זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים
4 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב (שמן זית, שום קצוץ, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור). מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית על נייר אפיה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים לתיבול אחיד.
-מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 30 דקות (חום עליון ותחתון).
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מסירים את הכיסוי, מחזירים לתנור ומנמיכים ל-180 מעלות. אופים במשך 15 דקות נוספות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- תבשיל הודי צמחוני |
- ירקות בחרדל ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
תגובות
האם צריך להשרות את הברוקולי לפני?
היי מורן,
אין צורך להשרות.
שבת שלום😊
אם לוקחים רק את הפרחים אז מה עושים עם הגבעול? לזרוק?
כן (אין בו שימוש).
היי אפרת
מאוד רוצה לנסות אך נמנעת מלהשתמש בנייר אלומיניום ?
האם לוותר או יש מצב לנייר אפייה ככיסוי האם גם הוא יעשה את העבודה?
תודה .
את יכולה לעשות מה שאני עושה ולכסות בנייר אפיה ומעליו להדק בנייר אלומיניום.
הכנתי ויצא מצוין. קל להכנה וטעים מאוד.
היי יעל,שמחה לשמוע❤️
היי אפשר עם ברוקולי או כרובית של סנפרוסט?
כן. יש להפשיר לפני.
השלב הראשון ב200 מעלות עם הכיסוי מתקצר ל 20 דקות.
ניתן לעשות את זה עם פרחי ברוקולי קפוא?
כן. כן. יש להפשיר לפני.
השלב הראשון ב200 מעלות עם הכיסוי מתקצר ל 20 דקות.
ניסית להכין עם כרובית?
לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי בהחלט.
תודה