זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
שליש כוס (65 ג’) שמן
רבע כוס (85 ג’) דבש
4 כפות מלאות (55 ג’) סוכר
כפית (5 ג’) תמצית וניל
כפית (5 ג’) אבקת קינמון
1 ביצה
כוס וחצי (210 ג’) קמח
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
*אבקת סוכר לציפוי (כרבע כוס)
-מערבבים בקערה (בעזרת כף/מטרפה) שמן, דבש, סוכר, תמצית וניל, אבקת קינמון וביצה.
-מערבבים בקערית נפרדת קמח, אבקת אפיה וסודה ולשתיה ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
-מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).
-מחממים תנור ל180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).
-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ.
-אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לדובשניות להתקרר לגמרי.
הערה: אפשר להוסיף לתערובת העוגיות קמצוץ הל, ציפורן או אגוז מוסקט.
יצא מטורף וטעים מאוד מאוד…
שנה טובה ומתוקה🍯🍯🍯
שמחה שיצא טעים:)
תודה על השיתוף!
שנה טובה וגמר חתימה טובה
את יכולה להמיר לי את המתכון בהתאם לכוס חד פעמי חמה?
מה נפח הכוס? יש כל מיני גדלים
היי,
זה משנה אם שמים את האבקת סוכר לפני האפיה או אחרי? תודה
לא מאוד משנה
יצא טירוף!!!!
הכנתי עם הילדים עבור שנה טובה לחברים!!!
השלשתי בכמות ויצא טעים ברמותתת
שמחה שיצא מוצלח❤️
שנה טובה ומבורכת
עוגיות טעימות בטירוףףףףףף כמו כל המתכונים באתר!
הכנתי ובעלי זלל
2 שאלות יש לי:
העוגיות לא יצאו סדוקות ואבקת הסוכר נטמעה בבצק
תוכלי לומר לי מה לא עשיתי טוב? אני רוצה להכין שוב
תודה רבה!
היי שירה,
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
הבצק יצא לך רך ודביק?
היי
אני שירה אחרת 🙂
אבל גם לי יצא ככה בדיוק
יצא מעולה וטעיםם אבל לא כ”כ סדוק ולא נשאר אבקת סוכר על העוגיות
לא השתמשתי בכוסות אלא במשקל, ממש ע”פ הגרמים
הבצק יצא מעולה, רך ומעט דביק. אחרי ההקפאה היה מושלם.
איך אפשר לשפר?
היי שירה,
סיבות שיכולות לגרום לזה:
אם התנור לא היה חם מספיק, העוגיות עלולות להאפות מבלי להיסדק.
כמות הסוכר- סוכר מועט מדי בבצק יכול למנוע היווצרות סדקים.
זמן אפייה: אפייה קצרה מדי עלולה למנוע היווצרות סדקים.
מרקם הבצק: אם הבצק עובד יותר מדי, הוא עלול לאבד את היכולת להיסדק.
שימוש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה.
ומה יכולה להיות הסיבה שאבקת הסוכר נטמעה בבצק?
או שפשוט אפשר לפדר אבקת אפיה לאחר שהעוגיות התקררו?
חלק מהסיבות שציינתי (בעיקר חום התנור) יכולות להיות קשורות גם לזה
וכן, אפשר לפדר גם אחרי שהעוגיות התקררו.
אוקיי
תודה!
ממש לא נהנתי מהמתכון אחרי שזה היה יותר משעה בהקפאה הבלילה עדיין היתה נוזלית הוספתי קמח וזה לא עזר וגם אחרי האפיה לא יצא טוב!!!!!
אז כנראה השתמשת בכוס קטנה מידי
באיזו כוס אני אמורה להשתמש?
כוס בנפח 240 מ”ל
אפשר סילן במקום דבש
אפשר.
העוגיות טובות בהקפאה?
כן
עשיתי טעות במקום להכניס למקפיא , הכנסתי למקרר לחצי שעה ולא הבנתי למה אני לא מצליחה לעבוד עם העיסה הסמיכה נוזלית ,
עכשיו קראתי שוב והבנתי את הטעות שלי, העיסה היתה צריכה להכנס למקפיא, יצא לי כל כך נוזלי שהעוגיות התחברו ….בפעם הבאה
אכין בצורה נכונה
התבאסתי על עצמי 🙁
לא נורא, אל תתבאסי על עצמך🙂
תודה רבה,בהחלט אכין שוב 😉
אפרת תודה על כל המתכונים המושלמים
אני ממש לא אוהבת קינמון האם יש אפשרות להמיר למשהו אחר בלי שזה יהיה טפל?
אשמח לתשובה
שנה טובה!
הקינמון אכן מוסיף לטעם אבל אם את לא אוהבת את יכולה פשוט לוותר עליו ולהוסיף חצי כפית תמצית וניל.
שנה טובה❤️
שלום אפרת 🙂 האם ניתן להכין את הבלילה ולאפות בתור חיתוכיות? הילדים אוהבים ריבועים… ואם כן – אז איך כדאי?
תודה! האתר שלך הכי מוצלח, עם היחס הכי מוצלח
היי דבורי, בוקר טוב🙂
התערובת יוצאת רכה ומעט דביקה אז במקרה הזה אני לא בטוחה.
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח תמי או רב תכליתי?
נראה לי שכן
יצא ממש ממש טעים!
תודה לך על המתכון
אנחנו ממש ממש נהנים, אף פעם לא מאכזב.
איך לא נגמרים לך הרעיונות?
💕
נראה מעולה🙂
שמחה שאתם נהנים❤️
אני השתמשתי בשתי כפיות ליצירת העוגיות עם מינימום התעסקות, כי הבצק היה מאוד דביק. הן כבר השתטחו בתנור..
כמו כל מתכון שלך אפרת- יצא טעים מאוד. תודה 🤗
תודה לך על השיתוף 🙂
וואו מתכון פגז טעים מאוד
התערובת יוצאת ממש דביקה אבל אחרי המקפיא זה התייצב לגמריי
נראה מעולה❤️
תודה על השיתוף
קסם של עוגיות!
הכנתי כפות כפולה ומשולשת ותמיד תמיד נגמר! יפות ונימוחות ולא מתוקות מידי
באחת הפעמים המרתי את הדבש באותה כמות של ממרח שוקולד ויצא גם מוצלח.
תודה אפרת
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
בדר”כ המתכונים שלך מעולים- הפעם הייתה נפילה רצינית. הבצק יצא דביק מאוד ועיסתי- בלתי ניתן לעבודה. נאלצתי להוסיף את שאר שקית הקמח שנשארה (כמעט קילו) בכדי שאוכל לקבל בצק שאפשר לעבוד איתו. בעקבות כך העוגיות יצאו כמעט ללא טעם ובמרקם כמו של לחמנייה.
היי
הוספה של קילו קמח היא מוגזמת מאד והורסת כמובן את הבצק.
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
הבצק קצת דביק, יכול להיות שהוספת קמח יתר על המידה בגלל שחשבת שהבצק אמור להיות נעים ונוח לעבודה.
אכן עבדתי עם כוסות מדידה 240 מ”ל.
הבצק לא היה “מעט” דביק- אלא בלתי ניתן לעיבוד לחלוטין
הבצק אמור להיות דביק ועיסתי באופן שאי אפשר לעבוד איתו, זאת הסיבה שמכניסים אותו למקפיא למשך חצי שעה, כדי שיתקשה ויהיה ניתן לעבוד איתו.
זה לא בצק כמו של עוגיות או חלות אלא יותר כמו תערובת בצקית עיסתית ודביקה.
הקפאתי כמו שרשמת. לא עזר.
ההקפאה תמיד עוזרת כי היא מקשה את הבצק וכך ניתן לעבוד איתו. שוב, זה בצק עיסתי ודביק כך שזה לגמרי בסדר שיצא לך דביק.
תודה על המתכונים טעימים
העוגיות יצאו מושלמות,מאוד מאוד טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, The best ever!!
אני אופה ללא גלוטן ולכן המרתי את הקמח בכוס קמח שקדים, כמעט חצי כוס קמח קינאה ושתי כפות קמח קוקוס. יצרתי כדורים ללא השטחה והתקבלו דובשניות יפהפיות, ממליצה בחום!
הדובשניות היו טעימות להפליא!
תודה על המתכון הנהדר, שנה טובה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה על המתכון אפרת!
אני רגישה לגלוטן לכן הכנתי עם קמח ״מיקס B״ של חברת Schär ואת המתכון בדיוק כפי שכתבת.
קודם כל הריח בכל הבית מדהים!
עשיתי טעות עם הגודל, והייתי צריכה להפריד לשתי תבניות אז העוגיות יתאחדו לי חחח
אבל אני מתארת לעצמי גם שהם השטתחו יותר מידי בגלל סוג הקמח.
פעם הבאה אפריד לשתי תבניות ואעשה אותן קטנות יותר.
אבל להפעם, יצא מושלם ואני בטוחה שכולם יהנו מהן הערב.
חג שמח!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
חשוב לשמור על מרווחים במיוחד כשמשתמשים בקמח שונה(:
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו יצא מדהים!!
לא נורא לגבי המרווחים, הטעם היה פשוט מצוין!
יצא טעים!!! תודה על המתכון
איזה כיף לשמוע!
יצא מעולה, שנה טובה
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם ניתן להוריד את הסוכר לגמרי ולהפחית מכמות הדבש?
היי
לא מומלץ.
העיסה יצאה לי דביקה מה ניתן לעשות?
ניתן להוסיף עוד קמח.
למה יצא לי כל כך דביקי? ומה אני יכולה לעשות כדי שיהיה יותר קל לגלגל אותם לכדוריםם?
היי
האם דייקת בכמויות עם כוס מדידה בנפח 240 מל?
אפשר להוסיף מעט קמח אם דביק.
יצאו מדהימות! תודה רבה ושנה טובה!
היי אפרת
אני רוצה להכין את הדובשניות המגרות בכמות כפולה
יש לך אופציה לרשום לי את הכמויות?
מתעצלת לחשבן …
תודה על האתר המדהים שלך שלא מפסיק לשמש אותי …
היי
2/3 כוס (130 ג’) שמן
חצי כוס (170 ג’) דבש
8 כפות מלאות (110 ג’) סוכר
2 כפיות (10 ג’) תמצית וניל
2 כפיות (10 ג’) אבקת קינמון
2 ביצים
3 כוסות (420 ג’) קמח
2 כפיות שטוחות (8 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית (4 ג’) אבקת סודה לשתיה
*אבקת סוכר לציפוי (כחצי כוס)
שנה טובה!
אפשר להכין עם רויאל אייסינג מלמעלה ?
כן(:
דובשניות מדהימות כל המשפחה נהנתה
האם יש דרך שהאבקת סוכר לא תרד?
היי
ניתן לגלגל בסוכר פעמיים ולהכניס מיד לתנור בלי להשהות את העוגיות(:
שלום!
מתכונים מדהימים יש פה!
הרגע סיימתי להכין את עוגת התפוחים פירורים ועוגת דבש ללא גלוטן, לא מפסיקים להחמיא עליהם!
רציתי לשאול האם ניתן להמיר פה את הסודה לשתייה באבקת אפייה?
תודה!
תודה על המילים הטובות!
אפשר לוותר על סודה לשתייה ללא שינוי נוסף.
הכנתי ויצא טעים מאד מאד
יפה מגרה ומתוק(ממכר!)
הכנתי כמות אחת ומיד נגמר…(הבאתי גם לסבא וסבתא שלי והם נהנו מאד!)
אז הכנתי שוב בכמות כפולה!
ממליצה מאד!
שנה טובה ומתוקה כמו הדובשניות…!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שנה טובה!
הי אפרת יצא מושלם, טוב שהכנתי כפול מראש
רציתי לשאול איך הכי מומלץ לצנן עוגיות שלא יתייבשו
לכסות במשהו? להכניס קופסא?
תודה באמת
שנה טובה
היי
שמחה שיצא מוצלח!
מומלץ לצנן על רשת תנור.
שנה טובה(:
עוגיות מדהימות!!
להכין כמות כפולה חובה!!
אכלתי עוד חמות וזה משהו לא רגיל.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
טעימות ברמה של סכנה !
מה שכן הן יצאו לי די גדולות למרות שהתחלתי בעיגולים קטנים. אז הייתי רוצה לדעת איך הן פחות “נפתחות”
שמחה שיצא מוצלח!
דובשניות אמורות להיפתח באפייה, בפעם הבאה תוכלי להקטין אותן מעט.
הי אפרת היקרה
נראה ממש מעולה
מעוניינת להכין הערב
אך אני לא מוצאת את כוס המדידה שלי
ואין לי כוס בנפח הנ”ל
אשמח אם תוכלי לכתוב לי במהירות האפשרית
כמויות לכוס חד פעמית בנפח 180 CC
תודה רבה
היי
מתנצלת אך ההמרה לכוס כזו לא תהיה מדויקת ומוצלחת.
ממליצה להשתמש בינתיים בכוס זכוכית סטנדרטית לשתייה חמה או כוס חד פעמית לשתייה חמה.
וואוו טעים!!!!
תמיד כיף להכין מתכונים מאפרת התותחית!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
מעולה!!!!!!!!!!!!!!!
הילדים טרפו
שמחה לשמוע😊
היי אפרת,
פותחת את כל המתכונים ששמרתי לראש השנה
והעוגיות האלו מככבות שם.. תודה רבה!
אני מוסיפה עוד טיפה דבש הם יצאו לי ככה יותר נימוחות..
שנה טובה ❤
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו אפת יצא ממש טעים אין על המתכונים שלך🧡
זה העיסה יצאה לי ממש דביקה ולא יכלתי לעשות ממנה כדורים בידיים…
זה אמור להיות ככה או שלא יצא לי טוב?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל?
הבצק יוצא מעט דביק, יש להקפיא או לקרר אותו כדי שיהיה נוח יותר לעבודה.
יעזור לך גם אם תרטיבי את הידיים לפני שאת מכדררת וכך גם לא ידבק לך וגם יצא לך עגול ויפה!
בוקר טוב
ניתן להקפיא אחרי האפייה?
תודה
היי
אפשר, המרקם ייעשה קצת יותר רך.
מהנסיון שלי בעוגיות האלה, והוא רב שנים, אין טעם לשטח אותן, הן עושות את זה מעצמן במהלך האפיה…
אני עושה כדורים, מניחה בתבנית במרווחים,ויוצא דובשניות מושלמות.
תודה.
תודה על המתכון
האם אפשרי לעשות את הדובשניות עם קמח מולינו? (ללא גלוטן)
וא”כ מה הכמות?
תודה רבה
היי
אפשר, אותה כמות. המרקם ישתנה מעט.
אמנם לא ראש השנה, אבל טעימות כל השנה..
עוד מתכון נהדר מהאתר. תוצאה משובחת במינימום מאמץ..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
על מה להשים בתנור טורבו או אפייה רגילה???
תכנית קו עליון ותחתון.
יצא מושלם!!!!!!!!
שמחה לשמוע!
תודה על השיתוף🌺
ואוווו יצא מהמם וטעייייים
מומלץ בחם
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
כמה זמן לשים במקרר?
ניתן לשים במקרר כמה שעות (כ-4 שעות).
טעים
שמחה מאד שיצא טעים❤
וואו יצא מושלם❤️❤️
שמחה מאד שיצא מוצלח❤ תודה שחזרת לשתף וחג שמח!
הכנתי את התערובת ושכחתי במקרר למשך כל הלילה.ראיתי שכתבת שלא מומלץ להשאיר במקרר. אני רוצה להכין עכשיו האם יש צורך להוסיף אבקת אפיה? או שיש דרך לתקן שלא יצאו שטוחות?
לא מומלץ להוסיף אבקת אפייה ולערבב שוב לאחר שהייה של הבצק.
אין כל כך אפשרויות מלבד להכין את העוגיות מהבצק ללא שינוי ולשטח ממש מעט כדי שיהיו קצת יותר עגולות.
אם אני יכולה להשאיר את הבצק לילה במקפיא\במקרר???
ולאפות בבוקר
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר להשאיר למשך כמה שעות במקרר או למשך לילה ויותר במקפיא.
מתכון קליל ובהיר, יצאו עוגיות יפייפיות! כ”כ טעימות, הכנו כמות כפולה.
מאמינה שייחטפו במהלך החג 😁
תודה רבה!
שנה מבורכת לך וליקירייך, אפרת
שמחה שיצא מוצלח! הדובשניות נראות מתוקות וטעימות(:
תודה על השיתוף ושנה מתוקה🙂
יש תמונה של הבלילה לראות איך יוצא כדי לדעת עם חסר משהו או שככה זה צריך להיות?
אין לי תמונה של הבצק, אבל הוא אמור להיות אחיד ורך (מעט מזכיר פלסטלינה).
אם את משתמשת בכוס מדידה ומדייקת בכמויות לא אמורה להיות בעיה(:
וואו. עוגיות מעולות וטעימות ממש!!
תמיד אוהבת להיכנס לאתר ולהכין מתכונים בקלות, מהירות ובלי שהטעם נפגע!
שתהיה לך גמר חתימה טובה לשנה טובה ומתוקה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר(:
תודה על הפרגון ושנה טובה❤
זה יהיה משמעתי בלי תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה ?
אין לי.
היי,
תמצית ווניל לא קריטית, וגם על הסודה לשתייה ניתן לוותר.
תודה רבה איזה תגובה מהירה
תוכלי לתת מתכונים עם קמח שקדים לרגישים לגלוטן?
ניסיתי להחליף את הקמח בקמח שקדים- אך העוגיות השתטחו לגמרי.
[הן היו במקרר כל הלילה]
תודה
היי,
הנה מתכונים:
עוגיות מקמח שקדים,
עוגה מקמח שקדים.
אני צריכה מתכון לעוגת דבש עם שקדים- אם תוכלי לנסות.
שנה טובה!
שנה טובה(:
עשיתי עם קמח כרגיל. יצא מצוין
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
היי
אפשר להקפיא את העוגיות?
תודה על המתכון הטעים!!! יצא מעולה
שנה טובה ומתוקה ותודה על כל המתכונים המוצלחים!
יבורכו ידייך 🙂
היי,
אפשר להקפיא ללא ציפוי באבקת סוכר.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
במידה ומכפילים כמויות, האם צריך 2 ביצים או שאפשר להסתפק ב1 ?תודה:)
היי,
תמיד מכפילים ביחס זהה את המרכיבים, לכן צריך 2 ביצים.
הדובשניות נראות מעולות אבל לגבי כמות הקמח לא ברור לי כי יצא לי ש-210 גרם זה הרבה יותר מכוס וחצי כך שאני לא יודעת כמה לשים?
היי,
שימי לב לא להתבלבל בין גרם למ”ל.
בכוס וחצי קמח יש 210 גרם, יכול להיות שאת מסתכלת על נפח הכוס במ”ל שזה יוצא 360 מ”ל.
תודה על התשובה, אבל לא מדדתי במשקל רגיל. יכול להיות שזה קשור לכך שהשתמשתי בקמח כוסמין לבן?
קמח כוסמין שוקל כמעט כמו קמח רגיל.
אני מנסה להבין, אם לא שקלת במשקל רגיל בגרמים- לפי מה ידעת ש-210 גרם קמח יצא לך יותר מכוס וחצי?
התכוונתי לכתוב אבל לא, מדדתי במשקל רגיל של מזון.(שכחתי את הפסיק והמשמעות השתנתה…)
חח הבנתי…
אני לא יודעת איך מדדת ולמה יצא לך כמות גדולה יותר, אבל 210 גרם= כוס וחצי קמח.
וואו יצא ממש טעים …. באמת טעים
חוץ מזה שהם יצאו לי שטוחות 🙁 אבל האמת לא נורא בכלל-
שווה שווה אין על מתכונים באתר ואני לא אחת שתמיד חוזרת לשתף אבל היה חשוב לי לרשום כי אני כל מקום מפרסמת את אתר הזה … תודה רבה ושנה טובה
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
העוגיות אמורות לצאת די שטוחות. אם העוגיות השתטחו לחלוטין באפייה יתכן והבצק לא התקרר מספיק במקפיא עד ליצירת העוגיות.
תודה על הפרגון ושנה טובה❤
היי אפרת! הכנתי עכשיו, ואחרי שהוצאתי מהתנור וקיררתי את כל העוגיות הן יצאו קשות.. למה זה קרה
היי,
הסיבה הכי שכיחה לכך- אפייה למשך ארוך יותר מהדרוש (או על חום גבוה יותר מהדרוש).
הכנו את הדובשניות , הן יצאו מעולות , תודה רבה !!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
הי!
לדעתי הכמות ממש מזערית…
אני שילשתי את הכמות.
הדובשניות יצאו מעולה!!
תודה רבה!!!
ועוד טיפ שלי: בשביל ליצור צורה של עוגיות בצורה קלה ונוחה, מעבירים את הבצק הדביק לשקית זילוף ללא צנטר, ויוצרים עוגיות על התבנית. דרך קלה ללא לכלולך.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף ועל הטיפ❤
הבת שלי הכינה עכשיו מקמח מולינו באריזה ירוקה (ללא גלוטן).
יצא מושלם!!!
תודה 😊
איזה כיף שיצא מוצלח בגרסה ללא גלוטן(:
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת אני רוצה שהעוגיות יהיו שטוחות ודקות כדי להכין מהן סוג של קוקילידה לקינוח בארוחת החג, להוסיף קצת דבש לגלידה מרוככת וקצת ריבת תפוחי עץ שהכנתי במיוחד בשביל זה.. הן פרווה כך שיהיה מושלם. אז איך לשטח אותן? לפסוח על שלב הקירור?
היי,
העוגיות לדעתי קצת פחות מתאימות לקוקילידה- גם מבחינת העובי שלהן (שיטוח העוגיות עלול לפגוע בתוצאה) וגם בגלל שהן עלולות להתפרק…
עדיף להכין עוגיות חמאה או עוגיות שוקולד צ’יפס.
רציתי קוקילידה דובשניות..יש לך רעיון איזה עוגיה תתאים ואוכל להכינה עם דבש? שיתאים לחג..תודה!
יכול להיות שהמתכון הזה יתאים.
את גם יכולה להכין עוגיות חמאה ולהוסיף להן כפית דבש ומעט קינמון (וגם אם לא תשני את המתכון לעוגייה ורק תמלאי בגלידת דבש עדיין זה יהיה מוצלח😊).
המתכון שצרפת נראה מעולה ומתאים. תודה! אעשה נסיון לפני החג ואעדכן. 🥰
ווואו אפרת כמו תמיד יצא מוצלחחח!!!!
לטרוף אותם… כבר כמעט לא נשאר
תודה על מתכונים מעולים!!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושהתחסל(:
תודה שחזרת לשתף❤
אודה מאוד שתכתבי למעלה (בכל מתכון) אם ניתן להמיר את המתכון לקמח ללא גלוטן.
אני מחפשת כל פעם בכל התגובות ואז מוצאת בד”כ מישהי שניסתה. זה יקל עלינו מאוד.
היי,
אשתדל לעשות כך בהמשך(:
באופן כללי כדי שתדעי- ברוב המתכונים ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/כרגיל.
תודה אלופה!! אתר מעולה! מתכונים מדויקים ומוצלחים!
❤
אז הכנתי את העוגיות עם קמח ללא גלוטן מולינו…. ויצא טעים מאווד!!! מגיע לך באהבה העיניים הנוצצות של הבנות שלי שלא יודעות מה הטעם של דובשניה !!! כמובן אשלש את המתכון לקראת ראש השנה. חג שמח!
איזה מרגש לשמוע! שמחה כל כך שיצא מוצלח…
תודה שחזרת לשתף❤
מה גורם לעוגיות להשתטח? הסודה?
כי בלי ששיטחתי אותן הן די נמרחו…
אבל טעימות אז לא נורא!
היי,
העוגיות לא אמורות להשתטח לחלוטין, זה עלול לקרות מכמה סיבות:
1. חוסר דיוק בכמויות/ שימוש בכוס שאינה כוס מדידה
2. התעסקות יתר עם הבצק
3. דילוג על שלב הקירור
4. אפייה על תכנית טורבו במקום תכנית קו עליון ותחתון
שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב(: פעם הבאה בטוחה שיצא מושלם😊
עוגיות מושלמות!!!
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
תודה על המתכונים המושלמים שלך!!!!!!!
כשאני לוקחת מתכון מהאתר שלך, אני יודעת שבטוח שהוא יצא פצצתי!!!
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה רבקה😊
אני צריכה תשובה דחופה האם אפשר להשים משהו אחר במקום הקינמון
תודה רבה!
אפשר לוותר על הקינמון, אין תבלין אחר שיחליף אותו.
האם אפשר להחליף את הסודה לשתייה במשהו אחר? פשוט אין לי בבית ואין לי כוח לצאת לקנות
היי,
אפשר לוותר על סודה לשתייה.
בהצלחה(:
שלום, זו פעם ראשונה שאני מכינה דובשניות והן יצאו מדהימות! תודה רבה 🙂
רציתי לשאול, איפה אפשר לשמור אותן? במקרר או שאפשר לשמור בטמפ’ החדר?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר לשמור בקופסה אטומה בטמפ’ החדר למשך כ-4 ימים, או במקרר למשך כשבוע.
מה ההבדל בין אבקת אפיה לסודה לשתיה, כאילו לפי מה אני יודעת האם לוותר, להחליף וכו?
נהנית מהמתכונים שלך עד מאוד, וכמובן משווקת אותם.
היי,
סודה לשתייה ואבקת אפייה שתיהן מעניקות נפח למאפה, אך יש להן אפקט שונה- סודה לשתייה הופכת את המרקם לפריך יותר.
בחלק מהמתכונים ניתן להמיר סודה לשתייה באבקת אפייה, אך לא להיפך. לכן תמיד כדאי להיצמד למה שכתוב במתכון.
אני אוהבת שהעוגיות אחידות ושוקלת אחת אחת, כמה לדעתך כל אחת?
היי,
להערכתי כל עוגייה= כ-20 גרם.
איך זה יכול להיות שרבע כוס דבש זה 4 כפות?
איפה אני טעיתי?
לא טעית, אכן רבע כוס דבש יוצא בערך 4 כפות מלאות.
יצא טעיםםם ויפה!!!
לפי מה שאני מדדתי 4 כפות זה הרבה יותר מרבע כוס
והכנתי לפי רבע כוס ויצא לי מעולה
אז זה יוצא בערך שתי כפות מלאות אולי קצת יותר
שמחה ממש שיצא מוצלח, נראה מעולה!
הכפות צריכות להימדד בכף מדידה על מנת לדייק.
תודה על השיתוף🌺
אפשר לשים סילאן במקום דבש?
היי,
אפשר, המרקם מעט ישתנה.
הכנתי ויצא מעולה!!! רק העיסה יצאה לי דביקה והיה ממש קשה לעבוד איתה..שמתי את הבצק במקפיא אפילו ל-3/4 שעה..מה הסיבה שיצא לי ככה דביק? תודה רבה!
היי,
התערובת אמורה לצאת מעט דביקה, וניתן לשמן או להרטיב את הידיים כדי להקל על העבודה עם הבצק.
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר לשים קמח תופח במקום אבקת אפייה? ואם כן כמה?
היי,
אפשר- כוס וחצי (כמובן לוותר על אבקת האפייה).
תודה על המענה המהיר.
בעיקרון זה כך בכל מתכוני העוגיות? אותה כמות של קמח תופח במקום קמח רגיל ולוותר על האבקת אפייה?
נכון(:
טעים מאוד וקל להכנה
שמחה מאד שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף❤
יצא ממש טעים קל להכנה ופשוט כייף שיש כאלה מתכונים:)
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
יצא פשוט טעיםםם!!
וקלי קלות של הכנה….
כדאי מראש להכפיל כמויות
ממש תודה לך על המתכונים המוצלחים!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, תודה על השיתוף❤
היי
מה אפשר לשים במקום תמצית וניל ( ואין לי סוכר וניל..
והמתכונים שלך מעוליםםם
תודה
היי חלי,
אפשר לשים כל תמצית אחרת בטעם שיכול להשתלב (למשל תמצית שקדים/ תמצית בטעם דבש), ואם אין לך אז אפשר לוותר על זה.
שנה טובה😊
העוגיות יצאו מעולות!!!
אני לא הוספתי סוכר בכלל
לדעתי ממש אין צורך
עשיתי אותן ממש קטנות וגילגלתי בידיים רטובות
ניסיתי לשים אבקת סוכר לפני האפייה אבל זה נעלם…לכן פיזרתי קצת אבקת סוכר אחרי האפייה ליופי
אפיתי רק 10 דק
נראה ממש מעולה! איזה כיף ששיתפת😊
אפשר להחליף את התמצית וניל בסוכר וניל? ואם כן אז כמה לשים?
היי רונית,
אפשר להוסיף שקית סוכר וניל ולהוריד כף מחוקה מכמות הסוכר(:
ממכר!!!
איזה כיף לשמוע😊
היי, אפשר להשתמש בקמח תופח במקום ברגיל + אבקת אפיה?
אם כן האם באותה הכמות של כוס וחצי קמח?
תודה (:
היי יעל,
כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח תופח.
אפרת.. אף פעם לא הכנתי דובשניות לראש השנה.. השנה מצאתי את המתכון שלך, הכנתי.. לראש השנה!! לא התאפקתי לא לטעום.. טעמתי!! יצא פשוט סוף הדרךך!!!! תודה ענקית ענקית!! אין עלייך!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
הכנתי בעבר את העוגיות עם קמח כרגיל ויצאו מעולה!
רוצה לנסות הפעם רק עם קמח שקדים. נראה לך שיצא טוב?
היי שלי,
אני חושבת שכדאי לשלב חצי כמות קמח שקדים וחצי כמות קמח כרגיל. את יכולה לנסות להכין גם עם קמח שקדים בלבד, אבל העוגיות עלולות לצאת מאד מתפוררות.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה😊
וואו זה פשוט יוצא בדיוק כמו בתמונות
והכי חשוב שזה ממש טעים !!
נראה מושלם! תודה שחזרת לשתף ושנה טובה🌺
יאאאממממי כמה שזה טעיםםם😋
תודהה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה רחל😊
אפרת אהובה!
הדובשניות יצאו מעולותת!!!
הן ניזללו מהר!!
מזל שהכנתי מתכון כפול😊
(המרתי את הקמח בקמח כרגיל ללא גלוטן)
תודה רבה על האתר המקסים שלך💕
וואו נראה מושלם! איזה כיף שהצלחת להכין ללא גלוטן, ותודה על השיתוף❤
תודה יצא טעים של החיים. ואלה אני שרופה על המכון הזה תודה
שמחה לשמוע 🙂
שלום הדובשניות טובות בהקפאה?
אני חושבת שכן.
יצא לי ממש ממש טעים… הם נגמרו הרבה יותר מהר ממש שחשבתי….
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!
תודה נטלי 🙂
היי אפרת המהממת!
אני נהנת להסתכל באתר שלך ואפילו הכנתי פעם את הטריקולד ויצא ממש מוצלח, הייתי בטוחה שגם במתכון הזה יהיה מוצלח, הכנתי בדיוק בגרמים שכתבת ולפי ההוראות והעוגיות פשוט נשרפו, (מה שאף פעם לא קרה לי) וגם הם בכלל לא יצאו סדוקות. יש לך מושג למה? כי אני רוצה להכין אותם ושיצאו מוצלחות בפעם הבאה….
היי שיר,
התערובת לפני האפיה היתה אחידה ורכה?
הכנסת למקפיא לחצי שעה?
אפית בתוכנית אפיה רגילה של חום עליון ותחתון? בלי טורבו?
כמה זמן העוגיות נאפו בתנור?
אם אני רוצה כמות גדולה יותר של עוגיות. (אגב משום מה לרוב כמעט תמיד יוצאות לי פחות עוגיות ממה שמציין המתכונים) האם ניתן להגדיל את הכמות ? להכפיל/ לשלש? מה כדי? תודה 🤗
היי חגית,
אפשר להכפיל כמויות ב-2. (כשמכינים כמות גדולה מידי לעיתים המרקם נפגע לכן עדיף להכפיל ב-2 מאשר לשלש).
לגבי הכמות שיוצאת לך, באיזו כוס את משתמשת?
היי אפרת אופים על טורבו או אפייה?
תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
מעולה פעם קודמת שהכנתי יצא מאוד רך והיה ממש קשה לעבוד עם הבצק.הפעם שקלתי כל דבר והוספתי כף צי’ה ( אני אוהבת להוסיף לכל מאפיה את הצי’ה מאוד בריא וגם סופח את הנוזלים).תודה רבה על כל המתכונים.
תודה דורית, נראה מעולה 🙂
מתכון פצצה אבל בטעות הכנסתי את כול החומרים אשמח אם תשיבי לי תשובה בהקדם המיל שלי הוא r025807481@gamil .com תודה רבה
היי חיה,
איך יצא בסוף?
עוגיות טעימות חבל על הזמן!!!
קלות להכנה וממצרכים בסיסים.
תודה רבה!!!!!!!!
שמחה שאהבת ❤️
ראיתי שהרבה הסתבכו כאן עם כוס מדידה, והאמת שתמיד אני מסתבכת גם ורוצה לקנות כוס מדידה אונברסלית לכל המתכונים, כמה הכוס צריכה להכיל?(שוב , לא ספציפי למתכון ולאתר..אלא מה כוונה כשהעולם אומר כוס?)
הכוונה לכוס בנפח 240 מ”ל.
ואני צריכה להבדיל בין שמן/מים/קמח/סוכר או שברגע שזה בכוס ולא גרם אז ראש קטן?
ברגע שאת משתמשת בכוס נכונה, זה הכי פשוט. יש לשים לפי מה שרשום – חצי כוס, שליש כוס וכו’, לא משנה באיזה מצרך מדובר.
היי אפרת רציתי לשאול כמה כפות דבש צריך לשים?תודה
בערך 4 כפות מלאות.
הכפלתי כמויות ויצא טעיםםם!!! תודה על מתכון מהיר וקולע! תמיד כיף להכין מתכונים שמזכירים לי את הארץ
תודה אודליה 🙂
אפשר להמיר את הביצה במשהו אחר?
מישהי בתגובות שיתפה שהכינה עם רבע כוס רסק תפוחים ויצא טעים.
עוגיות מצוינות תודה על המתכון!
תודה שני ❤️
הי
האם העוגיות טובות בהקפאה?
נראה לי שכן.
הי אפרת
אני רוצה להכין את העוגיות למשלוח מנות
האם הבצק נח?
איזה בצק הכי קל לעבוד איתו
מבין כל העוגיות דבש שלך?
היי שירה,
הבצק יוצא קצת רך ודביק אבל מכניסים אותו למקפיא לחצי שעה כדי שיתייצב ואז אפשר להכין איתו עוגיות בקלות.
אז זה המתכון הכי מומלץ מבין כל העוגיות דבש?
יש גם את העוגיות האלה שהן טעימות אבל המרקם שלהן שונה. הן יותר פריכות/קשות והדובשניות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
עוגיות דבש וקינמון
עוגיות דבש וסוכר
כן ראיתי את הכל
התכוונתי בשאלתי לגבי הבצק לפני האפיה
איזה בצק הכי נח לעבוד איתו?
אני חושבת שעוגיות דבש עם קינמון.
היי במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה?
תכיני בלי.
היי, יש אפשרות. להחליף את השמן בחמאה?
כן אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.
האם אפשר סוכר וניל במקום תמצית וניל
אפשר.
שנה טובה 🌺
הם צריך להמיס את הדבש ?
לא.
שנה טובה 🌺
יצא מעולה! אחלה מתכון לראש השנה!
שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!
הי אפרת,
למה צריל את ההקפאה או הקירור? האם אפשר בלי?
רצוי לקרר כדי שהתערובת תתקשה קצת ויהיה קל להכין ממנה עוגיות.
בוקר טוב אפרת.
אפשר להחליף את הסוכר בדבש/ סילאן/ מייפל?אם כן מה הכמות? ולכמה זמן העוגיות נשמרות בחוץ?
תודה ויום טוב
היי יערית,
אני חושבת שכן אבל מספיק לשים 2 כפות דבש במקום 4 כפות סוכר, כדי שהתערובת לא תצא דביקה מידי.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 5-7 ימים.
אין לי את הכוס שבתמונה.
בבקשה בבקשה כמויות מצרכים לכפול דובשניות בכוס חד פעמית שקופה
אני ממליצה לך לקנות כוס כזאת כי היא מאוד שימושית.
בינתיים אלה הכמויות לכוס חד פעמית לשתיה קרה:
חצי כוס שמן
שליש כוס דבש
2+1/4 כוסות קמח
זה לכמות כפולה מה שרשמת? ואת שאר המצרכים להכפיל?
כמויות כפולות בכוס חד פעמית:
כוס שמן
שני שליש כוס דבש
8 כפות מלאות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 כפית אבקת קינמון
2 ביצים
4.5 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
*אבקת סוכר לציפוי (כשני שליש כוס)
איך אפשר להמיר את הקמח לקמחים ללא גלוטן?
זה אמור לעבוד עם קמח תמי או כרגיל.
אם יש לי רק קמחים: קונדיטור, אורז, תירס, חומוס, טפיוקה, ק. תפו”א
מה מתאים מתוכם?
אני לא יודעת לא ניסיתי. אולי הייתי מנסה לשלב כוס קמח קונדיטור עם חצי כוס קמח אורז.
את כל הכמות של הקמח להמיר לקמח כרגיל?
כן🙂
הי אפרת,
מתכון קליל ומפתה, כהרגלך… ☺
ניתן להחליף את הדבש בסילאן? המירקם לא ייפגע?
תודה!!!
בוקר טוב 🙂
כן אפשר.
היי אפרת,
אפשר להקפיא את הבצק של הדובשניות ולהכין אותן בתנור שבוע אחרי?
תודה
אני חושבת שכן, רק יש להפשיר לפני האפיה.
היי אפרת
המתכונים שלך ממש מעולים!!
אני רוצה להכין עם קמח מלא או כוסמין, מה הכמויות של הקמח והאבקת אפיה?
היי תמר,
עדיף קמח כוסמין רגיל או מלא.
הכמויות אינן משתנות: כוס וחצי קמח וכפית שטוחה אבקת אפיה.
הכל היה מושלם! והעוגיות יצאו מווווווווווווש לגמרי!!!!!!!!!!!!!!
(הורדתי מכמות הסוכר)
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מרים
מוצלח!
תודה מיכל 🌷
היי,
אני רוצה להכין את הדובשניות..
יש לי כוס (200)
ויש לי כוס (250)
מה את אומרת
עדיף כוס של 250 (כי הכוס שבמתכון היא 240 מ”ל).
ואז לעשות לפי העין?
מקווה שיצא טוב.
בעוגות אין לי בעיה
אבל עוגיות זה סיפור אחר לגמרי.
איפה קונים של 240? לא מצאתי
זאת כוס זכוכית רגילה עם ידית.
אמורה להתקבל תערובת רכה. אם היא לא רכה תוסיפי 1-2 מים.
מתכון מעולה!!! הכנתי לפני כמה ימים והכל התחסל. היום מכינה שוב והפעם כמות כפולה 🙂
תודה שרית, שמחה לשמוע 🙂
האם חיבים סודה לשתיה?
או שיש אפשרות לתחליף?
אפשר להכין בלי.
המתכון הכי מוצלח לדובשניות שהכנתי אי פעם!
הכנו כמות כפולה והצטערנו שלא עשינו כמות משולשת, היה מאוד פשוט וטעים.
לא היה לי זמן לקרר או להקפיא את הבצק אז שימנתי את הידיים וככה הבצק לא נדבק.
שמחה שאהבתם!
תודה מירי ושבוע נפלא 🙂
לא יצא כול כל טוב הבצק היה רך מידי והיה קשה לעבוד איתו אבל הטעם היה אלוף
שמחה שבסוף יצא טעים, זה מה שחשוב 🙂
ממש מבאס! מצרכים לפח. לא יצא בצק זה היה נורא דליל וגם שהוספתי עוד קמח עדיין יצא ממש אבל ממש חא טוב
לפי איך שזה נשמע השתמשת בכוס קטנה מידי. בטח כוס חד פעמית?
חבל שזרקת את החומרים. היית מוסיפה עוד קמח ומנסה לאפות.
שנה טובה 🌷
היי אפרת
תודה על כל המתכונים הנפלאים
הדובשניות מושלמותתתת
שתהיי לכם שנה טובה ומתוקה..אמןןן
שמחה לשמוע!
תודה רחל.
שנה טובה ומתוקה 🌺
היי
כיצד ניתן להגדיל את הכמות 20 עוגיות זה מעט
תןדה מיכל
אפשר להכפיל את כל הכמויות.
שנה טובה 🌺
העוגיות מתוקות מידי. מומלץ להוריד סוכר.
אם אין לי אבקת סוכר אפשר בלי או שיש במה להחליף?
אפשר בלי.
אין לי אבקת סוכר, מה לעשות?
עדיף להכין עם אבקת סוכר אבל אם אין לך תכיני בלי.
שנה טובה 🌺
יצאו מדהימות!! עשיתי עם קמח תופח במקום אבקת אפייה ואני מעדיפה לאבק בסוכר אחרי האפייה. פשוט תודה! שנה טובה ומתוקה😊
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גיטא, שנה טוב ומתוקה 💕
אפרת
מתכון טעים ויפה – מצוין בצלחת עוגיות בשילוב עם עוגיות שוקולד סדוקות,
יוצא ממש כמו בתמונה שלך – והכי חשוב, ממש פשוט להכין.
תודה רבה
תודה פנינה 🙂
וואו!!! יצא ממש טעים
מתכון מצוין
שנה טובה 😁
שמחה לשמוע!
תודה ושנה טובה ומתוקה ❤️
וואו זה יצא מטורפ
הבאסה היא שיותר מהר לאכול אותם מאשר להכין 🙂 למרות שההכנה מאד מהירה
תודה רבה
ושנה טובה ומתוקה ודובשנית…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דינה, שנה טובה ומתוקה!
מעדן!! אין מילים אחרות!
תודה רחל, שמחה שאהבת 🙂
הייי אני צריכה עוגיות ללא סוכר…אני יכולה להחליף את הסכר שבמתכון לדבש או סילאן?
נראה לי שכן. מספיק לשים 2 כפות דבש במקום 4 כפות סוכר, כדי שהתערובת לא תצא דביקה מידי.
ניתן להכין עם קמח מלא
ואם לא אז עם קמח תופח?
אני ממליצה לשים כוס קמח תופח + חצי כוס קמח מלא. כמובן שיש לוותר על אבקת האפיה.
הדובשניות נראות סוף!
שתי שאלות:
אם אכין אותן היום ואשמור בקופסא אטומה, צריכה אותן לשבת הקרובה, זה יישאר טרי?
או לחילופין האם ניתן להקפיא?
תודה רבה😀
נראה לי שעד שבת עדיף להקפיא.
שבוע מקסים 🙂
תודה רבה אפרת 😉
הדובשניות יוצאות מעולה בכל פעם! רכות או קריספיות , פשוט ,מהיר וטעים! המון תודות על המתכון. אפיתי את הדובשניות לחצי משכנותיי וכולן אהבו עד מאוד.
תודה רות, שמחה לשמוע 🙂
צריך לשמן את התבנית ?
יש להשתמש בנייר אפיה ואז אין צורך לשמן.
היי הכנתי את הבצק האם אפשר לשטח את כולו בתבנית ולאפות כעוגה?
נראה לי פחות מומלץ.
יצא מעולה! גם עם קמח כוסמין גם עם קמח 70%.
תודה אפרת!
שמחה לשמוע!
תודה נוגה 🙂
שלום אפרת
התערובת יצאה דביקה
האם אני צריכה לשמן את הידיים וליצור כדורים קטנים?
אוהבת את האתר שלך
תודה
היי שירלי,
הכנסת את התערובת למקפיא לחצי שעה? זה אמור לעזור.
אפשר להרטיב או לשמן את הידיים לפני שיוצרים כדורים.
פשוט מקסים!!!!! כל כך טעים, ממש שווה לנסות! ממליצה בחום! האמת יצא לי קצת בצבע חום כהה אבל מאוד טעים!! אפשר לראות לפי התמונה למטה!!! מאוד טעים!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
אם ניסית לצרף תמונה והיא לא עלתה אז יכול להיות שהתמונה גדולה מ8MB.
זה איך שיצא לי
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
כמה זמן לוקח להכין את הכול?
מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!! כזה טעים! כדאי לנסות
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, תודה על מתכונים מעולים ועל מענה מהיר בכל פעם. אין לי אבקת קינמון..במה ניתן להחליף?
היי ליז,
הקינמון מוסיף לטעם אבל אם אין לך פשוט תכיני בלי.
אפשר להחליף את הדבש במייפל?
נראה לי שכן.
היי. תודה על המתכון. אתמול הכנתי ונגמרו אחרי שעה. רק 2 שאלות. בתנור הם ממש נהיו ענקיות, נזלו והתחברו אחת לשניה. הייתי צריכה לחתוך אותם לריבועים אחרי האפייה. יצא כמו עוגה שטוחה. וגם האבקת סוכר שגלגלתי בה את הכדורים. נבלעה באפייה? לא נשאר לה זכר. לא היה את הצבע הלבן למעלה.
היי חני,
בתנור אכן הדובשניות תופחות לכן חשוב לעשות מרווחים בין העוגיות. אני ממליצה להכין אותן מעט קטנות יותר ואז הן יהיה בגודל סביר לאחר האפיה.
חלק מאבקת הסוכר אכן נבלעת במהלך האפיה אבל לא לגמרי לכן פעם הבאה כדאי לצפות בנדיבות יותר באבקת סוכר ודרך אגב, הבצק היה קר כשגלגלת באבקת הסוכר? הכנסת את הבצק למקפיא לחצי שעה?
היי אפרת, יש אפשרות להחליף את השמן לחמאה? ואם כן- קרה/מומסת/רכה? ובאיזו כמות?
תודה רבה!
נראה לי שכן. אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
שנה טובה 🙂
היי
אפשר לוותר על קינמון? יש תחליף כלשהו לזה?
הקינמון מאוד מוסיף לטעם אבל אם אין לך אפשר לנסות עם כפית תמצית וניל.
שנה טובה 🙂
שלום, אני בעזרת ה’ מחר יכין את הדובשניות האלו עם חניכותי לכבוד ר”ה, רק שאין לי כ”כ זמן לחכות את החצי שעה הזו אני מוגבלת בזמן, וגם שהבנות הן קטנות בשביל לעשות בשתי כפות וכו’ כמו שהיתה כאן הצעה כזו, האם יש לך פתרון יצירתי עבורי????
היי שירה,
אני חושבת שתוכלי לוותר על שלב ההקפאה אם הבצק יהיה נוח לעבודה. אם במקרה הבצק יוצא דביק תוסיפי עוד קצת קמח בהדרגה ולפי הצורך. תשתמשי בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה המצורפת ועדיף ביצה קטנה.
שנה טובה 🙂
תודה על עוד מתכון קל ומוצלח . העוגיות יצאו ממש טעימות!!
תודה נחמה 🙂
חג שמח ושנה טובה!
עוגיות מאד טעימות!!
תודה אדוה, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!
אפיתי לכבוד שבת
יצאו טעימות ונחטפו!
תודה רעות, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!
אפרת את אלופה!
יצא ב”ה מעולה!
מענין אותי להמיר פעם את הדבש בחמאת בוטנים…
מענין איך ייצא…
תודה רבה!
שנה טובה ומתוקה!
תודה הדס 🙂
נשמע מעניין..
שנה טובה ומבורכת!
היי אפרת
האם אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים?
או שזה יפגע במרקם?
תודה
האמת שאין לי מושג. זה ישנה את המרקם אבל יכול להיות שעדיין ייצא מוצלח.
אפשר לנסות לשים כרבע כוס רסק במקום הביצה.
אם תחליטי לנסות אשמח לשמוע איך יצא.
היי אפרת ושבוע טוב.
שמחה לבשר שיצא פשוט מושלם וטעים גם עם רסק התפוחים, רבע כוס.
מחצית מכמות הקמח המרתי בקמח כוסמין.
תודה על עוד מתכון מצויין!
שבוע טוב,
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה דורית ושנה טובה 🙂
היי.
עשיתי ויצאו ממש טעימות…רק ש”צנחו” ולא נשארו תפוחות ויפות. מדוע??
היי פנינה,
אולי הן עדיין לא היו אפויות לגמרי.
שמת על 180 מעלות במשך 15 דקות?
הן היו כבר אפויות אך עדיין השטתחו לי…אולי התנור שלי חזק מדי בחום ואני צריכה לאפות ב 160 מעלות?
אז יכול להיות שזו הסיבה. אם את יודעת שהתנור שלך חזק אז כדאי לנסות לאפות פעם הבאה ב160-170 מעלות.
שלום,
במה אפשר להחליף את הסוכר?? תחליף בריא..
אשמח לתשובה 🙂
אוי איך פספסתי את שאלתך? 😐
תחליפים שהם נוזליים כמו סילאן, מייפל טבעי וכו’ פחות מתאימים כי הם ירטיבו את הבצק.
אולי אפשר להפחית את כמות הסוכר ל2 כפות ואז המתיקות תהיה מעודנת יותר. אם חשבת על תחליף אחר שלא חשבתי עליו רשמי לי ואשיב לך אם הוא מתאים.
שנה טובה!
היי אפרת במה אפשר להמיר את הסודה לשתיה?
אם אין לך אפשר להכין גם בלי.
שנה טובה 🙂
אוקי תודה רבה ושנה טובה ומתוקה
שלום אפרת,
איך שומרים על העוגיות ולכמה זמן?
תודה מראש וחג שמח.
היי רחל,
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 5-7 ימים.
שנה טובה 🙂
תודה על המתכון,
הצעת ייעול קטנה,
מכיוון שרציתי מתכון ב10 דק’ ולא כלכך התאים לי להקפיא את הבצק ולהתחיל לעשות עיגולים (מה לעשות לי זה לוקח יותר מ10 דק’)
יצרתי עוגיות בעזרת 2 כפיות (הורדתי ת’בצק על התבנית ונשארתי עם ידיים נקיות)
לאחר מכן הדבקתי אבקת סוכר על העוגיות בעזרת כפית.
יצא 10!! ולא פחות חשוב כמעט 10דקות 🙂
רעיון מצוין 🙂
תודה על השיתוף ושנה טובה!
גם אני עושה כמוך בשיטת הכפית ענתוולדעתי בשיטה הזו העוגיות פחות דחוסות.
שלום רב אפרת אפשר לרשום את הכמויות במספרים?
תודה רבה וחג שמח שנה טובה
היי מיטל,
כמויות לפי משקל:
66 גרם שמן
85 גרם דבש
60 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
כפית אבקת קינמון (5 גרם)
1 ביצה (M או L)
210 גרם קמח
כפית שטוחה אבקת אפיה (3 גרם)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה (1-2 גרם)
שנה טובה!
וואו נראה טעים!!! ה”שיטה” מזכירה לי את ה”עוגיות המושלגות” – שיצא לי טעים בטירוף! מוסיפה לרשימת המתכונים שאכין בע”ה לכבוד ראש השנה! תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂
תודה אודליה, ערב נעים 🙂
היי,
שאלה קצת מצחיקה…
ניתן להמיר את הדבש בסילאן? וכן גם בעוגות דבש- האם ניתן לעשות זאת?
תודה רבה!
היי אסתי,
בגדול אפשר רק שצריך לקחת בחשבון שלדבש יש טעם שונה ועדין יותר מאשר הסילאן שהוא בעל חזק ודומיננטי יותר.
חשוב גם לציין שהסילאן צובע את העוגות והעוגיות יותר מהדבש.
אילה (בת 11) אפתה אתמול את העוגיות עם סילאן – ויצאו ממש טעימות!!
נחטפו מהקופסא…
אילה, כל הכבוד!
תודה על העדכון ושנה טובה 🙂