זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-27 דקות
מס’ מנות: 10 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 דף פילו
25 גרם חמאה/ מחמאה
1 כף דבש
1 כף גדושה סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)
אופן הכנה:
-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.
-מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).
-מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ’ החדר.
-מחממים תנור ל190 מעלות.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן).
-מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
-מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס”מ ומגישים.
בצק פילו ממולא באגוזים, בצק פילו במילוי מתוק
אני מתכוונת להכין רק שאלה : חצי כוס אגוזים לחבילה שלמה של פילו? אשמח לתשובה ותודה!
לדף אחד:)
שלום אפרת,
נראה מעולה! אני מאד אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים!
רציתי לשאול,
איך מאכסנים את העוגיות הללו? במקרר או בחוץ?
במקרר בקופסה סגורה. בימים קרירים אפשר גם בחוץ:)
האם צריך לשפוך מעל מי סוכר, סירופ?
לא אין צורך
האם אפשר להמיר חמאה לשמן? ואם כן כמה שמן?
שימי כף שמן.
תודה רבה!!
יצא ממש מוצלח!
❤️❤️
שלום אפרת, את יכולה לומר לי כמה זה בגרמים חצי כוס שקדים/ אגוזים גרוסים וכו’?
אם אחתוך לפני אפיה זה ייהרס? המילוי ייצא החוצה?
תודה רבה מאד
היי
חצי כוס=כ-45 גרם.
המילוי יצא מעט החוצה אם תחתכי לפני(:
תודה על המענה המהיר
בעצם את מתכוונת לקנות 50 גרם ולגרוס אותם או שאחרי גריסה זה פחות בכמות?
הסתבכתי. כמה גרם לקנות כדי שיתקבל לי אחרי גריסה חצי כוס?
תודה רבה
50 גרם זו הכמות שאת צריכה לקנות.
הי אפרת, מבחינת אגוזים יש לי רק שקדים פרוסים, יעבוד פה?
היי, זה גם בסדר(:
אפרת יקרה,
קודם כל תודה אין על המתכונים שלך תמיד יוצאים הכי מוצלחים שיש.
יש לי בוטנים גרוסים, יכול ללכת במתכון הזה? יש לך רעיון אולי לעוד מתכונים שאפשר לעשות בהם שימוש?
תודה מראש.
היי,
בוטנים עשויים להתאים כאן.
את יכולה לשלב אותם גם בקינוחי כוסות- לפזר בין השכבות/מעל או בחטיפים כמו חטיף אנרגיה וריבועי פיצוחים.
יצא מושלם וטעים מאוד.
שמחה ממש שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺
במה ניתן להמיר את הסוכר החום?
היי,
אפשר לשים סוכר לבן.
היי אפרת
רציתי לשאול אם המילוי של האגוזים יעבוד בבלינצס?
אם לא, יש לך מתכון אחר של אגוזים למילוי בלינצ’ס?
הדס
היי,
בלינצ’ס זה מאפה יבש יחסית ולכן מצריך מילוי נוזלי יותר.
מילוי אגוזים די יבש ולכן פחות מתאים לבלינצ’ס.
אפשר להכין מילוי גבינה ולהוסיף לו אגוזים, או להכין את המילוי הנוכחי ולהוסיף לו רבע- שליש כוס שמנת מתוקה במקום החמאה.
היי אפרת
תודה רבה , הכנתי לפורים למשפחה המוחבת וכולם נהנו אז הכנתי גם לשבת ,
יצא טעים מאוד!!
רק טיפ קטן , כדי שיחתך יפה ומסורטט
כדאי לגלגל 2 דפים יחד זה נחתך יותר טוב .
איזה כיף שנהניתם מהמתכון! תודה על השיתוף❤
וואו זה יצא טעים ברמות, וכ”כ קל להכנה, ממש תודה.
אשמח לדעת מה גרם לכך שיצא נוזל כזה מהצדדים (מהרוחב) ונשרף.
תודה על הכל
שמחה מאד שיצא מוצלח!
הנזילות קורות בד”כ משום ששמים יותר מדי מלית או שלא מקפלים בצורה אטומה לחלוטין את שולי הבצק.
לא יעזור תמיד חוזרת למתכונים שלך כל כך פשוט קל והכי הכי ….. תודה !
ולשאלה האם ניתן להכין מראש להקפיא לפני אפיה ליומיים שלושה???
היי, איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לא ממליצה להקפיא, פילו מאבד את המרקם המקורי אחרי ההפשרה.
אם אין ברירה את יכולה להקפיא, ולאחר הפשרה כמה שעות על השיש להכניס לתנור לכ-5 דקות על 180 מעלות. זה יעזור להחזיר את הפריכות.
יצא טעים בטרוף!!!!
כולם התלקקו על זה, חבל שלא עשיתי כמות כפולה.
אין על המכונים שלך, גם קלים וגם טעימים
שמחה שיצא טעים ❤️
כמה יוצא מדף פילו אחד?
היי,
יוצא כ-10 יחידות:)
נראה לך שאפשר להוסיף פירות יבשים?
בטח שאפשר😃 בטוחה שיצא מצויין לט״ו בשבט.
מתכון מעולה!!! יצא כל כך טעים
כל המתכונים שלך מדהימים והכי חשוב, ההסברים הברורים שמנגישים את המטבח לכולם. תודה.
תודה נטלי 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
וואו זה טעים. גם לא מתוק מדי. בדיוק כמו שצריך. אני חושבת שלצד גלידה וניל זה יהיה מדהים!
ורק רציתי להוסיף שאחרי לילה במקרר- וואו זה מדהים!!
נראה מעולה 🙂
תודה נעה
האם ניתן להחליף מרגרינה בשמן?
שימי כף שמן.
שלום, אפשר להשתמש בעלי סיגר במקום פילו?
לא ניסיתי למרות שזה אמור לעבוד.
הי אפרת. מה את ממליצה להכין? את המתכון הזה או את הדומה לו? (עוגיות מבצק פילו)
שניהם טעימים. בעוגיות מבצק פילו יש קקאו שנותן קצת טעם שוקולדי אז תחליטי לפי הטעם שבא לך 🙂
הי, תודה על המתכון.. במה אני יכול להמיר את הדבש ( רגישות לפרוקטוז- גם לא סילאן ולא מייפל).. מה הכמויות לחבילה של 500 גר’
אפשר לשים כף נוספת של סוכר.
קשה לי להעריך את הכמות ל500 גרם. אני ממליצה להכפיל כמויות לפי מס’ הדפים שתרצה להשתמש בהם.
חג שמח 🙂
תודה רבה רבה
היי, האם אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות לאחר כמה ימים? אם כן, האם להפשיר ואז לאפות או ישר מהמקפיא?
או שעדיף לאפות ולהקפיא לאחר האפיה? זה ישמר טרי לכמה ימים?
היי הילה,
אפשר לאפות ולהקפיא.
אם זה כמה ימים אז אפשר לשמור במקרר 4-5 ימים.
היי אפרת,
האם מתאים למרוח במקום מחמאה ממרח תמרים?
תודה.
אפשר לשים כמות של כף ממרח תמרים.
זה ממש דף אחד בלי לקפל? זה קצת עדין מידי ונקרע.
לכן עשיתי בסוף דף כפול. יצא מעולה. וחתכתי לפני האפיה בהמלצה של אחד הגולשים.
תודה רבה רבה!!
זה כדי שהשכבה של הפילו לא תהיה עבה ומורגשת מידי.
בכל מקרה שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?
אפשר אבל קחי בחשבון שעם בצק פילו זה יוצא יותר קראנצ’י ופריך.
היי
אפשר להחליף את החמאה בשמן? אני רוצה פרוה ואין לי מחמאה
היי מוריה,
אני חושבת שאפשר לשים כף שמן.
היי, מישהי ניסתה אולי להוסיף גם צימוקים?
צימוקים יכולים להשתלב טוב אבל כדאי לשים כמות קטנה.
היי אפרת מאוד אוהבת את המתכונים שלך
שאלה – האם המילוי הנ״ל אמור להספיק לכל דפי הפילו בחבילה של קג? אם מסובר לשמור את העלים אז עדיף להשתמש בכל הדפים לא?
מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים?
היי אורטל,
המילוי מספיק לדף פילו אחד.
דפי פילו לא כדאי להחזיר להקפאה לאחר הפשרה ולכן מומלץ לקנות מראש כמות קטנה ולהשתמש בכל הדפים.
מצרפת לינק לרעיונות למתכונים עם בצק פילו.
בצק פילו הוא דק ונטול שומן לעומת בצק עלים שהוא מאוד עבה ושומני (זה הבצק שעושים ממנו בורקסים).
בהצלחה ושנה טובה 🙂
שלום מתכונים נהדרים… במה אפשר להחליף את החמאה והמחמאה? והאם סוכר לבן יהיה טוב?
היי יעל,
במקום חמאה/מחמאה אני מניחה שאפשר לשים כף שמן קנולה. ואין בעיה להשתמש בסוכר לבן במקום חום.
שבת שלום 🙂
קודם כל תודה על האתר ועל המתכונים, גיליתי אותו היום כשחיפשתי עוגיות שומשום, יצא מעולה דרך אגב…
הכי פשוט לחתוך בצק פילו לפני האפייה עם סכין ואפילו עם מספריים ככה הוא לא נשבר כמו לאחר האפייה.
אני מכין שבלולי פילו במילוי גבינות בסגנון של שבלולים טורקים או יוונים וזה נוח גם כן, פשוט יש להתרגל לעבוד עם הבצק.
מעולה, תודה על העדכון והשיתוף 🙂
האין לאחר הכנת העוגיות אפשר להקפיא אותם
היי,
לא צריכה להיות בעיה להקפיא, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.
יופי של מתכונים עם בצק פילו. בשבילי זו התנסות חדשה לחלוטין. איך משתמשים ב מספר עלים ולא בחבילה השלימה? מפשירים הכל – ואחר כך? האם אפשר ליצור שבלולים ממולאים בגבינה? מתי לחתוך לשבלולים? הפילו יכול לשמש תחליף לבצק עלים?
אודה לכם מאד אם התשובה תגיע למייל שלי.
בברכה
הדסה
היי הדסה,
החסרון בשימוש בדפי פילו הוא שאי אפשר להקפיא את הדפים לא ההפשרה (זה גם רשום בהוראות היצרן) לכן עדיף לקנות את החבילה הכי קטנה שיש (מבחינת גרמים) ובשאריות הדפים אפשר להכין מתכונים אחרים (לכל המתכונים שניתן להכין מעלי פילו – לחצי כאן)
הפילו לא תמיד יכול לשמש תחליף לבצק עלים מאחר והמרקם של הבצקים שונה לגמרי. בצק העלים בעל מרקם של בצק בורקס ובצק פילו בעל מרקם של סיגר/אגרול. לכן שבלולים יותר מתאים להכין מבצק עלים ולא מבצק פילו. מבצק פילו אפשר להכין סיגרים ממולאים בגבינות.
דפי הפילו הם מאוד עדינים וצריך להשתמש בהם בצורה מסוימת אבל ברגע שעולים על הטריק, זה קל 😉
אם זאת פעם ראשונה שאת מכינה עם עלי פילו אני ממליצה לך לקרוא את הדף המצורף – איך להשתמש בדפי פילו.
לבקשתך- שלחתי את התשובה גם למייל 🙂
בהצלחה ויום נפלא!
כשאני חותכת את הרולדה לאחר האפייה כל הבצק מתפורר. . מה אפשר לעשות?
הי שירן,
כן, זה נורמלי שזה מתפורר. העלים דקים ועדינים ולאחר אפיה הם מתפוררים (ראי גם בתמונה).
תנסי להחליף סכין, אולי זה יתפורר פחות.
תודה על התשובה המהירה!
בוקר טוב!
המתכון נראה מצוין!
אני רוצה להשתמש בכמה דפי פילו.
אם אפשיר את כל החבילה האם היא נשמרת במקרר?
תודה!
היי לירז,
כן, את יכולה לשמור את שאר הדפים במקרר 2-4 ימים, בתנאי שאת משאירה אותם עטופים בנייר ובנוסף עוטפת אותם היטב במגבת לחה (תרטיבי מגבת נקייה במים ותסחטי היטב).
ואוווו תודה רבה על המתכון , אני בדרך כלל לא טובה באפייה ויצא לי ממש טעים … וקל ! חג שמח;))
היי מעיין,
אני שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂
הי,
תכננתי לעשות את הקינוח הזה לפני מספר ימים ולא הספקתי, ובינתיים הפשרתי את הבצק פילו במקרר….
השאלה – האם הבצק פילו מתקלקל?
הקצוות קצת התייבשו אבל אולי ניתן לחתוך אותם ולהמשיך בעבודה?
היי שלומית,
אם רק הקצוות התייבשו ניתן לחתוך אותן ולהשתמש בחלקים הלחים.
יום נפלא 🙂
האם חצי כוס מכל סוג אגוזים. או הכל ביחד חצי כוס?
הי עדנה,
הכוונה סה”כ חצי כוס- שכל סוגי האגוזים יחד יהיו חצי כוס.
שבוע נעים 🙂
הי
האגוזים- קלויים או טבעיים?
איך שומרים לאחר ההכנה?
תודה מראש!
הי שרית,
אפשר להשתמש גם בטבעיים וגם בקלויים (עדיף כמובן טבעיים).
שומרים בתוך קופסא אטומה במקרר. מגישים בטמפ’ החדר.