זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות (220 ג’) שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
כוס ורבע תערובת של אגוזים ושקדים
2 כפות קוקוס
כפית אבקת קינמון
רבע כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
רבע כוס בננות מיובשות (לא חובה)
4 כפות שמן קנולה
5-7 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)
אופן ההכנה
-מערבבים את כל החומרים בקערה. בסוף מוסיפים את השמן והדבש/מייפל.
-מחממים תנור מראש ל170 מעלות, משטחים את התערובת בתבנית ענקית על נייר אפיה ואופים במשך 20-25 דקות. התערובת אמורה להזהיב מעט.
-מוציאים מהתנור ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. מפוררים קצת עם האצבעות ומאחסנים בצנצנת סגורה.
ראו גם
- עוגיות אמסטרדם השחר |
- אורז וכנפיים בצ’ילי |
- אורז אחד אחד |
- מרק איטלקי |
- שניצל השחר |
- אוזני המן אלפחורס
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
זה המתכון הקבוע שלי! משתמשת בו בתור מתכון בסיס ומוסיפה כוסמת ירוקה שנותנת קראנציות וגם יותר בריאות 🙂
מעולה🙂
תודה מיכל
האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום בשמן שציינת?
כן:)
היי, כמה זמן ניתן לשמור בחוץ בקופסה אטומה?
נשמר כחודש בקופסה סגורה היטב.
תודה רבה:)
מתכון מהמם ובריא! בני המשפחה שלי אוהבים מאוד!
הוספתי חופן גרעיני דלעת + חמניה + צ’יה. את החמוציות והצימוקים הוספתי *לאחר* הקליה בתנור. אפשר להוריד בכמות הדבש/ סילאן ולהוסיף במקום שברי שוקולד מריר.
תודה ריקי🙂
וואו מתכון מושלם! הכנתי עם 5 כפות סירופ מייפל, שמן זרעי ענבים, בלי הבננות המיובשות, והוספתי שומשום וגרעיני דלעת. הצימוקים נשרפו לי (למרות שהכנסתי בסוף) אבל חוצמזה יצא מושלם!! מיכל
תודה שחזרת לשתף💜
יש תחליף לשמן קנולה? אולי להמיס חמאה?
כן אפשר לשים 4 כפות חמאה מומסת.
הי אפרת, איזה תחליף מומלץ למי שאסור סוכר פירות (סילאן, דבש, מייפל)?
ומה הכמות המומלצת
היי שירה,
סוכר לבן או חום מותר?
יש ממתיק אחר שמותר?
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה?
שיבולת שועל דקה פחות מתאימה לגרנולה.
הכנתי את הגרנולה הזו כמה פעמים. פינוק מעולה לחיילת שלי ולחברים שלה. טיפ קטן: הוספתי חמוציות וצימוקים – עירבבתי אותם אחרי שהגרנולה יצאה מהתנור, כך הן נשארו עסיסיות ולא התקשו. ככה אני אוהבת אותן 🙂
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי ויצא ממש טעים, תודה רבה אפרת על מתכונים כל כך קלים שפשוט תמיד מצליחים ברוך השם!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת
כשקיימת אלרגיה לאגוזים, אפשר לשים רק שקדים?
וגם- יש לי בננות, איך מייבשים אותן? או שקונים בננות מיובשות?
היי
אם לא אלרגיים לשקדים ניתן להשתמש בהם.
אפשר לייבש בננה ע”י אפייה בחום 50 מעלות כמה שעות, אבל עדיף לקנות בננה מיובשת.
היי אפרת קודם כל האתר שלך מצוין
אני בת 16 אסור לי גלוטן ולאחרונה גם סוכר ושמרים בתור ילדה שאוהבת מאד גרנולה
יש לך אולי רעיון
ושוב תודה
היי
אם אסור לך סוכר וגם לא ממתיקים את יכולה להשתמש בממתיק מלאכותי כמו סוויטאנגו או כל ממתיק מלאכותי אחר.
בהצלחה😊
הי אפרת האלופה, קודם כל תודה על האתר המקסים והמתכונים המוצלחים ביותר שאף פעם לא מאכזבים, אני רוצה להכין את הגרנולה ולהחליף חלק מהגרנולה בקורנפלקס, זה יצא מוצלח לדעתך? תודה!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🥰
אפשר להוסיף קורנפלקס.
אני רוצה להכין למשלוח מנות.
כמה זמן מראש אני יכולה להכין?
איך זה בהקפאה?
היי,
מומלץ להכין עד שבוע-שבועיים מראש.
אפשר גם להקפיא אם מעוניינים לשמור לטווח ארוך יותר.
היי אפרת
האם צריך לאפות על טורבו?
כי אפייה רגילה יוצא לי רך ואני רוצה קראנצ
השאלה אם לא ישרף?
היי,
את יכולה לאפות בתכנית טורבו, ואם התנור שלך חזק מאד תאפי על 160.
את יכולה גם לאפות בתכנית רגילה ולהאריך מעט את משך האפייה.
האם יש תחליף לדבש? כמו סוכר
עדיף להשתמש באחד הממתיקים הנוזליים דווקא- דבש/סילאן/מייפל. גם סירופ אגבה יתאים.
מתכון מושלם!
כבר כמה חודשים מכינה על בסיס קבוע (עם כמה שידרוגים ושינויים)… תודה רבה!
שאלה: הכנתי עכשיו (בפעם המי יודע כמה…)ריחפתי מידי ונשרף לי… יש מה לעשות עם זה או שזה אבוד?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
אם זה נשרף לגמרי אין כל כך מה לעשות…
אם רק מעט נשרף- אפשר להפריד את הגרנולה שבתחתית שלא נשרפה ולהשתמש רק בה.
היי,
שקדים ואגוזים שלמים? או טחונים /פרוסים?
תודה
היי,
אני אוהבת לחתוך את האגוזים גס, אבל אפשר להשאיר אותם שלמים או חצויים- זה לגמרי תלוי בטעם האישי שלך.
נמצא בתנור ונראה מצוין!
המון תודה!!!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
הי , בוקר טוב
אני יודעת שבמתכון הזה מומלץ יותר שיול שועל עבה אבל יש לי רק את הדקה וממש בא לי להכין השאלה אם זה ממש אבוד מראש? מה קורה אם מכינים את זה עם שיבולת שועל להכנה מהירה?
היי,
המתכון לא ייהרס אם תשתמשי בשיבולת שועל אינסטנט/דקה, אבל המרקם של הגרנולה יצא שונה ופחות מוצלח.
אני כבר הכנתי כמה פעמים משיבולת שועל דקה כי זה מה שיש לי, ויוצא ממש ממש טעים.
אגב, בפעם האחרונה גם השתמשתי בשמן זית לתוספת בריאות, והטעם לא נפגע בכלל!
בהצלחה ובתאבון:)
מעולה, תודה על השיתוף(:
שלום יקירה,
יש אפשרות להכין את זה במחבת יבשה?
אם כן, איך?
תודה 😃
היי,
אפשר להכין במחבת- לחמם מחבת עם השמן והמייפל, להוסיף את הגרנולה עם שאר המרכיבים ולבשל על אש בינונית כמה דקות.
מתכון מושלם!!! פשוט ממכר!! לא מפסיקה לאכול ממנו. כל יום צריכה להכין חדש כי נגמר….
תודה רבה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
שלום אפרת,
יש לי כמה שאלות:
1. האם מתאים להוסיף גרעיני חמניה/דלעת?
2. מה זה מייפל טבעי?
3. השקדים השלמים עם הקליפה (הדקה) הם טובים הוא שצריך שקדים בלי קליפה?
תודה רבה…
היי לבנת,
1. כן, מתאים
2. מייפל טבעי מופק מעץ האדר ללא הוספת מרכיב כלשהו, והוא משמש כתחליף בריא יותר לסוכר מעובד.
3. אפשר להשתמש בשקדים קלופים וגם לא קלופים- לבחירתך.
שלום לך אפרת האלופה!!
כל מתכון שאני צריכה ישר לאתר שלך, כי אצלך הכל פשוט, מרכיבים שיש ויוצא מושלם עם מליון מחמאות..
רציתי לשאול לגבי התערובת אגוזים- איזה אגוזים להשתמש וכן את קונה תערובת מוכנה או שיוצרת בעצמך? צריך לקצוץ את התערובת?
תודה ענקית, נס שיש אותך..
היי,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון!
אפשר לקנות תערובת מוכנה של אגוזים ושקדים, ואפשר גם לבחור בעצמך באילו אגוזים להשתמש. הכי קלאסי- אגוזי מלך+ שקדים.
אני אוהבת לחתוך את האגוזים גס, אבל אפשר להשאיר אותם שלמים או חצויים- זה לגמרי תלוי בטעם האישי שלך.
היי. אפשר להוסיף פקאנים מסוכרים?
היי רעות,
אפשר(:
היי אפרת, האם אפשר להוסיף קוביות של תפוח חי? זה ישפיע על התוקף אני מניחה
היי,
אפשר להוסיף תפוח מיובש, תפוח חי פחות ישתלב וגם יפגע מעט במרקם הפריך.
אם אוהבים אפשר להוסיף בסמוך להגשה עם הגרנולה קוביות תפוחים.
היי, ארצה להכין לילדי ולכן מעדיפה בלי אגוזים או שקדים או פירות יבשים כלל. האם עדיין מומלץ?
היי,
גם עם קוקוס בלבד ותבלינים יצא מוצלח, אבל כמובן שככל ששמים יותר אגוזים/פירות זה יותר טעים ומגוון(:
ווואוווו. אפרת מתכון מדהים!!! הוספתי צימוקים וחמוציות רק בסוף, כפי שהומלץ באחת התגובות. תודה
נראה מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
שלום אפרת, האם אפשר לשים שמן זית במקום קנולה? תודה
מניחה שאפשר אבל הטעם ישתנה, לא כולם אוהבים את הטעם הייחודי של שמן זית במתוקים(:
איזה מתכון! מיוחד!!
מאז שגיליתי אותו הכנתי המון פעמים!!!
כילדה לא אהבתי גרנולה ושנים לא יצא לי לטעום עד שראיתי את המתכון הזה- פשוט מושלם!!
גם חובב החטיפים המושבע שלנו ביקש לבוקר רק את הגרנולה…
מתכון קל פשוט שאפשר לקחת לכל מקום או בשילוב עם יוגורט נותן המון אנרגיה.
כמה טיפים מהניסיון הרב שנצבר: 🙂
*אפשר להכין כמות כפולה בתבנית תנור אחת
*אני אישית אוהבת להוסיף את הצימוקים והחמוציות בסוף, ככה הם רכים ולא קשים כמו הגרנולה עצמה
*אני שמה המון צימוקים וחמוציות.. בערך כוס וחצי סה”כ
*אפשר להוסיף עוד קצת קוקוס למי שאוהב, וגם להפחית את הקינמון למי שלא אוהב (אבל לא לוותר לגמרי זה נותן ריח כזה שמתפשט בכל הבית…)
*אפשר לערבב עם כף כל כמה דקות בתנור, וגם אחרי שיוצא מהתנור לערבב כל כמה דקות עד שמתקרר. זה חוסך את הקטע של לפורר בידיים (כשלא עשיתי את זה היה לי קשה לפורר).
בהצלחה לכולם
ותודה גדולה על המתכון המוצלח והנדיר!!!
תודה יעל🙂
היי, אם אין לי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש בדקה או שיהרוס?
היי מעיין,
במתכון הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.
אם אין לי קוקוס מה אפשר במקום?
אפשר לוותר.
היי אפרת!
היה לי מבצע בתיכון להכין משו בריא, אז הכנתי את הגרנולה ביתית בלי יותר מדי ציפיות, ופשוט עפווו על זהה
טעים בטירוףףף
איזה כיף לשמוע ❤️
היי אפרת תודה רבה על המתכונים
רציתי לשאול אם אני לא שמה תערובת של אגוזים ושקדים אבל כן שמה קוקוס זה יצא טעים?
האגוזים והשקדים מוסיפים המון לטעם,
אבל אפשר לוותר
test test
תגובה
אפרת, הגרנולה יצא מושלם!!! המשפחה שלי חיסלה תוך יומיים, חייבת להכין עוד… ממש תודה, ובכללי תודה על המתכונים הנפלאים באתר, לא התקרבתי למטבח לפני שהגעתי לאתר הזה ועכשיו אני רק רוצה לבשל ולאפות… 🙂
שמחה לשמוע ❤️
תודה!
הי אפרת,
מתכון מצוין, כמו כל המתכונים שלך. הכנתי את הגרנולה לפי המתכון כבר 3 פעמים והיה מאוד טעים!
תודה רבה רבה!
שמתי שמן קוקוס במקום שמן קנולה.
בנוסף, כדי שהתערובת לא תישרף, אחרי 10 דקות בתנור ערבבתי והחזרתי שוב לתנור.
את הצימוקים אני ממליצה להכניס לתנור רק ב- 5 דקות האחרונות של האפיה, בפעם הראשונה הכנסתי בהתחלה והם מאוד התקשו.
ושוב תודה! את מאוד מוכשרת!
מעולה 🙂
תודה תהילה
ממליצה להוסיף את החמוציות/צימוקים ב 10 דקות האחרונות, נוטים להתייבש ולהתקשות
היי
אם אני רוצה להוסיף שוקולד ציפס, אפשר לפני האפיה?
אפשר אבל עדיף אחרי שלא יימס.
לכמה זמן אפשר לשמור את הגרנולה?
כחודש לפחות בקופסה סגורה היטב.
תודה על התשובה!
אני שמרתי איזה חודשיים
היי אפרת!תודה על אתר שמוציא אותי מלכה כל פעם מחדש:)
אם אני רוצה לתת לילדה מתחת לגיל 5 מה את מציעה לעשות עם האגוזים? האם טחון גם יעבוד כאן?
אני חושבת שכדאי לוותר על האגוזים כדי לא לקחת סיכון.
הי אפרת היקרה,
נראה מעולה, כרגיל 🙂
רציתי לשאול האם את ממליצה לקצוץ את תערובת האגוזים או להשאירם שלמים?
תודה רבה!
אפשר לשבור אותם גס.
וואו תודה רבה על התגובה המהירה, אין עלייך! המשך יום נפלא 🙂
האם לסוכרתיים יש פתרון במקום סילאן או דבש? ודרך אגב תודה על כל המתכונים הפשוט מדהימים!
היי ברוריה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בממתיק נוזלי (אני רק לא יודעת לומר מה המינון המדויק). אם את מכירה ממתיק שהוא במרקם שדומה לדבש אז עדיף.
היי אפרת, יש לי 2 שאלות:
1. כמה יוצא מהכמות של המתכון שכתוב כאן? אני רוצה להכפיל כמויות תוכלי להכתיב לי אותם?
2. אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה?
תודה רבה.
היי אביגיל,
1. זה יוצא כמות של בערך 3.5-4 כוסות.
כמות כפולה:
4 כוסות (440 ג’) שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
2.5 תערובת של אגוזים ושקדים
4 כפות קוקוס
2 כפיות שטוחות אבקת קינמון
חצי כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
חצי כוס בננות מיובשות (לא חובה)
8 כפות שמן קנולה
12-13 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)
2. במקרה הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.
היי המתכון נראה קליל ומצויין אבל למי שאלרגי לגלוטן אסור גם את השיבולת שועל ללא גלוטן כי הגוף עדיין מזהה את זה כגלוטן
תודה על כל המתכונים הטעימים אני מבשלת ואופה בעיקר ממך:)
אפשר לוותר על הקינמון?
אני ממש לא אוהבת את התבלין הזה
תודה רבה!!!
אני מאד נהנית מהמתכונים שלך
כן אפשר 🙂
אפשר לוותר על השמן. אסור לבעלי שמן מכל סוג
התכוונתי עם סימן שאלה.. 🙂
האם אפשר לוותר על השמן?
תודה רבה!!
אני מניחה שכן.
תודה!
מיותר לציין שחוסל….
טעים ברמות!
שמחה לשמוע ❤️
תודה שרית