שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים

4 שיני שום קצוצות דק

4 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב (שמן זית, שום קצוץ, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור). מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית על נייר אפיה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים לתיבול אחיד.

-מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 30 דקות (חום עליון ותחתון).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מסירים את הכיסוי, מחזירים לתנור ומנמיכים ל-180 מעלות. אופים במשך 15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
פאי פקאןפאי פקאן
עוגת קוקוס ולימון עוגת קוקוס ולימון
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחלי רחמים (15:40 29.01.2023)

האם אפשר גם להשתמש בברוקולי קפוא ולהפשיר בסיר מים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 29.01.2023)

אפשר גם ברוקולי קפוא, אין צורך להפשיר לגמרי- מספיקה הפשרה קצרה של כמה דקות.

avatar
סיון (21:28 30.01.2022)

הכנתי עם ברוקולי קפוא ויצא ממש טעים!
בגלל שבברוקולי קפוא יש 800 גרם, אז שמתי עוד שן שום ועוד כף שמן זית (הלימון השארתי 2 כפות, אולי היה אפשר עוד קצת..).
בקיצור ממש מעדן, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 30.01.2022)

איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאהבת את המתכון🌺

avatar
דוד (14:38 13.10.2021)

היי! אשמח לדעת אם זה יכול לעבוד טוב גם עם גמבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 13.10.2021)

היי דוד,
אתה מתכוון עם תוספת של גמבה ולא במקום הברוקולי, כן?
אפשר להוסיף רצועות גמבה ולהגדיל את כמות השמן בכף, את כמות הלימון בכפית ואת כמות המלח לכפית אחת.

avatar
דינה (00:09 5.05.2021)

ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או חייב להיות מוגש חם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:32 5.05.2021)

היי דינה,
אם רוצים אפשר להגיש גם בטמפ’ החדר😊

avatar
מורן (12:06 19.02.2021)

האם צריך להשרות את הברוקולי לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:10 19.02.2021)

היי מורן,
אין צורך להשרות.
שבת שלום😊

avatar
אורלי (17:14 16.02.2021)

אם לוקחים רק את הפרחים אז מה עושים עם הגבעול? לזרוק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 16.02.2021)

כן (אין בו שימוש).

avatar
עידית (22:00 17.01.2022)

האם יש לך מתכון לשימוש בגבעול?
או לחילופין האם יש מתכון שבו משתמשים בכל הברוקולי?
חבל לי לזרוק…
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 17.01.2022)

אני אישית לא אוהבת להשתמש בגבעולים.
עם זאת, אפשר להסיר עם סכין חדה את השכבה החיצונית של הגבעולים, ולהשתמש גם בהם במרק או לירקות מוקפצים/אפויים.

avatar
עינת (11:11 16.02.2021)

היי אפרת
מאוד רוצה לנסות אך נמנעת מלהשתמש בנייר אלומיניום ?
האם לוותר או יש מצב לנייר אפייה ככיסוי האם גם הוא יעשה את העבודה?
תודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 16.02.2021)

את יכולה לעשות מה שאני עושה ולכסות בנייר אפיה ומעליו להדק בנייר אלומיניום.

avatar
יעל (21:31 8.02.2021)

הכנתי ויצא מצוין. קל להכנה וטעים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:33 9.02.2021)

היי יעל,שמחה לשמוע❤️

avatar
שוש (00:00 5.02.2021)

היי אפשר עם ברוקולי או כרובית של סנפרוסט?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:24 5.02.2021)

כן. יש להפשיר לפני.
השלב הראשון ב200 מעלות עם הכיסוי מתקצר ל 20 דקות.

avatar
חיה אלוף (23:53 4.02.2021)

ניתן לעשות את זה עם פרחי ברוקולי קפוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:32 5.02.2021)

כן. כן. יש להפשיר לפני.
השלב הראשון ב200 מעלות עם הכיסוי מתקצר ל 20 דקות.

avatar
מירי עשת (09:19 4.02.2021)

ניסית להכין עם כרובית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 4.02.2021)

לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי בהחלט.

avatar
מירי (18:56 4.02.2021)

תודה

לקריאת כל התגובות