זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
1 בצל גדול קצוץ
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שן שום כתושה
תיבול: חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עם מכסה עד שהם מזהיבים ומתרככים אך לא לגמרי (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים ברוטב צ’ילי, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.
-ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה נעשים רכים ומסירים מהאש.
מי שרוצה להכין הום פרייז בתנור – יש לרפד תבנית ענקית בנייר אפיה ולהניח את קוביות תפוחי האדמה עם הבצל הקצוץ. לערבב בקערית 3 כפות שמן זית, שן שום כתושה, חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח, וקמצוץ פלפל שחור, לצקת מעל תפוחי האדמה ולערבב היטב. להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות ולאפות במשך 40-50 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
היי אפרת אם אני מכינה בתנור האם צריך לטגן קודם את הבצל ?
והאם צריך לבשל מספר דקות את תפוחי האדמה במים לפני האפייה בתנור ?
לא חייב. אפשר לקצוץ את הבצל ולשים כמו שהוא בתנור.
לגבי בישול מקדים במים- לא חובה אבל מומלץ
היי,
אני רוצה להכין מנה אישית קטנה
מה הכמויות?
הכנתי באקראי
יצא טעים ברמותתת
אין עליך!
תודה רבה!!!
❤️
תכיני חצי כמות.
וואו יצא ממש טעים איזה כיף! גם קל להכנה! התפוחי אדמה התבשלו לי מהר יחסית למה שציפיתי! תודה ענקית אני ממש נהנית מהמתכונים 🙏🏽🤗
שמחה שיצא טעים💜
תודה שחזרת לשתף
בישלתי את התפוחי אדמה רק עם מים ואני רוצה לאפות אותם בתנור עם הרוטב.
כמה זמן לאפות?
25-30 דקות.
תודה
הכנתי את זה אתמול לאירוכ של 80 איש, לא נשאר פירור!!!
❤️
ואו כנראה יצא לך ממש מושלםםםםםם
מבשלים בלי מים??
והמתכונים שלך ממש טעימים!!!!!!!!!!!!!
היי אסתר🙂
חשוב להשתמש במחבת נון סטיק/עם ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך להוסיף מים.
בכל מקרה, תמיד אפשר להוסיף מים אם רואים לנכון.
יצא מעולה הפעם שמתי קצת יותר תפו”א ושמתי פחות צ’ילי שלא יהיה חריף אבל זה יצא טוב
שמחה לשמוע🙂
תודה ברוריה
אני מנסה להבין איך התפוחי אדמה אמורים להתבשל.. רק מהחום?
זאת אומרת מה התפקיד של השמן? למנוע השרפות מהירה או שצריך שכבה רצינית של שמן כדי שהתפוחי אדמה יתבשלו טוב?
כן מהחום.
השמן מונע הדבקות ומתפוחי האדמה להשרף.
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק (שלא נדבק) ואז לא צריך לשים הרבה שמן. מחבת מנירוסטה למשל לא מומלצת במקרה הזה.
יש לי 4 תפוחי אדמה קטנים…
מה הכמויות?
לתיבול שימי שליש כוס רוטב צ’ילי, שליש כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
מתכון ממש טוב! אהבתי…
יצא קצת חריף, אבל בכל זאת מעולה.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מעולה! תודה!
רציתי לדעת, האם אפשר לטגן תפוחי אדמה בנפרד ואחכ להוסיף לרוטב? ואם כן, איך להכין את הרוטב? תודה רבה רבה!!!
הכוונה לטגן בשמן עמוק קודם
שמחה שאהבת את המתכון(:
למה את רוצה בעצם לטגן בשמן עמוק את תפוחי האדמה?
אם את רוצה להכין הום פרייז לא צריך לטגן בשמן עמוק אלא להכין לפי המתכון(:
הכנתי תפוחי אדמה מטוגנים, ועכשיו רוצה להפוך להום פרייז, ראיתי מתכונים אחרים שעושים ככה ורציתי לדעת אם זה אפשרי. כי מאוד אוהבת את המתכון שלך:)
אם כבר טיגנת את יכולה להשתמש בהם(:
טגני את הבצל, תוסיפי את תפו”א והתיבול ובשלי למשך כ-4-5 דקות.
בסוף טיגנתי בצל והוספתי את התיבול ורק בסוף הוספתי את התפוחי אדמה ויצא מעולה!!! תודה רבה!!
שמחה לשמוע! תודה יעל😊
כמה זמן בערך מטגנים את התפוחי אדמה?
היי,
בערך 15-25 דקות, תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה.
וואו! קבוע כל ארוחה מכינה מהמתכונים שלך. יוצא תמיד טעים מאוד. תודה רבה
שמחה מאד שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף🌷
תקשיב יצא מטורף!
באמת 10 דקות היה טעים של החיים
עשיתי בלי בצל ויצא מעדן .
תודה אפרת אין עליך !
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון❤
ואי יצא מטורףףףף
מומלץ בחוםם
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
אם אני רוצה להכין את ההום פרייז בתנור ולעשות רוטב שמנת… לבשל את השמנת ואז לשפוך על התפוחי אדמה ולהכניס לתנור?
היי,
תכיני את המתכון הזה למוקרם בתנור(:
מתכון מעולה! אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בבצל סגול ולא בבצל לבן… תודה אפרת :):)
היי,
אפשר להשתמש בבצל סגול, זה מעט ישפיע על הצבע והטעם.
שמחה שאהבת את המתכון(:
מה אפשר להכין ליד האום פריז
היי,
את מעוניינת בארוחה חלבית או בשרית?
מתאים להגיש עם ההום פרייז דג או תוספת בשרית כמו שניצל או קציצות עוף.
אם מדובר בארוחה חלבית אפשר להכין פשטידה, לחם שום, רביולי, סלטים משודרגים כמו סלט חלומי ועוד.
ואווו הכנתי לבעלי היום,
הוא טרףףף את זה…
יצא ממש מושלםם!
התיבול מעולה!
ואני נהנית ממש מהמתכונים שלך באתר..!!
כל יום אני פותחת ובודקת מה אפשר להכין למחרת…
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ואת האתר🌺
אני כלה צעירה
הכנתי את זה לבעלי היום
הוא התעלףףףףףף
איזה כיף לשמוע!
מקווה שתיהנו מהמתכונים באתר🌺
הי,
אני רוצה לעשות את ההום פרייז בתנור ולהוסיף חמאה..מתי להוסיף את החמאה?
המון תודה
יעל
היי יעל,
אפשר להחליף את השמן ב-3-4 כפות חמאה.😊
פעם עשיתי מתכון דומה של הום פרייז אבל עם מיונז יש לך את מתכון הזה
היי,
לא חושבת שיש צורך במיונז בהום פרייז, אבל את יכולה להוסיף כף מיונז לתיבול😊
את יכולה לנסות את המתכון הזה, אני בטוחה שלא תתחרטי:)
חודש טוב,
אני רוצה לעשות את ההומפרייז כתוספת מעל סלט ירקות,
מה כדאי שיכיל הסלט?
היי אסתר,
אני חושבת שסלט בולגרית או סלט שוק הכובשים ילך הכי טוב עם הום פרייז🌺
מתכון מעולה!
במתכון שמופיע על גבי הרוטב צ’ילי מתוק של קנור מציעים לשים גם פלפל אדום אחד חתוך לקוביות, אני הוספתי וזה אכן ממש שידרג
מעולה, שמחה שיצא מוצלח!
היי אפרת 🙂
אפשר להכין עם בטטה במקום תפוח אדמה? אם כן באיזה אופן? אותם כמויות ואותו מתכון?
כן אפשר 🙂
רק שימי לב שהבטטה מתרככת מהר יותר אז זמן הבישול יתקצר
היי,
אם אני רוצה לזרז את התפו”א בתנור,
אני יכולה להעלות את המעלות של התנור ולזמן קצר יותר?
תודה על אתר מקסים ♥
משתמשת בו קבוע! 😋
היי יקירה,
אם תרצי לזרז את ההום פרייז, תוכלי לבשל במים חמים כ-5-6 דק’ את התפוחי אדמה ורק אז להכניס לתנור
יצא ממש ממש טעים כולם ליקקו את האצבעות תודה רבה
שמחה שנהניתם ❤️
אפרת היקרה,
יצא ממש טעים!!!
החריפות נוצרה מהצ’ילי או מהפלפל שחור ששמתי בהגזמה?
כנראה מהשילוב של שניהם 🙂
שלום התחלתי לטגן את התפוחי אדמה אים הבצל והתפוחי אדמה לא מיתרכחים והבצל נישרף מה לעשות האים אפשר להעביר לתנור?
כן, כדאי להעביר לתנור.
וכמה זמן לאפות?
תחממי תנור ל180 מעלות ותבדקי אחרי 20-25 דקות אם זה יתרכך. אם עדיין קצת קשה, תשאירי ל15-20 דקות נוספות.
*פעם הבאה כדאי להשתמש במחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק ולבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה וכך זה לא יישרף.
יצא מושלם!!
נראה מעולה!
תודה רחלי 🙂
הי, אני חדשה במטבח והאתר שלך מציל אותי,פעם ראשונה מנסה להכין הום פרייז ואשמח אם תוכלי להסביר לי איך להכין בתנור,מתי שמים את הבצל ,התפו”א ומתי את הרוטב,וגם האם צריך לבשל קודם את התפו”א שיתרככו.תודה ענקית.
היי רלי,
הוספתי הסבר ב”הערות”.
תודה😀
אין לי צ׳ילי מתוק או חריף , יש תחליף לזה?
הום פרייז לא מומלץ להכין ללא צ’ילי מתוק. אפשר להכין מתכון אחר של תפו”א 🙂
מתכון מצוין!!
תודה רבה על עוד מתכון ממש טוב
כיף לבשל עם המתכונים שלך
תודה רונית 🙂
הכנתי כמות אחת יצא מדהיםם!!!
אם אני רוצה להכפיל כפול 2/3 ורוצה אתזה מטוגן ולא בתנור…זה יצא טוב?
או שזה יוצא אותו טעם בתנור?
אפשר להכפיל כמויות.
אפשר לטגן אבל צריך מחבת גדולה בשביל זה ורצוי עם ציפוי שאינו נדבק.
אם זאת כמות גדולה כדאי להכין בפעמיים כדי לא להעמיס.
תודה על אתר ומתכונים מדהימים!! תמיד גם לפני שאני מכינה משהו אני קוראת את כל התגובות ומחכימה מהתשובות שלך.. שאלה לגבי ההום פרייז אני רוצה לעשות בתנור בכמות גדולה ואני כן רוצה שיהיה הרבה רוטב אבל אני לא רוצה את הרוטב צ\’ילי כל כך מרוכז.. עדיף להוסיף לו מים או שמן?
היי חוה 🙂
אם את מכינה כמות גדולה מומלץ להוסיף רבע כוס שמן זית או קנולה.
שימי כמה צ’ילי שאת רוצה ואחרי שאת מתבלת את הכל ושמה בתבנית תוסיפי לתבנית כרבע כוס מים.
עד שהתפוחי אדמה התרככו הבצל נשרף 😩
פעם הבאה אכין בלי 👍
בכל זאת יצא טעים מאוד! תודה
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?
בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂
יצא נפלא!
(מתכון שישי [מתוך שישה] שיוצא מוצלח!)
שמחה לשמוע 💕
מתכון נהדר!!
נראה מעולה! 😍
אם אני משלשת את הכמות לשלש גם את כמות הבצל?
אפשר להכין בסיר, פשוט אין לי מחבת כ\”כ גדול?
אין צורך להגדיל גם את כמות הבצל.
בגלל שמדובר בכמות גדולה וכדי שזה לא יהפוך לעיסה בסיר אני ממליצה לאפות בתנור. יש לרפד תבנית ענקית בנייר אפיה ולתבל את קוביות תפוחי האדמה ב9 כפות שמן, 3 שיני שום כתושות, כפית וחצי פפריקה, כפית שטוחה מלח, כוס וחצי צ’ילי מתוק (התיבול הוא לכמות משולשת).
לשים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך 40-50 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות (מומלץ לערבב בעדינות לאחר 30 דקות אפיה).
תודה רבה!
ממש טעים , תודה רבה ♥️
אני הוספתי קצת דבש
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לכמה מנות מספיק?
הכמות במתכון מספיקה ל 2-3 מנות.
האם יתאים להוסיף בטטה?
כן, אפשר.
באיזה שלב להוסיף בטטה?
בהתחלה, יחד עם תפוחי האדמה.
אני מנסה להכניס מתכונים לתוך מחברת המתכונים ואני לא מצליחה תוכלי להסביר לי איך עושים את זה
ואגב המתכונים שלך פצצה!!!
היי רחל 🙂
נרשמת לאתר עם שם משתמש וסיסמה?
לאחר שאת נרשמת יש להתחבר ורק אז אפשר לשמור מתכונים.
ערב טוב 🙂
ראיתי את תגובתך לגבי כמות השמן ובכל זאת- ל3 תפו\”א זה מעט מאוד לא? האם הם מתרככים? כמה לדעתך צריך להוסיף אם השמן נספג?
תודה מראשש
היי הודיה,
כמות השמן אמורה להספיק בתנאי שמשתמשים בסיר או מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק.
אם השמן נספג אפשר להוסיף.
בוקר טוב,
רציתי לדעת 2-3 כפות שמן מספיקות לתפו\”א? התפו\”א לא נשרפים?
כמו כן כמה זמן בערך לוקח כל התהליך
תודה רבה!
כן אבל חשוב להשתמש בסיר או מחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק.
בערך 20-25 דקות. זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל שהם חתוכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולבדוק אם מזלג ננעץ בהם בקלות.
אם במקרה התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף 2-3 כפות מים.
תתחדשי על העיצוב החדש!!
ההום פרייז יצא מעולה תודה רבה…
תודה ❤️
שמחה שיצא טעים!
אפשר להכין אתזה נגידביום חמישי ולהגיש רק במוצאי שבת?
כן.
ערב טוב אפרת.
המתכון נראה מגרה…
לכמה אנשים הוא יספיק לדעתך?
ואם אני אופה בתנור, איזה גודל תבנית?
תודה מראש על התשובות הנחמדות ובעיקר על ה-ס-ב-ל-נ-ו-ת!!!
מעריכה!
היי רות,
הכמות במתכון מספיקה ל 2-3 מנות.
לכמות הזו מספיקה תבנית מלבנית בינונית (גודל 32X25). אם את מכפילה כמויות, כדאי להשתמש בתבנית המלבנית הענקית.
יום נפלא 🌷
יצא מושלם!!!
עשיתי עם צ’ילי חריף והוספתי שומשום!!! מעדןןןןן
נראה ממש טוב 😍
תודה שירה
יצא מושלם!!!
עשיתי עם צ’ילי חריף, פחות מתחברת למתוק… ושמשום…
מעולה 🙂
היי כמה מלח?
כרבע כפית.
היי,
אם רוצים לזרז את הבישול,
אפשרי לבשל את תפוחי האדמה במים מעט לפני כן ואז להמשיך כמו במתכון?
תודה!
כן.
לגבי הום פרייז חלבי מה צריך להשים?? שמנת וגבינה צהובה?
הום פרייז חלבי מכינים מחמאה במקום שמן זית. אפשר גם להוסיף לרוטב כרבע כוס שמנת מתוקה.
התחלתי להכין וגיליתי שאין לי פפריקה מתוקה רק חריפה אפשר לשים? או לוותר וזהו?
תכיני בלי פפריקה.
יוצא ממש טעים! תודה על המתכון
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי האתר שלך מדהים קודם כל תמיד מציל אותי!
הכנתי הום פרייז ויצא מושלם וגם את האורז עם הגזר וטעים מאוד
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה דנית 🌷
זה עוד לא מאה אחוז מוכן אבל לא יודעת מה ישאר עד אז… לא מפסיקה לנשנש! אחלה תיבול!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי, של איזה חברה רוטב צ’ילי מתוק מומלץ? תודה מראש ☺
האמת שבצ’ילי מתוק כל סוג בדר”כ יוצא מוצלח. מה שכן כדאי להסתכל ברכיבים לגבי הסוכר ולבחור בזה יש בו פחות סוכר. ככל שהוא רשום ברכיבים הראשונים זה אומר שיש בו יותר סוכר.
יצא מעולה!! תודה. שידרגתי עם רצועות גמבה אדומה והוספתי לסלט ירקות. יצא לי סלט הום פרייז מדהים!
מעולה 🙂
תודה לילך
יצא טעים.
תודה
תודה ישי, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה.
תודה
כמה זמן לשים בתנור?
היי מור,
יש לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולהניח את קוביות תפוחי האדמה לאחר שתיבלת אותן. לשים בתנור ב180 מעלות במשך 40-50 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
לא שמתי נייר אפיה זה בסדר?לכסות בנייר כסף?
אין צורך לכסות.
איזה תפוחי אדמה עדיף אדום או לבן?
תודה רבה.
עדיף אדום.
הכנתי את ההום פרייז ויצא מעולה.
תודה רבה על מתכון מעולה שאשמור אותו לשימוש חוזר.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
רוצה להכין בתנור מחר את המתכון ורציתי לישאול אם אני אעשה מ10-14 תפוחי אדמה כמה רוטב צריך?והאם צריך לערבב בתנור כול פעם ? ואת הקוביות ישר לשים עם הרוטב לתנור או שהרוטב צריך לשים אחר כך?
תודה על המתכונים:)
היי קרינה,
לכמות כזו כדאי לשים בסביבות כוס וחצי רוטב צ’ילי. מומלץ לערבב מידי פעם במשך האפיה.
את הקוביות שמים ישר עם הרוטב. אם במקרה את רואה שהרוטב מתייבש או שחסר רוטב תמיד אפשר להוסיף עוד לקראת סוף האפיה.
אני לא יודעת כמה תפוחי אדמה ייכנסו במגש אחד אבל חשוב לא להעמיס. יכול להיות שעדיף יהיה לחלק את הכמות ולאפות בפעמיים.
יום מקסים 🙂
שלום, ברוב המקומות שמגישים הום פרייז שואלים חלבי או פרווה. האם ההבדל הוא בשמן שמטגנים בו או בחמאה?
האם בחמאה יוצא יותר טעים?
היי איריס,
כן, ההבדל הוא הטיגון בשמן או בחמאה.
האמת לא בטוחה שההבדל כזה קריטי.
חייב להוסיף שום?
לא חייב.
חייב לשים בצל?
לא חייב.
יש לי קוביות תפוא מטוגנות של תפוגן האם זה טוב ?? ואם כן איך מומלץ להכין את זה שיהיה פצצה ??? תודה רבה
היי ישי,
צריך לראות מה רשום על האריזה. אני מניחה שאפשר לטגן את זה במחבת עם הצ’ילי המתוק.
היי שלום לך!!
קודם כל נהנית מאוד מהמתכונים שלך באתר , נעזרת בהם הרבה , וכולם יוצאים מוצלחים!!!
תודה תודה !
עכשיו רציתי לשאול האם אפשר את כל הנ”ל בתנור ?
כלומר לשפוך את התערובת על תפוחי האדמה ולאפות עד שמוכן ?
תודה רבה !!
כן, אפשר לאפות ב180 מעלות. ממליצה לשים על נייר אפיה.
וואי אבישג את ממש צודקת זה יצא לי כבר כמה פעמים מעולה הרבה יותר טוב ממתקונים חלביים וארוכים באמת!! שווה לנסות!!
יצא מושלם עדיף מכל המתכונים ברשת..באמת מושלם!!! כמו במסעדה ולא חלבי
תודה אבישג, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה וטעים מאוד! תודה רבה !!
תודה דניאלה, שמחה שאהבת 🙂
אחרי ששמתי את כל התבלינים בסיר ואחרי שההום פרייס מוכן אפשר לשים אותו קצת בתנור?
כן אפשר.
את תפוחי האדמה צריך לשים עם הקליפה?
מומלץ לקלף אותם.
צריך לערבב מידי פעם שזה עם הצילי והתבלינים? כי אני תמיד צריך להאבק עם התפוחי אדמה כי הם כל הזמן נדבקים למחבת.
היי,
רצוי לערבב מידי פעם. באיזה מחבת השתמשת? כדאי תמיד להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון ואז תפוחי האדמה לא יידבקו.
האם צריך לבשל את התפוחי אדמה לפני שמכניסים למחבת??
לא רום, אין צורך.
שבת שלום 🙂
לכמה אנשים זה מספיק?
בכמה להכפיל כמויות בשביל 7 אנשים?
היי רום,
אם זו תוספת שמוגשת לצד מנה עיקרית אפשר להכפיל ב-2. אם לא, ממליצה אפילו להכפיל ב-3.
שבת שלום 🙂
ערב טוב
רוצה להכין לשבת האם ניתן להכין יום לפני ולשים במקרר ולחם בשבת ????
כן דודו, אין בעיה.
חג שמח 🙂
תודה וחג שמח
הייי, יכול להיות שיש אפשרות להשים משהו אחר במקום הצילי מתוק?
היי רבקה,
את יכולה לתבל בכפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם קצת פפריקה חריפה או תבלין של צ’ילי מיובש. אם תפוחי האדמה יבשים אפשר להוסיף קצת מים.
הייתי שמחה אם היית יותר מסבירה את אופן ההכנה…
לא כל כך מבינים
אהה,
גם שכחתי לכתוב….
זה לא מתכון ב10 דקות, זה מתכון של שעתיים!!
אבל אחלה מתכון!
היי אמילייה,
זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל של הקוביות.
לגבי אופן ההכנה, אשמח לדעת מה לא ברור כדי שאוכל לתקן.
עם איזה שמן?
היי ירדן,
כל שמן לבישול ולטיגון- שמן קנולה, שמן זית וכדו’.
יצא מעולה !!! המתכונים שלכם נהדרים,קלים להכנה וטעימים !!!תודה.
תודה חגית ושבת שלום 🙂
אהלן אני באמצע הבישול והתפוחי אדמה לא מתרככים לי
האם לבשל על אש נמוכה וכמה זמן?
או אש גבוהה ? תודה מראש
היי שיר,
ממליצה לבשל על אש נמוכה ולכסות את המחבת עד שהם מתרככים. זמן הבישול תלוי בסוג תפוחי האדמה ובגודל שהם חתוכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולבדוק אם מזלג ננעץ בהם בקלות.
אם במקרה התבשיל מתייבש במחבת יש להוסיף 2-3 כפות מים. זה גם יכול לזרז את ריכוך תפוחי האדמה.
בהצלחה 😉
יאו הכנתי ויצא מדהים, תודה רבה על מתכון נהדר!!
תודה רעות, שמחה לשמוע 🙂
היי
אני מתחילה להתעניין בבישול רק בגלל האתר המדהים הזה
שאלה קטנה –
אם אין לי שום כתוש אני יכולה להוסיף שיני שום במקום? ואם כן כמה?
היי שירה,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
את יכולה לגרד בפומפיה שן שום אחת קלופה ואם אין לך אפשרות לגרד פשוט קצצי את השום לחתיכות קטנות בעזרת סכין.
בהצלחה 😉
היי,
אני בדיוק מכינה את המתכון אבל אני הכנתי בסיר והתפוחי אדמה עולים אחד על השני.
זה ייקח לי המון זמן עד שהם יתרככו או שפשוט עדיף להעביר אותם למחבת?
היי ימית,
עדיף שתפוחי האדמה ייגעו כמה שפחות אחד בשני אחרת עלולה לצאת עיסה לכן כדאי להעביר למחבת רחבה.
את הצילי מוסיפים במחבת עם השמן או שמעבירים לסיר נפרד?
היי אור,
את הצ’ילי מוסיפים למחבת עם תפוחי האדמה.
בהצלחה 😉
בידיוק הכנתי ויצא מושלם.
אתר מדהים כל מה שאני מכינה זה רק מהאתר הזה וכל דבר יוצא טעים!
תודה יאנה! איזה כיף לשמוע 🙂
מעולה! תודה על המתכון!
תודה מיקה, שמחה שאהבת 🙂
מדוע תפו”א נדבקים לי למחבת?
היי נווה,
או זה בגלל סוג המחבת או שלא שמת מספיק שמן?
מעולה! יצא ממש טעים תודה 🙂
שמחה שאהבת! 🙂
היי
זה נורא אם שמתי את זה בסיר ולא במחבת?
ובנוסף האם לשים על אש גבוהה או נמוכה עד שהתפוא יתרככו?
היי נעמה,
עדיף שהסיר יהיה רחב כדי שתפוחי האדמה לא יהיו זה על זה.
תשימי על אש נמוכה ומידי פעם תערבבי.
בהצלחה 😉
היי! האם אפשר להכין את זה יום שישי ולאכול בשבת בבוקר? זה ישאר טעים?
מכורה לאתר הזה!!
שמחה לשמוע אביה 🙂
ברור שיותר טעים לאכול כשזה טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני, לשמור בקופסה סגורה במקרר ולחמם יום למחרת (עדיף לחמם במיקרו כדי שישאר עסיסי אבל אם את מעדיפה לחמם בתנור ורואה שהרוטב מעט מתייבש, פשוט תוסיפי עוד 1-3 כפות רוטב צ’ילי, תערבבי ותמשיכי לחמם). עדיין יהיה טעים 😉
צריך לשים פלפל(גמבה) או פלפל שחור
היי מיה,
אפשר לשים גמבה חתוכה ולטגן עם הבצל וממש מעט פלפל שחור כי הרוטב צי’לי פיקנטי.
שבוע טוב 🙂
מה זאת אומרת לבשל את תפוחי האדמה לבשל בסיר עם מים או לשים במחבת עם הבצל??
היי אופק,
הכוונה לבשל את תפו”א במחבת עם הבצל.
אחרי כמה זמן מרגע ששמים את התפו”א מוסיפים את הצילי <?
היי ספיר,
אפשר להוסיף את הצילי ושאר התבלינים בסוף הבישול לאחר שתפוחי האדמה התרככו לגמרי ולערבב כ-2 דקות לספיגת הטעמים וזה מוכן ואפשר להוסיף לאחר שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא לגמרי עד הסוף ואז מתבלים ומשאירים עוד 5-10 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה נעשים רכים לגמרי.
כמה זמן לוקח לתפו”א להתרכך?
היי בקי,
בסביבות 15-25 דקות, תלוי בגודל הקוביות ובסוג תפוח האדמה.
יצא מעולה
תודה הודיה 🙂
כמה זמן לוקח לתפוחי אדמה להתרכך ?
עכשיו מכינה 🙂
היי רחל,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.. את בטח כבר יודעת את התשובה 😉
מקווה שנהנת ויצא טעים, שיהיה שבוע נפלא 🙂
היי,
הכנתי את המתכון ויצא מעולה וטעים:)
תודה רבה 3>
היי זיו, אני שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
היי, בערך לכמה אנשים המנה הזאת משביעה?
היי עמית,
בדר”כ מומלץ להכין את זה כתוספת לצד מנה עיקרית או כחלק מארוחה קלילה (למשל אני אוהבת להכין עם זה סלט ירקות קצוץ דק, טחינה ופיתה עם זעתר).
כמנה בפני עצמה אני מניחה שהיא יכולה להספיק לעד 2 אנשים (בתנאי שמשתמשים בתפוחי אדמה גדולים מאוד).
זה ממש לא פייר התפוחי אדמה לקחו 40 דקות עד שהם התרככו .. המזל הוא שלאורחים שלי לא היה אכפת לחכות.
הי בתאל,
כן, יחסית זה זמן ארוך מהרגיל אבל זה קשור גם לסוג תפוח האדמה ולגודל הקוביות.
אני מקווה שההמתנה בסוף השתלמה 😉
יצא ממש טעים ! כולם רצו את המתכון:)
תודה!!!!!
מעולה! שמחה לשמוע 😉
תודה רונית ושנה טובה!
היי כמה זמן בערך התפוחי אדמה צריכים להיות על הגז יחד עם הבצל?
היי יעל,
זה משתנה בהתאם לגודל הקוביות ולסוג תפוח האדמה, בערך כרבע שעה.
צריך להרתיח את התפוחי אדמה לפני או שרק לקלף לחתוך וישר לשים במחבת?
הי חן,
אין צורך בהרתחה מוקדמת פשוט לקלף, לחתוך לקוביות ולשים במחבת.
האם לקלף את התפוחי אדמה?
כן, יש לקלף את תפוחי האדמה.
מתי להוסיף את הצילי?
הי רוני,
איפה שרשום במתכון לתבל, אחרי שמוסיפים את השום הכתוש.
תודה רבה אחלה מתכונים טעימים וזריזים…סופ”ש רגוע…
בשמחה אופירה 🙂
סופשבוע נעים ורגוע!
האם צריך לטגן את התפו”א בשמן עמוק?
הי חוה,
לא. מספיק לשים 2 כפות שמן במחבת רחבה.
אני בדיוק מכינה את זה , חייב להוסיף רוטב צ’ילי מתוק ? או שאפשר להחליף אותו בחריף ?
הי אליסה,
גם רוטב הצ’ילי המתוק הוא פיקנטי (חריף מתוק).
רוטב הצ’ילי החריף הוא מאוד חריף ולא מומלץ להשתמש בו בכמויות כאלה.
היי.כשמוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לתוך הבצל צריך להוסיף מים?או שגם אותם מטגנים?
היי שני,
אין צורך להוסיף מים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לבצל המטוגן ומבשלים עם מכסה עד שמתרככים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב אותם.
יצא מעולה 🙂
מצוין! תודה על העדכון ולילה טוב 🙂
בדיוק מנסה להכין תחזיקו אצבעות בשבילי 🙂
אשמח לעדכון איך יצא 😉
היי, הכנתי את המתכון בערב שבת יצא מעולה,אני מודה לכם על המתכונים הטעימים
ומהירי הכנה.
בשמחה רבה מזל! ממש כיף לשמוע 🙂