זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12-15 יחידות אישיות
סוג: חלבי
מצרכים:
שכבת קרם עוגיות:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב מרוכז וממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
100 גרם עוגיות אוראו (כ-10 עוגיות כפולות) או ביסקוויטים מסוג פתי בר (כ-15 ביסקוויטים) (*מומלץ יותר להכין עם אוראו)
שכבת פצפוצי שוקולד:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות מלאות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
כף שטוחה אבקת קקאו
שליש כוס חלב מרוכז וממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
חצי כוס פצפוצי שוקולד/ שוקולד קצוץ
אופן הכנה:
שכבת קרם עוגיות:
-מקציפים את השמנת כדקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
-בעזרת הידיים שוברים את העוגיות לחתיכות, מוסיפים לקצפת ומערבבים בעזרת כף.
שכבת פצפוצי שוקולד:
-מקציפים את השמנת כדקה. מוסיפים אינסטנט פודינג בטעם שוקולד, אבקת קקאו וחלב ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
-מוסיפים לקצפת את פצפוצי השוקולד ומערבבים עם כף.
-יוצקים לכוסות הגשה אישיות או לתבנית שקעים (רצוי מסיליקון) מתערובת קרם העוגיות ומעליה מתערובת השוקולד.
-מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק אחת ולצקת את שתי השכבות אחת מעל השניה.
הערות:
-חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, המגיע בקופסת שימורים. החלב הממותק מעניק לגלידה מרקם מיוחד. ניתן להשתמש גם בחלב רגיל או חלב קוקוס אך התוצאה טובה יותר עם חלב מרוכז.
-אם הגלידה קופאת, יש להוציא אותה החוצה למספר דקות בודדות על מנת שתתרכך.
שלום אפרת כמה שאלות, האם אפשר להשתמש בחלב רגיל?
וכמה מכלי שמנת צריך 1 או 2?
אפשר להשתמש בחלב רגיל. חלב מרוכז פשוט מעניק מרקם רך יותר של גלידה.
2 מיכלים לכל המתכון. אחד לשכבה התחתונה והשני לשכבה העליונה.
בוקרטוב המתכון הזה מתאים גם למכונת גלידה?
היי דני,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
יום מעולה 🙂
ערב טוב
חזרתי לעדכן מעולה!
תודה דני, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין אותה בפרווה???
כן זיוה, אפשר.
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית. במקום חלב מרוכז אפשר לשים חלב קוקוס או חלב סויה.
שבת שלום 🙂
אפשר לשים מים במקום חלב?
אפשר לשים 4 כפות מים קרים (במקום שליש כוס חלב)