שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

2 כוסות (220 ג’) שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)

כוס ורבע תערובת של אגוזים ושקדים

2 כפות קוקוס

כפית אבקת קינמון

רבע כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)

רבע כוס בננות מיובשות (לא חובה)

4 כפות שמן קנולה

5-7 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים בקערה. בסוף מוסיפים את השמן והדבש/מייפל.

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות, משטחים את התערובת בתבנית ענקית על נייר אפיה ואופים במשך 20-25 דקות. התערובת אמורה להזהיב מעט.

-מוציאים מהתנור ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. מפוררים קצת עם האצבעות ומאחסנים בצנצנת סגורה.

ראו גם
עוגת ערמונים בחושהעוגת ערמונים בחושה
עוגה עם תמונה אכילה עוגה עם תמונה אכילה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
שפרה (07:50 5.07.2024)

היי, כמה זמן ניתן לשמור בחוץ בקופסה אטומה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 5.07.2024)

נשמר כחודש בקופסה סגורה היטב.

avatar
שפרה (09:55 5.07.2024)

תודה רבה:)

avatar
ריקי (18:13 21.03.2024)

מתכון מהמם ובריא! בני המשפחה שלי אוהבים מאוד!
הוספתי חופן גרעיני דלעת + חמניה + צ’יה. את החמוציות והצימוקים הוספתי *לאחר* הקליה בתנור. אפשר להוריד בכמות הדבש/ סילאן ולהוסיף במקום שברי שוקולד מריר.

גרנולה ביתית
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 21.03.2024)

תודה ריקי🙂

avatar
מיכל (17:54 6.02.2024)

וואו מתכון מושלם! הכנתי עם 5 כפות סירופ מייפל, שמן זרעי ענבים, בלי הבננות המיובשות, והוספתי שומשום וגרעיני דלעת. הצימוקים נשרפו לי (למרות שהכנסתי בסוף) אבל חוצמזה יצא מושלם!! מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 6.02.2024)

תודה שחזרת לשתף💜

avatar
ליטל (17:51 29.12.2023)

יש תחליף לשמן קנולה? אולי להמיס חמאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:38 30.12.2023)

כן אפשר לשים 4 כפות חמאה מומסת.

avatar
שירה (16:03 27.12.2023)

הי אפרת, איזה תחליף מומלץ למי שאסור סוכר פירות (סילאן, דבש, מייפל)?

avatar
שירה (16:05 27.12.2023)

ומה הכמות המומלצת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 27.12.2023)

היי שירה,
סוכר לבן או חום מותר?
יש ממתיק אחר שמותר?

avatar
דבורה (14:52 9.11.2023)

האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 9.11.2023)

שיבולת שועל דקה פחות מתאימה לגרנולה.

avatar
נעמי (12:29 8.11.2023)

הכנתי את הגרנולה הזו כמה פעמים. פינוק מעולה לחיילת שלי ולחברים שלה. טיפ קטן: הוספתי חמוציות וצימוקים – עירבבתי אותם אחרי שהגרנולה יצאה מהתנור, כך הן נשארו עסיסיות ולא התקשו. ככה אני אוהבת אותן 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:26 8.11.2023)

תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תהילה (19:20 8.10.2023)

הכנתי ויצא ממש טעים, תודה רבה אפרת על מתכונים כל כך קלים שפשוט תמיד מצליחים ברוך השם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 8.10.2023)

שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שפרה (21:14 12.09.2023)

הי אפרת
כשקיימת אלרגיה לאגוזים, אפשר לשים רק שקדים?
וגם- יש לי בננות, איך מייבשים אותן? או שקונים בננות מיובשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:44 12.09.2023)

היי
אם לא אלרגיים לשקדים ניתן להשתמש בהם.
אפשר לייבש בננה ע”י אפייה בחום 50 מעלות כמה שעות, אבל עדיף לקנות בננה מיובשת.

avatar
אפרת (15:31 5.06.2023)

היי אפרת קודם כל האתר שלך מצוין
אני בת 16 אסור לי גלוטן ולאחרונה גם סוכר ושמרים בתור ילדה שאוהבת מאד גרנולה
יש לך אולי רעיון
ושוב תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 6.06.2023)

היי
אם אסור לך סוכר וגם לא ממתיקים את יכולה להשתמש בממתיק מלאכותי כמו סוויטאנגו או כל ממתיק מלאכותי אחר.
בהצלחה😊

avatar
דינה (14:45 11.05.2023)

הי אפרת האלופה, קודם כל תודה על האתר המקסים והמתכונים המוצלחים ביותר שאף פעם לא מאכזבים, אני רוצה להכין את הגרנולה ולהחליף חלק מהגרנולה בקורנפלקס, זה יצא מוצלח לדעתך? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:11 12.05.2023)

היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🥰
אפשר להוסיף קורנפלקס.

avatar
אסתר (15:18 16.02.2023)

אני רוצה להכין למשלוח מנות.
כמה זמן מראש אני יכולה להכין?
איך זה בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 16.02.2023)

היי,
מומלץ להכין עד שבוע-שבועיים מראש.
אפשר גם להקפיא אם מעוניינים לשמור לטווח ארוך יותר.

avatar
תמר (20:06 14.02.2023)

היי אפרת
האם צריך לאפות על טורבו?
כי אפייה רגילה יוצא לי רך ואני רוצה קראנצ
השאלה אם לא ישרף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 14.02.2023)

היי,
את יכולה לאפות בתכנית טורבו, ואם התנור שלך חזק מאד תאפי על 160.
את יכולה גם לאפות בתכנית רגילה ולהאריך מעט את משך האפייה.

avatar
נתנאל ורותי (20:47 10.01.2023)

האם יש תחליף לדבש? כמו סוכר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:49 10.01.2023)

עדיף להשתמש באחד הממתיקים הנוזליים דווקא- דבש/סילאן/מייפל. גם סירופ אגבה יתאים.

avatar
שילת (15:14 12.12.2022)

מתכון מושלם!
כבר כמה חודשים מכינה על בסיס קבוע (עם כמה שידרוגים ושינויים)… תודה רבה!
שאלה: הכנתי עכשיו (בפעם המי יודע כמה…)ריחפתי מידי ונשרף לי… יש מה לעשות עם זה או שזה אבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 12.12.2022)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
אם זה נשרף לגמרי אין כל כך מה לעשות…
אם רק מעט נשרף- אפשר להפריד את הגרנולה שבתחתית שלא נשרפה ולהשתמש רק בה.

avatar
יהודית (15:04 5.09.2022)

היי,
שקדים ואגוזים שלמים? או טחונים /פרוסים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 5.09.2022)

היי,
אני אוהבת לחתוך את האגוזים גס, אבל אפשר להשאיר אותם שלמים או חצויים- זה לגמרי תלוי בטעם האישי שלך.

avatar
יהודית (10:34 9.09.2022)

נמצא בתנור ונראה מצוין!
המון תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 9.09.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
sara (10:56 2.08.2022)

הי , בוקר טוב
אני יודעת שבמתכון הזה מומלץ יותר שיול שועל עבה אבל יש לי רק את הדקה וממש בא לי להכין השאלה אם זה ממש אבוד מראש? מה קורה אם מכינים את זה עם שיבולת שועל להכנה מהירה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 2.08.2022)

היי,
המתכון לא ייהרס אם תשתמשי בשיבולת שועל אינסטנט/דקה, אבל המרקם של הגרנולה יצא שונה ופחות מוצלח.

avatar
אליש (15:04 24.08.2022)

אני כבר הכנתי כמה פעמים משיבולת שועל דקה כי זה מה שיש לי, ויוצא ממש ממש טעים.
אגב, בפעם האחרונה גם השתמשתי בשמן זית לתוספת בריאות, והטעם לא נפגע בכלל!
בהצלחה ובתאבון:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 24.08.2022)

מעולה, תודה על השיתוף(:

avatar
אילנה (14:21 22.06.2022)

שלום יקירה,
יש אפשרות להכין את זה במחבת יבשה?
אם כן, איך?
תודה 😃

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 22.06.2022)

היי,
אפשר להכין במחבת- לחמם מחבת עם השמן והמייפל, להוסיף את הגרנולה עם שאר המרכיבים ולבשל על אש בינונית כמה דקות.

avatar
אנונימי (20:38 25.05.2022)

מתכון מושלם!!! פשוט ממכר!! לא מפסיקה לאכול ממנו. כל יום צריכה להכין חדש כי נגמר….
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 25.05.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
לבנת (17:09 23.05.2022)

שלום אפרת,
יש לי כמה שאלות:
1. האם מתאים להוסיף גרעיני חמניה/דלעת?
2. מה זה מייפל טבעי?
3. השקדים השלמים עם הקליפה (הדקה) הם טובים הוא שצריך שקדים בלי קליפה?
תודה רבה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 23.05.2022)

היי לבנת,
1. כן, מתאים
2. מייפל טבעי מופק מעץ האדר ללא הוספת מרכיב כלשהו, והוא משמש כתחליף בריא יותר לסוכר מעובד.
3. אפשר להשתמש בשקדים קלופים וגם לא קלופים- לבחירתך.

avatar
שירה (15:30 10.05.2022)

שלום לך אפרת האלופה!!
כל מתכון שאני צריכה ישר לאתר שלך, כי אצלך הכל פשוט, מרכיבים שיש ויוצא מושלם עם מליון מחמאות..
רציתי לשאול לגבי התערובת אגוזים- איזה אגוזים להשתמש וכן את קונה תערובת מוכנה או שיוצרת בעצמך? צריך לקצוץ את התערובת?
תודה ענקית, נס שיש אותך..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 10.05.2022)

היי,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון!
אפשר לקנות תערובת מוכנה של אגוזים ושקדים, ואפשר גם לבחור בעצמך באילו אגוזים להשתמש. הכי קלאסי- אגוזי מלך+ שקדים.
אני אוהבת לחתוך את האגוזים גס, אבל אפשר להשאיר אותם שלמים או חצויים- זה לגמרי תלוי בטעם האישי שלך.

avatar
רעות (16:55 15.03.2022)

היי. אפשר להוסיף פקאנים מסוכרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 15.03.2022)

היי רעות,
אפשר(:

avatar
עדי (17:03 13.03.2022)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף קוביות של תפוח חי? זה ישפיע על התוקף אני מניחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:47 13.03.2022)

היי,
אפשר להוסיף תפוח מיובש, תפוח חי פחות ישתלב וגם יפגע מעט במרקם הפריך.
אם אוהבים אפשר להוסיף בסמוך להגשה עם הגרנולה קוביות תפוחים.

avatar
שרי (22:56 26.01.2022)

היי, ארצה להכין לילדי ולכן מעדיפה בלי אגוזים או שקדים או פירות יבשים כלל. האם עדיין מומלץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:09 27.01.2022)

היי,
גם עם קוקוס בלבד ותבלינים יצא מוצלח, אבל כמובן שככל ששמים יותר אגוזים/פירות זה יותר טעים ומגוון(:

avatar
ליאת (19:00 16.10.2021)

ווואוווו. אפרת מתכון מדהים!!! הוספתי צימוקים וחמוציות רק בסוף, כפי שהומלץ באחת התגובות. תודה

גרנולה ביתית
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 16.10.2021)

נראה מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
נתנאל (09:32 23.07.2021)

שלום אפרת, האם אפשר לשים שמן זית במקום קנולה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 23.07.2021)

מניחה שאפשר אבל הטעם ישתנה, לא כולם אוהבים את הטעם הייחודי של שמן זית במתוקים(:

avatar
יעל (22:47 16.03.2021)

איזה מתכון! מיוחד!!
מאז שגיליתי אותו הכנתי המון פעמים!!!
כילדה לא אהבתי גרנולה ושנים לא יצא לי לטעום עד שראיתי את המתכון הזה- פשוט מושלם!!
גם חובב החטיפים המושבע שלנו ביקש לבוקר רק את הגרנולה…
מתכון קל פשוט שאפשר לקחת לכל מקום או בשילוב עם יוגורט נותן המון אנרגיה.
כמה טיפים מהניסיון הרב שנצבר: 🙂
*אפשר להכין כמות כפולה בתבנית תנור אחת
*אני אישית אוהבת להוסיף את הצימוקים והחמוציות בסוף, ככה הם רכים ולא קשים כמו הגרנולה עצמה
*אני שמה המון צימוקים וחמוציות.. בערך כוס וחצי סה”כ
*אפשר להוסיף עוד קצת קוקוס למי שאוהב, וגם להפחית את הקינמון למי שלא אוהב (אבל לא לוותר לגמרי זה נותן ריח כזה שמתפשט בכל הבית…)
*אפשר לערבב עם כף כל כמה דקות בתנור, וגם אחרי שיוצא מהתנור לערבב כל כמה דקות עד שמתקרר. זה חוסך את הקטע של לפורר בידיים (כשלא עשיתי את זה היה לי קשה לפורר).
בהצלחה לכולם
ותודה גדולה על המתכון המוצלח והנדיר!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 17.03.2021)

תודה יעל🙂

avatar
מעיין (19:47 8.03.2021)

היי, אם אין לי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש בדקה או שיהרוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 8.03.2021)

היי מעיין,
במתכון הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.

avatar
ריקי (20:43 9.02.2021)

אם אין לי קוקוס מה אפשר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 9.02.2021)

אפשר לוותר.

avatar
הלל (13:58 9.02.2021)

היי אפרת!
היה לי מבצע בתיכון להכין משו בריא, אז הכנתי את הגרנולה ביתית בלי יותר מדי ציפיות, ופשוט עפווו על זהה
טעים בטירוףףף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 9.02.2021)

איזה כיף לשמוע ❤️

avatar
אנונימי (13:51 11.01.2021)

היי אפרת תודה רבה על המתכונים
רציתי לשאול אם אני לא שמה תערובת של אגוזים ושקדים אבל כן שמה קוקוס זה יצא טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 11.01.2021)

האגוזים והשקדים מוסיפים המון לטעם,
אבל אפשר לוותר

avatar
alex (23:54 29.10.2020)

test test

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:55 29.10.2020)

תגובה

avatar
ליאור לאה (12:13 8.09.2020)

אפרת, הגרנולה יצא מושלם!!! המשפחה שלי חיסלה תוך יומיים, חייבת להכין עוד… ממש תודה, ובכללי תודה על המתכונים הנפלאים באתר, לא התקרבתי למטבח לפני שהגעתי לאתר הזה ועכשיו אני רק רוצה לבשל ולאפות… 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 8.09.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה!

avatar
תהילה (14:44 14.08.2020)

הי אפרת,
מתכון מצוין, כמו כל המתכונים שלך. הכנתי את הגרנולה לפי המתכון כבר 3 פעמים והיה מאוד טעים!
תודה רבה רבה!
שמתי שמן קוקוס במקום שמן קנולה.
בנוסף, כדי שהתערובת לא תישרף, אחרי 10 דקות בתנור ערבבתי והחזרתי שוב לתנור.
את הצימוקים אני ממליצה להכניס לתנור רק ב- 5 דקות האחרונות של האפיה, בפעם הראשונה הכנסתי בהתחלה והם מאוד התקשו.
ושוב תודה! את מאוד מוכשרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:18 14.08.2020)

מעולה 🙂
תודה תהילה

avatar
MINTY (19:37 8.08.2020)

ממליצה להוסיף את החמוציות/צימוקים ב 10 דקות האחרונות, נוטים להתייבש ולהתקשות

avatar
דורין (21:00 22.07.2020)

היי
אם אני רוצה להוסיף שוקולד ציפס, אפשר לפני האפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 22.07.2020)

אפשר אבל עדיף אחרי שלא יימס.

avatar
יונית (19:08 15.07.2020)

לכמה זמן אפשר לשמור את הגרנולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 15.07.2020)

כחודש לפחות בקופסה סגורה היטב.

avatar
יונית (11:06 16.07.2020)

תודה על התשובה!

avatar
אדל אברגל (14:35 12.08.2020)

אני שמרתי איזה חודשיים

avatar
אפרת (14:33 3.07.2020)

היי אפרת!תודה על אתר שמוציא אותי מלכה כל פעם מחדש:)
אם אני רוצה לתת לילדה מתחת לגיל 5 מה את מציעה לעשות עם האגוזים? האם טחון גם יעבוד כאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:21 3.07.2020)

אני חושבת שכדאי לוותר על האגוזים כדי לא לקחת סיכון.

avatar
יסמין (14:39 1.07.2020)

הי אפרת היקרה,
נראה מעולה, כרגיל 🙂
רציתי לשאול האם את ממליצה לקצוץ את תערובת האגוזים או להשאירם שלמים?

תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 1.07.2020)

אפשר לשבור אותם גס.

avatar
יסמין (15:16 1.07.2020)

וואו תודה רבה על התגובה המהירה, אין עלייך! המשך יום נפלא 🙂

avatar
ברוריה (22:58 30.06.2020)

האם לסוכרתיים יש פתרון במקום סילאן או דבש? ודרך אגב תודה על כל המתכונים הפשוט מדהימים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 1.07.2020)

היי ברוריה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בממתיק נוזלי (אני רק לא יודעת לומר מה המינון המדויק). אם את מכירה ממתיק שהוא במרקם שדומה לדבש אז עדיף.

avatar
אביגיל (12:54 30.06.2020)

היי אפרת, יש לי 2 שאלות:
1. כמה יוצא מהכמות של המתכון שכתוב כאן? אני רוצה להכפיל כמויות תוכלי להכתיב לי אותם?
2. אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה?
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:54 30.06.2020)

היי אביגיל,
1. זה יוצא כמות של בערך 3.5-4 כוסות.

כמות כפולה:
4 כוסות (440 ג’) שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
2.5 תערובת של אגוזים ושקדים
4 כפות קוקוס
2 כפיות שטוחות אבקת קינמון
חצי כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
חצי כוס בננות מיובשות (לא חובה)
8 כפות שמן קנולה
12-13 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)

2. במקרה הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.

avatar
יערית (21:55 25.06.2020)

היי המתכון נראה קליל ומצויין אבל למי שאלרגי לגלוטן אסור גם את השיבולת שועל ללא גלוטן כי הגוף עדיין מזהה את זה כגלוטן
תודה על כל המתכונים הטעימים אני מבשלת ואופה בעיקר ממך:)

avatar
רבקה (16:02 25.06.2020)

אפשר לוותר על הקינמון?
אני ממש לא אוהבת את התבלין הזה
תודה רבה!!!
אני מאד נהנית מהמתכונים שלך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 25.06.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
ורד (13:31 25.06.2020)

אפשר לוותר על השמן. אסור לבעלי שמן מכל סוג

avatar
ורד (13:34 25.06.2020)

התכוונתי עם סימן שאלה.. 🙂
האם אפשר לוותר על השמן?
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 25.06.2020)

אני מניחה שכן.

avatar
ורד (14:04 25.06.2020)

תודה!

avatar
שרית (09:40 25.06.2020)

מיותר לציין שחוסל….
טעים ברמות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 25.06.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה שרית

לקריאת כל התגובות