שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

1 בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 שן שום כתושה

תיבול: חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).

-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עם מכסה עד שהם מזהיבים ומתרככים אך לא לגמרי (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים ברוטב צ’ילי, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.

-ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה נעשים רכים ומסירים מהאש.

טיפים והערות

מי שרוצה להכין הום פרייז בתנור – יש לרפד תבנית ענקית בנייר אפיה ולהניח את קוביות תפוחי האדמה עם הבצל הקצוץ. לערבב בקערית 3 כפות שמן זית, שן שום כתושה, חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח, וקמצוץ פלפל שחור, לצקת מעל תפוחי האדמה ולערבב היטב. להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות ולאפות במשך 40-50 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לשקשוקה טעימה
תבשיל תפוחי אדמה ופטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (10:49 16.05.2021)

הי,

אני רוצה לעשות את ההום פרייז בתנור ולהוסיף חמאה..מתי להוסיף את החמאה?

המון תודה
יעל

מתכונים ב-10 דקות (11:02 16.05.2021)

היי יעל,
אפשר להחליף את השמן ב-3-4 כפות חמאה.😊

ברוריה (16:57 13.05.2021)

פעם עשיתי מתכון דומה של הום פרייז אבל עם מיונז יש לך את מתכון הזה

מתכונים ב-10 דקות (17:32 13.05.2021)

היי,
לא חושבת שיש צורך במיונז בהום פרייז, אבל את יכולה להוסיף כף מיונז לתיבול😊
את יכולה לנסות את המתכון הזה, אני בטוחה שלא תתחרטי:)

אסתר (18:25 12.05.2021)

חודש טוב,
אני רוצה לעשות את ההומפרייז כתוספת מעל סלט ירקות,
מה כדאי שיכיל הסלט?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 12.05.2021)

היי אסתר,
אני חושבת שסלט בולגרית או סלט שוק הכובשים ילך הכי טוב עם הום פרייז🌺

חוה (15:19 28.04.2021)

מתכון מעולה!
במתכון שמופיע על גבי הרוטב צ’ילי מתוק של קנור מציעים לשים גם פלפל אדום אחד חתוך לקוביות, אני הוספתי וזה אכן ממש שידרג

מתכונים ב-10 דקות (17:24 28.04.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח!

איילין (13:09 7.01.2021)

היי אפרת 🙂
אפשר להכין עם בטטה במקום תפוח אדמה? אם כן באיזה אופן? אותם כמויות ואותו מתכון?

מתכונים ב-10 דקות (14:38 7.01.2021)

כן אפשר 🙂
רק שימי לב שהבטטה מתרככת מהר יותר אז זמן הבישול יתקצר

א.ש. (19:26 6.01.2021)

היי,
אם אני רוצה לזרז את התפו”א בתנור,
אני יכולה להעלות את המעלות של התנור ולזמן קצר יותר?
תודה על אתר מקסים ♥
משתמשת בו קבוע! 😋

מתכונים ב-10 דקות (19:29 6.01.2021)

היי יקירה,
אם תרצי לזרז את ההום פרייז, תוכלי לבשל במים חמים כ-5-6 דק’ את התפוחי אדמה ורק אז להכניס לתנור

מלי (18:59 9.11.2020)

יצא ממש ממש טעים כולם ליקקו את האצבעות תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 9.11.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

פנינוש (22:31 29.10.2020)

אפרת היקרה,
יצא ממש טעים!!!
החריפות נוצרה מהצ’ילי או מהפלפל שחור ששמתי בהגזמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (01:05 30.10.2020)

כנראה מהשילוב של שניהם 🙂

שניצר חיה (19:17 6.10.2020)

שלום התחלתי לטגן את התפוחי אדמה אים הבצל והתפוחי אדמה לא מיתרכחים והבצל נישרף מה לעשות האים אפשר להעביר לתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 6.10.2020)

כן, כדאי להעביר לתנור.

שניצר חיה (19:33 6.10.2020)

וכמה זמן לאפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 6.10.2020)

תחממי תנור ל180 מעלות ותבדקי אחרי 20-25 דקות אם זה יתרכך. אם עדיין קצת קשה, תשאירי ל15-20 דקות נוספות.
*פעם הבאה כדאי להשתמש במחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק ולבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה וכך זה לא יישרף.

רחלי (20:24 8.10.2020)

יצא מושלם!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 8.10.2020)

נראה מעולה!
תודה רחלי 🙂

רלי (13:11 27.07.2020)

הי, אני חדשה במטבח והאתר שלך מציל אותי,פעם ראשונה מנסה להכין הום פרייז ואשמח אם תוכלי להסביר לי איך להכין בתנור,מתי שמים את הבצל ,התפו”א ומתי את הרוטב,וגם האם צריך לבשל קודם את התפו”א שיתרככו.תודה ענקית.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 27.07.2020)

היי רלי,
הוספתי הסבר ב”הערות”.

רלי (20:26 27.07.2020)

תודה😀

בראל (14:56 20.07.2020)

אין לי צ׳ילי מתוק או חריף , יש תחליף לזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 20.07.2020)

הום פרייז לא מומלץ להכין ללא צ’ילי מתוק. אפשר להכין מתכון אחר של תפו”א 🙂

רונית (20:00 12.07.2020)

מתכון מצוין!!
תודה רבה על עוד מתכון ממש טוב
כיף לבשל עם המתכונים שלך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 12.07.2020)

תודה רונית 🙂

ר (23:54 16.06.2020)

הכנתי כמות אחת יצא מדהיםם!!!
אם אני רוצה להכפיל כפול 2/3 ורוצה אתזה מטוגן ולא בתנור…זה יצא טוב?
או שזה יוצא אותו טעם בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:54 17.06.2020)

אפשר להכפיל כמויות.
אפשר לטגן אבל צריך מחבת גדולה בשביל זה ורצוי עם ציפוי שאינו נדבק.
אם זאת כמות גדולה כדאי להכין בפעמיים כדי לא להעמיס.

חוה (17:47 15.05.2020)

תודה על אתר ומתכונים מדהימים!! תמיד גם לפני שאני מכינה משהו אני קוראת את כל התגובות ומחכימה מהתשובות שלך.. שאלה לגבי ההום פרייז אני רוצה לעשות בתנור בכמות גדולה ואני כן רוצה שיהיה הרבה רוטב אבל אני לא רוצה את הרוטב צ\’ילי כל כך מרוכז.. עדיף להוסיף לו מים או שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:22 15.05.2020)

היי חוה 🙂
אם את מכינה כמות גדולה מומלץ להוסיף רבע כוס שמן זית או קנולה.
שימי כמה צ’ילי שאת רוצה ואחרי שאת מתבלת את הכל ושמה בתבנית תוסיפי לתבנית כרבע כוס מים.

ת. (14:52 12.05.2020)

עד שהתפוחי אדמה התרככו הבצל נשרף 😩
פעם הבאה אכין בלי 👍

ת. (15:06 12.05.2020)

בכל זאת יצא טעים מאוד! תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:20 12.05.2020)

השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?
בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂

שירה גלבוע (16:53 5.05.2020)

יצא נפלא!
(מתכון שישי [מתוך שישה] שיוצא מוצלח!)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 5.05.2020)

שמחה לשמוע 💕

לירון (09:42 1.05.2020)

מתכון נהדר!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 1.05.2020)

נראה מעולה! 😍

שירה גלבוע (06:59 30.04.2020)

אם אני משלשת את הכמות לשלש גם את כמות הבצל?
אפשר להכין בסיר, פשוט אין לי מחבת כ\”כ גדול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:11 30.04.2020)

אין צורך להגדיל גם את כמות הבצל.
בגלל שמדובר בכמות גדולה וכדי שזה לא יהפוך לעיסה בסיר אני ממליצה לאפות בתנור. יש לרפד תבנית ענקית בנייר אפיה ולתבל את קוביות תפוחי האדמה ב9 כפות שמן, 3 שיני שום כתושות, כפית וחצי פפריקה, כפית שטוחה מלח, כוס וחצי צ’ילי מתוק (התיבול הוא לכמות משולשת).
לשים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך 40-50 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות (מומלץ לערבב בעדינות לאחר 30 דקות אפיה).

שירה גלבוע (18:11 30.04.2020)

תודה רבה!

Yasa Yasmin (17:25 9.04.2020)

ממש טעים , תודה רבה ⁦♥️⁩
אני הוספתי קצת דבש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 9.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

שיר (13:21 3.04.2020)

לכמה מנות מספיק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 3.04.2020)

הכמות במתכון מספיקה ל 2-3 מנות.

ישי (13:02 3.04.2020)

האם יתאים להוסיף בטטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 3.04.2020)

כן, אפשר.

אירה (14:07 31.05.2020)

באיזה שלב להוסיף בטטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:40 31.05.2020)

בהתחלה, יחד עם תפוחי האדמה.

רחל (20:17 23.03.2020)

אני מנסה להכניס מתכונים לתוך מחברת המתכונים ואני לא מצליחה תוכלי להסביר לי איך עושים את זה
ואגב המתכונים שלך פצצה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:14 24.03.2020)

היי רחל 🙂
נרשמת לאתר עם שם משתמש וסיסמה?
לאחר שאת נרשמת יש להתחבר ורק אז אפשר לשמור מתכונים.

HODAYA (19:54 7.03.2020)

ערב טוב 🙂
ראיתי את תגובתך לגבי כמות השמן ובכל זאת- ל3 תפו\”א זה מעט מאוד לא? האם הם מתרככים? כמה לדעתך צריך להוסיף אם השמן נספג?
תודה מראשש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 7.03.2020)

היי הודיה,
כמות השמן אמורה להספיק בתנאי שמשתמשים בסיר או מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק.
אם השמן נספג אפשר להוסיף.

אסתי (10:51 18.02.2020)

בוקר טוב,
רציתי לדעת 2-3 כפות שמן מספיקות לתפו\”א? התפו\”א לא נשרפים?
כמו כן כמה זמן בערך לוקח כל התהליך
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:42 18.02.2020)

כן אבל חשוב להשתמש בסיר או מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק.
בערך 20-25 דקות. זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל שהם חתוכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולבדוק אם מזלג ננעץ בהם בקלות.
אם במקרה התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף 2-3 כפות מים.

א' (13:39 10.01.2020)

תתחדשי על העיצוב החדש!!
ההום פרייז יצא מעולה תודה רבה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 10.01.2020)

תודה ❤️
שמחה שיצא טעים!

נועה (21:13 24.07.2019)

אפשר להכין אתזה נגידביום חמישי ולהגיש רק במוצאי שבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (02:01 25.07.2019)

כן.

רות (00:00 3.06.2019)

ערב טוב אפרת.
המתכון נראה מגרה…
לכמה אנשים הוא יספיק לדעתך?
ואם אני אופה בתנור, איזה גודל תבנית?
תודה מראש על התשובות הנחמדות ובעיקר על ה-ס-ב-ל-נ-ו-ת!!!
מעריכה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 3.06.2019)

היי רות,
הכמות במתכון מספיקה ל 2-3 מנות.
לכמות הזו מספיקה תבנית מלבנית בינונית (גודל 32X25). אם את מכפילה כמויות, כדאי להשתמש בתבנית המלבנית הענקית.
יום נפלא 🌷

שירה (22:52 28.05.2019)

יצא מושלם!!!
עשיתי עם צ’ילי חריף והוספתי שומשום!!! מעדןןןןן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 28.05.2019)

נראה ממש טוב 😍
תודה שירה

שירה (21:33 28.05.2019)

יצא מושלם!!!
עשיתי עם צ’ילי חריף, פחות מתחברת למתוק… ושמשום…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:47 28.05.2019)

מעולה 🙂

טליה (13:50 29.04.2019)

היי כמה מלח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 29.04.2019)

כרבע כפית.

תחיה (20:50 21.04.2019)

היי,
אם רוצים לזרז את הבישול,
אפשרי לבשל את תפוחי האדמה במים מעט לפני כן ואז להמשיך כמו במתכון?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 21.04.2019)

כן.

בתאל (23:29 12.02.2019)

לגבי הום פרייז חלבי מה צריך להשים?? שמנת וגבינה צהובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:33 13.02.2019)

הום פרייז חלבי מכינים מחמאה במקום שמן זית. אפשר גם להוסיף לרוטב כרבע כוס שמנת מתוקה.

צופיה (12:55 30.11.2018)

התחלתי להכין וגיליתי שאין לי פפריקה מתוקה רק חריפה אפשר לשים? או לוותר וזהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 30.11.2018)

תכיני בלי פפריקה.

אני (16:57 12.09.2018)

יוצא ממש טעים! תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 12.09.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן

דנית (21:30 23.08.2018)

היי האתר שלך מדהים קודם כל תמיד מציל אותי!
הכנתי הום פרייז ויצא מושלם וגם את האורז עם הגזר וטעים מאוד
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 23.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דנית 🌷

חיה (18:16 28.06.2018)

זה עוד לא מאה אחוז מוכן אבל לא יודעת מה ישאר עד אז… לא מפסיקה לנשנש! אחלה תיבול!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 28.06.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

רויטל (12:02 17.05.2018)

היי, של איזה חברה רוטב צ’ילי מתוק מומלץ? תודה מראש ☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 20.05.2018)

האמת שבצ’ילי מתוק כל סוג בדר”כ יוצא מוצלח. מה שכן כדאי להסתכל ברכיבים לגבי הסוכר ולבחור בזה יש בו פחות סוכר. ככל שהוא רשום ברכיבים הראשונים זה אומר שיש בו יותר סוכר.

לילך (14:02 2.04.2018)

יצא מעולה!! תודה. שידרגתי עם רצועות גמבה אדומה והוספתי לסלט ירקות. יצא לי סלט הום פרייז מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 2.04.2018)

מעולה 🙂
תודה לילך

ישי (15:59 13.03.2018)

יצא טעים.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 13.03.2018)

תודה ישי, שמחה שאהבת 🙂

ישי (15:58 13.03.2018)

יצא מעולה.
תודה

מור (21:15 12.03.2018)

כמה זמן לשים בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 12.03.2018)

היי מור,
יש לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולהניח את קוביות תפוחי האדמה לאחר שתיבלת אותן. לשים בתנור ב180 מעלות במשך 40-50 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.

בתאל (12:21 14.09.2018)

לא שמתי נייר אפיה זה בסדר?לכסות בנייר כסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 14.09.2018)

אין צורך לכסות.

חוי (21:42 24.02.2018)

איזה תפוחי אדמה עדיף אדום או לבן?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 24.02.2018)

עדיף אדום.

עפרה (21:23 27.12.2017)

הכנתי את ההום פרייז ויצא מעולה.
תודה רבה על מתכון מעולה שאשמור אותו לשימוש חוזר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 27.12.2017)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

קרינה (22:21 27.11.2017)

היי אפרת,
רוצה להכין בתנור מחר את המתכון ורציתי לישאול אם אני אעשה מ10-14 תפוחי אדמה כמה רוטב צריך?והאם צריך לערבב בתנור כול פעם ? ואת הקוביות ישר לשים עם הרוטב לתנור או שהרוטב צריך לשים אחר כך?
תודה על המתכונים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 28.11.2017)

היי קרינה,
לכמות כזו כדאי לשים בסביבות כוס וחצי רוטב צ’ילי. מומלץ לערבב מידי פעם במשך האפיה.
את הקוביות שמים ישר עם הרוטב. אם במקרה את רואה שהרוטב מתייבש או שחסר רוטב תמיד אפשר להוסיף עוד לקראת סוף האפיה.
אני לא יודעת כמה תפוחי אדמה ייכנסו במגש אחד אבל חשוב לא להעמיס. יכול להיות שעדיף יהיה לחלק את הכמות ולאפות בפעמיים.
יום מקסים 🙂

איריס (19:06 25.11.2017)

שלום, ברוב המקומות שמגישים הום פרייז שואלים חלבי או פרווה. האם ההבדל הוא בשמן שמטגנים בו או בחמאה?
האם בחמאה יוצא יותר טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 25.11.2017)

היי איריס,
כן, ההבדל הוא הטיגון בשמן או בחמאה.
האמת לא בטוחה שההבדל כזה קריטי.

שפרה (15:45 10.10.2017)

חייב להוסיף שום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 10.10.2017)

לא חייב.

אודליה (14:13 26.09.2017)

חייב לשים בצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 26.09.2017)

לא חייב.

ישי (10:30 4.08.2017)

יש לי קוביות תפוא מטוגנות של תפוגן האם זה טוב ?? ואם כן איך מומלץ להכין את זה שיהיה פצצה ??? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 4.08.2017)

היי ישי,
צריך לראות מה רשום על האריזה. אני מניחה שאפשר לטגן את זה במחבת עם הצ’ילי המתוק.

שרי (18:52 25.07.2017)

היי שלום לך!!
קודם כל נהנית מאוד מהמתכונים שלך באתר , נעזרת בהם הרבה , וכולם יוצאים מוצלחים!!!
תודה תודה !
עכשיו רציתי לשאול האם אפשר את כל הנ”ל בתנור ?
כלומר לשפוך את התערובת על תפוחי האדמה ולאפות עד שמוכן ?

תודה רבה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 25.07.2017)

כן, אפשר לאפות ב180 מעלות. ממליצה לשים על נייר אפיה.

שיראל (20:57 26.02.2017)

וואי אבישג את ממש צודקת זה יצא לי כבר כמה פעמים מעולה הרבה יותר טוב ממתקונים חלביים וארוכים באמת!! שווה לנסות!!

אבישג (11:50 1.01.2017)

יצא מושלם עדיף מכל המתכונים ברשת..באמת מושלם!!! כמו במסעדה ולא חלבי

מתכונים ב-10 דקות (14:30 1.01.2017)

תודה אבישג, שמחה שאהבת 🙂

דניאלה (23:38 10.08.2016)

יצא מעולה וטעים מאוד! תודה רבה !!

מתכונים ב-10 דקות (23:48 10.08.2016)

תודה דניאלה, שמחה שאהבת 🙂

(11:07 29.07.2016)

אחרי ששמתי את כל התבלינים בסיר ואחרי שההום פרייס מוכן אפשר לשים אותו קצת בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (11:19 29.07.2016)

כן אפשר.

ביונסה (12:51 3.07.2016)

את תפוחי האדמה צריך לשים עם הקליפה?

מתכונים ב-10 דקות (12:57 3.07.2016)

מומלץ לקלף אותם.

ביונסה (12:34 3.07.2016)

צריך לערבב מידי פעם שזה עם הצילי והתבלינים? כי אני תמיד צריך להאבק עם התפוחי אדמה כי הם כל הזמן נדבקים למחבת.

מתכונים ב-10 דקות (12:37 3.07.2016)

היי,
רצוי לערבב מידי פעם. באיזה מחבת השתמשת? כדאי תמיד להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון ואז תפוחי האדמה לא יידבקו.

רום (16:17 17.06.2016)

האם צריך לבשל את התפוחי אדמה לפני שמכניסים למחבת??

מתכונים ב-10 דקות (17:00 17.06.2016)

לא רום, אין צורך.
שבת שלום 🙂

רום (11:01 17.06.2016)

לכמה אנשים זה מספיק?
בכמה להכפיל כמויות בשביל 7 אנשים?

מתכונים ב-10 דקות (12:07 17.06.2016)

היי רום,
אם זו תוספת שמוגשת לצד מנה עיקרית אפשר להכפיל ב-2. אם לא, ממליצה אפילו להכפיל ב-3.
שבת שלום 🙂

דודו (21:56 9.06.2016)

ערב טוב
רוצה להכין לשבת האם ניתן להכין יום לפני ולשים במקרר ולחם בשבת ????

מתכונים ב-10 דקות (21:57 9.06.2016)

כן דודו, אין בעיה.
חג שמח 🙂

דודו (22:43 9.06.2016)

תודה וחג שמח

רבקה (18:12 17.05.2016)

הייי, יכול להיות שיש אפשרות להשים משהו אחר במקום הצילי מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (18:33 17.05.2016)

היי רבקה,
את יכולה לתבל בכפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם קצת פפריקה חריפה או תבלין של צ’ילי מיובש. אם תפוחי האדמה יבשים אפשר להוסיף קצת מים.

אמילייה (19:38 12.05.2016)

הייתי שמחה אם היית יותר מסבירה את אופן ההכנה…
לא כל כך מבינים

אמילייה (19:40 12.05.2016)

אהה,
גם שכחתי לכתוב….
זה לא מתכון ב10 דקות, זה מתכון של שעתיים!!

אמילייה (19:41 12.05.2016)

אבל אחלה מתכון!

מתכונים ב-10 דקות (20:50 12.05.2016)

היי אמילייה,
זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל של הקוביות.
לגבי אופן ההכנה, אשמח לדעת מה לא ברור כדי שאוכל לתקן.

ירדן (15:13 8.05.2016)

עם איזה שמן?

מתכונים ב-10 דקות (15:30 8.05.2016)

היי ירדן,
כל שמן לבישול ולטיגון- שמן קנולה, שמן זית וכדו’.

חגית (15:56 6.05.2016)

יצא מעולה !!! המתכונים שלכם נהדרים,קלים להכנה וטעימים !!!תודה.

מתכונים ב-10 דקות (16:45 6.05.2016)

תודה חגית ושבת שלום 🙂

Shir (12:32 4.05.2016)

אהלן אני באמצע הבישול והתפוחי אדמה לא מתרככים לי
האם לבשל על אש נמוכה וכמה זמן?
או אש גבוהה ? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (12:49 4.05.2016)

היי שיר,
ממליצה לבשל על אש נמוכה ולכסות את המחבת עד שהם מתרככים. זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל שהם חתוכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולבדוק אם מזלג ננעץ בהם בקלות.
אם במקרה התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף 2-3 כפות מים. זה גם יכול לזרז את ריכוך תפוחי האדמה.
בהצלחה 😉

רעות (20:32 3.05.2016)

יאו הכנתי ויצא מדהים, תודה רבה על מתכון נהדר!!

מתכונים ב-10 דקות (20:32 3.05.2016)

תודה רעות, שמחה לשמוע 🙂

שירה (16:39 2.05.2016)

היי
אני מתחילה להתעניין בבישול רק בגלל האתר המדהים הזה
שאלה קטנה –
אם אין לי שום כתוש אני יכולה להוסיף שיני שום במקום? ואם כן כמה?

מתכונים ב-10 דקות (19:34 2.05.2016)

היי שירה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה לגרד בפומפיה שן שום אחת קלופה ואם אין לך אפשרות לגרד פשוט קצצי את השום לחתיכות קטנות בעזרת סכין.
בהצלחה 😉

ימית (14:51 29.03.2016)

היי,
אני בדיוק מכינה את המתכון אבל אני הכנתי בסיר והתפוחי אדמה עולים אחד על השני.
זה ייקח לי המון זמן עד שהם יתרככו או שפשוט עדיף להעביר אותם למחבת?

מתכונים ב-10 דקות (15:15 29.03.2016)

היי ימית,
עדיף שתפוחי האדמה ייגעו כמה שפחות אחד בשני אחרת עלולה לצאת עיסה לכן כדאי להעביר למחבת רחבה.

אור (16:25 19.01.2016)

את הצילי מוסיפים במחבת עם השמן או שמעבירים לסיר נפרד?

מתכונים ב-10 דקות (16:30 19.01.2016)

היי אור,
את הצ’ילי מוסיפים למחבת עם תפוחי האדמה.
בהצלחה 😉

יאנה (19:08 8.12.2015)

בידיוק הכנתי ויצא מושלם.
אתר מדהים כל מה שאני מכינה זה רק מהאתר הזה וכל דבר יוצא טעים!

מתכונים ב-10 דקות (20:06 8.12.2015)

תודה יאנה! איזה כיף לשמוע 🙂

מיקה (18:12 3.12.2015)

מעולה! תודה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (19:44 3.12.2015)

תודה מיקה, שמחה שאהבת 🙂

נווה (19:12 24.09.2015)

מדוע תפו”א נדבקים לי למחבת?

מתכונים ב-10 דקות (20:34 24.09.2015)

היי נווה,
או זה בגלל סוג המחבת או שלא שמת מספיק שמן?

יהלום (19:33 3.08.2015)

מעולה! יצא ממש טעים תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:42 3.08.2015)

שמחה שאהבת! 🙂

נעמה (21:12 27.07.2015)

היי
זה נורא אם שמתי את זה בסיר ולא במחבת?
ובנוסף האם לשים על אש גבוהה או נמוכה עד שהתפוא יתרככו?

מתכונים ב-10 דקות (21:29 27.07.2015)

היי נעמה,
עדיף שהסיר יהיה רחב כדי שתפוחי האדמה לא יהיו זה על זה.
תשימי על אש נמוכה ומידי פעם תערבבי.
בהצלחה 😉

אביה (10:33 16.07.2015)

היי! האם אפשר להכין את זה יום שישי ולאכול בשבת בבוקר? זה ישאר טעים?
מכורה לאתר הזה!!

מתכונים ב-10 דקות (10:40 16.07.2015)

שמחה לשמוע אביה 🙂
ברור שיותר טעים לאכול כשזה טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני, לשמור בקופסה סגורה במקרר ולחמם יום למחרת (עדיף לחמם במיקרו כדי שישאר עסיסי אבל אם את מעדיפה לחמם בתנור ורואה שהרוטב מעט מתייבש, פשוט תוסיפי עוד 1-3 כפות רוטב צ’ילי, תערבבי ותמשיכי לחמם). עדיין יהיה טעים 😉

מיה (21:24 27.06.2015)

צריך לשים פלפל(גמבה) או פלפל שחור

מתכונים ב-10 דקות (22:18 27.06.2015)

היי מיה,
אפשר לשים גמבה חתוכה ולטגן עם הבצל וממש מעט פלפל שחור כי הרוטב צי’לי פיקנטי.
שבוע טוב 🙂

אופק (13:42 21.06.2015)

מה זאת אומרת לבשל את תפוחי האדמה לבשל בסיר עם מים או לשים במחבת עם הבצל??

מתכונים ב-10 דקות (14:23 21.06.2015)

היי אופק,
הכוונה לבשל את תפו”א במחבת עם הבצל.

ספיר (13:05 18.02.2015)

אחרי כמה זמן מרגע ששמים את התפו”א מוסיפים את הצילי <?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 18.02.2015)

היי ספיר,
אפשר להוסיף את הצילי ושאר התבלינים בסוף הבישול לאחר שתפוחי האדמה התרככו לגמרי ולערבב כ-2 דקות לספיגת הטעמים וזה מוכן ואפשר להוסיף לאחר שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא לגמרי עד הסוף ואז מתבלים ומשאירים עוד 5-10 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה נעשים רכים לגמרי.

בקי (20:21 28.12.2014)

כמה זמן לוקח לתפו”א להתרכך?

מתכונים ב-10 דקות (20:44 28.12.2014)

היי בקי,
בסביבות 15-25 דקות, תלוי בגודל הקוביות ובסוג תפוח האדמה.

הודיה (19:43 4.12.2014)

יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (19:46 4.12.2014)

תודה הודיה 🙂

רחל (20:36 25.10.2014)

כמה זמן לוקח לתפוחי אדמה להתרכך ?
עכשיו מכינה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:50 25.10.2014)

היי רחל,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.. את בטח כבר יודעת את התשובה 😉
מקווה שנהנת ויצא טעים, שיהיה שבוע נפלא 🙂

זיו (18:16 25.10.2014)

היי,
הכנתי את המתכון ויצא מעולה וטעים:)
תודה רבה 3>

מתכונים ב-10 דקות (18:21 25.10.2014)

היי זיו, אני שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

עמית (00:11 13.10.2014)

היי, בערך לכמה אנשים המנה הזאת משביעה?

מתכונים ב-10 דקות (00:20 13.10.2014)

היי עמית,
בדר”כ מומלץ להכין את זה כתוספת לצד מנה עיקרית או כחלק מארוחה קלילה (למשל אני אוהבת להכין עם זה סלט ירקות קצוץ דק, טחינה ופיתה עם זעתר).
כמנה בפני עצמה אני מניחה שהיא יכולה להספיק לעד 2 אנשים (בתנאי שמשתמשים בתפוחי אדמה גדולים מאוד).

בתאל (01:39 26.09.2014)

זה ממש לא פייר התפוחי אדמה לקחו 40 דקות עד שהם התרככו .. המזל הוא שלאורחים שלי לא היה אכפת לחכות.

מתכונים ב-10 דקות (01:44 26.09.2014)

הי בתאל,
כן, יחסית זה זמן ארוך מהרגיל אבל זה קשור גם לסוג תפוח האדמה ולגודל הקוביות.
אני מקווה שההמתנה בסוף השתלמה 😉

רונית (11:23 25.09.2014)

יצא ממש טעים ! כולם רצו את המתכון:)
תודה!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:21 25.09.2014)

מעולה! שמחה לשמוע 😉
תודה רונית ושנה טובה!

יעל (15:57 11.09.2014)

היי כמה זמן בערך התפוחי אדמה צריכים להיות על הגז יחד עם הבצל?

מתכונים ב-10 דקות (16:03 11.09.2014)

היי יעל,
זה משתנה בהתאם לגודל הקוביות ולסוג תפוח האדמה, בערך כרבע שעה.

חן (16:54 10.09.2014)

צריך להרתיח את התפוחי אדמה לפני או שרק לקלף לחתוך וישר לשים במחבת?

מתכונים ב-10 דקות (17:10 10.09.2014)

הי חן,
אין צורך בהרתחה מוקדמת פשוט לקלף, לחתוך לקוביות ולשים במחבת.

נועה (13:41 1.08.2014)

האם לקלף את התפוחי אדמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 1.08.2014)

כן, יש לקלף את תפוחי האדמה.

roni (13:31 25.07.2014)

מתי להוסיף את הצילי?

מתכונים ב-10 דקות (13:42 25.07.2014)

הי רוני,
איפה שרשום במתכון לתבל, אחרי שמוסיפים את השום הכתוש.

אופירה (00:27 25.07.2014)

תודה רבה אחלה מתכונים טעימים וזריזים…סופ”ש רגוע…

מתכונים ב-10 דקות (07:16 25.07.2014)

בשמחה אופירה 🙂
סופשבוע נעים ורגוע!

חוה (15:08 1.07.2014)

האם צריך לטגן את התפו”א בשמן עמוק?

מתכונים ב-10 דקות (15:09 1.07.2014)

הי חוה,
לא. מספיק לשים 2 כפות שמן במחבת רחבה.

אליסה (09:40 5.06.2014)

אני בדיוק מכינה את זה , חייב להוסיף רוטב צ’ילי מתוק ? או שאפשר להחליף אותו בחריף ?

מתכונים ב-10 דקות (10:03 5.06.2014)

הי אליסה,
גם רוטב הצ’ילי המתוק הוא פיקנטי (חריף מתוק).
רוטב הצ’ילי החריף הוא מאוד חריף ולא מומלץ להשתמש בו בכמויות כאלה.

שני (19:25 1.06.2014)

היי.כשמוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לתוך הבצל צריך להוסיף מים?או שגם אותם מטגנים?

מתכונים ב-10 דקות (19:29 1.06.2014)

היי שני,
אין צורך להוסיף מים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לבצל המטוגן ומבשלים עם מכסה עד שמתרככים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב אותם.

אליה (23:28 28.05.2014)

יצא מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:31 28.05.2014)

מצוין! תודה על העדכון ולילה טוב 🙂

אליה (22:35 28.05.2014)

בדיוק מנסה להכין תחזיקו אצבעות בשבילי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:18 28.05.2014)

אשמח לעדכון איך יצא 😉

מזל (12:56 29.01.2014)

היי, הכנתי את המתכון בערב שבת יצא מעולה,אני מודה לכם על המתכונים הטעימים
ומהירי הכנה.

מתכונים ב-10 דקות (13:13 29.01.2014)

בשמחה רבה מזל! ממש כיף לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.