שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

סוג: חלבי/פרוווה

רכיבים
  • מצה
  • 2 ביצים
  • תוספות לפי בחירה: בצל קצוץ, זיתים קצוצים, עגבניה קצוצה, עלי פטרוזיליה קצוצים, גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית מפוררת
  • כרבע כפית מלח ופלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה
  1. מרטיבים מצות (בכמות שרוצים) במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
  2. טורפים בקערית את הביצים ומוסיפים מלח, פלפל שחור ותוספות שאוהבים.
  3. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר המצה). כשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים על אש בינונית במשך כחצי דקה.
  4. חותכים את קצוות המצה, מניחים אותה מעל החביתה ומכסים את המחבת. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שהחביתה מתבשלת מצד אחד וניתן להפוך אותה בקלות.  הופכים את החביתה (כך שהמצה תהיה מונחת בתחתית), מכסים ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי. מעבירים לצלחת, מגלגלים לרולדה וחותכים לחצי.

 

טיפים והערות

להרטבה מדויקת של המצה: עדיף לא להשרות יותר מדי – מספיק 20 שניות ולהכניס למגבת לחה. מצה רכה מדי תיקרע, קשה מדי לא תתגלגל.

שדרוגים לפי מה שיש במקרר: חביתת מצה קלאסית היא רק ההתחלה. נסו להוסיף גבינה צהובה, פטרוזיליה, בצל ירוק, או אפילו זיתים קצוצים – וכל ביס מקבל אופי אחר.

הכי טעים כשזה טרי: כדי לשמור על הקראנץ' של המצה והטעם הרענן של הביצה – מומלץ לאכול סמוך להכנה. אבל אם נשאר, אפשר לשמור בקופסה אטומה.

לגרסה פרווה: ותרו על הגבינות והכינו את החביתת מצה רק עם ירקות וביצים – פתרון מושלם לארוחת פסח קלה וללא חלב.

חביתת מצה בארוחת ערב חגיגית? שדרגו עם סלט חסה מרענן בצד, ותקבלו ארוחה כשרה לפסח שלא מרגישה בכלל כמו ויתור!

אהבתם את חביתת המצה? הנה עוד רעיונות שווים לפסח:

שאלות נפוצות

1. האם חייבים להשתמש במצות רכות במיוחד?

לא חובה – אבל מצות רכות מקלות על הגלגול. אם המצה יבשה מדי, היא תיסדק ותישבר.

2. אפשר להכין את חביתת המצה בלי שמן?

אפשר, אם משתמשים במחבת נונסטיק טובה. עדיין, מעט שמן ישפר את המרקם והטעם.

3. במה אפשר להרטיב את המצה חוץ ממים?

למי שמעדיפים טעם עשיר יותר, אפשר להשתמש בחלב או בחלב צמחי (כשר לפסח כמובן).

4. מה עושים אם שכחתי לשים את המצה בזמן?

אין בעיה – אפשר להניח אותה מעל החביתה גם לאחר שהיא התחילה להתבשל, ואז לכסות עם מכסה. לא אידיאלי, אבל עובד.

5. אפשר לשלב עם חביתת מצה עוד תוספות כמו טונה או תירס?

בהחלט! חביתת מצה היא בסיס מצוין. נסו להוסיף טונה, תירס, או שאריות ירקות מבושלים – פתרון מעולה לארוחה מזינה ומהירה.

ראו גם
פנקייק כשר לפסחפנקייק כשר לפסח
מתכון להמבורגר מתכון להמבורגר
תגובותתגובות

יציאה לחופשה:

שלום לכולם, יצאתי לחופשה עד ה-25.7 ולכן לא אוכל לענות לתגובות בתקופה הזו.

בינתיים אתם מוזמנים להמשיך לשתף בתמונות ובתוצאות המתכונים שהכנתם – אשמח מאוד לראות את כל היצירות כשאחזור!

תודה על ההבנה😊

הוספת תגובה
avatar
גילה (16:17 14.05.2024)

נראה מתכון גאוני. ינוסה ותודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:25 14.05.2024)

תודה גילה:)

avatar
דבי (12:19 7.05.2024)

צהריים טובים!
אין קצץ בלבול במתכון?
בסוף פתאום יש מצה לכסות….
תודה על המתכון!

avatar
רחל (22:14 8.04.2023)

היי אפרת
תודה על המתכונים המושלמים!
במה אפשר להרטיב את המצה חוץ ממים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 8.04.2023)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להרטיב גם בחלב.

avatar
רחל (22:18 8.04.2023)

תודה רבה וחג שמח!

avatar
לימור (08:35 19.04.2024)

אפרת את משהו מיוחד,המתכונים שלך מושלמים וטעימים מאוד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:14 19.04.2024)

תודה❤️