התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

בלונדיז שוקולד לבן (הגרסה הבהירה לבראוניז) בשילוב אגוזי פקאן. 

בלונדיז שוקולד לבן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

100 גרם שוקולד לבן

60 גרם חמאה 

2 ביצים

רבע כוס (50 ג') סוכר

חצי כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

חצי כוס (70 ג') קמח רגיל

רבע כוס (30 ג') אגוזי פקאן טחונים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-ממיסים את קוביות השוקולד הלבן עם החמאה במיקרוגל במשך 15-20 שניות ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט.

-בקערה חדשה מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל, קמצוץ מלח וקמח לבן ומערבבים עד לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים ערבוב קל.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-לאחר שזה מתקרר לטמפ' החדר חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה.

ראו גם
מאפה זעתר
לביבות קישואים ובטטה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אור (15:44 29.03.2019)

אפשר להכין במיקרו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 29.03.2019)

פחות מתאים במקרה הזה.

Avatar
שילה (16:32 12.02.2019)

שלום אפרת השתמשתי בתבנית אינגליש מזכוכית והעיסה נדבקה לי …למרות שהעוגה כבר קרה היה לי קשה להוציא אותה אולי צריך לשים נייר פרגמנט או שעשיתי משהו לא בסדר אשמח לתשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 12.02.2019)

זה כנראה בגלל סוג התבנית. פעם הבאה תרפדי נייר פרגמנט.

Avatar
שילה (14:37 12.02.2019)

שלום אפרת האם ניתן להכין בתבנית של בראוניז שכבר מחולקת לעוגיות של קארין גורן ואח"כ לשים את הציפוי … אשמח לתשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 12.02.2019)

כן אפשר.

Avatar
שילה (14:34 12.02.2019)

שלום אפרת הכנתי את העוגה בלונדיז יצאה מעולה! אבל לא יכולתי להוציא אותה מהתבנית היא נדבקה לי ושימנתי את התבנית כמו תמיד… אולי צריך פעם הבאה לשים נייר פרגמנט … וגם היתה כבר קרה כשהוצאתי אותה! את הציפוי של השוקולד הלבן מהמם לשים אותו כשהעוגה קרה או חמה.. מומלצת בחום אני אהבתי וגם משפחתי תודה על האתר המקסים שלך כל דבר שאני מכינה קוצר המון מחמאות בזכותך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 12.02.2019)

היי שילה,
באיזה סוג תבנית השתמשת? תבנית מנייר קרטון או אלומיניום או משהו אחר?
את ציפוי השוקולד הלבן אפשר לשים כשהעוגה חמה או קרה, זה לא משנה.

Avatar
עמית (16:40 21.01.2019)

היי,
יש אפשרות לשים ציפוי מעל? (כדיי לייפות את העוגה מלמעלה)
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 21.01.2019)

כן. אפשר להכין ציפוי משוקולד לבן או חלב.

Avatar
עמית (16:41 24.01.2019)

תודה,

האם אפשר לשים שכבת קצפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 24.01.2019)

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגה יוצאת קצת דחוסה ופחות אוורירית כמו עוגת טורט.

Avatar
עמית (18:01 24.01.2019)

אוקיי תודה 🙂

איך להכין את הציפוי משוקולד לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 24.01.2019)

אפשר להמיס במיקרוגל (10-15 שניות) 100 גרם קוביות שוקולד לבן עם 2 כפות חלב או שמנת מתוקה.

Avatar
זוהר (18:10 3.12.2018)

נראה מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 3.12.2018)

תודה זוהר 🙂

Avatar
לימור (15:47 30.11.2018)

באיזה גודל של כלי צריך להמיס את השוקולד עם החמאה?
כמה דקות צריך לצנן את התערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 30.11.2018)

קערית קטנה-בינונית. רצוי מזכוכית.
2-3 דקות.

Avatar
נעמה (12:32 30.11.2018)

טעים ברמות (הכנתי עם שמן). תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 30.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
חלי (10:36 30.11.2018)

חייב אגוזים? או שאפשר לוותר עליהם
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 30.11.2018)

אפשר לשים במקום קוקוס או שוקולד צ'יפס לבן.

Avatar
דבי (13:31 29.11.2018)

הי,

זה בעצם בראוניז בהיר?

כי יש מתכון לבלונדיז של שכוות בצק עם שוקולד חום בפנים, אז מה זה בלונדיז?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 29.11.2018)

כן זה בראוניז בהיר משוקולד לבן במקום שוקולד מריר.
יש גם בלונדיז שכבות אבל זה לא זה 🙂

Avatar
נעמה (13:24 29.11.2018)

שלום אפרת.
1.האם מכיוון שהחמאה מומסת ניתן להמיר אותה בשמן?
2. שאלה לגבי עוגת השוקולד העסיסית שלך:לאור זה שבעוגת חלבה שוקולד הייתי צריכה להוסיף חצי כוס קמח ואז רק נאפתה טוב ואני רואה שגם במתכון של עוגת השוקולד העסיסית יש 2 כוסות מים על אותה כמות קמח,שאלתי היא האם מראש כדאי לי להפחית חצי כוס מים מהרשום במתכון?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 29.11.2018)

היי נעמה,
1. אפשר להמיר בשליש כוס שמן אבל עם חמאה זה יוצא קצת יותר טעים.
2. כן אפשר.

Avatar
אוסנת (09:17 29.11.2018)

היי אפשרת. נראה מדויק ויפה.
אשמח לשמוח את דעתך על טעם הבלונדיס… בתור מישהי שהשוקולד היחיד שהיא אוהבת זה שוקולד לבן, כל פעם שניסיתי לעשות בלונדיס קיבלתי תגובות פחות מתלהבות וגם אני חשה שהבלונדיס, למרות שמרכיביו מועדפים עלי, פחות מרשים בטעמו מאחיו השחום.
אשמח לשמוע את תגובתך האישית על הטעם של הריבועיות היפות שיצאו לך
תודה
אוסנת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 29.11.2018)

היי אוסנת,
הבלונדיז אכן פחות מרשים מאחיו השחום, בעיקר כי אנחנו רגילים לטעם ולמרקם של הבראוניז הרגיל ומצפים לאותו הדבר. אני חייבת לציין שגם אני הייתי סקפטית אבל אחרי שזה חוסל אצלי תוך כמה שעות על ידי כל בני הבית הסקפטיות נעלמה 🙂

Avatar
ציפי (08:24 29.11.2018)

אפשר להמיר גם בקמח שקדים או שלא שייך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 29.11.2018)

פחות מומלץ במקרה הזה. המרקם ייצא דחוס מידי.

Avatar
הילה (19:50 28.11.2018)

האם להמיס את השוקולד עם החמאה ביחד או בנפרד? כמה זמן לתת לזה להצטנן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 28.11.2018)

ביחד.
כמה דקות.

Avatar
לימור (18:55 28.11.2018)

היי אפרת, אין לי מעבד מזון ולכן לא יכולה לטחון פקאן. מה עדיף לקנות אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 28.11.2018)

אגוזי מלך טחונים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.