זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 17-20 דקות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל
חלמון ביצה (הצהוב)
1/2 כוס פירורי לחם
כף גדושה רסק עגבניות
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את כל החומרים במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
-פורשים נייר אפייה על תבנית. יוצרים עיגולים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית.
-אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 15 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
בוקר טוב . תודה על מתכונים טעימים ומוצלחים. כשאת כותבת לטחון במעבד מזון האם גם להוסיף לטחינה את העוף הטחון ? או להוסיף אחר כך ? וגם אם שמה שיבולת שועל עבה כמה הכמות כדי שתצא כמות של חצי כוס כשאני אטחן אןתה ?
בגדול אם העוף כבר טחון אז אפשר לטחון רק את הבצל ולערבב את כל החומרים.
אפשר גם לשים הכל במעבד מזון לטחון (כולל את העוף).
לגבי שיבולת שועל אני ממליצה לטחון בנפרד כדי שזה ייטחן כמו שצריך אלא אם יש לך מעבד מזון שטוחן ממש טוב. שימי בסביבות שליש-חצי כוס.
שאלה נוספת :
האם אין צורך לשמן את נייר האפייה ואת הקציצות האם אפשרי בלי ?
תודה .
רצוי אחרת זה ייצא יבש.
היי אפרת
שמה קווקר במקום פירורי הלחם , מה עדיף דק או גס ? (ובאיזו כמות )והאם חייב לטחון
ומה בקשר לפתיתים דקים של שיבולת שועל ?
תודה מראש .
עדיף לטחון שיבולת שועל עבה לחתיכות קטנות (לא למרקם חלק).
אם אין אפשרות לטחון אז תשתמשי בדק. אפשר גם פתיתים דקים
ערב טוב.
האם אפשר להשתמש בבשר עוף טחון?לא מצאתי חזה עוף טחון בחנות.
תודה רבה על המתכונים הטעימים!
היי
אפשר. בנוסף יש כמה מתכונים באתר לקציצות בשר שתוכלי להכין.
מה אפשר לשים במקום בצל?
אפשר לוותר על הבצל אבל הוא מאד מוסיף.
האם הכוונה לצהוב של הביצה? בטוח לא הלבן? הכנתי פעם קודמת עם ביצה שלמה והילדים עפו על זה תודה רבה
היי,
כן, הכוונה לחלמון (אפשר גם עם ביצה קטנה).
היי אפרת
זה חובה לטחון את התערובת או שאפשר רק לערבב עם כף?
היי,
מומלץ להשתמש במעבד מזון כדי שהמרקם יצא אחיד יותר.
אם אין לך- את יכולה לגרד את הבצל במגרדת/פומפייה ולערבב את כל החומרים (יחד עם העוף הטחון) בקערה.
תודה רבה
אין לי פרורי לחם
מה אפשר לשים במקום?
היי יעל,
אפשר להכין עם קמח מצה (אם נשאר לך מפסח) או תפו”א מבושל מעוך, ואפשר גם עם קוואקר (רצוי לטחון גס).
אם התערובת מעט מתפרקת, מומלץ לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר להתגבשות לחצי שעה לפני שיוצרים קציצות.
אמאל’ה איזה מתכון
ויתרתי על רסק עגבניות
הוספתי תבלינים א. מרק עוף,שום, פפריקה מתוקה קצת כורכום
יצא שלמות
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מושלם! תודה ששיתפת❤
היי, האם חייבים לעשות הפרדה בין החלמון לחלבון? אפשר לשים את הביצה בשלמותה?
היי יעל,
ממליצה מאד להשתמש בחלמון בלבד, זה משפיע על המרקם.
אם את מכינה כמות כפולה א]שר לשים ביצה שלמה.
בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום ביצה?
לא ניסיתי בעצמי, אבל חושבת שאפשר לשים 2 כפות קמח חומוס או כף טחינה.
שלום וברכה
האם זה יוצא יותר טעים בטיגון או באפייה?
היי הדס,
שתי האופציות מצוינות באותה מידה😊
שלום אפרת!
אני מאוד נהנית מהמתכונים!! משתמשת בהם המון! תודה.
רציתי לשאול, יש לי חזה עוף לא טחון. האם נראה לך שאפשר פשוט לטחון אותו במעבד מזון?
זה יצא אותו דבר? ואם כן, האם להוסיף את כל החומרים בהתחלה, או קודם לטחון את העוף ואז להוסיף את שאר החומרים?
שאלה נוספת, ברשותך… אם אני מבשלת בתוך רוטב (בסיר), כמה זמן לדעתך נדרש לבשל?
מודה לך מאוד מאוד!!!!!
היי רות,
אם יש לך מעבד מזון חזק אפשר בהחלט לטחון בו את העוף.
יש לטחון את העוף בפולסים קצרים- לא הרבה, ולהוסיף את שאר המרכיבים לאחר הטחינה. זמן הבישול אמור להיות כ45 דקות- שעה.
בהצלחה!
שלום לך אפרת,
ניסיתי לחפש קציצות הודו בתנור ולא עלה כלום, איך מוצאים דבר כזה באתר?
מה מייחד קציצות אפויות בתנור מבחינת מרכיבים? למה זה מתאים או יותר מתאים לתנור ואחר לא?
תודה!
היי דבי
כל מתכון שיש בו עוף תוכלי להמיר להודו
יותר בריא לאפות כי יש שימוש בפחות שמן לעומת הטיגון
יש לך גם את המתכון הזה שאפשר לאפות או לטגן- קציצות הודו.
בדר”כ מומלץ להוסיף שמן לתערובת אם אופים.
בוקר טוב אפרת
עם עגבניות מרוסקות(מבקבוק קנוי) במקום הרסק עגבניות ילך?
או שהכרחי פה רסק עגבניות?
בתודה לך מראש
אפשר לוותר על זה.
תודה על המתכונים. יצא לי מאוד דביק. השתמשתי בקוואקר במקום פירורי לחם. מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה
היי אילנה,
התערובת עצמה יצאה דביקה?
איך זה יצא אחרי האפיה?
התערובת יצאה דביקה. ממש היה לי קשה לייצר עיגולים. הקציצות יצאו בסדר. לא רכות מידי.
אולי היה כדאי להוסיף קצת יותר קוואקר.
תודה על האתר המדהים עם המתכונים הפשוטים והנהדרים!
הכנתי את המתכון עם שני שינויים:
א.במקום בצל הוספתי חצי בטטה שאפיתי מראש בתנור (אופים עם הקליפה בטטה ואחרי שהיא מתרככת הקליפה יורדת בקלות)
ב.הוספתי קצת כמון שממש שידרג.
תודה על מתכון בריא וקל!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
אפרת המקסימה!אני מכינה מק”ג ורציתי לשאול אם אפשר להכניס ביחד 2 תבניות של התנור כל אחת על מדף נפרד?תודה רבה!
בגלל שזאת אפיה די קצרה הייתי ממליצה להכניס בנפרד כדי שהכדורים גם יקבלו צבע באפיה (לא חושבת שהכדורים במדף התחתון ייקבלו צבע).
היי
קודם כל אני מאד נהנית מהמתכונים שלך! תודה רבה.
שאלה ספציפית לגבי המתכון הזה: עשייתי כמו שרשום ואפיתי אתן בטוסטר אובן ב200 מעלות למשך חצי שעה סה”כ. שימנתי את התבנית. הפכתי צד לאחר 20 דקות. הקציצות נשרפו בחוץ ובפנים יצאו לא לגמרי עשויות
מה היה לא נכון?
בד”ר טוסטר אובן שלי חלש.
היי,
זה המון זמן אפיה. עוף נאפה יחסית מהר ובגלל שזה חלק יבש אז חשוב לא לאפות אותו יותר מידי אחרת הוא מתייבש.
לפי מה שאת מתארת נראה כאילו הטמפ’ היתה גבוהה מידי. פעם הבאה כדאי להנמיך טמפ’ או לכסות את התבנית ב200 מעלות במשך כ-20 דקות ואז להסיר את הכיסוי ולתת לזה עוד כ-5 דקות ללא כיסוי כדי שיקבל צבע.
לדעתי עדיף יותר לצרוב את זה במחבת משני הכיוונים (1-2 כפות שמן מספיקות) כדי לקבל צבע יפה ואח”כ לשים בטוסטר אובן ב200 מעלות כשזה מכוסה בנייר כסף כדי שימשיך להאפות מבפנים.
שלןם אפרת! אם אני אכין עם בשר טחון זה יהיה טוב?
כן.
שלום,
הכנתי את הקציצות האלו בקצת שינויים ויצאו מוצלחות מאד.
בעלי שלא אוהב קציצות נהנה מהן.
אין לי מעבד מזון, אז לכן טיגנתי את הבצל לפני שהוספתי אותו לשאר הרכיבים,
וגם החלפתי את פרורי הלחם בקוואקר טחון.
שמחה שהן יצאו מוצלחות 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים
אפרת המקסימה!הכנתי כמות כפולה מנתח קפוא של פילה מדומה ויצא טעים ועסיסי כל כך!מתכון מעולה!מאמצת בחום!
תודה שרון 🙂
אפרת המקסימה!להכפיל כמויות לק”ג בשר?כמה מלח ופלפל לשים?אפשר לשים ביצה שלמה L?
היי שרון,
אם את מכינה מקילו בשר אז שימי ביצה שלמה, בצל גדול/בינוני, בסביבות כוס פירורי לחם ו2 כפות רסק. 2 כפיות מלח וכרבע כפית שטוחה פלפל שחור.
שלום והמון תודות…הייתי צריכה להכין ארוחה במהירות, לגדוד ילדים, מכלום חומרים וכמעט התיאשתי…עד שהאיר ד’ את עיני ו”גיליתי” את המתכון הנ”ל. גם בריא ( בתנור ) וגם טעים! הקציצות נעלמו במהירות…תודה! מאז שגיליתי את האתר המוצלח הזה אני רגועה. המון מתכונים נפלאים ופשוטים. מאחלת לך המשך הצלחה!
תודה אילת! כיף גדול לשמוע 🙂
השאלה על היובש היא גם כשאעשה ברוטב, ואין לי בשר אחר להוסיף, יש פתרון?
בוקר אור, אפרת!
יש לי קילו וחצי עוף טחון בפריז ואני מפחדת שיצאו לי קציצות יבשות,
נכון שיש כזו בעיה עם קציצות מעוף טחון?
מה עושים? (אני חושבת לבשל ברוטב כפי שהצעת לאחת השואלות)
במתכון הזה, אפשר להוריד מהפרורי לחם? לכמה?
תודה רבה לך!
היי דבי,
נכון, יש את הבעיה הזאת עם העוף כי הוא חלק יבש יחסית.
אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן לתערובת.
את יכולה לשים פחות פירורי לחם, פשוט תוסיפי בהדרגה עד שאת רואה שהתערובת יציבה מספיק כדי ליצור ממנה כדורים.
ערב טוב, פעם ראשונה נחשפתי לאתר וכבר ראיתי כמה מתכונים מעניינים ובהחלט מעכשיו האתר יהיה מקום המפלט ראשון שמחפשים מה לאכול.
אני רוצה להכין את הקציצות אך לא באפייה אלא להכניס אותם לרוטב, יש לך מתכון לרוטב?
והאם הקציצה לא תתפרק ברוטב?
היי סלי,
מתכונים לרוטב לקציצות אפשר לקחת מפה:
קציצות בשר ברוטב עגבניות
כדורי בשר ברוטב
קציצות ברוטב עגבניות וזיתים
אם הקציצות יציבות מספיק, אין בעיה לשים אותן ישירות ברוטב ולהניח להן להתבשל עם מכסה לפחות 20 דקות, מבלי לערבב.
בהצלחה 🙂
יצא טעים ומוצלח!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
אם רק חותכים את הבצל הוא ישאר חי?
היי שרה,
טוחנים בצל חי במעבד מזון. הבצל לא נשאר חי לאחר האפיה.
כמה קציצות יוצאות?
היי חן,
בסביבות 15-20 קציצות.
היי, אפשר להחליף את הפירורי לחם בקוואקר?
מטעמי דיאטה…
אני חושבת שכן.
יום נפלא 🙂
הי, אני כבר כמה שנים (בלי הגזמה) מחפשת מתכון לקציצות שהילדים שלי אוהבים.
ה”דרישות” שלהם: שיהיה כמו הקציצות בגן (-:
אז נראה לי שקציצות פשוטות כמו כאן אולי יענו על הרצון שלהם. אני רק תוהה:
1. האם ניתן לוותר/ מה לשים במקום הבצל (אחד מהם ממש לא אוהב)
2. האם הם יוצאים מעט יבשים באפיה?
3. נראה לך מתאים להוסיף פטרוזיליה? (את זה אוהבים אצלנו…)
תודה!
היי ניצן,
1. אפשר לוותר על הבצל בכלל אבל לדעתי הוא מוסיף טעם. את יכולה להשתמש רק בחצי בצל בינוני ולגרד אותו בפומפיה הכי דקה ואז הם לא ירגישו אותו.
2. הקציצות יוצאות מעט יבשות גם בגלל שמדובר באפיה ולא בטיגון וגם מהסיבה שזה חזה עוף טחון שהוא חלק יחסית יבש (פתרון: להשתמש בחלק יותר עסיסי כמו פרגיות/שוקיים).
3. את יכולה להוסיף לתערובת קצת פטרוזיליה.
בהצלחה! 😉
wow, יצא מעדן!
אני חובבת בישול אך לא היכרתי את הטוויסט של רסק העגבניות.
להבא אכין כמות כפולה ואקפיא לימות הזעם…
תודה!
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה עדינה וחג שמח
שלום! כמה כדורים בינוניים יוצאים בערך?
היי גלית,
מניחה שבסביבות 25-20 כדורים.
יום מקסים
היי, מכיוון שאין לי מעבד מזון רציתי לדעת אם אפשר לערבב הכל בקערה ואיזו תוספת יכולה להתאים חוץ מאורז?
היי נטלי,
את יכולה לגרד את הבצל במגרדת/פומפיה ולערבב את כל החומרים (יחד עם העוף הטחון) בקערה.
אפשר להגיש עם זה פסטה ברוטב, פתיתים, פירה או ירקות אפויים או מבושלים.
שבת שלום 🙂
שלום לך, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף אותן לרוטב בבישול (במקום האפיה)? תודה על המתכונים המדהימים…
הי גליה,
כן אפשר בהחלט להוסיף לרוטב בבישול.
המשך שבת נפלאה 🙂
היי,
אפשר להכין גם עם הודו נקבה טחון?
אפשר בהחלט 🙂
הוספתי גבינה מגורדת ו 2 שיני שום -יצא מעדן !!!
בשר בחלב??
איזו גבינה שמת ?
מה קרה לחלבון הביצה, אולי הכוונה היתה לא היתה לחלמון מטעמי דיאטה?
הי קארינה,
הכוונה לחלמון ביצה, זאת לא טעות 🙂
אפשר לעשות קציצות במקום עם פירורי לחם עם קמח או משהו אחר?
הי,
אפשר להכין עם קמח מצה (אם נשאר לך מפסח) או תפו”א מבושל מעוך.
אם התערובת מעט מתפרקת, מומלץ לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר להתגבשות לחצי שעה לפני שיוצרים קציצות.