זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
רבע כוס “כמו סוכר” (או כל ממתיק אחר במתיקות של רבע כוס סוכר)
2 ביצים
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס (60 ג’) אגוזי מלך טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
-ממיסים את קוביות השוקולד עם השמן (במיקרוגל או במחבת על אש הכי נמוכה) ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט.
-מערבבים במטרפה את הביצים עם “כמו סוכר”. מוסיפים את השוקולד המומס ותמצית וניל. מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- כדורי שקדים |
- עוגת בננה ללא סוכר |
- עוגה אישית ללא סוכר |
- ריבועי גבינה וקקאו |
- עוגת גבינה ללא סוכר |
- מאפינס ללא סוכר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
היי, אם אני יכולה להכין רק בבוקר אבל רוצה להגיש אותה בערב, צריך לשמור במקרר או שבגלל שלא חם כל כך עכשיו אפשר בחוץ ?
אפשר לשמור בחוץ.
היי 🙂 במה ניתן להמיר את התחליף סוכר? לטובת אלו שעם סכרת הריון…. תודה!
היי, אילו תחליפים אמרו שמותר לך? במה את משתמשת כרגע?
אני אגיד לך אם אפשר להשתמש בזה בעוגה.
האם אפשר להשתמש בסוויטנגו במקום בכמו סוכר? אם כן, באיזה כמות?
אותה כמות
שלום אפרת תודה רבה על המתכונים הנהדרים. רציתי לשאול האם מותר להוסיף ממתיק נוזלי וכמה. תודה מראש.
אפשר לפי המינון שרשום על גבי האריזה (אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה).
חג שמח:)
היי! הכנתי עם קמח שקדים, והאמת שנתקעתי בלי תנור בפסח אז הכנתי בתוך מחבת ויצא אחלה! תודה רבה על המתכון
תודה שחזרת לשתף💜
הי, אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום אגוזים? ואם כן האם באותה כמות.
כן אפשר, באותה כמות.
תודה רבה ועוד שאלה. האפיה בטורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון ותחתון
האם חמאה גם תעבוד אם כן מה הכמות וגם מה הגודל של אנגליש קייק בס”מ, אצלי בפלורידה יש גדלים שונים של אנגליש קייק? בתודה מראש
אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
גודל אינגליש קייק 30X10 ס”מ.
אפשר להוסיף אבקת חלבון? אם כן, כמה סקופים ובאיזה טעם.
אני חושבת שכן.
הייתי מתחילה ב 1-2 סקופים כדי שלא ישפיע על המרקם.
טעמים שיכולים להתאים – קפה, וניל, שוקולד וכדו’
קניתי אבקת חלבון טעם וניל, צריך לשנות עוד משו במתכון בגלל הוספת האבקה או להשאיר בדיוק את אותם המרכיבים?
תתחילי בסקופ אחד. אין צורך לשנות משהו.
עם האגוזים קצת מר, אפשר לשים במקום שיבולת שועל? אגב, מה הטריק לעשות שיהיה למעלה כזה קריספי כמו בתמונה? אף פעם לא מצליח לי.
לא אמור לצאת מר בכלל. אולי האגוזים לא טריים.
נראה לי פחות יהיה מוצלח עם שיבולת שועל.
עדיף שקדים טחונים/ קמח שקדים.
זה פשוט יוצא קריספי בחלק העליון. לא עושה שום דבר מיוחד. יש לשים את התבנית על רשת התנור שמונחת במדף השני מלמטה (170 מעלות, חום עליון ותחתון).
יש אצלי 5 מדפים, את אומרת לשים אותו במדף הרביעי שקרוב לתחתית במקום לעליון? יכול להיות שהקריספיות הזאת מגיעה מהמכת חום של התנור אבל חשבתי יותר על המדף השני העליון.
נכון, זה המיקום.
על המדף השני העליון זה יישרף.
אפשר שמן חמניות במקום? דבר נוסף, סוויטאנגו טוב? בכמות כזו לא יעשה טעם לוואי?
אפשר שמן חמניות.
לפי מה שאני יודעת סוויטאנגו זה אחד לאחד כמו סוכר (מבחינת היחס). אם כן אז רבע כוס.
זה בלי קמח?
נכון.
האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום קנולה?
כן, אפשר(:
מתכון מעולה ממש!
שמחה לשמוע!
מכינה כבר בפעם המליון…. בעצימת עיניים.. מתכון מוצלח ביותר!! נותן פיתרון למי שבדיאטה ובא לו משהו מתוק … אפשר עוד מתכונים כאלו?😉
שמחה שאהבת את המתכון!
יש עוד קינוחים בריאים בקישור הבא:
https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%99%D7%9D/
האם אפשר שמן זית במקום שמן קנולה ?
אפשר אבל פחות מומלץ כי הטעם שלו מורגש ולא כולם אוהבים את זה.
היי
ברבע כוס סוכר מה יצא לי יותר טעים – דבש או סילאן?
היי,
עדיף דבש(:
כמה דבש?
כרבע כוס
ב”ה יצא מעולה וטעים במיוחד!
כמה קלוריות זה מכיל ?
שמחה מאד שיצא מוצלח!
מצרפת לך קישור לאנלייזר מתכונים שבו תוכלי לבדוק ערך קלורי למתכונים:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
אם בתנור – לכסות?
לא, אין צורך.
הכנתי לשבת עם כל ההמרות שהמלצת.(קורנפלור-כף אחת, דלעת ובלי תפו”א).
יצא מעולה! טעים במיוחד, מאד אהבו.
תודה על מתכונים מעולים ויעוץ מושלם, מועיל ומהיר !
את כנראה מתכוונת למתכון לפשטידת ירקות, נכון?
שמחה מאד שיצא מוצלח!
כן, אוי… הוספתי את התגובה במקום הלא נכון…(גם לגבי השאלה על הכסוי, אני שמה לב עכשיו),
יפה שאחזת…
עכפ’ תודה שוב
את מבינה שהתעסקתי בשני המתכונים בעת ובעונה אחת… את הבראוניז עדיין לא ניסיתי. בתקווה שיצליח, אספר לך בע”ה.
הכנתי ללא ממתיק וסוכר יצא נהדר.
איזה כיף לשמוע😊
אני חדשה בעולם הסוכרת. קשה לי עם הטעם של תחליפי הסוכר.
מה הכי פחות מורגש הטעם לואי?
תודה על עזרתכם
היי,
לרוב ככול הממתיקים יש טעם לוואי בלתי נמנע, אבל אני אישית משתמשת ב”סוויטאנגו” וב”כמו סוכר” שהם ממתיקים עם מעט טעם לוואי.
מה זה “כמו סוכר”?
אסור לי סוכר , דבש לדוגמא מתפרק בגוף כמו סוכר
אשמח לשמוע המלצות
תודה
כמו סוכר הוא תחליף סוכר מלאכותי, לא מכיל סוכרים.
יש כיום המון ממתיקים מלאכותיים, ממליצה לבדוק לגבי כל ממתיק באופן ספציפי האם הוא מתאים לך.
מעולה ממש!!!!!!!!
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת,
אפשר להחליף את הביצים במתכון באחד מתחליפי הביצים?
אפשר להמיר סוכר למייפל או דבש?
היי,
לא הייתי ממליצה לטבען את המתכון, הביצים קריטיות.
עשיתי בדיוק כמו המתכון
והעוגה יותר מ25 דקות בתנור ועדיין הקיסם לא יוצא יבש
היי,
האם אפית על 170 מעלות בתנור שחומם מראש לפחות 8 דקות?
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
תאפי עוד כמה דקות רק עד שהקיסם יצא יבש.
שלום אם אני רוצה להשתמש בדבש במקום בכמו סוכר, מה המינון? תודה
היי,
אפשר לשים רבע כוס דבש.
צהריים טובים❤️
מה שלומך?
אשמח לדעת אם אפשר לשים במקום הכמו סוכר סילאן טבעי? ואם כן באותה כמות?
היי,
אפשר לשים רבע כוס סילאן, אך הוא ישפיע מעט על הטעם. עדיף לשים דבש אם יש לך.
שמתי קמח במקום אגוזים טחונים. זה בסדר? בכל מקרה מאוחר מדי..
היי,
המרקם עשוי להשתנות מעט אבל יצא בסדר.
טעים! עשיתי עם מייפל ושוקולד 85% קקאו!!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺
הי העוגה יצאה מעולה. באחת התגובות ציינת שכל חתיכה זה מאה קלוריות בערך, אם כן לכמה חתיכות פורסים את העוגה
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
אמור לצאת מתבנית אינגליש קייק כ-10-12 פרוסות.
עוגה ממש טעימה ומוצלחת. החלפתי את השמן בשמנת עשרה אחוז שיהיה פחות משמין
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
תבנית האינגליש קייק היא לא גדולה מידי לכמות שבמתכון ?
היי,
התבנית מתאימה(:
אפשר לוותר על האגוזים אם לא אוהבים את הטעם בבראוניז?
היי,
אפשר לוותר(:
אם אין לי “כמו סוכר” במה אפשר להמיר?
אפשר לשים סוכר רגיל או רבע כוס דבש/מייפל.
מעולה!
מעולה!
הכנתי את המתכון בתבנית מאפין. השתמשתי בסירופ מייפל טבעי ובקמח שקדים במקום אגוזי מלך. יצא מתוק מדי לטעמי, אבל טעים ומרקם טוב, בהחלט אכין שוב ( עם פחות מייפל). תודה על המתכון!
שמחה שאהבת את המתכון ותודה שחזרת לעדכן😊
היי, רציתי לעשות אותם קצת יותר מושחתים לכן בודקת אם יש אפשרות להחליף את השמן בחמאה, ואם כן באיזה כמות. וגם לגבי האגוזים, אפשר קמח במקום? זה לא ישנה את היחסים?
תודה!
היי נויה,
אפשר לשים 50 גרם חמאה ואפשר להחליף את האגוזים ברבע כוס קמח.
כל ביס הוא חוויה
תודה על מתכון מושלם!
תודה מרי:)
אפשרלשים דבש כממתיק? כמה??
כן, אפשר לשים רבע כוס דבש.
מייפל תופס גם באותו כמות?
היי,
כן, אותה כמות😊
הכנתי את העוגה שלוש פעמים. יוצא מדהים אבל התחלתי לשפר אותה ולהוסיף לה טאצים שלי כמו: תמצית שקדים מוסיף מלא. הוספתי גם אבקת סודה לשתייה
נשמע מעולה ספיר 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🙏❤️
יש לי חבילת שוקולד מריר עם פצפוצי אורז אפשר במקום השוקולד המריר?
אני חושבת שכן.
לא
העוגה יצאה טובה מאוד !
שמחה לשמוע 🙂
עוגה מעולה – תודה !
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזי מלך טחונים? זה משנה?
כן אפשר.
לא חסר קמח במתכון? עשיתי לפי המתכון ובאפיה יצא לי מלא שמן למעלה שפשוט שפכתי בכיור… מה פספסתי?
אין קמח במתכון.
שמת אגוזים טחונים?
לא אמור לצאת שמן. באיזה כוס השתמשת? עשית איזשהו שינוי במתכון?
אפשר להחליף הקמח בקמח שקדים ואבקת אפיה?
כמה?
אפשר לשים חצי כוס קמח שקדים. אין צורך באבקת אפיה.
אפרת יקרה בוקר טוב, אפשר ללא סוכר וללא שום ממתיק אחר?
אני חוששת שיהיה חסר לזה טעם.
אפשר להחליף את ה”כמוסוכר” בסטיביה? יש לי אותם בשקיות של 1 גרם לכל שקית
אפשר אבל מבחינת מינון אני לא יודעת לומר כמה כדאי לשים.
הכנתי עם סילאן במקום כמו סוכר והוספתי לבלילה הסופית מעט קמח לפי העין מחשש שזה לא יאפה.
נאפה, נראה מעולה אני אישית לא התחברתי כל כך לטעם כי הסילאן מורגש (אני בת 15 כנראה קשור חח)
עשיתי טעות ושמתי שוקולד גודיבה כדי שיהיה ללא סוכר בכלל (יצא טוב, פשוט השוקולד מאוד יקר)
ותודה רבה על המתכונים שלך, האתר שלך is the best!!
היי שיר,
צודקת, לסילאן יש טעם קצת חזק.
תודה שחזרת לשתף בתוצאה ובתמונה 💜
האם ניתן להקפיא?
כן.
היי אפרת, מתכון מדהים קל וטעים, תודה רבה
איך מאחסנים?
עד כמה זמן ?
נראה מעולה 🙂
אפשר לאחסן בקופסה סגורה על השיש במשך כ-3 ימים. בימים חמים כדאי לשמור במקרר.
שמתי מייפל במקום הכמו סוכר, יצא מאוד טעים!! מה שכן יוצאת כמות קטנה
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
זה אמור לצאת דק?
כן, זה יוצא נמוך.
מעולה אבל כמה קלוריות יש בחתיכה?
כ-100 קלוריות לחתיכה.
עם השוקולד עם סוכר אז לא להוסיף ממתיק ?
עדיין כדאי להוסיף ממתיק או סוכר רגיל.
עוגה פשוט מושלמת:) שקשה להפסיק לאכול!
תודה!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת. מתה על המתכון הזה. קל וטעייים 🙂 רוצה להכין כמות כפולה ב-2 אינגליש קייק. אז אכפיל כמויות. רק כמה זמן אפייה ובכמה מעלות?
אין שינוי.
היי תודה על המתכון סליחה על השאלה מה זה אומר כמו סוכר לא הבנתי מה שמים
היי ריקי,
כמו סוכר זאת אבקה של סוכרזית (צירפתי תמונה).
אם אין בעיה של סוכר אפשר לשים סוכר רגיל באותה כמות.
יש מצב שלא ציינת בבראוניז אבקת אפיה במכוון?♥️
אין אבקת אפיה במתכון.
חנוכה שמח 🙂
הכנתי, יצא טעים ולא מורגש שזה ללא סוכר וללא גלוטן, תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
היי מבחינת ספירת קלוריות.כמה קלוריות לחתיכה?
כ- 100 קלוריות.
היי
מבחינת ספירת פחמימות כמה פחמימה זה לפרוסת עוגה ?….תודה מראש
בהנחה ומחלקים את העוגה ל-12 חתיכות אז כל מנה זה 9 פחמימות.
בהנחה ומחלקים את העוגה ל-10 חתיכות אז כל מנה זה 11 פחמימות.
האם אפשר לשים שמן קוקוס במקום שמן קנולה?
כן אפשר.
הכנתי ויצא מזה טעיייםםםם!! תודההה!!
שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!
היי אפרת
אני יכולה להחליף את ה”כמו סוכר” בסילאן או דבש או מייפל?
אם כן מה עדיף? נראלי סילאן יותר הולך עם שוקולד אבל אנלא בטוחה…
תודההה!!!!
עדיף דבש או מייפל. הטעם שלהם יותר מעודן ופחות דומיננטי מהסילאן.
אפשר להמיר סוכר בדבש?
אני חושבת שכן.
יאמי! יצא ממש ממש טעים,
אבל נמווווווווווווך. אולי סנטימטר וחצי.
ככה זה אמור להיות?
זה אמור לצאת נמוך אבל לא כל כך נמוך.
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
באיזה כוס?
אפשר לשים משהוא אחר במקום שוקולד מריר ללא סוכר??
בראוניז מכינים עם שוקולד מריר (עם או בלי סוכר). אפשר להכין עוגת שוקולד על בסיס קקאו (אפשר לוותר על הציפוי) – עוגת שוקולד ללא סוכר.
האם יש בתמצית וניל סוכר? ואם כן אז אפשר להוריד?🙏🏻❤️
בתמצית וניל אין סוכר, רק בסוכר וניל.
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה. ממש לא להאמין שזה בלי גלוטן.
אשמח לעוד מתכונים ללא סוכר.
תודה
שמחה שאהבת 🙂
מצרפת לינק לעוגות ללא סוכר.
יום מקסים 🌷
לא צריך לשים קמח או אבקת אפייה?
לא.
אפשר לשים שוקולד לבן בתערובת במקום אגוזי מלך?
אפשר אבל אני מציעה לשלב עם קוקוס או ביסקוויטים מפוררים.
יש לי סוכרלוז כפית לכפית שכפית ממנו שווה כפית סוכר. כמה ממנו לשים במקום כמו סוכר?
שימי 3 כפות.
כמו סוכר הוא טעים באמת כמו סוכר או עם טעם לוואי כלשהו
אפשר בתבנית אחרת?
הכמות מתאימה גם לתבנית עגולה בקוטר 20.
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית 20X30.
ניתן להחליף את שמן הקנולה בחמאה או שמן קוקוס?
כן, אפשר בהחלט.
האם אפשר רסק תפוחים במקום כמו סוכר או שיהרוס את הטעם ? אם כן כמה ?
היה פעם גם מתכון לבראויניז עם שוקולד לבן יכול להיות ?
אני חושבת שמספיק לשים 2 כפות רסק תפוחים. אני חוששת שכמות גדולה יותר כבר תשפיע על המרקם. קחי בחשבון שהמתיקות תצא מעודנת.
יש מתכון לבראוניז משוקולד לבן – בלונדיז שוקולד לבן
האם דבש יכול להתאים פה במקום הכמו סוכר?
נראה לי שכן.
הכנתי ויצא לי מושששששלם!
תודה נופר, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לוותר על אגוזי המלך? ואם לא , במה אפשר להחליף אותם (לא אגוזים)?
אפשר לשים חצי כוס קוקוס או ביסקוויטים מפוררים.
אפשר להמיר את הסוכר במייפל?
אני חושבת שכן. באותה כמות.
אין קמח בכלל במתכון?
נכון, אין קמח.
כן אפשר. אין צורך להפחית בכמות הסוכר.
אפשר לשים שוקולד מריר רגיל ?
ואם צריך להפחית מהממתיק?