שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

300 גרם פטל אדום קפוא (ניתן לרכוש בכל סופר)

1/4 כוס מיץ תפוזים

2 כפיות גדושות אבקת סוכר

אופן הכנה:

מניחים בבלנדר את כל החומרים וטוחנים עד לקבלת מרקם של גלידה.

טיפים!

*רצוי להוסיף את המיץ בהדרגה כדי למנוע מקרם דליל מידי.

*ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר בסוף לפי הטעם (תטעמו ותבדקו אם צריך).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קינוח קדאיף אישיקינוח קדאיף אישי
עוגת מוס שוקולד עוגת מוס שוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שוקי (17:59 2.06.2022)

היי אפרת.
את הסורבה אני רוצה לחג השבועות
1. אני רוצה לעשות את הסורבה חלבי, אז במקום מיץ אני שם חלב ?
2. האם אני יכול להכין את זה היום או מחר
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 2.06.2022)

היי,
1. אפשר לשים חלב
2. הסורבה מיועד להגשה מיידית, לאחר כמה שעות בהקפאה הוא נהפך להיות במרקם שונה.

avatar
תמר (23:30 17.02.2021)

אפש להשתמש בתרכיז פטל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:13 18.02.2021)

במקום המיץ? כן אפשר.

avatar
תמר רחל לביאד (11:54 18.02.2021)

לא …. במקום הפטל הקפוא כי אין בהשגחה שלנו….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 18.02.2021)

קצת בעייתי להשתמש בתרכיז כי צריך משהו מוצק כמו פרי… את יכולה להשתמש בפרי קפוא אחר

avatar
תמר רחל לביאד (12:29 18.02.2021)

אין לנו שופ פרות קבועים בהשגחה אין משהוא שיכול להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 18.02.2021)

מניחה שאת יכולה להקפיא בננות באותה כמות ולהשתמש:)

avatar
עדי (15:14 6.10.2020)

יעבוד גם עם פטל שחור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:28 6.10.2020)

כן פשוט הצבע יהיה כהה.

avatar
יהודית (21:03 29.09.2020)

שלום אפרת
יש מתב לעשות עם אוכמניות?
הכמות אותו דבר?
וזה יצא מוצלח לתבניות סיליקון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:09 30.09.2020)

היי יהודית,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
אפשר להכין את המתכון עם אוכמניות קפואות, העניין הוא שזה מתכון שיש להכין אותו סמוך להגשה כי אם מכינים מראש ומקפיאים זה הופך לגוש קרח.
מה שכן, אפשר להכין את זה כמו קרטיבים (אם את מקפיאה עם מקל או שמה בתבנית סיליקון של קרטיב).

avatar
יהודית (17:14 30.09.2020)

תודה על התגובה
עדיין עוזר לי מאד
יש לך אולי מתכון אחר שיכול להתאים לי.
אני צריכה בעצם איזשהו גלידה וכו’ עם אוכמניות,
מעדיפה על בסיס בננות ולא על בסיס ריצ’
יש מצב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 30.09.2020)

אפשר להכין גלידה עם בננה ואוכמניות (לטחון במעבד מזון את הפירות קפואים) אבל גם במקרה הזה כדאי להכין סמוך להגשה כי המרקם נעשה קשה בהקפאה.
מה עם עוגה? לדוג’ עוגה בחושה עם פירות יער. או פנקייק אפוי.

avatar
יהודית (20:24 30.09.2020)

ננסה תודה

avatar
גיטי בידניק (13:02 10.07.2020)

היי אפרת,
נשמע ממש מרענן 🙂
בא לי להכין עכשיו לשבת כי נתקעתי בלי מנה אחרונה….
אז אשמח אם תוכלי להשיב לי בהקדם- כמובן בלי לחץ, גם אצלך ערב שבת….
האם לדעתך ניתן להחליף את הפטל בפירות שונים כמו באוכמניות, דובדבנים, אדמדמיות וכו’ (כמובן קפואים)
או יש איזה כלל בהחלפת הפרי באחר?
תודה לך על המתכונים המאלפים
גיטי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 10.07.2020)

היי גיטי,
אפשר להכין עם פירות קפואים כמו שרשמת ולשלב בניהם.
העניין הוא שאת הסורבה אפשר לשמור במקפיא במשך 3-4 שעות. לאחר מכן הוא מתקשה ומקבל מרקם של קרח אלא אם כן יש לך תבניות של ארטיקים ואז אין בעיה שזה ייקפא כי תגישי את זה בצורת ארטיקים.

avatar
בתיה (09:46 28.02.2018)

לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 28.02.2018)

כ-2 מנות.

avatar
מיטל (12:15 26.06.2017)

שלום אפרת מה אפשר לשים במקום אבקת סוכר? מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים? תודה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 26.06.2017)

היי מיטל,
במקום מיץ אפשר לשים מים.
במקום אבקת סוכר אפשר להמתיק בסוכר רגיל, דבש או סירופ מייפל.

avatar
אלישבע (09:20 21.04.2017)

היי אפשר לעשות את זה מפטל טרי??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 21.04.2017)

כן רק שיש להקפיא אותו קודם.
שבת שלום 🙂

avatar
קריסטינה (00:32 15.12.2016)

היי יקירה.
שאלה: יש לי במקפיא שקית פירות יער קפואים(קנויים)ץ את חושבת שזה יתאים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:47 15.12.2016)

כן, זה מצוין.
יום מקסים 🙂

avatar
שני (01:33 25.07.2016)

היי שאלה- לאחר כמה זמן של הקפאה הסורבה הופך להיות כמו “קרח” או שהוא נישאר באותו מרקם של הסורבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:53 25.07.2016)

היי שני,
אפשר להשאיר אותו במקפיא 3-4 שעות. לאחר מכן הוא מתקשה ומקבל מרקם של קרח.
יום נפלא 🙂

avatar
ורד (16:48 18.05.2016)

שלום אפרת, רציתי לומר תודה רבה על מתכון פשוט ונפלא! אמנם לא היה לי מיץ תפוזים אז השתמשתי במיץ דובדבנים שנותר לי מצנצנת של דובדבנים חמוצים במקום ויצא משובח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 18.05.2016)

אני שמחה שיצא טעים!
תודה ורד והמשך יום נפלא 🙂

avatar
שני (10:40 13.09.2015)

היי.
אולי אפשר עם שזיפים?
תודה ושנה טובה. שני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 13.09.2015)

היי שני,
לא ניסיתי אבל זה יכול להיות מעניין 🙂 כדאי רק שאלה יהיו שזיפים רכים.
חג שמח ושנה טובה!

לקריאת כל התגובות