זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
300 גרם פטל אדום קפוא (ניתן לרכוש בכל סופר)
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כפיות גדושות אבקת סוכר
אופן הכנה:
מניחים בבלנדר את כל החומרים וטוחנים עד לקבלת מרקם של גלידה.
טיפים!
*רצוי להוסיף את המיץ בהדרגה כדי למנוע מקרם דליל מידי.
*ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר בסוף לפי הטעם (תטעמו ותבדקו אם צריך).
ראו גם
היי אפרת.
את הסורבה אני רוצה לחג השבועות
1. אני רוצה לעשות את הסורבה חלבי, אז במקום מיץ אני שם חלב ?
2. האם אני יכול להכין את זה היום או מחר
תודה
היי,
1. אפשר לשים חלב
2. הסורבה מיועד להגשה מיידית, לאחר כמה שעות בהקפאה הוא נהפך להיות במרקם שונה.
אפש להשתמש בתרכיז פטל?
במקום המיץ? כן אפשר.
לא …. במקום הפטל הקפוא כי אין בהשגחה שלנו….
קצת בעייתי להשתמש בתרכיז כי צריך משהו מוצק כמו פרי… את יכולה להשתמש בפרי קפוא אחר
אין לנו שופ פרות קבועים בהשגחה אין משהוא שיכול להחליף?
מניחה שאת יכולה להקפיא בננות באותה כמות ולהשתמש:)
יעבוד גם עם פטל שחור?
כן פשוט הצבע יהיה כהה.
שלום אפרת
יש מתב לעשות עם אוכמניות?
הכמות אותו דבר?
וזה יצא מוצלח לתבניות סיליקון?
היי יהודית,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
אפשר להכין את המתכון עם אוכמניות קפואות, העניין הוא שזה מתכון שיש להכין אותו סמוך להגשה כי אם מכינים מראש ומקפיאים זה הופך לגוש קרח.
מה שכן, אפשר להכין את זה כמו קרטיבים (אם את מקפיאה עם מקל או שמה בתבנית סיליקון של קרטיב).
תודה על התגובה
עדיין עוזר לי מאד
יש לך אולי מתכון אחר שיכול להתאים לי.
אני צריכה בעצם איזשהו גלידה וכו’ עם אוכמניות,
מעדיפה על בסיס בננות ולא על בסיס ריצ’
יש מצב?
אפשר להכין גלידה עם בננה ואוכמניות (לטחון במעבד מזון את הפירות קפואים) אבל גם במקרה הזה כדאי להכין סמוך להגשה כי המרקם נעשה קשה בהקפאה.
מה עם עוגה? לדוג’ עוגה בחושה עם פירות יער. או פנקייק אפוי.
ננסה תודה
היי אפרת,
נשמע ממש מרענן 🙂
בא לי להכין עכשיו לשבת כי נתקעתי בלי מנה אחרונה….
אז אשמח אם תוכלי להשיב לי בהקדם- כמובן בלי לחץ, גם אצלך ערב שבת….
האם לדעתך ניתן להחליף את הפטל בפירות שונים כמו באוכמניות, דובדבנים, אדמדמיות וכו’ (כמובן קפואים)
או יש איזה כלל בהחלפת הפרי באחר?
תודה לך על המתכונים המאלפים
גיטי
היי גיטי,
אפשר להכין עם פירות קפואים כמו שרשמת ולשלב בניהם.
העניין הוא שאת הסורבה אפשר לשמור במקפיא במשך 3-4 שעות. לאחר מכן הוא מתקשה ומקבל מרקם של קרח אלא אם כן יש לך תבניות של ארטיקים ואז אין בעיה שזה ייקפא כי תגישי את זה בצורת ארטיקים.
לכמה מנות מספיקה הכמות הזו?
תודה
כ-2 מנות.
שלום אפרת מה אפשר לשים במקום אבקת סוכר? מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים? תודה .
היי מיטל,
במקום מיץ אפשר לשים מים.
במקום אבקת סוכר אפשר להמתיק בסוכר רגיל, דבש או סירופ מייפל.
היי אפשר לעשות את זה מפטל טרי??
כן רק שיש להקפיא אותו קודם.
שבת שלום 🙂
היי יקירה.
שאלה: יש לי במקפיא שקית פירות יער קפואים(קנויים)ץ את חושבת שזה יתאים?
תודה
כן, זה מצוין.
יום מקסים 🙂
היי שאלה- לאחר כמה זמן של הקפאה הסורבה הופך להיות כמו “קרח” או שהוא נישאר באותו מרקם של הסורבה?
היי שני,
אפשר להשאיר אותו במקפיא 3-4 שעות. לאחר מכן הוא מתקשה ומקבל מרקם של קרח.
יום נפלא 🙂
שלום אפרת, רציתי לומר תודה רבה על מתכון פשוט ונפלא! אמנם לא היה לי מיץ תפוזים אז השתמשתי במיץ דובדבנים שנותר לי מצנצנת של דובדבנים חמוצים במקום ויצא משובח!
אני שמחה שיצא טעים!
תודה ורד והמשך יום נפלא 🙂
היי.
אולי אפשר עם שזיפים?
תודה ושנה טובה. שני
היי שני,
לא ניסיתי אבל זה יכול להיות מעניין 🙂 כדאי רק שאלה יהיו שזיפים רכים.
חג שמח ושנה טובה!