זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
כף שמרים יבשים
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 ביצים
70 גרם חמאה מומסת
רבע כוס שמן קנולה
⅔ כוס (160 מ”ל) חלב פושר
חצי כפית מלח
מלית גבינה:
250 גרם גבינת טוב טעם
שליש כוס אבקת סוכר
חצי ביצה טרופה
חצי כפית תמצית וניל
כפית קליפת לימון מגורדת
כף שטוחה קורנפלור
לציפוי: חצי ביצה טרופה
לפיזור מעל: אבקת סוכר
-מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
-מוסיפים ביצים, חלב, חמאה מומסת, שמן ומערבבים על מהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים מלח ולשים במשך כ-5 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
-לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים לשניים.
-מרדדים כל חלק לריבוע בגודל של כ-30*30 ס”מ ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה ל-9 ריבועים שווים (בגודל 10*10 ס”מ).
-מניחים במרכז כל ריבוע כפית ממלית הגבינה וסוגרים את הריבוע לצורה של מעטפה (מניחים את הקצוות האלכסוניות אחת מעל שניה ומהדקים).
-מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 10 דקות (בינתיים מחממים את התנור ל180 מעלות).
-מברישים בעדינות בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-25 דקות, עד שהגביניות מזהיבות.
-לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
View this post on Instagram
יצא ממש טעים לכבוד שבת. גבינת טוב טעם עושה את המרקם של הגבינה קשה יותר, אל תוותרו עליה….:)
שמחה שיצא טעים❤️
שבת שלום
היי, האם אפשר להכין עם בצק עלים (נשאר ממאפה אחר)?
תודה רבה
כן
היי אפרת, האם במתכון הזה אפשר לוותר על החמאה? אם כן מה אפשר במקום שעדיין ייצא מוצלח. ? תודה רבה
אפשר לשים רבע כוס שמן (סה”כ חצי כוס)
האם אני יכולה להשתמש בקמח תופח, ואם כן אז אני צריכה להוריד מרכיבים אחרים?
אפשר רק אם אין לך קמח לבן רגיל.
אין שינוי. בכל מקרה יש להוסיף שמרים.
יצא פשוט מושלם, הכנתי הרבה פעמים גביניות ממתכונים אחרים אבל זה המתכון המנצח יצא טעים ברמות, תודה רבה רבה.
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת
המתכון, כמו כל מתכונייך, נראה נהדר וקל להכנה..ממש מגרה!
רציתי לשאול: האם אפשר במקום גביניות, ליצור מהבצק עוגת שמרים גדולה?
אם כן- כמה פסים יצאו לי? (בגודל אנגליש קייק)
והאם זמן האפייה משתנה?
כן בטח:)
ייצאו לך 2 אינגגליש קייק.
זמן האפיה 30-35 דקות.
היי אפרת היקרה. האם אני חייבת במלית להוסיף אבקת סוכר או שאוכל סוכר רגיל במקום או פתרון אחר שיש במקום אבקת סוכר שאין ברשותי. דבר נוסף לגבי גבינת טוב טעם מה אפשר לשים במקומה? תודה רבה.
אפשר לשים סוכר לבן אבל חשוב לערבב היטב כדי שהסוכר יימס כמו שצריך בתערובת.
לא ניסיתי אבל בתגובות מישהי שיתפה שהכינה עם גבינת שמנת ויצא מוצלח.
שימי קוטג ‘ גבינה לבנה / גבינת כנען / טבורג .
אפשר להשתמש בבצק גם לפציות מגולגלות ולפיצות אישיות?
אני חושבת שכן
שלום רציתי לדעת איך בדיוק עושים את המעטפה והמילית יצא מאוד נוזלית. . אשמח לתגובה
יש לך סרטון הכנה מתחת למתכון:)
לגבי המלית- השתמשת בגבינת טוב טעם? היא סמיכה.
הי אפרת תודה על כל המתוכנים המוצלחים!!!
הכנתי מקמח תגמיש למאפי שמרים ללא גלוטן
יצא מעדן, יפהפה ורך
אבל לא כל כך תפח…
יש לך השערה למה? יכול להיות שבקמח ללג צריך יותר נוזלים או משהו?
היי שיר🙂
קמח צריך גלוטן כדי לתפוח כמו שצריך.
ידוע שקמחים ללא גלוטן תופחים פחות.
היכן אפשר לקנות לא להכין
במאפיה/קונדיטוריה.
לתשובה כזו לא הייתי צריך לשאול כנראה לא הבנת את השאלה ותודה שאפשר לקנות בקונדיטוריה לא ידעתי זה דבר חדש לאחר המון שנים שאני חי בישראל . את מבינה ש קונדיטוריה זה תעשייתי . אולי כדאי שתכנסי לקונדיטוריה ותקני ולאחר מכן לא תכנסי שוב לשם אני מבטיח לך
יכול להיות שלא הבנתי נכון את שאלתך (טעות אנושית לא?).
חבל שבחרת להגיב ככה. במקום זה יכולת פשוט להסביר.
נכון שניתן לקנות , אבל אין תחליף למאפה שהכנת בבית במו ידך.
היי,
הכנתי עכשיו ויצא מעולה!
זה היה בתנור 20 דק וקצת נשרף..
תודה רבה!
אפית על חום עליון ותחתון?
זה היה מונח על רשת התנור בשלב השני מלמטה?
160 מעלות תנור מחומם מראש בתחתית התנור ,30 דקות ,לא יוצא שרוף ניסיתי ממש מעדן😋😋
אפרת שלום, ברכיבים לא כתוב תמצית וניל אלא רק במלית הגבינה אך באופן ההכנה כן כתוב להוסיף לבצק תמצית וניל מה נכון?
צודקת, תיקנתי:)
אין תמצית וניל בבצק עצמו, רק במלית.
עשיתי ויצא מושלם
תודה!
מה יכול להיות הסיבה שהבצק לא תפח לי בכלל?
אחרי שעתיים אני חוזרת והוא בדיוק אותו דבר כמו שהיה
זה חבילה חדשה של שמרים יבשים
אולי בגלל שלא שמתי מים חמים?
הוספת את השמרים לבצק בהתחלה עם הסוכר וערבבת לפני שהוספת את יתר החומרים?
יכול להיות שהבצק היה מונח במקום קריר.
יכול להיות שהשמרים לא טובים אפילו שהחבילה חדשה (כבר קרה לי).
יכול להיות שלא לשת מספיק את הבצק.
תודה רבה!
הבעיה היתה יותר מקורית, שמתי משפר אפייה במקום שמרים…
הכנתי חדש ויצא מעולה
תודה רבה
יבורכו ידייך
❤️
אפשר להחליף בגבינת פטה או בגבינת שמנת?
עדיף גבינת שמנת.
בוקר טוב אפרת, שני שליש כוס חלב זה 160 מיל אבל כתוב 180 אז מה נכון?
בוקר אור,
זה אכן 160 מ”ל (טעות שלי).
תודה🙂
וואו איזה תשובה מהירה, תודה רבה, עשיתי בצק לפי 160, יצא מהמם, כרגע תופח
❤️
אין מילים, זה מושששש
תודההה על המתכון❤️
נראה מעולה!!!❤️
הי אפרת,
קודם כל תודה!! תמיד כיף לי לחפש פה באתר מתכונים, גם הכל קליל ונראה טעים!!
דבר שני – רציתי לשאול, האם ניתן להשתמש בגבינה של תנובה 9% למתכון?
היי טובה🙂
כעקרון זה פחות מומלץ כי אז המילוי ייצא יותר נוזלי.
אבל מישהי בתגובות שיתפה שהיא הכינה עם גבינה לבנה והוסיף 1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל ויצא לה מוצלח.
מצוין ותודה על המענה!
אני אנסה 🙂
מהי גודל של כוס בבקשה?
הבצק יצא לי ממש דביק. אז הוספתי קמח.
היי שנית,
כוס בנפח 240 מ”ל (בכל המתכונים).
יצא ממש מוצלח תודה רבה!! במיוחד המלוי ממש טעים אל תותרו על הקליפת לימון משנה הכל!!
תודה שחזרת לעדכן🙂
אפרת, לא שמתי לב שאין לי קורנפלור. מה עושים?
תודה רבה
שימי כף קמח רגיל.
בוקר טוב אפרת,
יש מתכון לעוגת שמרים ממולא גבינה?
תודה רבה
אין לי מתכון ספציפי אבל אפשר להכין את הבצק מהמתכון הזה- עוגת שמרים שוקולד
ולמלא במילוי הגבינה של המתכון של גביניות השמרים.
היי אפרת!
עשיתי את המתכון ויצא מוצלח מאוד!!!!!!!!!
הכפלתי כפול שתיים, חצי עשיתי כמו המתכון וחצי שמתי את המילוי של המתכון שלך של המאפה וניל(כי לא רציתי בצק עלים) ויצא מעולה ב”ה,
תודה על כל המתכונים שלך, קלים ומוצלחים!
בשורות טובות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איך אפשר שלא?
היי
אני באמצע להכין את המתכון
הבצק יצא אחיד אבל רטוב/שומני מהחמאה
להמשיך ללוש או להניח להתפחה?
סורי ראיתי עכשיו.
הסתדרת?
הבצק תפח מעולה יצא מושלם
טעים זה לא מילה!!!
המאפה המגרה הזה מהחנויות…..חחחח
לגבי הצורה באפיה הבצק תפח עוד ונפתח אבל עם פיזור אבקת סוכר זה גם יפה(בנוסף לטעם הממכר)
איזה כיף שיצא טעים!
האמת שנראה מעולה ❤️
מצרפת לטובת כולן אופציה נוספת שבצורה כזאת פחות נפתח באפיה
נפתח אבל בצורה מסודרת…
נראה מקסים(:
היי
אפשר להכין היום ולשמור בקופסה אטומה למחר? תודה
אפשר(:
ואיי ואיי
כמו כל המתכונים שלך מטורף!!
נראה קנוי לחלוטים רק הרבה יותר טעים !!
הוספתי נגיעה של ריבת חלב בכל גבינית וממש שדרג
תודה רבה על האתר המדהים שלך ! לא היה מתכון שניסיתי ולא חזרתי אליו עשרות פעמים…
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
וואו אפרת יצא טעיםם בטירוףף תודה רבה אין על המתכונים שלך!!❤
שמחה כל כך שיצא מוצלח🩷
רשום להוסיף תמצית וניל לקנח.
במתכון למעלה לא רשום.
האם להוסיף לתערובת הבצק?וכמה?
*לקמח
היי
תוסיפי כפית תמצית וניל לבצק.
כבר הכנתי את הבצק.
ולא שמתי.
עדיף לשים עכשיו או כבר לוותר?
אין בעיה לוותר(:
אפשר ללוש את הבצק ביד בלי מיקסר בכלל? מה זה ביצה טרופה? אפשר במקום תמצית וניל סוכר וניל?אם אני לא אוהבת חמוץ אפשר לוותר על הקליפת לימון?ומזה ביצה טרופה?
אפשר ללוש ידנית אך הלישה תהיה יותר ארוכה. אפשר לדים שקית סוכר וניל במקום תמצית וניל.
אפשר לוותר על לימון למרות שהוא מוסיף.
ביצה טרופה= לשבור ביצה ולערבב אותה עם מזלג בקערית.
תודה על התשובות
לגבי הלימון אם אני שמה יהיה טעם חזק של לימון או לא?
הלימון נותן טעם עדין(:
היי אפרת
אני רוצה להכין את הגבינה היום ולשים במקרר ואז מחר להכין את הבצק זה אפשרי?
היי
אפשר(:
עשיתי עם גבינת נפוליון
יצא מדהים!!!!!!!!!!
מה שכן, המילוי לא הספיק לכל הבצק
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר לשים מרגרינה מומסת בטעם חמאה במקום חמאה?
היי
אפשר(:
הי אפרת!
אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לנו בבית ריקוטה כנען וטוב טעם את יכולה לתת עוד דוגמות לגבינות יבשות?
היי
בגדול אלו הגבינות המתאימות למילוי- טובורג, טוב טעם, כנען וריקוטה. מומלץ לקנות אחת מהן ולא להשתמש בגבינה לבנה כי המילוי לא יוצא מוצלח כך.
נראה מעולה ומגרה. אכין את זה בעזרת ה’ לכבוד שבת (:
שמחה שאהבת😊
היי אפרת
אפשרי במקום חמאה שמן אבוקדו או שמן זית ?
תודה מראש על המענה
היי
אני מניחה שאפשר אך זה ישנה את המרקם וגם את הטעם.
בוקר טוב,
תודה רבה אפרת האלופה על האתר ועל כל המתכונים! מהן הכמויות המדויקות של שמרים והשמן? כמה זה במיל רבע כוס שמן קנולה? כמה גרם זה כף שמרים יבשים? תודה רבה!
היי
רבע כוס שמן=60 מל.
כף שמרים= כ-10 גרם.
תודה על הפרגון❤️
אפשר לשים גבינה רגילה של תנובה במקום גבינת טוב טעם
אפשר לשים גבינת כנען או ריקוטה או כל גבינה יבשה אחרת בסגנון הזה.
היי אפרת
משתמשת באתר שלך המוןן וממש ממש אוהבת, תודה לך.
בד”כ אני לא חוזרת לעדכן אבל הייתי חייבת, יצא פשוט מושלםם כמו במאפיות🔥🔥 אין מילים.
תודה על האתר השימושי, כל מתכון יוצא יותר טוב מהשני, אין אחד שהכנתי ולא יצא מושללם. תודה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף🥰
מטורףףףףףףףףףףףףףףףף
מטורף בהגזמה, אין טעים כזה !!
הכנתי לצאת הצום פשוט אכלו הכלל
במקום גבינת טוב טעם השתמשתי בגבינת שמנת ❤️
תודה על עוד מתכון מושלם ❤️❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר להשתמש בגבינת whipped cream cheese (גבינה אמריקאית) במקום גבינת טוב טעם?
כן(:
תודה!
המתכונים שלך מצוינים!
ואואו מתכון אלוף!!!! אין לי מילים!! יצא ככ טוב והבצק תפח מושלם והיה ממש נוח לעבודה!!
איך עדיף לאחסן? קירור או הקפאה?
נראה מושלם!
כדאי להקפיא(:
הי נראה ממש טוב:))
כמה יחידות אמור לצאת בערך?
היי
תלוי בגודל שעושים, כ-20 יחידות.
יצא ממש טעים
אבל כמות המילוי יצאה לי ממש קטנה לעומת הבצק
נשאר לי המון בצק בלי מילוי
איפה היתה הבעיה לדעתך?
היי
האם דייקת בכמויות? יכול להיות שמילאת קצת יותר מדי בכל גבינית ולכן המילוי לא הספיק😊
אם יש לי גבינה לבנה זה בסדר, אין לי איך להשיג טוב טעם?
היי
פחות מומלץ, המילוי יצא יותר נוזלי.
אבל זה בסדר? זה יצא סבבה?
(גבינה לבנה)
יצא פחות מוצלח. אם יש לך אפשרות לקנות את הגבינה עדיף.
עשיתי עם גבינה לבנה ופודינג וניל ויצא מרקם נהדר!!!
שלום אפרת.
האם אפשר להמיר את החלב במשהו אחר? במים אולי?
תודה רבה ויום טוב!
היי
אפשר לשים מים במקום חלב, יהיה שינוי קטן בטעם ובמרקם.
האם אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר?
כן במחמאה/מזולה/שמן קוקוס.
היי, יש לך רעיון איך אפשר להכין מילוי פרווה? כאילו, איזה מוצר אפשר לשים במקום הגבינה?
אפשר למלא במילוי שוקולד עם אגוזים קצוצים, ממרח לוטוס, מלית פרג, מלית תפוחי עץ ועוד…
שלום אפרת,
האם אפשר לעשות מקמח כוסמין וגבינה לבנה במקום גבינת טיב טעם?
היי
אפשר להשתמש בקמח כוסמין (המרקם והטעם ישתנו מעט).
פחות מתאים להשתמש בגבינה לבנה,צריך גבינה פחות נוזלית.
שלום אפרת
איך המילוי לא יוצא לך לבחוץ באפיה? כי אני רואה שלא סגרת לגמרי..?
היי
היות והמילוי הזה לא נוזלי הוא פחות יוצא באפייה.
האם אפשר להשתמש בבצק של עוגת השמרים שבאתר (פרווה)?
כן, אפשר(:
תודה, ושייך לעשות את זה כעוגה, לגלגל? הכמויות משתנות?
אפשר להכין כעוגה. אם תכיני מהבצק של עוגת השמרים יצאו לך 2 עוגות, כמות המילוי ללא שינוי.
תודה!!