זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 חצילים
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
טחינה:
6 כפות מלאות טחינה גולמית
שן שום כתושה
4 כפות מיץ לימון
כחצי כוס מים קרים
מלח (בין רבע לשליש כפית)
*לקישוט (לא חובה) – 1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
-קולפים את החצילים וחותכים לאורך ל-4 רבעים. מפזרים על החצילים מלח ומניחים במסננת כחצי שעה עד שהחצילים מזיעים (לא חובה אך מומלץ כדי להפטר ממרירות החצילים). שוטפים את החצילים ומנגבים היטב בעזרת מגבת נייר.
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מניחים את החצילים, מברישים כל חלק בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור. צולים בתנור במשך 30 דקות.
-לאחר מכן, פותחים בזהירות את דלת התנור, מחוררים בעזרת מזלג כל רבע חציל במספר מקומות וממשיכים לצלות במשך 15-20 דקות נוספות.
-בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים קרים ומלח עד שמתקבלת תערובת טחינה מעט נוזלית (אם הטחינה סמיכה- יש להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי).
-מוציאים את החצילים מהתנור ומניחים על צלחת. יוצקים מעל שמן זית וטחינה ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חובה).
*ניתן להכין את החצילים מראש ולפני ההגשה להזליף בשמן זית וטחינה.
טיפ לבחירת חצילים טעימים:
בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).
אפרת אני צליתי יותר קצת מ30 בערך 22 דק’ והחצילים חצי שרופים איך את מסבירה את זה? ואיך להמשיך מכאן ?
שבוע טוב,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו
אפית על טורבו במקרה? יש לאפות בחום עליון ותחתון (ללא ציור של מאוורר).
במקרה כזה יש להנמיך את הטמפ’.
היי, החצילים שלי כבר מקומטים, לא הכנתי בזמן.. האם לזרוק או שאפשר להשתמש.. מה זה אומר שהחציל מקומט? האם ירידה באיכות הטעם או שזה מקולקל?
זה תלוי עד כמה הוא מקומט ומכווץ.
אם לא הרבה אז תהיה פגיעה בטעם. אם הרבה אז עדיף לזרוק.
תודה רבה
טעים מאוד מאוד
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
אני ממש לא אוהבת חצילים ופה פשוט לקקתי ת’אצבעות היה מעדן!!!
תודה ענקית על מתכונים כל כך פשוטים בהכנה אבל יוצאים כמו שפים
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺
אפרת הי, הכנתי למרות שאני ממש לא אוהבת חציל, רציתי להפתיע את בעלי שאוכל חצילים במקומות אחרים. כולם במשפחה אהבו, אפילו הילדה שגם לא אוהבת חציל. השאירו לי חלק ממש קטן כדי לטעום וזה לא היה נורא בשבילי 🙂 אצטרך להכין שוב כדי לטעום כמו שצריך, אולי בסוף אתרגל לטעם. תודה שבזכותך אני מנסה מאכלים חדשים.
אני שמחה כל כך לשמוע!
אגב, טעם החציל יכול להיות טעם נרכש, אז מעולה שתתנסי במתכוני חצילים🙂
תודה על השיתוף❤
תודה רבה לך, מתכון פשוט מושלם, מככב אצלי בארוחות ומתבקש😍
שמחה שאהבת את המתכון!
חג שמח😊
רק הייתי חייבת לרשום תגובה כדי להגיד שיצא מושלם!
תודה על עוד מתכון נהדר
תודה סיון 🙂
היי אפרת..
בשלב הראשון להוצאת המרירות ניתן להשתמש במלח שולחן רגיל(אין לי מלח גס😅)?
מפחדת שהמלח יתפס בחציל ויצא מלוח מידי
כן אפשר.
אפרת אודה לך אם תעני לי בשעה הקרובה אם צריך צליה בתנור.או תנור באפיה רגילה
היי יעל,
ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופש) מקווה שהסתדרת 🙂
בכל המתכונים יש לאפות על חום עליון וחום תחתון אלא אם רשום במפורש אחרת. גם במקרה הזה.
שלום לך
רציתי להכין את החצילים אבל לא הבנתי למה כתוב באופן ההכנה *צולים בתנור* הבנתי מהכתובות שצריך לשים בתנור רגיל ולא צליה…התבלבלתי צליה או אפיה בתנור???? אודה לך אם תשליחי לי תשובה בהקדם…אני רוצה להכין עכשיו
תודה רבה לך
שלום, אודה אם תעני מהר כי אני רוצה לעשות את זה היום ושיהיה כבר מוכן להערב.
אם אני רוצה לבשל לכל המשפחה- כלומר לשים כמה שיותר רבעי חצילים שנכנסים בתבנית, החום של התנור וזמן האפייה לא משתנים?
אין שינוי.
תודה.
נראה מעולה!
אכין בעז”ה לשבת…
יום טוב
שלום. על איזה מצב לסובב את כפתור התנור?
על שולחן החג יככבו מתכונים מהאתר שלך.
חג שמח
היי ענבל,
חום עליון וחום תחתון (קו למעלה וקו למטה).
חג שמח! 🙂
החצילים כבר 30 דקות תנור ועדיין לא מתחילים להתרכך, למה?
אודה לך אם תעני לי מהר.
היי לאה,
שמת על 200 מעלות? אם כן כנראה שזה קשור בסוג החצילים. חוררי אותם עם מזלג והמשיכי לאפות במשך 20-30 דקות, עד שיתרככו.
תודה רבה!
שבת שלום
שלום ושנה טובה!
יש לי שאלה: הייתי מעדיפה לא לקלף את החצילים (הבנתי מאחת התשובות שלך שאפשר לא לקלף), האם יש איזשהו שינוי בגלל זה? וכשאני אחורר את החצילים, יש לחורר מצד הקליפה, נכון?
תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך!
היי מרים,
אין בעיה לא לקלף, אין שינוי מעבר לזה. החירור לא חייב להיות בקליפה אלא אם כן את צולה את החציל בתנור כשהוא שלם.
יום מקסים 🌺
להשרות את החציל במסננת במים עם קערה או פשוט להניח במסננת עם המלח עליהם ואז לשטוף? לא בטוחה שהבנתי
להניח את החצילים בתוך מסננת עם מלח עליהם ואז לשטוף.
שבוע טוב, מכינה החציל שבת שניה ומתקבל באהדה רבה!:)
מתכון מעולה, תודה רבה!
חוצה ל2 ולא לרבעים מכתחילה חורצת בחציל שתי וערב בצד החתוך ככה לא צריכה לחורר בהמשך:)
תודהה
מעולה 🙂
תודה הדסה ושבוע טוב
שלום! המתכון דרש קצת התעסקות, אמנם פשוטה, אבל שלבים והקרשבה לזמנים, אבל היה שווה. המשפחה נהנתה, וגם אני! תודה!
שמחה שבסוף יצא טעים, זה מה שהכי חשוב 😉
אמנם שמי רפאל אבל אני חובב גדול של מטבח אשתי המלכה במטבח אבל כשהיא יוצאת אני רץ להפתיע אותה עם מתכון וראוי לציין שהאתר הוא פצצה קצר ולעניין ובעיקר טעייייייים
תודה רפאל, שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
שבוע נפלא!
גם אני אף לא הכנתי חצילים ןהמתכון נראה לי כזה
כייפי שאני חייבת לנסות. תודה
מעולה, בהצלחה 😉
התחלתי להתלהב מהמטבח…. בקצב שלי יתכן ואני אבנה מטבח נוסף .. רק בשביל להפתיע:)
איזה כיף לשמוע 🙂
שלום וברכה, תודה על האתר המקסים עם מתכונים מוצלחים. הכנתי ויצא מאד טעים. רוצה להכין שוב ביום ראשון לארוחה משפחתית בשני אחהצ. אפשר לאחסן בקופסא וביום שני לחמם מעט בתבנית בתנור? תודה
כן שרה, אפשר להכין יום לפני ולאחסן בקופסה סגורה במקרר. יום שני לחמם מעט ולהגיש עם הטחינה.
אחד המתכונים המנצחים של חצילים !!! מינימום עבודה – מקסימום טעם! מאז שחמי טעם, הוא דורש את זה כל א. שבת, על כן תודה לך אפרת….חחחח
אגב באייר פרי , זמן ההכנה מתקצר ל25 דק׳.
שבת שלום!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה יקירה ושבת שלום 🙂
היי 🙂
אני הכנתי את הכל ורוצה להגיש היום בערב: האם כדאי לחמם את החציל בתנור? או שאפשר פשוט להזליף ולאכול?
היי קריסטינה,
את יכולה לחמם ממש מעט. הוא טעים שהוא בטמפ’ החדר או חמים (לא קר מהמקרר ולא חם מאוד).
יצא מאוד טעים
שמחה לשמוע 🙂
באיזו קומה להכניס את המגש לתנור?
היי דיקלה,
בדר”כ שמים בקומה שניה מלמטה. בסופו של דבר החצילים אמורים להיות במרכז התנור.
את שומרת את החצילים בנפרד מהטחינה במקרר עטופים בניילון נצמד או בתוך קופסה סגורה.
תודה רבה לך ושבת שלום
שלום לך, אני מכינה אותם כעת, רציתי לדעת אך לשמור אותם למחר בבוקר?
תודה
יצא מצוין. מומלץ.
רציתי לשאול מדוע צריך לקלף את הקליפה. תודה.
היי בועז,
שמחה שיצא טעים 🙂
לא חובה לקלף את החציל.
שבוע טוב!
תענוג!!! תודה!!!!
תודה לך יקירה 🙂
אין לי שום ניסיון במטבח.
כשרשמת לקלף התכוונת להוריד לו את השכבה הסגולה כמו תפו”א
נכון 🙂
פעם ראשונה שנתקבלתי באתר, כשחיפשתי מתכון ללזניה בשרי.
בינתיים כבר בחרתי לי עוד כמה דברים להכין לשבת.
אני מרגישה כמו ילד שמסתובב בחנות צעצועים…כיף… מתכונים זמינים, ברורים, פשוטים ונראים משובחים ביותר.
היי דליה,
ברוכה הבאה לאתר!
תהני 😉
אני לא אוכלת חצילים, ולפיכך גם לא קונה אותם. הפעם החלטתי לצ’פר את בעלי ועשיתי את החצילים לפי המתכון.
הוא כל כך נהנה וסיים הכל לבדו בהינף כף…
תודה
אני שמחה לשמוע רחל 🙂
תודה והמשך יום מעולה!
רציתי לשאול למה צריך לחוקר את החציל, תודה על האתר הנפלא
היי אסף,
בדר”כ מחוררים את החציל כשהוא שלם כדי שלא יתפוצץ בזמן האפיה.
במקרה הזה החירור עם מזלג נועד להוציא את האוויר מרצועות החצילים שלעיתים “מתנפחות” באפיה. לא חובה אבל מומלץ.
רציתי להגיד לך תודה רבה רבה על המתכון הטעים והקל הזה! הכנתי אותו אתמול לארוחת הצהריים ולהפתעתי הילדים שלא אוכלים חצילים בכללי זללו אותו אתמול. הצטערתי שלא הכנתי מנה כפולה אבל לא נורא – עכשיו שוב יש חצילים בתנור..:-)
איזה כיף לשמוע!
תודה אורית ושבוע נפלא 🙂
וואו!!!
נראה ממש טעים, אני אגיד לאמא שלי להכין לשבת.
(אמנם יש לנו מתכון דומה, אבל תמיד טוב לנסות חדשים.)