זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 20-25 חטיפי עוף
מצרכים:
500 גרם עוף טחון
כף שמן זית או קנולה
2 שיני שום כתושות
כף מלאה קטשופ
2 כפות מלאות פירורי לחם
כפית שטוחה מלח
קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: חצי כוס פירורי לחם (רצוי מוזהבים) + כפית שומשום
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. פורשים נייר אפיה בתבנית גדולה ומשמנים את הנייר בנדיבות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.
-יוצרים אצבעות בגודל 7X1 ס"מ או קציצות בקוטר כ-5 ס"מ ומצפים בפירורי לחם ושומשום מכל הצדדים.
-מניחים על נייר האפיה המשומן ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שוקיים בסיר |
- כנפיים מבושלות בסיר |
- עוף בתנור בתיבול מזרחי |
- עוף עם אננס בתנור |
- קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים |
- עוף בתנור עם ירקות
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
תגובות
יצא טעיםםם הילדים אהבו ממש!!!
שמחה שאהבתם, תודה ריקי:)
האם אפשר בשר הודו או חזה הודו? יצא גם רך?
היי עדי,
אפשר להשתמש בהודו.😊
מעולה!! אין עלייך
תודה אמבר 🌸
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
הי אפרת! רציתי לדעת אם אני עושה 250 גר עוף טחון להוריד חצי מהתיבול.? וזה עדיין יהיה טעים?
כן תורידי חצי מהתיבול,
אין סיבה שלא יהיה טעים 🙂
בוקר טוב אפרת
מנסה שוב
למרות שפעם קודמת
לא הלך לי יצאו יבשות וקשות
אני רואה שהתגובות פה טובות מאוד
האם 30 דקותזה לא הרבה מידי?
והאם פילה עוף טחו ןמתאים גם
קראתי בתגובה שהערת לי והכל תקין
האם כדאי לקצר אתזמן האפייה? כדי שלא יצא יבש וקשה?
בתודה מראש.
היי עינת,
אני חושבת שזה בגלל שתנור שלך חזק. אני מציעה לאפות ב 170 מעלות במשך 20-25 דקות.
חשוב רק לשמן היטב את נייר האפיה כדי שלא ייצא יבש.
פילה עוף זה מצוין.
היי אפרת💖
רציתי לברר אם במקום לאפות את זה אפשר לטגן?
תודהה על האתר המושלםם
כן אפשר.
כן, אפשר
הי אפרת,
האם כדאי חזה עוף או פרגית טחונה?
עדיף פרגית, זה חלק יותר עסיסי.
תודה ענקית!!
כמה זה בערך הכנה
ההכנה היא 10 דקות אם יש לך עוף טחון. אפיה 30 דקות.
תודה
הי, תודה על אתר נהדר!
האם מומלץ לשלב הודו טחון או שעדיף עוף?
בנוסף- האם מתאים להחליף את הקטשופ ברסק עגבניות?
תודה, מיכל
כן, אפשר לשלב.
אפשר לוותר על הקטשופ, לא חייב לשים רסק (הוא יותר חזק בטעם).
הי אפרת, הכנתי אתמול ויצא מושלם (למרות שתהיתי בהתחלה למה התערובת ללא ביצה). תודה רבה על המתכונים הקלים והמעולים! טיפ למכינים – להכפיל כמויות מראש 🙂
תודה הדס 🙂
שלום אפרת, אין לי עוף טחון. ניתן לחתוך לחתיכות קטנות את העוף במקום?
היי עדן,
אם יש לך מעבד מזון עדיף לטחון את העוף.
אם מדובר בחזה עוף אפשר להכין שניצלים בתנור.
שלום,
אין לי קטשופ בבית, אשמח לדעת האם עדיף להחליף אותו ברסק עגבניות או שעדיף לא לשים בכלל,
ואם עדיף לשים רסק, כמה לשים?
אפשר לוותר על הקטשופ.
רציתי לעדכן שזה אחלה מתכון. יצא טעים וממש קל להכנה. מעכשיו מתחילה להכין ככה שניצלים לילדים
נראה מעולה ❣️
תודה עדי
אחד הטעמים!!!! ההסברים המדויקים שלך עוזרים בהצלחת המתכונים והנאה גדולה בגיוון. TNX
נראה מעולה 😍
תודה אפרת
אפשר להחליף את השום באבקת שום? אם כן, מהי הכמות?
כן אפשר לשים חצי כפית אבקת שום.
האם אפשר לטגן במקום לאפות? זה לא יוצא יבש?
כן אפשר לטגן אם רוצים שזה ייצא יותר עסיסי.
ברור שאפשר זה לא יתייבש אל תדאגי (דנה)
יש לי בקר טחון, האם במתכון הזה מומלץ גם עם בקר? או שכדאי לחפש מתכון אחר.?
כן, אפשר להכין גם עם בקר טחון.
וואוו וואוו, ממש פחדתי להכין. וזה יצא מעדן אמיתי !! הילדים לא הפסיקו לאכול . הגשנו עם מיונז. ( גם אני לא הצלחתי להפסיק )
ואו נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
היי,
אפשר לוותר על הקטשופ?
כן אפשר.
כמה פשוט ככה מושלם כמו כל שאר המתכונים ממך. 😊
תודה ענת ❤️
הגדלתי את כמות הקטשופ והוספתי רוטב צילי מתוק חריף ויצא פצצה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי
כן הכנתי על פי ההוראות
הצבתי את התבנית בשלב למטה בתנור (אחד לפני האחרון) אולי בגלל זה .
שימנתי ואפיתי לפי הזמן
אולי התנור חזק מידי ופעם הבאה להנמיך טמפרטורה .
תודה על העזרה .
בדר"כ יש 4 שלבים בתנור ויש להניח את התבנית בשלב השני מלטה ואז התבנית נמצאת במרכז התנור.
נסי פעם הבאה לאפות בטמפ' נמוכה יותר.
היי
חזרתי לעדכן
הכנתי על פי המתכון עם שמן זית לפי ההוראות .
הכנתי קצת עבה
ומשום מה נשרפו קצת
וגם נהפכו קשות למה? איפה הטעות ?
אשמח להבין
תודה
שימנת מספיק את נייר האפיה?
אפית בחום עליון וחום תחתון? כמה זמן כל צד?
יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית?
בוקר טוב אפרת
אני עכשיו כבר מכינה את המתכון .
שתי שאלות ליתר ביטחון :
כמה זמן מומלץ לחמם את התנור מראש במתכון של עוף כמו זה ?
ואיפה כדי להציב את התבנית מבחינת השלבים בתנור כשמדובר בעוף כמו עכשיו ?
האם באמצע התנור ? או בשלב אחר?
תודה ויום מקסים ונפלא לך .
היי עינת,
כ-8 דקות מראש.
באמצע התנור, על הרשת השניה מלמטה.
היי אפרת
שאלה : קניתי היום את העוף רוצה להכינו למחרת האם אפשרי לשימו במקרר עד למחרת או חייב במקפיא ?
תודה ושבת נפלאה .
אפשר ועדיף לשמור במקרר.
היי אפרת
איפה אפשר להשיג פירורי לחם מוזהבים ללא מלח
את יכולה לרשום את שם החברה?
אני מחפשת הרבה זמן בשביל להכין את חטיפי העוף (כדי שלא יצא מלוח מידי )
היי עינת,
הלחם שאיתו מכינים את הפירורים מכיל מלח כך שאני לא חושבת שיש פירורים שהם לגמרי ללא מלח אלא צריך לחפש את אלה שהם ללא תוספת מלח.
אני לא זוכרת את הסוג הספציפי שהשתמשתי בו למתכון הזה כי אני כל פעם מנסה משהו אחר. אם אתקל בו שוב ארשום לך. בכל מקרה מומלץ להסתכל על רשימת הרכיבים על גבי השקית ולראות שהמלח מופיע כמה שיותר אחרון ברשימה.
היי אפרת
הכנתי בכמות כפולה חצי עוף חצי הודו,
בפירורית ללא גלוטן.
יצא טעיםם
הילדים עפו על זה
תודה רבה עברתי להכין אוכל רק מהאתר!
שמחה לשמוע ❤️
תודה רחלי
יצא לי ממש מלוח. מוזר הלכתי לפי המתכון 🙁
אולי כי השתמשתי בפירורי לחם מוזהבים גם בתוך התערובת? (כי מסתבר שבפירורים המוזהבים יש גם מלח)
היי ענת,
כפית שטוחה מלח על 500 גרם עוף זה לא הרבה. כנראה שהסיבה באמת היא שהפירורים היו מלוחים.
כנראה שהשתמשתי בפירורים מוזהבים ללא תוספת מלח. כנראה שיש כמה סוגים וצריך להסתכל מה רשום על האריזה.
2 כפות פירורי לחם רק לציפוי או גם בתוך התערובת ?
2 כפות פירורי לחם זה לתערובת. בלי קשר לציפוי.
מתכון נפלא!
הכנתי עם שינויים קלים (קמח אורז במקום פירורי לחם בפנים וקמח כוסמין בחוץ…בגלל בעיה בריאותית)…יצא אש. תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת וערב טוב,
המתכון נראה ממש מגרה ומתחשק לי להכין אותו.
אבל הבעיה היא שזה אף פעם לא יוצא כמו בתמונות…
מה אפשר לעשות שזה ייצא קריספי וכתום כזה יפה? טיגון יעזור במקרה הזה?
אשמח לתשובותייך.
כדאי להשתמש בפירורי לחם מוזהבים ולשמן בנדיבות את נייר האפיה.
אני מניחה שאפשר גם לטגן.
שמתי פירורי קורנפלקס במקום בפורי לחם יצא מעדן
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
יש הבדל בין עוף טחון לבשר טחון? ( אני יודעת שעוף זה סוג של בשר אבל רוצה לוודא שמה שיש לי בבית מתאים)
כן, יש הבדל בטעם.
בכל מקרה אפשר להכין את המתכון גם מבשר טחון.
הילדים שלי לא אוהבים טעמים חזקים כמו שום ובצל. ייצא טוב בלי שום? תודה ליאת
כן, אפשר לוותר על השום.
הי אפרת,
לא צריך ביצה בשביל להדביק את פירורי הלחם?
לא, זה נדבק גם בלי ביצה.
שלום
במה אפשר להחליף את הפירורי לחם?
תודה
אפשר להכין גם בלי פירורי לחם בציפוי אבל זה ייצא פחות מוצלח.
בוקר טוב אפשר גם לטגן את הקציצות במקום אפיה
כן.
היה ממש מוצלח!
הרבה זמן לא ידעתי מה לעשות עם העוף הטחון במקפיא ומה שיצא היה פשוט טעיםםםםםםםםםם!!!!!!!
שמחה לשמוע! 🙂
חימום חוזר אפשרי?
בתנור/טוסטר/מקרוגל?
כן. בטוסטר אובן או תנור.
נראה טעים, מתחשק לי להכין.
רק שאלה, אם אני רוצה לאכול את החטיפים במשך יומיים-שלושה, רצוי לשמור אותם במקפיא או שבמקרר זה גם בסדר? ואז חימום קל בטוסטר.
אם זה יומיים-שלושה אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה.
יום נפלא 🙂
יצא טעים אששש
אמנם לא כמו בתמונה (נראה שצולם לפני האפיה…;)
אבל טעים ואכן הילדים מתים על זה
וגם אנחנו….:)
שמחה שיצא טעים 🙂
זה צולם אחרי האפיה, השתמשתי בפירורי לחם מוזהבים.
תודה ושבוע נפלא!
היי אפרת
אם אקפיא ליום או יומיים או אשמים במקרר לאחר האפייה האם זה ישאר עדין פריך וטעים?
תודה.
אפשר להחזיר את הפריכות על ידי חימום. יש לחמם את התנור ל180 מעלות כ-8 דקות לפני ששמים את חטיפי העוף.
אני מכין לנכד שלי ,בן שנתיים הוא מאוד אוהב קציצות ,
אני רואה אותו ביום ד השבוע
אכתוב איך הוא הגיב
יוני
מעולה 🙂
מחכה לעדכון..
יום נפלא!
הי,
בוקר טוב,
נראה מעולה!!!!
הולכת להכין….
איזה תוספת היית מכינה לזה?
תודה ויום טוב.
היי רבקה,
זה הולך עם פתיתים, פסטה, אורז.
יום מקסים 🙂
היי אפראת אני ילדה בת 11 וכול מתכון שלי ניגמר באסון אד שהיכרתי אותך תודה
שמחה לשמוע ❤️
הי
נראה מצוין !!!
אני יכולה להכין בערב להשאיר במקרר או במקפיא ולאפות למחרת בצהריים?
( את יודעת איך זה שחוזרים מהעבודה ורעבים, והילדים רוצים לאכול,)
תודה
כן. תשמרי במקרר.
וואו
יצא טעיייםםם
לא רק הילדים אהבו 😉
אבל מה, ממש לא כמו בתמונה….כנראה צילמו לפני האפיה….
שמחה שכולכם אהבתם 🙂
העיקר שיצא טעים, זה מה שחשוב!
המתכון נראה טוב ומגרה,
אין לי תנור בשרי, האם אפשר להכין במחבת פסים כפולה?
אני חושבת שכן. יש לשמן את המחבת לפני.
הכנתי עם הודו טחון
יצא מעולה בטעם וקריספי
הילדים התלהבו:)
תודה רבה!
שמחה שהילדים אהבו 🙂
תודה מרגו
היי אפרת.. המתכון נראה מקסים!!
אפשר לשמן את התבנית בשמן זית?
אין לי פירורי לחם כתומים יש לי בהירים ודקים מה לעשות? אפשר עם אלו??
תודה מראש!
אפשר לשמן את התבנית בשמן זית.
לגבי פירורי הלחם, תשתמשי במה שיש לך.
מה אפשר לשים במקום קטשופ?
אפשר לוותר על הקטשופ.
בוקר טוב אפרת
אפשרי עם שיבולת שועל דקה במקום פירורי לחם ?
ואם אוותר על השומשום זה יפגע בטעם ?
תודה ויום טוב
לדעתי זה ייצא פחות מוצלח עם שיבולת שועל.
אפשר בלי שומשום.
האם אפשר גם אםבשר בקר טחון
כן.
יצא ממש טעים! הילדים חיסלו את זה. אכלו עם קטשופ
שמחה לשמוע 🙂
אהה…חחחח….
אוקי….
סליחה.
ערב טוב!!!!
היי..
דבר ראשון-"מזל טוב" עוד מתכון נוסף!!
המשיכי לעלות ולהצליח אלופה!!!!!
דבר שני-זה נראה ממש מגרה וטעים אש!! כמעט בטוחה שעוד אכין את זה..
דבר שלישי- באופן ההכנה כתוב "פורשים" אם התכוונת ל"לפרוס" אז זה עם "ס"
תודה רבה על הכל!! וסליחה על הכרציות של ההערה אבל זה צרם לי….חחח…
היי,
קודם כל תודה 🙂
הכוונה לפרישה (פתיחה לרווחה) של הנייר ולא לפריסה (חיתוך לפרוסות).
וחוץ מזה שלפי מה שכתבת: כותבים קרצייתיות, לא קרציות ובטח לא כרציות. גם כבר להיות קרציה…