שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

מס’ מנות: 6-7 יחידות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 חציל גדול

עגבניה קטנה קצוצה קטן

גמבה קטנה קצוצה קטן

2 שיני שום קצוצות

3 כפות כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה (ניתן גם לשלב בניהם)

שמן זית

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את החציל לאורך לפרוסות בעובי כס”מ (מומלץ לפזר עליהם מלח גס ולהניח להן להזיע במשך כ-20 דקות, כך נפטרים מהמרירות של החציל. לאחר מכן שוטפים במים ומנגבים היטב).

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה. מערבבים בקערית את העגבניה, הגמבה, השום והעלים הקצוצים ומפזרים מעל כל פרוסה. מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור למשך שעה.

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור, מסדרים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ועלים טריים קצוצים.

*מומלץ להגיש עם טחינה – מתכון לטחינה.

חצילים עם עגבניות, גמבה ושום

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לעוגת לימון בחושה
מתכון לפתיתים עם בשר טחון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Sharon Hagai (14:13 17.05.2021)

מושלם!

מתכונים ב-10 דקות (20:18 17.05.2021)

נראה פשוט מצוין💗

יניב (23:46 1.04.2021)

תודה רבה, אפרת על עוד מתכון מנצח. יצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (08:07 2.04.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף🌷

אילה (19:35 4.02.2021)

תקשיבי אחד המתכונים הכנתי את זה שבת שעברה וישר ביקשו ממני גם להשבת בנוסף כל מתון פה בצבע תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 4.02.2021)

כיף לשמוע, תודה ❤️

הדס (12:26 29.01.2021)

פעם שלישית או רביעית שאני מכינה!
מתכון אליפות! התחסל ברגע, תודה רבה על המתכון ועל עוד הרבה מתכונים טעימים!!

מתכונים ב-10 דקות (13:01 29.01.2021)

איזה כיף לשמוע, תמשיכי להנות❤️

גלית (21:54 14.10.2020)

אם אני עושה את זה יום לפני..
אז מתי אני מזלפת את ה@טחינה מעל ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 15.10.2020)

לפני ההגשה.

גלית (12:28 15.10.2020)

יצא ליגה! תודה על המתכון הזה
ובכלל על כל המתכונים באתר
המדהים הזה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 15.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!

לאה (00:11 10.04.2020)

היי אפרת
אפיתי את החציל בתנור לבד כבר מראש
עכשיו אני מחפשת תיבול מעניין וזה נראה לי טעים
מה את מציעה בשלב זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:46 10.04.2020)

אפשר לטגן במחבת גמבה קצוצה, עגבניה ושום ולהוסיף לחציל.

ציפי (11:50 21.06.2019)

שלום. האם אפשר להכין מראש ואחכ לשים כל פלטה? או שעדיף להגיש קר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 21.06.2019)

היי ציפי,
אפשר להכין מראש.
רצוי להגיש חם או בטמפ’ החדר.

שרה (11:42 10.05.2019)

האם אפשר לקלף את החציל תחילה ???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 10.05.2019)

כן.

שיר (11:44 7.05.2019)

שלום וברכה
האם אפשר להכין יומיים מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 7.05.2019)

אפשר. זה עדיין יהיה טעים אבל יראה קצת פחות טוב 🙂

חני (15:16 2.05.2019)

שלום,
נשאר לי המון חצילים מפסח
אפשר להכין ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 2.05.2019)

אני יודעת שאפשר להקפיא חצילים קלויים. לא יודעת לגבי חצילים טריים.

רותי (01:59 11.07.2018)

אפרת היקרה!
הכנתי את החצילים (עם טחינה מעל) וגם את מאפה הגבינות ובזיליקום* למפגש משפחתי.
כולם ליקקו את האצבעות!!!
אין מילים!

*לא היה לי בזיליקום,אז שמתי פטרוזיליה במקום.אל תגלי 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 11.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה רותי ויום מקסים ❣️

חנה (19:16 6.05.2018)

תודה רבה!
רצה להכין 🙂

חנה (18:46 6.05.2018)

שלום ותודה על המתכונים המענגים!
אשמח לדעת האם יצא טעים גם ללא כוסברה\פטרוזיליה.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 6.05.2018)

היי חנה,
הכוסברה/פטרוזיליה מוסיפים לטעם אבל זה ייצא טעים גם בלי.

רפי (11:37 20.04.2018)

הפתעתי את אישתי יצא 10

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 20.04.2018)

כל הכבוד לך 🙂
שמחה שיצא טעים.
תודה רפי.

טובי (18:59 16.04.2018)

הכנתי את החציל ויצא מושלםםםם!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 16.04.2018)

תודה טובי, שמחה שאהבת 🙂

שרון (17:03 28.09.2017)

חוצים את החציל ל 2 ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 28.09.2017)

היי שרון,
את החציל חוצים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס”מ. זה יוצא 5-7 פרוסות, תלוי בעובי החציל.

ורד (11:19 20.09.2017)

שלום; רציתי לשאול על המתכון הזה של החצילים, אני מארחת מחר האם כדי לעשות עכשיו או מחר לפניי ההגשה? כי יש לי הרבה מה להכין.. אשמח לתשובה מהירה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 20.09.2017)

אפשר להכין יום לפני.
שנה טובה 🙂

באש רשא (22:52 13.07.2017)

מתכון מעולה ומיוחד בטעמו, כל שבוע יוצא לי להכין שלושה מתכונים לפחות מהאתר, תודה ענקית.

מתכונים ב-10 דקות (23:14 13.07.2017)

איזה כיף לשמוע. תודה 🙂

נתנאל יעקובי (18:11 2.06.2017)

היכן למקם את התבנית ?
למעלה אמצע או למטה ?
על איזה מצב לאפות ? טורבו או אפייה ?

מתכונים ב-10 דקות (18:27 2.06.2017)

באמצע. מצב אפיה רגיל (קו עליון וקו תחתון).
שבת שלום

תמר (14:54 29.11.2016)

יצא מדהים וטעים!!! תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות (16:46 29.11.2016)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

פלוני_אלמונית (20:15 2.11.2016)

תודה. יצא טעים. נשרף לי קצת כי חיממתי מראש. אלמד להבא.

מתכונים ב-10 דקות (20:20 2.11.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

נחמה (11:43 22.09.2016)

מסכימה לגמרי עם התגובה של דסי למטה, היטיבה לבטא – פשוט כיף שיש את האתר הזה, במיוחד את המדורים של דיאטטי וכו’ והכל מחולק יפה – כשרוצים בריא יש בריא כשרוצים מתוק יש מתוק
ובמיוחד התגובות שמהן ניתן ללמוד עוד כל מיני טיפים, ותשובות לשאלות – ממש קורס בישול בחינם!

ובהקשר לחצילים, מנה כזו קלה להכנה כל כך טעימה, ממש תענוג!

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:16 22.09.2016)

תודה נחמה!

מוטי (18:07 13.09.2016)

שלום אפרת.
אני מכין לילדי מן מבחר המתכונים שלך והם פשוט קלים וטעימים בטירוף.
כולם בבית עפים עליהם !!
תודה רבה !!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:53 13.09.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה מוטי 🙂

shila (09:44 27.05.2016)

שלום אפרת! האם ניתן להכין מראש יום ולשים במקרר! אשמח לתשובתך שבת שלום ומבורך ! אוהבתתת את המתכונים המדויקים והמהירים שאני קוצרת מחמאות אין סופית ממשפחתי!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:43 27.05.2016)

תודה שילה!
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר אבל קחי בחשבון שיותר טעים כשזה טרי מאותו היום.
שבת שלום 🙂

דסי (18:01 13.03.2016)

אפרת, התנסיתי במספר מתכונים שלך לאחרונה, לגמרי בראש שלי. הקיצורי דרך והמינימום פעולות שלא סותר טעים… אין לי סבלנות להתקשקש שעות במטבח בשביל חמש דקות זלילה… ועוד זה לא נגמר, כל יום זה חוזר על עצמו.
בקיצור אתר מתכונים היעיל וההגיוני ביותר שקיים.
מעבר לזה מאד בולטת לי האנרגיה שלך באתר, בתגובות, את כל כך נעימה ומכבדת. עוד משהו שמשאיר אותי באיזור. (ולא אשווה כאן לאתרים אחרים)
וסופסופ אתייחס למתכון הזה שנזלל, כולם השתגעו על זה. וכבר פרסמתי אותו במשפחה..

תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (18:22 13.03.2016)

דסי היקרה,
היה לי כיף לקרוא את תגובתך. שמחה שמצאת את האתר מועיל 😉
תודה רבה!
ערב נעים 🙂

ורוניקה (20:09 11.03.2016)

אמא שלי עכשיו מכינה, אבל זה עדיין לא בתנור, והריח עושה אותי רעבה…

מתכונים ב-10 דקות (22:25 11.03.2016)

שיהיה בתאבון 😉

ליטל (14:08 19.02.2016)

זה כבר כמה שבועות שאני מכינה את זה כל שישי… פשוט מעדן!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:11 19.02.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה ליטל ושבת שלום 🙂

נתלי (12:41 28.01.2016)

היי,
אני בימים האחרונים ממש מככבת פה באתר עם השאלות חחח
אני רוצה להכין את זה לארוחת שבת מחר אפילו גם יאכלו היום אבל זה יהיה בסדר למחר ? או שפשוט לחמם טיפה לפני הגשה ?
מה המלצתך ?

מתכונים ב-10 דקות (12:52 28.01.2016)

מעולה 😉
אין בעיה להגיש את זה גם למחרת ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

נתלי (15:01 28.01.2016)

ניתן להוסיף קצת מלמעלה גבינה או שזה לא מתאים לפה?

מתכונים ב-10 דקות (15:33 28.01.2016)

כן אפשר בהחלט. אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת כ10 דקות לפני סיום האפיה או לפזר גבינה בולגרית או פטה מפוררת לאחר שזה מוכן.

מיכל (12:14 13.01.2016)

הכנתי ויצא מעולה!!!!. היו לי אורחים והם טרפו הכל במהירות. לאור זאת רציתי לדעת האם אפשר לחתוך (דק) את החציל לרוחב ולא לאורך. פשוט ככה יוצאות פחות חתיכות וגדולות מדי. וגם אם חותכים את פרוסות החציל אחרי האפייה הן כבר לא נראות כ”כ טוב. אז למה בעצם לא לחתוך לרוחב?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:42 13.01.2016)

היי מיכל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין שום בעיה לחתוך לרוחב.
המשך יום מקסים!

גלית (20:38 8.12.2015)

הי,
החציל יצא טעים (גם הטחינה). אבל – אחרי חצי ארבעים דקות בתנור חלק מהחתיכות ממש נשרפו לדרגת פחם.

אני תוהה אם שמתי על חום גבוה מדי או שזה כי חתכתי דק מדי. – אם כי עקבתי אחר ההוראות.

החתיכות שלא נשרפו, יצאו טעים,רק מאד דקות. ממש ברמת של נייר, ופריכות מאד (לא בשרניות)- זו הכוונה? או, שוב, החיתוך שלי היה דק מדי?

מתכונים ב-10 דקות (21:10 8.12.2015)

היי גלית,
כנראה שהפרוסות היו חתוכות דק מידי כי הן אמורות לצאת בשרניות גם אחרי האפיה. פעם הבאה תחתכי אותן יותר עבה. שמחה שלמרות זאת הצלחת להנות מהטעם 🙂
ערב נעים וחג חנוכה שמח

עוז (13:18 5.12.2015)

היי אפרת 🙂
אפשר לוותר על הגמבה?

מתכונים ב-10 דקות (15:12 5.12.2015)

כן 🙂

שרון (12:04 4.11.2015)

תודה אפרת! הכנתי אמש כארוחת ערב קלה לי ולאיש שלי, שהלמה גם את הגשם והרוח. צירפתי ביצים קשות, טחינה כהמלצתך, ירקות חתוכים ולחם פרנה מרוקאי ספוגי קנוי. הוא ליקק את האצבעות :-).

ולטובת כולם: אני הכנתי את המתכון הזה בדיוק לפי אותן הוראות, בחמגשית בטוסטר אובן, כי אנחנו זוג צעיר ואין לנו עוד תנור. אם מקפידים לבדוק מדי פעם את רמת והתאמת החום במהלך הצלייה, זה יוצא יופי.
שוב תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:38 4.11.2015)

שמחה לשמוע שרון!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂

ספיר (14:48 21.09.2015)

היי חוץ מחצילים אפשר לעשות את זה עם עוד ירקות??

מתכונים ב-10 דקות (15:52 21.09.2015)

היי ספיר,
לדעתי עם חצילים זה יוצא הכי מוצלח מבחינת המרקם ושילוב הטעמים. לא ניסיתי אבל יכול להיות שזה יילך גם עם קישוא.

נטלי (09:45 11.09.2015)

האם זה אמור להיות מוגש חם?

מתכונים ב-10 דקות (09:55 11.09.2015)

היי נטלי,
חם או בטמפ’ החדר.
שבת שלום וחג שמח 🙂

איילת (10:59 3.09.2015)

מתכון נהדר. יצא מעדן ובקלות רבה.

מתכונים ב-10 דקות (11:10 3.09.2015)

תודה איילת, שמחה שאהבת 🙂

מיכלבבני (21:50 26.08.2015)

הכנתי עוגיות גרנולה עם טחינה ושוקולד צ’יפס ויצא מצוין. תודה על המתכון המוצלחוהפשוט

מיכלבבני (21:48 26.08.2015)

הכנתי עוגיות.יצא מצויין

מתכונים ב-10 דקות (21:51 26.08.2015)

שמחה לשמוע מיכל 🙂

לי (22:13 22.08.2015)

אחלה מתכון!
בדיוק מה שחיפשתי 🙂
קל ומהיר ויכול להוות תחליף לארוחה קלילה
תודה רבה ושבוע טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:17 22.08.2015)

שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב!

הילה (12:04 21.08.2015)

חצילים תמיד יוצאים לי מעפן בתנור וזה יצא פשוט טעים ומושלם!!

מתכונים ב-10 דקות (12:06 21.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה הילה ושבת שלום 🙂

מירי (16:34 15.08.2015)

היי! הכנתי אתמול פשוט מעולה ומיוחד

מתכונים ב-10 דקות (16:41 15.08.2015)

תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂

רוזי (20:07 13.08.2015)

יצא טעים בטירוף. ממש נהננו מהארוחה.

מתכונים ב-10 דקות (20:19 13.08.2015)

שמחה לשמוע רוזי 🙂

עירית (16:28 13.08.2015)

לא צריך לכסות בנייר
כסף?

מתכונים ב-10 דקות (16:31 13.08.2015)

לא עירית, אין צורך לכסות.

אפרת (11:44 11.08.2015)

היי, 🙂

נראה נהדר.
מה ניתן במקום הגמבה?

שאלה נוספת
כתבת לחתוך לרוחב ובתמונה זה נראה לאורך?

תודה מראש,
אפרת

מתכונים ב-10 דקות (11:59 11.08.2015)

היי אפרת,
את צודקת! רשמתי לרוחב בטעות, מיד מתקנת 🙂
אפשר לוותר על הגמבה ולהכין רק עם עגבניות, שום ועלים, זה יוצא טעים גם ככה.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.