שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: כ-6 מנות

רכיבים

במיה משקית קפואה (600 גרם)

1 בצל בינוני קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

3 כפות מלאות רסק עגבניות

כוס וחצי (360 מ”ל) מים רותחים

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה מלח

רבע כפית פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום כתוש, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכוס וחצי מים ומערבבים. מוסיפים את הבמיה (אין צורך להפשיר) ומתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך כ-30 דקות (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

ראו גם
עוגת וניל וקוקוסעוגת וניל וקוקוס
עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נירית (09:43 26.01.2024)

הי אני רוצה להוסיף קציצות לרוטב מה עליי לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 26.01.2024)

פשוט תוסיפי אותן לרוטב אחרי שהוספת את הבמיה:)

avatar
אוריאל (18:02 29.04.2023)

יש לי במיה טריה. האם ההוראות שוונת? להוסיף מים? לקטום את הראשים?

במיה ברוטב עגבניות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 29.04.2023)

היי
מסירים את הגבעולים, שוטפים ומייבשים לחלוטין. לאחר מכן ממשיכים במתכון כרגיל.

avatar
אוריאל (19:04 29.04.2023)

לחתוך באדום או בצהוב?

במיה ברוטב עגבניות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 29.04.2023)

יש להסיר חתיכה קטנה מהחלק העליון הלבן, לא את כל החלק שעד הקו הצהוב.

avatar
אוריאל (20:19 29.04.2023)

תודה רבה 🙏

avatar
מירב (10:01 14.02.2023)

היי אפרת,
אם אין לי עגבניות מרוסקות או עגבניות רגילות, יש לי רק רסק עגבניות עדיין ילך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:29 14.02.2023)

היי,
פחות מומלץ להשתמש ברסק בלבד, הטעם יושפע מכך.

avatar
מירב (10:37 14.02.2023)

הבנתי, תודה רבה על התשובה המהירה 🙂

avatar
לאה (12:05 2.09.2022)

היי אפרת
אני רוצה להכין את הבמיה עם עוף
אני מכינה כרגיל בתוספת העוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 2.09.2022)

היי,
את העוף יש להוסיף לאחר הבצל ולטגן כמה דקות, לאחר מכן להמשיך במתכון כרגיל.
זמן הבישול עשוי להתארך מעט.

avatar
אורנה (17:31 13.06.2022)

היי אפרת יקרה,
איך מבשלים במיה טרייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:51 13.06.2022)

היי,
את הבמיה הטרייה מכינים כך:
מסירים את הגבעולים, שוטפים ומייבשים לחלוטין. לאחר מכן ממשיכים במתכון כרגיל.

avatar
עדי (14:16 28.05.2022)

שלום אפרת
אני מעוניינת לשים את הבמיה בתנור. יכולה בבקשה להסביר לי באיזה שלב? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 28.05.2022)

היי,
יש לטגן את כל המצרכים לפי המתכון עד לשלב הוספת הבמיה.
להעביר לתבנית, להוסיף את הבמיה ולאפות על 200 מעלות למשך כ-25 דקות או יותר-עד לבישול מלא.

avatar
אורנה (18:50 26.05.2022)

אפשרלהוסיף לתבשיל קוביות טופו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 26.05.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
אורנה (17:29 13.06.2022)

תודה 🙂

avatar
מירב (21:23 24.04.2022)

אחד המתכונים הטובים ביותר!!!
תודה רבה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:27 24.04.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
מיטל (09:53 18.03.2022)

אפשר להוסיף גזר? תודה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 18.03.2022)

היי,
אפשר להוסיף קוביות גזר קטנות מאד או להשתמש בגזר גמדי קפוא.

avatar
אורית שמש (22:14 19.10.2021)

היי אפרת
האתר שלך מדהים!!!!
יש לי שאלה מהי הכמות של הדברים ל 2 שקיות קפואות? יש מצב שאת רושמת באים אורחים עיראקים….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 19.10.2021)

היי אורית,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
כמויות:

במיה מ-2 שקיות קפואות

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

8 שיני שום כתושות

כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

6 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות שטוחות מלח

חצי כפית פלפל שחור

avatar
אורית שמש (22:31 19.10.2021)

תודה!!!! תודה!!!
בפעם הראשונה שהכנתי יצא מעלףףףףףףף.
שמשנים כמויות אני מתבלבלת.
עד לפני חודש הדבר היחידי שהכנתי במטבח זה להכין קפה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 19.10.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
בטוחה שתצברי ניסיון במטבח במהירות😊

avatar
טל (11:15 28.05.2021)

אם משתמשים בבמיה טריה צריך לשנות משהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 28.05.2021)

היי,
אין שינוי במתכון😊 בהצלחה!

avatar
דדי (11:26 11.05.2021)

אפרת תודה רבה . יצא טעים מאוד !!!!
אני מאוד אוהב במיה ותמיד ניסיתי לאלתר כול מיני דרכים לבשל את הבמיה ולא תמיד הייתי מרוצה .
אבל מאז שמצאתי את המתכון הזה באתר שלך תמיד מצליח . וכמובן תודה רבה על האתר המושקע שלך . מאז שמצאתי את האתר שלך אני לא מחפש במקומות אחרים. הכול ברור נוח וקל .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 11.05.2021)

איזה כיף לשמוע!
תודה יקרה ❤️

avatar
אוריאל (13:31 11.03.2021)

שלום אפרת.
יש לי עגבניות בשלות במקרר. יש אפשרות לשלב אותן מקולפות וחתוכות קטן במקום או בנוסף לרסקים?

בנוסף, לכמה זמן במקרר יהיה טוב התבשיל?

תודות🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 11.03.2021)

היי אוריאל,
אפשר להחליף את העגבניות המרוסקות משימורים בעגבניות קלופות ומרוסקות/מגורדות. פחות מומלץ להכין רק עם עגבניות מרוסקות כי זה יותר טעים עם רסק.
התבשיל נשמר במקרר כ-3 ימים.

avatar
Tamarina (10:11 10.07.2020)

האם אני יכולה לשלב קישואים במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 10.07.2020)

כן. אפשר לחתוך לעיגולים ולהוסיף יחד עם הבמיה.

avatar
ענת (13:49 8.07.2020)

היי אפרת .אני רוצה להכין עם שוקיים ובמיה . מתי שמים שוקיים בבישול .תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 8.07.2020)

היי ענת,
אפשר להוסיף שוקיים לאחר טיגון הבצל ולטגן אותם כדקה מכל צד (מומלץ לתבל אותם בקצת מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור).
להוסיף כרבע כוס מים ולבשל על אש בינונית נמוכה עם מכסה במשך 45 דקות. לאחר מכן להוסיף שום כתוש, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכו’ ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

avatar
רות (09:15 8.07.2020)

היי
אפשר להוסיף למתכון קובה ולבשל אותה ברוטב של הבמיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 8.07.2020)

אפשר אבל יהיה צורך להוסיף יותר נוזלים.
במקום כוס וחצי מים יהיה כדאי לשים 3-4 כוסות מים ולשפר תיבול בהתאם- יותר רסק ותבלינים.

avatar
עינת (11:53 28.06.2020)

היי אפרת

עגבניות שרי עשוי להיות מתאים במקום רסק עגבניות ? ואם כן איזה סוג עדיף ?

תודה ויום טוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 28.06.2020)

עגבניות שרי אדומות לא יכולות להיות תחליף לרסק אבל את יכולה להוסיף אותן בלי קשר.
שמתי לב שאת מחפשת תחליף לרסק עגבניות. הכי קרוב לזה יכול להיות אם תבשלי כ-2 ק”ג עגבניות רכות חתוכות עם כף שטוחה מלח, במשך כמה שעות טובות על אש נמוכה עד שמתקבלת ממש מחית סמיכה.
חשוב להשתמש בסיר גדול עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התערובת תשרף.
בסיום הבישול ולאחר שהתערובת התקררה, תחלקי לך את התערובת לכמה קופסאות ותקפיאי. קופסה אחת תשמרי במקרר לשימוש קרוב.

avatar
עינת (19:25 23.06.2020)

היי אפרת

מחית עגבניות בבקבוק יכול להחליף את רסק העגבניות או שזה שונה?
לגבי רסק עגבניות נאמר לי בסופר שרוטב עגבניות זה אותו דבר האם זה נכון?

לגבי עגבניות מרוסקות יש לי בבקבוק קנוי מהי הכמות של חצי מקופסת שימורים שאשים אותה כמות?

בתודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 23.06.2020)

עגבניות בבקבוק זה כמו עגבניות מרוסקות אבל אם את לא משתמשת ברסק עגבניות אז עדיף להשתמש בעגבניות בבקבוק כי המרקם יותר חלק.
רסק עגבניות זה כמו רכז עגבניות. רוטב עגבניות זה משהו אחר (בדר”כ הוא מורכב מרסק עגבניות + עגבניות מרוסקות).

avatar
עינת (16:43 22.06.2020)

היי אפרת

יש לי עגבניות מרוסקות אך לא רסק עגבניות מה אפשר במקום הרסק?
או שזה הכרחי להצלחת הכנת המתכון?
תודה ויום טוב .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 22.06.2020)

אפשר להכין רק עם עגבניות מרוסקות אבל זה יותר טעים עם רסק.

avatar
עינת (18:23 21.06.2020)

היי אפרת
יש לי במיה לא קפואה ,
מה משך הבישול הרצוי בשבילה (כדי שלא יהפך לג’לי כמו שנאמר לי)
בתודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:55 22.06.2020)

אין שינוי.

avatar
רותי (11:57 17.03.2020)

מכינה את זה פעם שנייה.
יוצא נהדר.
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 17.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי

avatar
מארי (11:49 19.02.2020)

היי אפרת,
תתחדשי על האתר החדש (:
אפשר להמיר את העגבניות המרוסקות מקופסת שימורים בעגבניות טריות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 19.02.2020)

תודה 🙂
כן, אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 2 עגבניות טריות (בלי הקליפה).

לקריאת כל התגובות