מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: בשרי
רכיבים
פרוסות חצילים אפויות בתנור (לחצו כאן למתכון – חצילים בתנור)
בצל קטן קצוץ
250 גרם בשר טחון
כפית גדושה רסק עגבניות
רבע כפית כמון, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
לפיזור מעל (מומלץ, לא חובה):
טחינה מוכנה (לחצו כאן למתכון – מתכון לטחינה)
מעט פטרוזיליה טריה קצוצה
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.
-מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-מניחים מעל כל פרוסת חציל 1-2 כפות מתערובת הבשר, מזלפים מעל טחינה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
לכמה חצילים מספיקה כמות הבשר הזאת?
תודה מראש!
2 חצילים קטנים
יצא וואוו
אירחתי עכשיו לארוחת ערב – מהמנה הראשונה ועד האחרונה מתכונים שלך – המתכונים היחידים שאני מעזה לנסות פעם ראשונה על האורחים שלי 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
אפשר להחליף את הבשר טחון בעוף או הודו טחון?
כן, אפשר.
נראה מאד טעים, אפשר להכין את הבשר יומיים מראש?
היי,
אפשר(:
הי תודה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר להמיר את הבשר לטופו (שאגרד)?
היי,
כן, אפשר להשתמש בטופו מגורד/טחון.
תודהרבה על המכונים המעולים שלך, אני מכינה דברים רק מהאתר שלך!
וסתם ככה האתר שלך נורא נוח את עונה על כל השאלות, פשוט מוצלח
חשבתי לעשות את המנה הזאת, ואני רוצה איזה שהיא תוספת ליד, מה את ממליצה? פתיתים יתאימו?
תודה רבה!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
החצילים יתאימו כמעט לכל תוספת, גם לפתיתים: אורז לבן/אדום, אטריות, קוסקוס, תפוחי אדמה בתנור ועוד.
תודה על המענה המהיר . את מדהימה.
אני רוצה לשאול שאלה נוספת- ראיתי במתכון של המוסקה או בהרבה מתכונים, תבנית זכוכית.
יש לי גם אחת כזאת שנראית נראה לי אותו דבר
נראה לך שאני יכול לשים אותה בתנור?
[הגשתי איתה כבר מאכלים חמים אבל לתנור לא העזתי להכניס] מה את אומרת? יש לי מה לחשוש?
תודה.
בכלי זכוכית חשוב מאד לוודא שהכלי מתאים לאפייה בתנור.
לא הייתי לוקחת את הסיכון ומכניסה לתנור לפני בירור האם התבנית יכולה לעמוד בחום גבוה.
ויש דרך לברר את זה?
או שאם אני לא יודעת [קיבלתי את זה מתנה, ואני לא יודעת אפילו ממי] אז אין דר ך לברר בכלל
ושאלה של בורות- מה יכול לקרות? חוץמזה שזה ישבר כמובן….
והאמת יש לי את אותה שאלה לגבי סירים.
תודה רבה!!!!!!
לא ידוע לי על דרך לברר מלבד להסתכל אם יש כיתוב/סימון רלוונטי על התבנית…
מלבד פיצוץ של זכוכית בתנור והנזקים הנלווים לתנור ולתבשיל לא אמור לקרות עוד משהו, כנ”ל לגבי סירים.
לא הייתי נכנסת למצב הזה מראש אבל זה לשיקולך(:
תודה:)
וואו!! מושלם!!
יפה, קל וטעיםםםםםםםםם😙
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
האם ניתן לטגן את החצילים במקום לאפות?
היי,
אפשר גם לטגן את החצילים, אבל אז הם יצאו יותר רכים והמנה תהיה פחות יציבה- יש לקחת זאת בחשבון.
שלום
רציתי לדעת אם אפשר גם עם עוף טחון או רק בשר
תודה!!
היי שרה,
אפשר גם עם עוף. יתכן וייקח לעוף קצת יותר מ-3 דקות עד שישחים.
קל פשוט וטעים מאוד.
מנה ראשונה מומלצת לשבת בבוקר.
נהננו מאוד מאוד.
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף🙂
תודה אפרת על המתכונים הם מעולים………….
רק רציתי לשאול אני קניתי בשר טחון אני צריכה לטחון אותו יותר או שזה מספיק טחון?
היי,
לא חייב לטחון שוב אם הבשר טחון מספיק.
אם את רואה שהוא לא טחון טוב ומכיל גושים גדולים רצוי לטחון שוב😊
אפרת אין על האתר שלך! רוב הארוחות בבית הם מהאתר הנדיר הזה!
הכנתי היום את החצילים עם הבשר ויצא מאוד טעים, כל המשפחה עפה וחוסל, תודה❤️
שמחה כל כך לשמוע! תודה לך ליסה יקרה💗
בור טוב
האם ניתן לאפות את החצילים בתנור עם הבשר עליהם?
בוקר אור,
אפשר אבל בגלל שהבשר נוטה להפריש נוזלים במהלך האפיה אז עדיף לטגן אותו לפני.
לטגן את הבשר ולהניח על פרוסות חצילים טריות בתנור. לזה הכוונה. כמה זמן?
לא כי אז הבשר ישחים מידי.
את פרוסות החצילים יש לאפות בנפרד לפי המתכון הזה- חצילים בתנור.
להניח את הבשר על החציל לפני ההגשה?
מומלץ 🙂
באיזה בשר טחון את משתמשת?
בשר בקר טחון רגיל מהקצבייה 🙂