זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות (220 ג') שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
כוס ורבע תערובת של אגוזים ושקדים
2 כפות קוקוס
כפית אבקת קינמון
רבע כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
רבע כוס בננות מיובשות (לא חובה)
4 כפות שמן קנולה
5-7 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)
אופן ההכנה
-מערבבים את כל החומרים בקערה. בסוף מוסיפים את השמן והדבש/מייפל.
-מחממים תנור מראש ל170 מעלות, משטחים את התערובת בתבנית ענקית על נייר אפיה ואופים במשך 20-25 דקות. התערובת אמורה להזהיב מעט.
-מוציאים מהתנור ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. מפוררים קצת עם האצבעות ומאחסנים בצנצנת סגורה.
ראו גם
- סלט נבטים וצנונית |
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- מאפינס גרנולה |
- מאפינס קינואה וברוקולי |
- עוגת ריבה ופירורים |
- תבשיל כרוב בסויה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
תגובות
היי אפרת תודה רבה על המתכונים
רציתי לשאול אם אני לא שמה תערובת של אגוזים ושקדים אבל כן שמה קוקוס זה יצא טעים?
האגוזים והשקדים מוסיפים המון לטעם,
אבל אפשר לוותר
test test
תגובה
אפרת, הגרנולה יצא מושלם!!! המשפחה שלי חיסלה תוך יומיים, חייבת להכין עוד… ממש תודה, ובכללי תודה על המתכונים הנפלאים באתר, לא התקרבתי למטבח לפני שהגעתי לאתר הזה ועכשיו אני רק רוצה לבשל ולאפות… 🙂
שמחה לשמוע ❤️
תודה!
הי אפרת,
מתכון מצוין, כמו כל המתכונים שלך. הכנתי את הגרנולה לפי המתכון כבר 3 פעמים והיה מאוד טעים!
תודה רבה רבה!
שמתי שמן קוקוס במקום שמן קנולה.
בנוסף, כדי שהתערובת לא תישרף, אחרי 10 דקות בתנור ערבבתי והחזרתי שוב לתנור.
את הצימוקים אני ממליצה להכניס לתנור רק ב- 5 דקות האחרונות של האפיה, בפעם הראשונה הכנסתי בהתחלה והם מאוד התקשו.
ושוב תודה! את מאוד מוכשרת!
מעולה 🙂
תודה תהילה
ממליצה להוסיף את החמוציות/צימוקים ב 10 דקות האחרונות, נוטים להתייבש ולהתקשות
היי
אם אני רוצה להוסיף שוקולד ציפס, אפשר לפני האפיה?
אפשר אבל עדיף אחרי שלא יימס.
לכמה זמן אפשר לשמור את הגרנולה?
כחודש לפחות בקופסה סגורה היטב.
תודה על התשובה!
אני שמרתי איזה חודשיים
היי אפרת!תודה על אתר שמוציא אותי מלכה כל פעם מחדש:)
אם אני רוצה לתת לילדה מתחת לגיל 5 מה את מציעה לעשות עם האגוזים? האם טחון גם יעבוד כאן?
אני חושבת שכדאי לוותר על האגוזים כדי לא לקחת סיכון.
הי אפרת היקרה,
נראה מעולה, כרגיל 🙂
רציתי לשאול האם את ממליצה לקצוץ את תערובת האגוזים או להשאירם שלמים?
תודה רבה!
אפשר לשבור אותם גס.
וואו תודה רבה על התגובה המהירה, אין עלייך! המשך יום נפלא 🙂
האם לסוכרתיים יש פתרון במקום סילאן או דבש? ודרך אגב תודה על כל המתכונים הפשוט מדהימים!
היי ברוריה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בממתיק נוזלי (אני רק לא יודעת לומר מה המינון המדויק). אם את מכירה ממתיק שהוא במרקם שדומה לדבש אז עדיף.
היי אפרת, יש לי 2 שאלות:
1. כמה יוצא מהכמות של המתכון שכתוב כאן? אני רוצה להכפיל כמויות תוכלי להכתיב לי אותם?
2. אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה?
תודה רבה.
היי אביגיל,
1. זה יוצא כמות של בערך 3.5-4 כוסות.
כמות כפולה:
4 כוסות (440 ג') שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
2.5 תערובת של אגוזים ושקדים
4 כפות קוקוס
2 כפיות שטוחות אבקת קינמון
חצי כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
חצי כוס בננות מיובשות (לא חובה)
8 כפות שמן קנולה
12-13 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)
2. במקרה הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.
היי המתכון נראה קליל ומצויין אבל למי שאלרגי לגלוטן אסור גם את השיבולת שועל ללא גלוטן כי הגוף עדיין מזהה את זה כגלוטן
תודה על כל המתכונים הטעימים אני מבשלת ואופה בעיקר ממך:)
אפשר לוותר על הקינמון?
אני ממש לא אוהבת את התבלין הזה
תודה רבה!!!
אני מאד נהנית מהמתכונים שלך
כן אפשר 🙂
אפשר לוותר על השמן. אסור לבעלי שמן מכל סוג
התכוונתי עם סימן שאלה.. 🙂
האם אפשר לוותר על השמן?
תודה רבה!!
אני מניחה שכן.
תודה!
מיותר לציין שחוסל….
טעים ברמות!
שמחה לשמוע ❤️
תודה שרית