זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: כ-6 מנות
רכיבים
במיה משקית קפואה (600 גרם)
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
3 כפות מלאות רסק עגבניות
כוס וחצי (360 מ”ל) מים רותחים
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום כתוש, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכוס וחצי מים ומערבבים. מוסיפים את הבמיה (אין צורך להפשיר) ומתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך כ-30 דקות (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
הי אני רוצה להוסיף קציצות לרוטב מה עליי לעשות?
פשוט תוסיפי אותן לרוטב אחרי שהוספת את הבמיה:)
יש לי במיה טריה. האם ההוראות שוונת? להוסיף מים? לקטום את הראשים?
היי
מסירים את הגבעולים, שוטפים ומייבשים לחלוטין. לאחר מכן ממשיכים במתכון כרגיל.
לחתוך באדום או בצהוב?
יש להסיר חתיכה קטנה מהחלק העליון הלבן, לא את כל החלק שעד הקו הצהוב.
תודה רבה 🙏
היי אפרת,
אם אין לי עגבניות מרוסקות או עגבניות רגילות, יש לי רק רסק עגבניות עדיין ילך?
היי,
פחות מומלץ להשתמש ברסק בלבד, הטעם יושפע מכך.
הבנתי, תודה רבה על התשובה המהירה 🙂
היי אפרת
אני רוצה להכין את הבמיה עם עוף
אני מכינה כרגיל בתוספת העוף?
היי,
את העוף יש להוסיף לאחר הבצל ולטגן כמה דקות, לאחר מכן להמשיך במתכון כרגיל.
זמן הבישול עשוי להתארך מעט.
היי אפרת יקרה,
איך מבשלים במיה טרייה?
היי,
את הבמיה הטרייה מכינים כך:
מסירים את הגבעולים, שוטפים ומייבשים לחלוטין. לאחר מכן ממשיכים במתכון כרגיל.
שלום אפרת
אני מעוניינת לשים את הבמיה בתנור. יכולה בבקשה להסביר לי באיזה שלב? תודה!
היי,
יש לטגן את כל המצרכים לפי המתכון עד לשלב הוספת הבמיה.
להעביר לתבנית, להוסיף את הבמיה ולאפות על 200 מעלות למשך כ-25 דקות או יותר-עד לבישול מלא.
אפשרלהוסיף לתבשיל קוביות טופו?
היי,
אפשר(:
תודה 🙂
אחד המתכונים הטובים ביותר!!!
תודה רבה רבה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
אפשר להוסיף גזר? תודה אפרת
היי,
אפשר להוסיף קוביות גזר קטנות מאד או להשתמש בגזר גמדי קפוא.
היי אפרת
האתר שלך מדהים!!!!
יש לי שאלה מהי הכמות של הדברים ל 2 שקיות קפואות? יש מצב שאת רושמת באים אורחים עיראקים….
היי אורית,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
כמויות:
במיה מ-2 שקיות קפואות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
8 שיני שום כתושות
כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
6 כפות מלאות רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים
כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות שטוחות מלח
חצי כפית פלפל שחור
תודה!!!! תודה!!!
בפעם הראשונה שהכנתי יצא מעלףףףףףףף.
שמשנים כמויות אני מתבלבלת.
עד לפני חודש הדבר היחידי שהכנתי במטבח זה להכין קפה..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
בטוחה שתצברי ניסיון במטבח במהירות😊
אם משתמשים בבמיה טריה צריך לשנות משהו?
היי,
אין שינוי במתכון😊 בהצלחה!
אפרת תודה רבה . יצא טעים מאוד !!!!
אני מאוד אוהב במיה ותמיד ניסיתי לאלתר כול מיני דרכים לבשל את הבמיה ולא תמיד הייתי מרוצה .
אבל מאז שמצאתי את המתכון הזה באתר שלך תמיד מצליח . וכמובן תודה רבה על האתר המושקע שלך . מאז שמצאתי את האתר שלך אני לא מחפש במקומות אחרים. הכול ברור נוח וקל .
איזה כיף לשמוע!
תודה יקרה ❤️
שלום אפרת.
יש לי עגבניות בשלות במקרר. יש אפשרות לשלב אותן מקולפות וחתוכות קטן במקום או בנוסף לרסקים?
בנוסף, לכמה זמן במקרר יהיה טוב התבשיל?
תודות🙏
היי אוריאל,
אפשר להחליף את העגבניות המרוסקות משימורים בעגבניות קלופות ומרוסקות/מגורדות. פחות מומלץ להכין רק עם עגבניות מרוסקות כי זה יותר טעים עם רסק.
התבשיל נשמר במקרר כ-3 ימים.
האם אני יכולה לשלב קישואים במתכון?
כן. אפשר לחתוך לעיגולים ולהוסיף יחד עם הבמיה.
היי אפרת .אני רוצה להכין עם שוקיים ובמיה . מתי שמים שוקיים בבישול .תודה
היי ענת,
אפשר להוסיף שוקיים לאחר טיגון הבצל ולטגן אותם כדקה מכל צד (מומלץ לתבל אותם בקצת מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור).
להוסיף כרבע כוס מים ולבשל על אש בינונית נמוכה עם מכסה במשך 45 דקות. לאחר מכן להוסיף שום כתוש, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
היי
אפשר להוסיף למתכון קובה ולבשל אותה ברוטב של הבמיה?
אפשר אבל יהיה צורך להוסיף יותר נוזלים.
במקום כוס וחצי מים יהיה כדאי לשים 3-4 כוסות מים ולשפר תיבול בהתאם- יותר רסק ותבלינים.
היי אפרת
עגבניות שרי עשוי להיות מתאים במקום רסק עגבניות ? ואם כן איזה סוג עדיף ?
תודה ויום טוב.
עגבניות שרי אדומות לא יכולות להיות תחליף לרסק אבל את יכולה להוסיף אותן בלי קשר.
שמתי לב שאת מחפשת תחליף לרסק עגבניות. הכי קרוב לזה יכול להיות אם תבשלי כ-2 ק”ג עגבניות רכות חתוכות עם כף שטוחה מלח, במשך כמה שעות טובות על אש נמוכה עד שמתקבלת ממש מחית סמיכה.
חשוב להשתמש בסיר גדול עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התערובת תשרף.
בסיום הבישול ולאחר שהתערובת התקררה, תחלקי לך את התערובת לכמה קופסאות ותקפיאי. קופסה אחת תשמרי במקרר לשימוש קרוב.
היי אפרת
מחית עגבניות בבקבוק יכול להחליף את רסק העגבניות או שזה שונה?
לגבי רסק עגבניות נאמר לי בסופר שרוטב עגבניות זה אותו דבר האם זה נכון?
לגבי עגבניות מרוסקות יש לי בבקבוק קנוי מהי הכמות של חצי מקופסת שימורים שאשים אותה כמות?
בתודה
עגבניות בבקבוק זה כמו עגבניות מרוסקות אבל אם את לא משתמשת ברסק עגבניות אז עדיף להשתמש בעגבניות בבקבוק כי המרקם יותר חלק.
רסק עגבניות זה כמו רכז עגבניות. רוטב עגבניות זה משהו אחר (בדר”כ הוא מורכב מרסק עגבניות + עגבניות מרוסקות).
היי אפרת
יש לי עגבניות מרוסקות אך לא רסק עגבניות מה אפשר במקום הרסק?
או שזה הכרחי להצלחת הכנת המתכון?
תודה ויום טוב .
אפשר להכין רק עם עגבניות מרוסקות אבל זה יותר טעים עם רסק.
היי אפרת
יש לי במיה לא קפואה ,
מה משך הבישול הרצוי בשבילה (כדי שלא יהפך לג’לי כמו שנאמר לי)
בתודה .
אין שינוי.
מכינה את זה פעם שנייה.
יוצא נהדר.
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי
היי אפרת,
תתחדשי על האתר החדש (:
אפשר להמיר את העגבניות המרוסקות מקופסת שימורים בעגבניות טריות?
תודה 🙂
כן, אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 2 עגבניות טריות (בלי הקליפה).