שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

2 כוסות (220 ג') שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)

כוס ורבע תערובת של אגוזים ושקדים

2 כפות קוקוס

כפית אבקת קינמון

רבע כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)

רבע כוס בננות מיובשות (לא חובה)

4 כפות שמן קנולה

5-7 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים בקערה. בסוף מוסיפים את השמן והדבש/מייפל.

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות, משטחים את התערובת בתבנית ענקית על נייר אפיה ואופים במשך 20-25 דקות. התערובת אמורה להזהיב מעט.

-מוציאים מהתנור ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. מפוררים קצת עם האצבעות ומאחסנים בצנצנת סגורה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת ערמונים בחושה
עוגה עם תמונה אכילה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אפרת (14:33 3.07.2020)

היי אפרת!תודה על אתר שמוציא אותי מלכה כל פעם מחדש:)
אם אני רוצה לתת לילדה מתחת לגיל 5 מה את מציעה לעשות עם האגוזים? האם טחון גם יעבוד כאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:21 3.07.2020)

אני חושבת שכדאי לוותר על האגוזים כדי לא לקחת סיכון.

Avatar
יסמין (14:39 1.07.2020)

הי אפרת היקרה,
נראה מעולה, כרגיל 🙂
רציתי לשאול האם את ממליצה לקצוץ את תערובת האגוזים או להשאירם שלמים?

תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 1.07.2020)

אפשר לשבור אותם גס.

Avatar
יסמין (15:16 1.07.2020)

וואו תודה רבה על התגובה המהירה, אין עלייך! המשך יום נפלא 🙂

Avatar
ברוריה (22:58 30.06.2020)

האם לסוכרתיים יש פתרון במקום סילאן או דבש? ודרך אגב תודה על כל המתכונים הפשוט מדהימים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 1.07.2020)

היי ברוריה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בממתיק נוזלי (אני רק לא יודעת לומר מה המינון המדויק). אם את מכירה ממתיק שהוא במרקם שדומה לדבש אז עדיף.

Avatar
אביגיל (12:54 30.06.2020)

היי אפרת, יש לי 2 שאלות:
1. כמה יוצא מהכמות של המתכון שכתוב כאן? אני רוצה להכפיל כמויות תוכלי להכתיב לי אותם?
2. אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה?
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:54 30.06.2020)

היי אביגיל,
1. זה יוצא כמות של בערך 3.5-4 כוסות.

כמות כפולה:
4 כוסות (440 ג') שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
2.5 תערובת של אגוזים ושקדים
4 כפות קוקוס
2 כפיות שטוחות אבקת קינמון
חצי כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
חצי כוס בננות מיובשות (לא חובה)
8 כפות שמן קנולה
12-13 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)

2. במקרה הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.

Avatar
יערית (21:55 25.06.2020)

היי המתכון נראה קליל ומצויין אבל למי שאלרגי לגלוטן אסור גם את השיבולת שועל ללא גלוטן כי הגוף עדיין מזהה את זה כגלוטן
תודה על כל המתכונים הטעימים אני מבשלת ואופה בעיקר ממך:)

Avatar
רבקה (16:02 25.06.2020)

אפשר לוותר על הקינמון?
אני ממש לא אוהבת את התבלין הזה
תודה רבה!!!
אני מאד נהנית מהמתכונים שלך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 25.06.2020)

כן אפשר 🙂

Avatar
ורד (13:31 25.06.2020)

אפשר לוותר על השמן. אסור לבעלי שמן מכל סוג

Avatar
ורד (13:34 25.06.2020)

התכוונתי עם סימן שאלה.. 🙂
האם אפשר לוותר על השמן?
תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 25.06.2020)

אני מניחה שכן.

Avatar
ורד (14:04 25.06.2020)

תודה!

Avatar
שרית (09:40 25.06.2020)

מיותר לציין שחוסל….
טעים ברמות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 25.06.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה שרית

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.