שום דבר לא נמצא
    >

בצק פילו ממולא באגוזים

מצרכים (כמות: 10 יחידות):

1 דף פילו

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כף דבש

1 כף גדושה סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)

אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).

-מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן).

-מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומגישים.

 

בצק פילו ממולא באגוזים, בצק פילו במילוי מתוק

ראו גם
כדורי אורז
שטרודל תפוחים מבצק פילו

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
הילה (09:17 4.08.2019)

היי, האם אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות לאחר כמה ימים? אם כן, האם להפשיר ואז לאפות או ישר מהמקפיא?
או שעדיף לאפות ולהקפיא לאחר האפיה? זה ישמר טרי לכמה ימים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 4.08.2019)

היי הילה,
אפשר לאפות ולהקפיא.
אם זה כמה ימים אז אפשר לשמור במקרר 4-5 ימים.

Avatar
טלי (14:13 28.11.2018)

היי אפרת,
האם מתאים למרוח במקום מחמאה ממרח תמרים?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 28.11.2018)

אפשר לשים כמות של כף ממרח תמרים.

Avatar
טלי (20:38 28.11.2018)

זה ממש דף אחד בלי לקפל? זה קצת עדין מידי ונקרע.
לכן עשיתי בסוף דף כפול. יצא מעולה. וחתכתי לפני האפיה בהמלצה של אחד הגולשים.

תודה רבה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 28.11.2018)

זה כדי שהשכבה של הפילו לא תהיה עבה ומורגשת מידי.
בכל מקרה שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂

Avatar
המלכה (23:09 5.09.2018)

האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 6.09.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שעם בצק פילו זה יוצא יותר קראנצ'י ופריך.

Avatar
מוריה (12:50 18.08.2017)

היי
אפשר להחליף את החמאה בשמן? אני רוצה פרוה ואין לי מחמאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 18.08.2017)

היי מוריה,
אני חושבת שאפשר לשים כף שמן.

Avatar
עדי (10:20 16.05.2017)

היי, מישהי ניסתה אולי להוסיף גם צימוקים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:26 16.05.2017)

צימוקים יכולים להשתלב טוב אבל כדאי לשים כמות קטנה.

Avatar
אורטל (02:38 2.10.2016)

היי אפרת מאוד אוהבת את המתכונים שלך
שאלה – האם המילוי הנ״ל אמור להספיק לכל דפי הפילו בחבילה של קג? אם מסובר לשמור את העלים אז עדיף להשתמש בכל הדפים לא?
מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:25 2.10.2016)

היי אורטל,
המילוי מספיק לדף פילו אחד.
דפי פילו לא כדאי להחזיר להקפאה לאחר הפשרה ולכן מומלץ לקנות מראש כמות קטנה ולהשתמש בכל הדפים.
מצרפת לינק לרעיונות למתכונים עם בצק פילו.
בצק פילו הוא דק ונטול שומן לעומת בצק עלים שהוא מאוד עבה ושומני (זה הבצק שעושים ממנו בורקסים).
בהצלחה ושנה טובה 🙂

Avatar
יעל (17:26 29.07.2016)

שלום מתכונים נהדרים… במה אפשר להחליף את החמאה והמחמאה? והאם סוכר לבן יהיה טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:41 29.07.2016)

היי יעל,
במקום חמאה/מחמאה אני מניחה שאפשר לשים כף שמן קנולה. ואין בעיה להשתמש בסוכר לבן במקום חום.
שבת שלום 🙂

Avatar
danni (23:19 23.05.2016)

קודם כל תודה על האתר ועל המתכונים, גיליתי אותו היום כשחיפשתי עוגיות שומשום, יצא מעולה דרך אגב…

הכי פשוט לחתוך בצק פילו לפני האפייה עם סכין ואפילו עם מספריים ככה הוא לא נשבר כמו לאחר האפייה.

אני מכין שבלולי פילו במילוי גבינות בסגנון של שבלולים טורקים או יוונים וזה נוח גם כן, פשוט יש להתרגל לעבוד עם הבצק.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:26 23.05.2016)

מעולה, תודה על העדכון והשיתוף 🙂

Avatar
מרסל גפן (23:12 2.07.2015)

האין לאחר הכנת העוגיות אפשר להקפיא אותם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:52 2.07.2015)

היי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.

Avatar
הדסה (10:58 25.06.2015)

יופי של מתכונים עם בצק פילו. בשבילי זו התנסות חדשה לחלוטין. איך משתמשים ב מספר עלים ולא בחבילה השלימה? מפשירים הכל – ואחר כך? האם אפשר ליצור שבלולים ממולאים בגבינה? מתי לחתוך לשבלולים? הפילו יכול לשמש תחליף לבצק עלים?
אודה לכם מאד אם התשובה תגיע למייל שלי.
בברכה
הדסה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:36 25.06.2015)

היי הדסה,
החסרון בשימוש בדפי פילו הוא שאי אפשר להקפיא את הדפים לא ההפשרה (זה גם רשום בהוראות היצרן) לכן עדיף לקנות את החבילה הכי קטנה שיש (מבחינת גרמים) ובשאריות הדפים אפשר להכין מתכונים אחרים (לכל המתכונים שניתן להכין מעלי פילו – לחצי כאן)
הפילו לא תמיד יכול לשמש תחליף לבצק עלים מאחר והמרקם של הבצקים שונה לגמרי. בצק העלים בעל מרקם של בצק בורקס ובצק פילו בעל מרקם של סיגר/אגרול. לכן שבלולים יותר מתאים להכין מבצק עלים ולא מבצק פילו. מבצק פילו אפשר להכין סיגרים ממולאים בגבינות.
דפי הפילו הם מאוד עדינים וצריך להשתמש בהם בצורה מסוימת אבל ברגע שעולים על הטריק, זה קל 😉
אם זאת פעם ראשונה שאת מכינה עם עלי פילו אני ממליצה לך לקרוא את הדף המצורף – איך להשתמש בדפי פילו.
לבקשתך- שלחתי את התשובה גם למייל 🙂
בהצלחה ויום נפלא!

Avatar
שירן (16:16 4.03.2015)

כשאני חותכת את הרולדה לאחר האפייה כל הבצק מתפורר. . מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:29 4.03.2015)

הי שירן,
כן, זה נורמלי שזה מתפורר. העלים דקים ועדינים ולאחר אפיה הם מתפוררים (ראי גם בתמונה).
תנסי להחליף סכין, אולי זה יתפורר פחות.

Avatar
לירז (11:39 15.01.2015)

תודה על התשובה המהירה!

Avatar
לירז (10:41 15.01.2015)

בוקר טוב!
המתכון נראה מצוין!
אני רוצה להשתמש בכמה דפי פילו.
אם אפשיר את כל החבילה האם היא נשמרת במקרר?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:00 15.01.2015)

היי לירז,
כן, את יכולה לשמור את שאר הדפים במקרר 2-4 ימים, בתנאי שאת משאירה אותם עטופים בנייר ובנוסף עוטפת אותם היטב במגבת לחה (תרטיבי מגבת נקייה במים ותסחטי היטב).

Avatar
מעיין (03:22 9.10.2014)

ואוווו תודה רבה על המתכון , אני בדרך כלל לא טובה באפייה ויצא לי ממש טעים … וקל ! חג שמח;))

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:54 9.10.2014)

היי מעיין,
אני שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂

Avatar
שלומית (12:55 7.10.2014)

הי,
תכננתי לעשות את הקינוח הזה לפני מספר ימים ולא הספקתי, ובינתיים הפשרתי את הבצק פילו במקרר….
השאלה – האם הבצק פילו מתקלקל?
הקצוות קצת התייבשו אבל אולי ניתן לחתוך אותם ולהמשיך בעבודה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:06 7.10.2014)

היי שלומית,
אם רק הקצוות התייבשו ניתן לחתוך אותן ולהשתמש בחלקים הלחים.
יום נפלא 🙂

Avatar
עדנה (00:34 7.09.2014)

האם חצי כוס מכל סוג אגוזים. או הכל ביחד חצי כוס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:39 7.09.2014)

הי עדנה,
הכוונה סה"כ חצי כוס- שכל סוגי האגוזים יחד יהיו חצי כוס.
שבוע נעים 🙂

Avatar
שרית (09:16 19.06.2014)

הי
האגוזים- קלויים או טבעיים?
איך שומרים לאחר ההכנה?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:41 19.06.2014)

הי שרית,
אפשר להשתמש גם בטבעיים וגם בקלויים (עדיף כמובן טבעיים).
שומרים בתוך קופסא אטומה במקרר. מגישים בטמפ' החדר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.