שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 17-20 דקות

מצרכים:

500 גרם חזה עוף טחון

1 בצל

חלמון ביצה (הצהוב)

1/2 כוס פירורי לחם

כף גדושה רסק עגבניות

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את כל החומרים במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

-פורשים נייר אפייה על תבנית. יוצרים עיגולים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 15 דקות עד שהקציצות מזהיבות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פוטטו צ’יפס
חטיף לחם קלוי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חיה (11:09 2.06.2021)

מה אפשר לשים במקום ביצה?

מתכונים ב-10 דקות (14:43 2.06.2021)

לא ניסיתי בעצמי, אבל חושבת שאפשר לשים 2 כפות קמח חומוס או כף טחינה.

הדס (12:22 2.05.2021)

שלום וברכה
האם זה יוצא יותר טעים בטיגון או באפייה?

מתכונים ב-10 דקות (13:37 2.05.2021)

היי הדס,
שתי האופציות מצוינות באותה מידה😊

רות (10:47 22.04.2021)

שלום אפרת!
אני מאוד נהנית מהמתכונים!! משתמשת בהם המון! תודה.
רציתי לשאול, יש לי חזה עוף לא טחון. האם נראה לך שאפשר פשוט לטחון אותו במעבד מזון?
זה יצא אותו דבר? ואם כן, האם להוסיף את כל החומרים בהתחלה, או קודם לטחון את העוף ואז להוסיף את שאר החומרים?
שאלה נוספת, ברשותך… אם אני מבשלת בתוך רוטב (בסיר), כמה זמן לדעתך נדרש לבשל?
מודה לך מאוד מאוד!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:29 22.04.2021)

היי רות,
אם יש לך מעבד מזון חזק אפשר בהחלט לטחון בו את העוף.
יש לטחון את העוף בפולסים קצרים- לא הרבה, ולהוסיף את שאר המרכיבים לאחר הטחינה. זמן הבישול אמור להיות כ45 דקות- שעה.
בהצלחה!

דבי (16:43 23.11.2020)

שלום לך אפרת,
ניסיתי לחפש קציצות הודו בתנור ולא עלה כלום, איך מוצאים דבר כזה באתר?
מה מייחד קציצות אפויות בתנור מבחינת מרכיבים? למה זה מתאים או יותר מתאים לתנור ואחר לא?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:56 23.11.2020)

היי דבי
כל מתכון שיש בו עוף תוכלי להמיר להודו
יותר בריא לאפות כי יש שימוש בפחות שמן לעומת הטיגון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:16 23.11.2020)

יש לך גם את המתכון הזה שאפשר לאפות או לטגן- קציצות הודו.
בדר”כ מומלץ להוסיף שמן לתערובת אם אופים.

עינת (10:37 18.10.2020)

בוקר טוב אפרת
עם עגבניות מרוסקות(מבקבוק קנוי) במקום הרסק עגבניות ילך?
או שהכרחי פה רסק עגבניות?
בתודה לך מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:28 18.10.2020)

אפשר לוותר על זה.

אילנה (23:07 25.07.2020)

תודה על המתכונים. יצא לי מאוד דביק. השתמשתי בקוואקר במקום פירורי לחם. מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 26.07.2020)

היי אילנה,
התערובת עצמה יצאה דביקה?
איך זה יצא אחרי האפיה?

אילנה (20:35 28.07.2020)

התערובת יצאה דביקה. ממש היה לי קשה לייצר עיגולים. הקציצות יצאו בסדר. לא רכות מידי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:02 28.07.2020)

אולי היה כדאי להוסיף קצת יותר קוואקר.

רות חנה (21:56 19.03.2019)

תודה על האתר המדהים עם המתכונים הפשוטים והנהדרים!
הכנתי את המתכון עם שני שינויים:
א.במקום בצל הוספתי חצי בטטה שאפיתי מראש בתנור (אופים עם הקליפה בטטה ואחרי שהיא מתרככת הקליפה יורדת בקלות)
ב.הוספתי קצת כמון שממש שידרג.
תודה על מתכון בריא וקל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 19.03.2019)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

שרון (15:27 7.06.2018)

אפרת המקסימה!אני מכינה מק”ג ורציתי לשאול אם אפשר להכניס ביחד 2 תבניות של התנור כל אחת על מדף נפרד?תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 7.06.2018)

בגלל שזאת אפיה די קצרה הייתי ממליצה להכניס בנפרד כדי שהכדורים גם יקבלו צבע באפיה (לא חושבת שהכדורים במדף התחתון ייקבלו צבע).

juliam (23:08 23.01.2018)

היי
קודם כל אני מאד נהנית מהמתכונים שלך! תודה רבה.
שאלה ספציפית לגבי המתכון הזה: עשייתי כמו שרשום ואפיתי אתן בטוסטר אובן ב200 מעלות למשך חצי שעה סה”כ. שימנתי את התבנית. הפכתי צד לאחר 20 דקות. הקציצות נשרפו בחוץ ובפנים יצאו לא לגמרי עשויות
מה היה לא נכון?
בד”ר טוסטר אובן שלי חלש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 24.01.2018)

היי,
זה המון זמן אפיה. עוף נאפה יחסית מהר ובגלל שזה חלק יבש אז חשוב לא לאפות אותו יותר מידי אחרת הוא מתייבש.
לפי מה שאת מתארת נראה כאילו הטמפ’ היתה גבוהה מידי. פעם הבאה כדאי להנמיך טמפ’ או לכסות את התבנית ב200 מעלות במשך כ-20 דקות ואז להסיר את הכיסוי ולתת לזה עוד כ-5 דקות ללא כיסוי כדי שיקבל צבע.
לדעתי עדיף יותר לצרוב את זה במחבת משני הכיוונים (1-2 כפות שמן מספיקות) כדי לקבל צבע יפה ואח”כ לשים בטוסטר אובן ב200 מעלות כשזה מכוסה בנייר כסף כדי שימשיך להאפות מבפנים.

מישל (12:14 28.12.2017)

שלןם אפרת! אם אני אכין עם בשר טחון זה יהיה טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 28.12.2017)

כן.

אשירה. (23:13 31.10.2017)

שלום,
הכנתי את הקציצות האלו בקצת שינויים ויצאו מוצלחות מאד.
בעלי שלא אוהב קציצות נהנה מהן.
אין לי מעבד מזון, אז לכן טיגנתי את הבצל לפני שהוספתי אותו לשאר הרכיבים,
וגם החלפתי את פרורי הלחם בקוואקר טחון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 1.11.2017)

שמחה שהן יצאו מוצלחות 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים

שרון (15:48 6.08.2017)

אפרת המקסימה!הכנתי כמות כפולה מנתח קפוא של פילה מדומה ויצא טעים ועסיסי כל כך!מתכון מעולה!מאמצת בחום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 6.08.2017)

תודה שרון 🙂

שרון (11:59 28.07.2017)

אפרת המקסימה!להכפיל כמויות לק”ג בשר?כמה מלח ופלפל לשים?אפשר לשים ביצה שלמה L?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 28.07.2017)

היי שרון,
אם את מכינה מקילו בשר אז שימי ביצה שלמה, בצל גדול/בינוני, בסביבות כוס פירורי לחם ו2 כפות רסק. 2 כפיות מלח וכרבע כפית שטוחה פלפל שחור.

אילת (22:17 24.07.2017)

שלום והמון תודות…הייתי צריכה להכין ארוחה במהירות, לגדוד ילדים, מכלום חומרים וכמעט התיאשתי…עד שהאיר ד’ את עיני ו”גיליתי” את המתכון הנ”ל. גם בריא ( בתנור ) וגם טעים! הקציצות נעלמו במהירות…תודה! מאז שגיליתי את האתר המוצלח הזה אני רגועה. המון מתכונים נפלאים ופשוטים. מאחלת לך המשך הצלחה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:16 24.07.2017)

תודה אילת! כיף גדול לשמוע 🙂

דבי (09:40 4.06.2017)

השאלה על היובש היא גם כשאעשה ברוטב, ואין לי בשר אחר להוסיף, יש פתרון?

דבי (09:37 4.06.2017)

בוקר אור, אפרת!

יש לי קילו וחצי עוף טחון בפריז ואני מפחדת שיצאו לי קציצות יבשות,

נכון שיש כזו בעיה עם קציצות מעוף טחון?

מה עושים? (אני חושבת לבשל ברוטב כפי שהצעת לאחת השואלות)

במתכון הזה, אפשר להוריד מהפרורי לחם? לכמה?

תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (12:23 4.06.2017)

היי דבי,
נכון, יש את הבעיה הזאת עם העוף כי הוא חלק יבש יחסית.
אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן לתערובת.
את יכולה לשים פחות פירורי לחם, פשוט תוסיפי בהדרגה עד שאת רואה שהתערובת יציבה מספיק כדי ליצור ממנה כדורים.

סלי (20:27 19.01.2017)

ערב טוב, פעם ראשונה נחשפתי לאתר וכבר ראיתי כמה מתכונים מעניינים ובהחלט מעכשיו האתר יהיה מקום המפלט ראשון שמחפשים מה לאכול.
אני רוצה להכין את הקציצות אך לא באפייה אלא להכניס אותם לרוטב, יש לך מתכון לרוטב?
והאם הקציצה לא תתפרק ברוטב?

מתכונים ב-10 דקות (20:41 19.01.2017)

היי סלי,
מתכונים לרוטב לקציצות אפשר לקחת מפה:
קציצות בשר ברוטב עגבניות
כדורי בשר ברוטב
קציצות ברוטב עגבניות וזיתים
אם הקציצות יציבות מספיק, אין בעיה לשים אותן ישירות ברוטב ולהניח להן להתבשל עם מכסה לפחות 20 דקות, מבלי לערבב.
בהצלחה 🙂

סלי (12:59 20.01.2017)

יצא טעים ומוצלח!!

מתכונים ב-10 דקות (13:42 20.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂

שרה (16:40 1.11.2016)

אם רק חותכים את הבצל הוא ישאר חי?

מתכונים ב-10 דקות (17:36 1.11.2016)

היי שרה,
טוחנים בצל חי במעבד מזון. הבצל לא נשאר חי לאחר האפיה.

חן דוידוב (19:38 28.10.2016)

כמה קציצות יוצאות?

מתכונים ב-10 דקות (21:51 28.10.2016)

היי חן,
בסביבות 15-20 קציצות.

אורני (06:17 20.07.2016)

היי, אפשר להחליף את הפירורי לחם בקוואקר?
מטעמי דיאטה…

מתכונים ב-10 דקות (09:30 20.07.2016)

אני חושבת שכן.
יום נפלא 🙂

ניצן (11:51 7.07.2016)

הי, אני כבר כמה שנים (בלי הגזמה) מחפשת מתכון לקציצות שהילדים שלי אוהבים.
ה”דרישות” שלהם: שיהיה כמו הקציצות בגן (-:
אז נראה לי שקציצות פשוטות כמו כאן אולי יענו על הרצון שלהם. אני רק תוהה:
1. האם ניתן לוותר/ מה לשים במקום הבצל (אחד מהם ממש לא אוהב)
2. האם הם יוצאים מעט יבשים באפיה?
3. נראה לך מתאים להוסיף פטרוזיליה? (את זה אוהבים אצלנו…)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (12:02 7.07.2016)

היי ניצן,
1. אפשר לוותר על הבצל בכלל אבל לדעתי הוא מוסיף טעם. את יכולה להשתמש רק בחצי בצל בינוני ולגרד אותו בפומפיה הכי דקה ואז הם לא ירגישו אותו.
2. הקציצות יוצאות מעט יבשות גם בגלל שמדובר באפיה ולא בטיגון וגם מהסיבה שזה חזה עוף טחון שהוא חלק יחסית יבש (פתרון: להשתמש בחלק יותר עסיסי כמו פרגיות/שוקיים).
3. את יכולה להוסיף לתערובת קצת פטרוזיליה.
בהצלחה! 😉

עדינה (23:48 27.04.2016)

wow, יצא מעדן!
אני חובבת בישול אך לא היכרתי את הטוויסט של רסק העגבניות.
להבא אכין כמות כפולה ואקפיא לימות הזעם…
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (00:07 28.04.2016)

שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה עדינה וחג שמח

גלית (09:19 3.12.2015)

שלום! כמה כדורים בינוניים יוצאים בערך?

מתכונים ב-10 דקות (10:34 3.12.2015)

היי גלית,
מניחה שבסביבות 25-20 כדורים.
יום מקסים

נטלי (09:34 21.08.2015)

היי, מכיוון שאין לי מעבד מזון רציתי לדעת אם אפשר לערבב הכל בקערה ואיזו תוספת יכולה להתאים חוץ מאורז?

מתכונים ב-10 דקות (09:52 21.08.2015)

היי נטלי,
את יכולה לגרד את הבצל במגרדת/פומפיה ולערבב את כל החומרים (יחד עם העוף הטחון) בקערה.
אפשר להגיש עם זה פסטה ברוטב, פתיתים, פירה או ירקות אפויים או מבושלים.
שבת שלום 🙂

גליה (13:40 28.02.2015)

שלום לך, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף אותן לרוטב בבישול (במקום האפיה)? תודה על המתכונים המדהימים…

מתכונים ב-10 דקות (16:58 28.02.2015)

הי גליה,
כן אפשר בהחלט להוסיף לרוטב בבישול.
המשך שבת נפלאה 🙂

רותם (10:37 30.12.2014)

היי,
אפשר להכין גם עם הודו נקבה טחון?

מתכונים ב-10 דקות (10:41 30.12.2014)

אפשר בהחלט 🙂

רופינה (21:24 24.12.2014)

הוספתי גבינה מגורדת ו 2 שיני שום -יצא מעדן !!!

ענת (12:29 4.06.2017)

בשר בחלב??

יעל (10:43 27.11.2020)

איזו גבינה שמת ?

קארינה (06:18 28.09.2014)

מה קרה לחלבון הביצה, אולי הכוונה היתה לא היתה לחלמון מטעמי דיאטה?

מתכונים ב-10 דקות (09:30 28.09.2014)

הי קארינה,
הכוונה לחלמון ביצה, זאת לא טעות 🙂

רבקה (11:08 26.06.2014)

אפשר לעשות קציצות במקום עם פירורי לחם עם קמח או משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 26.06.2014)

הי,
אפשר להכין עם קמח מצה (אם נשאר לך מפסח) או תפו”א מבושל מעוך.
אם התערובת מעט מתפרקת, מומלץ לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר להתגבשות לחצי שעה לפני שיוצרים קציצות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.