זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 2-3 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 מ”ל)
1 ביצה קטנה (M)
כף (12.5) סוכר
כוס (140 ג’) קמח תופח
אופן הכנה:
-מערבבים שמנת עם ביצה וסוכר. מוסיפים קמח תופח ומערבבים לתערובת בצקית אחידה ודי נוזלית (במרקם של טחינה סמיכה).
-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (יש למלא את הסיר בשמן עד שליש גובה לפחות) וממלאים את התערובת בשקית זילוף עם פיה רחבה. כשהשמן חם, מזלפים רצועות לתוך השמן. מטגנים במשך דקה-דקה וחצי עד להזהבה בחלק התחתון והופכים צד. מטגנים כדקה נוספת עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג. מצננים כ-5 דקות לפני שאוכלים.
ראו גם
- המבורגר בנינג’ה |
- כדורי שקדים |
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- עוגת בננה ללא סוכר |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ריבועי לוטוס וקצפת
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
ניתן להקפיא?
חטיפי הבצק טעימים לדעתי רק שהם יוצאים ישר מהמחבת..
אפשר להישתמש בשמנת להקצפה או לבישול?, יש צורך בלהוסיף עוד סוכר?
אפשר.
לא חייב להוסיף סוכר אם את מתכוונת לפזר מעל אבקת סוכר.
האם אפשר לטגן בסיר/תנור טיגון איירפריי?
אשמח למתכונים או עצה/כתבה איך להפוך את המתכונים שלך לשימוש בסיר/תנור טיגון איירפריי (אוויר חם), לצלייה וטיגון בלי שמן או לכף שמן בלבד (צ’יפס)
היי פנינה,
אשתדל להעלות מדריך בהמשך לאחר שאנסה בעצמי להכין כמה מתכונים במכשיר.
יום נפלא 🌺
תודה, אשמח למידע
עוקבת ונהנית ממחמאות שמקבלת כתוצאה מהבישול ואפיה של מתכונים שלך
מצפה בקוצר רוח להמשך….
השאלות של אנשים על מתכונים פשוט מתישות , לא צריך להתייעץ על כל דבר שולי תגדילו ראש . כל הכבוד לך אפרת על מתכונים מעולים ועל סבלנות ואורך רוח . ממש לא מובן מאליו !
תודה הדס ❤️
היי אפרת,
האם מתאים לפזר מעל אבקת סוכר?
תודה על המתכונים המעולים והטעימים!! מכינה מהם הרבה ויוצא מושלם!!
כן 🙂
חנוכה שמח!
יאמי חייבת להכיןןןן השבוע.תודה לך חג שמחחח😊
חנוכה שמח 💖
היי אפרת
במה אפשר להחליף את הקצפת? אפשר שמנת/גבינה/לבן?
שבוע טוב תמר,
אולי בשמנת חמוצה או לבן אבל חייבת לציין שלא ניסיתי. בכל מקרה המרקם צריך להיות כמו של טחינה סמיכה.
נראה מעולה. אשמח לנסות ולצרף למאכלי החנוכה המסורתיים בביתנו.
תודה, חג חנוכה שמח ❤️
תודה על מתכון מקורי לחנוכה!
שתי שאלות כדי שאדע איך להתארגן:
כמה חטיפים זה יוצא בערך? הבנתי שארבע מנות אבל אזמח להערכה מספרית גסה
כמו כן בכנה נגלות עושים את זה? בסיר קטן כמה נכנסים כל פעם? לפחות בערך
תודה וחג שמח!
קשה לי לומר, זה ממש תלוי באורך שלהם.
בסביבות 3-4 נגלות, תלוי בקוטר הסיר.
חג שמח 🙂
בוקר טוב אפרת
לא ממש הבנתי למה שייכים חטיפי הבצק האלה. זה נשנוש? זה מנה ראשונה? קינוח? משהו לרפה?
לא הבנתי גם איך אוכלים אותם. לבד? עם תוספת? עם סלט? עם קפה?
כשכתבת לזלף רצועות בתוך השמן לאיזה גודל של רצועות התכוונת? מבחינת האורך? כגודל הסיר?
זה קינוח מתוק שמתאים לחנוכה.
אפשר להגיש עם כוס תה או קפה.
רצועות באורך כ10 ס”מ, פחות או יותר. לא חייב להיות מדויק.
היי אפרת
איפה קונים שקיות זילוף? בסופר?
ולמה הכוונה פייה רחבה?
כמו כן האם זה משהו שאוכלים ישר או שניתן לשמור? אם שומרים אז איך ואיך אוכלים אחר כך?
שקית זילוף ניתן לקנות בחנויות של מוצרים חד-פעמיים או חנויות אפיה. אפשר למצוא גם בחלק מהסופרים.
פיה רחבה הכוונה לצנתר עם פתח רחב (לא משנה הצורה).
עדיף להכין באותו יום ולשמור על השיש עד להגשה.
היי אפרת כל נושא הזילוף הזה חדש לי לגמרי ולא ברור והלכתי לאיבוד
יש לך פה במקרה באתר המדהים שלך איזשהו מדריך בנושא? אם לא אולי מכירה איפה יש באינטרנט?
היי לימור,
אם את מסתבכת אפשר להשתמש בשקית אוכל רגילה, למלא אותה בתערובת הבצק, לגזור את הקצה ולזלף לתוך השמן.