאפשר להוסיף 2-3 תמרים קצוצים או טחונים.
אני מכינה אותם עם סילאן, ויוצא נהדר!
(יותר נהנית לאכול אותם ישר מהמקפיא, הטעם יותר מעודן)
מעולה!
תודה ליאור 🙂
המתכון נמצא בקטגוריה ללא גלוטן
שיבולת שועל מכילה גלוטן
היי אורה,
ניתן למצוא היום שיבולת שועל (קוואקר) ללא גלוטן. רשמתי הערה בסוגריים.
הכנתי ויצא מעולה! שמתי במקום מייפל סילאן. תודה על המתכון!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
הי …
כמה קלוריות יש באחד כזה או כמה כאלה אפשר לאכול בתור ארוח ביניים?
היי,
בכדור יש בסביבות 100 קלוריות.
אני בהחלט חושבת שכן. שיבולת שועל מומלצת בדיאטה שכן היא מכילה סיבים תזונתיים וטובה לעיכול.
שלום אפרת
אני רוצה מתכון לעוגיות אלפחורס אשמח לקבל אם יש לך?
יישר כח גדול על הכל.
היי הודיה,
עדיין אין לי מתכון אבל בקרוב אני מתכננת להכין ולפרסם.
היי, תודה רבה על המתכונים המצוינים!
כמה כפות שמן קוקוס מוצק זה 30 גרם?
והאם זה יוצא מתוק גם ללא הסירופ?
תודה!
מיכל.
היי מיכל,
כף וחצי שמן קוקוס מוצק = 30 גרם.
בלי מייפל זה יוצא במתיקות מאוד מעודנת. לדעתי כדאי לשים לפחות כף אחת של מייפל. המייפל גם תורם להדבקת התערובת לכן אם מפחיתים כמויות יש להשלים בטחינה גולמית במקרה שהתערובת יוצאת יבשה.
מצויינים!!! יש מקום להוריד מתיקות.. לפעם הבאה.
תודה שרה 🙂
שבת שלום
המתכונים שך נהדרים נפלאחם ממש
הכל יוצא מצוין
והאם כל המתכונים שמפורסמים מידי חמישי גם נמצאים בספרים שלך?
אני פשוט רוצה הכל \ גם מה שמופיע פה וגם חדשים
תודה רחלי
היי רחלי,
כרגע יש ספר מתכונים אחד שיש בו מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר.
בקרוב הולכת לצאת סדרת חוברות שיהיו בהן אוסף של המתכונים הפופולריים שיש באתר.
יום מקסים 🙂
אפשר לאכול קווקאר ללא אפיה או בישול???
כן, למה לא? 🙂
אין לי שמן קוקוס, ואני לא רוצה להשתמש במרגרינה או חמאה.
אם אשים שמן קנולה רגיל, זה לא יהיה מספיק טוב?
היי אטי,
אני חושבת שבמקרה שאת מוותרת על החמאה עדיף לשים 1-2 כפות נוספות של טחינה גולמית וקצת יותר שוקולד מריר (כ-70 גרם במקום 50) כדי שידביקו את החומרים.
יום מקסים 🙂
ואז כמה שמן לשים? או שלא לשים בכלל?
אין צורך לשים שמן אם מוסיפים טחינה ושוקולד.
סליחה, יש לי עוד שאלה:
מה זה קוקוס טחון, הקוקוס הרגיל שקונים בסופרים או שצריך לטחון אותו אכשהוא.
היי רבקה,
הקוואקר לא צריך להיות טחון.
הכוונה לקוקוס רגיל.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב!
צריך לטחון את הקוואקר שקונים או שיש קוואקר טחון?
תודה מראש!
היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים וקלילים:-)
האם ניתן להחליף את השוקולד בקקאו?
היי הדס,
פחות מומלץ מאחר ותערובת השוקולד מדביקה את החומרים ומייצבת את הכדורים (מאחר והשוקולד מתקשה בקירור).
במה אפשר להחילף קוקוס ושמן קוקוס?
היי בלה,
אפשר לוותר על הקוקוס למרות שהוא מוסיף לטעם.
צריך מרכיב שומני שמתקשה בקירור כדי שהכדורים יהיו יציבים כמו שמן קוקוס, חמאה או מרגרינה.
הכוונה לקוואקר פשוט להכנה מהירה? אין לי טחון, זה נורא להשתמש ככה או שעדיף לבשל איכשהו קודם?
וגם, האם אפשר ביסקוויטים במקום האגוזים והקוקוס? אם כן אז כמה?
תודה רבה!
היי ענת,
הכוונה לקוואקר רגיל (שיבולת שועל דקה). אין צורך לבשל או לטחון.
במקום האגוזים והקוקוס אפשר לשים כשני שליש כוס פירורי ביסקוויטים.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום סירופ מייפל?
היי צילה,
אפשר לשים דבש (2.5 כפות כי הוא יותר מתוק) או סילאן. לגבי סילאן צריך לקחת בחשבון שלעיתים הטעם שלו מורגש.