שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22-27 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1 דף פילו

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כף דבש

1 כף גדושה סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)




אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).

-מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ’ החדר.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן).

-מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס”מ ומגישים.

 

בצק פילו ממולא באגוזים, בצק פילו במילוי מתוק

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כדורי אורזכדורי אורז
שטרודל תפוחים מבצק פילו שטרודל תפוחים מבצק פילו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
איילת (08:20 5.07.2024)

אני מתכוונת להכין רק שאלה : חצי כוס אגוזים לחבילה שלמה של פילו? אשמח לתשובה ותודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 5.07.2024)

לדף אחד:)

avatar
יעל (11:19 2.04.2024)

שלום אפרת,
נראה מעולה! אני מאד אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים!
רציתי לשאול,
איך מאכסנים את העוגיות הללו? במקרר או בחוץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 2.04.2024)

במקרר בקופסה סגורה. בימים קרירים אפשר גם בחוץ:)

avatar
רויטל גרבי סולם (17:52 19.03.2024)

האם צריך לשפוך מעל מי סוכר, סירופ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 20.03.2024)

לא אין צורך

avatar
מוריה (15:36 16.11.2023)

האם אפשר להמיר חמאה לשמן? ואם כן כמה שמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:12 16.11.2023)

שימי כף שמן.

avatar
מוריה (12:54 19.11.2023)

תודה רבה!!
יצא ממש מוצלח!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:37 19.11.2023)

❤️❤️

avatar
אביגיל (00:13 12.10.2023)

שלום אפרת, את יכולה לומר לי כמה זה בגרמים חצי כוס שקדים/ אגוזים גרוסים וכו’?
אם אחתוך לפני אפיה זה ייהרס? המילוי ייצא החוצה?
תודה רבה מאד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:24 12.10.2023)

היי
חצי כוס=כ-45 גרם.
המילוי יצא מעט החוצה אם תחתכי לפני(:

avatar
אביגיל (00:28 12.10.2023)

תודה על המענה המהיר
בעצם את מתכוונת לקנות 50 גרם ולגרוס אותם או שאחרי גריסה זה פחות בכמות?
הסתבכתי. כמה גרם לקנות כדי שיתקבל לי אחרי גריסה חצי כוס?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 12.10.2023)

50 גרם זו הכמות שאת צריכה לקנות.

avatar
גלי (13:16 9.08.2023)

הי אפרת, מבחינת אגוזים יש לי רק שקדים פרוסים, יעבוד פה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 9.08.2023)

היי, זה גם בסדר(:

avatar
תמר (17:49 16.06.2022)

אפרת יקרה,
קודם כל תודה אין על המתכונים שלך תמיד יוצאים הכי מוצלחים שיש.
יש לי בוטנים גרוסים, יכול ללכת במתכון הזה? יש לך רעיון אולי לעוד מתכונים שאפשר לעשות בהם שימוש?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:17 16.06.2022)

היי,
בוטנים עשויים להתאים כאן.
את יכולה לשלב אותם גם בקינוחי כוסות- לפזר בין השכבות/מעל או בחטיפים כמו חטיף אנרגיה וריבועי פיצוחים.

avatar
יפה (22:42 8.06.2022)

יצא מושלם וטעים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:55 8.06.2022)

שמחה ממש שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺

avatar
א (15:06 2.06.2022)

במה ניתן להמיר את הסוכר החום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:05 2.06.2022)

היי,
אפשר לשים סוכר לבן.

avatar
הדס (17:17 18.05.2022)

היי אפרת
רציתי לשאול אם המילוי של האגוזים יעבוד בבלינצס?
אם לא, יש לך מתכון אחר של אגוזים למילוי בלינצ’ס?

הדס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 18.05.2022)

היי,
בלינצ’ס זה מאפה יבש יחסית ולכן מצריך מילוי נוזלי יותר.
מילוי אגוזים די יבש ולכן פחות מתאים לבלינצ’ס.
אפשר להכין מילוי גבינה ולהוסיף לו אגוזים, או להכין את המילוי הנוכחי ולהוסיף לו רבע- שליש כוס שמנת מתוקה במקום החמאה.

avatar
נעמה (20:58 26.03.2022)

היי אפרת
תודה רבה , הכנתי לפורים למשפחה המוחבת וכולם נהנו אז הכנתי גם לשבת ,
יצא טעים מאוד!!
רק טיפ קטן , כדי שיחתך יפה ומסורטט
כדאי לגלגל 2 דפים יחד זה נחתך יותר טוב .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 26.03.2022)

איזה כיף שנהניתם מהמתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
רננה (20:52 18.01.2022)

וואו זה יצא טעים ברמות, וכ”כ קל להכנה, ממש תודה.
אשמח לדעת מה גרם לכך שיצא נוזל כזה מהצדדים (מהרוחב) ונשרף.
תודה על הכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:36 18.01.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח!
הנזילות קורות בד”כ משום ששמים יותר מדי מלית או שלא מקפלים בצורה אטומה לחלוטין את שולי הבצק.

avatar
גבי (07:23 3.09.2021)

לא יעזור תמיד חוזרת למתכונים שלך כל כך פשוט קל והכי הכי ….. תודה !
ולשאלה האם ניתן להכין מראש להקפיא לפני אפיה ליומיים שלושה???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:28 3.09.2021)

היי, איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לא ממליצה להקפיא, פילו מאבד את המרקם המקורי אחרי ההפשרה.
אם אין ברירה את יכולה להקפיא, ולאחר הפשרה כמה שעות על השיש להכניס לתנור לכ-5 דקות על 180 מעלות. זה יעזור להחזיר את הפריכות.

avatar
תמר (18:26 28.01.2021)

יצא טעים בטרוף!!!!
כולם התלקקו על זה, חבל שלא עשיתי כמות כפולה.
אין על המכונים שלך, גם קלים וגם טעימים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:18 28.01.2021)

שמחה שיצא טעים ❤️

avatar
אנונימי (09:25 12.04.2021)

כמה יוצא מדף פילו אחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 12.04.2021)

היי,
יוצא כ-10 יחידות:)

avatar
אסנת (23:31 26.01.2021)

נראה לך שאפשר להוסיף פירות יבשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:29 27.01.2021)

בטח שאפשר😃 בטוחה שיצא מצויין לט״ו בשבט.

avatar
נטלי (09:49 2.12.2020)

מתכון מעולה!!! יצא כל כך טעים
כל המתכונים שלך מדהימים והכי חשוב, ההסברים הברורים שמנגישים את המטבח לכולם. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 2.12.2020)

תודה נטלי 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️

avatar
נעה (20:32 16.10.2020)

וואו זה טעים. גם לא מתוק מדי. בדיוק כמו שצריך. אני חושבת שלצד גלידה וניל זה יהיה מדהים!

בצק פילו ממולא באגוזים
avatar
נעה (11:20 17.10.2020)

ורק רציתי להוסיף שאחרי לילה במקרר- וואו זה מדהים!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 17.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה נעה

avatar
לאה מקס (00:15 29.09.2020)

האם ניתן להחליף מרגרינה בשמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:54 29.09.2020)

שימי כף שמן.

avatar
אני (14:35 10.07.2020)

שלום, אפשר להשתמש בעלי סיגר במקום פילו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:05 10.07.2020)

לא ניסיתי למרות שזה אמור לעבוד.

avatar
נעמה (14:56 2.07.2020)

הי אפרת. מה את ממליצה להכין? את המתכון הזה או את הדומה לו? (עוגיות מבצק פילו)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 2.07.2020)

שניהם טעימים. בעוגיות מבצק פילו יש קקאו שנותן קצת טעם שוקולדי אז תחליטי לפי הטעם שבא לך 🙂

avatar
גבי (08:17 27.05.2020)

הי, תודה על המתכון.. במה אני יכול להמיר את הדבש ( רגישות לפרוקטוז- גם לא סילאן ולא מייפל).. מה הכמויות לחבילה של 500 גר’

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:25 27.05.2020)

אפשר לשים כף נוספת של סוכר.
קשה לי להעריך את הכמות ל500 גרם. אני ממליצה להכפיל כמויות לפי מס’ הדפים שתרצה להשתמש בהם.
חג שמח 🙂

avatar
גבי (10:46 27.05.2020)

תודה רבה רבה

avatar
הילה (09:17 4.08.2019)

היי, האם אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות לאחר כמה ימים? אם כן, האם להפשיר ואז לאפות או ישר מהמקפיא?
או שעדיף לאפות ולהקפיא לאחר האפיה? זה ישמר טרי לכמה ימים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 4.08.2019)

היי הילה,
אפשר לאפות ולהקפיא.
אם זה כמה ימים אז אפשר לשמור במקרר 4-5 ימים.

avatar
טלי (14:13 28.11.2018)

היי אפרת,
האם מתאים למרוח במקום מחמאה ממרח תמרים?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 28.11.2018)

אפשר לשים כמות של כף ממרח תמרים.

avatar
טלי (20:38 28.11.2018)

זה ממש דף אחד בלי לקפל? זה קצת עדין מידי ונקרע.
לכן עשיתי בסוף דף כפול. יצא מעולה. וחתכתי לפני האפיה בהמלצה של אחד הגולשים.

תודה רבה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 28.11.2018)

זה כדי שהשכבה של הפילו לא תהיה עבה ומורגשת מידי.
בכל מקרה שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂

avatar
המלכה (23:09 5.09.2018)

האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 6.09.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שעם בצק פילו זה יוצא יותר קראנצ’י ופריך.

avatar
מוריה (12:50 18.08.2017)

היי
אפשר להחליף את החמאה בשמן? אני רוצה פרוה ואין לי מחמאה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 18.08.2017)

היי מוריה,
אני חושבת שאפשר לשים כף שמן.

avatar
עדי (10:20 16.05.2017)

היי, מישהי ניסתה אולי להוסיף גם צימוקים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 16.05.2017)

צימוקים יכולים להשתלב טוב אבל כדאי לשים כמות קטנה.

avatar
אורטל (02:38 2.10.2016)

היי אפרת מאוד אוהבת את המתכונים שלך
שאלה – האם המילוי הנ״ל אמור להספיק לכל דפי הפילו בחבילה של קג? אם מסובר לשמור את העלים אז עדיף להשתמש בכל הדפים לא?
מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:25 2.10.2016)

היי אורטל,
המילוי מספיק לדף פילו אחד.
דפי פילו לא כדאי להחזיר להקפאה לאחר הפשרה ולכן מומלץ לקנות מראש כמות קטנה ולהשתמש בכל הדפים.
מצרפת לינק לרעיונות למתכונים עם בצק פילו.
בצק פילו הוא דק ונטול שומן לעומת בצק עלים שהוא מאוד עבה ושומני (זה הבצק שעושים ממנו בורקסים).
בהצלחה ושנה טובה 🙂

avatar
יעל (17:26 29.07.2016)

שלום מתכונים נהדרים… במה אפשר להחליף את החמאה והמחמאה? והאם סוכר לבן יהיה טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 29.07.2016)

היי יעל,
במקום חמאה/מחמאה אני מניחה שאפשר לשים כף שמן קנולה. ואין בעיה להשתמש בסוכר לבן במקום חום.
שבת שלום 🙂

avatar
danni (23:19 23.05.2016)

קודם כל תודה על האתר ועל המתכונים, גיליתי אותו היום כשחיפשתי עוגיות שומשום, יצא מעולה דרך אגב…

הכי פשוט לחתוך בצק פילו לפני האפייה עם סכין ואפילו עם מספריים ככה הוא לא נשבר כמו לאחר האפייה.

אני מכין שבלולי פילו במילוי גבינות בסגנון של שבלולים טורקים או יוונים וזה נוח גם כן, פשוט יש להתרגל לעבוד עם הבצק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 23.05.2016)

מעולה, תודה על העדכון והשיתוף 🙂

avatar
מרסל גפן (23:12 2.07.2015)

האין לאחר הכנת העוגיות אפשר להקפיא אותם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:52 2.07.2015)

היי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.

avatar
הדסה (10:58 25.06.2015)

יופי של מתכונים עם בצק פילו. בשבילי זו התנסות חדשה לחלוטין. איך משתמשים ב מספר עלים ולא בחבילה השלימה? מפשירים הכל – ואחר כך? האם אפשר ליצור שבלולים ממולאים בגבינה? מתי לחתוך לשבלולים? הפילו יכול לשמש תחליף לבצק עלים?
אודה לכם מאד אם התשובה תגיע למייל שלי.
בברכה
הדסה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 25.06.2015)

היי הדסה,
החסרון בשימוש בדפי פילו הוא שאי אפשר להקפיא את הדפים לא ההפשרה (זה גם רשום בהוראות היצרן) לכן עדיף לקנות את החבילה הכי קטנה שיש (מבחינת גרמים) ובשאריות הדפים אפשר להכין מתכונים אחרים (לכל המתכונים שניתן להכין מעלי פילו – לחצי כאן)
הפילו לא תמיד יכול לשמש תחליף לבצק עלים מאחר והמרקם של הבצקים שונה לגמרי. בצק העלים בעל מרקם של בצק בורקס ובצק פילו בעל מרקם של סיגר/אגרול. לכן שבלולים יותר מתאים להכין מבצק עלים ולא מבצק פילו. מבצק פילו אפשר להכין סיגרים ממולאים בגבינות.
דפי הפילו הם מאוד עדינים וצריך להשתמש בהם בצורה מסוימת אבל ברגע שעולים על הטריק, זה קל 😉
אם זאת פעם ראשונה שאת מכינה עם עלי פילו אני ממליצה לך לקרוא את הדף המצורף – איך להשתמש בדפי פילו.
לבקשתך- שלחתי את התשובה גם למייל 🙂
בהצלחה ויום נפלא!

avatar
שירן (16:16 4.03.2015)

כשאני חותכת את הרולדה לאחר האפייה כל הבצק מתפורר. . מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 4.03.2015)

הי שירן,
כן, זה נורמלי שזה מתפורר. העלים דקים ועדינים ולאחר אפיה הם מתפוררים (ראי גם בתמונה).
תנסי להחליף סכין, אולי זה יתפורר פחות.

avatar
לירז (11:39 15.01.2015)

תודה על התשובה המהירה!

avatar
לירז (10:41 15.01.2015)

בוקר טוב!
המתכון נראה מצוין!
אני רוצה להשתמש בכמה דפי פילו.
אם אפשיר את כל החבילה האם היא נשמרת במקרר?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 15.01.2015)

היי לירז,
כן, את יכולה לשמור את שאר הדפים במקרר 2-4 ימים, בתנאי שאת משאירה אותם עטופים בנייר ובנוסף עוטפת אותם היטב במגבת לחה (תרטיבי מגבת נקייה במים ותסחטי היטב).

avatar
מעיין (03:22 9.10.2014)

ואוווו תודה רבה על המתכון , אני בדרך כלל לא טובה באפייה ויצא לי ממש טעים … וקל ! חג שמח;))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:54 9.10.2014)

היי מעיין,
אני שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂

avatar
שלומית (12:55 7.10.2014)

הי,
תכננתי לעשות את הקינוח הזה לפני מספר ימים ולא הספקתי, ובינתיים הפשרתי את הבצק פילו במקרר….
השאלה – האם הבצק פילו מתקלקל?
הקצוות קצת התייבשו אבל אולי ניתן לחתוך אותם ולהמשיך בעבודה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:06 7.10.2014)

היי שלומית,
אם רק הקצוות התייבשו ניתן לחתוך אותן ולהשתמש בחלקים הלחים.
יום נפלא 🙂

avatar
עדנה (00:34 7.09.2014)

האם חצי כוס מכל סוג אגוזים. או הכל ביחד חצי כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 7.09.2014)

הי עדנה,
הכוונה סה”כ חצי כוס- שכל סוגי האגוזים יחד יהיו חצי כוס.
שבוע נעים 🙂

avatar
שרית (09:16 19.06.2014)

הי
האגוזים- קלויים או טבעיים?
איך שומרים לאחר ההכנה?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 19.06.2014)

הי שרית,
אפשר להשתמש גם בטבעיים וגם בקלויים (עדיף כמובן טבעיים).
שומרים בתוך קופסא אטומה במקרר. מגישים בטמפ’ החדר.

לקריאת כל התגובות