שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 6 יחידות בלינצ'ס בקוטר של 22 ס"מ

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

כף (12.5 ג’) סוכר

קמצוץ מלח

כוס וחצי (360 מ”ל) חלב

2 ביצים

כפית תמצית וניל

3 כפות שמן

מלית הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה

2 כפות (25 ג’) סוכר

כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

-מניחים את הגבינה הלבנה במסננת כרבע שעה לפחות.

-בינתיים מכינים את בלילת בלינצ’ס: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה, לפי הסדר בו רשומים, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (אם נוצרו גושים ואין לכם מטרפה- מומלץ להעביר את הבלילה במסננת דקה).

-משמנים מחבת בקוטר של כ 24-26 ס”מ ומחממים על אש בינונית, כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כ3/4 מצקת ומטים את המחבת לצדדים בצורה מעגלית כדי שהבלילה תכסה את כל תחתית המחבת בצורה אחידה (זו צריכה להיות שכבה דקה). מבשלים על אש בינונית במשך כדקה וחצי-שתיים. הופכים בעזרת תרווד צד ומבשלים עוד כדקה. מעבירים לצלחת. משמנים שוב את המחבת וממשיכים הלאה עם יתר הבלילה.

-מערבבים את הגבינה שסוננה עם הסוכר ותמצית הוניל.

-הרכבת הבלינצ’ס: מניחים בלינצ’ס על צלחת, מניחים בחלק התחתון כף גדושה ממילוי הגבינה. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה בכדי לכסות את המילוי ולאחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים עד הקצה. מגישים מיד או מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.

*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ’ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.

*מומלץ לזלף מעל סירופ מייפל/דבש או להגיש עם פירות יער.

בלינצ'ס גבינה - שלבי הכנה

מתכון לבלינצ’ס גבינה, בלינצ’ס מתוק

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות מקמח חומוסעוגיות מקמח חומוס
מרק קישואים ואפונה מרק קישואים ואפונה

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אגם (04:17 12.09.2021)

היי, האם קיים מתכון לבלינצ’ס בשרי?

מתכונים ב-10 דקות (10:06 12.09.2021)

היי אגם,
אין באתר מתכון לבלינצ’ס בשרי, אבל אפשר להמיר את החלב בכוס ורבע מים ולהכין מלית בשרית של עוף או בשר.

בתיה דיסקינד (11:02 10.09.2021)

יצא מעדןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!!
הבלינצ’ס יצאו יפים שכולם שאלו אם זה מתכון מסובך או אם זה במכונה כשהם שמעו שלא הם בקשו את המתכון
הוספתי למילוי קצת מלית דובדבנים וזה מאוד שידרג
תודה עעעעעעעננננננננקקקקקקייייייתתתתתת!!!!!!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:49 10.09.2021)

נראה משגע, שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺

תמר (19:09 10.06.2021)

אפרת את מדהימה האתר שלך מציל אותי!!!
כל המתכונים שאני מכינה הם מכאן והכל קל להכנה ויוצא מוששש!
כולם אוהבים הילדים וגם הבוגרים יותר אין מתכון שהכנתי ונשאר במקרר תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:17 10.06.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאתם נהנים מהאתר😊

דינה (00:54 16.05.2021)

יצא מצוין!!!!! מדהים!!!
מתכון מושלם
חג שמח…..

מתכונים ב-10 דקות (01:28 16.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! חג שמח וטעים😊

בת עמי (12:16 13.05.2021)

אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? ואם כן איזה קמח את ממליצה?

מתכונים ב-10 דקות (13:56 13.05.2021)

היי,
אני מניחה שאפשר.
יש כל מיני סוגים, אני אישית אוהבת את קמח תמי או כרגיל כתחליפים😊

בת עמי (13:58 13.05.2021)

איזה תמי? יש מלא סוגים…

מתכונים ב-10 דקות (14:16 13.05.2021)

אני חושבת שהכתום-קמח תמי רב תכליתי.

עינת (14:06 6.05.2021)

היי אפרת
בלי תמצית וניל ועם סוכר חום כסוכר יצא טעים גם נכון?
תודה מראש על המענה.

מתכונים ב-10 דקות (14:12 6.05.2021)

אפשר בלי תמצית וניל, אבל היא ממש מוסיפה. עם סוכר חום פחות מומלץ היות והוא גרגירי יותר ונוטה לא להתמוסס היטב בתערובת…

מ (15:18 4.05.2021)

הי תודה על המתכון. רציתי לשאול מה ההבדל בין הבלילה הזו לשל פנקייק?

מתכונים ב-10 דקות (17:03 4.05.2021)

היי,
פנקייק אמור לצאת יותר תפוח ורך, ובלינצ’ס אמורים לצאת דקים ויציבים מספיק כדי שיהיה אפשר למלא אותם😊

פפפפפפ (20:50 20.04.2021)

יצא פשוט מושלם בעלי הוא סוג בררן והוא אהב—

מתכונים ב-10 דקות (21:10 20.04.2021)

שמחה שאהבתם! תודה על השיתוף😊

רבקה (07:53 11.04.2021)

היי אפרת שבוע טוב
אם אני רוצה להכין את המתכון היום אבל למחר האם זה אפשרי ואיך?
והאם אפשר מתכון לכמות של 4 יחידות.
תודה ויום נפלא

מתכונים ב-10 דקות (09:33 11.04.2021)

היי רבקה,
פחות כדאי להכין כמות רק ל-4 מנות, אבל אם תעדיפי בכל זאת מצרפת לך כמויות:
כוס (140 ג’) קמח לבן
2/3 כף (8.3 ג’) סוכר
קמצוץ מלח
כוס (240 מ”ל) חלב
2 ביצים קטנות/ ביצה גדולה
2/3 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
מלית הגבינה:
170 גרם גבינה לבנה
1/3 1 כפות (25 ג’) סוכר
2/3 כפית תמצית וניל
יום מקסים:)

רבקה (09:49 11.04.2021)

היי,
האם אפשר להכין את הבצק היום וגם לטגן אותו היום ואת מלית הגבינה מחר.
אני רוצה להכין את זה למחר.
איך עדיף?

מתכונים ב-10 דקות (09:54 11.04.2021)

אני חושבת שהכי כדאי להכין היום רק את הבלינצ’ס (ללא המלית), ומחר לפני ההגשה לתת להם טיגון קצרצר במחבת ואז למלא במלית הגבינה.

ניסן (22:21 8.04.2021)

וואו תקשיבי אני מופתעת כל פעם מחדש מהמתכונים המוצלחים שלך!
הכנתי לארוחת ערב ויצא מדהים !!!! לא נשאר אפילו אחד בשביל התמונה….. כמו”כ שמתי פודינג וניל במקום התמצית וניל ולא טגנתי בחמאה אחרי שהבליצס הייו מוכנים
איך שסימתי להכין ולמלא בגבינה -הם נחטפו!
תודה ענקית שבת שלום וחודש טוב!!

מתכונים ב-10 דקות (22:28 8.04.2021)

שמחה כל כך לשמוע שאהבתם! תודה על השיתוף😊

מיכל (20:36 15.02.2021)

וואו מטורף זללנו !!!
ממליצה בחוםםם !!!!
אפרת מדהימה , אני כבר לא יכולה לספור בכמה
מתכונים אני משתמשת פה באתר שלך וכולם ללא יוצא מן הכלל מ-ד-ה-י-מ-י-ם !!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 15.02.2021)

שמחה שנהניתם!! ❤️
תודה מיכל

הודיה (08:54 10.12.2020)

ניתן להמיר את התמצית וניל בסוכר וניל?

מתכונים ב-10 דקות (10:14 10.12.2020)

היי הודיה,
כן, אפשר.. תשמשי ב1.5 כפיות סוכר וניל

הודיה (10:15 10.12.2020)

תודה
האתר שלך מושלם!!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:20 10.12.2020)

תודה רבה הודיה ❤️

אפרת (20:32 26.11.2020)

מעולה! פעם ראשונה שמכינה. כבר לפי התגובות, הכפלתי כמויות. טעים מאוד. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:05 26.11.2020)

נראה מעולה אפרת! 🙂
תודה רבה, שמחה שאהבת
סופ”ש נעים ❤️

רחלי (19:47 23.11.2020)

אפרת האלופה!
אין עלייך! מתכונים מצוינים!
מצרפת תמונה

מתכונים ב-10 דקות (23:48 23.11.2020)

נראה מעולה רחלי!!
תודה על השיתוף ❤️

לאה משולמי (18:37 17.11.2020)

יצא לי עבה וקשה לא נח לקיפול,במה טעיתי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 17.11.2020)

השתמשת במחבת עם ציפוי מונע הדבקות?
היית צריכה כנראה לשים שכבה דקה יותר במחבת (זה אומר כמות קטנה יותר של בלילה).
אם הבלילה יצאה קצת סמיכה אפשר היה לדלל אותה קצת ע”י הוספת חלב.

שרית (14:37 16.11.2020)

האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:41 16.11.2020)

היי שרית,
לא ניסיתי, אך אני חושבת שתוכלי לשלב כחצי מהכמות בקמח שקדים
לא הייתי ממליצה להשתמש רק בשקדים מכיוון שהבלינצ’ס יוצא גרגירי
בהצלחה 🙂

בתאל (15:44 29.10.2020)

מתכון מנצח! קל וטעים ברמות!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:54 30.10.2020)

תודה בתאל 🙂

בתיה (21:23 4.10.2020)

היי אפרת.אין על המתכונים שלך.
אפשר לשים מים במקום חלב בלילה של הבלינצעס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 5.10.2020)

כן 🙂

מירב (19:32 1.10.2020)

הבלינצ’סים יצאו מעולים !!! אני הוספתי גם קינמון במילוי הגבינה ויצא סוף!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 1.10.2020)

תודה מירב 🙂

בתאל (01:15 4.10.2020)

מושלם!!! תודה על מתכון ברור, כ”כ פשוט ומוצלח!! תבורכי! חג שמח 🙂

בתאל (01:17 4.10.2020)

היכן אני מוסיפה חוות דעת מבלי להגיב למישהו..

I (20:24 21.10.2020)

למעלה יש לך “הוספת תגובה חדשה”

😉😉😉 (21:44 6.09.2020)

חיעכג

ניר (15:01 9.06.2020)

האם יש ניילון בטיחותי מבחינת הבריאות, שאפשר להצמיד לתבנית לעוגה, כדי שהבלילה לא תלכלך את התבנית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:10 9.06.2020)

לא מכירה ניילון כזה אבל אפשר לרפד את התבנית בנייר אפיה.

ר. נ. י (14:59 9.06.2020)

באחד המתכונים שיש לי כתוב להוסיף חלמון לגבינה למילוי הבלינצ’ס. האם יש בעייה בריאותית בשימוש בחלמון חי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 9.06.2020)

זה פחות מומלץ מחשש לסלמונלה.

אהובה (21:18 26.05.2020)

יש לך מתכון לבליצס פרווה עם מילוי של תפוא, לא מצאתי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:45 26.05.2020)

כדאי להכין בלינצ’ס מלוח:
כוס וחצי קמח לבן
חצי כפית שטוחה מלח
כוס וחצי חלב סויה
2 ביצים
3 כפות שמן
למילוי -יש לבשל תפו”א במים עד לריכוך, למעוך לפירה ולהמליח לפי הטעם. אפשר להוסיף בצל מטוגן.

צפורה (17:54 26.05.2020)

הקפאתי את הבלינצס ללא המילוי, לאחר ההפשרה מתי כדאי לטגן בחמאה עם המילוי או בלי, לא הבנתי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 26.05.2020)

מומלץ לטגן בחמאה לאחר מילוי וקיפול הבלינצ’ס.

מיכל (15:29 26.05.2020)

תודה רבה על המענה סופר מהיר. שאלה שלא קשורה לנושא הבלינצ’ס. יש לי תבניות של קרטון נראה לי עם קישוט פרחים השאלה האם לשמן אותו אני מכינה את פשטידת התירס שבאתר שלך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:33 26.05.2020)

כן.

לאה (15:11 26.05.2020)

אשמח לדעת אם אפשר להקפיא עם המילוי? אם לא, אז מדוע?
וכמה ימים אפשר במקרר עם המילוי?
תודה!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:29 26.05.2020)

פחות מומלץ כי בהפשרה המילוי עלול להפריש נוזלים ולהרטיב את הבלינצ’ס.
אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים.

מיכל (13:52 26.05.2020)

היי אתר מושלם. באיזה כוס להסתמש ואם אני משתמש בכוסות מדידה באיזה צריך תודה רבה על העזרה והזמן שלך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:11 26.05.2020)

כוס זכוכית רגילה עם ידית או כוס בנפח 240 מ\”ל. בדר\”כ כוס מדידה סטנדרטית היא בנפח 240 מ\”ל אבל כדאי לוודא את זה.

אנונימי (16:19 25.05.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין לשבועות, יש מצב להכין היום ולהקפיא כולל הבלילה והכל?
אגב המתכונים שלך מטורפים❤❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 25.05.2020)

אפשר להקפיא אבל עדיף בלי המילוי.
חג שמח 🌺

אנונימי (20:11 25.05.2020)

תודה רבה!
הכנתי ויצא מטורף!!!
מומלץ מאוד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:28 25.05.2020)

❤️

רחל (02:44 25.05.2020)

הי, אפרת
תודה על כל המתכונים המושלמים והקוצרי מחמאות שלך!!!!
הכנתי את הבלינצ’סים והם יצאו לי די צמיגיים ועם כתמים חומים של צריבה מהמחבת (יש לציין שהכפלתי את המתכון כפול 3),אולי את יודעת איך ולמה זה קרה? ואיך גורמים לבלינצ’ס להיות ספוגי ואוורירי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:36 25.05.2020)

היי רחל 🙂
לעיתים כשמכפילים כמויות המרקם נפגע אז יכול להיות שזאת הסיבה, במיוחד אם הכפלת ב-3.
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?
באיזו כוס השתמשת?

מירי (00:12 25.05.2020)

אפשר לשמור במקפיא את הבלינצ’סים ויום לפני למלות?
או בכלל להקפיא עם המילוי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 25.05.2020)

כן. עדיף להקפיא את העלים בלי המילוי.

אנונימית (16:33 11.05.2020)

הכנתי ויצא מושלם!!
נשאר לי מהבלילה, אפשר לשמור אותה בקירור? א\”כ לכמה זמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:21 11.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים. יש לערבב לפני ההכנה.

אושרת (18:02 7.05.2020)

אפרת סליחה, קראתי לך בטעות חן…:)

אושרת (17:59 7.05.2020)

חן יקרה!!
מהרגע שגיליתי את האתר שלך פשוט התמכרתי וממליצה בלי סוףףף.
הכל עם הרבה אהבה, הסבר פשוט,ברור וקל, את אלופה, תמשיכי להפתיע עם הכשרון הבלעדי שלך…
2 שאלות לגבי המתכון: חייב לסנן את הגבינה?
יש לך רעיון למלית בלי ג.לבנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 7.05.2020)

תודה אושרת 💖
לא חייב אבל מומלץ כי כשמסננים את הגבינה היא יותר מוצקה ופחות נוזלית.
אפשר להכין מלית תפוחים וקינמון כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים (לבשל את תערובת התפוחים לפי ההוראות שבמתכון).
אפשר גם למלא בממרח שוקולד ולהוסיף לו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.

מיכל (17:00 1.04.2020)

שלום אפרת,
הימים ימי סגר הקורונה, ואני לא מפסיקה לקרוא מתכונים באתר הנהדר שלך. את חלקם אני אפילו מנסה 🙂 מחר אכין את הבלינצ\’ס.
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 1.04.2020)

❤️

מירב (11:18 23.03.2020)

מכינה קבוע עם הילדים והם מחסלים הכל עד לפירור האחרון. תודה על מתכון מצוין!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 23.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מירב

מאי א (17:19 18.03.2020)

האם אפשר לשים שקית סוכר וניל במקום תמצית וניל ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:42 18.03.2020)

כן אפשר.

הדס (11:39 2.02.2020)

שלום אפרת
האתר שלך מהמם
אין לי מטרפה עם מה אפשר להשתמש במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 2.02.2020)

היי, אפשר לערבב עם כף ואם יש גושים בבלילה כדאי להעביר אותה במסננת.
שבוע נפלא 🙂

נועה (14:29 17.01.2020)

כמה זמן לוקח להכין בערך?
אגב תודה רבה על האתר המושלם הזה😚😚😚😚😚

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 17.01.2020)

כל בלינצ’ס לוקח כ-3 דקות במחבת.
הכמות במתכון היא ל6 יחידות אז סה”כ 18-20 דקות.

שי (09:43 30.11.2019)

מתכון מדהים וטעים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 30.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שי

מירי (00:36 30.10.2019)

אפרת שלום,
תודה רבה על האתר המקסים! אני מבקרת בו המון, מכינה וקוצרת מחמאות רבות…
הבלינצס’ יצאו מעולים.
(לא הייתה לי מספיק גבינה ולכן שילבתי גם קוטג’ במלית והיה בסדר גמור)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 30.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי

ירון (10:24 25.10.2019)

אפשר להכין את זה ביום שישי לאכול בשבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 25.10.2019)

כן אפשר. לשמור במקרר בקופסה סגורה.

אתי (23:46 13.10.2019)

היי אפרת, גרה בארהב ואין גבינה לבנה מה את ממליצה ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 14.10.2019)

היי אתי,
אפשר להשתמש בגבינת שמנת.
שמעתי המלצה על SOUR CREAM של חברת DAISY, אומרים שהמרקם שלה מאוד מזכיר מרקם של גבינה לבנה.

אילת (00:29 29.09.2019)

למה הבלינצ’עס נדבק לי למחבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 29.09.2019)

חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

דנה (11:12 23.09.2019)

נראה מעולה! שאלה קטנה – ניתן להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמות? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 23.09.2019)

כן, אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת (20-25 גרם).

עטרה (14:01 30.08.2019)

יצא מעולה!! ממליצה ממש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 30.08.2019)

תודה עטרה 🙂

מילכה (16:35 14.08.2019)

יצא מעולה!
סוף סוף מצאתי את המתכון המושלם. תודה רבה אפרת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:41 15.08.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה מילכה

חסוי ומוסווה (17:27 11.08.2019)

זה לא אמור להיות מתכונים בעשר ד’ק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 11.08.2019)

כן. ניסית להכין?

הודי (17:27 10.07.2019)

היי, לא הבנתי איך לשים גבינה במסננת ולמה, תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 10.07.2019)

הכוונה לקחת מסננת עם חורים קטנים ולשים בתוכה את הגבינה. זה אמור לסנן את הנוזלים מהגבינה כך שהיא תעשה יותר סמיכה.

יאיר (00:55 8.07.2019)

אני מאוד אוהב את המתכון הזה אני הכנתי אותו 17 פעמים ובכל הפעמים יצא טעעים …
ואני ממליץ להשתמש באותו מתכון גם לקרפים (אני עשיתי ויצא מאוד טעים, בעיקר עם נוטלה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 8.07.2019)

תודה יאיר 🙂

תמרה ביילי (10:46 6.07.2019)

הי, במקום הגבינה אפשר להשתמש ביוגורט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 6.07.2019)

אני מניחה שאפשר אבל בגלל שהוא דליל יהיה כדאי לסנן אותו כשעה לפני שימוש (פשוט לשים אותו במסננת דקה ומתחת לשים קערה אליה יטפטפו הנוזלים).

אורית (17:54 8.06.2019)

תודה! כל מתכון שלך מדוייק ומנצח!! יצאו בלינצ’סים יפייפיים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 9.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית

טליה (04:30 7.06.2019)

אכן ממתינה שיתקררו ואז מכניסה למקרר. עטפנו היטב את כל הערימה בנייר אפיה פלוס נייר כסף.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 10.06.2019)

נסי לשמור בקופסה סגורה מפלסטיק. אם לא יעזור, כדאי להקפיא.

אלי (23:16 5.06.2019)

היי האם אפשר להשתמש בקמח קוסמין מלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 10.06.2019)

אני מניחה שכן.

אסתר (10:53 29.05.2019)

האם אפשר להקפיא את הבלינצ’ס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 29.05.2019)

כן אפשר, בלי המילוי.

טליה (17:47 3.06.2019)

היי,
כאשר אני מכינה את החביתיות ושומרת אותן במקרר ללא מילוי, לאחר יום מופיעות סוג של נקודות שחורות שנראות כמו עובש (ככל הנראה לא באמת עובש) , האם יש לך מושג למה/ממה זה קורה??? ואיך אפשר לשמור את החביתיות ללא מילוי באופן שישמרו טריות ויפות?
תודה מראש
טליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:59 3.06.2019)

היי טליה,
אני לא מכירה את התופעה. את מכניסה את זה למקרר רק אחרי שזה התקרר לגמרי? במה את מאחסנת את הבלינצ’ס? את עוטפת/סוגרת היטב?

נחמי (16:20 25.05.2020)

הנקודות השחורות זו תופעה מוכרת. אם מטפטפים קצת מיץ לימון לבלילה ומערבבים – זה יכול למנוע את הנקודות. (אין ללימון השפעה על הטעם).

גל (09:59 3.02.2019)

היי, יצא מעולה! אף ללא אבקת סוכר 🙂 הוספתי מעט דבש וגרידת לימון (לגבינה), יצא מעדן! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 3.02.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה גל ושבוע נפלא!

יעל (19:53 16.01.2019)

היי, הכנו הערב, יצא מאוד טעים!
תודה על מתכון פשוט וטוב!
יעל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 16.01.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה יעל

חמודה (15:04 13.12.2018)

פעם עשיתי בלינצס מקמח כוסמת יצא מזה טעים הבעיה שאני לא זוכרת את המתכון באסה

מרינה (15:21 7.08.2018)

היי.. כתוב כוס וחצי קמח לבן, על איזה כוס מדובר? כוס חד פעמי שקוף או קרטון חד פעמי? תודה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 7.08.2018)

הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל – כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית כמו בתמונה שבלינק המצורף.

חן (11:10 1.08.2018)

היי,
מה אפשר לשים בפנים במקום גבינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 1.08.2018)

מילוי מתוק או מלוח?

חן (13:10 2.08.2018)

מתוק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 2.08.2018)

אפשר להכין מלית תפוחים וקינמון כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים (לבשל את תערובת התפוחים לפי ההוראות שבמתכון).
אפשר גם למלא בממרח שוקולד ולהוסיף לו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.

פנינה (18:56 17.07.2018)

יצא וואו!
תודה רבה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 17.07.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

סנדרה (11:35 7.07.2018)

דחוף דחוף דחוףףף מה זה אומר לסנן את הגבינה הלבנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 7.07.2018)

היי סנדרה,
זה אומר לשים את הגבינה בתוך מסננת דקה. הנוזלים אמורים לצאת ממנה והיא אמורה להסמיך יותר.

אושרית (02:20 18.06.2018)

הכנתי הערב אפילו ללא תמצית וניל ויצא מהממםם טעים מאוד, יצא משהו כמו 8 יחידות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 18.06.2018)

תודה אושרית, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים

תהילה (23:29 10.06.2018)

עשיתי יצא מושלם! עשיתי עם קמח 80% יצא מווווווש
עשיתי במכשיר ויצאו לי 12 (חבל שאני לא יכולה לשלוח תמונה כי חיסלנו איך שסיימתי להכין)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 11.06.2018)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה תהילה ויום מקסים 🌷

ליאם (14:49 8.06.2018)

ואם אני רוצה 20? אפשר להכפיל ולשלש כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:53 8.06.2018)

כן.

ליאם (22:43 7.06.2018)

לכמה בלינצ’ס זה מספיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 8.06.2018)

6 יחידות בקוטר 22 ס”מ.

תהילה (20:02 7.06.2018)

היוש אפרת יש לי מכשיר מיוחד לבלינצ’ס ללא צורך בשימון אני צריכה להוסיף שמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 7.06.2018)

אם זה לא נדבק בלי לשמן אז אין צורך להוסיף שמן.

חדוה (20:35 29.05.2018)

מכינה עם קמח ללא גלוטן. על אתו עיקרון .

Keren (14:05 28.05.2018)

היי אפרת 🙂
יש אופציה להכין ללא ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 28.05.2018)

היי קרן,
לא ניסיתי אבל לדעתי כן. אם במקרה התערובת קמת סמיכה בלי הביצים תוסיפי עוד קצת חלב.

חיה (15:35 21.05.2018)

נשמע ממש טוב, אני רוצה להכין את החביתיות יותר דיאטטיות, פחות קמח, יש לך מתכון מדויק? פעם הכנתי משהו כזה ואבד לי המתכון.
אוהבת מאד לבשל ולאפות במיוחד בריא והמתכונים שלך ממש מתאימים! ממוכרת לאתר שלך….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 21.05.2018)

היי חיה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
יש לי מתכון לבלינצ’ס ללא גלוטן, על בסיס קמח תפו”א.

תמר (14:40 18.05.2018)

הי, יצא נהדר! תודה על ההסבר המפורט והמצולם. מצאתי שבמחבת טפלון טוב לא צריך לשמן בכלל. חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 20.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר.

יוכבד (11:38 15.05.2018)

שלום אפרת,
מעוניינת להכין ולהקפיא לקראת החג.. אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 15.05.2018)

היי יוכבד,
אפשר להקפיא את עלי הבלינצ’ס. מומלץ לשים בין כל עלה נייר אפיה על מנת שלא יידבקו אחד לשני.
מומלץ להפשיר על השיש כמה שעות טובות לפני ההגשה. לאחר מכן למלא במילוי גבינה ולהגיש.

מאיה (00:00 15.05.2018)

אפרת תודה על המתכונים המוצלחים!
הייתי רוצה להגיש את זה בתוך הסעודה ולא כקינוח,
אז אולי יש לך רעיון למילוי מלוח לבלינצ’ס? (גבינה מלוחה או משהו)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 15.05.2018)

היי מאיה,
נראה לי שאת יכולה לערבב 4 כפות מלאות גבינה לבנה, 4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה), שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת, מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
מומלץ שתכיני גם את הבלינצ’ס מלוח שזה אומר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים כחצי כפית שטוחה מלח.

מלכי (16:19 21.05.2018)

גם אני רציתי לעשות בלינצ’ס מלוח לסעודה החלבית של החג.
הכנתי מילוי של קוטג’ עם המון בצל מטוגן.
(מוסיפים את הבצל המטוגן כשהוא רותח ואז הקוטג’ מותח מעט)
בתוספת רוטב פטריות מהמתכון של הבורקס, יצא טעים במיוחד!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 21.05.2018)

נשמע מעולה 🙂

ורד (14:13 17.02.2018)

יצא מעולה!!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 17.02.2018)

תודה ורד, שמחה שאהבת 🙂

רוזי (14:28 7.01.2018)

יצא נהדר!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 7.01.2018)

תודה רוזי, שמחה לשמוע 🙂

בן (20:09 13.12.2017)

היי
אתר נפלא, במיוחד למישהו חסר מושג כמוני
עשיתי פעם ראשונה, היה מעולה!
היום פעם שניה, גם טוב, אך הבלינצס יצא דק ממש כמו קרפ.
איפה טעיתי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 13.12.2017)

היי בן,
יכול להיות שהפעם שמת במחבת כמות קטנה יותר מהבלילה?
בכל מקרה, פעם הבאה כדי שהבלינצ’ס יהיו פחות דקים אפשר להוסיף לקמח רבע כפית אבקת אפיה.

חנה (14:06 1.12.2017)

היי אני יכולה במקום קמח לבן לשים קמח תופח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 1.12.2017)

לא מומלץ מאחר וזה ייצא כמו פנקייק ולא כמו קרפ.

דורון (19:33 26.11.2017)

יצא פנטסטי,תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 26.11.2017)

תודה דורון, שמחה לשמוע 🙂

נועה (18:41 24.10.2017)

תודה על מתכון קל וטעים ביותר!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 24.10.2017)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

מלי (19:26 13.10.2017)

יצא מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 14.10.2017)

תודה מלי 🙂

מלי (19:23 13.10.2017)

יצא נפלא.יצאו לי 12 בלינצס. לתערובת הגבינה אפשר להוסיף צימוקים.

הודיה (12:17 19.09.2017)

לכמה זמן זה יכול להישמר ?
אני רוצה להכין מחר לחג בלינצס פרווה ממולא בפירה….ליום שישי בבוקר…איך אדע אם זה ישאר טרי והאם אפשרי יהיה להקפיא לדעתך ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 19.09.2017)

היי הודיה,
אני ממליצה להכין את הבלינצ’ס והפירה יום לפני ולשמור במקרר ומחר להרכיב את המנה (למלא ולגלגל).
אם את מכינה מילוי תפו”א מומלץ שתכיני בלינצ’ס מלוח שזה אומר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים חצי כפית שטוחה מלח.
לא מומלץ להקפיא תפו”א.
שנה טובה 🙂

חני (17:19 27.05.2020)

אפשר לשים מים המקום חלב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 27.05.2020)

כן.

ברכי (22:51 3.09.2017)

למה זה יצא לי סמיך?
עשיתי בדיוק לפי המתכון..
זה לא יותר מדי קמח??? כוס וחצי?.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 4.09.2017)

זה לא יכול לצאת סמיך כי יש גם כוס וחצי חלב ו-2 ביצים שמדללים את התערובת.

דסי (19:02 26.07.2017)

יצא מושלם.
בחלק מהם מרחנו קצת קונפיטורה ומעליה שכבת גבינה.. יאמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 26.07.2017)

נשמע מעולה 🙂

מעין (11:04 28.06.2017)

היי,
השתמשתי בכמעט 2 כוסות קמח ועדיין נוזלי.
מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (11:35 28.06.2017)

היי מעין,
זה בסדר שזה נוזלי. זה יתייצב במחבת.

אהובה (09:09 30.05.2017)

האם השמן נועד לטיגון או שזה לבלילה?

תודה ויום נעים

מתכונים ב-10 דקות (09:36 30.05.2017)

לבלילה.
חג שמח 🙂

פנינה (12:37 29.05.2017)

תודה רבה על התשובה !!
התחלתי להכין. אבל משום מה הבלילה יוצאת במרקם לא ככ נוזלי. זאת אומרת כשאני מטה את המחבת הבלילה לא מתפשטת על הכל במהירות. ועד שמתפשטת קצת כבר מתחילה להתקשות.
כך זה ?

מתכונים ב-10 דקות (13:03 29.05.2017)

הבלילה מתקשה מהר ולכן צריך לעבוד מהר.
בכל מקרה תוסיפי קצת חלב לבלילה כדי לדלל אותה מעט.

פנינה (11:44 29.05.2017)

הי
אם אני מכינה כמות כפולה. להכפיל הכל? 4ביצים?
ואם אין לי מסננת אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי?
תודה תודה על האתר המקסים !

מתכונים ב-10 דקות (12:23 29.05.2017)

כן וכן 🙂

פנינה (11:17 29.05.2017)

הי
אני רוצה להכין את הבלינצס לחג..האם כדאי להכין את העלים היום ולחבר עם הגבינה לפני הארוחה?
או להכין הכל יחד מעכשיו ולשמור במקרר?

שאלה נוספת- אין לי מסננת. האם אפשר לסנן את הגבינה דרך חיתול בד נקי ?

מתכונים ב-10 דקות (12:23 29.05.2017)

היי פנינה,
אפשר להכין היום את העלים וכבר מעכשיו לסנן את הגבינה במקרר. למלא ולגלגל לפני ההגשה.
אפשר לסנן דרך חיתול בד נקי.
חג שמח 🙂

אפרת (09:17 26.04.2017)

היי,
האם אפשר להחליף את החלב במים או נוזל פרווה אחר חוץ מחלב סויה?
תודה,
אפרת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:18 26.04.2017)

היי אפרת,
אפשר לשים מים.
יום מקסים 🙂

סנטנה (15:19 3.04.2017)

או למלא בשוקולד ולעשות את אותו הדבר

מתכונים ב-10 דקות (15:56 3.04.2017)

היי סנטנה,
צריך קודם להכין את הבצק של הבלינצ’ס בנפרד ורק אז למלא אותו בירקות או שוקולד כי לפני הבישול זאת בלילה נוזלית.

סנטנה (15:18 3.04.2017)

אפשר להכין את הבצק,למלא בירקות (שטוגנו לפני) ולסגור את הבצק לכדור ולטגן? במקום לבשל שטוח ואז לקפל?

חן (20:31 25.03.2017)

היי שבוע טוב,
ניתן להכין עם קמח כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (21:49 25.03.2017)

אני חושבת שכן.
שבוע טוב 🙂

רבקה (20:24 11.02.2017)

היה מושלם וטעים ויפה תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:03 11.02.2017)

תודה רבקה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

קריסטינה (21:58 7.01.2017)

היי יקירה. הדעות היו חלוקות: חלק אהבו, חלק פחות…
למען האמת השארתי את הגבינה הלבנה במסננת למשך לילה, יצאה סמיכה וטעימה!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:29 7.01.2017)

על טעם לא מתווכחים 😉
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!

סנטנה (10:26 13.12.2016)

תודה!
אעדכן איך יצא

סנטנה (21:49 12.12.2016)

היי, אפשר במקום מלית גבינה (כי לא אוהבים) למלא בירקות? (תירס,בצל,גזר…)

מתכונים ב-10 דקות (23:27 12.12.2016)

היי,
אפשר למלא בירקות אם אוהבים. יש לטגן קודם את הירקות במחבת עד לריכוך כמעט מלא.

קריסטינה (01:04 7.12.2016)

היי אפרת /-)
אפשר להכין אותם יום מראש? שיהיו כבר ממולאים?
תודה

קריסטינה (00:17 7.12.2016)

היי יקירתי.
הולכת להכין את המתכון למפגש ילדים בשבת.
האם אפשר להשתמש בסירופ קרמל? יש לי גם סירופ של פנקייקים.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:28 7.12.2016)

היי קריסטינה,
אפשר להשתמש בסירופ קרמל. לדעתי יותר כדאי להכין את הבלינצ’ס יום לפני ולשמור במקרר בשקית סגורה ויום למחרת למלא ולגלגל.
יום נפלא 🙂

קריסטינה (21:13 20.12.2016)

אפרת היקרה, לצערי עדיין לא הכנתי אותם, אך אעדכן ברגע שאכין . תודה לת על כל המתכונים הנהדרים ושהה אזרחית טובה!

מתכונים ב-10 דקות (21:41 20.12.2016)

תודה יקירתי, גם לך 🙂

יהודית (12:24 23.11.2016)

כדאי להוסיף למלית צימוקים וקינמון.

מוניקה (09:19 23.11.2016)

הי אפרת,
עד כמה זה ישפיע או יפריע אם אשים חלב סויה במקום הרגיל?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (09:48 23.11.2016)

היי מוניקה,
לא חושבת שזה אמור להשפיע. עדיין ייצא טעים 🙂

דבורי המושלמת!!!!!!! (16:12 20.11.2016)

ויש לך מתכון מוצלח לרוגעלך?

דבורי המושלמת!!!!!!! (16:11 20.11.2016)

מה נשמע אפרת?
אני רוצה להכין את הבלינצס למסיבה שאנחנו מארגנות.
ניראה לך שמתאים לשים עם זה סירופ שוקולד כמו בפנקייק?
ואיך להכפיל כמויות?
פשוט לעשות כפול?

מתכונים ב-10 דקות (19:50 20.11.2016)

היי יקירתי,
אפשר לשים על זה סירופ שוקולד, זה דווקא הולך מצוין.
וכן, לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות:
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
קמצוץ מלח
3 כוסות חלב
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
6 כפות שמן
למלית גבינה: 500 גרם גבינה לבנה, 3 כפות סוכר, 2 כפיות תמצית וניל.
אין לי מתכון לרוגעלך.
בהצלחה ותהנו 🙂

זיוה (19:57 1.06.2017)

בדיוק נגמר לי הזמן ….אפשר לשים שמן במקום ?? 🙂

רבקה (23:47 19.11.2016)

הכנתי את זה (מקמח מלא) ויצא מוצלח מאוד
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:31 20.11.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

שרית (10:36 17.11.2016)

נראה מעולה. אפשר להשתמש בעלי בלינצ’ס מוכנים? האם צריך לטגן אותם?

מתכונים ב-10 דקות (11:07 17.11.2016)

היי שרית,
אפשר להשתמש בעלי בלינצ’ס מוכנים ואז בעצם יישאר רק להכין את מילוי הגבינה. אפשר לטגן קצת משני הצדדים (לא חובה אבל מומלץ).
יום נפלא 🙂

שירי (09:10 16.11.2016)

היי אפרת

האם קמח מלא יתאים כאן?
או שאולי להמיר חצי מהכמות לקמח מלא?

תודה שירי

מתכונים ב-10 דקות (10:05 16.11.2016)

היי שירי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח מלא. ממליצה להמיר בהתחלה חצי כמות ואם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להכין 100% מלא.
יום נפלא 🙂

רבקה (20:33 19.11.2016)

מתאים או לא? אני ישמח לעשות את זה גם מקמח מלא
תודה רבה

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.