זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: 6-7 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חציל גדול
עגבניה קטנה קצוצה קטן
גמבה קטנה קצוצה קטן
2 שיני שום קצוצות
3 כפות כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה (ניתן גם לשלב בניהם)
שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את החציל לאורך לפרוסות בעובי כס”מ (מומלץ לפזר עליהם מלח גס ולהניח להן להזיע במשך כ-20 דקות, כך נפטרים מהמרירות של החציל. לאחר מכן שוטפים במים ומנגבים היטב).
-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה. מערבבים בקערית את העגבניה, הגמבה, השום והעלים הקצוצים ומפזרים מעל כל פרוסה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור למשך שעה.
-מוציאים מהתנור, מסדרים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ועלים טריים קצוצים.
*מומלץ להגיש עם טחינה – מתכון לטחינה.
שעה בתנור זה לא קצת הרבה ?
למתכון הזה לא אבל בכל מקרה כדאי לעקוב אחרי האפיה ואם זה מוכן לפני – להוציא מהתנור.
יצא מעולה!!!
תודה
שמחה לשמוע!
תודה אפרת! ממש אהבתי!!!!!
המתכונים שלך תמיד כ”כ ברורים ומוצלחים.
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה טעים כל כך😊
תודה שחזרת לשתף(:
מה אפשר לשים במקום טחינה? לא אוהבת טחינה…
לא חייב להגיש עם טחינה, אפשר לוותר עליה. אפשר גם להגיש עם מטבוחה או רוטב פסטו וכדומה.
יצא מעולה.
תודה על מתכונים קלים וטעימים😋
נראה מושלם…
תודה על הפרגון❤
היי אפרת,
הכנתי שבוע שעבר ויצא פשוט טעים ברמות!!!
אני רוצה להכין השבוע שוב
אפשר להכין את החצילים כולל התוספות ולשים במקרר לכמה שעות עד שאניח אותם בתנור?
אני רוצה פשוט לחסוך בזמן וישר להכניס לתנור בלי הרבה עבודה
תודה לך😊
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להכין כפי שכתבת(:
האם אפשר להכין מראש את החציל. להכין בבוקר לארוחת שישי?
היי,
כן, אפשר.
מושלם!
נראה פשוט מצוין💗
תודה רבה, אפרת על עוד מתכון מנצח. יצא מעולה.
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף🌷
תקשיבי אחד המתכונים הכנתי את זה שבת שעברה וישר ביקשו ממני גם להשבת בנוסף כל מתון פה בצבע תודה רבה!!!
כיף לשמוע, תודה ❤️
פעם שלישית או רביעית שאני מכינה!
מתכון אליפות! התחסל ברגע, תודה רבה על המתכון ועל עוד הרבה מתכונים טעימים!!
איזה כיף לשמוע, תמשיכי להנות❤️
אם אני עושה את זה יום לפני..
אז מתי אני מזלפת את ה@טחינה מעל ?
לפני ההגשה.
יצא ליגה! תודה על המתכון הזה
ובכלל על כל המתכונים באתר
המדהים הזה!!
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת
אפיתי את החציל בתנור לבד כבר מראש
עכשיו אני מחפשת תיבול מעניין וזה נראה לי טעים
מה את מציעה בשלב זה?
אפשר לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה ושום ולהוסיף לחציל.
שלום. האם אפשר להכין מראש ואחכ לשים כל פלטה? או שעדיף להגיש קר? תודה
היי ציפי,
אפשר להכין מראש.
רצוי להגיש חם או בטמפ’ החדר.
האם אפשר לקלף את החציל תחילה ???
כן.
שלום וברכה
האם אפשר להכין יומיים מראש?
אפשר. זה עדיין יהיה טעים אבל יראה קצת פחות טוב 🙂
שלום,
נשאר לי המון חצילים מפסח
אפשר להכין ולהקפיא?
אני יודעת שאפשר להקפיא חצילים קלויים. לא יודעת לגבי חצילים טריים.
אפרת היקרה!
הכנתי את החצילים (עם טחינה מעל) וגם את מאפה הגבינות ובזיליקום* למפגש משפחתי.
כולם ליקקו את האצבעות!!!
אין מילים!
*לא היה לי בזיליקום,אז שמתי פטרוזיליה במקום.אל תגלי 😉
שמחה לשמוע!
תודה רותי ויום מקסים ❣️
תודה רבה!
רצה להכין 🙂
שלום ותודה על המתכונים המענגים!
אשמח לדעת האם יצא טעים גם ללא כוסברה\פטרוזיליה.
תודה רבה
היי חנה,
הכוסברה/פטרוזיליה מוסיפים לטעם אבל זה ייצא טעים גם בלי.
הפתעתי את אישתי יצא 10
כל הכבוד לך 🙂
שמחה שיצא טעים.
תודה רפי.
הכנתי את החציל ויצא מושלםםםם!!!
תודה טובי, שמחה שאהבת 🙂
חוצים את החציל ל 2 ??
היי שרון,
את החציל חוצים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס”מ. זה יוצא 5-7 פרוסות, תלוי בעובי החציל.
שלום; רציתי לשאול על המתכון הזה של החצילים, אני מארחת מחר האם כדי לעשות עכשיו או מחר לפניי ההגשה? כי יש לי הרבה מה להכין.. אשמח לתשובה מהירה.
אפשר להכין יום לפני.
שנה טובה 🙂
מתכון מעולה ומיוחד בטעמו, כל שבוע יוצא לי להכין שלושה מתכונים לפחות מהאתר, תודה ענקית.
איזה כיף לשמוע. תודה 🙂
היכן למקם את התבנית ?
למעלה אמצע או למטה ?
על איזה מצב לאפות ? טורבו או אפייה ?
באמצע. מצב אפיה רגיל (קו עליון וקו תחתון).
שבת שלום
יצא מדהים וטעים!!! תודה רבה:)
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
תודה. יצא טעים. נשרף לי קצת כי חיממתי מראש. אלמד להבא.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מסכימה לגמרי עם התגובה של דסי למטה, היטיבה לבטא – פשוט כיף שיש את האתר הזה, במיוחד את המדורים של דיאטטי וכו’ והכל מחולק יפה – כשרוצים בריא יש בריא כשרוצים מתוק יש מתוק
ובמיוחד התגובות שמהן ניתן ללמוד עוד כל מיני טיפים, ותשובות לשאלות – ממש קורס בישול בחינם!
ובהקשר לחצילים, מנה כזו קלה להכנה כל כך טעימה, ממש תענוג!
תודה רבה!
תודה נחמה!
שלום אפרת.
אני מכין לילדי מן מבחר המתכונים שלך והם פשוט קלים וטעימים בטירוף.
כולם בבית עפים עליהם !!
תודה רבה !!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה מוטי 🙂
שלום אפרת! האם ניתן להכין מראש יום ולשים במקרר! אשמח לתשובתך שבת שלום ומבורך ! אוהבתתת את המתכונים המדויקים והמהירים שאני קוצרת מחמאות אין סופית ממשפחתי!!!
תודה שילה!
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר אבל קחי בחשבון שיותר טעים כשזה טרי מאותו היום.
שבת שלום 🙂
אפרת, התנסיתי במספר מתכונים שלך לאחרונה, לגמרי בראש שלי. הקיצורי דרך והמינימום פעולות שלא סותר טעים… אין לי סבלנות להתקשקש שעות במטבח בשביל חמש דקות זלילה… ועוד זה לא נגמר, כל יום זה חוזר על עצמו.
בקיצור אתר מתכונים היעיל וההגיוני ביותר שקיים.
מעבר לזה מאד בולטת לי האנרגיה שלך באתר, בתגובות, את כל כך נעימה ומכבדת. עוד משהו שמשאיר אותי באיזור. (ולא אשווה כאן לאתרים אחרים)
וסופסופ אתייחס למתכון הזה שנזלל, כולם השתגעו על זה. וכבר פרסמתי אותו במשפחה..
תודה!!
דסי היקרה,
היה לי כיף לקרוא את תגובתך. שמחה שמצאת את האתר מועיל 😉
תודה רבה!
ערב נעים 🙂
אמא שלי עכשיו מכינה, אבל זה עדיין לא בתנור, והריח עושה אותי רעבה…
שיהיה בתאבון 😉
זה כבר כמה שבועות שאני מכינה את זה כל שישי… פשוט מעדן!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה ליטל ושבת שלום 🙂
היי,
אני בימים האחרונים ממש מככבת פה באתר עם השאלות חחח
אני רוצה להכין את זה לארוחת שבת מחר אפילו גם יאכלו היום אבל זה יהיה בסדר למחר ? או שפשוט לחמם טיפה לפני הגשה ?
מה המלצתך ?
מעולה 😉
אין בעיה להגיש את זה גם למחרת ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
ניתן להוסיף קצת מלמעלה גבינה או שזה לא מתאים לפה?
כן אפשר בהחלט. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת כ10 דקות לפני סיום האפיה או לפזר גבינה בולגרית או פטה מפוררת לאחר שזה מוכן.
הכנתי ויצא מעולה!!!!. היו לי אורחים והם טרפו הכל במהירות. לאור זאת רציתי לדעת האם אפשר לחתוך (דק) את החציל לרוחב ולא לאורך. פשוט ככה יוצאות פחות חתיכות וגדולות מדי. וגם אם חותכים את פרוסות החציל אחרי האפייה הן כבר לא נראות כ”כ טוב. אז למה בעצם לא לחתוך לרוחב?
תודה
היי מיכל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין שום בעיה לחתוך לרוחב.
המשך יום מקסים!
הי,
החציל יצא טעים (גם הטחינה). אבל – אחרי חצי ארבעים דקות בתנור חלק מהחתיכות ממש נשרפו לדרגת פחם.
אני תוהה אם שמתי על חום גבוה מדי או שזה כי חתכתי דק מדי. – אם כי עקבתי אחר ההוראות.
החתיכות שלא נשרפו, יצאו טעים,רק מאד דקות. ממש ברמת של נייר, ופריכות מאד (לא בשרניות)- זו הכוונה? או, שוב, החיתוך שלי היה דק מדי?
היי גלית,
כנראה שהפרוסות היו חתוכות דק מידי כי הן אמורות לצאת בשרניות גם אחרי האפיה. פעם הבאה תחתכי אותן יותר עבה. שמחה שלמרות זאת הצלחת להנות מהטעם 🙂
ערב נעים וחג חנוכה שמח
היי אפרת 🙂
אפשר לוותר על הגמבה?
כן 🙂
תודה אפרת! הכנתי אמש כארוחת ערב קלה לי ולאיש שלי, שהלמה גם את הגשם והרוח. צירפתי ביצים קשות, טחינה כהמלצתך, ירקות חתוכים ולחם פרנה מרוקאי ספוגי קנוי. הוא ליקק את האצבעות :-).
ולטובת כולם: אני הכנתי את המתכון הזה בדיוק לפי אותן הוראות, בחמגשית בטוסטר אובן, כי אנחנו זוג צעיר ואין לנו עוד תנור. אם מקפידים לבדוק מדי פעם את רמת והתאמת החום במהלך הצלייה, זה יוצא יופי.
שוב תודה.
שמחה לשמוע שרון!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
היי חוץ מחצילים אפשר לעשות את זה עם עוד ירקות??
היי ספיר,
לדעתי עם חצילים זה יוצא הכי מוצלח מבחינת המרקם ושילוב הטעמים. לא ניסיתי אבל יכול להיות שזה יילך גם עם קישוא.
האם זה אמור להיות מוגש חם?
היי נטלי,
חם או בטמפ’ החדר.
שבת שלום וחג שמח 🙂
מתכון נהדר. יצא מעדן ובקלות רבה.
תודה איילת, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עוגיות גרנולה עם טחינה ושוקולד צ’יפס ויצא מצוין. תודה על המתכון המוצלחוהפשוט
הכנתי עוגיות.יצא מצויין
שמחה לשמוע מיכל 🙂
אחלה מתכון!
בדיוק מה שחיפשתי 🙂
קל ומהיר ויכול להוות תחליף לארוחה קלילה
תודה רבה ושבוע טוב 🙂
שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב!
חצילים תמיד יוצאים לי מעפן בתנור וזה יצא פשוט טעים ומושלם!!
איזה כיף לשמוע!
תודה הילה ושבת שלום 🙂
היי! הכנתי אתמול פשוט מעולה ומיוחד
תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂
יצא טעים בטירוף. ממש נהננו מהארוחה.
שמחה לשמוע רוזי 🙂
לא צריך לכסות בנייר
כסף?
לא עירית, אין צורך לכסות.
היי, 🙂
נראה נהדר.
מה ניתן במקום הגמבה?
שאלה נוספת
כתבת לחתוך לרוחב ובתמונה זה נראה לאורך?
תודה מראש,
אפרת
היי אפרת,
את צודקת! רשמתי לרוחב בטעות, מיד מתקנת 🙂
אפשר לוותר על הגמבה ולהכין רק עם עגבניות, שום ועלים, זה יוצא טעים גם ככה.
יום נפלא!