זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 18-20 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31
מצרכים:
כוס ושליש (145 ג’) שיבולת שועל עבה
2 כפות (20 ג’) קמח מלא
שליש כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
1 כוס (100 ג’) אגוזי מלך קצוצים דק, גרעינים, שקדים פרוסים, שומשום וכו’ (ניתן לשלב בין מספר מרכיבים)
שליש כוס (80 ג’) סירופ מייפל (עדיף טבעי, ללא תוספת סוכר)
40 גרם חמאה מומסת (לטבעונים: ניתן לשים 2 כפות שמן קוקוס מוצק)
1 כף גדושה (30 ג’) חמאת בוטנים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.
-מעבירים לתבנית, משטחים בצורה אחידה ומהדקים היטב (מומלץ להניח נייר אפיה על התערובת ולהדק היטב בעזרת האצבעות).
-אופים בתנור במשך כ-35 דקות.
-מוצאים ומצננים לחלוטין. מחלצים בזהירות מהתבנית, מניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים.
*שומרים בכלי אטום במקום קריר ומוצל.
*הערה: החטיפים אמורים לצאת במרקם פריך ומעט מתפורר.
חטיפי בריאות עם קוואקר, חטיפי בריאות עם שיבולת שועל
האם שיבולת שועל אינסטנס להכנה מהירה גם מתאימה לחטיפי בריאות?
תודה רבה
אני רואה שענית כבר בתגובות אחרות על השאלה, תודה
פחות. זה יפגע במרקם הקראנצ’י.
הכנתי עם אינסטנס ויצא טעים מאוד (באמת אולי קצת רך) תודה רבה על המתכונים, פשוטים וטעימים
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
קודם כל תודה רבה על האתר הזה, מתכונים קלים וטעימים.
האם ניתן להשתמש בפתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה (של סוגת) במתכון הזה?
היי,
במתכון הזה עדיף להשתמש דווקא בשיבולת שועל עבה, אבל אפשר גם בקוואקר אינסטנט.
מתכון מעולה!
שמתי טחינה במקום שמן קוקוס< פצצה
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
אפשר לעשות בצורת עיגולים?
היי,
אפשר גם לעשות בצורת עיגולים- לקרוץ עם קורצן לאחר האפייה.
הכנתי לערב שבועות כדי שגם בעלי שלא אוכל גבינות יוכל להתפנק במשהו מתוק בסיום הארוחה… לקח בהליכה לעומת עוגות הגבינה שהיו בשולחן, ממש נחטף!
הוספתי כף טחינה כפי שהומלץ בתגובות והשתמשתי באגוזי מלך ושקדים שקלינו בבית (עם מעט מלח). קליתי מעט גם את שיבולת השועל כדי להשוות ביניהם ושזמן האפיה יתאים לכל המצרכים (לא ישרוף אבל גם יספיק לאחד הכל). יצא מושלם! תודה!!
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף טל💗
שמתי מעט שוקולד ציפס וכף טחינה כפי שכבר המליצו יצא מעדן (לא צריך לקנות!)
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
היי,
ממש בריא וטעים!
המלצה למי שרוצה בריא אבל תוספת טעם,
לשים מתחת שוקולד, גם די בריא, גם כולם מתנפלים (“שוקולד!!”:) וגם יוצא מעדן!!
תודה לאה:)
כמה קלוריות לחטיף?
כ-80 קלוריות ליחידה.
כרגיל יוצא מעולה ואנחנו כבר שנה עושים פעם בשבועיים.
הטיפ שלי כדי שייצא פחות מתפורר זה לשים טחינה גולמית (אנחנו עושים כמות כפולה אז יוצא 2 כפות). כדי מאוד לאחר שמשטחים ומהדקים לבצע את החיתוך לפני האפייה.
תודה על השיתוף! 🙂
אין לי קמח מלא. יש לי קמח לבן, קמח חומוס וקמח עדשים. מה יכול להתאים? תודה
קמח לבן.
ראיתי פה בתגובות שזה יכול לצאת מאוד מתפורר איך אפשר למנוע זאת??
וגם אני רוצה שלאחר האפיה זה יהיה מאוד יציב ויחתך יפה אז מה לעשות??
אולי להוסיף ביצה????
תודה!!!
לחטיף יציב יותר אני ממליצה להכין את המתכון הזה- חטיף גרנולה אפוי.
היי..
יש לי כמה שאלות…
האם אפשר במקום:
סודה לשתיה-אבקת אפיה?
סירופ מיפל-דבש?
חמאה-שמן?
חמאת בוטנים-טחינה גולמית?
תודה רבה רבה מראש!!
אפשר לוותר על הסודה לשתיה.
אפשר לשים דבש אבל הבעיה שדבש נוטה להשרף מהר יותר ולכן כדאי לאפות ב160 מעלות וכל הזמן לעקוב אחרי האפיה. אם זה מתחיל להשחים בשלב מוקדם יש להנמיך ל150 מעלות.
אולי אפשר לשים כרבע כוס שמן אבל אני לא בטוחה אם שמן ידביק מספיק טוב את החומרים.
אפשר טחינה גולמית.
היי,
האם לדעתך החטיפים האלה ישרדו בתיק כמה שעות? ז”א להוציא כל בוקר אחד מהמקפיא ולקחת איתי לעבודה ולאכול איזה 6 שעות אחרי? או שהמרקם יהרס?
תודה מראש.
כן אפשר.
היי אפרת
אני בהתלבטות קלה
מבחינה בריאוותית מה את היית עושה ?
מצד אחד יש את אגוזי המלך ואוגזים בכלל האורגאניים (רוצה להאמין שבלי ריסוס) אבל הם קלופים וידוע שאגוזים קלופים מקבלים עובש אם הם לא בקרורו מיד (כך אומרים)
מצד שני יש את אלו עם הקליפה אך מרוססים והקליפה אומרים רעילה
מה דעתך מה את היית בוחרת בהתחשב בבריאות
תודה.
האמת שאני לא יודעת.
היי אפרת:) מה יכול להחליף את המייפל, רוצה להכין עכשיו ואין לי בבית. ועוד שאלה בבקשה, חשוב לי שיצאו חתוכים יפה, מה לעשות? תודה רבה:)
בוקר טוב עמליה,
אפשר לשים דבש אבל הבעיה שדבש נוטה להשרף מהר יותר ולכן כדאי לאפות ב160 מעלות וכל הזמן לעקוב אחרי האפיה. אם זה מתחיל להשחים בשלב מוקדם יש להנמיך ל150 מעלות.
מאחר והתערובת לא מכילה ביצה החטיפים מתפרקים מעט בחיתוך. בדר”כ אני ממליצה להוסיף קצת יותר חמאה ו/או מייפל אם רוצים שהם ייצאו יותר יציבים.
כמו תמיד, מתכון מנצח! באתר שלך אין אכזבות
נראה ממש טוב! תודה גל 🙂
לא היה לי בבית שיבולת שועל דקה, אז הכנתי את החטיף עם שיבולת שועל דקה, ויצא תענוג!
יש לציין שאחרי 25 דקות כבר היה ממש שחום. הוצאתי מהתנור ומייד חתכתי.(לא יצא פירורי מידי).
גם הטעם וגם המרקם הפריך יצאו אליפות!
תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גיתית
היי
אפשר לשים ממרח תמרים?
אפשר. במקום חמאת בוטנים.
חתכתי לפני האפיה (החתיכות לא ממש מופרדות) ,ולאחר האפיה עשיתי חיתוך סופי, נוצרו מלבנים יפים ולא התפרק.
מעולה 🙂
תודה דנית ושבוע נפלא.
היי, ידוע לך כמה קלוריות יש בכל חטיף? אם בכל התערובת עצמה? תודה.
בכל חטיף יש בסביבות 80-90 קלוריות.
הכנתי,יצא טעים רק הורדתי את הקמח והאגוזים אבל זה מתפורר לי כמו גרנולה ולא נשאר כחטיף למרות שהידקתי טוב טוב,מבאס
מאחר והתערובת לא מכילה ביצה החטיפים מתפרקים מעט. פעם הבאה אפשר לשים קצת יותר חמאה ו/או סירופ מייפל אם רוצים שהם ייצאו יותר יציבים.
מומלץ בחום לאפות פחות זמן
שלום. האם אפשר לוותר על אבקת סודה?
תודה מראש
מיכל
כן אפשר.
הכנתי בלי סודה לשתיה. יצא מדהים
תודה תמר 🙂
אם אני רוצה את המתכון ללא קמח..מה צריך להוסיף או לשנות?
אפשר פשוט לוותר על הקמח.
אוקי, ניסיתי ו..נשרף לי
שמתי דבש במקום מייפל.
מה כדאי לעשות בפעם הבאה? פחות מעלות? פחות זמן?
דבש נוטה להשרף מהר יותר ולכן כדאי לאפות ב160 מעלות וכל הזמן לעקוב אחרי האפיה. אם את רואה שזה מתחיל להשחים בשלב מוקדם תנמיכי אפילו ל150 מעלות.
תודה רבה!
וגם מרגיש לי שיצא לי ממש ממש מתוק! כדאי להפחית או לשים משהו אחר במקום דבש? סילאן בכמות הזו אולי?
הדבש יותר מתוק מהמייפל. הבעיה שבמקרה הזה הוא גם מדביק את החומרים אבל אם את שמה ביצה אז אין בעיה להפחית מכמות הדבש. אפשר לשים סילאן אבל הטעם יוצא פחות מעודן.
מה אפשר במקום חמאת בוטנים?יש רגישות לשנים מילדי
אפשר לשים ממרח שקדים או טחינה גולמית.
אפשר סילאן במקום מייפל?חמאה זה לא בריא למה זה במתכוני בריאות?
היי אסתר,
אפשר לשים סילאן אבל צריך לקחת בחשבון שלסילאן יש טעם דומיננטי והוא גם נוטה להשרף מהר באפיה לכן מומלץ לעקוב אחרי האפיה.
בחמאה יש המון רכיבים מזינים (המחלוקת לגביה היא החלב שבה). מרגרינה לא.
אפשר להוסיף ביצה?
אם כן במקום מה?
כן אפשר במקום כף חמאת בוטנים או בנוסף.
תודה! 3>
אפשא לוותר על השלב של האגוזים/שומשום?
עם תערובת אגוזים זה יצא יותר מעניין אבל אם אין לך אפשר לשים כשני שליש כוס של שיבולת שועל בנוסף למה שרשום.
תודה על המתכונים הקלים שבאתר! משתמשת בהם הרבה ותמיד שמחה לראות מתכוניים בריאותיים.
הכנתי את החטיפים אתמול, הטעם יצא מעולה אבל הם התפוררו ולא הצלחתי בכלל לחתוך אותם (למרות שהקפדתי להדביק היטב לתבנית).
יש לך עצה כיצד ניתן להכין אותם בפעם הבאה כדי שלא יתפוררו?
תודה!
היי,
החטיפים מתפוררים מאחר והתערובת לא מכילה ביצה. פעם הבאה אפשר לשים קצת יותר חמאה ו/או סירופ מייפל אם רוצים שהם ייצאו יותר יציבים.
יום מקסים 🙂
מה אפשר לשים במקום המייפל כדי שיהיה יותר בריא לילדים?
היי הילה,
רצוי להשתמש במייפל טבעי ללא תוספת סוכר. אני מניחה שאפשר לשלב מייפל טבעי עם סילאן טבעי. מניסיון הילדים פחות אוהבים את הטעם של הסילאן ולכן ההמלצה לשלב עם המייפל.
היי , האם ניתן להוסיף למתכון גם חמוציות או צימוקים ?
נראה לי שכן.
עשיתי פעם ראשונה. זה אמור לצאת פריך? מה גורם לזה? ואם לא יצא לי פריך?
שאלה שניה, עשיתי כמות אחת ויצא לי קצת (נראלי). מה העובי שצריך לעשות?
היי עמינדב,
זה אמור לצאת פריך. הכנת את זה בתבנית מלבנית בגודל 22X31? זה אמור לצאת יחסית דק.
היי
אפשר סילאן במקום מיפל?
היי אסנת,
אפשר, רק צריך לקחת בחשבון שלסילאן יש טעם דומיננטי והוא גם נוטה להשרף מהר באפיה לכן מומלץ לעקוב אחרי האפיה.
היייי
עזרה פליז.. הסתבכתי עם עניין התבנית
אין לי תבנית מרובעת
אפשר לשים בשתי אינגליש קייק? וראיתי שכתבת למישהי שאפשר להכין במאפינס, למלא 3/4? זה אמור לצאת קשה כמו חטיף בריאות.. לא הבנתי אם מתאים תבנית מאפינס
היי מורן,
אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתקצר ל25-30 דקות.
אם מכינים במאפינס יש למלא ממש מעט, בעובי של ס”מ וחצי. זמן האפיה בתבנית מאפינס עשוי להתקצר ל15-20 דקות.
לדעתי עדיף להכין ב-2 אינגליש קייק מאשר מאפינס.
מתכון מעולה הבעיה שזה נחטף מהר מידי יאאממי
תודה שולי, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר לשים 2 כפות קמח כוסמין במקום?
כן, אפשר בהחלט.
היי רציתי לדעת אם אפשר לוותר על השמן או החמאה ומאחר והשמן קוקוס נגמר אין לי תחליף
בישבילם.
אולי שמת זית או שזה לא מתאים..
ורציתי לדעת אם את יודעת אולי כמה קלוריות יש בחתיכה
ורציתי לומר תודה רבה על כל המתכונים שלך באתר אני תמיד משתמשת בהם את אלופה!
היי בר,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
בכל חטיף יש בסביבות 90 קלוריות.
לגבי שמן אחר כמו שמן זית, יכול להיות שאפשר לשים כרבע כוס שמן אבל אני לא בטוחה שזה ידביק היטב את החומרים כמו שמן קוקוס שמתקשה בקירור.
תודה רבה על המתכונים הכיפיים באתר!
הכנתי את החטיפים, אך נשרפו מעט… אפילו שבשלב מסוים הורדתי את המעלות וקיצרתי קצת את הזמן.. 🙁
אוי חבל 😐 אם אפית על 170 מעלות והם נשרפו אז אני מניחה שהתנור שלך חזק יחסית. פעם הבאה כדאי לאפות ב160 מעלות מהתחלה וכמובן כל הזמן לעקוב.
שבת שלום 🙂
ערב טוב יקירה,
ראשית תודה על המתכונים הטעימים!!!! אני מכינה הרבה מהאתר ותמיד תמיד יוצא טעים 🙂
אין לי חמאת בוטנים האם אפשר לוותר או מה לשים במקום?
תודה
היי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
את יכולה לשים במקום טחינה גולמית או ממרח שקדים או פשוט לוותר.
בוקר טוב
במתכון רשום חמאת בוטנים, האם הכוונה לחמאת בוטנים טבעית ) ללא סוכר ) או לחמאת בוטנים כגון סקיפי?
תודה
היי מיכל,
אפשר להשתמש בשני הסוגים שציינת. כמובן שמבחינה בריאותית עדיף את הראשון.
יום מקסים 🙂
בבקשה רישמי קינוחי בריאות לילדים קטנים ופעוטות.תודה מראש!
היי תמר,
אשתדל להעלות מתכונים בהמשך.
יום נפלא וחג שמח 🙂
בוקר טוב
האם אפשר בתבנית חד פעמי?
תודה
כן, אפשר.
הכנתי ויצא מוצלח וטעים
אבל בחיתוך נשבר אבל לא נורא
האם אפשר להכין בתבניות מאפינס ?
כדי שאני לא אצטרך לחתוך
תודה ויום נפלא
כן, זה יכול להיות רעיון טוב. רק חשוב לעשות אותם דקים ולא עבים אחרת הם יאבדו מהפריכות.
אם אני עושה אותם בתבניות מאפינס מלבניות
האם יש שינוי בחום התנור ובזמן האפיה?
תודה ויום מקסים
היי אהובה,
אני מניחה שזמן האפיה עשוי להתקצר ל 25 דקות. בכל אופן, ממליצה לעקוב ולוודא שהעוגיות לא משחימות.
בהצלחה 🙂
נראה מהמהם,
האם תוכלי לכוון אותי לכמות של תבנית תנור גדולה
בכמה להכפיל את הכמות כולל ביצים שאני רוצה שלא יתפורר בחיתוך,
תודה מראש
סליחה על הטרחה , אבל מנסיון קודם שלי עם האתר מראש להכפיל כמויות כי הכל כ”כ טעים…. 🙂
היי,
כעקרון לתבנית ענקית יש להכפיל את כל הכמויות ב-2. אני מניחה גם שזמן האפיה בטח יתארך בעוד 10-15 דקות אבל דווקא במתכון הזה הייתי ממליצה להכין לפי הכמויות שבמתכון כי אני חוששת שאולי בתבנית ענקית מידי הפריכות תפגע. אפשר להוסיף ביצה אחת לכמות שבמתכון.
יום נפלא 🙂
הכפלתי ב-3 לתבנית ענקית (של התנור), יצא פצצה.
תודה רבה! מתכון נהדר!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי
רציתי לשאול אם אפשר להכין עם קמח כוסמין ואיך יוצא?
תודה
היי שושי,
אפשר בהחלט, יוצא מצוין.
אפשר לקבל רעיון למשהו במקום חמאת בוטנים?
אין לנו יותר מידי ממרחים בבית
היי איתי,
אפשר לוותר על ממרח הבוטנים ולהוסיף עוד כף סירופ מייפל.
היי אני חדשה בתחום האפייה ורק עכשיו היסתכלתי בחטיפי גרנולה ורציתי לשאול איך יצאו החטיפים ?
אשמח עים תענו לי
היי תהילה,
החטיפים אמורים לצאת במרקם פריך ומעט מתפורר. בכל אופן, הם טעימים 🙂
כמה קלוריות ביחידה?
הכנתי עם שמן קוקוס, יצא מעולה! התחסל תוך יומיים 🙂
תודה ליטל, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים
אפשר להשים מרגרינה במקום חמאה
כן נועה ,אפשר.
טעים אך….מתפורר. יצאה תערובת של פירורים מאוד טעימה. למה…?
היי אורנה,
העוגיות מתפוררות מאחר ולא מכילות ביצה. פעם הבאה אפשר לשים קצת יותר חמאה ו/או סירופ מייפל אם רוצים שהן ייצאו יותר יציבות.
יום נפלא 🙂
שלום
כמה סירופ מייפל או חמאה צריך להוסיף כדי שהחטיף יהיה יציב יותר ולא יתפורר?
בתגובה קודמת אמרת שאפשר במקום חמאת בוטנים להוסיף כף סירופ מייפל האם הוספת הכף תספיק לייצב את נחטיף או שצריך יותר
תודה והמשך יום נעים
היי אהובה,
מומלץ להגדיל את כמות החמאה ל 60-70 גרם.
לגבי מייפל, כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות מלאות בנוסף לשליש כוס.
יום מקסים 🙂
שלום, נראה מעולה.
אפשר להחליף חמאה במרגרינה?
כן אפשר.
שבת שלום 🙂
הי, אני רוצה לעשות את החטיף עם שכבה דקה של שוקולד מריר. איך את ממליצה לעשות? לפני הכניסה לתנור או אחרי? לשים קודם את התערובת ואז את השוקולד? אני מפחדת שהוא ישרף. תודה מראש
היי עמית,
את השכבה את השוקולד כדאי לשים אחרי האפיה ולאחר שהתערובת התקררה לגמרי.
את ממיסה שוקולד מריר ויוצקת על התערובת בצורה אחידה.
בהצלחה 🙂
אפשר להכין אותם במנג’נטים בינוניים, גם יפה ואסטתי וגם לא צריך לחתוך אחכ….
תודה רותי, רעיון מעולה 🙂
מתכונים קלים ברורים וכמובן טעימים.
נ’ב אני מבינה מאוד באפיה.
תודה אסתר 🙂
עשיתי .. שמתי סילאן ושמתי שני כוסות גרנולה במקום . תנור חדש עם טורבו וטיימר (טוסטר אובן של מורפי ריצרדס)
משום מה זה נשרף טיפה מלמטה
מלמעלה נראה כהה מדי חשבתי בגלל הסילאן אך מסתבר שלמטה טיפה נשרף
לצערי זרקתי
היי מריה,
כמה זמן זה היה בתנור? האם אפית על 170 מעלות?
אם אפית על טורבו זאת תוכנה חזקה מידי ויש לאפות על תוכנית האפיה הרגילה.
מעבר לזה, הסילאן נוטה להשרף מהר יותר ולכן לעיתים יש להוציא מהתנור לפני הזמן.
היי 🙂
האם אפשר להשתמש עם גרנולה מוכנה מהסופר?
אם כן מה להוסיף מהמתכון שלך?
היי לירון,
אפשר להשתמש בגרנולה מוכנה במקום שיבולת השועל והאגוזים, זאת אומרת לשים בסביבות 2 כוסות גרנולה.
בהצלחה 🙂
מהמם!! עשיתי עם סילאן ובמקום חמאת בוטנים שמתי ממרח תמרים ואגוזים.. יצא מושלם!
מעולה!!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא
הכנתי את חטיפי הבריאות על פי המתכון
החטיף יצא טעים להפליא – האתר שלך מעולה
אבל כאשר באתי לחתוך לקוביות , זה התפורר ולא הצלחתי לחתוך
למה זה קרה ??
היי ניצה,
העוגיות אכן מתפוררות בחיתוך מהסיבה שהן אינן מכילות ביצה שתפקידה “להדביק” את החומרים לכן קצת קשה לחתוך אותן באופן מדויק.
בכל אופן, שמחה שהן יצאו טעימות. זה הכי חשוב 🙂
אם אוסיף ביצה יהיה לי קל יותר לחתוך את העוגיות ? ואם כן האם לשים ביצה שלמה או רק חלמון או חלבון?
כן הילה, את יכולה לשים ביצה שלמה.
היי שלום
מחפשת מתכון לעוגיות טחינה עם שקדים ואיני מוצאת את המתכון. עשיתי אותן מספר פעמים אשמח לעזרה תודה רבה
היי סיגל,
אולי את מתכוונת לאחד מאלה?
עוגיות טחינה
עוגיות שקדים טחונים
מתכון נפלא עשיתי כמה פעמים ויצא ממש טוב. אבל רציתי לדעת אם אפשר להחליף את החמאה בשמן ואם כן מה הכמות?
היי צילה,
אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל קחי בחשבון שאולי זה ייצא פחות יציב, הכוונה מעט יותר מתפורר.
נראה ממש טעים. יש לכם מושג כמה קלוריות ליחידה?
היי קרן,
לצערי אני לא יודעת לענות 🙂
שבת שלום
גם אני רציתי לשאול את זה, יש לך כבר תשובה אולי?
אפשר לאכול את זה בתור ארוחת בוקר עם יוגורט דיאטטי?
אם כן, כמה חתיכות את ממליצה?
היי דבורי,
בגלל שנשאלתי פעמיים חישבתי במחשבון קלורי ויצא בסביבות 80 קלוריות לחטיף אחד.
אפשר לאכול את זה עם יוגורט בבוקר כי זה מכיל מרכיבים טובים וחיוניים שמשתלבים מצוין עם הטעם של היוגורט.
לגבי כמות, זה כבר תלוי בך 🙂 לפי הקלוריות שאת מקציבה לעצמך.
יופי, נראה לי זה מה שאני יעשה כי נ-מ-א-ס לי כבר מלחם קל בוקר וערב, אז זה עוד גיוון טעים.
בוקר טוב
חטיפים מאוד טעימים. אני רוצה להכין אותם עוד פעם. יש לי שאלה: באיזה עובי הם צריכים להיות? נראה לי שעשיתי דק מדי.
>ודה!
היי אולגה,
החטיפים אמורים להיות בעובי של בין 1 ס”מ לס”מ וחצי.
יום נפלא!
יש אפשרות להחליף את הסירופ מייפל בסילאן??
אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שלסילאן יש טעם דומיננטי יכול להיות שהוא יהיה מורגש.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לשים קמח רגיל ולא קמח מלא?
כן בטח 🙂
מה ניתן לשים במקום אבקת סודה לשתייה?
היי טל,
אפשר לשים רבע כפית אבקת אפיה.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להוסיף שיבולת שועל ואם כן איזה עדיף את הדקה או העבה?
תודה
היי,
יש כבר כוס ושליש שיבולת שועל במתכון. את מתכוונת שאת רוצה להוסיף מעבר לזה? כדאי להשתמש בשיבולת שועל עבה, זה יוצא יותר פריך וקריספי.
בטעות, פספסתי את השיבולת שועל במתכון 🙂
האם אפשר לעשות עם קמח כוסמין מלא?
כן בהחלט.
מתכון מעולה! טעים ובריא. הכנתי גם לתלמידים שלי והיתה התלהבות גדולה.
שמחה לשמוע דורון!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂
תודה 🙂
אנסה אותם היום בע”ה..
שלום
אם השמן קוקוס במצב נוזלי כמה צריך לשים?
כ-5 כפות.
בחטיפי הבריאות אין סוכר או תחליף לסוכר?
לא שושנה. יש במתכון סירופ מייפל והוא משמש כממתיק.
היי, מה התחליף לקמח מלא, תודה מראש
היי דליה,
אפשר לשים קמח לבן רגיל.
שלום,
אני מאוד אוהבת את האתר שלך.
שאלה – האם אפשר לשים דבש במקום סירןפ מייפל?
תודה
תודה אולגה, שמחה לשמוע 🙂
כן, אפשר לשים דבש במקום המייפל.
יום נפלא!
יצא מעולה וקל להכנה.
אין כמו האתר שלך.
אולי תוכלי לעזור לי אני מחפשת מתכון לוופל בלגי.יש לי את המכשיר של זה?
תודה שרית! שמחה לשמוע.
בשבוע הבא אפרסם מתכון קל ומוצלח לוופל בלגי 🙂
שלום.מה אפשר לשים במקום חמאה?האם שמן?
היי צילה,
בגדול אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן אבל לא ניסיתי עם שמן ואני לא יודעת אם הוא ידביק היטב את החומרים כמו חמאה או שמן קוקוס. אם תנסי אשמח לקבל עדכון 🙂
אפשר במקום מייפל לשים סילאן?
כן צילה, אם את אוהבת את הטעם אין בעיה.
בחרתי במייפל מהסיבה שהטעם שלו עדין לעומת הסילאן שהטעם שלו יותר דומיננטי וחזק אבל אפשר להשתמש גם בסילאן או בדבש למי שאינו טבעוני.
אולי במקום ממרח בוטנים אפשרי ממרח תמרים?
גם ממרח תמרים יכול להתאים 🙂
נראה מעולה…חמאת הבוטנים מורגשת? יש תחליף?
היי אורלי,
יש טעם מאוד עדין של חמאת הבוטנים.
אפשר לשים במקום כל ממרח אחר שאוהבים ולדעתי אפשר לשים גם טחינה גולמית (זה ייתן טעם עדין של חלבה).
המשך יום נעים 🙂
היי אפשר לדעת על ערך קלוריות לכל חתיכה או לכל העיסה יחד
בכל חטיף יש בסביבות 90 קלוריות.