שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 חצילים

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

טחינה:

6 כפות מלאות טחינה גולמית

שן שום כתושה

4 כפות מיץ לימון

כחצי כוס מים קרים

מלח (בין רבע לשליש כפית)

*לקישוט (לא חובה) – 1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה




אופן הכנה:

-קולפים את החצילים וחותכים לאורך ל-4 רבעים. מפזרים על החצילים מלח ומניחים במסננת כחצי שעה עד שהחצילים מזיעים (לא חובה אך מומלץ כדי להפטר ממרירות החצילים). שוטפים את החצילים ומנגבים היטב בעזרת מגבת נייר.

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מניחים את החצילים, מברישים כל חלק בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור. צולים בתנור במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן, פותחים בזהירות את דלת התנור, מחוררים בעזרת מזלג כל רבע חציל במספר מקומות וממשיכים לצלות במשך 15-20 דקות נוספות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים קרים ומלח עד שמתקבלת תערובת טחינה מעט נוזלית (אם הטחינה סמיכה- יש להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי).

-מוציאים את החצילים מהתנור ומניחים על צלחת. יוצקים מעל שמן זית וטחינה ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה).

*ניתן להכין את החצילים מראש ולפני ההגשה להזליף בשמן זית וטחינה.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פרגיות בדבש וחרדלפרגיות בדבש וחרדל
חמוצים יפניים חמוצים יפניים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
MOSHE (15:35 12.07.2024)

אפרת אני צליתי יותר קצת מ30 בערך 22 דק’ והחצילים חצי שרופים איך את מסבירה את זה? ואיך להמשיך מכאן ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:13 14.07.2024)

שבוע טוב,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו
אפית על טורבו במקרה? יש לאפות בחום עליון ותחתון (ללא ציור של מאוורר).
במקרה כזה יש להנמיך את הטמפ’.

avatar
דורית (09:38 1.12.2023)

היי, החצילים שלי כבר מקומטים, לא הכנתי בזמן.. האם לזרוק או שאפשר להשתמש.. מה זה אומר שהחציל מקומט? האם ירידה באיכות הטעם או שזה מקולקל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 1.12.2023)

זה תלוי עד כמה הוא מקומט ומכווץ.
אם לא הרבה אז תהיה פגיעה בטעם. אם הרבה אז עדיף לזרוק.

avatar
אינגה (14:46 3.06.2022)

תודה רבה
טעים מאוד מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:33 3.06.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
בתיה (01:51 10.04.2022)

אני ממש לא אוהבת חצילים ופה פשוט לקקתי ת’אצבעות היה מעדן!!!
תודה ענקית על מתכונים כל כך פשוטים בהכנה אבל יוצאים כמו שפים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:56 10.04.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺

avatar
סיגי (19:20 23.12.2021)

אפרת הי, הכנתי למרות שאני ממש לא אוהבת חציל, רציתי להפתיע את בעלי שאוכל חצילים במקומות אחרים. כולם במשפחה אהבו, אפילו הילדה שגם לא אוהבת חציל. השאירו לי חלק ממש קטן כדי לטעום וזה לא היה נורא בשבילי 🙂 אצטרך להכין שוב כדי לטעום כמו שצריך, אולי בסוף אתרגל לטעם. תודה שבזכותך אני מנסה מאכלים חדשים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 23.12.2021)

אני שמחה כל כך לשמוע!
אגב, טעם החציל יכול להיות טעם נרכש, אז מעולה שתתנסי במתכוני חצילים🙂
תודה על השיתוף❤

avatar
שרון (15:28 20.09.2021)

תודה רבה לך, מתכון פשוט מושלם, מככב אצלי בארוחות ומתבקש😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 20.09.2021)

שמחה שאהבת את המתכון!
חג שמח😊

avatar
סיון (00:30 28.10.2020)

רק הייתי חייבת לרשום תגובה כדי להגיד שיצא מושלם!
תודה על עוד מתכון נהדר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 28.10.2020)

תודה סיון 🙂

avatar
רותם (15:02 25.07.2019)

היי אפרת..
בשלב הראשון להוצאת המרירות ניתן להשתמש במלח שולחן רגיל(אין לי מלח גס😅)?
מפחדת שהמלח יתפס בחציל ויצא מלוח מידי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 25.07.2019)

כן אפשר.

avatar
יעל (10:48 6.06.2019)

אפרת אודה לך אם תעני לי בשעה הקרובה אם צריך צליה בתנור.או תנור באפיה רגילה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 10.06.2019)

היי יעל,
ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופש) מקווה שהסתדרת 🙂
בכל המתכונים יש לאפות על חום עליון וחום תחתון אלא אם רשום במפורש אחרת. גם במקרה הזה.

avatar
יעל (10:45 6.06.2019)

שלום לך
רציתי להכין את החצילים אבל לא הבנתי למה כתוב באופן ההכנה *צולים בתנור* הבנתי מהכתובות שצריך לשים בתנור רגיל ולא צליה…התבלבלתי צליה או אפיה בתנור???? אודה לך אם תשליחי לי תשובה בהקדם…אני רוצה להכין עכשיו
תודה רבה לך

avatar
אור (15:32 6.11.2018)

שלום, אודה אם תעני מהר כי אני רוצה לעשות את זה היום ושיהיה כבר מוכן להערב.
אם אני רוצה לבשל לכל המשפחה- כלומר לשים כמה שיותר רבעי חצילים שנכנסים בתבנית, החום של התנור וזמן האפייה לא משתנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 6.11.2018)

אין שינוי.

avatar
אור אחר (14:52 20.01.2019)

תודה.

avatar
נוני (14:16 21.08.2018)

נראה מעולה!
אכין בעז”ה לשבת…
יום טוב

avatar
ענבל (16:55 27.03.2018)

שלום. על איזה מצב לסובב את כפתור התנור?
על שולחן החג יככבו מתכונים מהאתר שלך.
חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 27.03.2018)

היי ענבל,
חום עליון וחום תחתון (קו למעלה וקו למטה).
חג שמח! 🙂

avatar
לאה (12:52 29.12.2017)

החצילים כבר 30 דקות תנור ועדיין לא מתחילים להתרכך, למה?
אודה לך אם תעני לי מהר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 29.12.2017)

היי לאה,
שמת על 200 מעלות? אם כן כנראה שזה קשור בסוג החצילים. חוררי אותם עם מזלג והמשיכי לאפות במשך 20-30 דקות, עד שיתרככו.

avatar
לאה (13:04 29.12.2017)

תודה רבה!

שבת שלום

avatar
מרים (08:51 2.10.2017)

שלום ושנה טובה!
יש לי שאלה: הייתי מעדיפה לא לקלף את החצילים (הבנתי מאחת התשובות שלך שאפשר לא לקלף), האם יש איזשהו שינוי בגלל זה? וכשאני אחורר את החצילים, יש לחורר מצד הקליפה, נכון?
תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 2.10.2017)

היי מרים,
אין בעיה לא לקלף, אין שינוי מעבר לזה. החירור לא חייב להיות בקליפה אלא אם כן את צולה את החציל בתנור כשהוא שלם.
יום מקסים 🌺

avatar
חן (15:35 31.08.2017)

להשרות את החציל במסננת במים עם קערה או פשוט להניח במסננת עם המלח עליהם ואז לשטוף? לא בטוחה שהבנתי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 31.08.2017)

להניח את החצילים בתוך מסננת עם מלח עליהם ואז לשטוף.

avatar
הדסה ל (00:19 18.06.2017)

שבוע טוב, מכינה החציל שבת שניה ומתקבל באהדה רבה!:)
מתכון מעולה, תודה רבה!
חוצה ל2 ולא לרבעים מכתחילה חורצת בחציל שתי וערב בצד החתוך ככה לא צריכה לחורר בהמשך:)
תודהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:38 18.06.2017)

מעולה 🙂
תודה הדסה ושבוע טוב

avatar
איילין (12:07 18.03.2017)

שלום! המתכון דרש קצת התעסקות, אמנם פשוטה, אבל שלבים והקרשבה לזמנים, אבל היה שווה. המשפחה נהנתה, וגם אני! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 18.03.2017)

שמחה שבסוף יצא טעים, זה מה שהכי חשוב 😉

avatar
רפאל (21:24 5.03.2017)

אמנם שמי רפאל אבל אני חובב גדול של מטבח אשתי המלכה במטבח אבל כשהיא יוצאת אני רץ להפתיע אותה עם מתכון וראוי לציין שהאתר הוא פצצה קצר ולעניין ובעיקר טעייייייים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 5.03.2017)

תודה רפאל, שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
שבוע נפלא!

avatar
אתי (20:00 31.01.2017)

גם אני אף לא הכנתי חצילים ןהמתכון נראה לי כזה
כייפי שאני חייבת לנסות. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 31.01.2017)

מעולה, בהצלחה 😉

avatar
טרזן חביב הקהל (16:01 20.10.2017)

התחלתי להתלהב מהמטבח…. בקצב שלי יתכן ואני אבנה מטבח נוסף .. רק בשביל להפתיע:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 20.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂

avatar
שרה (15:05 22.12.2016)

שלום וברכה, תודה על האתר המקסים עם מתכונים מוצלחים. הכנתי ויצא מאד טעים. רוצה להכין שוב ביום ראשון לארוחה משפחתית בשני אחהצ. אפשר לאחסן בקופסא וביום שני לחמם מעט בתבנית בתנור? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:07 22.12.2016)

כן שרה, אפשר להכין יום לפני ולאחסן בקופסה סגורה במקרר. יום שני לחמם מעט ולהגיש עם הטחינה.

avatar
קריסטינה (12:11 2.12.2016)

אחד המתכונים המנצחים של חצילים !!! מינימום עבודה – מקסימום טעם! מאז שחמי טעם, הוא דורש את זה כל א. שבת, על כן תודה לך אפרת….חחחח
אגב באייר פרי , זמן ההכנה מתקצר ל25 דק׳.
שבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 2.12.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יקירה ושבת שלום 🙂

avatar
קריסטינה (15:26 22.11.2016)

היי 🙂
אני הכנתי את הכל ורוצה להגיש היום בערב: האם כדאי לחמם את החציל בתנור? או שאפשר פשוט להזליף ולאכול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 22.11.2016)

היי קריסטינה,
את יכולה לחמם ממש מעט. הוא טעים שהוא בטמפ’ החדר או חמים (לא קר מהמקרר ולא חם מאוד).

avatar
דיקלה (23:51 1.10.2016)

יצא מאוד טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:58 1.10.2016)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
דיקלה (14:28 30.09.2016)

באיזו קומה להכניס את המגש לתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 30.09.2016)

היי דיקלה,
בדר”כ שמים בקומה שניה מלמטה. בסופו של דבר החצילים אמורים להיות במרכז התנור.
את שומרת את החצילים בנפרד מהטחינה במקרר עטופים בניילון נצמד או בתוך קופסה סגורה.

avatar
דיקלה (15:35 30.09.2016)

תודה רבה לך ושבת שלום

avatar
דיקלה (14:18 30.09.2016)

שלום לך, אני מכינה אותם כעת, רציתי לדעת אך לשמור אותם למחר בבוקר?
תודה

avatar
בועז (22:18 17.09.2016)

יצא מצוין. מומלץ.
רציתי לשאול מדוע צריך לקלף את הקליפה. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:11 17.09.2016)

היי בועז,
שמחה שיצא טעים 🙂
לא חובה לקלף את החציל.
שבוע טוב!

avatar
קריסטינה (11:14 15.08.2016)

תענוג!!! תודה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:21 15.08.2016)

תודה לך יקירה 🙂

avatar
מור (11:32 10.07.2016)

אין לי שום ניסיון במטבח.
כשרשמת לקלף התכוונת להוריד לו את השכבה הסגולה כמו תפו”א

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 10.07.2016)

נכון 🙂

avatar
דליה (18:51 7.07.2016)

פעם ראשונה שנתקבלתי באתר, כשחיפשתי מתכון ללזניה בשרי.
בינתיים כבר בחרתי לי עוד כמה דברים להכין לשבת.
אני מרגישה כמו ילד שמסתובב בחנות צעצועים…כיף… מתכונים זמינים, ברורים, פשוטים ונראים משובחים ביותר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 7.07.2016)

היי דליה,
ברוכה הבאה לאתר!
תהני 😉

avatar
רחל דנאי (13:08 16.06.2016)

אני לא אוכלת חצילים, ולפיכך גם לא קונה אותם. הפעם החלטתי לצ’פר את בעלי ועשיתי את החצילים לפי המתכון.
הוא כל כך נהנה וסיים הכל לבדו בהינף כף…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 16.06.2016)

אני שמחה לשמוע רחל 🙂
תודה והמשך יום מעולה!

avatar
אסף (22:06 19.05.2016)

רציתי לשאול למה צריך לחוקר את החציל, תודה על האתר הנפלא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 19.05.2016)

היי אסף,
בדר”כ מחוררים את החציל כשהוא שלם כדי שלא יתפוצץ בזמן האפיה.
במקרה הזה החירור עם מזלג נועד להוציא את האוויר מרצועות החצילים שלעיתים “מתנפחות” באפיה. לא חובה אבל מומלץ.

avatar
אורית (13:39 15.05.2016)

רציתי להגיד לך תודה רבה רבה על המתכון הטעים והקל הזה! הכנתי אותו אתמול לארוחת הצהריים ולהפתעתי הילדים שלא אוכלים חצילים בכללי זללו אותו אתמול. הצטערתי שלא הכנתי מנה כפולה אבל לא נורא – עכשיו שוב יש חצילים בתנור..:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 15.05.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אורית ושבוע נפלא 🙂

avatar
דבורי (14:39 10.05.2016)

וואו!!!
נראה ממש טעים, אני אגיד לאמא שלי להכין לשבת.
(אמנם יש לנו מתכון דומה, אבל תמיד טוב לנסות חדשים.)

לקריאת כל התגובות