זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
100 גרם שוקולד לבן
60 גרם חמאה
2 ביצים
רבע כוס (50 ג’) סוכר
חצי כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל
רבע כוס (30 ג’) אגוזי פקאן טחונים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-ממיסים את קוביות השוקולד הלבן עם החמאה במיקרוגל במשך 15-20 שניות ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט.
-בקערה חדשה מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל, קמצוץ מלח וקמח לבן ומערבבים עד לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים ערבוב קל.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-לאחר שזה מתקרר לטמפ’ החדר חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה.
- מרק קרם כרובית |
- חביתה מגולגלת |
- כרובית אפויה בתנור |
- מרק גזר ובטטה |
- מרק קרם ברוקולי |
- שניצלונים וחזה עוף בנינג’ה
הי אפרת, לדעתך יצא טוב עם קמח ללא גלוטן? (כרגיל)
תורה רבה:)
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד גם עם קמח כרגיל.
האם אפשר להכפיל את המתכון ל2 אנגליש קייק?
וגם אם לא אוכלים מיד איך כדאי לאחסן ? במקפיא?
היי,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין ב-2 אינגליש קייק.
יש לאחסן בקופסה אטומה עד 3-4 ימים על השיש או עד שבוע במקרר.
הי אפרת,
יש לי מתכון אחר לבראוניז שרץ איתי שנים ויוצא מעולה. אם אשתמש בו ורק אחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן זה יעבוד?
היי גיא,
אני חושבת שאין בעיה(:
היי נראה טוב! במה אפשר להחליף את האגוזים?
היי,
אפשר לשים שוקולד צ’יפס או נטיפי חמאת בוטנים או שקדים או אגוזי מלך😊
היי, תודה על האתר המדהים!!
איך ניתן להמיס את החמאה והשוקולד בלי מיקרוגל?
במחבת קטנה על אש הכי נמוכה.
אפשר להכין במיקרו?
פחות מתאים במקרה הזה.
שלום אפרת השתמשתי בתבנית אינגליש מזכוכית והעיסה נדבקה לי …למרות שהעוגה כבר קרה היה לי קשה להוציא אותה אולי צריך לשים נייר פרגמנט או שעשיתי משהו לא בסדר אשמח לתשובה
זה כנראה בגלל סוג התבנית. פעם הבאה תרפדי נייר פרגמנט.
שלום אפרת האם ניתן להכין בתבנית של בראוניז שכבר מחולקת לעוגיות של קארין גורן ואח”כ לשים את הציפוי … אשמח לתשובה
כן אפשר.
שלום אפרת הכנתי את העוגה בלונדיז יצאה מעולה! אבל לא יכולתי להוציא אותה מהתבנית היא נדבקה לי ושימנתי את התבנית כמו תמיד… אולי צריך פעם הבאה לשים נייר פרגמנט … וגם היתה כבר קרה כשהוצאתי אותה! את הציפוי של השוקולד הלבן מהמם לשים אותו כשהעוגה קרה או חמה.. מומלצת בחום אני אהבתי וגם משפחתי תודה על האתר המקסים שלך כל דבר שאני מכינה קוצר המון מחמאות בזכותך!!!
היי שילה,
באיזה סוג תבנית השתמשת? תבנית מנייר קרטון או אלומיניום או משהו אחר?
את ציפוי השוקולד הלבן אפשר לשים כשהעוגה חמה או קרה, זה לא משנה.
היי,
יש אפשרות לשים ציפוי מעל? (כדיי לייפות את העוגה מלמעלה)
תודה מראש 🙂
כן. אפשר להכין ציפוי משוקולד לבן או חלב.
תודה,
האם אפשר לשים שכבת קצפת?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגה יוצאת קצת דחוסה ופחות אוורירית כמו עוגת טורט.
אוקיי תודה 🙂
איך להכין את הציפוי משוקולד לבן?
אפשר להמיס במיקרוגל (10-15 שניות) 100 גרם קוביות שוקולד לבן עם 2 כפות חלב או שמנת מתוקה.
נראה מעולה!
תודה זוהר 🙂
באיזה גודל של כלי צריך להמיס את השוקולד עם החמאה?
כמה דקות צריך לצנן את התערובת?
קערית קטנה-בינונית. רצוי מזכוכית.
2-3 דקות.
טעים ברמות (הכנתי עם שמן). תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חייב אגוזים? או שאפשר לוותר עליהם
תודה מראש 🙂
אפשר לשים במקום קוקוס או שוקולד צ’יפס לבן.
הי,
זה בעצם בראוניז בהיר?
כי יש מתכון לבלונדיז של שכוות בצק עם שוקולד חום בפנים, אז מה זה בלונדיז?
תודה!
כן זה בראוניז בהיר משוקולד לבן במקום שוקולד מריר.
יש גם בלונדיז שכבות אבל זה לא זה 🙂
שלום אפרת.
1.האם מכיוון שהחמאה מומסת ניתן להמיר אותה בשמן?
2. שאלה לגבי עוגת השוקולד העסיסית שלך:לאור זה שבעוגת חלבה שוקולד הייתי צריכה להוסיף חצי כוס קמח ואז רק נאפתה טוב ואני רואה שגם במתכון של עוגת השוקולד העסיסית יש 2 כוסות מים על אותה כמות קמח,שאלתי היא האם מראש כדאי לי להפחית חצי כוס מים מהרשום במתכון?
תודה רבה!
היי נעמה,
1. אפשר להמיר בשליש כוס שמן אבל עם חמאה זה יוצא קצת יותר טעים.
2. כן אפשר.
היי אפשרת. נראה מדויק ויפה.
אשמח לשמוח את דעתך על טעם הבלונדיס… בתור מישהי שהשוקולד היחיד שהיא אוהבת זה שוקולד לבן, כל פעם שניסיתי לעשות בלונדיס קיבלתי תגובות פחות מתלהבות וגם אני חשה שהבלונדיס, למרות שמרכיביו מועדפים עלי, פחות מרשים בטעמו מאחיו השחום.
אשמח לשמוע את תגובתך האישית על הטעם של הריבועיות היפות שיצאו לך
תודה
אוסנת
היי אוסנת,
הבלונדיז אכן פחות מרשים מאחיו השחום, בעיקר כי אנחנו רגילים לטעם ולמרקם של הבראוניז הרגיל ומצפים לאותו הדבר. אני חייבת לציין שגם אני הייתי סקפטית אבל אחרי שזה חוסל אצלי תוך כמה שעות על ידי כל בני הבית הסקפטיות נעלמה 🙂
אפשר להמיר גם בקמח שקדים או שלא שייך?
פחות מומלץ במקרה הזה. המרקם ייצא דחוס מידי.
האם להמיס את השוקולד עם החמאה ביחד או בנפרד? כמה זמן לתת לזה להצטנן?
ביחד.
כמה דקות.
היי אפרת, אין לי מעבד מזון ולכן לא יכולה לטחון פקאן. מה עדיף לקנות אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים?
אגוזי מלך טחונים.