זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

2 כוסות (220 ג’) שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)

כוס ורבע תערובת של אגוזים ושקדים

2 כפות קוקוס

כפית אבקת קינמון

רבע כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)

רבע כוס בננות מיובשות (לא חובה)

4 כפות שמן קנולה

5-7 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים בקערה. בסוף מוסיפים את השמן והדבש/מייפל.

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות, משטחים את התערובת בתבנית ענקית על נייר אפיה ואופים במשך 20-25 דקות. התערובת אמורה להזהיב מעט.

-מוציאים מהתנור ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. מפוררים קצת עם האצבעות ומאחסנים בצנצנת סגורה.

ראו גם
עוגת ערמונים בחושהעוגת ערמונים בחושה
עוגה עם תמונה אכילה עוגה עם תמונה אכילה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
sara (10:56 2.08.2022)

הי , בוקר טוב
אני יודעת שבמתכון הזה מומלץ יותר שיול שועל עבה אבל יש לי רק את הדקה וממש בא לי להכין השאלה אם זה ממש אבוד מראש? מה קורה אם מכינים את זה עם שיבולת שועל להכנה מהירה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 2.08.2022)

היי,
המתכון לא ייהרס אם תשתמשי בשיבולת שועל אינסטנט/דקה, אבל המרקם של הגרנולה יצא שונה ופחות מוצלח.

avatar
אילנה (14:21 22.06.2022)

שלום יקירה,
יש אפשרות להכין את זה במחבת יבשה?
אם כן, איך?
תודה 😃

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 22.06.2022)

היי,
אפשר להכין במחבת- לחמם מחבת עם השמן והמייפל, להוסיף את הגרנולה עם שאר המרכיבים ולבשל על אש בינונית כמה דקות.

avatar
אנונימי (20:38 25.05.2022)

מתכון מושלם!!! פשוט ממכר!! לא מפסיקה לאכול ממנו. כל יום צריכה להכין חדש כי נגמר….
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 25.05.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
לבנת (17:09 23.05.2022)

שלום אפרת,
יש לי כמה שאלות:
1. האם מתאים להוסיף גרעיני חמניה/דלעת?
2. מה זה מייפל טבעי?
3. השקדים השלמים עם הקליפה (הדקה) הם טובים הוא שצריך שקדים בלי קליפה?
תודה רבה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 23.05.2022)

היי לבנת,
1. כן, מתאים
2. מייפל טבעי מופק מעץ האדר ללא הוספת מרכיב כלשהו, והוא משמש כתחליף בריא יותר לסוכר מעובד.
3. אפשר להשתמש בשקדים קלופים וגם לא קלופים- לבחירתך.

avatar
שירה (15:30 10.05.2022)

שלום לך אפרת האלופה!!
כל מתכון שאני צריכה ישר לאתר שלך, כי אצלך הכל פשוט, מרכיבים שיש ויוצא מושלם עם מליון מחמאות..
רציתי לשאול לגבי התערובת אגוזים- איזה אגוזים להשתמש וכן את קונה תערובת מוכנה או שיוצרת בעצמך? צריך לקצוץ את התערובת?
תודה ענקית, נס שיש אותך..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 10.05.2022)

היי,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון!
אפשר לקנות תערובת מוכנה של אגוזים ושקדים, ואפשר גם לבחור בעצמך באילו אגוזים להשתמש. הכי קלאסי- אגוזי מלך+ שקדים.
אני אוהבת לחתוך את האגוזים גס, אבל אפשר להשאיר אותם שלמים או חצויים- זה לגמרי תלוי בטעם האישי שלך.

avatar
רעות (16:55 15.03.2022)

היי. אפשר להוסיף פקאנים מסוכרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 15.03.2022)

היי רעות,
אפשר(:

avatar
עדי (17:03 13.03.2022)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף קוביות של תפוח חי? זה ישפיע על התוקף אני מניחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:47 13.03.2022)

היי,
אפשר להוסיף תפוח מיובש, תפוח חי פחות ישתלב וגם יפגע מעט במרקם הפריך.
אם אוהבים אפשר להוסיף בסמוך להגשה עם הגרנולה קוביות תפוחים.

avatar
שרי (22:56 26.01.2022)

היי, ארצה להכין לילדי ולכן מעדיפה בלי אגוזים או שקדים או פירות יבשים כלל. האם עדיין מומלץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:09 27.01.2022)

היי,
גם עם קוקוס בלבד ותבלינים יצא מוצלח, אבל כמובן שככל ששמים יותר אגוזים/פירות זה יותר טעים ומגוון(:

avatar
ליאת (19:00 16.10.2021)

ווואוווו. אפרת מתכון מדהים!!! הוספתי צימוקים וחמוציות רק בסוף, כפי שהומלץ באחת התגובות. תודה

גרנולה ביתית
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 16.10.2021)

נראה מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
נתנאל (09:32 23.07.2021)

שלום אפרת, האם אפשר לשים שמן זית במקום קנולה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 23.07.2021)

מניחה שאפשר אבל הטעם ישתנה, לא כולם אוהבים את הטעם הייחודי של שמן זית במתוקים(:

avatar
יעל (22:47 16.03.2021)

איזה מתכון! מיוחד!!
מאז שגיליתי אותו הכנתי המון פעמים!!!
כילדה לא אהבתי גרנולה ושנים לא יצא לי לטעום עד שראיתי את המתכון הזה- פשוט מושלם!!
גם חובב החטיפים המושבע שלנו ביקש לבוקר רק את הגרנולה…
מתכון קל פשוט שאפשר לקחת לכל מקום או בשילוב עם יוגורט נותן המון אנרגיה.
כמה טיפים מהניסיון הרב שנצבר: 🙂
*אפשר להכין כמות כפולה בתבנית תנור אחת
*אני אישית אוהבת להוסיף את הצימוקים והחמוציות בסוף, ככה הם רכים ולא קשים כמו הגרנולה עצמה
*אני שמה המון צימוקים וחמוציות.. בערך כוס וחצי סה”כ
*אפשר להוסיף עוד קצת קוקוס למי שאוהב, וגם להפחית את הקינמון למי שלא אוהב (אבל לא לוותר לגמרי זה נותן ריח כזה שמתפשט בכל הבית…)
*אפשר לערבב עם כף כל כמה דקות בתנור, וגם אחרי שיוצא מהתנור לערבב כל כמה דקות עד שמתקרר. זה חוסך את הקטע של לפורר בידיים (כשלא עשיתי את זה היה לי קשה לפורר).
בהצלחה לכולם
ותודה גדולה על המתכון המוצלח והנדיר!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 17.03.2021)

תודה יעל🙂

avatar
מעיין (19:47 8.03.2021)

היי, אם אין לי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש בדקה או שיהרוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 8.03.2021)

היי מעיין,
במתכון הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.

avatar
ריקי (20:43 9.02.2021)

אם אין לי קוקוס מה אפשר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 9.02.2021)

אפשר לוותר.

avatar
הלל (13:58 9.02.2021)

היי אפרת!
היה לי מבצע בתיכון להכין משו בריא, אז הכנתי את הגרנולה ביתית בלי יותר מדי ציפיות, ופשוט עפווו על זהה
טעים בטירוףףף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 9.02.2021)

איזה כיף לשמוע ❤️

avatar
אנונימי (13:51 11.01.2021)

היי אפרת תודה רבה על המתכונים
רציתי לשאול אם אני לא שמה תערובת של אגוזים ושקדים אבל כן שמה קוקוס זה יצא טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 11.01.2021)

האגוזים והשקדים מוסיפים המון לטעם,
אבל אפשר לוותר

avatar
alex (23:54 29.10.2020)

test test

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:55 29.10.2020)

תגובה

avatar
ליאור לאה (12:13 8.09.2020)

אפרת, הגרנולה יצא מושלם!!! המשפחה שלי חיסלה תוך יומיים, חייבת להכין עוד… ממש תודה, ובכללי תודה על המתכונים הנפלאים באתר, לא התקרבתי למטבח לפני שהגעתי לאתר הזה ועכשיו אני רק רוצה לבשל ולאפות… 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:36 8.09.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה!

avatar
תהילה (14:44 14.08.2020)

הי אפרת,
מתכון מצוין, כמו כל המתכונים שלך. הכנתי את הגרנולה לפי המתכון כבר 3 פעמים והיה מאוד טעים!
תודה רבה רבה!
שמתי שמן קוקוס במקום שמן קנולה.
בנוסף, כדי שהתערובת לא תישרף, אחרי 10 דקות בתנור ערבבתי והחזרתי שוב לתנור.
את הצימוקים אני ממליצה להכניס לתנור רק ב- 5 דקות האחרונות של האפיה, בפעם הראשונה הכנסתי בהתחלה והם מאוד התקשו.
ושוב תודה! את מאוד מוכשרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:18 14.08.2020)

מעולה 🙂
תודה תהילה

avatar
MINTY (19:37 8.08.2020)

ממליצה להוסיף את החמוציות/צימוקים ב 10 דקות האחרונות, נוטים להתייבש ולהתקשות

avatar
דורין (21:00 22.07.2020)

היי
אם אני רוצה להוסיף שוקולד ציפס, אפשר לפני האפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 22.07.2020)

אפשר אבל עדיף אחרי שלא יימס.

avatar
יונית (19:08 15.07.2020)

לכמה זמן אפשר לשמור את הגרנולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 15.07.2020)

כחודש לפחות בקופסה סגורה היטב.

avatar
יונית (11:06 16.07.2020)

תודה על התשובה!

avatar
אדל אברגל (14:35 12.08.2020)

אני שמרתי איזה חודשיים

avatar
אפרת (14:33 3.07.2020)

היי אפרת!תודה על אתר שמוציא אותי מלכה כל פעם מחדש:)
אם אני רוצה לתת לילדה מתחת לגיל 5 מה את מציעה לעשות עם האגוזים? האם טחון גם יעבוד כאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:21 3.07.2020)

אני חושבת שכדאי לוותר על האגוזים כדי לא לקחת סיכון.

avatar
יסמין (14:39 1.07.2020)

הי אפרת היקרה,
נראה מעולה, כרגיל 🙂
רציתי לשאול האם את ממליצה לקצוץ את תערובת האגוזים או להשאירם שלמים?

תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:14 1.07.2020)

אפשר לשבור אותם גס.

avatar
יסמין (15:16 1.07.2020)

וואו תודה רבה על התגובה המהירה, אין עלייך! המשך יום נפלא 🙂

avatar
ברוריה (22:58 30.06.2020)

האם לסוכרתיים יש פתרון במקום סילאן או דבש? ודרך אגב תודה על כל המתכונים הפשוט מדהימים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 1.07.2020)

היי ברוריה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בממתיק נוזלי (אני רק לא יודעת לומר מה המינון המדויק). אם את מכירה ממתיק שהוא במרקם שדומה לדבש אז עדיף.

avatar
אביגיל (12:54 30.06.2020)

היי אפרת, יש לי 2 שאלות:
1. כמה יוצא מהכמות של המתכון שכתוב כאן? אני רוצה להכפיל כמויות תוכלי להכתיב לי אותם?
2. אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה?
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:54 30.06.2020)

היי אביגיל,
1. זה יוצא כמות של בערך 3.5-4 כוסות.

כמות כפולה:
4 כוסות (440 ג’) שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
2.5 תערובת של אגוזים ושקדים
4 כפות קוקוס
2 כפיות שטוחות אבקת קינמון
חצי כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
חצי כוס בננות מיובשות (לא חובה)
8 כפות שמן קנולה
12-13 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)

2. במקרה הזה פחות מומלץ להכין עם שיבולת שועל דקה.

avatar
יערית (21:55 25.06.2020)

היי המתכון נראה קליל ומצויין אבל למי שאלרגי לגלוטן אסור גם את השיבולת שועל ללא גלוטן כי הגוף עדיין מזהה את זה כגלוטן
תודה על כל המתכונים הטעימים אני מבשלת ואופה בעיקר ממך:)

avatar
רבקה (16:02 25.06.2020)

אפשר לוותר על הקינמון?
אני ממש לא אוהבת את התבלין הזה
תודה רבה!!!
אני מאד נהנית מהמתכונים שלך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 25.06.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
ורד (13:31 25.06.2020)

אפשר לוותר על השמן. אסור לבעלי שמן מכל סוג

avatar
ורד (13:34 25.06.2020)

התכוונתי עם סימן שאלה.. 🙂
האם אפשר לוותר על השמן?
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:56 25.06.2020)

אני מניחה שכן.

avatar
ורד (14:04 25.06.2020)

תודה!

avatar
שרית (09:40 25.06.2020)

מיותר לציין שחוסל….
טעים ברמות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 25.06.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה שרית

לקריאת כל התגובות