מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: בשרי
רכיבים
פרוסות חצילים אפויות בתנור (לחצו כאן למתכון – חצילים בתנור)
בצל קטן קצוץ
250 גרם בשר טחון
כפית גדושה רסק עגבניות
רבע כפית כמון, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
לפיזור מעל (מומלץ, לא חובה):
טחינה מוכנה (לחצו כאן למתכון – מתכון לטחינה)
מעט פטרוזיליה טריה קצוצה
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.
-מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-מניחים מעל כל פרוסת חציל 1-2 כפות מתערובת הבשר, מזלפים מעל טחינה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
ראו גם
- פסטה עם חצילים |
- אמפנדס במילוי בשר |
- חציל פיצה |
- חצילים עם ירקות בתנור |
- סלט חצילים וחומוס |
- קציצות בשר לילדים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
תגובות
בור טוב
האם ניתן לאפות את החצילים בתנור עם הבשר עליהם?
בוקר אור,
אפשר אבל בגלל שהבשר נוטה להפריש נוזלים במהלך האפיה אז עדיף לטגן אותו לפני.
לטגן את הבשר ולהניח על פרוסות חצילים טריות בתנור. לזה הכוונה. כמה זמן?
לא כי אז הבשר ישחים מידי.
את פרוסות החצילים יש לאפות בנפרד לפי המתכון הזה- חצילים בתנור.
להניח את הבשר על החציל לפני ההגשה?
מומלץ 🙂
באיזה בשר טחון את משתמשת?
בשר בקר טחון רגיל מהקצבייה 🙂