שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: כ-6 מנות

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

במיה משקית קפואה (600 גרם)

1 בצל בינוני קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

3 כפות מלאות רסק עגבניות

כוס וחצי (360 מ"ל) מים רותחים

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה מלח

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום כתוש, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכוס וחצי מים ומערבבים. מוסיפים את הבמיה (אין צורך להפשיר) ומתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך כ-30 דקות (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת וניל וקוקוס
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ענת (13:49 8.07.2020)

היי אפרת .אני רוצה להכין עם שוקיים ובמיה . מתי שמים שוקיים בבישול .תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:34 8.07.2020)

היי ענת,
אפשר להוסיף שוקיים לאחר טיגון הבצל ולטגן אותם כדקה מכל צד (מומלץ לתבל אותם בקצת מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור).
להוסיף כרבע כוס מים ולבשל על אש בינונית נמוכה עם מכסה במשך 45 דקות. לאחר מכן להוסיף שום כתוש, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכו' ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

Avatar
רות (09:15 8.07.2020)

היי
אפשר להוסיף למתכון קובה ולבשל אותה ברוטב של הבמיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 8.07.2020)

אפשר אבל יהיה צורך להוסיף יותר נוזלים.
במקום כוס וחצי מים יהיה כדאי לשים 3-4 כוסות מים ולשפר תיבול בהתאם- יותר רסק ותבלינים.

Avatar
עינת (11:53 28.06.2020)

היי אפרת

עגבניות שרי עשוי להיות מתאים במקום רסק עגבניות ? ואם כן איזה סוג עדיף ?

תודה ויום טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 28.06.2020)

עגבניות שרי אדומות לא יכולות להיות תחליף לרסק אבל את יכולה להוסיף אותן בלי קשר.
שמתי לב שאת מחפשת תחליף לרסק עגבניות. הכי קרוב לזה יכול להיות אם תבשלי כ-2 ק"ג עגבניות רכות חתוכות עם כף שטוחה מלח, במשך כמה שעות טובות על אש נמוכה עד שמתקבלת ממש מחית סמיכה.
חשוב להשתמש בסיר גדול עם ציפוי שאינו נדבק אחרת התערובת תשרף.
בסיום הבישול ולאחר שהתערובת התקררה, תחלקי לך את התערובת לכמה קופסאות ותקפיאי. קופסה אחת תשמרי במקרר לשימוש קרוב.

Avatar
עינת (19:25 23.06.2020)

היי אפרת

מחית עגבניות בבקבוק יכול להחליף את רסק העגבניות או שזה שונה?
לגבי רסק עגבניות נאמר לי בסופר שרוטב עגבניות זה אותו דבר האם זה נכון?

לגבי עגבניות מרוסקות יש לי בבקבוק קנוי מהי הכמות של חצי מקופסת שימורים שאשים אותה כמות?

בתודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:12 23.06.2020)

עגבניות בבקבוק זה כמו עגבניות מרוסקות אבל אם את לא משתמשת ברסק עגבניות אז עדיף להשתמש בעגבניות בבקבוק כי המרקם יותר חלק.
רסק עגבניות זה כמו רכז עגבניות. רוטב עגבניות זה משהו אחר (בדר"כ הוא מורכב מרסק עגבניות + עגבניות מרוסקות).

Avatar
עינת (16:43 22.06.2020)

היי אפרת

יש לי עגבניות מרוסקות אך לא רסק עגבניות מה אפשר במקום הרסק?
או שזה הכרחי להצלחת הכנת המתכון?
תודה ויום טוב .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 22.06.2020)

אפשר להכין רק עם עגבניות מרוסקות אבל זה יותר טעים עם רסק.

Avatar
עינת (18:23 21.06.2020)

היי אפרת
יש לי במיה לא קפואה ,
מה משך הבישול הרצוי בשבילה (כדי שלא יהפך לג'לי כמו שנאמר לי)
בתודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:55 22.06.2020)

אין שינוי.

Avatar
רותי (11:57 17.03.2020)

מכינה את זה פעם שנייה.
יוצא נהדר.
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 17.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי

Avatar
מארי (11:49 19.02.2020)

היי אפרת,
תתחדשי על האתר החדש (:
אפשר להמיר את העגבניות המרוסקות מקופסת שימורים בעגבניות טריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:17 19.02.2020)

תודה 🙂
כן, אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 2 עגבניות טריות (בלי הקליפה).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.