זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים
4 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב (שמן זית, שום קצוץ, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור). מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית על נייר אפיה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים לתיבול אחיד.
-מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 30 דקות (חום עליון ותחתון).
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מסירים את הכיסוי, מחזירים לתנור ומנמיכים ל-180 מעלות. אופים במשך 15 דקות נוספות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
האם אפשר גם להשתמש בברוקולי קפוא ולהפשיר בסיר מים ?
אפשר גם ברוקולי קפוא, אין צורך להפשיר לגמרי- מספיקה הפשרה קצרה של כמה דקות.
הכנתי עם ברוקולי קפוא ויצא ממש טעים!
בגלל שבברוקולי קפוא יש 800 גרם, אז שמתי עוד שן שום ועוד כף שמן זית (הלימון השארתי 2 כפות, אולי היה אפשר עוד קצת..).
בקיצור ממש מעדן, תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאהבת את המתכון🌺
היי! אשמח לדעת אם זה יכול לעבוד טוב גם עם גמבה 🙂
היי דוד,
אתה מתכוון עם תוספת של גמבה ולא במקום הברוקולי, כן?
אפשר להוסיף רצועות גמבה ולהגדיל את כמות השמן בכף, את כמות הלימון בכפית ואת כמות המלח לכפית אחת.
ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או חייב להיות מוגש חם?
היי דינה,
אם רוצים אפשר להגיש גם בטמפ’ החדר😊
האם צריך להשרות את הברוקולי לפני?
היי מורן,
אין צורך להשרות.
שבת שלום😊
אם לוקחים רק את הפרחים אז מה עושים עם הגבעול? לזרוק?
כן (אין בו שימוש).
האם יש לך מתכון לשימוש בגבעול?
או לחילופין האם יש מתכון שבו משתמשים בכל הברוקולי?
חבל לי לזרוק…
תודה רבה!
אני אישית לא אוהבת להשתמש בגבעולים.
עם זאת, אפשר להסיר עם סכין חדה את השכבה החיצונית של הגבעולים, ולהשתמש גם בהם במרק או לירקות מוקפצים/אפויים.
היי אפרת
מאוד רוצה לנסות אך נמנעת מלהשתמש בנייר אלומיניום ?
האם לוותר או יש מצב לנייר אפייה ככיסוי האם גם הוא יעשה את העבודה?
תודה .
את יכולה לעשות מה שאני עושה ולכסות בנייר אפיה ומעליו להדק בנייר אלומיניום.
הכנתי ויצא מצוין. קל להכנה וטעים מאוד.
היי יעל,שמחה לשמוע❤️
היי אפשר עם ברוקולי או כרובית של סנפרוסט?
כן. יש להפשיר לפני.
השלב הראשון ב200 מעלות עם הכיסוי מתקצר ל 20 דקות.
ניתן לעשות את זה עם פרחי ברוקולי קפוא?
כן. כן. יש להפשיר לפני.
השלב הראשון ב200 מעלות עם הכיסוי מתקצר ל 20 דקות.
ניסית להכין עם כרובית?
לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי בהחלט.
תודה