שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מס’ מנות: 6-7 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 חציל גדול

עגבניה קטנה קצוצה קטן

גמבה קטנה קצוצה קטן

2 שיני שום קצוצות

3 כפות כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה (ניתן גם לשלב בניהם)

שמן זית

מלח, פלפל שחור




אופן הכנה:

-חותכים את החציל לאורך לפרוסות בעובי כס”מ (מומלץ לפזר עליהם מלח גס ולהניח להן להזיע במשך כ-20 דקות, כך נפטרים מהמרירות של החציל. לאחר מכן שוטפים במים ומנגבים היטב).

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה. מערבבים בקערית את העגבניה, הגמבה, השום והעלים הקצוצים ומפזרים מעל כל פרוסה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור למשך שעה.

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור, מסדרים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ועלים טריים קצוצים.

*מומלץ להגיש עם טחינה – מתכון לטחינה.

חצילים עם עגבניות, גמבה ושום

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לעוגת לימון בחושהמתכון לעוגת לימון בחושה
מתכון לפתיתים עם בשר טחון מתכון לפתיתים עם בשר טחון
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מור (13:31 15.04.2024)

שעה בתנור זה לא קצת הרבה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:45 15.04.2024)

למתכון הזה לא אבל בכל מקרה כדאי לעקוב אחרי האפיה ואם זה מוכן לפני – להוציא מהתנור.

avatar
סיגל כלף (09:31 2.10.2023)

יצא מעולה!!!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 2.10.2023)

שמחה לשמוע!

avatar
חני (17:17 14.12.2022)

תודה אפרת! ממש אהבתי!!!!!
המתכונים שלך תמיד כ”כ ברורים ומוצלחים.

מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 14.12.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה טעים כל כך😊
תודה שחזרת לשתף(:

avatar
חינע (16:44 6.12.2022)

מה אפשר לשים במקום טחינה? לא אוהבת טחינה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 6.12.2022)

לא חייב להגיש עם טחינה, אפשר לוותר עליה. אפשר גם להגיש עם מטבוחה או רוטב פסטו וכדומה.

avatar
שרית (14:33 12.11.2022)

יצא מעולה.
תודה על מתכונים קלים וטעימים😋

מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:53 12.11.2022)

נראה מושלם…
תודה על הפרגון❤

avatar
שרה (22:02 7.09.2022)

היי אפרת,
הכנתי שבוע שעבר ויצא פשוט טעים ברמות!!!
אני רוצה להכין השבוע שוב
אפשר להכין את החצילים כולל התוספות ולשים במקרר לכמה שעות עד שאניח אותם בתנור?
אני רוצה פשוט לחסוך בזמן וישר להכניס לתנור בלי הרבה עבודה
תודה לך😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 7.09.2022)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להכין כפי שכתבת(:

avatar
שרה (09:58 24.06.2022)

האם אפשר להכין מראש את החציל. להכין בבוקר לארוחת שישי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 24.06.2022)

היי,
כן, אפשר.

avatar
Sharon Hagai (14:13 17.05.2021)

מושלם!

מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 17.05.2021)

נראה פשוט מצוין💗

avatar
יניב (23:46 1.04.2021)

תודה רבה, אפרת על עוד מתכון מנצח. יצא מעולה.

מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:07 2.04.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף🌷

avatar
אילה (19:35 4.02.2021)

תקשיבי אחד המתכונים הכנתי את זה שבת שעברה וישר ביקשו ממני גם להשבת בנוסף כל מתון פה בצבע תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 4.02.2021)

כיף לשמוע, תודה ❤️

avatar
הדס (12:26 29.01.2021)

פעם שלישית או רביעית שאני מכינה!
מתכון אליפות! התחסל ברגע, תודה רבה על המתכון ועל עוד הרבה מתכונים טעימים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 29.01.2021)

איזה כיף לשמוע, תמשיכי להנות❤️

avatar
גלית (21:54 14.10.2020)

אם אני עושה את זה יום לפני..
אז מתי אני מזלפת את ה@טחינה מעל ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 15.10.2020)

לפני ההגשה.

avatar
גלית (12:28 15.10.2020)

יצא ליגה! תודה על המתכון הזה
ובכלל על כל המתכונים באתר
המדהים הזה!!

מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 15.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!

avatar
לאה (00:11 10.04.2020)

היי אפרת
אפיתי את החציל בתנור לבד כבר מראש
עכשיו אני מחפשת תיבול מעניין וזה נראה לי טעים
מה את מציעה בשלב זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:46 10.04.2020)

אפשר לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה ושום ולהוסיף לחציל.

avatar
ציפי (11:50 21.06.2019)

שלום. האם אפשר להכין מראש ואחכ לשים כל פלטה? או שעדיף להגיש קר? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 21.06.2019)

היי ציפי,
אפשר להכין מראש.
רצוי להגיש חם או בטמפ’ החדר.

avatar
שרה (11:42 10.05.2019)

האם אפשר לקלף את החציל תחילה ???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 10.05.2019)

כן.

avatar
שיר (11:44 7.05.2019)

שלום וברכה
האם אפשר להכין יומיים מראש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 7.05.2019)

אפשר. זה עדיין יהיה טעים אבל יראה קצת פחות טוב 🙂

avatar
חני (15:16 2.05.2019)

שלום,
נשאר לי המון חצילים מפסח
אפשר להכין ולהקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 2.05.2019)

אני יודעת שאפשר להקפיא חצילים קלויים. לא יודעת לגבי חצילים טריים.

avatar
רותי (01:59 11.07.2018)

אפרת היקרה!
הכנתי את החצילים (עם טחינה מעל) וגם את מאפה הגבינות ובזיליקום* למפגש משפחתי.
כולם ליקקו את האצבעות!!!
אין מילים!

*לא היה לי בזיליקום,אז שמתי פטרוזיליה במקום.אל תגלי 😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 11.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה רותי ויום מקסים ❣️

avatar
חנה (19:16 6.05.2018)

תודה רבה!
רצה להכין 🙂

avatar
חנה (18:46 6.05.2018)

שלום ותודה על המתכונים המענגים!
אשמח לדעת האם יצא טעים גם ללא כוסברה\פטרוזיליה.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 6.05.2018)

היי חנה,
הכוסברה/פטרוזיליה מוסיפים לטעם אבל זה ייצא טעים גם בלי.

avatar
רפי (11:37 20.04.2018)

הפתעתי את אישתי יצא 10

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 20.04.2018)

כל הכבוד לך 🙂
שמחה שיצא טעים.
תודה רפי.

avatar
טובי (18:59 16.04.2018)

הכנתי את החציל ויצא מושלםםםם!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 16.04.2018)

תודה טובי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שרון (17:03 28.09.2017)

חוצים את החציל ל 2 ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 28.09.2017)

היי שרון,
את החציל חוצים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס”מ. זה יוצא 5-7 פרוסות, תלוי בעובי החציל.

avatar
ורד (11:19 20.09.2017)

שלום; רציתי לשאול על המתכון הזה של החצילים, אני מארחת מחר האם כדי לעשות עכשיו או מחר לפניי ההגשה? כי יש לי הרבה מה להכין.. אשמח לתשובה מהירה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 20.09.2017)

אפשר להכין יום לפני.
שנה טובה 🙂

avatar
באש רשא (22:52 13.07.2017)

מתכון מעולה ומיוחד בטעמו, כל שבוע יוצא לי להכין שלושה מתכונים לפחות מהאתר, תודה ענקית.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:14 13.07.2017)

איזה כיף לשמוע. תודה 🙂

avatar
נתנאל יעקובי (18:11 2.06.2017)

היכן למקם את התבנית ?
למעלה אמצע או למטה ?
על איזה מצב לאפות ? טורבו או אפייה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 2.06.2017)

באמצע. מצב אפיה רגיל (קו עליון וקו תחתון).
שבת שלום

avatar
תמר (14:54 29.11.2016)

יצא מדהים וטעים!!! תודה רבה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 29.11.2016)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

avatar
פלוני_אלמונית (20:15 2.11.2016)

תודה. יצא טעים. נשרף לי קצת כי חיממתי מראש. אלמד להבא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 2.11.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
נחמה (11:43 22.09.2016)

מסכימה לגמרי עם התגובה של דסי למטה, היטיבה לבטא – פשוט כיף שיש את האתר הזה, במיוחד את המדורים של דיאטטי וכו’ והכל מחולק יפה – כשרוצים בריא יש בריא כשרוצים מתוק יש מתוק
ובמיוחד התגובות שמהן ניתן ללמוד עוד כל מיני טיפים, ותשובות לשאלות – ממש קורס בישול בחינם!

ובהקשר לחצילים, מנה כזו קלה להכנה כל כך טעימה, ממש תענוג!

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 22.09.2016)

תודה נחמה!

avatar
מוטי (18:07 13.09.2016)

שלום אפרת.
אני מכין לילדי מן מבחר המתכונים שלך והם פשוט קלים וטעימים בטירוף.
כולם בבית עפים עליהם !!
תודה רבה !!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 13.09.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה מוטי 🙂

avatar
shila (09:44 27.05.2016)

שלום אפרת! האם ניתן להכין מראש יום ולשים במקרר! אשמח לתשובתך שבת שלום ומבורך ! אוהבתתת את המתכונים המדויקים והמהירים שאני קוצרת מחמאות אין סופית ממשפחתי!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:43 27.05.2016)

תודה שילה!
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר אבל קחי בחשבון שיותר טעים כשזה טרי מאותו היום.
שבת שלום 🙂

avatar
דסי (18:01 13.03.2016)

אפרת, התנסיתי במספר מתכונים שלך לאחרונה, לגמרי בראש שלי. הקיצורי דרך והמינימום פעולות שלא סותר טעים… אין לי סבלנות להתקשקש שעות במטבח בשביל חמש דקות זלילה… ועוד זה לא נגמר, כל יום זה חוזר על עצמו.
בקיצור אתר מתכונים היעיל וההגיוני ביותר שקיים.
מעבר לזה מאד בולטת לי האנרגיה שלך באתר, בתגובות, את כל כך נעימה ומכבדת. עוד משהו שמשאיר אותי באיזור. (ולא אשווה כאן לאתרים אחרים)
וסופסופ אתייחס למתכון הזה שנזלל, כולם השתגעו על זה. וכבר פרסמתי אותו במשפחה..

תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 13.03.2016)

דסי היקרה,
היה לי כיף לקרוא את תגובתך. שמחה שמצאת את האתר מועיל 😉
תודה רבה!
ערב נעים 🙂

avatar
ורוניקה (20:09 11.03.2016)

אמא שלי עכשיו מכינה, אבל זה עדיין לא בתנור, והריח עושה אותי רעבה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 11.03.2016)

שיהיה בתאבון 😉

avatar
ליטל (14:08 19.02.2016)

זה כבר כמה שבועות שאני מכינה את זה כל שישי… פשוט מעדן!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 19.02.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה ליטל ושבת שלום 🙂

avatar
נתלי (12:41 28.01.2016)

היי,
אני בימים האחרונים ממש מככבת פה באתר עם השאלות חחח
אני רוצה להכין את זה לארוחת שבת מחר אפילו גם יאכלו היום אבל זה יהיה בסדר למחר ? או שפשוט לחמם טיפה לפני הגשה ?
מה המלצתך ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:52 28.01.2016)

מעולה 😉
אין בעיה להגיש את זה גם למחרת ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

avatar
נתלי (15:01 28.01.2016)

ניתן להוסיף קצת מלמעלה גבינה או שזה לא מתאים לפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:33 28.01.2016)

כן אפשר בהחלט. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת כ10 דקות לפני סיום האפיה או לפזר גבינה בולגרית או פטה מפוררת לאחר שזה מוכן.

avatar
מיכל (12:14 13.01.2016)

הכנתי ויצא מעולה!!!!. היו לי אורחים והם טרפו הכל במהירות. לאור זאת רציתי לדעת האם אפשר לחתוך (דק) את החציל לרוחב ולא לאורך. פשוט ככה יוצאות פחות חתיכות וגדולות מדי. וגם אם חותכים את פרוסות החציל אחרי האפייה הן כבר לא נראות כ”כ טוב. אז למה בעצם לא לחתוך לרוחב?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 13.01.2016)

היי מיכל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין שום בעיה לחתוך לרוחב.
המשך יום מקסים!

avatar
גלית (20:38 8.12.2015)

הי,
החציל יצא טעים (גם הטחינה). אבל – אחרי חצי ארבעים דקות בתנור חלק מהחתיכות ממש נשרפו לדרגת פחם.

אני תוהה אם שמתי על חום גבוה מדי או שזה כי חתכתי דק מדי. – אם כי עקבתי אחר ההוראות.

החתיכות שלא נשרפו, יצאו טעים,רק מאד דקות. ממש ברמת של נייר, ופריכות מאד (לא בשרניות)- זו הכוונה? או, שוב, החיתוך שלי היה דק מדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 8.12.2015)

היי גלית,
כנראה שהפרוסות היו חתוכות דק מידי כי הן אמורות לצאת בשרניות גם אחרי האפיה. פעם הבאה תחתכי אותן יותר עבה. שמחה שלמרות זאת הצלחת להנות מהטעם 🙂
ערב נעים וחג חנוכה שמח

avatar
עוז (13:18 5.12.2015)

היי אפרת 🙂
אפשר לוותר על הגמבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 5.12.2015)

כן 🙂

avatar
שרון (12:04 4.11.2015)

תודה אפרת! הכנתי אמש כארוחת ערב קלה לי ולאיש שלי, שהלמה גם את הגשם והרוח. צירפתי ביצים קשות, טחינה כהמלצתך, ירקות חתוכים ולחם פרנה מרוקאי ספוגי קנוי. הוא ליקק את האצבעות :-).

ולטובת כולם: אני הכנתי את המתכון הזה בדיוק לפי אותן הוראות, בחמגשית בטוסטר אובן, כי אנחנו זוג צעיר ואין לנו עוד תנור. אם מקפידים לבדוק מדי פעם את רמת והתאמת החום במהלך הצלייה, זה יוצא יופי.
שוב תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 4.11.2015)

שמחה לשמוע שרון!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

avatar
ספיר (14:48 21.09.2015)

היי חוץ מחצילים אפשר לעשות את זה עם עוד ירקות??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 21.09.2015)

היי ספיר,
לדעתי עם חצילים זה יוצא הכי מוצלח מבחינת המרקם ושילוב הטעמים. לא ניסיתי אבל יכול להיות שזה יילך גם עם קישוא.

avatar
נטלי (09:45 11.09.2015)

האם זה אמור להיות מוגש חם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 11.09.2015)

היי נטלי,
חם או בטמפ’ החדר.
שבת שלום וחג שמח 🙂

avatar
איילת (10:59 3.09.2015)

מתכון נהדר. יצא מעדן ובקלות רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 3.09.2015)

תודה איילת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מיכלבבני (21:50 26.08.2015)

הכנתי עוגיות גרנולה עם טחינה ושוקולד צ’יפס ויצא מצוין. תודה על המתכון המוצלחוהפשוט

avatar
מיכלבבני (21:48 26.08.2015)

הכנתי עוגיות.יצא מצויין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 26.08.2015)

שמחה לשמוע מיכל 🙂

avatar
לי (22:13 22.08.2015)

אחלה מתכון!
בדיוק מה שחיפשתי 🙂
קל ומהיר ויכול להוות תחליף לארוחה קלילה
תודה רבה ושבוע טוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 22.08.2015)

שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב!

avatar
הילה (12:04 21.08.2015)

חצילים תמיד יוצאים לי מעפן בתנור וזה יצא פשוט טעים ומושלם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 21.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה הילה ושבת שלום 🙂

avatar
מירי (16:34 15.08.2015)

היי! הכנתי אתמול פשוט מעולה ומיוחד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 15.08.2015)

תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂

avatar
רוזי (20:07 13.08.2015)

יצא טעים בטירוף. ממש נהננו מהארוחה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 13.08.2015)

שמחה לשמוע רוזי 🙂

avatar
עירית (16:28 13.08.2015)

לא צריך לכסות בנייר
כסף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 13.08.2015)

לא עירית, אין צורך לכסות.

avatar
אפרת (11:44 11.08.2015)

היי, 🙂

נראה נהדר.
מה ניתן במקום הגמבה?

שאלה נוספת
כתבת לחתוך לרוחב ובתמונה זה נראה לאורך?

תודה מראש,
אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 11.08.2015)

היי אפרת,
את צודקת! רשמתי לרוחב בטעות, מיד מתקנת 🙂
אפשר לוותר על הגמבה ולהכין רק עם עגבניות, שום ועלים, זה יוצא טעים גם ככה.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות