זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חציל קטן קלוף חתוך לקוביות בגודל 2X2
גמבה קטנה חתוכה גס
רבע כרוב חתוך לקוביות בינוניות
גזר בינוני חתוך לעיגולים
בצל קטן קלוף חתוך גס
תיבול: 4 כפות שמן זית, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על קוביות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הירקות. מתבלים בשמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
-פותחים בזהירות את דלת התנור ומערבבים קצת. אופים במשך 15-20 דקות נוספות.
הי אפרת!
רציתי לשאול לגבי המליחה של החציל, אחרי 30 דקות הוא בקושי הוציא נוזלים- מה זה אומר? צריך עוד זמן? או שאפשר להשתמש ככה?
תודה רבה על האתר המדהים!
היי,
אם פיזרת מספיק מלח זה בסדר שהחציל לא הוציא הרבה נוזלים- יש סוגי חצילים כאלו.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
תודה רבה! את מלמדת אותי המון דברים שלא ידעתי.
יצא ממש מוצלח! עוד מתכון פשוט וגאוני! 😄
איזה כיף לשמוע! תודה מעיין🌺
היי אפרת
בקשר לזמן
אחרי 30 דקות זה נראה לי כבר מתחיל להשרף
אז בפעם הבאה להנמיך ?
או לכבות אחרי 30 דקות?
תודה מראש.
היי,
יתכן והתנור שלך חזק יחסית(:
את יכולה לאפות לפי מידת ההשחמה הרצויה, אם לאחר 30 דק’ זה נראה לך אפוי לחלוטין ושחום מספיק- תוציאי מהתנור.
אפשר באופן אחר במקום בתנור?
היי,
אפשר להכין את החצילים בסיר בדומה למתכון הזה לסלט חצילים. מצרפת מתכון נוסף לירקות במחבת שניתן להוסיף בו חצילים.
כל המכונים שלך מצויינים וקלים להכנה .תודה רבה!!
האם מגישים את הסלט הזה מחומם או אפשר בטמפרטורת החדר, ללא חימום. מה עדיף?
תודה רבה יקירה♥
זה בעיקר לפי טעמך האישי, אין בעיה גם לאכול את התבשיל קר
יום נפלא
היי, את הירקות את אופה בטורבו או בתוכנית אפיה רגילה (קו תחתון למעלה למטה)?
קו עליון וקו תחתון.
אפשר להשתמש בקישוא במקום חציל?
ואפשר להוסיף דלעת?
כן, אפשר להכין עם קישוא ולהוסיף דלעת.
היי אין לי כרוב. אפשר משהו במקום?
אפשר לשים קישוא או גזר נוסף במקום.
היי כמה בערך קלוריות עומדים על זה
כ600 קלוריות לכל הכמות במתכון (150 למנה).
הכנתי ויצא מעולה תודה על המתכון הקל לימי הקיץ .
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעיה
היי אפרת,
האם אפשר כרוב סגול?
תודה על המתכונים הטובים שלך…
היי חנה,
לדעתי כרוב לבן יותר מתאים אבל אני מניחה שאפשר להכין גם עם כרוב סגול.
יום מקסים 🙂
היי,
נראה טוב!!
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא או לחלופין כמה זמן ישמר במקרר?
תודה על כל המתכונים הטעימים!👍
היי מירי,
אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים.
אפשר גם להקפיא.