זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
סוג: חלבי/פרוווה
מצה
2 ביצים
תוספות לפי בחירה: בצל קצוץ, זיתים קצוצים, עגבניה קצוצה, עלי פטרוזיליה קצוצים, גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית מפוררת
כרבע כפית מלח ופלפל שחור
-מרטיבים מצות (בכמות שרוצים) במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
-טורפים בקערית את הביצים ומוסיפים מלח, פלפל שחור ותוספות שאוהבים.
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר המצה). כשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים על אש בינונית במשך כחצי דקה.
-חותכים את קצוות המצה, מניחים אותה מעל החביתה ומכסים את המחבת. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שהחביתה מתבשלת מצד אחד וניתן להפוך אותה בקלות. הופכים את החביתה (כך שהמצה תהיה מונחת בתחתית), מכסים ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי. מעבירים לצלחת, מגלגלים לרולדה וחותכים לחצי.
- עוגת מצות |
- עראיס מצה |
- פשטידת מצות ובשר |
- מצה במילוי גבינות |
- פרנץ טוסט ממצה |
- בורקס מצה במילוי גבינות
נראה מתכון גאוני. ינוסה ותודה רבה!!
תודה גילה:)
צהריים טובים!
אין קצץ בלבול במתכון?
בסוף פתאום יש מצה לכסות….
תודה על המתכון!
היי אפרת
תודה על המתכונים המושלמים!
במה אפשר להרטיב את המצה חוץ ממים?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להרטיב גם בחלב.
תודה רבה וחג שמח!
אפרת את משהו מיוחד,המתכונים שלך מושלמים וטעימים מאוד
תודה❤️