שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 חצילים

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

טחינה:

6 כפות מלאות טחינה גולמית

שן שום כתושה

4 כפות מיץ לימון

כחצי כוס מים קרים

מלח (בין רבע לשליש כפית)

*לקישוט (לא חובה) – 1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

-קולפים את החצילים וחותכים לאורך ל-4 רבעים. מפזרים על החצילים מלח ומניחים במסננת כחצי שעה עד שהחצילים מזיעים (לא חובה אך מומלץ כדי להפטר ממרירות החצילים). שוטפים את החצילים ומנגבים היטב בעזרת מגבת נייר.

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מניחים את החצילים, מברישים כל חלק בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור. צולים בתנור במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן, פותחים בזהירות את דלת התנור, מחוררים בעזרת מזלג כל רבע חציל במספר מקומות וממשיכים לצלות במשך 15-20 דקות נוספות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים קרים ומלח עד שמתקבלת תערובת טחינה מעט נוזלית (אם הטחינה סמיכה- יש להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי).

-מוציאים את החצילים מהתנור ומניחים על צלחת. יוצקים מעל שמן זית וטחינה ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה).

*ניתן להכין את החצילים מראש ולפני ההגשה להזליף בשמן זית וטחינה.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פרגיות בדבש וחרדל
חמוצים יפניים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סיון (00:30 28.10.2020)

רק הייתי חייבת לרשום תגובה כדי להגיד שיצא מושלם!
תודה על עוד מתכון נהדר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 28.10.2020)

תודה סיון 🙂

רותם (15:02 25.07.2019)

היי אפרת..
בשלב הראשון להוצאת המרירות ניתן להשתמש במלח שולחן רגיל(אין לי מלח גס😅)?
מפחדת שהמלח יתפס בחציל ויצא מלוח מידי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 25.07.2019)

כן אפשר.

יעל (10:48 6.06.2019)

אפרת אודה לך אם תעני לי בשעה הקרובה אם צריך צליה בתנור.או תנור באפיה רגילה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 10.06.2019)

היי יעל,
ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופש) מקווה שהסתדרת 🙂
בכל המתכונים יש לאפות על חום עליון וחום תחתון אלא אם רשום במפורש אחרת. גם במקרה הזה.

יעל (10:45 6.06.2019)

שלום לך
רציתי להכין את החצילים אבל לא הבנתי למה כתוב באופן ההכנה *צולים בתנור* הבנתי מהכתובות שצריך לשים בתנור רגיל ולא צליה…התבלבלתי צליה או אפיה בתנור???? אודה לך אם תשליחי לי תשובה בהקדם…אני רוצה להכין עכשיו
תודה רבה לך

אור (15:32 6.11.2018)

שלום, אודה אם תעני מהר כי אני רוצה לעשות את זה היום ושיהיה כבר מוכן להערב.
אם אני רוצה לבשל לכל המשפחה- כלומר לשים כמה שיותר רבעי חצילים שנכנסים בתבנית, החום של התנור וזמן האפייה לא משתנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 6.11.2018)

אין שינוי.

אור אחר (14:52 20.01.2019)

תודה.

נוני (14:16 21.08.2018)

נראה מעולה!
אכין בעז”ה לשבת…
יום טוב

ענבל (16:55 27.03.2018)

שלום. על איזה מצב לסובב את כפתור התנור?
על שולחן החג יככבו מתכונים מהאתר שלך.
חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 27.03.2018)

היי ענבל,
חום עליון וחום תחתון (קו למעלה וקו למטה).
חג שמח! 🙂

לאה (12:52 29.12.2017)

החצילים כבר 30 דקות תנור ועדיין לא מתחילים להתרכך, למה?
אודה לך אם תעני לי מהר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 29.12.2017)

היי לאה,
שמת על 200 מעלות? אם כן כנראה שזה קשור בסוג החצילים. חוררי אותם עם מזלג והמשיכי לאפות במשך 20-30 דקות, עד שיתרככו.

לאה (13:04 29.12.2017)

תודה רבה!

שבת שלום

מרים (08:51 2.10.2017)

שלום ושנה טובה!
יש לי שאלה: הייתי מעדיפה לא לקלף את החצילים (הבנתי מאחת התשובות שלך שאפשר לא לקלף), האם יש איזשהו שינוי בגלל זה? וכשאני אחורר את החצילים, יש לחורר מצד הקליפה, נכון?
תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 2.10.2017)

היי מרים,
אין בעיה לא לקלף, אין שינוי מעבר לזה. החירור לא חייב להיות בקליפה אלא אם כן את צולה את החציל בתנור כשהוא שלם.
יום מקסים 🌺

חן (15:35 31.08.2017)

להשרות את החציל במסננת במים עם קערה או פשוט להניח במסננת עם המלח עליהם ואז לשטוף? לא בטוחה שהבנתי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 31.08.2017)

להניח את החצילים בתוך מסננת עם מלח עליהם ואז לשטוף.

הדסה ל (00:19 18.06.2017)

שבוע טוב, מכינה החציל שבת שניה ומתקבל באהדה רבה!:)
מתכון מעולה, תודה רבה!
חוצה ל2 ולא לרבעים מכתחילה חורצת בחציל שתי וערב בצד החתוך ככה לא צריכה לחורר בהמשך:)
תודהה

מתכונים ב-10 דקות (00:38 18.06.2017)

מעולה 🙂
תודה הדסה ושבוע טוב

איילין (12:07 18.03.2017)

שלום! המתכון דרש קצת התעסקות, אמנם פשוטה, אבל שלבים והקרשבה לזמנים, אבל היה שווה. המשפחה נהנתה, וגם אני! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:54 18.03.2017)

שמחה שבסוף יצא טעים, זה מה שהכי חשוב 😉

רפאל (21:24 5.03.2017)

אמנם שמי רפאל אבל אני חובב גדול של מטבח אשתי המלכה במטבח אבל כשהיא יוצאת אני רץ להפתיע אותה עם מתכון וראוי לציין שהאתר הוא פצצה קצר ולעניין ובעיקר טעייייייים

מתכונים ב-10 דקות (21:26 5.03.2017)

תודה רפאל, שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
שבוע נפלא!

אתי (20:00 31.01.2017)

גם אני אף לא הכנתי חצילים ןהמתכון נראה לי כזה
כייפי שאני חייבת לנסות. תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:13 31.01.2017)

מעולה, בהצלחה 😉

טרזן חביב הקהל (16:01 20.10.2017)

התחלתי להתלהב מהמטבח…. בקצב שלי יתכן ואני אבנה מטבח נוסף .. רק בשביל להפתיע:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 20.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂

שרה (15:05 22.12.2016)

שלום וברכה, תודה על האתר המקסים עם מתכונים מוצלחים. הכנתי ויצא מאד טעים. רוצה להכין שוב ביום ראשון לארוחה משפחתית בשני אחהצ. אפשר לאחסן בקופסא וביום שני לחמם מעט בתבנית בתנור? תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:07 22.12.2016)

כן שרה, אפשר להכין יום לפני ולאחסן בקופסה סגורה במקרר. יום שני לחמם מעט ולהגיש עם הטחינה.

קריסטינה (12:11 2.12.2016)

אחד המתכונים המנצחים של חצילים !!! מינימום עבודה – מקסימום טעם! מאז שחמי טעם, הוא דורש את זה כל א. שבת, על כן תודה לך אפרת….חחחח
אגב באייר פרי , זמן ההכנה מתקצר ל25 דק׳.
שבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (12:18 2.12.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יקירה ושבת שלום 🙂

קריסטינה (15:26 22.11.2016)

היי 🙂
אני הכנתי את הכל ורוצה להגיש היום בערב: האם כדאי לחמם את החציל בתנור? או שאפשר פשוט להזליף ולאכול?

מתכונים ב-10 דקות (15:51 22.11.2016)

היי קריסטינה,
את יכולה לחמם ממש מעט. הוא טעים שהוא בטמפ’ החדר או חמים (לא קר מהמקרר ולא חם מאוד).

דיקלה (23:51 1.10.2016)

יצא מאוד טעים

מתכונים ב-10 דקות (23:58 1.10.2016)

שמחה לשמוע 🙂

דיקלה (14:28 30.09.2016)

באיזו קומה להכניס את המגש לתנור?

מתכונים ב-10 דקות (14:34 30.09.2016)

היי דיקלה,
בדר”כ שמים בקומה שניה מלמטה. בסופו של דבר החצילים אמורים להיות במרכז התנור.
את שומרת את החצילים בנפרד מהטחינה במקרר עטופים בניילון נצמד או בתוך קופסה סגורה.

דיקלה (15:35 30.09.2016)

תודה רבה לך ושבת שלום

דיקלה (14:18 30.09.2016)

שלום לך, אני מכינה אותם כעת, רציתי לדעת אך לשמור אותם למחר בבוקר?
תודה

בועז (22:18 17.09.2016)

יצא מצוין. מומלץ.
רציתי לשאול מדוע צריך לקלף את הקליפה. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (23:11 17.09.2016)

היי בועז,
שמחה שיצא טעים 🙂
לא חובה לקלף את החציל.
שבוע טוב!

קריסטינה (11:14 15.08.2016)

תענוג!!! תודה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:21 15.08.2016)

תודה לך יקירה 🙂

מור (11:32 10.07.2016)

אין לי שום ניסיון במטבח.
כשרשמת לקלף התכוונת להוריד לו את השכבה הסגולה כמו תפו”א

מתכונים ב-10 דקות (11:33 10.07.2016)

נכון 🙂

דליה (18:51 7.07.2016)

פעם ראשונה שנתקבלתי באתר, כשחיפשתי מתכון ללזניה בשרי.
בינתיים כבר בחרתי לי עוד כמה דברים להכין לשבת.
אני מרגישה כמו ילד שמסתובב בחנות צעצועים…כיף… מתכונים זמינים, ברורים, פשוטים ונראים משובחים ביותר.

מתכונים ב-10 דקות (19:08 7.07.2016)

היי דליה,
ברוכה הבאה לאתר!
תהני 😉

רחל דנאי (13:08 16.06.2016)

אני לא אוכלת חצילים, ולפיכך גם לא קונה אותם. הפעם החלטתי לצ’פר את בעלי ועשיתי את החצילים לפי המתכון.
הוא כל כך נהנה וסיים הכל לבדו בהינף כף…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:10 16.06.2016)

אני שמחה לשמוע רחל 🙂
תודה והמשך יום מעולה!

אסף (22:06 19.05.2016)

רציתי לשאול למה צריך לחוקר את החציל, תודה על האתר הנפלא

מתכונים ב-10 דקות (22:32 19.05.2016)

היי אסף,
בדר”כ מחוררים את החציל כשהוא שלם כדי שלא יתפוצץ בזמן האפיה.
במקרה הזה החירור עם מזלג נועד להוציא את האוויר מרצועות החצילים שלעיתים “מתנפחות” באפיה. לא חובה אבל מומלץ.

אורית (13:39 15.05.2016)

רציתי להגיד לך תודה רבה רבה על המתכון הטעים והקל הזה! הכנתי אותו אתמול לארוחת הצהריים ולהפתעתי הילדים שלא אוכלים חצילים בכללי זללו אותו אתמול. הצטערתי שלא הכנתי מנה כפולה אבל לא נורא – עכשיו שוב יש חצילים בתנור..:-)

מתכונים ב-10 דקות (13:43 15.05.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אורית ושבוע נפלא 🙂

דבורי (14:39 10.05.2016)

וואו!!!
נראה ממש טעים, אני אגיד לאמא שלי להכין לשבת.
(אמנם יש לנו מתכון דומה, אבל תמיד טוב לנסות חדשים.)

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.