זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 יחידות בלינצ'ס בקוטר של 22 ס"מ
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
כף (12.5 ג’) סוכר (לחיזוק המתיקות ניתן לשים 2 כפות סוכר)
קמצוץ מלח
כוס וחצי (360 מ”ל) חלב
2 ביצים
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
מלית הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה
2 כפות (25 ג’) סוכר
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
-מניחים את הגבינה הלבנה במסננת כרבע שעה לפחות.
-בינתיים מכינים את בלילת בלינצ’ס: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה, לפי הסדר בו רשומים, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (אם נוצרו גושים ואין לכם מטרפה- מומלץ להעביר את הבלילה במסננת דקה).
-משמנים מחבת בקוטר של כ 24-26 ס”מ ומחממים על אש בינונית, כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כ3/4 מצקת ומטים את המחבת לצדדים בצורה מעגלית כדי שהבלילה תכסה את כל תחתית המחבת בצורה אחידה (זו צריכה להיות שכבה דקה). מבשלים על אש בינונית במשך כדקה וחצי-שתיים. הופכים בעזרת תרווד צד ומבשלים עוד כדקה. מעבירים לצלחת. משמנים שוב את המחבת וממשיכים הלאה עם יתר הבלילה.
-מערבבים את הגבינה שסוננה עם הסוכר ותמצית הוניל.
-הרכבת הבלינצ’ס: מניחים בלינצ’ס על צלחת, מניחים בחלק התחתון כף גדושה ממילוי הגבינה. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה בכדי לכסות את המילוי ולאחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים עד הקצה. מגישים מיד או מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.
*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ’ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.
*מומלץ לזלף מעל סירופ מייפל/דבש או להגיש עם פירות יער.
מתכון לבלינצ’ס גבינה, בלינצ’ס מתוק
מתכון מדהים , קיבלתי המון מחמאות , הפניתי את המחמאים אליך אפרת !!!
כל מתכון שלך יוצא נהדר, תודה רבה וחג שמח.
שמחה שיצא טעים❤️
חג שמח
וואוו יצא ממש טעים!
ותודה על האתר המדהים,
יש בו כל כך הרבה רעיונות וגיוונים מחומרים זמינים ונוחים!
❤️❤️
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים.
שבוע טוב! האם אפשר להקפיא רק את העלים של הבלינצ’ס (בלי המילוי)? האם זה אותו הדבר עבור פרווה? או שעדיף להקפיא את העלים עם המילוי?
כן אפשר. עדיף להקפיא בלי המילוי.
הסוכר לא נמס בגבינה , ממש מורגש
בגלל זה חשוב לערבב היטב עד להמסה.
גם יכול להיות שהשתמשת בסוכר במרקם גרגירי יותר.
השתמשתי בסוכר חום.
אז זאת הסיבה.
סוכר חום יותר גרגירי מסוכר לבן
היי אפרת
אני רוצה לעשות את המתכון פרווה
במה להחליף את החלב?
שימי מים
הי אפרת 🙂 אני רוצה להכין את החבתיות לבלינצ’ס כמה שיותר מוקדם. אני אוהבת להתארגן מראש לחג. כמה זמן החבתיות נשארות טריות? אפשר להקפיא אותן?
את יכולה להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.
אפרת האלופה תודה על המתכונים
תגידי אפשר להחליף בקמח אחר למי שרגיש לגלוטן
קורנפלור ילך עם זה טוב?
עדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי:)
היי אפרת, המון תודה על המתכון,
בהכנת הבלילה לחביתיה עצמה האם אפשר להשתמש בחמאה מומסת במקום בשמן?
כן אפשר:)
תודה , הכנתי , הקפאתי
בערב החג אפשיר ואכין את המילוי
הי, הכנתי הערב, יצא ממש טעים. הכנתי כנראה במחבת יותר קטנה כי יצא לי הרבה ממש. (לא משנה שחצי התחסל תוך כדי טיגון:))
תודה!
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת!
אני רוצה להכין למחר לכמות של אנשים. כבר הכנתי את הבלינצ’ס עצמם ללא המלית. אני רק חושבת שמחר יקח לי המוןןן זמן לטגן כל אחד בחמאה. יש פתאון אחר? אולי לסדר בתבנית ולשים בתנור?
בנוסף עוד שאלה בלינצ’ס אוכלים חם או קר?
כן אני חושבת שאפשר לחמם בתנור.
רק תחממי את התנור מראש ל190-200 מעלות ותכניסי אותם לכמה דקות.
אפשר לאכול חמים או בטמפ’ בחדר.
טעים
שמחה שיצא טעים:)
עם ישראל חיייייייי
ביחד ננצח
אני מאמינה בניסים
הי אפרת, תודה רבה על האתר המעולה והמושקע והמתכונים שתמיד מצליחים בקלות ויוצאים אש!!!
הכנתי את הבלינצ’ס והם לא יצאו לי מאד מתוקים. החביתיות לא יצאו מתוקות בכלל והמלית – לא מספיק בשביל לחפות על חוסר המתיקות של החביתיות, גם לא אחרי שהוספתי שקית סוכר וניל על החומרים הרשומים.
זה נורמלי? אמור לקרות כך? השתמשתי בכוס מדידה רגילה.
תודה וחנוכה שמח!
היי אילה,
הבלינצ’ס אמור לצאת מתקתק באופן עדין מאוד.
בכל מקרה להבא אפשר להוסיף כף סוכר נוספת לתערובת של הבלינצ’ס (אוסיף הערה במתכון).
חנוכה שמח💛
היי אפרת
הבנתי שאפשר כוס וחצי מים במקום חלב
אני מנחיה שלא משנה טמפרטורת המים
ודבר נוסף
האם אפשר במחבת רגילה ייצא טוב האם להקפיד על משהו כדי שיצא טוב גם במחבת רגילה ?
תודה מראש על העזרה .
היי עינת,
נכון.
זו צריכה להיות מחבת עם ציפוי שאינו נדבק/נון סטיק אחרת זה ידבק.
אפשר:)
שבת שלום וחג שמח!
שלום!
וואו אתר מנצח!
כבר ניסיתי הרבה מתכונים ויש עוד הרבה שמתחשק לי לנסות!
שאלתי- יש לי קרם מסקרפונה עם זרעי וניל- יש לך רעיון איך אני יכולה להשתמש בו למילוי של הבלינצ’סים? כמו שהוא או להוסיף לו משהו? או שלא מומלץ איתו ועדיף לעשות בו שימוש אחר?
תודה רבה!! נעמה
היי
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר למלא בקרם בלינצ’ס או קרם שניט.
היי אפרת, הבסיס של החגים שלנו 🙂
כמה זמן אפשר לשמור בלינצעס מוכנים בלי מילוי?
אני רוצה להכין לשבועות מוקדם כדי להפחית לחץ מהרגע האחרון…
תודה 🙂
היי
מומלץ לשמור יום יומיים במקרר או כשבוע בהקפאה, אבל הבלינצ’ס במיטבם סמוך להכנה(:
תודה, יקרה 🙂
אכין יום לפני.
חג שמח!
שלום אפרת. מאוד אוהבת את המתכונים שלך.יש לי שאלה לגבי הבלינצס החלבי אם אני רוצה להכפיל כמות שיהיה לי 12 יחידות במקום 6 יחידות אז אני פשוט עושה כל דבר כפול? תודה רבה.
היי
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
ל12 יחידות תכפילי כמויות פי 2(:
הי, תודה על האתר המדהים!!
שאלה, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום גבינה? ואם ן מה להוסיף?
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
עדיך להשתמש בחצי כמות שמנת וחצי גבינה.
היי אפרת
מכינה את המתכון עכשיו
ביצים L ? או m ?
תודה מראש.
היי,
עדיף ביצים L.
היי, בכמה צריך להכפיל בשביל שיצא לי בערך 72 מנות?
היי,
תצטרכי להכפיל פי 12.
ממליצה להכין ב-4 פעמים, כל פעם כמות כפולה פי 3.
לגבי בלינצס תפו”א
כמה ליטר רוטב צריך בשביל 70 מנות ?
תודה רבה על הכל !!
אם התכוונת לרוטב פטריות- כ-2 ליטר או קצת יותר.
הי אפרת
אחרי שאני מגלגלת, יש פתרון איך להדק את התחתית שלא ייפתח, אולי גבינה?
היי
התחתית לא אמורה להיפתח היות ומגלגלים כמה פעמים את הבצק. בכל מקרה אפשר להדק עם מעט גבינה.
אין על האתר שלך!!!
אחרי שטיגנתי את הראשון הוא ספג את כל השמן, לשים שוב שמן במחבת ?
אם לא נשאר שמן כדאי לשמן שוב.
שמחה שאת נהנית מהאתר❤
תודה על התגובה המהירה ,יצא ממש טעיםםםםםםםם!!
איזה כיף לשמוע❤
היי אפרת
יש לי כמה שאלות
ממבימקום מילוי גבינה אפשר לעשות עם שוקלוד חלב?
הטעם שלו של הבלינצ זה כמו של קראפ?
ובמידה ואפשר מילוי שוקולד חלב
יש לך לתת לי מתכון למילוי שוקולד חלבי טעים! ?
היי,
את יכולה להכין מילוי גנאש שוקולד חלב:
בסיר על אש נמוכה לחמם 2-3 דקות חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה, להוסיף חבילה וחצי (150 גרם) שוקולד חלב ולערבב עד להמסה.
שלום אפרת,
כרגיל, המתכונים שלך מאלפים.
האם אפשר להוסיף למלית גם צימוקים ותפוחי-עץ?
ואם כן – איך עושים זאת?
תודה וחג שמח
היי,
אפשר- כמו במתכון לשטרודל, ולהוסיף את התפוחים והצימוקים למלית.
תודה ענקיתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת המתכון הכי טעים בעולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
❤
היי אפרת
יש לי ביצים L ואני עושה כמות כפולה
כמה ביצים לשים?
תודה על אתר ממכר:)
היי,
לכמות כפולה אפשר לשים 4 ביצים L.
שמחה שאת נהנית מהאתר!
שלום אפרת היקרה
האם המלית לא יוצאת מידי נוזלית? כדאי להוסיף פודינג כדי להסמיך?
היי,
המלית יוצאת במרקם הנכון, אם היא תצא נוזלית את יכולה להוסיף בהדרגה מעט פודינג.
האם אפשר להקפיא את המילוי לבלינצ’ס ?
פשוט נשאר לי המון…
תודה מראש
אפשר להקפיא את המילוי.
הי
תודה על המתכון המקסים!!!! זה המתכון הקבוע שלי לבלינצ’ס הכנתי כבר המון פעמים!!!!!!!!!!
שאלה קטנה-
היום בבוקר הכנתי את הבלילה ולא הספקתי להכין אז שמרתי במקרר מכוסה כמובן ,אני יכולה עכשיו להשתמש עם זה?
היי,
בעיקרון לא כדאי להשהות את הבלילה, אבל אם כבר הכנת ושמרת במקרר את יכולה להשתמש בה.
טעיםםםם….
שמחה שאהבת😊
ניתן להקפיא את הבלינצס(בגלל הגבינה)? האם אפשר להוסיף פודינג למלית גבינה או שזה לא מתאים
היי,
הבלינצ’ס נשמר פחות טוב בהקפאה.
ניתן להוסיף כף פודינג וניל למלית הגבינה.
בס”ד
כמו תמיד המתכונים שלך ריאלים נףונגישים לכולם עם מוצרים שיש בכל בית-תודה לך!
שנית- רציתי לשאול:
1 האם ניתן להוסיף קקאו/שוקולית בכדי לקבל “בלינצס שוקולד”,מידה וכן מה הכמות?
2. יתאים מילוי קרם וניל (שמנת מתוקה+אינסטנט)
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
1. אפשר להוסיף 50 גרם שוקולד מריר או חלב מומס. לא חושבת שיצא טעים עם שוקולית/קקאו.
2. כן, אפשר למלא בקצפת.
היי אפרת , האם אפשר לחלק את החלב בחצי חלב חצי מים ? אין לי מספיק חלב כרגע
היי דקלה,
אפשר(:
האם יש דרך לסנן את הגבינה לבנה מבלי להשתמש במסננת?
תודה רבה והמשך יום נעים!
היי,
אפשר בדרך ה’מסורתית’- להשתמש בחיתול בד על מנת לסנן את הגבינה.
איך עושים זאת?
פשוט שמים את הגבינה במרכז חיתול בד כפול, עוטפים ומניחים לסינון של חצי שעה בערך. הכי קל לקשור את החיתול עם הגבינה לברז כך שיהיה מעל לכיור.
תודה רבה על ההסבר!
דחוף מאד
אשמח לקבל את המתכון לכמות של 80 יחדיות
במחבת בגודל 20 ס”מ
תודה
היי,
לכמות גדולה כזו יתכן ועדיף להכין במספר פעמים ולא בפעם אחת. בכל מקרה, יש להכפיל כמויות פי 10:
15 כוסות קמח (2.1 קילו)
10 כפות סוכר
כפית מלח
15 כוסות חלב (3.6 ליטר)
20 ביצים
10 כפיות תמצית וניל
30 כפות שמן (3/4 1 כוסות+ כפית שמן)
למלית:
2.5 קילו גבינה
20 כפות סוכר (כוס וחצי)
10 כפיות תמצית וניל
במלית ניתן להוסיף ריבת חלב זה יוצא וואו
תודה על השיתוף😊
ניסיתי להכין בלינצס, אבל השתמשתי בקמח קוקוס והבלילה ממש יוצאת מוצלחת הוספתי המון ים ועדין בטיגון נידבק.
האם יש מה שהוא לעשות עם זה אולי עוגת גבינה או להוסיף משהו? את הגבינה כבר סיננתי
היי טל,
קמח קוקוס פחות מתאים לשימוש במתכון הזה בדיוק מהסיבה הזו- הוא עלול לגרום למרקם שונה ולהידבקות בטיגון.
אני לא יודעת בדיוק איך יצא לך, אבל אם אפשר למלא אותם (אפשר גם לאחד 2 בלינצ’סים ובשניהם יחד למלא ולגלגל) את יכולה למלא כל בלינצ’ס ולגלגל אותו כמו רולדה ואז לקפל ל”שבלול”.
לסדר את הבלינצ’סים צמודים אחד ליד השני בתבנית עגולה.
לאחר מכן ניתן להמיס חמאה ולהבריש מעט מלמעלה, לפזר מעט סוכר או סוכר וניל מעליהם ולהכניס לתנור במצב גריל להשחמה.
לאחר האפייה להמתין שעה לקירור ואז לפזר אבקת סוכר.
כמה זמן אפשר להשאיר במקרר את הבלילה של הבלינצ’עס?
(לא המילוי)
היי,
מומלץ לא יותר מכמה שעות.
כמה יצא לי במחבת של פנקייקים?
היי שלי,
מעריכה שיצאו כ-14 יחידות(:
היי, האם קיים מתכון לבלינצ’ס בשרי?
היי אגם,
אין באתר מתכון לבלינצ’ס בשרי, אבל אפשר להמיר את החלב בכוס ורבע מים ולהכין מלית בשרית של עוף או בשר.
היי, לאיזה כוס הכוונה? כמה מ״ל?
בכל המתכונים שלי- כוס= כוס מדידה בנפח 240 מ”ל.
יצא מעדןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!!
הבלינצ’ס יצאו יפים שכולם שאלו אם זה מתכון מסובך או אם זה במכונה כשהם שמעו שלא הם בקשו את המתכון
הוספתי למילוי קצת מלית דובדבנים וזה מאוד שידרג
תודה עעעעעעעננננננננקקקקקקייייייתתתתתת!!!!!!!!!!!!!!!
נראה משגע, שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
אפרת את מדהימה האתר שלך מציל אותי!!!
כל המתכונים שאני מכינה הם מכאן והכל קל להכנה ויוצא מוששש!
כולם אוהבים הילדים וגם הבוגרים יותר אין מתכון שהכנתי ונשאר במקרר תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאתם נהנים מהאתר😊
יצא מצוין!!!!! מדהים!!!
מתכון מושלם
חג שמח…..
שמחה מאד לשמוע! חג שמח וטעים😊
אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? ואם כן איזה קמח את ממליצה?
היי,
אני מניחה שאפשר.
יש כל מיני סוגים, אני אישית אוהבת את קמח תמי או כרגיל כתחליפים😊
איזה תמי? יש מלא סוגים…
אני חושבת שהכתום-קמח תמי רב תכליתי.
היי אפרת
בלי תמצית וניל ועם סוכר חום כסוכר יצא טעים גם נכון?
תודה מראש על המענה.
אפשר בלי תמצית וניל, אבל היא ממש מוסיפה. עם סוכר חום פחות מומלץ היות והוא גרגירי יותר ונוטה לא להתמוסס היטב בתערובת…
הי תודה על המתכון. רציתי לשאול מה ההבדל בין הבלילה הזו לשל פנקייק?
היי,
פנקייק אמור לצאת יותר תפוח ורך, ובלינצ’ס אמורים לצאת דקים ויציבים מספיק כדי שיהיה אפשר למלא אותם😊
יצא פשוט מושלם בעלי הוא סוג בררן והוא אהב—
שמחה שאהבתם! תודה על השיתוף😊
היי אפרת שבוע טוב
אם אני רוצה להכין את המתכון היום אבל למחר האם זה אפשרי ואיך?
והאם אפשר מתכון לכמות של 4 יחידות.
תודה ויום נפלא
היי רבקה,
פחות כדאי להכין כמות רק ל-4 מנות, אבל אם תעדיפי בכל זאת מצרפת לך כמויות:
כוס (140 ג’) קמח לבן
2/3 כף (8.3 ג’) סוכר
קמצוץ מלח
כוס (240 מ”ל) חלב
2 ביצים קטנות/ ביצה גדולה
2/3 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
מלית הגבינה:
170 גרם גבינה לבנה
1/3 1 כפות (25 ג’) סוכר
2/3 כפית תמצית וניל
יום מקסים:)
היי,
האם אפשר להכין את הבצק היום וגם לטגן אותו היום ואת מלית הגבינה מחר.
אני רוצה להכין את זה למחר.
איך עדיף?
אני חושבת שהכי כדאי להכין היום רק את הבלינצ’ס (ללא המלית), ומחר לפני ההגשה לתת להם טיגון קצרצר במחבת ואז למלא במלית הגבינה.
וואו תקשיבי אני מופתעת כל פעם מחדש מהמתכונים המוצלחים שלך!
הכנתי לארוחת ערב ויצא מדהים !!!! לא נשאר אפילו אחד בשביל התמונה….. כמו”כ שמתי פודינג וניל במקום התמצית וניל ולא טגנתי בחמאה אחרי שהבליצס הייו מוכנים
איך שסימתי להכין ולמלא בגבינה -הם נחטפו!
תודה ענקית שבת שלום וחודש טוב!!
שמחה כל כך לשמוע שאהבתם! תודה על השיתוף😊
וואו מטורף זללנו !!!
ממליצה בחוםםם !!!!
אפרת מדהימה , אני כבר לא יכולה לספור בכמה
מתכונים אני משתמשת פה באתר שלך וכולם ללא יוצא מן הכלל מ-ד-ה-י-מ-י-ם !!!
שמחה שנהניתם!! ❤️
תודה מיכל
ניתן להמיר את התמצית וניל בסוכר וניל?
היי הודיה,
כן, אפשר.. תשמשי ב1.5 כפיות סוכר וניל
תודה
האתר שלך מושלם!!!!
תודה רבה הודיה ❤️
מעולה! פעם ראשונה שמכינה. כבר לפי התגובות, הכפלתי כמויות. טעים מאוד. תודה!
נראה מעולה אפרת! 🙂
תודה רבה, שמחה שאהבת
סופ”ש נעים ❤️
אפרת האלופה!
אין עלייך! מתכונים מצוינים!
מצרפת תמונה
נראה מעולה רחלי!!
תודה על השיתוף ❤️
יצא לי עבה וקשה לא נח לקיפול,במה טעיתי?
השתמשת במחבת עם ציפוי מונע הדבקות?
היית צריכה כנראה לשים שכבה דקה יותר במחבת (זה אומר כמות קטנה יותר של בלילה).
אם הבלילה יצאה קצת סמיכה אפשר היה לדלל אותה קצת ע”י הוספת חלב.
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל? תודה!
היי שרית,
לא ניסיתי, אך אני חושבת שתוכלי לשלב כחצי מהכמות בקמח שקדים
לא הייתי ממליצה להשתמש רק בשקדים מכיוון שהבלינצ’ס יוצא גרגירי
בהצלחה 🙂
מתכון מנצח! קל וטעים ברמות!!!
תודה בתאל 🙂
היי אפרת.אין על המתכונים שלך.
אפשר לשים מים במקום חלב בלילה של הבלינצעס?
כן 🙂
הבלינצ’סים יצאו מעולים !!! אני הוספתי גם קינמון במילוי הגבינה ויצא סוף!
תודה מירב 🙂
מושלם!!! תודה על מתכון ברור, כ”כ פשוט ומוצלח!! תבורכי! חג שמח 🙂
היכן אני מוסיפה חוות דעת מבלי להגיב למישהו..
למעלה יש לך “הוספת תגובה חדשה”
חיעכג
האם יש ניילון בטיחותי מבחינת הבריאות, שאפשר להצמיד לתבנית לעוגה, כדי שהבלילה לא תלכלך את התבנית?
לא מכירה ניילון כזה אבל אפשר לרפד את התבנית בנייר אפיה.
באחד המתכונים שיש לי כתוב להוסיף חלמון לגבינה למילוי הבלינצ’ס. האם יש בעייה בריאותית בשימוש בחלמון חי?
זה פחות מומלץ מחשש לסלמונלה.
יש לך מתכון לבליצס פרווה עם מילוי של תפוא, לא מצאתי
כדאי להכין בלינצ’ס מלוח:
כוס וחצי קמח לבן
חצי כפית שטוחה מלח
כוס וחצי חלב סויה
2 ביצים
3 כפות שמן
למילוי -יש לבשל תפו”א במים עד לריכוך, למעוך לפירה ולהמליח לפי הטעם. אפשר להוסיף בצל מטוגן.
הקפאתי את הבלינצס ללא המילוי, לאחר ההפשרה מתי כדאי לטגן בחמאה עם המילוי או בלי, לא הבנתי.
מומלץ לטגן בחמאה לאחר מילוי וקיפול הבלינצ’ס.
תודה רבה על המענה סופר מהיר. שאלה שלא קשורה לנושא הבלינצ’ס. יש לי תבניות של קרטון נראה לי עם קישוט פרחים השאלה האם לשמן אותו אני מכינה את פשטידת התירס שבאתר שלך?
כן.
אשמח לדעת אם אפשר להקפיא עם המילוי? אם לא, אז מדוע?
וכמה ימים אפשר במקרר עם המילוי?
תודה!!!!
פחות מומלץ כי בהפשרה המילוי עלול להפריש נוזלים ולהרטיב את הבלינצ’ס.
אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים.
היי אתר מושלם. באיזה כוס להסתמש ואם אני משתמש בכוסות מדידה באיזה צריך תודה רבה על העזרה והזמן שלך
כוס זכוכית רגילה עם ידית או כוס בנפח 240 מ”ל. בדר\”כ כוס מדידה סטנדרטית היא בנפח 240 מ”ל אבל כדאי לוודא את זה.
היי אפרת, אני רוצה להכין לשבועות, יש מצב להכין היום ולהקפיא כולל הבלילה והכל?
אגב המתכונים שלך מטורפים❤❤
אפשר להקפיא אבל עדיף בלי המילוי.
חג שמח 🌺
תודה רבה!
הכנתי ויצא מטורף!!!
מומלץ מאוד
❤️
הי, אפרת
תודה על כל המתכונים המושלמים והקוצרי מחמאות שלך!!!!
הכנתי את הבלינצ’סים והם יצאו לי די צמיגיים ועם כתמים חומים של צריבה מהמחבת (יש לציין שהכפלתי את המתכון כפול 3),אולי את יודעת איך ולמה זה קרה? ואיך גורמים לבלינצ’ס להיות ספוגי ואוורירי?
היי רחל 🙂
לעיתים כשמכפילים כמויות המרקם נפגע אז יכול להיות שזאת הסיבה, במיוחד אם הכפלת ב-3.
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?
באיזו כוס השתמשת?
אפשר לשמור במקפיא את הבלינצ’סים ויום לפני למלות?
או בכלל להקפיא עם המילוי?
כן. עדיף להקפיא את העלים בלי המילוי.
הכנתי ויצא מושלם!!
נשאר לי מהבלילה, אפשר לשמור אותה בקירור? א\”כ לכמה זמן?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים. יש לערבב לפני ההכנה.
אפרת סליחה, קראתי לך בטעות חן…:)
חן יקרה!!
מהרגע שגיליתי את האתר שלך פשוט התמכרתי וממליצה בלי סוףףף.
הכל עם הרבה אהבה, הסבר פשוט,ברור וקל, את אלופה, תמשיכי להפתיע עם הכשרון הבלעדי שלך…
2 שאלות לגבי המתכון: חייב לסנן את הגבינה?
יש לך רעיון למלית בלי ג.לבנה?
תודה אושרת 💖
לא חייב אבל מומלץ כי כשמסננים את הגבינה היא יותר מוצקה ופחות נוזלית.
אפשר להכין מלית תפוחים וקינמון כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים (לבשל את תערובת התפוחים לפי ההוראות שבמתכון).
אפשר גם למלא בממרח שוקולד ולהוסיף לו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.
שלום אפרת,
הימים ימי סגר הקורונה, ואני לא מפסיקה לקרוא מתכונים באתר הנהדר שלך. את חלקם אני אפילו מנסה 🙂 מחר אכין את הבלינצ\’ס.
תודה רבה!
❤️
מכינה קבוע עם הילדים והם מחסלים הכל עד לפירור האחרון. תודה על מתכון מצוין!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירב
האם אפשר לשים שקית סוכר וניל במקום תמצית וניל ?
כן אפשר.
שלום אפרת
האתר שלך מהמם
אין לי מטרפה עם מה אפשר להשתמש במקום?
היי, אפשר לערבב עם כף ואם יש גושים בבלילה כדאי להעביר אותה במסננת.
שבוע נפלא 🙂
כמה זמן לוקח להכין בערך?
אגב תודה רבה על האתר המושלם הזה😚😚😚😚😚
כל בלינצ’ס לוקח כ-3 דקות במחבת.
הכמות במתכון היא ל6 יחידות אז סה”כ 18-20 דקות.
מתכון מדהים וטעים…
שמחה שאהבת 🙂
תודה שי
אפרת שלום,
תודה רבה על האתר המקסים! אני מבקרת בו המון, מכינה וקוצרת מחמאות רבות…
הבלינצס’ יצאו מעולים.
(לא הייתה לי מספיק גבינה ולכן שילבתי גם קוטג’ במלית והיה בסדר גמור)
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי
אפשר להכין את זה ביום שישי לאכול בשבת
כן אפשר. לשמור במקרר בקופסה סגורה.
היי אפרת, גרה בארהב ואין גבינה לבנה מה את ממליצה ? תודה
היי אתי,
אפשר להשתמש בגבינת שמנת.
שמעתי המלצה על SOUR CREAM של חברת DAISY, אומרים שהמרקם שלה מאוד מזכיר מרקם של גבינה לבנה.
למה הבלינצ’עס נדבק לי למחבת?
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
נראה מעולה! שאלה קטנה – ניתן להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמות? תודה
כן, אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת (20-25 גרם).
יצא מעולה!! ממליצה ממש!
תודה עטרה 🙂
יצא מעולה!
סוף סוף מצאתי את המתכון המושלם. תודה רבה אפרת 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה מילכה
זה לא אמור להיות מתכונים בעשר ד’ק?
כן. ניסית להכין?
היי, לא הבנתי איך לשים גבינה במסננת ולמה, תודה.
הכוונה לקחת מסננת עם חורים קטנים ולשים בתוכה את הגבינה. זה אמור לסנן את הנוזלים מהגבינה כך שהיא תעשה יותר סמיכה.
אני מאוד אוהב את המתכון הזה אני הכנתי אותו 17 פעמים ובכל הפעמים יצא טעעים …
ואני ממליץ להשתמש באותו מתכון גם לקרפים (אני עשיתי ויצא מאוד טעים, בעיקר עם נוטלה.
תודה יאיר 🙂
הי, במקום הגבינה אפשר להשתמש ביוגורט?
אני מניחה שאפשר אבל בגלל שהוא דליל יהיה כדאי לסנן אותו כשעה לפני שימוש (פשוט לשים אותו במסננת דקה ומתחת לשים קערה אליה יטפטפו הנוזלים).
תודה! כל מתכון שלך מדוייק ומנצח!! יצאו בלינצ’סים יפייפיים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית
אכן ממתינה שיתקררו ואז מכניסה למקרר. עטפנו היטב את כל הערימה בנייר אפיה פלוס נייר כסף.
נסי לשמור בקופסה סגורה מפלסטיק. אם לא יעזור, כדאי להקפיא.
היי האם אפשר להשתמש בקמח קוסמין מלא
אני מניחה שכן.
האם אפשר להקפיא את הבלינצ’ס?
כן אפשר, בלי המילוי.
היי,
כאשר אני מכינה את החביתיות ושומרת אותן במקרר ללא מילוי, לאחר יום מופיעות סוג של נקודות שחורות שנראות כמו עובש (ככל הנראה לא באמת עובש) , האם יש לך מושג למה/ממה זה קורה??? ואיך אפשר לשמור את החביתיות ללא מילוי באופן שישמרו טריות ויפות?
תודה מראש
טליה
היי טליה,
אני לא מכירה את התופעה. את מכניסה את זה למקרר רק אחרי שזה התקרר לגמרי? במה את מאחסנת את הבלינצ’ס? את עוטפת/סוגרת היטב?
הנקודות השחורות זו תופעה מוכרת. אם מטפטפים קצת מיץ לימון לבלילה ומערבבים – זה יכול למנוע את הנקודות. (אין ללימון השפעה על הטעם).
היי, יצא מעולה! אף ללא אבקת סוכר 🙂 הוספתי מעט דבש וגרידת לימון (לגבינה), יצא מעדן! תודה רבה
נשמע מעולה 🙂
תודה גל ושבוע נפלא!
היי, הכנו הערב, יצא מאוד טעים!
תודה על מתכון פשוט וטוב!
יעל
שמחה שנהניתם 🙂
תודה יעל
פעם עשיתי בלינצס מקמח כוסמת יצא מזה טעים הבעיה שאני לא זוכרת את המתכון באסה
היי.. כתוב כוס וחצי קמח לבן, על איזה כוס מדובר? כוס חד פעמי שקוף או קרטון חד פעמי? תודה..
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל – כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית כמו בתמונה שבלינק המצורף.
היי,
מה אפשר לשים בפנים במקום גבינה?
מילוי מתוק או מלוח?
מתוק
אפשר להכין מלית תפוחים וקינמון כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים (לבשל את תערובת התפוחים לפי ההוראות שבמתכון).
אפשר גם למלא בממרח שוקולד ולהוסיף לו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.
יצא וואו!
תודה רבה רבה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
דחוף דחוף דחוףףף מה זה אומר לסנן את הגבינה הלבנה?
היי סנדרה,
זה אומר לשים את הגבינה בתוך מסננת דקה. הנוזלים אמורים לצאת ממנה והיא אמורה להסמיך יותר.
הכנתי הערב אפילו ללא תמצית וניל ויצא מהממםם טעים מאוד, יצא משהו כמו 8 יחידות.
תודה אושרית, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים
עשיתי יצא מושלם! עשיתי עם קמח 80% יצא מווווווש
עשיתי במכשיר ויצאו לי 12 (חבל שאני לא יכולה לשלוח תמונה כי חיסלנו איך שסיימתי להכין)
שמחה שנהניתם 🙂
תודה תהילה ויום מקסים 🌷
ואם אני רוצה 20? אפשר להכפיל ולשלש כמויות?
כן.
לכמה בלינצ’ס זה מספיק?
6 יחידות בקוטר 22 ס”מ.
היוש אפרת יש לי מכשיר מיוחד לבלינצ’ס ללא צורך בשימון אני צריכה להוסיף שמן?
אם זה לא נדבק בלי לשמן אז אין צורך להוסיף שמן.
מכינה עם קמח ללא גלוטן. על אתו עיקרון .
היי אפרת 🙂
יש אופציה להכין ללא ביצים?
היי קרן,
לא ניסיתי אבל לדעתי כן. אם במקרה התערובת קמת סמיכה בלי הביצים תוסיפי עוד קצת חלב.
נשמע ממש טוב, אני רוצה להכין את החביתיות יותר דיאטטיות, פחות קמח, יש לך מתכון מדויק? פעם הכנתי משהו כזה ואבד לי המתכון.
אוהבת מאד לבשל ולאפות במיוחד בריא והמתכונים שלך ממש מתאימים! ממוכרת לאתר שלך….
היי חיה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
יש לי מתכון לבלינצ’ס ללא גלוטן, על בסיס קמח תפו”א.
הי, יצא נהדר! תודה על ההסבר המפורט והמצולם. מצאתי שבמחבת טפלון טוב לא צריך לשמן בכלל. חג שמח!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר.
שלום אפרת,
מעוניינת להכין ולהקפיא לקראת החג.. אפשרי?
היי יוכבד,
אפשר להקפיא את עלי הבלינצ’ס. מומלץ לשים בין כל עלה נייר אפיה על מנת שלא יידבקו אחד לשני.
מומלץ להפשיר על השיש כמה שעות טובות לפני ההגשה. לאחר מכן למלא במילוי גבינה ולהגיש.
אפרת תודה על המתכונים המוצלחים!
הייתי רוצה להגיש את זה בתוך הסעודה ולא כקינוח,
אז אולי יש לך רעיון למילוי מלוח לבלינצ’ס? (גבינה מלוחה או משהו)
היי מאיה,
נראה לי שאת יכולה לערבב 4 כפות מלאות גבינה לבנה, 4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה), שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת, מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
מומלץ שתכיני גם את הבלינצ’ס מלוח שזה אומר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים כחצי כפית שטוחה מלח.
גם אני רציתי לעשות בלינצ’ס מלוח לסעודה החלבית של החג.
הכנתי מילוי של קוטג’ עם המון בצל מטוגן.
(מוסיפים את הבצל המטוגן כשהוא רותח ואז הקוטג’ מותח מעט)
בתוספת רוטב פטריות מהמתכון של הבורקס, יצא טעים במיוחד!
תודה
נשמע מעולה 🙂
יצא מעולה!!! תודה
תודה ורד, שמחה שאהבת 🙂
יצא נהדר!!
תודה רוזי, שמחה לשמוע 🙂
היי
אתר נפלא, במיוחד למישהו חסר מושג כמוני
עשיתי פעם ראשונה, היה מעולה!
היום פעם שניה, גם טוב, אך הבלינצס יצא דק ממש כמו קרפ.
איפה טעיתי ?
היי בן,
יכול להיות שהפעם שמת במחבת כמות קטנה יותר מהבלילה?
בכל מקרה, פעם הבאה כדי שהבלינצ’ס יהיו פחות דקים אפשר להוסיף לקמח רבע כפית אבקת אפיה.
היי אני יכולה במקום קמח לבן לשים קמח תופח?
לא מומלץ מאחר וזה ייצא כמו פנקייק ולא כמו קרפ.
יצא פנטסטי,תודה
תודה דורון, שמחה לשמוע 🙂
תודה על מתכון קל וטעים ביותר!!!!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
יצא מושלם
תודה מלי 🙂
יצא נפלא.יצאו לי 12 בלינצס. לתערובת הגבינה אפשר להוסיף צימוקים.
לכמה זמן זה יכול להישמר ?
אני רוצה להכין מחר לחג בלינצס פרווה ממולא בפירה….ליום שישי בבוקר…איך אדע אם זה ישאר טרי והאם אפשרי יהיה להקפיא לדעתך ?
היי הודיה,
אני ממליצה להכין את הבלינצ’ס והפירה יום לפני ולשמור במקרר ומחר להרכיב את המנה (למלא ולגלגל).
אם את מכינה מילוי תפו”א מומלץ שתכיני בלינצ’ס מלוח שזה אומר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים חצי כפית שטוחה מלח.
לא מומלץ להקפיא תפו”א.
שנה טובה 🙂
אפשר לשים מים המקום חלב?
כן.
למה זה יצא לי סמיך?
עשיתי בדיוק לפי המתכון..
זה לא יותר מדי קמח??? כוס וחצי?.
זה לא יכול לצאת סמיך כי יש גם כוס וחצי חלב ו-2 ביצים שמדללים את התערובת.
יצא מושלם.
בחלק מהם מרחנו קצת קונפיטורה ומעליה שכבת גבינה.. יאמי
נשמע מעולה 🙂
היי,
השתמשתי בכמעט 2 כוסות קמח ועדיין נוזלי.
מה לעשות?
היי מעין,
זה בסדר שזה נוזלי. זה יתייצב במחבת.
האם השמן נועד לטיגון או שזה לבלילה?
תודה ויום נעים
לבלילה.
חג שמח 🙂
תודה רבה על התשובה !!
התחלתי להכין. אבל משום מה הבלילה יוצאת במרקם לא ככ נוזלי. זאת אומרת כשאני מטה את המחבת הבלילה לא מתפשטת על הכל במהירות. ועד שמתפשטת קצת כבר מתחילה להתקשות.
כך זה ?
הבלילה מתקשה מהר ולכן צריך לעבוד מהר.
בכל מקרה תוסיפי קצת חלב לבלילה כדי לדלל אותה מעט.
הי
אם אני מכינה כמות כפולה. להכפיל הכל? 4ביצים?
ואם אין לי מסננת אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי?
תודה תודה על האתר המקסים !
כן וכן 🙂
הי
אני רוצה להכין את הבלינצס לחג..האם כדאי להכין את העלים היום ולחבר עם הגבינה לפני הארוחה?
או להכין הכל יחד מעכשיו ולשמור במקרר?
שאלה נוספת- אין לי מסננת. האם אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי ?
היי פנינה,
אפשר להכין היום את העלים וכבר מעכשיו לסנן את הגבינה במקרר. למלא ולגלגל לפני ההגשה.
אפשר לסנן דרך חיתול בד נקי.
חג שמח 🙂
היי,
האם אפשר להחליף את החלב במים או נוזל פרווה אחר חוץ מחלב סויה?
תודה,
אפרת 🙂
היי אפרת,
אפשר לשים מים.
יום מקסים 🙂
או למלא בשוקולד ולעשות את אותו הדבר
היי סנטנה,
צריך קודם להכין את הבצק של הבלינצ’ס בנפרד ורק אז למלא אותו בירקות או שוקולד כי לפני הבישול זאת בלילה נוזלית.
אפשר להכין את הבצק,למלא בירקות (שטוגנו לפני) ולסגור את הבצק לכדור ולטגן? במקום לבשל שטוח ואז לקפל?
היי שבוע טוב,
ניתן להכין עם קמח כוסמין?
אני חושבת שכן.
שבוע טוב 🙂
היה מושלם וטעים ויפה תודה רבה
תודה רבקה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
היי יקירה. הדעות היו חלוקות: חלק אהבו, חלק פחות…
למען האמת השארתי את הגבינה הלבנה במסננת למשך לילה, יצאה סמיכה וטעימה!
תודה
על טעם לא מתווכחים 😉
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!
תודה!
אעדכן איך יצא
היי, אפשר במקום מלית גבינה (כי לא אוהבים) למלא בירקות? (תירס,בצל,גזר…)
היי,
אפשר למלא בירקות אם אוהבים. יש לטגן קודם את הירקות במחבת עד לריכוך כמעט מלא.
היי אפרת /-)
אפשר להכין אותם יום מראש? שיהיו כבר ממולאים?
תודה
היי יקירתי.
הולכת להכין את המתכון למפגש ילדים בשבת.
האם אפשר להשתמש בסירופ קרמל? יש לי גם סירופ של פנקייקים.
תודה
היי קריסטינה,
אפשר להשתמש בסירופ קרמל. לדעתי יותר כדאי להכין את הבלינצ’ס יום לפני ולשמור במקרר בשקית סגורה ויום למחרת למלא ולגלגל.
יום נפלא 🙂
אפרת היקרה, לצערי עדיין לא הכנתי אותם, אך אעדכן ברגע שאכין . תודה לת על כל המתכונים הנהדרים ושהה אזרחית טובה!
תודה יקירתי, גם לך 🙂
כדאי להוסיף למלית צימוקים וקינמון.
הי אפרת,
עד כמה זה ישפיע או יפריע אם אשים חלב סויה במקום הרגיל?
תודה מראש
היי מוניקה,
לא חושבת שזה אמור להשפיע. עדיין ייצא טעים 🙂
ויש לך מתכון מוצלח לרוגעלך?
מה נשמע אפרת?
אני רוצה להכין את הבלינצס למסיבה שאנחנו מארגנות.
ניראה לך שמתאים לשים עם זה סירופ שוקולד כמו בפנקייק?
ואיך להכפיל כמויות?
פשוט לעשות כפול?
היי יקירתי,
אפשר לשים על זה סירופ שוקולד, זה דווקא הולך מצוין.
וכן, לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות:
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
קמצוץ מלח
3 כוסות חלב
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
6 כפות שמן
למלית גבינה: 500 גרם גבינה לבנה, 3 כפות סוכר, 2 כפיות תמצית וניל.
אין לי מתכון לרוגעלך.
בהצלחה ותהנו 🙂
בדיוק נגמר לי הזמן ….אפשר לשים שמן במקום ?? 🙂
הכנתי את זה (מקמח מלא) ויצא מוצלח מאוד
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
נראה מעולה. אפשר להשתמש בעלי בלינצ’ס מוכנים? האם צריך לטגן אותם?
היי שרית,
אפשר להשתמש בעלי בלינצ’ס מוכנים ואז בעצם יישאר רק להכין את מילוי הגבינה. אפשר לטגן קצת משני הצדדים (לא חובה אבל מומלץ).
יום נפלא 🙂
היי אפרת
האם קמח מלא יתאים כאן?
או שאולי להמיר חצי מהכמות לקמח מלא?
תודה שירי
היי שירי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח מלא. ממליצה להמיר בהתחלה חצי כמות ואם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להכין 100% מלא.
יום נפלא 🙂
מתאים או לא? אני ישמח לעשות את זה גם מקמח מלא
תודה רבה